Karriär och köksbesvär av Sophie Kinsella

Samantha jobbar på en väldigt framgångsrik advokatbyrå och hennes mål är att bli den yngsta delägaren genom tiderna. Detta gör att hennes sociala liv inte längre existerar då hon lägger ner själ och hjärta på sitt jobb. Hon jobbar väldigt många extratimmar i veckan och detta gör att hennes drömmar håller på att slå in. Fast precis innan drömmen slår in så begår Samantha ett stort misstag som gör att hela hennes karriär står på spel.
        Istället för att stanna kvar på jobbet och reda ut det så flyr hon och hoppar på det första tåget från London. Hon hamnar helt plötsligt i en stad som hon inte känner igen och när hon knackar på en dörr till ett av husen så blir allt mycket konstigare. De som äger huset tror att Samantha är en hushållerska och söker tjänsten hos dem, Samantha spelar med och med hjälp av lögner så får hon jobbet.
        Det enda problemet är att hon inte har en aning om vad man gör som hushållerska. Hon har ingen aning om hur man lagar mat, hon kan knappt städa och tvättning är något som hon aldrig gjort på riktigt innan. Nu måste hon lära sig allt detta för att kunna behålla jobbet och glömma allt det andra i London. Fast det försvinner aldrig riktigt och när hon försöker ta reda på läget så kommer hon in på spår som visar att allt inte riktigt gick rätt till. Var det verkligen hennes fel?

Denna bok är humoristisk, romantisk och verkligen en bra indikatior på att vi alla ibland behöver stanna till för att luka på de vackra blommorna. Jag tyckte verkligen om denna boken och vid vissa tillfällen så kom jag på mig själv med att skratta högt. Den får ens hjärta att slå snabbare vid vissa tillfällen och ibland kan man leva sig in i Samanthas roll så bra att allt känns så mycket mer levande. Jag har även läst Min hemligheter av Sophie Kinsella och den är precis lika bra som denna. Dessa två böcker har något speciellt som jag inte tycker Shopoholic-böckerna har. Jag har bara läst början på den första, en shopaholics beännelser, fast den var så tråkig att jag inte läste ut den.
      Karriär och köksbevär är verkligen en bok som jag inte kunde lägga ifrån mig. Jag ville bara läsa vidare för att se vad som skulle hända. Så detta är verkligen en bok som jag rekommenderar för de som behöver en må bra-bok!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0