nu drar jag

Nu ska jag hem till Emmylie, vi hörs nästa år!

pusshaj♥

mina nyårslöften

Egentligen tycker jag inte om att göra löften såhär, fast 2010 ska bli förändringarnas år - precis som 2009 har varit händelsernas år. Så här kommer de saker som jag ska försöka upprätthålla 2010:

1. Leva mer hälsosamt
Målet är att gå ner i vikt, men det viktigaste är att jag lever hälsosamt. Träna, äta rätt och ta hand om min kropp. Jag har redan börjat men jag måste komma in på rätt spår igen. Jag ska bli medlem på mitt gym igen, sedan börjar mitt delmål som är sommaren.
2. Inte gråta över spilld mjölk
Om det inte blir något då ska jag inte bryr mig längre. Det är bara att gå vidare om en motgång trycker ner en, det är en del av livet. Jag måste helt enkelt börja tro på att det kan bli bättre igen. Innan har tårarna fallit varje gång en person har sårat mig, nu har jag lärt mig att jag inte behöver vissa för att bli lycklig.
3. Ta körkort
Jag ska helst ha körkort innan jag har fyllt 20 (31 juli) fast innan året är slut funkar också. Jag måste verkligen ta tag i det efter min praktik, ett körkort behövs nu. Innan har jag inte sett meningen med det men nu vet jag att det verkligen skulle underlätta. Därför blir det ganska intensivt med pappa, vi ska köra så ofta vi kan.
4. Söka in till lärarhögskolan
Jag måste beställa tid med en studievägledare som kan hjälpa mig, men målet är att vara student till hösten nästa år. Jag har velat bli lärare i minst sex år - så nu ska jag ta tag i det!
5. Bli mer sparsam
Jag kan slösa ganska mycket, eller jag slösar väldigt mycket. När jag får pengar så försvinner de. Nu ska jag börja spara och verkligen ha mål för vad mina pengar går till - och nej, en chailatte på Espresso house är inte ett mål :P. Jag vill resa och därför ska jag nu börja spara till en resa för mig själv, till New York.
6. Uppskatta de simpla sakerna
Varje dag förkastar vi saker som egentligen är lyx. Mat på bordet, vatten i kranen och nära & kära som älskar en - alla har inte sådan tur som vi. Därför ska jag börja uppskatta varje soluppgång som om det vore den sista jag såg, jag ska även uppskatta varje ord, kram och skratt jag får ta del av - man vet inte när det tar slut.

nu börjar jag fixa

Jag har målat mina naglar så de är väldigt blåa för tillfället. Sedan har jag umgåtts lite med min lillebror och hans kompis, de håller på med illegal verksamhet och jag borde vara den förnuftiga - haha, lite skämt och sido där kanske. Fast det har varit mysigt.

Nu ska jag välja ut kläder, duscha, sminka mig, byta om och fixa allt innan jag ska hem till Emmylie. Jag ska vara hos henne halv sju så det är ett tag tills dess. Fast jag har mycket som ska göras och jag vill inte stressa. Jag måste säga att detta nyåret nog kommer bli det bästa, jag hoppas verkligen på det. Fast nu måste jag fokusera på kvällen.

Vi hörs♥

dagens inköp

Idag har jag vart på stan och bara tittar runt. Jag hade egentligen planerat att ta en fika på Espresso house med mig själv och min dator. Fast den planen sprack eftersom det inte fick plats fler folk där inne och jag vägrade sitta ute i denna kylan.
Jag gick istället in i bokhandeln och köpte lite saker + pratade med min bror och de andra.

Sedan blev det en liten runda på stan, var även på ett solarium. Ja, jag vet att det låter konstigt och lite fåfängt. Jag kan dock säga att jag solar inte för att bli brun, jag har en sjukdom som gör min hud torr och för att lindra det så solar jag. UV-strålar gör att huden inte blir lika torr och då får jag inte eksem av kylan.

Förutom att sola så har jag köpt lite saker:
blått nagellack
ögonskuggor
örhänge
klämmor
kräm till hårbotten (gratisprov)
Twilight skrivböcker
pennor + suddgummi
spel - "intim"-frågekort


gårdagen var sista jobbdagen detta året

Igår var det sista dagen på jobbet detta året. Jag förstår inte att det har gått så fort, jag har jobbat i mer än en månad och mycket har hänt resten av året. Det var ett helt år sedan jag stod nere i hamnen och tittade på alla vackra fyrverkerier - nu är det dags igen.

Vi firade lite igår på jobbet med te, choklad och kakor - för mig blev det bara en bit choklad. Jag trivs verkligen där och jag hoppas att nästa år blir lika bra som detta på jobbet, bokhandeln är mitt tredje hem (efter Espresso house).

måste sova, behöver sova, kräver sömn!

Hela min kropp är helt utmattad, jag kan knappt rör mig - fy vad trött jag är. Även om jag bara har jobbat i tre dagar så är min kropp helt seg och nu ska det bli skönt med sömn. Jag måste upp tidigt imorgon för jag har mycket att fixa innan det är dags för fest!

Imorgon är det sista dagen på 2009, shit vad snabbt det har gått.
Nu ska jag tänka framåt, jag har mycket att göra 2010!

Nu väntar sängen,
god natt och sov gott!

låtar man aldrig glömmer

Regnet föll ner, tårarna rann ner över kinderna och leendet var påklistrat utan tvång. Jag satt i min säng och läste orden som betydde så mycket, orden som aldrig skrivits innan - de som gav mig lycka. Eftersom just detta hände just då så kommer jag aldrig glömma meningen från Håkan Hellströms låt "Kärlek är ett brev skickat tusen gånger" som spelades på radion; "Jag ska aldrig ge hela hjärtat för kärlek igen, den tar slut från kyss till kyss."

Vi har alla låtar som vi minns av olika anledningar. Det kan bero på att låten knyter an till ett minne - dagen killen man är kär i berättar att han är kär i dig, dagen när allt känns jobbigt och man bara vill somna om och aldrig vakna eller dagen när ens hjärta krossas för allra första gången. Ja det finns många minnen men det är ändå bara få som sticker ut.
Jag har själv några sådana minnen och nedan kommer några av låtarna som påminner mig om speciella tillfällen.

Miley Cyrus - 7 things : Detta är en låt som jag skäms lite för. Jag kan fortfarande hela texten även om det var två år sedan jag lyssnade på den. Jag lyssnade mycket på den när jag var kär i en kille som inte ens visste att jag fanns. Jag låtsades att jag sjöng till honom, som om han skulle se mig tillslut och förklara sin hopplösa kärlek till mig.

Lindsay Lohan - Confessions of a broken heart : En dag när jag låg i min säng och grät så hörde jag denna låt på radion. Det var som om smärtan i låten var till mig, det var min personliga hälsning från någon som sa att jag inte var ensam. Det var en jobbig dag men denna låt gjorde mig på lite bättre humör. Jag torkade tårarna och gick vidare, försökte se det positiva i allt.

Akcent - Kylie : Herregud, denna skriker det sommar om. Jag bara tänker på grillning, sena nätter och glädje. Jag känner hur värmen sprider sig i kroppen och allt känns lite lättare - friheten kallar på mig!

Steve Angello & Laidback Luke feat. Robin S - Show Me Love : dans, dans, DANS!! Jag kommer inte ihåg hur många gånger jag har dansat till denna med människor jag inte minns och kvällar som är fyllda av dimma. Det går inte att räkna på två händer i alla fall, det är så mycket mer. Halvtaskig musik, fylla i luften och vingliga steg - det beskriver allt väldigt väl. Fast jag klagar inte för jag har älskat varje minut av det!

lättad

Jag vet att detta inte är bra och det jag känner är sinnessjukt - jag kan inte hjälpa det! I flera dagar så har ångesten tryckt ner mig, allt har blivit så mycket värre hela tiden. Jag har inte hittat ljusglimtarna som behövts - det fanns en speciell glimt jag behövde. Fast det blev jag berövad på och jag trodde verkligen att all min lycka skulle försvinna.

Idag kom allt tillbaka - orden, glädjen och skämten. Jag hade haft fel och nu är jag glad för det, jag var enbart paranoid. Jag trodde att jag hade förstört det enda som gav mig lite glädje, jag tänkte på det faktum att alla kanske inte kan alltid - så fel jag hade. Nu kan jag le igen, nu blir jag glad för varje "hej" jag får. Jag tar vara på varje andetag, bokstav och känsla - som om det vore det sista jag fick.

Jag lever i en värld där alla förstör och lever sina egna liv. Jag har en egen vrickad uppfattning om vad jag vill och kan. Jag har aldrig varit riktigt normal, mina tankar är för snevända för att jag ska kalla mig själv normal, fast det är helt okej. Jag har egna tankar som ofta skapar kaos och just nu så flyger alla på små rosa moln - tänk att en människa kan skapa så mycket lycka. Fast jag är rädd, rädd för att en person ska betyda så mycket. Jag bara väntar på den dagen då det krossar mig, när orden betyder mindre och känslorna är så mycket större.

Nu ska jag bevara denna känsla och stoppa undan den,
en dag kanske jag behöver bli påmind om vad vänskap och kärlek är.

några av världens snyggaste människor.

Vad gör en människa snygg?
Vem bestämmer vem som är snygg?
Sitter det inte, som de flesta säger, på insidan?

Det finns just nu X antal kändisar på denna jord som på olika sätt att attraktiva och eftertraktade. Jag är inte den som är den, även jag sitter och dreglar när Chase Crawford agerar i Gossip girl - han är en riktigt pudding! Fast vem bestämmer egentligen att han är snygg, bara för att jag tycker det så innebär det inte automatiskt att alla andra tycker det. Och de som blir framröstade till världens snyggaste man/kvinna - vem är det som röstar?

Jag har själv gjort en lista, ofullständig men helt okej, över personer som jag verkligen tycker är snygga. Jag må vara fåfäng men detta är kvinnor som jag vill vara och män som jag vill ha helt beroende på deras utseende. Fast vi måste alla få tänka så ibland, för den som tycker att han/hon är snyggast i världen - den personen är rent ut sagt dum i huvudet. Man kan ha självförtroende men man ska inte vara bitchig.

Min lista, helt utan inbördes ordning:

Adam Brody - Jag har älskat honom enda sedan jag såg The OC för första gången. The OC går inte längre på TV men jag älskar fortfarande Adam, han har ett litet nördigt men ändå snygg yttre som man lätt kan dras till. Han ser fantastisk ut!

Chase Crawford -  Nej, jag behöver inte skriva något. Alla ser varför han är med på min lista, eller?! :)

Gisele Bundchen -  alla vet varför hon är med på min lista, hon är snygg! Hon är modell och hon verkar ha något bakom pannbenet, hon går på catwalken och hennes utseende är som gjort för det. Hon är inte pinnsmal, tack gode gud(!!), men hon ser ändå bra ut och hon visar att man kan vara hälsosam och ändå lyckas med det man vill.

Ed Westwick - Han är en av anledningarna till att jag älskar Gossip Girl. Chuck Bass är mer den jag faller för eftersom jag varken känner eller vet hur Ed är. Fast Chuck räcker gott och väl, han får hela rummet att svettas!

Megan Fox - Nya Angelina? Ja jag tror verkligen det. Om jag jämför utseendet så är de nästan identiska och jag tror starkt på att Megan följer i hennes företrädares fotspår. Nya intriger och ännu mer skönhet, det är vad Megan bidrar med i detta samhälle.

Taylor Swift - en sockersöt pingla som personifierar oskuldsfullhet med sitt utseende. Ja, hon har det mesta och förutom rösten och energin så ser hon väldigt bra ut. Hon är inte självklart snygg, mer söt men jag tycker om det.

Taylor Lautner & Robert Pattinson - Jag svimmar nästan, de ser så bra ut att det inte ens går att beskriva. Robert Pattinson är enligen mig världens snyggaste man och jag hade aldrig sagt nej till honom. Hans kollega Taylor är inte så långt ifrån, fast han kommer inte upp til Robert som jag verkligen älskar!


of to work

Nu måste jag göra mig klar för jobb,
jag lovar att blogga senare!

Vi hörs♥

bloggen var död igår

Jag visste inte vad jag skulle skriva och allt kändes lite hopplöst, därför blev det inget bloggande för mig. Gårdagen var bra även om jag var dödstrött stora delar av den - just nu känns det som om jag är lika trött hur mycket jag än sover. Fast kroppen är fantatiskt på det viset, den kan fungera även om hjärnan inte riktigt är med.

Så nu är det en ny dag och förhoppningsvis är den helt okej precis som gårdagen!

en bra men irriterande förmiddag.

Just nu sitter jag på jobbet och njuter(??) av min lunch - två tjocka korvar, Kesella och lite nötter. Haha, vilken fattig lunch om man tänker efter fast jag kan inte äta så mycket ändå. På sista tiden så har jag mått illa varje gång jag har ätit - därför ligger jag lågt med maten.

Annars så har dagen varit bra tills nu, en del irritationsmoment har gjort att jag går och är lite allmänt sur. Dock så är det något man måste ta ibland. Jag tycker bara inte om när människor underminerar och spelar falska spel - lögner går inte hem hos mig!!

Nu ska jag återgå till min "fina" lunch...

till jobbet

nu ska jag till jobbet, vi hörs senare!

god morgon

Är det verkligen en god morgon? Den frågan ställer jag mig själv varje morgon, en fråga utan svar. Jag vet inte riktigt vad denna dag har att erbjuda förutom jobb. Nu fokuserar jag bara på att göra ett bra jobb, jag kan verkligen inte tänka på något annat - det blir bara fel.

Har ni någon gång känt er riktigt hjälplösa?
Som om ni inte kan göra någonting för att förändra en situation?


va håller jag på med?

Ja, det är en riktigt bra fråga och tyvärr har jag inget svar på den. Jag gör saker som inte riktigt går in i mina planer på att börja om och släppa allt gammalt. Jag måste skärpa mig nu, annars kommer det bli som innan. Jag vill aldrig mer vara så ledsen som för nästan exakt ett år sen.

