istället för musik: förvirring

Jag har glömt vad jag sagt jag har tappat all takt
jag är borta
mitt liv är ett brus jag har för många ljus i min tårta

Gamla moster fosterland
du har retat mig ibland
därför spelar jag i band
därför krossar jag min hand

Istället för musik: förvirring


beslutsångest.

fest? hemmakväll? Ystad? Malmö?

Jag kan inte bestämma mig.
Herregud, jag vet inte riktigt vad som händer.

jealous





Just nu vill jag se ut som Dree Hemingway, hon är så jäkla snygg!

min löjliga dröm

Första gången jag såg Den lilla sjöjungfrun så var jag helt förtrollad och enda sedan dessa så har jag önskat att jag var en sjöjungfru. Jag vet att det låter löjligt men när jag var yngre och badade i havet på somrarna så låtsades jag att jag hade en fena och pratade med en massa fiskar. Jag mådde som bäst när jag fick simma och leka runt i havet. När jag var yngre så låg jag i vattnet hela dagen, jag åt till och med min lunch i vattnet innan jag fortsatte att låtsas att jag var Ariel.

Nu när jag har blivit äldre så vet jag att det inte finns några sjöjungfruar, men jag önskar ändå att jag hade haft en grön fena och en fisk som bästa vän. Det låter fortfarande lika löjligt men jag kan inte glömma den starkaste dröm jag hade när jag var yngre - den dominerade över allt annat i mitt huvdet.

Är jag galen eller bara fast i drömmarnas värld som säger att allt är möjligt?
that's up to you, ni bestämmer själva vad ni tycker.



den tar slut från kyss till kyss


without it I was nothing, just a painful soul who never got to heaven.

Just nu känner jag mig precis som det nedan beskriver. Låten, bilden och citatet skapar fina linjer som skapar mig. För er som sett New Moon så förstår ni vad jag menar, för er andra så säger jag bara; to bad for you. Jag orkar inte längre förklara i ord, idag är det bilderna som talar.

The waves of pain that had only lapped at me before
now reared high up and washed over my head,
pulling me under.
I did not resurface.
- Bella Swan, new moon.


Jace Everett - Bad Things

Om ni någon gång har sett True Blood så känner ni igen denna låt. Jag tycker om melodin och texten tillsammans, de skapar något förbjudet och erotiskt. Jag älskar i alla fall låten och tycker verkligen att den är bra på ett lite konstigt sätt - jag kan inte riktigt förklara det. Men ni måste hålla med om att den sätter sig på hjärnan, jag går och nynnar på den hela tiden.

I'm the kind to sit up in his room.
Heart sick an' eyes filled up with blue.
I don't know what you've done to me,
But I know this much is true:
I wanna do bad things with you.

When you came in the air went out.
And all those shadows there are filled up with doubt.
I don't know who you think you are,
But before the night is through,
I wanna do bad things with you.
I wanna do real bad things with you.

must have!

Jag har precis hittat två plagg på Ellos hemsida som jag vill ha. Det är en klänning och sedan en bustier, två väldigt söta klädesplagg. Om jag ändå hade haft råd så hade jag helt klart köpt dem, fast mat går framför kläder. Tyvärr har det blivit mycket så på sista tiden, vilket innebär att min garderob är gammal och grå - herregud jag behöver nya kläder!

Fast just nu beundrar jag bara dessa foto på två plagg som jag skulle kunna döda för om jag hade vetat att jag fått dem. De är riktigt snygga. Håller ni inte med?

svart spetsklänning, 249kr

rosa bustier, 299kr

LXXI

No longer mourn for me when I am dead
Than you shall hear the surly sullen bell
Give warning to the world that I am fled
From this vile world with vilest worms to dwell.
Nay, if you read this line, remember not
The hand that writ it, for I love you so,
That I in your sweet thoughts would be forgot,
If thinking on me then should make you woe.
Oh if, I say, you look upon the verse,
When I, perhaps compounded am with clay,
Do not so much as my poor name rehearse,
But let your love even with my life decay
Lest the wise world should look into your moan,
And mock you with me after I am gone.
-
William Shakespeare

weheartit


God morgon!

