Sagan om ringen-triologin

Sagan om ringen - härskarringen
Sagan om de två tornen
Sagan om konungens återkomst

Dessa tre filmer är tre av de bästa filmerna som har gjorts genom tiden. De innehåller allt som gör filmer bra, allt från färgfulla karaktärer till en spännande story. Alla filmen handlar om Frodo, en hobbit som får tag på en magisk ring. Denna ring ger makt till dess ägare och denna "härskarring" tillhör en ond ande, en ande som en gång var en mäktig och girig man.
Nu måste Frodo bege sig ut på ett äventyr som har ett ovisst slut. Han måste förstöra ringen, rädda mänskligheten och överleva på kuppen. Han får hjälp av vänner och allierade men han har även fiender som försöker döda honom för att få tillbaka den makt som en gång tillhörde dem.

Det är filmer som berör och som ger en rysningar genom hela kroppen. Min favorit av filmerna är den andra, sagan om de två tornen, den innehåller ett storslaget krig som jag aldrig kommer glömma. Det räcker med att jag blundar så känns det som om jag deltar i detta krig, det är så verkligt och känslosamt.
Filmerna innehåller även en del av livets alla meningar - you have to take the good with the bad, right?!

Detta är tre filmer som man måste se innan man dör, de kan förändra ens syn på mycket och om man är väldigt uppmärksam så märker man de små viktiga inslagen ganska tydligt. För tar du bort alla overkliga figurer och alla påhittade platser - sätter du helt vanliga människor i en annan miljö med samma story, då blir slutprodukten en fängslande och sorgsen livssyn - de blir dagens samhälle.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0