Jag måste fundera och bestämma mig för vad jag vill,
detta funkar verkligen inte.

Nu ska jag sova,
god natt och sov gott!

The Veronicas - Untouched

Don't even think about what's right or wrong
Or wrong
Or right
'Cause in the end it's only you and me
And no one else is gonna be around to answer all the questions left behind
And you and I are meant to be
So even if the world falls down today you still got me to hold you up
Up
And I won't ever let you down
Down

I feel so untouched and I want you so much that I just can't resist you
It's not enough to say that I miss you
I feel so untouched right now
Need you so much somehow
I can't forget you
Been going crazy from the moment I met you.


filmkväll

Eftersom jag inte vill vara själv hemma så ska jag hem till en kompis och se Mission Impossible 3. Jag har inte sett den filmen innan och jag älskar 1:an och 2:an väldigt mycket, två av mina favoritfilmer faktiskt. Jag hoppas verkligen att denna är lika bra :)

Vi hörs senare♥


pics från juldagen

Jag festade med Emmylie i förrgår och nu har hon skickat fotona som vi tog. Därför tänkte jag lägga upp några foto, de som inte är allt för pinsamma. För det finns en del foto som ingen borde får se, Emmylie vet vilka jag menar. Haha, tänk så roligt man kan ha ibland :)
Mellandagsreajulklapp

Jag har antagligen världens bästa pappa och bror. Jag skulle egentligen följa med dem igår till Malmö för att inhandla lite saker, dock så var mitt huvud väldigt tungt efter en sen natt så jag stannade hemma. Därför fick jag inte möjlighet att köpa en extern hårddisk som jag har velat köpa i sex månader. Fast än skulle jag inte misströsta eftersom min pappa köpte en till mig istället, vilket jag inte hade en aning om förrän jag satt mig i bilen för ungefär en timme sen och såg att där låg ett paket.

Pappa sa att det var till mig och då såg jag vad det var, en extern hårddisk. Fast jag fick inte bara det, pappa och Kim hade hittade en äldre CD-skiva med Lars Winnerbäck som de tyckte att jag skulle få. Pappa sa att jag tycker om Winnerbäck, vilket han har helt rätt i, vilket bara visar på hur väl han känner mig.

Så nu skrattar jag mig lycklig för mina julklappar som jag fått i efterhand, jag kallar dem "mellan-dags-rea-julklappar". Det är mitt egna ord som jag är väldigt stolt över, haha.

äntligen är det över?

Du är stor som en ande
och gör mig liten som få.
Men du får mig att le som ingen annan
och sjunka lågt och be om mer.

Åh när det äntligen är över,
när broarna inte syns till.
Åhh när du gett dig över,
så faller jag tillbaks,
dit du vill.

När jag ändå är ensam,
ja, vad spelar jag för roll?
Så när du säger jag finns om du behöver,
ja då öppnar jag min dörr.

Och när jag ser att du ringer,
försöker jag att hålla kvar.
Kvar i alla löften som lovats,
Men vem är jag ikväll?

Ja, jag måste vara en idiot. Annars hade jag inte gått tillbaka om och om igen till något som sårar mig så mycket. Jag ger mina tankar till fel man och mina läppar till fel läppar, det är bara så fel. Mina val görs på frågor som jag redan har fått svar på, mina drömmar kommer aldrig blir sanna - fast det vill jag nog inte med en man som han.

Jag har gjort så många misstag och de byggs bara på, fast ibland känns det så lätt. Ja lättare än att förstå. Jag har aldrig haft han men jag tror att en del av hans tankar har tillhört och tillhör mig. Det är det enda jag begär, det enda jag vill ha. En gång var han den enda jag tänkte på, den enda famn jag ville ha. Nu har allt förändrats och jag känner inte längre den varma famn som gjorde mig så lugn - nu ger den mig bara förvirring.

Det är dags att släppa det som varit och gå vidare,
fast det är inte alltid så lätt när det enda man måste släppa,
är det enda som får en att känna sig speciell.

Dagens outfit 27 december -09

Riktiga mykläder idag, inget finfint här inte.
mjukisbyxor - Team sportia
svart långt linne - Gina tricot
randig tjocktröja - Bo Ohlsson


myssöndag

Ännu en vecka har gått, julen är över och nu är det bara några dagar tills detta år är över och ett nytt börjar. Jag kan inte riktigt förstå att ett helt år har gått och därför fokuserar jag bara på dagen som är just nu. Idag är det söndag och nu är det mys på hög nivå som gäller. Idag har jag bara vilat och lyssnat på musik.

Ikväll är det ännu mer mys med One Tree Hill, Gossip Girl och film. Dock vet jag inte än om jag ska se Bodyguard eller Mission Impossible 3, vilken tycker ni är bäst?

Nu ska jag ringa pappa, jag måste iväg och handla och jag ska fråga om han vill följa med :)

dags att sova

Har kommit hem efter en väldigt mysig kväll hemma hos Therese. Vi lagade mat, pratade och såg på film - det kan inte bli bättre än så. Min älsklingsfilm gick på tv, Robin Hood-Prince Of Thieves, så det var en självklarhet att vi skulle se den. Kevin Costner är så sjukt snygg, vilket Christian Slater också är i denna film.

Jag hoppas att alla har haft en bra dag,
vi hörs imorgon♥

Vampyrens märke och Sveket av P.C Cast & Kristin Cast

Zoey är en helt vanlig tjej tills hon helt plötsligt börjar hosta, det är första stadiet i förvandlingen - den från människa till vampyr. När hon sedan kommer till sitt skåp i skolan så står han och väntar på henne, mannen som ska märka henne, så att folket vet vad hon ska bli. Detta är början på den resa som Zoey måste göra in i vampyrernas värld - nya vänner, ny skola och den törstande längtan efter blod. Fast Zoey är inte vilken vampyr som helst, hon är speciell. I Vampyrens märke får man följa hennes utveckling in i vampyrlivet.

I den andra boken Sveket så får man läsa fortsättningen på denna berättelse om Zoey. Nu har hon utvecklats ännu mer och det som hon en gång trodde på börjar förvrängas. När människor från den lokala staden börjar bli mördade så rycker Zoey in för att lösa det - fast hon är inte riktigt säker på om hon är redo för svaret på vad som händer i staden. Allt är inte som det borde vara...

Dessa böcker är väldigt fantasifulla och de ger en absolut ingen möjlighet att relatera till verkligheten. De innehåller religösa sekter, onda dåd, kärlek och lite sexuella luster. Böckerna är bra även om de är lite för lättlästa och lite för mycket fantasy för att de ska falla mig riktigt i smaken. Visst skapar de spänning vid stundtals tillfällen men inget större än en lätt rysning lite då och då. Jag är en människa som läser det mesta och vampyrer har blivit lite av min grej, fast dessa böcker är nog inga som jag skulle läsa igen.
Fortsättningen, den tredje boken, kommer nästa år - troligen i mars. Den kommer jag läsa efter jag inte tycker om att lämna halvfärdiga berättelser bakom mig, fast utöver det så finns det nog inte större mening för mig att läsa den. Bra men lite för "out of here" för min smak.

myskväll hos Therse.

Nu ska jag hem till Therese,
vi ska laga mat och umgås.

Vi hörs♥

Som om ingenting av Katarina von Bredow

Elin lever ett vanligt tonårsliv - hon umgås med vänner och går i skolan. En dag träffar hon Paul på en skrivarkurs och hon känner direkt kemin mellan dem. Det finns bara två problem - han är gift och pappa till hennes bästa vän. Paul är den enda hon kan tänka på och hon vill så gärna ha honom, men hon vet inte hur. Allt blir bara värre när hon tror att känslorna är besvarade, kan det bli mer komplicerat?

Detta är en bra ungdomsbok som beskriver vad många tjejer i ungdomen går igenom känslomässigt. Även om den ibland går över till besatthet så tycker jag att boken är bra, väldigt lättläst. Detta är en bok för yngre tjejer som tycker om att läsa om romantik, känslor och olycklig kärlek. Den är väl värd att läsa om man tycker om ungdomsböcker i allmänhet. 

klänning från Stylebystars

Jag har hittat en riktigt söt klänning på StyleByStars, det hade varit en perfekt nyårsklänning. Även om jag inte ska göra något speciellt så vill jag ändå klä upp mig lite - jag vill fira in det nya året på rätt sätt. Jag vill egentligen gå på fest och umgås med folk jag tycker om, fast det ett sätt så vill jag bara vara hemma och ta det lugnt.

Ja, det är något som jag måste funderar på. Fast klänningen skulle jag gärna vilja ha, det är också något som jag måste fundera på. Vad tycker ni?

stylebystars
, 399kr

vilken kväll!

Gårdagen var, ja det går inte riktigt att förklara. Jag har inte haft en sådan konstig kväll och natt på länge - helt sjukt. De planer som vi hade framställt blev inte alls av och det slutade med en massa grejer på samma gång. Jag hade riktigt roligt och jag hade gärna gjort om det igen, vilket jag hoppas blir av. Jag kan inte berätta så mycket eftersom alla mina tankar är förvirrade. Egentligen vill jag inte berätta något heller, en del saker är helt enkelt privata.

Jag kan ju bara säga att ingen har så roligt som jag och Emmylie. Vi förfestade på mitt rum och fy vad vi sjöng, skrattade och skrek - stackars mina grannar. Fast det får de ta för jag uppskattar mina kvällar med Emmylie väldigt mycket. Haha, om mina väggar kunde tala - de skulle kunna berätta allt för mycket.

Nu ska jag se Harry Potter och Halvblodsprinsen - sen ska jag hem till Therese.

Vi hörs♥

David Guetta - Love is gone

Denna gör mig riktigt festsugen,
pepp pepp PEPP!!

nu e de fest!!

ja det uttalas som det låter och det är lika roligt som det brukar vara. Jag känner mig fri och väldigt lullig, jag har inte ens tagit en klunk vin än - detta kommer nog sluta bra!!

Det peppas med musik och Emmylie är snart här - I can't wait!!

Vi hörs♥

ändrade planer!

Inga filmer här inte, nej nu kommer helt plötsligt Emmylie om en halvtimme och då är det fest. Jag känner faktiskt för att gå ut, även om jag inte är den impulsiva typen så går det snabbt nu. Jag har duschat och fixat, nu måste jag bara sminka mig och byta om. Jag känner stressen, men det är lugnt. Bara jag hinner plocka undan alla kläder från soffan så vi har någonstans att sitta!!

Såhär ser jag ut nu i webcam:
(inte världens skönhet precis, haha)

Snook - Mr.Cool

pepp-musik.
Just nu är jag riktigt pepp,
kvällen blir kanske inte alls som jag hade tänkt mig.
Vi får helt enkelt se vad som händer :)

en ganska perfekt juldag


Nu är det en fin juldag som väntar. Jag ska först se Harry Potter & halvblodsprinsen + äta minimorötter. Efter det ska jag se Sagan om konungens återkomst och äta gurka med dippa. Ja, sen mellan varven så blir det lite bloggande på min nya dator. Jag fick den av min lillebror igår (vill inte gå in på allt för det är väldigt komplicerat). Jag är i alla fall glad för den är liten, söt och har bra internet.

Ja, det känns lite bättre nu på kvällskvisten - jag är ganska pepp!

Vi hörs senare♥

pics från gårdagen

Här är några foto på hur min jul såg ut. Det var jag, Max, Kim, pappa och mamma som firade tillsammans - stillsamt och skönt. Även om det inte riktigt blev som jag hade tänkt mig så har jag nu släppt det. Det jag skulle lösa är lösts och nu har en liten sten förstört på mina axlar, det känns lite lättare. Thank God! 
besviken

God morgon, god förmiddag, god vad fan du vill!

Jag är på väldigt dåligt humör och jag har nu bestämt mig för att bojkotta julen för all framtid. Jag är van att bli besviken, men att se min brors blick när hans hopp krossades så ofantligt mycket - det blev för mycket. Därför ska jag försöka fixa detta, på något sätt så ska jag göra honom glad igen. Om jag så måste använda varenda sparad krona jag äger, det MÅSTE bli bra igen.

Förutom den självklara orättvisan så känner jag mig väldigt deppig. Fast jag ska inte trycka ner alla andras jullycka. Därför ska jag istället trösta mig själv med Håkan Hellström, Melissa Horn och Hockey - allt annat blir för mycket!

Det blev inte en god jul, men vad hade jag egentligen förväntat mig?!

god jul!


GOD JUL!


dagens outfit 24 december -09

svarta leggins - Lindex
Blå klänning - H&M
vit kofta - Lindex


julafton!

Jag har mycket att stå i, much to do. Men jag ska inte stressa - julen ska inte gå ut på stress. Först är det en julrunda med pappa och sen ska jag mysa med Harry Potter! Ja, detta kommer nog blir en bra jul. Fast hur bra den blir återstår och se, nu tar jag en sak i taget.

Nu - julrunda med pappa. Fika, inhandla en kalender + umgås!

Vi hörs♥


nu ska jag sova så Tomten kan komma!

Nu är det dags för mig att dra mig tillbaka.
Sängen väntar och det gör även Tomten,
han kan inte komma med mina julklappar förrän jag har somnat.
Haha, okej jag tror inte på Tomten och jag är egentligen inte trött.
Fast jag ska lägga mig och läsa lite, började på en bra bok innan.

Så nu säger jag God Natt & Sov Gott!

Sagan om ringen-triologin

Sagan om ringen - härskarringen
Sagan om de två tornen
Sagan om konungens återkomst

Dessa tre filmer är tre av de bästa filmerna som har gjorts genom tiden. De innehåller allt som gör filmer bra, allt från färgfulla karaktärer till en spännande story. Alla filmen handlar om Frodo, en hobbit som får tag på en magisk ring. Denna ring ger makt till dess ägare och denna "härskarring" tillhör en ond ande, en ande som en gång var en mäktig och girig man.
Nu måste Frodo bege sig ut på ett äventyr som har ett ovisst slut. Han måste förstöra ringen, rädda mänskligheten och överleva på kuppen. Han får hjälp av vänner och allierade men han har även fiender som försöker döda honom för att få tillbaka den makt som en gång tillhörde dem.