En ny dag har börjat och jag känner mig faktiskt utvilad. Jag somnade ganska tidigt inatt och eftersom mobilen var avstängd så fick jag en riktig sovmorgon, vaknade för ungefär en timme sen. Nu vet jag inte riktigt vad som händer. För mig så har varje dag inte samma kvalité längre utan nu spelar det mycket på kvantiteten, vilket gör allt så mycket tråkigare.

Fast ikväll är det fotboll som gäller, IFK Ystad spelar mot Skivarp och vi ska dit. Det blir bara pappa och jag idag eftersom Kim ska jobba, fast det gör inget - pappa och jag är ett oslagbart team. Förhoppningsvis är det inte allt för kallt när solen försvinner, fast för säkerhetsskull så blir det långkalsonger och jeans istället för något lite mer luftigare.

Kan även berätta att valborg är ganska spikat just nu. Egentligen skulle jag bara grilla med familjen, fast en vän ska på fest och jag ska följa med henne. Det känns som om det kommer bli riktigt roligt, jag behöver träffa lite nytt folk! Jag önskar att min Robert Pattinson-kopia hade varit där, eftersom det även är hans vänner, fast tyvärr blir det inte så. Jaja, bättre lycka nästa gång. Jag behöver något vackert att titta på just nu!

Nu måste jag göra lite frukost, ringa pappa och sedan fixa med lite annat.
Vi hörs, love you guys!

truth

kvällarna är värst,
det är då ensamheten knockar mig.

weheartit


ännu en vinst. HEJA YIF!

Ikväll spelade YIF mot Drott i den tredje semifinalen. Matchstatusen innan denna var 1-1 och nu hoppades YIF på en vinst så att de skulle komma ett steg närmre finalen. De fick deras vilja igenom och tackvare ett ganska bra spel och fenomenala suporters så vann de med 28-27. Så nu står det 2-1 i matcher till YIF, de behöver bara vinna på Drott på bortaplan för att gå vidare till finalen. Om de inte vinner den så kommer det avgöras på söndag hemma. Men just nu njuter alla av kvällens vinst och precis som alla andra sagt så håller jag med om att Sebastian Seifert var kvällens bästa spelare, det finns en anledning till varför han är lagkapten och lagets kärna i YIF!

Läs artikeln från Ystadsallehanda.
bilder nedan kommer från samma sida.




Sebastian Seifert, kvällens bästa spelare:

Håkan Hellström - Kärlek är ett brev skickat tusen gånger

han har inte världens bästa röst och många hatar honom.
fast även om han inte är just din favorit så lyssna på orden,
de har räddat mig så många gånger.
för vad som än händer så finns Håkan alltid där,
han lämnar mig aldrig,
han är min riddare i skinande rustning.

come on, let's have a party!


papertissue


heart vs. brain!






weheartit

några sjuka dagar!

Herregud vad mycket som har hänt på tre dagar, det är helt sjukt. Jag har varken haft tid eller ork för att skriva, därför tänkte jag ta igen det nu. Nu kommer en snabb redovisning av dessa tre dagar som gått.

Lördag: Träffade Therese, Terese och Liam på dagen. Vi var ute och gick lite, satt ute i solen och bara njöt av den vackra dagen. På kvällen blev det fest, vilket slutade med många minnesluckor och en del misstag som jag faktiskt har förträngt. Fast det var en helt sjuk kväll, jag har inte haft så roligt på fyra månader. Jag dansade, pratade med söta killar, dansade lite till, drack goda drinkar och sedan dansade jag hem. Herregud, jag och Aggiie kan verkligen dra igång saker från ingenting. Vi hade världens roligaste förfest hemma hos mig, bara hon och jag i början, och sedan hade vi den roligaste utgången på väldigt länge. Tack till Aggiie, Johanna, Isabella, den söta killen på Kingsan och alla andra som gjorde min kväll.
                           Jag träffade många från min gamla klass, vilket gjorde allt så mycket bättre. Jag pratade med många som jag faktiskt har saknat och även om jag inte riktigt minns varenda ord så känns hela kvällen och natten som en bra tidpunkt. Bara små pinsamheter som jag redan har glömt och som förhoppningsvis inte blir uppdragna av andra. Haha, det var verkligen en ganska underbar lördag!

