Udda av Sara Lövestam

Martin tänder på kvinnor som har amputationer och skevheter i sitt yttre. Lelle är lesbisk. Paula är en rullstolsbunden kvinna som saknar 1½ ben plus har ett skevt ansikte. Alla tre utvecklar olika relationer till varandra som förändras genom hela boken. Det börjar med att Martin börjar prata med Paula över internet och de börjar dejta. Första gången Paula träffar Lelle, Martins bästa vän, så känner hon redan ett hat som inte går att beskriva. Med hjälp av dessa tre människor och en del andra människor i denna historia så får vi följa hur allt går från klarhet till förvirring och till klarhet igen.

Denna bokens största budskap är att fråga: Vad är udda? Ingen är lik den andra men det finns vissa som sticker ut på väldigt extrema vis och en del människor kan inte hantera detta. Denna boken är en skildring av verkligheten på ett väldigt bra sätt. Språket är bra och jag tycker om hur man får följa flera olika parallella berättelser som utmynnar i en stor historia. Även om den stundtals var lite svår att hänga med i så får man svar på alla oställda frågor i slutet av boken.

Denna bok visar även hur liten världen kan vara, att alla på ett sätt hänger ihop. Även om man inte tror på det så kan Ödet avgöra mycket i livet och allt händer inte av en slump, denna bok visar bara hur tydligt det kan vara. Jag var inte alls besviken på denna bok och det är en bok jag tycker man ska läsa. Det är en bok som man kanske läser på tåget till skolan eller jobbet, eller en bok man läser när man vill ägna en halvtimme åt sig själv. Den är bra, även om det inte är något av det bästa jag läst, och det är en bok som säger mycket mellan raderna. Ja, en bra bok helt enkelt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0