Det är filmer som berör och som ger en rysningar genom hela kroppen. Min favorit av filmerna är den andra, sagan om de två tornen, den innehåller ett storslaget krig som jag aldrig kommer glömma. Det räcker med att jag blundar så känns det som om jag deltar i detta krig, det är så verkligt och känslosamt.
Filmerna innehåller även en del av livets alla meningar - you have to take the good with the bad, right?!

Detta är tre filmer som man måste se innan man dör, de kan förändra ens syn på mycket och om man är väldigt uppmärksam så märker man de små viktiga inslagen ganska tydligt. För tar du bort alla overkliga figurer och alla påhittade platser - sätter du helt vanliga människor i en annan miljö med samma story, då blir slutprodukten en fängslande och sorgsen livssyn - de blir dagens samhälle.

jag är ett bokfreak!

Ja, jag är verkligen konstig när det gäller böcker. För det första måste jag äga de böcker jag ska läsa, bara där börjar det låta konstigt. Sen köper jag alltid många böcker på en gång, något som gör allt ännu konstigare. Igår köpte jag fyra böcker av Kajsa Ingemarsson, idag har jag köpt fyra nya böcker:
Meg Cabot - Nu eller aldrig, Meg Cabot - Idolen

Katarina von Bredow - Som om ingenting

Dan Brown - Da vinci koden

Detta innebär att jag har väldigt mycket att läsa på fyra dagar, fast det känns bra. Det finns inget bättre än att bädda ner sig under ett varmt täcke, tända ljus i rummet, varm choklad och en bra bok - det är en perfekt dag för mig. Det kommer nog bli många sådana dagar nu framöver, speciellt dessa fyra dagar då jag faktiskt är ledig. Sedan jobbar jag bara mån-ons nästa vecka så även då kan jag mysa till det med lite egentid.
JAG + BÖCKER = SANT♥ 

lite julledighet

Nu har jag jobbat sista dagen innan jul eftersom jag inte behöver jobba imorgon. Jag kan inte riktigt förstå att det är en hel månad sedan jag började på min praktik. Det är helt sjukt att jag bara har jobbat med böcker och med dessa underbara människor i en månad - det känns som om jag har känt dem i en hel livstid. Jag har nog aldrig trivts så bra som jag gör nu, allt funkar bra på jobbfronten.

Det bästa som finns är att hjälpa en annan människa. Någon kommer och frågar efter en bok och då hjälper man dem att hitta den, vilken glädje det kan ge ibland. En kvinna sa till mig igår: "Detta var dagens goda gärning. Jag är dig evigt tacksam, denna bok har räddat julen." Hur kan man inte bli överlycklig när någon säger så?

Fast det ska bli skönt med lite ledighet, så jag kan vila upp mig. Dock så har jag saker att göra nästan hela tiden, men det känns skönt - jag vill inte sitta hemma och inte göra någonting.

Visst kan lite ledighet skapa ett bättre humör? :)


Dagens outfit 23 december -09

svarta leggins - Lindex
grå klänning - Ellos
vit långärmad t-shirt - H&M
vit stickad kofta - Gina tricot


nu tycker jag att det är nog med snö

Visst tycker jag att det är trevligt när det är snö till jul, fast igår var det ett riktigt stormväder och det räcker med snö nu. Snart börjar det bli tjatigt och för mycket - snön slutar aldrig föröka sig. Jag hoppas bara att det lugnar ner sig snart, annars kommer ingen kunna röra sig.

Jag är riktigt trött nu, men jag tänker positivt: antagligen så är detta sista dagen på jobbet på några dagar. Så nu blir det några mysdagar med familjen. Imorgon är det julafton(!!) och då blir det Kalle Anka och allt annat möjligt.
Nu ska jag sticka till jobbet. Vi hörs♥

Westlife - Tonight

En av tidernas bästa låt - kärleksfull och kraftfull.
Jag har alltid tyckt om Westlife och denna är perfekt att lyssna på innan man somnar.
Den skapar drömmar och trycker bort de tankar som inte alltid borde finnas.
Ja, jag kan inte säga mer än att jag älskar den!

läsa och sova

Nu ska jag lägga mig och läsa lite, en tidig julklapp från Peggy på jobbet, sen måste jag sova. Imorgon är en ny dag och då är det jobbet som gäller igen. Fast jag klagar inte, men det kommer jag nog göra imorgon - jag är ingen morgonmänniska.

Vi hörs imorgon,
jag hoppas att alla har haft en bra dag!

god natt & sov gott

en tyst minut.

Igår berättade mamma för mig att Tore (mormors sambo) har dött. Hon vet inte riktigt hur eller när, men det var någon gång förra veckan. Vissa tror att hjärtesorg fick hans hjärta att sluta slå medan andra tror hela olika saker. Jag tror att tomheten efter att mormor dog inte har fyllts av något annat. Tillslut blev det för mycket för honom...

Ikväll ska jag ha en tyst minut för Tore, mannen som var min andra morfar. Han var så mycket som min riktiga morfar inte var och jag vet att han älskade mig lika mycket som jag älskade honom. Även om jag inte har träffat honom på ett tag, mormors död tog knäcken på honom, så har jag inte slutat önska att han har haft det bra. Jag var chockad i början men nu faller tårarna för ännu en i min familj. Även om det inte finns något blodsband så finns där ett kärleksband - ibland är blod inte tjockare än vatten.

Tore, jag saknar dig!
jag kommer alltid älska dig,
& jag hoppas att du har funnit ro nu♥

Mormor & Tore♥

på djupet

Mitt liv lever efter en ledsam ton just nu. Allt som en gång var finns inte längre kvar, nu återstår bara halvtaskiga minnen av saker som var mycket bättre på många sätt - mycket sämre på andra. Jag var som en rädd kanin, jag kunde inte ens lämna min håla. Jag levde ensam med mörkret som gav mig näring. Jag vågade inte stå för saker som jag hörde och jag sa aldrig emot när jag visste att något var fel. Jag vill inte sticka ut, jag vill inte synas.

Jag var så rädd för orden som kunde krossa mig, jag var rädd för att förlora den lilla mark jag stod på. Nu när jag tänker tillbaka så var jag mest rädd för mig själv. Jag har nog aldrig hatat någon så mycket som jag hatade mig själv, jag vill ta livet av någon - av den som hindrade mig från att vara lycklig.
Nu tänker jag inte längre på min rädsla och allt som en gång fick mig att gå bland de mörka molnen. Nu ser jag framåt och försöker förgöra de tankar som en gång skadade mig själ. Även om det är svårt att tänka på morgondagen så vill jag inte längre leva igår - nuet är för värdefullt.

Det känns som igår när jag satt på mitt rum och grät över en pojke som inte ville ha mig. Jag torkade tårarna och insåg att jag inte behöver någon för att veta att jag duger, visst så känns det aldrig riktigt bra eller molnfritt i mitt liv, fast jag förstår nu att ensamheten inte är något som jag borde frukta. Om jag skulle vara ensam tills den dag jag dör då är det bara något jag får leva med - det är något jag kan leva med nu. Jag kämpar inte mot tårarna utan jag låter dem rinna och sedan går jag vidare, precis som allt annat i livet så har jag mer än en boll i luften.

Fast ibland kommer det tillbaka, det som kanske en gång kunde ha blivit så mycket bättre. Jag tänker på val som jag kunde ha gjort på annat sätt - som hade gjort mitt liv just nu en nivå bättre. När de tankarna kommer fram så försöker jag tänka att det inte finns någon mening med att ångra saker som hänt eller att gå och oroa sig för val som man ska göra senare. Lev i nuet, det är det enda jag försöker göra nu.

"Du är kvar med samma folk, kvar med samma man
Lever kvar i samma damm, och du går i samma kläder
Blir glad av samma rus, som en lögn i vackert väder i ett övergivet hus

Det är att leka med eld när du drar upp det här igen
För du ser i mina ögon att jag försvann för länge sen

Det finns ingen att behaga, inget att förklara
Inget att försvara, jag gav upp för länge sen"
- Melissa Horn


därför älskar jag att jobba i en bokhandel:

¤ det ligger i stan så jag har nära dit och hem. Det tar en kvart att gå och ungefär sju minuter att cykla beroende på väder.
¤ jag blir uppdaterad först om nya böcker som kommer och de som inte längre är populära.
¤ jag har redan fått träffa trevliga och begåvade författare som kommer in för att signera sina böcker.
Karin Brunk Holmqvist - Rosa elefanter
Karin Wahlberg - Matthandlare Olssons död
Tobias Barkman - Jakten på en mördare


¤ efter en dag så har jag hittat minst tre nya böcker som jag vill ha.
¤ jag får en mer utvecklad syn på böcker. Till exempel så har jag idag köpt fyra böcker av Kajsa Ingemarsson, fyra böcker som jag aldrig hade köpt om vi inte hade fått in hennes nya som verkar väldigt bra.


¤ arbetstiderna är bra, 09.30-18.30, vilket innebär att mina kvällar är mina egna. Det känns skönt att ha något att göra på dagarna, speciellt något man älskar att göra.
¤ jag lär mig yrket, att bemöta människor på ett bra sätt och själva verksamheten i en affär.
¤ jag jobbar med fantastiska människor som jag aldrig skulle vilja byta ut. Jag älskar t.o.m min chef, det är det inte många som gör i dagens samhälle.
nedan på bild; Peggy, Andreas och Kerstin. pic: handlaiYstad  

¤ jag har fått en bättre kontakt med min bror och det beror nog mycket på att vi jobbar tillsammans. Jag trodde att det skulle vara ett stort problem, men det är bara en stor fördel.
¤ jag får rabatt på böcker, vilket är som Guds gåva eftersom jag älskar böcker. Sedan måste jag äga alla böcker jag läser, jag hatar att låna från vänner och biblioteket. Om jag lånar något och de är bra så köper jag dem i efterhand. Konstigt ellerhur?!

Ja, dessa anledningar är precis vad som gör att jag älskar mitt jobb. Även om jag tycker det är jobbigt att gå upp på morgonen vissa dagar så ångrar jag det inte, jag lär mig något nytt varje dag. Om min dröm inte hade varit att bli lärare så hade jag nog kunnat jobba i denna butik i flera år.

hastig morgon

Försov mig, har ingen mat hemma, fryser och mår illa. VILKEN TOPPEN MORGON....?

Nu måste jag sticka till jobbet, kanske klä på mig också. Eller jag struntar kanske i det. Ja, vi får se vad som händer. Jag lovar att blogga mer ikväll när jag har kommit hem.

Vi hörs♥

(jag hoppas ni känner en del av sarkasmen?!)

Electric Six - Gay bar

En helt sjuk låt som inte är så speciellt bra, fast refrängen har fastnat i mitt huvud.
Haha, den är riktigt underhållande.

en kort morgon

Jag börjar omfamna de dagar då jag ligger och drar mig lite extra. Idag gick jag inte upp förrän halv nio, även om jag vet att jag måste gå hemifrån vid nio. Fast det är skönt att kunna ligga kvar och fånga de sista drömmarna innan man måste återgå till verkligheten.

Därför måste jag redan nu diska och fixa innan jobbet. Jag har en extrem huvudvärk så jag känner inte riktigt för att jobba, fast det blir säkert bra. Efter jobbet ska jag fika med Terese, det var evigheter sedan jag träffade henne.

Vi hörs senare♥

bloggen var död igår

Ja, det blev inget bloggnade igår och det beror på att jag var lika död som bloggen. Vi kan väl säga att helgen inte har varit riktigt som jag tänkt mig, speciellt i lördags. Man kan konstatera att dåliga tankar och starka drycker aldrig slutar bra. Fast jag hade riktigt roligt i början när vi var hemma hos Therese. Vi körde lite vilse innan vi hittade och snöstormen var nära på att dra med mig - fast tillslut kom vi fram.

Kan även säga att Therese blev glad för vårar presenter. Merci, en bok om rock 'n roll och absint - där har du en riktig fest!

Kan bjuda på denna bild, även om det faktiskt förklarar kvällen väldigt bra!

från snöhög till bil

Eftersom pappa måste fixa vinterdäck till sin bil så måste vi köra med mammas, fast det gör inte så mycket.
Haha, fast det såg riktigt roligt ut när pappa skulle få bort snön. Bilen såg mer ut som en snöhög för man såg knappt själva bilen!

Såhär såg bilen ut...

fast den blev fin när pappa tagit bort snön...

har haft riktigt mycket att göra idag.

jag har haft så mycket att göra att jag inte har haft tid att blogga. Jag har städat, handlat, shoppat, skottat bilen och mycket annat. Jag har även försökt välja ut kläder till ikväll utan någon större framgång. Känner mig stressad med ingen kan vara så pepp som jag är just nu. Snön går upp till vaderna och det är svinkallt, men ikväll kommer jag ha roligt.

INGEN ska få förstöra denna kväll för mig, det är en sak som är säker.

Vad ska alla andra göra ikväll?

till jobbet

Nu sticker jag till jobbet.
Vi hörs ikväll efter handbollen♥

dagens outfit 18 december -09

svarta jeans - JC
svart linne - H&M
tjocktröja med mönster - Bo Ohlsson


nu börjar jag få lite panik över snön

Även om jag tycker snön är riktigt vacker just nu så jag kan ändå inte sluta hata den i smyg. Eftersom det snöar så kan jag inte cykla till och hem från jobbet, vilket betyder att jag inte får någon lunch. Jag har inget att ta med mig i matväg, så idag blir det nog en väldigt lunchfri dag. Känns jobbigt eftersom jag inte hinner äta ikväll - ska på handboll med pappa.