Igår: Halvdöd, återuppstod och dog nästan igen av den hemska huvudvärken.

Idag: Förmiddagen har varit lugn, har mest läst och umgåtts med mig själv. Vid fyra träffade jag Linn och då gick vi och åt på Triangeln. Efter det blev det en liten fika på Espresso house och vi avslutade eftermiddagen/kvällen på en bänk på gågatan. Jag kan bara konstatera en sak: Jag har inte skrattat så mycket på väldigt länge. Jag har ont i käkarna och ont i huvudet eftersom Linn slog mig i huvudet för att döda en mygga. Fast jag har haft riktigt roligt och dessa fem timmar som vi har umgåtts har gjort min dag - Linn och jag har alltid sjukt roligt när vi träffas.
                 Kan även påpeka att jag har hittat en liten Robert Pattinson-kopia som jag är lite småkär i. Han är verkligen sjukt söt och jag skulle kunna sitta och titta på foto av honom hela dagen. Yeah, I'm a little bit inlove ;)
Dagens citat: "Ja, men du har fan inte pippat på länge." "Jag är drottningen i träsket, men hon vill ha en kung."

Nu vet ni vad jag har gjort de sista dagarna. Nu ska jag återgå till tv:n, ser CSI, sen ska jag lägga mig. Jag måste till gymmet imorgon och förbränna allt jag har ätit idag. Därför ska jag lägga mig snart. Jag hoppas innerligt att alla andra har haft en riktigt bra helg!

-


trött och bakis

rubriken säger allt, jag orkar verkligen inte blogga idag.
Jag lovar att berätta mer om gårdagen imorgon :)


David Guetta - Toyfriend

Nu börjar peppen, jag har lovat Aggiie att dagen ska gå åt till att längta till kvällen - så nu kör jag lite toppad musik och några danssteg innan jag ska gå på stan med Therese.

Det finns ingen bättre än David Guetta när man vill ha bra dansmusik,
ja han är en av de bästa enligt mig.
Förhoppningsvis så känner även ni peppen inför kvällen,
lyssna bara på denna låt så tror jag att vi kan fixa en riktigt bra danskväll!

en bra början

Dagens horoskop - Lejon.
I dag är det lagt upp till att samla några goda vänner.
Det behöver inte vara något stort och fancy.
Det behöver bara vara ni!

Jag tror mycket på horoskop och därför blev jag glad när det stod såhär i mitt dagliga horoskop, det blir kanske en bra kväll ändå. Det kommer bara bli jag och Aggiie på mitt rum, sen träffar vi alla andra ute. Jag längtar faktiskt.
            Fast jag har mycket att göra innan. Jag ska handla, gå på stan, städa rummet, lämna in papper till arbetsförmedlingen som jag helt hade glömt, duscha och sen fixa till mig + välja en outfit. Dock så känns det bra att ha mycket att göra, då hinner jag inte tänka så mycket. Det enda jag tänker just nu är; Idag kommer bli en bra dag!

Vi hörs!

hot guy over here!

När jag inte har något att göra om kvällarna så sitter jag och tittar på snygga killar. Ikväll är jag helt såld på Shia Labeouf. Han är med i en film som går på tv ikväll, den heter Disturbia. Herregud, han är så jäkla snygg. Jag får helt enkelt inte nog av honom. MUMS!!


optimist, pessimist, realist

problemet är att jag inte vet vilken grupp jag tillhör,
jag är som en utomstående organism.


