Day 10 - What do you want to be when you get older?


pic: weheartit.com

Jag tror att jag precis hade fyllt tio när jag bestämde mig för att jag ville bli lärare när jag blev stor. Enda sedan dess så är det varit den drömmen jag har siktat mot, och nu sitter jag här som en högskolestudent på lärarhögskolan i Malmö. Det blev precis som jag hade tänkt mig, även om vägen hit har känts riktigt lång ibland - men jag kom hit. Jag älskar min utbildning, mina klasskamrater och speciellt min praktik - ingenting har någonsin känts så rätt som det gör nu.
Fast även om lärare alltid har varit min dröm så har jag haft några förgrening mot min väg till det. Ett tag ville jag bli journalist, jag funderade till och med på att söka in till en journalistutbildning i Stockholm. Jag ville även bli fotograf ett tag eftersom jag älskar att fotografera, fast den drömmen dog ganska snabbt när jag insåg att jag inte hade tillräckligt med talang för att lyckas. Den dröm som växt längst, och som fortfarande växer, är att bli författare. Ett av mina mål i livet är att skriva en bok, antingen om mitt liv eller helt skönlitterärt. Fast en bok ska det bli.

Mina drömmar om framtiden har varit ganska enkla, men de har varit mina. Och att veta att jag bara är tre år ifrån att uppfylla min dröm om att bli lärare, det känns bättre än ord kan beskriva. Så man kan säga att jag alltid har vetat vad jag velat bli, och jag har jobbat stenhårt för det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0