Jag kan även säga att natten har varit riktigt bra. Jag har inte vaknat en enda gång och drömmarna har inte existerat alls. Det beror nog på den lilla nedgång jag hade igår, fast det är jag glad för.

min snömorgonsängen väntar

Jag kan inte sitta uppe längre, livet är helt enkelt för ledsamt. Den jag antagligen är kär i, han är kär i någon annan. Den framtid som jag en gång såg så klart, den har helt försvunnit in i en grå dimma. Ja, allt är ganska förvirrande. Just nu kan jag inte tänka alls, de tankarna som en gång förgörde mig börjar komma tillbaka.

Jag behöver verkligen sömn.
God natt!

14 år till salu av Caroline Engvall

Tessan(Therese) lever är normalt liv precis som alla 14-åringa, tills den dagen hon blir våldtagen. Hon blir så förnedrad och själhatisk att hon inte vågar berätta för någon. Hon mår dåligt och känner sig äcklig, som om allt var hennes fel. En dag så föreslår hennes vän att de ska sälja sig själva och detta är början på en väldigt jobbig och självförstörande värld. Det blir bara värre och värre, tillslut så får Tessan inte betalt för övergreppen och även om hon försöker fly så hittar männen henne.

Detta är en berättelse som verkligen berör och efteråt kunde jag inte göra annat än att gråta. För Tessan. Denna bok är verklighetsbaserad och det finns verkligen en kvinna där ute som har varit med om detta. Det gör mig arg och ledsen, tänk att någon ska behöva må så dåligt?!
Detta är verkligen en bok som alla borde läsa, den lär oss om människans grymmhet men även om den kärlek som vissa besitter. Den berör och undervisar, den visar en annan sida av världen.

5 saker en tjej absolut inte vill höra från en kille hon är kär i:

Ja, eller det är i alla fall saker som jag absolut inte vill höra...

1. Situation: Man ligger hemma hos tjejen och myser. Hennes mamma kommer in på rummet och ska lämna kläder och sedan går hon igen.
Killen säger:  "Din mamma är en riktigt snygg MILF (Mother I Like to Fuck). Hur kan är sådan snygg kvinna vara singel?".
VARNING! Killen kanske träffar dig för att kunna spana in din mamma, redan där borde varningsklockan slå. Eller så är han bara sugen på mogna kvinnor, vilket fall som helst så kan det sluta illa.
2. Situation: Tjejen och killen går på stan. Killen stirrar på en annan kille.
Killen säger: "Jag skulle väldigt gärna vilja ha en trekant med dig och en kille till, fast utan dig ibland också."
VARNING! Killen kanske bara vill testa gränserna fast detta kan tyda på att han kanske dras åt "det andra laget" så att säga.
3. Situation: Tjejen och killen går på bio. Efteråt har de följe hem och innan de ska skiljas så pratar de lite.
Killen säger: "Jag är så glad att jag kan prata med dig. Du är precis som en killkompis fast tjej, men jag ser dig inte som tjej. Du är som en i gänget, en riktigt grabb!"
VARNING! Det är nog dags att dra sig bort från killen och försöka glömma honom. När man väl har kommit in i "vänlådan" så är det nästintill omöjligt att komma ur den igen. Det är nog dags att inse fakta, hur ledsen man än blir.
4. Situation: Tjejen och killen har sex och efteråt ligger de och myser.
Killen säger: "Fan vad underbart det var. Fast nästa gång så skulle du väl kunna göra den första delen lite annorlunda. *Hans ex's namn* gjorde alltid det på ett speciellt vis och det var riktigt skönt.
VARNING! Man vill aldrig blir jämför med andra tjejer när det gäller sex. Klart att man ska kunna delge sin partner vad man tycker om men man behöver verkligen inte nämna andra tjejer när man gör det.
5. Situation: Tjejen och killen är ute och festar, hon går på toa och han dansar vidare. När hon kommer tillbaka så ser hon att killen sitter och pratar med en annan tjej. Hon hör vad han säger till henne.
Killen säger: "Nej för fan, det är inte min tjej. Hon är min syster, jag tycker så synd om henne så jag tar med henne ut ibland. Man kan kalla det samhällstjänst."
VARNING! Det finns bara en sak att göra i detta läge: gå fram och slå killen på käften. Nej, kanske lite dramatiskt. Fast då mår man alltid lite bättre efteråt. Om en kille säger såhär så är han inte bara osäker på sin raggning utan även på sig själv och killar som han är verkligen inte värda besväret - de kan vara riktiga svin.


Dessa fem är de som jag absolut inte skulle vilja höra. Det finns klart fler som man absolut inte vill höra, men dessa är de jag kom på just nu. Man kan alltid spinna vidare på det och öka ut det. Fast för tillfället så räcker detta.
Har ni några liknande händelser som har hänt er eller som ni har hört?
Det hade varit roligt att se om detta verkligen sker i verkligheten, jag kan ju säga att inget ovan har hänt mig. Dock så har en del av dem hänt några av mina vänner och det är aldrig roligt.

pic: Nightlife


jo, jag älskar nog snö!

Glöm allt jag skrivit om att jag hatar julen, ikväll älskar jag den. Jag kan inte ens börja beskriva hur vacker denna kväll är. Snön faller ner och lämna efter sig spår av kyla och värme på samma gång. Jag har varit ute med Oden och dansat i snön, sen har jag även stått i mitt fönster och observerat varje snöstjärna som har slagit mot mina bara händer.

I varje fönster lyser små bekräftelser på att det finns liv och i varje hjärta finns det minnen från liknande dagar. Det är nog därför jag aldrig riktigt kommer kunna hata julen. Även om det var min mormors årstid så kan jag inte kasta bort allt bara för att mormor nu är den som kastar flest snöbollar från himlen. Hon är kanske inte den som lagar världens godaste köttbullar längre men hon är fortfarande den jag tänker på mest när jag klär granen, öppnar mina julklappar och tänder min julstjärna.

Ja, jag kan inte längre hata julen. För hur ska man kunna hata något så vackert?


Bob Dylan - Must be Santa

Själva videon behöver vi inte prata om - vad håller han på med?!
Det var Emmylie som fick mig att lyssna på denna låt, vilket jag är tacksam för.
Det är inte ännu en gammal och tråkig jullåt, den har något mer som inte går att förklara. Även om jag tycker om de äldre låtarna så behöver jag en förändring denna jul - denna ger mig förändring!

winter wonderland

Egentligen gillar jag inte snö, fast när det ligger ett vackert vitt täcke över staden på morgonen. Då kan man inte göra annat än att gilla läget. Det är så vackert, så oskuldsfullt och fantasktiskt. Man måste ta vara på det, för precis som allt annat så kommer det vara förstört efter någon timme. Man ser redan hur människans fotspår har förstört den felfria yta - det är en ironisk verklighetsliknelse.
jag hatar att vara sjuk

Ännu en morgon vaknade jag upp och jag kände redan innan jag rest mig hur min mage gjorde uppror. Nu har jag sprungit fram och tillbaka från sängen i två timmar och fått upp gårdagens matrester. Det låter äckligt - det var äckligare!

Därför måste jag ringa Kerstin om ungefär en kvart och säga att jag inte kommer in idag. Även om jag verkligen känner för att jobba så går det inte, alla mina inre organ slåss mot varandra. Så det blir en sängliggande dag för mig, förhoppningsvis får jag i mig lite mat. Just nu är jag riktigt hungrig, fast det beror kanske på att jag inte har ätit sen lunch igår + ett äpple till middag.

Fy, jag som ska festa på lördag. Just nu får vi se hur det blir med det. Detta är kanske bara en 24 timmars grej som försvinner snart, jag hoppas verkligen på det! För vem vill missa att Therese fyller 20? Och vem vill missa en megafest med alla man känner efteråt? Inte jag i alla fall, därför ska jag medicinera mig själv(varmt honungsvatten, Ipren & en bra bok). Ja, nu måste alla hålla tummarna för att jag blir frisk tills imorgon.

INGET INTERNET!!

Panik, jag har inte kunnat gå in på internet på hela dagen. Jag har försökt att fixa det, men det har inte gått. Nu har de på ComHem äntligen tagit sig i kragen och reparerat felet. Vilket jag är glad för. Förlåt för bloggtorkan, denna gång var det inte mitt fel.

Jag kommer inte skriva så mycket idag heller, jobbat och varit på handboll med pappa. GO YIF!!
Nu ska jag lägga mig, har varit trött hela dagen.
& eftersom det snöar så ska jag hata vintern lite - riktigt bra ju!

God morgon, god middag & god natt!

My Chemical Romance - Welcome to the black parade


en mysig kväll med gott folk

Nu har jag precis kommit hem efter en väldigt trevlig, dock utmattande, kväll hos Matilda. Det var bara jag, Emmylie, Matilda och Elin som hade en myskväll tillsammans - fast egentligen så är inte det så bara. Vi har alltid sjukt roligt tillsammans och det slutade med att vi satt och lyssnade på låtar som bränn bh:n och om du blir min fru. Det är riktigt fina grajor.

Nu hade jag tänkt lägga mig, fast jag pratar med en bekant på msn så jag ska sitta uppe lite till. Vi har inte pratat på länge och jag behöver känna lite glädje. Visst är det underbart när man bara kan hitta sin glädje så, när det finns koncentrerat i en annan människa?

Matilda säger något väldigt intressant!

ha-a-a-ar du fajjsbook?

Om du blir min fru då ska jag ta dig här och nu...lalalala

dagens(kvällens) outfit 15 december -09

svarta jeans - Lindex
svart tunika - Lindex
vinröd kofta - Gina Tricot
smycken - Mormors


lite festligheter en vardag

Nu ska jag snart bege mig hem till Matilda för att fira kära Stahaijna som fyller 18 år imorgon. Det är verkligen något som ska firas, för detta innebär inte bara att hon är ett år äldre utan detta betyder även att hon kan följa med resten av "the ratpack" ut på trevligheter. Dans, shotspel och krig i buskar är några av sakerna som hon nu kommer göra helt lagligt!

Känner mig lite stressad över vad jag ska köpa till henne, men jag det kommer säkert. Jag har två saker på lut som är lite skämtsaker. Fast jag vet att vi har liknande humor, så hon kommer förhoppningsvis uppskatta det jag köper.

Ja, nu måste jag snart göra mig klar. Eftersom det regnar ute så måste jag svära lite över det, jag som hade planerat att ha håret lite fint. Nu kommer det mer bli en väldigt blöt och kall Mika som kommer dit. Fast man får ta det man haver.

Kan även säga att världens sötaste kille var inne i bokhandeln idag och jag hjälpte honom. Vilket leende!!

a tear from laughing


stressa ihjäl mig

Jag kommer verkligen stressa ihjäl mig, detta tar på krafterna. Jag har nu hunnit laga mat, vara ute med Oden och ringt pappa för att stämma av en del planer. Det känns verkligen omöjligt att hinna med allt jag ska göra innan lördag. Det är handboll×2, födelsedagsmiddag×2, handla en massa olika saker, städa mitt rum, fika, hänga in mina kläder + att jag jobbar 09.00-18.30(tid att gå dit och hem är inräknad). Jag förstår inte riktigt hur det ska gå till, men det löser sig kanske - fast nog inte i detta fall.

Nu ska jag koncentrera mig på lunchen: vegetariska nuggets med sås på ärtbädd.

iväg till jobbet

Nu ska jag bara byta om,
sen väntar jobbet.
Det blir lika stressigt idag,
måste ut med Oden eftersom mamma jobbar.

Ni får ha en bra dag, vi hörs♥

Eva Simons - Silly Boy

En blanding mellan Rihanna och Lady Gaga, det är kanske precis därför jag tycker om denna låten. Den har ett bra beat och hennes röst är fantastisk - raspig och kaxig. I en låt som denna lyssnar man inte så mycket på texten, fast det gör man oftast inte med danslåtar.

But you’re not ok, tellin’ me you miss my face
I remember when you would say you hate my waist

I said I’m not coming back, it’s it
You fooled me once but you can’t have that ego turning
Just too bad for you, that when you had me
Didn’t know what to do, She’s over you

Cause you had a good girl, good girl, girl
That’s a keeper, keeper
You had a good girl, good girl but
Didn’t know how to treat her, treat her
So silly boy get out my face
Why do you like the way regrets taste?
So silly boy get out my hair my hair
No, I don’t want you no more

Silly boy,
Why you acting silly boy?
Silly boy boy,
Acting acting silly boy?

You comin with those corny lines
Can’t live without me
I’ll get some flowers for the day that you are buried
No, people make mistakes
But I just think your ass is fake
Only thing I want from you, is for you to stay away.

natten kväver mig

Tänk så många timmar vi sover egentligen, jag har varit vaken största delen av natten och tiden smyger sig fram tills man äntligen somnar. Dock ringer klockan 45 minuter senare och berättar att jag absolut inte ska få mer sömn. Natten invaderar mina drömmar och får tankarna att flyga runt i mitt huvud som tusen spikar. De slår mot min hjässa och tvingar tillbaka sömnen.

Jag visste inte hur mycket några få ord kunde krossa en människa - nu vet jag! Igår fick jag höra orden som dödade en del av min själ, de pulveriserade hela min mur som jag byggt upp som försvar. Jag har aldrig känt mig så värdelös och ensam i hela mitt liv, i just det ögonblicket så hade precis alla lämnat mig och kvar fanns ingenting. De orden som jag aldrig trodde skulle yttras från någon annan än mig själv till mig själv kom från ett oväntat håll. Det var nog därför det krossade mig extra mycket.
Jag vill inte gå in på vad som sades, vilken situation som gällde eller vem det var som sa det - fast hela min existens blev till en enda stor gråtattack. Jag har nog aldrig varit med om så många känslor på samma gång. Fast jag kanske borde göra vad som sades och jag är kanske det som sades...