ännu ett lyckorus, Eclipse får mig att må bättre.

jag blir så lycklig när jag ser denna trailer.
lite ljus i mörkret!

I could love him, he's so fine!

Ja, jag är lite småkär i Michael Cera.
Han är ingen klassisk snygging,
but damn he's so fine.
Jag hade ALDRIG sagt nej till honom,
han är lite av en perfekt sötnos!


Adam Lambert - Whataya want from me

It's plain to see,
that baby you're beautiful,
and there's nothing wrong with you.
It's me – I'm a freak,
but thanks for lovin' me,
cause you're doing it perfectly.

There might have been a time,
when I would let you slip away.
I wouldn't even try but I think,
you could save my life.

Just don't give up,
I'm workin' it out.
Please don't give in,
I won't let you down.
It messed me up, need a second to breathe.
Just keep coming around,
hey, whataya want from me?

what do you want from me?

Sometimes I cry so hard from pleading,
so sick and tired of all the needless beating.
But baby when they knock you,
down and out,
it's where you oughta stay.

And after all the blood that you still owe,
another dollar's just another blow.
So fix your eyes and get up,
better get up while you can.

When you go,
would you even turn to say;
"I don't love you,
like I did yesterday"

weheartit


Nick & Norah's infinite playlist

Idag har jag läst klart en bok som heter Nick & Norah's oändliga låtlista av Rachel Cohn och David Levithan. Boken handla om just Nick och Norah som träffas av en slump en kväll. De stöter på varandra och sedan är historien igång, en riktigt bra story om jag själv får säga det. I slutändan så handlar boken om att allt kan hända, om hur mycket en natt kan förändra allt och såklart handlar boken även om kärlek. Boken kan vara förvirrande stundtals men jag tycker verkligen att det är en läsvärd bok för de som vill gå på konsert genom papper.

Jag visste även att det fanns en film baserad på denna bok, så jag hyrde den och nu har jag precis sett klart den. Även om filmen var bra så var boken mycket bättre, fast så är det oftast. Jag tyckte tyvärr att filmen var väldigt förvirrande, även om det var helt okej i boken så blev det för mycket i filmen. Det blev väldigt hackigt och allt stämde inte alls med boken. Så blir det oftast eftersom man måste göra en film till något mer än bara en berättelse. Dock så tycker jag att man borde se filmen om man har läst boken, det skapar en liten kontrast mellan dem. Man kan tolka det hur man vill, vilket gör allt mycket bättre.

För att sammanfatta allt så var boken väldigt bra, jag njöt av att läsa om bra artister och musikintresserade personer, och filmen var helt okej. Jag föredrar verkligen boken framför filmen men jag har alltid varit en bok-människa. Jag tycker att man borde ta en titt på båda alternativen och eftersom boken inte alls är svårläst så finns det ingen undanflykt för att inte läsa den. Den berör även om det är väldigt undermedvetet, fast det gör att allt blir luddigt men ändå kristallklart.

you had me at hello.


Jag är glad, det finns inte riktigt så mycket mer att säga än just det. Jag har tagit ett steg, eller två, mot en del av min framtid som kanske kan ge mig så mycket mer. Det känns bra och jag är nöjd, detta är början på något nytt.

Idag var jag på körskolan och gjorde ett syntest, det gick väldigt bra. Sen följde jag Emma W till stationen och så satt vi där i ungefär en timme och pratade - det kändes skönt att prata med en partisk person. Nu har jag precis kommit hem och packat ihop lite saker, ska snart möta pappa. Vi ska gå på stan, fika, shoppa lite, lämna och hyra filmer plus prata om allt mellan himmel och jord. Jag är så glad att jag har min pappa, jag är så glad att jag har underbara vänner och just nu är jag väldigt glad att jag lever.