Jag ligger alltid vaken lite längre på nätterna eftersom det finns så mycket jag måste tänka över. Det är full fart hela dagen och den enda gången jag verkligen har tid att tänka är när jag ska sova. Fast inatt var det extremt och mina tankar ville inte sluta attackera mina sinnen. Detta slutade med lite sömn och det känns verkligen som om nätterna kväver mig sakta men säkert.


gårdagens fika

Igår fikade jag med Emmylie efter jobbet igår. Det känns alltid bra att kunna stjäla lite av hennes positiva energi och bli lite gladare, för man kan inte bli annat än glad när man träffar henne. Vi pratade mycket om framtiden och även om hennes helg i Karlskrona. Sedan har vi även bestämt att vi ska åka dit i januari igen om båda kan. Då ska vi försöka dra med oss Stahaijna också. Förhoppningsvis så vill Tess ha oss, tre festsugna och övergivna ungdomar i Karlskrona ;)

Ja, det känns som om januari är en månad jag längtar till. Det känns som många möten kommer förändra mitt liv och sedan blir det kanske en resa eller två. Vi får helt enkelt se vad som händer, det var i alla fall en underbar fika igår!

Veronika bestämmer sig för att dö av Paulo Coelho

Veronika ser inte längre någon mening med livet och därför beslutar hon sig för att ta sitt liv. Fast precis när hon är påväg mot den slutliga sömnen så hittar någon henne och hon blir "räddad". Hon åker då in på ett mentalsjukhus och där får hon reda på att hon har ett hjärtfel, hon kan dö vilken dag som helst. Då börjar hon leva och hon finner saker som hon inte ens visste existerade.

Detta är en fantastisk berättelse om kärlek, sex och ens perspektiv på livet. Den förgyller även de dystraste stunder och även om den i sin egenhet kan vara lite dyster, så får slutet en att känna glädje. Jag rekommenderar verkligen denna bok för människor som behöver lite uppmuntran och som kanske ser livet som något meningslöst.
Paulo Coelho är en fantastisk författare och även i denna bok så har han fått känslorna att lyfta från pappret och rakt in i hjärtat. Det är magiskt!

erese me


amatör-stuff,
fast ibland säger en bild så mycket mer.


en stressig lunch

Det är skönt att äntligen kunna sätta sig ner och avnjuta några minimorötter. Jag har verkligen stressat hela dagen - både på jobbet och nu när jag kom hem. Det har varit många inne som har frågat om en massa olika saker, leveranser har kommit och nu när jag kom hem så var jag tvungen att gå ut med Oden eftersom mamma jobbar.
Ja, stressigt värre!!

söta Oden♥

iväg till jobbet

Nu har jag käkat frukost och det är dags att sticka till jobbet.
Egentligen så vill jag inte alls,
känner mig inte riktigt fit for fight.
Dock måste jag för jag har redan missat en dag
- det är bara att bita i det sura äpplet.

Vi hörs♥

god morgon!

Eller egentligen är det inte en bra morgon eftersom jag knappt kan röra mig. Ryggen har verkligen låst sig och jag vet inte riktigt hur detta ska gå, just nu önskar jag att jag var förlamad så jag inte kände smärtan. Jag vet att det låter drastiskt men ni hade nog hållit med om ni hade känt samma sak.
Det är verkligen svårt att förklara men det känns som om en jätte trycker ihop mina ryggmuskler på ena sidan, samtidigt som han tar en kniv och sticker in i ryggen och drar ner över hela högra benet. Det är inte roligt för fem öre.

Nu ska jag laga frukost och hoppas på att det blir bättre :)

dags att sova

Egentligen har jag varit uppe allt för länge,
men jag har inte varit trött.
Fast nu ska jag lägga mig för jag måste upp tidigt imorgon.
Jobb igen, fast jag gillar det :)

God natt och sov gott!

Kings of Leon - Closer

Stranded in this spooky town
Stoplight is swaying and the phone lines are down
Snow is crackling cold
She took my heart, I think she took my soul
With the moon I run
Far from the carnage of the fiery sun

You shimmy-shook my boat
Leaving me stranded all in love on my own
Do you think of me
Where am I now
Baby where do I sleep
Feels so good but I'm old
2000 years of chasing taking its toll

And it's coming closer


iväg och handla

nu ska jag ta på mig mina skor och ta lite luft,
måste till Supermarket och handla något gott till ikväll.

Vi hörs senare♥

tv-söndag!

one tree hill (serie)
gossip girl (serie)
bones (serie)
hemma hos Jamie - julspecial (program)
pay it forward (film)
the holiday (film)
paradise hotel (serie)

Ikväll är en riktig Tv-kväll, precis som alla söndagar. Det går en massa bra serier som man absolut inte får missa och sedan även en film eller två. Det finns någon för alla på söndagar, det är därför söndag är den ultimata vilodagen i veckan.

Jag har själv ett litet schema som jag följer - en massa mys och bra saker att se. Jag ser alltid One Tree Hill, Gossip Girl och Bones, det är tre serier som jag absolut inte vill missa. Dessa tre serier har allt jag vill ha: intriger, kärlek, spänning och vardagsproblem insyltade i varandra. Ja, de blir en perfekt kombination en kväll som denna.
Efter det blir det alltid någon film, ikväll är det Pay It Forward. Jag har aldrig sett den innan, men den verkar bra. Och i pauserna på filmen så blir det helt klart lite Paradise hotel. Jag kan inte hjälpa det, jag har blivit beroende!

the holiday

pay it forward

ibland blir det inte som man tänkt sig

Jag har alltid haft ett klart mål i livet, att hålla mig ovanför ytan. Jag har aldrig varit den som varit extraordinär eller speciellt bättre än någon annan. Jag har flytit med bland färgerna och alltid hållit mig i bakgrunden som en neutral gråhet. Jag har aldrig krävt plats och anledning för min existens har alltid varit för att göra det lättare för andra.

Jag var den som kom fram med plåster och blåste på såret när min lillebror ramlade när han och jag spelade fotboll på asfalten, jag var den som hämtade posten på morgonen så att mamma och pappa skulle få några extra minuter av lugn, jag var den som hjälpte min bänkkamrat i skolan med matten även om jag själv inte var klar med den och jag var den som grät med min bästa vän för att hon hade blivit sårad. Jag är fortfarande den personen...

Fast saker förändras och när jag tänker tillbaka så har jag aldrig riktigt varit en vän, mer en dörrmatta. Det blev aldrig riktigt bra nog och tillslut så kämpade jag med att hålla mig ovanför ytan. Ibland var det extra jobbigt och då kändes det verkligen som om jag höll på att drunkna. Jag kämpade, oftast förgäves, för att hitta någon mening med varför det alltid var jag som stod där ensam tillslut.

Jag känner mig ofta som världens sämsta dotter, syster och vän. Jag är otillräcklig och vad jag än gör så finns det någon som gör det bättre. Jag kommer aldrig skina som en klar färg - jag kommer alltid vara grå. För när det väl gäller så kommer fegheten fram och då ser man väldigt enkelt vem som står bredvid en och möter kriget, medan vissa vänder sig om och springer.


nyårsklänning?

Jag har funderat på detta med nyårsklänning väldigt mycket. Jag vet inte riktigt om jag ska lägga pengar på en klänning som jag kanske inte kommer använda så ofta. Då är det kanske bättre att ta något som jag har i min garderob. Man kan ju alltid gör om sina kläder till något helt annat - jag känner mig lite fantasifull.

Fast jag har hittat två väldigt snygga klänningar på StyleByStars. Det är verkligen två som är min stil, jag hade varit så glad om jag hade haft dem. Dock så säger min ganska ickeexisterande budget att det inte går. Ja, jag får nog hitta något bland dammkornen på mitt rum.

Fast visst är de fina? :)

klänning - 599kr

klääning - 399kr

Elva minuter av Paulo Coelho

Maria har blivit sårad av kärleken en gång för mycket och nu söker hon efter det vi flesta vill ha: rikedom och ett välställt liv. Fast hon kommer in på fel banor och tillslut står hon där utan någon riktig ekonomisk säkerhet och säljer sig till män. Hon flyter allt längre bort från hennes ursprungliga mål och mötena med männen gör bara hennes tro på kärlek allt svagare.

Detta är en verklighetbaserad bok som handlar om kärlek och sex. Den är skriven på ett fantastiskt sätt och man kan inte bli annat än betagen av det man läser. Detta är verkligen en bok som man inte kan lägga ifrån sig, jag sträckläste den och jag blev berörd. Även om det var ett förutsägbart slut så kunde man ändå inte göra den förutsägelsen. Man blir förvånad och tills viss del stött av ärligheten och den nakna sanningen. Här kryper man inte runt den hårda verkligheten, i denna bok kör man över den.

Denna ligger på min topp-tio-lista över böcker jag har läst och tyckt om. Jag rekommenderar den verkligen för de som känner sig lite förlorade i vardagen. Som kanske inte riktigt har hittat rätt och som måste förstå att det tar tid. Rom byggdes trots allt inte på en dag, vi behöver alla tid för att hitta meningen med våra liv.

känner inte för att blogga

Förlåt för den dåliga uppdateringen men jag känner inte riktigt för att skriva. Jag menar, man ska inte skriva random shit om man inte har något att berätta. Jag har inte haft några filmtips, jag har inte hittat några snygga kläder och jag har inte gjort något speciellt i helgen - det finns inget mer att säga.

Jag hoppas på en förbättring på bloggfronten idag.
Fast nu börjar vi med vila, jag ska lägga mig och läsa en ny bok jag köpte igår.

Vi hörs♥

dagens outfit 12 december -09

svartgråa jeans - Lindex
svart linne - Gina tricot
randig t-shirt - Monki


stan med pappa

Nu ska jag bara byta om,
packa min lilla väska och sen ska jag träffa pappa.
Vi ska köpa julklappar på stan och fixa lite annat
- en fika blir det också.
Ja, sen får vi helt enkelt se vad som händer.

Vad ska alla andra göra idag?

Idolfinal ikväll hos Therese

Ikväll är det Idolfinal och om Erik vinner så kommer jag personligen åka till varje svensk som röstat på honom och slå dem i huvudet. Okej, det är kanske lite drastiskt - fast jag tycker inte att Erik ska vinna. Han är redan en stjärna och han skulle kunna få sju skivkontrakt redan nu, Calle är mer en nybörjare då och jag tycker verkligen om honom. Egentligen tyckte jag att Tove skulle vinna men det kommer ju inte bli så.

Jag ska snart hem till Therese för vi ska se det tillsammans. Vi får se om det kommer fler folk - Tony, Jimmy, Martin och någon till var sugen på att komma. Fast det återstår och se hur det blir med det.

Vi hörs senare ikväll♥

kan man bara ha en bästa vän?

Jag minns när jag var 12 och alla skulle ha en bästa vän. Man gick runt på skolgården och frågade de man kände om just de ville bli ens bästa vän. Fick man ett "nej jag har redan en" så gick man vidare, fast fick man ett "ja, klart." då blev man den lyckligaste människan just då. Det var så simpelt då, att något sådant som nu är obetydligt kunde förbättra ett helt år - om inte längre.

Nu är det inte längre så, nu lägger vi vår energi på något helt annat - "viktigare" saker. Jag gör precis som alla andra, jag har inte längre en bästa vän. Fast jag har flera bättre vänner som känner mig bättre än resten av mina vänner. Även om det är underbart att ha några nära vänner istället för en så saknar jag det ibland, känslan av att vara speciell. Det finns inte längre någon jag kan berätta allt för, antingen så berättas det vidare eller så pratas det skit om mig bakom min rygg. Egentligen borde jag inte bli förvånad, fast det sårar lika mycket varje gång.

Det har ingen betydelse hur liten saken är, men säger jag att det är hemligt, då vill jag inte att det ska komma ut. Hur svårt kan det vara? Jo, för vissa så kan det vara världens svåraste uppgift och det är just därför jag har börjar glida ifrån de människorna. Det syns kanske inte i början, men människor som jag trodde skulle finnas där föralltid har helt plöstligt flytit iväg - dels på grund av mig.

Jag tror att det finns många som inte vet, som inte har en aning om hur mycket de har sårat mig. Jag har tre bästa vänner, fast två av dem har sårat mig. Den jag en gång berättade allt för, hon som var precis som mig, är inte längre den jag ringer först. Just nu vet jag bara en enda människa i mitt liv som aldrig har sagt ett ont ord om mig, hon är min hönsmamma - min personliga ängel.

Things changes...

helt tappat blogglusten.

Förhoppningsvis så kommer den tillbaka ikväll eller nått,
just nu känns allt bara så meningslöst.
Nu ska jag till jobbet,
kanske gör jag lite nytta idag.

Vi hörs♥

dagens outfit 11 december -09

svarta jeans - JC
lila klänning - Ellos
svart kofta - Lindex
halsband, mitt stjärntecken och namn - fått av mormor


jag återkommer.

just nu är det inte bra, inte bra alls.
därför får jag återkomma när jag ser någon mening med någonting.

Damien Rice - Cannonball


Criminal minds

Jag har alltid tyckt om serier som handlar om brott. CSI, CSI Miami och CSI New York var guds gåva till mig när jag upptäckte dem. Även om jag helt klart tycker orginalet, CSI, är bäst så tycker jag även om de andra. De är bara några få av de program som jag brukar följa i samma genre. The Mentalist, NCIS och Criminal Minds är också några som jag följer slaviskt på grund av spänningen och de brott som löses.

Ikväll är det ännu en "brott-kväll". Criminal minds visas ikväll på Kanal5 klockan 21.00. Det kan man absolut inte missa om man är lika fanatisk som mig. Jag älskar hur psykologi blandas med rättvisa, det kan inte bli mycket bättre.

pic;google.


Jason Derulo - Whatcha say

JAG ÄLSKAR DEN!
mer behövs inte sägas...

möte och sen jobb

Nu ska jag till arbetsförmedlingen och sen blir det jobb. Jag måste först prata med Marie-Louise för jag ska skriva lite papper angående min praktik. Sen måste jag skynda mig till jobbet, det brukar komma mycket folk på förmiddagen.

Det går riktigt bra på jobbet! Jag trivs och jag skulle kunna tänka mig att jobba där en längre tid. Alla som jobbar där är riktigt trevliga och jag kommer bra överens med de som jobbar + cheferna.

Peggy gjorde en ny namnskylt till mig,
så att jag skulle passa in lite bättre:


Nu måste jag verkligen göra mig klar, ska vara på AF om en kvart.
Fast det hinner jag, jag är som Blixten när jag cyklar ;) Haha.

Vi hörs♥

slå in julklappar

Nu är julen snart här och det är dags att ge bort en massa julklappar. Visst finns det en viss charm i att själv slå in sina julklappar, det blir mer personligt och lite jultrevligt. Fast jag förstår varför många väljer att få dem inslagna i affären om man själv jobbar i affär. 

Igår slog jag in ungefär 50 böcker på jobbet, det var trevligt men i längden så är det inget som jag vill göra hela dagen. Fast efter ett tag så kom jag in i en maskinisk period då jag gjorde allt på ren reflex utan att tänka. Haha, ja tillslut var det riktigt roligt att kunna stänga ute alla ljud och allt runt omkring. 


Paradise Hotel


Har ni inte tillräckligt med intriger i er egen vardag?
Förstör inte falska människor för er "on a daily basis"?
Tycker ni om att skratta åt människor som gör sig själva till åtlöje?

måste ni se Paradise hotel - det innehåller allt som jag nämt ovan.

Jag vet inte riktigt vad som får en människa att ställa upp i ett program som detta. Jag såg lite av första avsnittet och då sa Jackie (tjejen längst ner på bilden till vänster) i en intervju: "Min pappa är en av Sveriges mest kända brottslingar och jag gör nog detta för att förarga honom." - Ja, för det är ju en bra anledning?!

Ja, jag förstår inte riktigt varför de ställer upp och jag förstår inte heller hur telebolagen hittar alla dessa pengasugna och galna människor. Jag såg precis klart ett avsnitt och jag har nog aldrig hört så många svordomar i ett program som i detta. Francesca använde ord som "slyna" och "fnask" fler gånger än jag orkade räkna.

 Fast jag måste erkänna att jag följer det lite då och då, det är roligt och väldigt underhållande om man tycker om att skratta åt andra människor. Jag har nog en konstig humor men jag tycker att detta är riktigt roligt.
Har ni sett det någon gång?


Robyn feat Kleerup - With every heartbeat

Good enough to waste some time
Tell me would it make you happy baby
We could keep trying but things will never change

So I don't look back
Still I'm dying with every step I take
But I don't look back

And it hurts with every heartbeat


jag har ingen ork till att träna

Igår gick jag och lade mig väldigt tidigt, anledningen var att jag skulle upp halv sex idag för att gå min morgonpromenad. Jag har inte riktigt varit på topp när det gäller träningen, jag har inte tränat på två veckor, därför tänkte jag börja imorse. Jag gick och lade mig halv nio och klockan ringde första gången halv sex. Fast när jag slog upp ögonen och kände huvudvärken + det faktum att jag inte kunde andas genom näsan så somnade jag om. Jag gick upp åtta istället, kändes mycket bättre.

Min förkylning gör mig väldigt trött och eftersom jag jobbar mellan 09.30-18.30 så är jag väldigt trött när jag kommer hem, jag hinner inte träna. Orken försvinner och det enda jag egentligen kan och orkar göra är att ta det lugnt med bra musik.

Nu börjar ännu en dag och jag hoppas verkligen att orken finns där, annars vet jag inte vad jag gör!

Vi hörs♥

mysa framför New Moon

Eftersom jag känner mig lite vissen så ska jag se film.
Jag har valt New moon idag, ja jag vet att jag är besatt!
Så nu sitter jag i mjukiskläder och äter äpple,
nej det kan inte bli bättre!

Avatar, en film jag vill se.

Just nu skulle jag väldigt gärna vilja se Avatar, en film som går på bio och som verkar väldigt bra.

Filmens handling utspelar sig runt 2100-talet och kretsar kring en tidigare marinkårssoldat från jorden, den delvis förlamade Jake Sully. Jake blir bosatt på planeten Pandora vars luft inte är andningsbar för människor. Planeten är bebodd av den utomjordiska rasen Na’vi. Jake blir inkallad till Avatar-programmet som gör det möjligt för honom att gå. Programmet gör honom till en Avatar som är namnet på Na’vis form som gör att han liknar en av dem.
Människorna är på Pandora för att söka efter värdefulla mineraler som är väldigt värdefulla för människorna och därför skickar Jake djupt in i Pandoras djungler som scout för de soldater som kommer att följa. Där möter Jake många av Pandoras skönheter och faror. Där möter han också en ung Na'vi-hona, Neytiri, vars skönhet endast motsvaras av hennes grymhet i strid.
Jake blir kär i Neytiri. Men Jake är fångad mellan jordens militär-industriella styrkor och Na'vis. Jake måste välja sida i en episk strid som kommer att avgöra ödet för en hel värld.

Den verkar väldigt bra och jag måste helt enkelt se den. Jag brukar inte gilla filmer som denna fast på sista tiden så har det overkliga verkligen varit något för mig - jag gillar det mer och mer.

Någon annan som tänkt se den?

Trailern

sometime I can't stop thinking.

Det är ganska tungt just nu, allt som händer verkar skapa ett konstigt humör hos mig. Jag kan inte riktigt förklara det eftersom jag var riktigt glad innan. Ja, jag var glad för en timme sen när vi hade stängt butiken. Allt har gått riktigt bra, lika bra som igår. Jag börjar kom in i det, vilket känns väldigt skönt.

Jag vet inte riktigt vad det beror på, det är odefinierbart, men jag känner mig riktigt nere. Jag kom in genom dörren, tog av min ytterjacka och sen kände jag mig patetiskt. Det beror kanske på det faktum att jag egentligen inte har någon framtid, att alla mina planer om att plugga vidare har försvunnit. Jag skulle kunna tänka mig att jobba i bokhandeln tills jag blev gammal, riktigt varför kan jag inte svara på. Jag älskar att träffa nya människor, jag älskar böcker och jag älskar att affären ligger i Ystad - that's it!

Det är nog tomhetskänslan av att alla mina planer helt plötsligt har malts ner till små korn som jag knappt ser. Jag trodde att allt var klart och att jag visste vad jag ville. Fast sen kom hösten och vinden blåste bort allt jag hade tänkt på. Nu sitter jag här och har inte en aning om någonting. Jag känner mig ledsen, meningslös och väldigt patetisk - det finns helt säkert folk som har det värre än jag. Fast just nu behöver jag tycka synd om mig själv och det tänker jag göra. If you can't deal with it you're not welcome.

pic; Jag, 2006.

Justin Timberlake - Sexy back

jag tänker på fest, dans och en massa vin.
Svettiga kroppar trycks mot varandra och alla rör sig till musiken.
En hand rör ens axel, ens ben rör någons fot - som ett stort virrvarr.
det blir inte mycket bättre än så med en låt som denna...

den får mig att tänka på dig.

Du säger att kärleken aldrig var till för dig
Att du aldrig känt vinden högt över trädtoppen
Du säger att den delar sig vid kinden
Och blir hel igen bakom dig

Varje moln är trasigt
Du räknar allt sorgligt natten lång
Och hon du älskade en gång
Och kanske älskar än
Spelar det någon roll?
Nej kanske ingen
Kanske allt egentligen


Och du undrar vem som kysser henne nu
Du undrar vem
Vem om inte du
Och läpparna, du kallade dina
Det gör ont att veta
Men lika ont att undra


to work

Nu sticker jag till jobbet,
förhoppningsvis blir dagen lika bra som igår.

Vi hörs♥

Dagens outfit 8 december -09

svarta jeans - Lindex
svart linne - Gina tricot
tröja med tryck - Cubus
mörklila kofta - Gina tricot
(väldigt dålig kvalité på bilderna)


att vakna glad

Tycker ni inte det är fantastiskt?
Man ligger i sängen och drömmer, plötsligt ringer klockan och man går upp. När man har satt sig upp i sängen så tänker man efter och man vet inte riktigt varför med man ler. Känslan av glädje finns där fast man vet dock inte varför man mår så bra, man drömde inget speciellt och morgonen har ännu inte börjat. Det känns bara bra, som om något riktigt lyckligt har hänt och man vet inte riktigt om det än.
Har ni någon gång känt så?

Jag kände precis så idag fast skillnaden är att jag vet varför jag är glad. Det är inget som jag känner för att gå in på, vi har alla en privat del i vår hjärna som vi inte vill dela med oss av, fast jag var riktigt glad när jag gick och lade mig. Även om jag har sovit ganska dåligt inatt, hostat som vanligt, så har nog lyckan följt med in i den nya dagen. Jag är väldigt trött men jag kan inte sluta tänka på det som gjorde mig glad igår.

Nu ska jag diska och fortsätta hålla glädjen kvar, det kanske blir svårt eller så är det hur lätt som helst.

godnatt-låt

En perfekt låt innan man ska sova.

Håkan Hellström - Sång för flykbenägna

ännu en dag över

Nu ska jag lägga mig,
jag har ont i hela kroppen vilket inte är bra.
Dock är det en ny dag imorgon,
förhoppningsvis mår jag lite bättre då.

God natt & sov gott!!

en riktigt bra dag.

Det har varit en riktigt bra dag, det gick väldigt bra på jobbet och fikan med Emmylie efteråt var bara sjuk. Jag kan verkligen säga att jag inte har haft en sådan bra dag på väldigt länge. Jag har vikt kort, lagt ut böcker, hjälpt folk och ringt till beställningar - ja en fullspäckad dag. Jag tycker om när det är så, när man har saker att göra hela tiden och man verkligen kan hjälpa till.

Efter jobbet så fikade jag på Espresso house med Emmylie och det var speciellt. Vi satt och skrattade, gjorde ljud och var allmänt flummiga. Jag misstänker att Emmylie tog en liten shot innan vi träffades, hon var väldigt all over the place. Fast jag älskar det och våra fikor är alltid lite speciella.

Vi har planerat mycket och det är fest som gäller för hela slanten. Den 19:de ska vi på 20:års fest och efter det blir det Öja, eftersom det bara är jag och Emmylie som ska dit så kan det sluta på två sätt: 1. Vi har jätteroligt och dansar hela natten lång. Sen tar vi bussen hem. 2. Vi ramlar och glömmer allt precis efter det har hänt och vi går hem, vilket tar en timme.
Sist vi var där så dansade Emmylie för en grupp människor, hon åt en banan på dansgolvet(!!), jag ramlade på en kille och sen gick vi hem. Så jag vet inte riktigt om det är så bra att vi går själv, fast vi träffar säkert folk vi känner. Man vet aldrig...
Måndagsfilmen på Kanal9

De har skapat magi på vita duken i bland annat Pretty Women, nu gör de det igen i Runaway Bride. Julia Roberts och Richard Gere är två fantastiska skådespelare, och även om detta inte är en av mina favoritfilmer så tycker jag att den är sevärd.

Filmen handlar om en journalist(Gere) som får höra om en kvinna(Roberts) som alltid rymmer från sina bröllop. Hon förbereder allt fast när hon är påväg ner för altaret så tvekar hon och det slutar alltid med att hon på olika sätt rymmer därifrån. Nu åker journalisten till hennes hemstad för att kommer till botten av detta fenomen och varför det är såhär - han hittar inte bara en story, han hittar något mycket mer...
En romantiskt och lite komisk film, jag har sett den innan men jag minns inte så mycket.
MISSA INTE 21.00 PÅ KANAL9

Brian McFadden - Real to me

Nu ska jag gå till jobbet,
inte riktigt något som jag känner för idag.
Jag lämnar er med en låt som jag verkligen tycker om.
Varför vet jag inte eftersom den kanske inte innehåller något speciellt...

Filmtips


Igår såg jag nog en av tidernas bästa film: Sleepers.
Den handlar om fyra pojkar som gör ett misstag, ett skämt spårar ur och det leder nästa till en mans död. Nu får de betala för sina brott, de åker in på en ungdomsanstalt. Fast allt är inte som det verkar vara och helt plötsligt så börjar vakterna att misshandla och sexuellt utnyttja pojkarna.
11 år senare så träffar två av pojkarna, som nu vuxit upp, en av vakterna på en restaurang och det enda de söker efter är hämnd...

Det är en känslosam historia som verkligen berör mig. När den var slut så satt jag och grät i fem minuter, en fantastisk film som alla borde se! Hyr den, låna den av en kompis eller någonting. Den är magstark men magisk.


jag får inte den sömn jag behöver!

Ännu en natt då jag har vaknat fler gånger, nu tror jag att jag har hostat upp en lunga. One down, one to go! Även om jag mår rent ut sagt skitdåligt så måste jag gå till jobbet. Jag kan inte missa ännu en dag även om kroppen vill vila. Jag var ju sjuk i fredags, så jag kan verkligen inte vara borta idag också.

Så nu ska jag byta om och äta frukost (två stekta ägg). Sen får vi se vad som händer...

tidig sängtid

Nu ska jag lägga mig, måste upp sex imorgon för jag ska träna innan jobbet. Jag har i.a.f haft en väldigt bra dag med en av mina bästa vänner. Linn och jag har pratat och bestämt mycket. Party, party, PARTY!! Nyår är nu klart, Malmö här kommer vi. Sen ska vi antagligen utomlands i sommar - vi får se vad som händer.

Nu ser jag Alpha Dog, dock kan jag inte se resten av den. Fast det jag har sett har varit bra, även om jag inte riktigt tycker om filmer som handlar om att droga ner sig.
Jag vill även tipsa om en bra artist, har ni sett Eniros reklam så vet ni vem hon är. Gå till hennes MySpace HÄR!