Till och med jag börjar fråga mig vad som har hänt. Det var precis som om jag vaknade med en ny attityd och det känns underbart. Nu ska jag bara njuta av den lugna tiden mellan sol och regn, för vad som helst kan hända - fast nu tänker jag bara på att livet är ganska bra underbart ibland.

Nick & Norah's oändliga låtlista

Varför håller vi på såhär?
Varför låter vi hjärtat ta emot så mycket stryk?
Är det ensamheten? Rädslan?
Eller är det bara önskan att få uppleva de där hypnotiska ögonblicken av samhörighet?
- Nick & Norah's oändliga låtlista, sida; 107.


You think I'm pretty? No.


Semifinal 1 Yif-Drott

Nu är det dags att inta ståplatsen i ÖP-hallen ännu en gång. Nu ska semifinalerna börja och det görs med en hemmamatch. Bäst av 5 vinner och jag hoppas med hela mitt hjärta att YIF vinner tre av de matcherna mot Drott.
På YIF's hemsida så skriver Jörgen Hansson om vad som behövs för att YIF vinna, detta är enligt honom de tre pelarna i en lyckosam vinst:

"Passion. När passionen är som störst hos White Angels så kan de rubba berg. De drar då med sig resten av publiken och i sina bästa stunder blir det så passionerat som det var i senaste matchen mot Hammarby. Publiken bar fram sitt lag och gav spelarna stående ovationer tre minuter innan matchen var slut. Det är passion.

Glädje. Att spelarna visar glädje smittar av sig på publiken. Då får vi se spelarna göra high-five efter ett bra försvarsjobb. Då spricker leendet upp efter ett läckert mål. Leo ler med hela ansiktet efter att ha gjort en trippelräddning. Och publiken ler och mår bra på läktarplats. Delad glädje är dubbel glädje. Vi kan inte får för mycket av den varan.

Kampanda. Ett kärnvärde för en YIF:are. "Ingen skall komma över bron i ÖP-borgen". Här kämpar man tills man bärs ut på bår. Man sticker in näsan i varje lucka. Bekvämlighet finns bara på ett ställe i ÖP-hallen, det är i omklädningsrummet efter matchen. Varje nytt anfall är som en ny match, den skall vinnas genom kampanda. När publiken får se en helgjuten kämpainsats så belönas man som spelare med stående ovationer. Vilja slår klass, så kampanda är ett måste.

Nu plockar vi fram de tre egenskaperna till matchen mot Drott. YIF skall till final!"
/Jörgen Hansson. Yif.se

HEJA YIF!!!

en lätt lunch

Ännu två avsnitt av Livräddarna på Bondi Beach + en lätt lunch, ja det blir nog inte bättre än så. Egentligen skulle jag göra en massa saker fast jag gör det jag gör bäst - jag skjuter upp det. På måndag ska jag ta tag i allt, vilket innebär att jag har ganska mycket som måste göras då. Fast just nu orkar jag inte riktigt med det, denna dag går enbart åt till mig själv.

Kan även säga att jag gjorde en riktigt god lunch idag, en enkel soppa.
Detta behövs:
en bit torsk
blomkål
broccoli
morötter
1 burk krossade tomater
1dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
dill
citronpeppar
paprikapulver

Tillagning:
1. häll vattnet, grönsakerna och buljongtärningen i en kastrull.
2. låt det stå på högsta värmen tills det börjat koka, sänk sedan värmen.
3. tillsätt fisken och kryddorna.
4. låt koka på svag värme i ungefär 20 minuter.
OBS! Det bästa med denna soppan är att man kan använda vilka grönsaker och kryddor man vill. Jag är helt såld på citronpeppar och morötter, därför använder jag det väldigt ofta i mina maträtter. Denna soppa kan bli god med fänkål, rädisor eller kanske byta ut fisken mot falukorv. Gör det som känns bäst, det som man själv tror blir godast! Enjoy.