Sen vill jag även tipsa om att inte gå med nya högklackade skor några längre stäckor, jag gjorde det och nu kan jag knappt gå. Det såg riktigt roligt ut när jag vinglade fram på gågatan och många blickar riktades mot mig, fast jag vet inte om det beror på att jag nästan blev 190cm lång eller som Linn sa; "Det ser ut som om du blivit påsatt i rumpan." (Okej, hon använde kanske lite grövre ord. Fast det är inget för min blogg :D)

Nu ska jag sova. God natt och dröm sött!!

jag blev lycklig när jag fick ta av skorna,
jag gick den sista biten hem utan skor.


kissingquote

A kiss is a lovely trick designed by nature
to stop speech when words become superfluous.

- Ingrid Bergman

pic; Tyler Shields


Dagens outfit 6 december -09

jeansleggins - Lindex
vitt långt linne - Gina tricot
vitt linne med tryck - Gina tricot
vit stickad kofta - Gina tricot


gårdagens fynd

Igår var jag ju och shoppade med pappa. Jag inhandlade en del saker som jag är väldigt nöjd med, ibland får man verkligen valuta för pengarna. Jag tänkte lägga upp det jag har köpt.

Jag kan först säga att mycket är köpt på Gina tricot, vilket egentligen inte är en "big deal". Dock tycker jag inte om att handlar där av en anledning - eftersom priserna är billiga så handlar många ungdomar där. Därför är det inte ovanligt att se ungefär ett fem-tal tjejer som har samma klänning som man har köpt själv. Jag vill helst ha lite annorlunda kombinationer och kläder, vilket inte är lätt om man köper något på Gina. Fast priserna gör att den tanken oftast försvinner.

Gina Tricot:
Vit stickad kofta - 149kr

Vitt linne med tryck - 129kr

Mörklila kofta - 199kr
+ linnet på förra bilden.

Kappahl:
Svart klänning med paljetter vid bysten - 299kr

Skopunkten:
Svarta pumps med klack - 249kr

fika med Linn

Nu ska jag gå och träffa Linn,
det blir en fika på Espresso house.
Känns som vi har mycket att prata om,
personligen så behöver jag verkligen någon att prata med.

Vi hörs♥

min hosta håller mig vaken.

Nu har min förkylning nästan försvunnit, dock så har den ersatts av en rethosta som inte är av denna värld. Jag har vaknat flera gånger inatt och varit nära på att kvävas. Slemmet lägger sig rakt över mina luftvägar och då måste jag hosta så det försvinner - annars skulle jag dö. Precis därför har jag spenderat hela natten halvvaken och hostat.

Ja, just nu är jag ganska trött och jag ska nog lägga mig och läsa lite. Jag har trots allt varit uppe sen sex men jag har inte orkat göra något. Ibland är det skönt att inte göra någonting!

that one thing

Everybody's looking for that something
One thing that makes it all complete

Some find it in the face of their children
Some find it in their lover's eyes
Some find it sharing every morning
Some in their solitary lives

You'll find it in the works of others
A simple line can make you laugh or cry
You'll find it in the deepest friendship
The kind you cherish all your life
And when you know how much that means
You've found that special thing

Who can deny the joy it brings
When you've found that special thing
You're flying without wings

So, impossible as they may seem
You've got to fight for every dream
Cause who's to know which one you let go
Would have made you complete.


FILMKVÄLL!

21.25:
- Tv4, 28 dagar
- Tv3, EdTV
- Kanal5, Gone in 60 seconds
21.35:
- Svt2, Hajen (Jaws)
21.55:
- Tv4+, Beck - öga för öga

Jag vill se alla, dock så är det omöjligt. Därför ska jag prata lite med Therese och se vilken hon vill se. Jag ska hem till henne ikväll igen, riktigt mysigt.
Ska ni se någon av filmerna?

Jag rekommenderar verkligen Beck om man tycker om en mindre version av CSI. Tycker man om lite skräck så borde man se Hajen, även om man tydligt kan se det som är maskingjort. Gillar man däremot lite fart, spänning och bilar så ska man se Gone in 60 seconds. Alla de filmerna är bra, de andra har jag inte sett. Jag har sett lite på EdTV och den verkade halvbra, antagligen inget jag hade sett två gånger. Fast smaken är som baken...


one inch from disaster


en Malmö-dag

Det har varit en fantastisk dag, solen har stått högt och jag har spenderat hela dagen med pappa. Vi körde till Malmö, shoppade, åt, körde tillbaka till Ystad, handlade på Willys och sen körde vi hem för kvällen. Ja, även om vi inte hade köpt något så hade dagen varit perfekt, jag har mått riktigt bra idag. Mycket tackvare pappa!! Igår/Inatt skrev jag ett inlägg om att jag är ensam, men tänk så fel jag hade. Vad som än händer så kommer jag alltid ha pappa och det räcker!

Jag köpte skor på Skopunkten, tre överdelar på Gina Tricot och en klänning på Kappahl. Jag tänkte lägga in bilder imorgon, orkar verkligen inte nu. Sedan köpte vi även skor till min bror, de var också fina. Ja, jag är verkligen nöjd med allt idag - t.o.m bildfärden dit och hem var rolig. Vi lyssnade på en massa "Mikamusik". Melissa Horn, Håkan Hellström, Lady Gaga, Lars Winnerbäck och sånt. Sen lyssnade vi även på mycket dansband (pappas val!) Ja, hela dagen har varit utomordentlig.

Pappa när vi skulle hämta bilen.

Pappa körde, jag får kanske skaffa körkort så det inte alltid blir han som kör.

vi fick gå en bit till Entré eftersom man har tur om man ens hittar en parkeringsplats. Vi hittade en ganska snabbt och då tänker men inte i 'gräset är grönare på andra sidan' zonen. Jag förälskade mig i husen och deras färger.

pappa och jag, min bästa vän<3


nu kör vi!

Jag har bränt en skiva med musik,
jag har packat ner pengar och ett gott humör.
Ja, nu kör jag och pappa till Malmö.

Vi hörs♥

en lugn morgon

Nu sitter jag och lyssnar på lite Melissa Horn samtidigt som jag drömmar mig bort. Jag älskar när morgnarna är precis såhär, lugna och tystlåtna. It's a perfect morning!

Jag ska snart ringa pappa och fråga vad som händer idag, vi ska kanske köra till Malmö. Om det inte bli Malmö så ska jag nog fika med Emma och Therese. Sen ikväll ska jag ha filmkväll hemma hos Therese, ja det är en fullspäckad dag/kväll. Fast det känns ändå inte stressfyllt vilket är väldigt skönt.

Nu måste jag torka håret och vänta på att mamma har pratat klart - then it's off.

Vad ska alla andra göra en sådan rogivande lördag?

dagens outfit 5 december -09

jeans - Lindex
blå möntrad klänning - Ellos
cerise kofta - Lindex
blå och vit halsduk - Lindex


nu står jag helt ensam

Inte ens världens bästa vän kan rädda ett krossat liv, speciellt inte när vännen i finns där när hon/han verkligen behövs. Hjärtat dunkar lite snabbare, tårarna faller och ensamheten har tagit kontroll över den del av mitt liv som fått mig att leva. Nu står jag helt ensam, inte en enda själ håller mig uppe längre. Det som var kommer aldrig åter, det är meningen att man ska utvecklas. Fast hur ska man kunna utvecklas om man saknar tillbaka till det som var? Var gick det fel?

Just nu känner jag mig ganska patetisk och väldigt trött, jag borde sova men jag kan inte blunda. Alla minnen och stunder som gjorde mig lycklig invaderas av framtiden. Nu börjar allvaret, nu börjar det riktiga livet. Mitt liv innehåller inte det jag vill ha, det är egentligen inget liv för mig.
Innan hörde jag röster som stöttade mig, innan kände jag kramar som värmde mig och jag dansade bredvid fantastiska själar - nu har själarna hittat rätt, nu återstår bara jag. Jag klandrar ingen, det är mitt eget fel. Jag skyller inte ifrån mig - vad finns det för mening med det?

Jag måste nog sova, alla tankar trycks mot mitt pannben och ger mig huvudvärk. Imorgon är en ny och förhoppningsvis bättre dag, för mycket tankar skapar sorg - jag är trött på sorgen!

myskväll

Ikväll är det idol och det tänker jag inte missa.
Ska hem till Therese och umgås med henne,
det var ett tag sedan jag såg henne.
Även om jag inte mår riktigt bra så vill jag inte sitta hemma,
därför sticker jag till henne.

Vem ska mer se idol?
Vem vill ni ska åka ut ikväll?


Jag hoppas att det blir Tove i final,
sedan kvittar det egentligen vem mer.
Jag vill att Tove ska vinna,
hon har varit en favorit från början!

Vi hörs♥

Missguided, snygga klänningar

Nu är det helt säkert; jag är ett klänningsfreak! Jag kan inte få nog av klänningar och om jag själv hade fått bestämma så hade hela min garderob bara bestått av klänningar, olika leggins och snygga högklackade skor. Fast vi lever inte i en perfekt värld och därför får jag nöja mig med att titta på alla vackra saker som finns.

Jag hittade precis en sida som heter Missguided. Och det är inget ovanligt att jag har hittat några klänningar som jag verkligen vill ha. Jag har inte riktigt koll på priset, dock så är de inte så dyr. De kostar ungefär lika mycket som en klänning i en vanlig affär, så stora prisskillnader finns det inte.
Mina favorita favorit är de tre längst ner, speciellt den sista. Så fantastiska, håller ni inte med?
jag skulle kunna älska dig

Jag har alltid varit en känslosam människa fast jag är inte den som visar det. Jag säger inte "jag älskar dig" till mina föräldrar eller mina syskon, jag säger det inte till mina vänner och inte ens till de som verkligen alltid finns där. Jag har svårt för att bli verbal när det gäller känslor, enbart för att rädsla att bli sårad är så stor. Den tär på mig och även om den inte förstör så finns den alltid där som ett grått moln.

Min familj säger aldrig något sånt, kanske att min mamma någon gång säger "jag älskar dig" till mig men sanningshalten i det känns alltid väldigt låg. Jag förstår inte var allt började men varje gång någon säger/skriver något snällt till mig så tror jag inte på dem.
Det kan vara något litet som; "Vad söt du är idag, du passar verkligen i den klänningen." eller något stort som; "Jag älskar dig, du är verkligen en av mina bästa vänner."
Jag vill verkligen tro på det men det finns en liten röst i mitt huvud som säger till mig att det inte kan vara så, att det de säger är lögner. Jag vet inte riktigt varför jag känner så, det har alltid varit så och när jag tänker tillbaka så har jag aldrig trott på något som sagts till mig. Jag ifrågasätter det alltid eftersom självsäkerheten ligger på 0.

Nu har jag börjat prata med någon som gör mig glad, som skapar en vacker atmosfär. Han får mig att skratta och även om jag är ledsen så gör han mig glad tackvare några välvalda ord. Han är allt jag har letat efter, allt jag har varit rädd för att släppa in på livet. Jag blir vettskrämd ju mer jag pratar med honom, rädd för att bli beroende av hans värme.
Jag har inte förmågan att älska, det är inget som ligger i min natur. Klart att jag älskar mina nära och kära, fast varje människa jag verkligen har älskat har lämnat mig på olika sätt - därför kan jag inte älska.

Fast jag skulle kunna älska honom...

december är "sjukmånaden"

När kylan börjar dra in över landet och vi närmar oss det nya året så kommer även en massa bakterier och virus som försämrar våra dagar. Även om december är en fantastisk månad på många vis så brukar folk oftast bli sjuka just under denna tid. Det beror på mycket: att man går för lättklädd, man har ingen halsbuk eller mössa(40% av kroppens värme kommer ut genom huvudet) och man umgås med folk som redan är sjuka.

Nu är det min tur att må dåligt och egentligen är det kanske inte så konstigt att jag är sjuk. Jag jobbar i en bokhandel och då är jag runt människor hela tiden + att jag tar i böcker och liknande som andra, möjligtvis sjuka människor, redan har rört. Därför blir det en vilodag för mig idag.
 
När jag väl ska vila, då brukar jag plocka ihop ett litet kit som jag har på mitt nattduksbord. Detta för att jag ska behöva röra mig så lite som möjligt. Ett bra tips är att dricka mycket vatten, det renar ut kroppen och gör att man blir friskare mycket snabbare. Så jag har alltid en stor flaska vid sängen som är fylld med vatten - at all times.

Ja, jag tycker om december. Kylan är något som jag är tacksam för, alla ljusen skiner upp ens vardag och om vi har tur så kommer det snart ett perfekt snöfall. Perfekt betyder att det inte smälter och fryser till is eller blir slask på gatorna. Det ska ligga i små drivor och man ska bara känna stämningen som skapas. Ja, även om december är en underbar månad på sitt vis så hatar jag att alla förkylningar och liknande som alltid kommer såhär års.

Mitt Sjuk-kit:
Kärlekste(har inte smakat det än och det är det enda jag har hemma)
Ipren 400mg
näsdukar
Stephenie Meyer - Så länge vi båda andas
Paulo Coelho - Segraren står ensam


Melissa Horn

Ibland är jag riktigt tacksam till min bror. Igår skickade han en låt med en artist som jag aldrig har hört talas om - Melissa Horn. Jag lyssnade på låten, på texten och på den fantastiska melodin. Det räckte, nu har jag tvingat min bror att skicka fler låtar och jag tycker verkligen att hon är fantastisk.

Jag tycker egentligen inte om så mycket svenskt, fast Melissa Horn är ett undantag precis som Håkan Hellström och Lars Winnerbäck. Klart att jag kan lyssna på andra svenska artister som The Cardigans och Mando Diao, fast jag hatar när de sjunger på svenska. Dock så dras jag verkligen till Melissas musik och framför allt hennes texter. Hon är en kvinnlig Lars Winnerbäck!

Jag tror att det beror mycket på att jag känner igen mig i hennes texter, så mycket stämmer så ofta. Det är oftast därför jag tycker om en speciell låt - texten påminner om mitt liv. Nu sjunger hon om väldigt liknande saker fast formulerat på olika sätt, det handlar om den olyckliga kärleken.
Ja, jag rekommenderar verkligen hennes låtar. Mina favoriter är "Lät du henne komma närmre", "Vår sista dans" och "Som jag hade dig förut". Den sistnämda är en låt med henne och just Lars Winnerbäck, den är verkligen magisk.

Melissa Horn - lät du henne komma närmre
Jag har försökt att ge dig hela skulden
Fast jag innerst inne vet att den är min
Vi står på gatan bryter meningar i mörkret
Utanför stadens finaste hotell
Dina händer ja de ber mig sova över
Som ett sätt att säga ”tack för ikväll”

Lät du henne komma närmre
Var hon vackrare än mig?
Ja, det finns dagar som jag tänker mer på henne än dig
Jag går bredvid men halkar efter jag orkar inte springa mer
försökt att visa dig med blicken men det är inte mig du ser
den här platsen är någon annans och jag måste hitta ut
hur ska man älska nån som har älskat nån förut?


jag hatar att vara sjuk!!

Just nu mår jag riktigt dåligt, kroppen strejkar verkligen. Precis därför blir det inget jobb för mig idag utan jag ska snart lägga mig igen. Jag ska försöka sova bort förkylningen, halsonten, hostan och huvudvärken - dock tror jag inte att det kommer gå så bra.

Jag måste i alla fall vara vaken tills klockan har blivit halv tio, måste ringa Kerstin och säga till henne att jag inte kommer idag. Det känns hårt att inte komma, fast jag har inte mått bra nu på tre dagar och jag har verkligen försökt jobba. Det har gått de andra dagarna men idag är en sådan dag då jag bara måste sova, sova och sova.

Ja, någon som har några bra kurer för att bli frisk?

god natt

Nu måste jag verkligen sova om jag ska komma upp i tid imorgon.
Dagen har inte varit så bra,
har mått riktigt dåligt faktiskt.
Jag hoppas verkligen att jag mår bättre imorgon.

God Natt & Sov Gott!!


pappa innan ikväll när han satte ljus på min cykel.
Haha, det tog säkert tjugo minuter - vi hade ingen aning om hur man gjorde.

Chris Brown och The Script

Chris Brown feat Lil Wanye & Swizz Beatz - I Can Transform Ya

The Script - The man who can't be moved

Kvällens film!

Jag har alltid älskat American Pie, de filmer jag har sett i alla fall. Klockan 21.30 på tv6 så går American Pie presents Beta House, den ska jag verkligen inte missa. Jag vet inte om den är lika bra som de andra, det tror jag tyvärr inte, dock så tänker jag se den ändå. Jag tror inte att jag kommer hinna/orka se hela, men det är något man får ta. Den är kanske väldigt dålig och då kommer jag inte alls se den.

Har någon sett den innan?
Vad tyckte ni då?


sinnessjuka priser för kläder!

Personligen så tycker jag om att hitta nya kläder på internet, sidor som jag aldrig har besökt innan. Man vet aldrig vad man hittar, kanske ett kap som är perfekt för en. Även om jag inte är ett stort fan av internetshopping så händer det att jag beställer hem. Jag hatar verkligen att behöva skicka tillbaka kläder om de är för små eller för stora, därför föredrar jag affärer.

Av en slump så hittade jag precis en sida som heter Stylebop. Dock så kan jag säga att jag direkt märkte att det inte är en sida för mig. När jag sedan klickade vidare på lite intressanta namn så blev jag chockad över priserna på kläderna. De rånar en! Visst det är nog menat att kläderna ska vara lite "finare", men kom igen - inte en chans att jag betalar så mycket för kläder. Jag må vara mycket, men en sådan stor idiot är jag inte!

Kläderna är snygga, det kan jag inte förneka, fast det kvittar om de var snyggast i världen för jag hade aldrig lagt så mycket pengar på dem. Det är säkert speciellt material och handsytt eller nått, men aldrig - ALDRIG!

Vad säger ni?

Nedan är några olika outfits från sidan:
klänning: 5.099kr
skor: 3.080kr
väska: 18.489kr
sammanlagt: 26.668kr

klänning: 8.137kr
solglasögon: 2.936kr
ring: 1.638kr
skor: 4.996kr
sammanlagt: 17.707kr

klänning: 6.644kr
halsband: 3.069kr
skor: 4.522kr
väska: 2.266kr
sammanlagt: 16.501kr

jeans: 21.929kr
jacka: 3.389kr
t-shirt: 1.329kr
skor: 8.961kr
sammanlagt: 35.608kr

ibland är livet riktigt orättvist

Nu kom jag hem för att äta lunch och då berättar mamma för mig vad mina bröder ska få i julklapp. Ja, ibland är livet riktigt orättvist och om det inte ligger ett riktigt tjockt kuvert under granen till mig på julafton så kommer jag skicka in ett klagomål till tomten. Ibland syns det så tydligt vem som är föräldrarnas favorit, för vad de än säger så har alla föräldrar en favorit.

Mina bröder har alltid varit min mammas favoriter, speciellt min storebror Kim. Nu när han har flyttat hemifrån så har min lillebror Max blivit mammas guldkorn. Egentligen så ska jag inte säga något eftersom jag antagligen är pappas favorit, pappas flicka!
Jag vet att mina föräldrar älskar alla oss barn ungefär lika mycket, dock så skulle min mamma gå några extra meter för mig om jag behöver något medan hon skulle springa milen för mina bröders skull. Fast som sagt så ska jag inte klaga, min pappa är min bästa vän och jag kan berätta allt för honom. Vi shoppar, fikar och går på matcher tillsammans - bara för att umgås. Vi går även promenader och då pratar vi om exakt allting mellan himmel och jord, det är väldigt lätt att prata med honom.

Nu är det jul och denna julafton kommer bli väldigt intressant. Jag tycker att barnen ska få ungefär likvärdiga julklappar, kanske att de som är äldre får lite mer. Har man önskat något speciellt så kan man få det, då har priset inte så stor betydelse. Fast det borde vara rättvist!
Denna jul kommer nog inte bli så rättvis, fast det återstår och se. Jag hoppas på en massa böcker från min bror och pengar från mamma och pappa - sen räcker det!

svacka?

Jag satt och pratade med två vänner i förrgår, vi pratade om livet och alla våra drömmar. Jag har inga drömmar och inga mål, det känns väldigt otillräckligt. Det har ingen betydelse vad jag gör här i livet för där kommer alltid finnas en lucka som inte går att fyllas. Det värsta är att jag inte vet vad det är hålet ska fyllas med. Fast jag känner det på mig, livet kommer alltid vara otillräckligt.

Jag vet vad många tänker, att jag inte kan veta vad framtiden har att erbjuda. Jag är ju trots allt bara nitton år och jag har inte ens sett 1% av vad världen har ett erbjuda. Men jag har sett tillräckligt för att tappa hoppet om världens skönhet. Jag har sett de värsta såren, de hungrigaste barnen och jag har hört orden som sårar mest. Jag är inte en naiv tonåring, jag är en realistisk vuxen.

När vi pratade om detta så sa en av mina vänner att jag är i en svacka, att det kommer bli bättre snart. Det är bara något man måste ta sig igenom, hur jobbigt det än är. Fast jag tror inte att det är en svacka, för jag har känt såhär i sex år nu och det har inte blivit bättre. Svacka? Ja, kanske. Min livsstil? Jo, mer sannolikt.

Vad hade du gjort om du vann 20 miljoner?
Vissa hade köpt ett hus på Österlen, andra hade rest jorden runt för att se världen och en del hade flyttat till en storstad för att få ut så mycket som möjligt av livet. Jag hade gett hälften till min pappa, vars en liten del till mina bröder, sedan hade jag rest till New York, Australien, London och alla andra storstäder. Efter det så hade mitt liv varit levt, då hade jag inte sett någon mer mening med varför just jag fanns.

Det låter kanske väldigt deppigt och teorin om att jag lever i en svacka blir kanske större, fast det är inte så. Jag vill se världen innan jag dör, jag vill ge min pappa och mina bröder ett så bra liv som möjligt och jag vill bara leva.
Hur ska man kunna leva om man har gjort allt man har som mål att göra?


Jaron and the long road to love

Jag har precis hittat en fantastisk musiker nu på morgonkvisten, han är riktigt duktig - bra låtar och ett bra sound. Han heter Jaron och om jag ska vara ärlig så har jag aldrig hört om honom innan. Dock så hittade jag honom på Facebook(fråga mig inte hur) och nu har jag kollat in hans MySpace-sida. Det borde ni också göra, han är riktigt duktig!

Detta är ett klipp när han gjorde ett framträdande i Nashville, TN.

vilken natt!

Jag förstår inte riktigt varför jag alltid ska ha så svårt för att sova en hel natt. Jag gick och lade mig kvart över nio igår, eftersom jag inte alls mådde bra. Sedan vaknade jag ungefär vid två på natten. Då var jag klarvaken och jag kunde verkligen inte somna om, fast jag låg kvar och efter en timme somnade jag igen. Sedan vaknade jag sex och då gick det helt enkelt inte att somna om.
Så jag har varit uppe sen sex och jag har hunnit med ganska mycket. Jag är inte alls lika sjuk idag, fast jag har fortfarande väldigt ont i halsen - kan kan knappt prata. Och sedan dunkar mitt huvud extremt mycket. Så vi får se hur det går på jobbet :P

Fast jag förstår verkligen inte varför jag inte kan få sova en hel natt utan störningar. Jag börjar bli ganska irriterad på det, även om jag är glad att jag kommer upp på morgonen så är det skönt med någon timmes sömn innan jag måste göra mig klar för dagen.

Jag hoppas att alla andra har haft en bättre natt än mig!!

sova tidigt.

Jag är nog ganska sjuk,
därför ska jag sova nu.

God natt och sov gott!


Mariah Carey - All I want for christmas is you

Något som jag älskar med julen är musiken.
Detta är en av mina favoriter:

Dagens outfit 2 december -09

svarta converse - Team Sportia
svarta leggins - Kappahl
grå klänning - Ellos
vit långärmad t-shirt - H&M
(namnbricka är från jobbet)


en glad Mika med halsont

Jag håller nog på att bli sjuk, eller nej jag har blivit sjuk. Min hals håller på att snöra ihop sig, snoret har en egen vilja och hela mitt huvud dunkar - detta tyder på sjukdom. Har jag riktig "tur" så är det kanske den nya influensan Svinis som tar kol på mig. Fast nu ska vi inte bli deppiga för det. Jag har lärt mig att det som händer är menat att hända, man får helt enkelt ta det som det kommer.

Fast även om jag är sjuk så är jag riktigt glad just nu. Det går inte att förklara eftersom anledningen till mig lycka är lite konstig och väldigt liten. Fast jag har alltid sagt att livet är alltid lite roligare om man är lätttillfredställd - vilket jag är på humorplanet.
Jag kan säga att det är en viss person som har gjort mig väldigt glad nu på morgonkvisten och det känns bra att ha något att ta fast vid. Nu kan jag klara av allt känns det som, fast nu kommer ju det även lite mer impulsivt och konstiga tystnader in i bilden om det går riktigt dåligt. Fast det är nog något man får ta.

Det känns som om jag virrar och därför ska jag nu stänga av datorn, byta om och gå till jobbet.

Vi hörs♥

Lady Gaga - Speechless

And I know that it’s complicated
But I’m a loser in love
So baby raise a glass to mend
All the broken hearts
Of all my wrecked up friends

I’ll never talk again
Oh boy you’ve left me speechless
You’ve left me speechless so speechless

And I’ll never love again,
Oh friend you’ve left me speechless

You’ve left me speechless, so speechless

jobb idag med

Just nu känner jag inte alls för att jobba,
dock kan jag inte bara skita i det.
Så nu ska jag byta om och bege mig.

Vi hörs♥

jag säger det inte tillräckligt ofta.

Jag vet att jag inte brukar prata om mina känslor men jag är helt enkelt inte en sådan människa. Dock kommer det tidpunkter då man måste säga något, annars tror kanske den andra parten att det inte finns någon uppskattning. Precis därför vill jag säga att jag har två av världens vackraste och bästa vänner. De är inte de enda två, jag har andra vänner som är precis lika fantastiska, dock förstår de på ett sätt som ingen annan gör. Vi tänker lika, gör likadant i olika situationer och vi har oftast liknande problem.

Stahaijna och Lil Mama
jag älskar er<3nej nu blev det helt plötsligt väldigt känslosamt, sorry!

1 december

Nu är vi inne i årets sista månad och jag vet inte riktigt hur jag känner angående just det. När jag var yngre så älskade jag nedräkningen inför jul och nyår, det var vad jag längtade efter hela året. Nu känner jag inte den längtan längre, just nu föraktar jag julen.

Det beror nog mycket på att det är första julen utan mormor, kvinnan som kunde skapa världens vackraste julstämning. Julen var alltid så viktig och man hade olika traditioner i olika hem, det var vad som gjorde julen så speciell. Nu är det bara stress som gäller och tävlingen om vem som får dyrast julklappar - vilken press!
Jag vill inte ha julklappar, jag vill inte ens fira jul längre - jag vill bojkotta den. Det finns ingen mening att fira något som jag egentligen inte bryr mig om. Jag har aldrigt trott på Gud eller Jesus, jag har aldrig riktigt varit kristen och precis därför så känns denna högtid så överskattad för mig.

Dock så är nyår något jag vill ska komma, fira in ett nytt år som kanske kan bli ännu bättre än detta. Dock så är detta året svårttoppat eftersom studenten är det bästa jag någonsin varit med om, jag har hittat så många nya vänner och jag har själv blivit en starkare människa. Fast vi får se, ett nytt år drar alltid med sig nya överraskningar.

förra vintern

RSS 2.0