Kate Nash - The nicest thing

Det är låtar som denna som får mig att kämpa igen vissa dagar. Allt känns molning och deppigt - vädret gör allt så mycket värre. Jag får väl vänja mig vid det, fast det känns ändå förjävligt, när kommer våren?

Kate Nash torkar mina tårar när ingen annan finns,
när varje droppe är som ett personligt skämt.
När ensamheten tar över,
när livet känns som mest meningslöst.
Då finns musiken där,
musiken räddar mig om och om igen
- en bas som skapar harmoni.
Musiken ger mig liv,
den får mig att leva några minuter i taget.

längtar till helgen.

Om mina planer går i lås så kommer denna helg bli legendarisk. Förhoppningsvis så blir allt som jag har tänkt mig, in i minsta detalj. Jag har planerat en lugn fredag, en festfylld lördag och en halvdöd söndag - precis som det borde vara. Om det inte blir som jag vill så kommer jag skjuta mig själv i huvudet på söndag, det säger jag på fullt allvar. Jag behöver verkligen en helg av dans, goda drinkar och en massa skratt. Jag har inte haft roligt på riktigt de sista gångerna jag har festat, nu måste det bli ändring på det.

Jag hoppas att min kära lilla ex.Fru(internskämt) kan fixa lite, annars vet jag inte vad som händer. I värsta fall ska jag och en av mina bästa vänner sitta på en parkbänk i kylan och festa till det - INGET KAN HINDRA OSS!!

Nu tänker jag bara hoppas på att allt blir som jag vill,
snälla Gud - jag vill få det jag vill bara en enda gång!!

Detta foto togs sista gången jag hade riktigt roligt en utekväll.
Eller detta är sista gången jag minns.
Vi var på ett dåligt uteställe vid namn Piraten,
vi var alla lite småfulla och jag dansade hela natten.
Jag sov sött den natten, en kväll som jag älskade.

två filmer

Idag har jag sett två bra filmer - först Prinsessa och sen Fame. Jag måste säga att Fame var en stor besvikelse, jag trodde verkligen att den skulle vara mycket bättre. Det fanns romantiska inslag, de vanliga intrigerna och såklart talangerna - fast något saknades. Jag vet inte riktigt vad det var men något var borta, en känsla som måste finnas för att en sådan film ska bli bra. Jag tycker den var för klippt i vissa scener, vilket gjorde allt väldigt stelt. Nej, den filmen kommer jag inte se frivilligt igen. Fast killarna såg bra ut, det är alltid ett plus!



Prinsessa
var mycket bättre om man jämför dessa två filmer. Det beror nog dels på att jag till viss del känner igen mig i huvudrollen. Detta är verkligen en film som visar hur grymt samhället är och även om filmen inte var jättebra så kom budskapet fram på ett väldigt bra sätt. Det handlar om fördomar och problem som speciellt ungdomar får kämpa mot varje dag. Det är en sevärd film, även om den är ganska tråkig i längden. Vid vissa tillfällen skrattade jag, ibland grät jag p.g.a sympati för huvudkaraktären och vid vissa tillfällen ville bara jag spola fram till en riktigt spännande scen - scener som aldrig kom.
Fast det är ändå en sevärd film med ett väldigt bra budskap!


bad day

förlåt för dagens bloggtorka men jag har haft en ganska dålig dag.
Just nu är jag glad att jag inte har hoppat ut genom mitt fönster,
förhoppningsvis blir morgondagen bättre.

I won't stop fighting until your heart stops beating.

Just nu vill jag bara att det ska bli den 30 juni,
då kan jag äntligen se Eclipse!
Jag har väntat på den filmen i snart ett halvår,
jag vill bara bli en del av Bella & Edwards värld igen!

mysig fika med pappa


Nu har jag precis kommit hem från en fika med pappa. Han, jag och Kim var och handlade innan, sen ville varken pappa eller jag bara sitta hemma så vi gick till Espresso house. Där blev det en frapino för mig och en macka plus kaffe för pappa. Det var verkligen en mysig fika och vi hann prata om mycket. Jag har verkligen världens bästa pappa, han kommer alltid med bra råd och jag kan berätta allt för honom. Jag älskar honom♥

Nu ska jag lägga mig och läsa lite - klockan ringer tidigt imorgon. Jag har lovat Fredrik att möta honom på gymmet sex imorgon, vilket innebär att jag måste gå upp vid fem. Det känns inte så jäkla roligt just nu, men det kommer kännas bättre efter träningen. Nu har jag ett mål som jag ska klara, jag berättar mer om det imorgon!

nu har jag köpt böcker igen.

Idag har jag gått en runda på stan. Jag skulle se om jag hittade några leggins eller kanske en söt sommarklänning - jag hoppades på för mycket. Istället så gick jag in i bokhandeln för att hälsa på alla, det slutade med att jag gick hem med tio böcker. Fast det var inte helt mitt fel, två stycken är läsex så de ska jag lämna tillbaka igen - de andra var helt enkelt för bra för att inte köpas. Så nu har jag lite att läsa framöver, vilket känns väldigt bra.

Jag mår alltid mycket bättre när jag har köpt böcker. Jag vet inte om det är själva slösa-faktorn eller det faktum att jag får ta med mig helt nya världar hem. För jag har inte bara köpt åtta böcker och lånat två, jag har fått med mig hem tio nya världar som jag längtar efter att besöka. Jag älskar att fly in i olika böcker som sätter min fantasi i arbete. Jag känner mig inte så meningslös på något sätt, det är precis som om jag utgör en stor del av berättelsen. Det känns bra helt enkelt, därför köper jag böcker så ofta jag kan och har råd.

Köpta böcker:
Jonas Gardell - En komikers uppväxt
Jonas Gardell - Ett ufo gör entré
Jonas Gardell - Jenny
John Green - Var är Alaska?
Paulo Coelho - Pilgrimsresan
Rachel Cohn & David Levithan - Nick & Norahs oändliga låtlista
Shevilyn Kenyon - Nattens begär
Katerina Janouch - Unga tjejers bok om sex & kärlek

Läsex:
Anders Björkelid - Ondvinter
Rachel Ward - Döden i dina ögon

sommar och sol

Jag vill att det ska bli sommar och inte enbart så att jag kan ligga på stranden och sola. Jag vill grilla med vänner, ta en kall cider i solnedgången och festa en hel natt utan jacka och lampor eftersom vädret håller värmen hela natten och det blir aldrig riktigt mörkt på sommaren.
Sen är alla på mycket bättre humör på sommaren. Vissa får äntligen jobba lite under vikarietiden, andra har semester från jobb som de egentligen inte gillar och sedan har vi de som bara lever livet på sommaren - stranden, hem om och sen fest! Jag vet inte riktigt vilken kategori jag tillhör, det enda jag vet är att jag saknar sommaren.

Det kommer hända mycket denna sommar. Jag fyller 20 och det ska firas, jag har planerat att åka utomlands för första gången, jag får reda på om jag kommit in på min utbildning till hösten och sedan alla grillningar som man ska gå på. Jag känner redan lukten av grillat kött, goda sallader och ett kallt glas vin. Herregud, ge mig sommar nu!  




weheartit

fotbollsskada

Jag gick precis in på Youtube för att kolla en grej och då kom jag över detta klipp. Jag mår dåligt när jag ser det för jag känner riktigt hur ont målvakten får. Jag vet inte vilka lag det är eller vem som blir skadad, men man ser tydligt på klippet hur benet bara böjer sig - det ser riktigt äckligt ut. Fast så blir det i fotboll ibland, det är inte alltid en rolig och rättvis sport.

sometimes life isn't that beautiful.


från filmen Girl, interrupted.
jag vet precis hur det är.

Veronika decides to die

Nu har jag precis sett klart en film jag hyrde innan; Veronika bestämmer sig för att dö, så heter den på svenska. Filmen är baserad på en bok av Paulo Coelho med samma namn. Jag älskar boken och tycker att den är helt fantastisk, verkligen en bok som alla borde läsa innan man dör. Den handlar om viljan att leva, kärlek och meningen med livet - tre element som gör boken extraordinär.
                      Även om filmen är helt okej så är den inte alls lika bra som boken. Den innehåller inte samma intensitet och man blir lätt lite uttråkad när man ser filmen. I boken så känns det verkligen som om man är Veronika, i filmen så är det mer som om man ser någon annan uppleva det - själva storyn blir inte levande på samma sätt.

Fast jag klagar inte för slutet var gulligt och jag grät. Jag bli alltid så känslosam när något speciellt kärleksfullt händer, det rör till i hjärtat ordentligt då. För även om boken är tusen gånger bättre så skulle jag gärna sett denna film fler gånger, den skapar lite av en illusion att allt tillslut ordnar upp sig - vare sig man tror att varje dag är den sista eller att man har hela livet framför sig. Så filmen borde alla se, men man måste läsa boken för att fullt förstå Coelhos budskap.

eyecandy

jäklar, här har ni en riktigt snygg man.
ge mig honom!

I wish I had talent to paint the world in colors.

Jag vill börja måla!
Jag har alltid haft ett intresse för målning men jag har aldrig riktigt känt att min talangnivå har varit så hög. Fast nu när jag har tänkt efter så handlar det inte om hur talangfull jag är, jag vill bara hitta ett sätt för mig att uttrycka mina känslor på. Jag tror att jag ska köpa en duk och lite färg, sen får vi se vad som händer :)

jag önskar att jag var lika duktig som t.ex. Anne Rabe som gjort dessa akrylmålningar:



eller som dessa akvarellmålningar av Kersti Rågfeldt Strandberg:





Chrysler Valiant

Just nu är jag trött, riktigt trött - fast det är ganska förståligt. Klockan ringde fyra imorse, jag gick upp fem och hoppade in i duschen. Efter det var det bara att ta på kläderna, cykla hem till Therese och sen bar det av till Jönköping. Det var jag, Therese, hennes pappa och hans sambo som körde upp i deras bil.
                  Anledningen till denna färd på 60mil fram och tillbaka är så enkel som en annan bil. Therese har länge pratat om att köpa bil och nu har drömmen slagit in, hon är härmed stolt ägare till en Chrysler Valiant '63. Personligen älskar jag den och jag tycker verkligen att den ser bra ut. Jag hade själv kunnat tänka mig att ha en sådan, den är söt och precis rätt. Fast detta var Therese's bil, hennes älskling, och det förstod nog alla när vi kom fram till Huskvarna och såg den.

Så nu har den äntligen kommit hem, denna lilla sötnos. Nu ska den fixas lite så den känns lite mer som Therese's, sen ska den få se världen. Just nu är det två datum som gäller, ett av dessa tillfällen så ska jag hänga på - det ska bli riktigt roligt att åka raggarbil.

Kan även påpeka att jag inte har skrattat så mycket på flera månader. Jag hade riktigt roligt idag, jag har haft ett leende på min läppar från det att vi lämnade Ystad imorse vid sju till att jag kom hem nu precis. Ja, en riktigt bra dag och mycket tackvare en fantastisk människa. Det blir inte bättre än så!



ett konstaterande

kärlek är för förlorare och idioter!
jag ville vara både en idiot och en förlorare,
nu vill jag bara slippa smärtan.


just you.

jag tycker om dig.


idag är en väldigt dålig dag btw.

Melissa Horn - Hanna


Detta är en av mina favoritlåtar.
Melissa Horn är en väldigt talangfull sångerska och hon är nog den som jag är mest tacksam för. Hade jag inte trillat över henne så hade jag aldrig fått ta del av hennes låtar som för mig är genialiska. 

Rivstart

Jag kan inte sluta skratta åt detta, shit asså det är helt sjukt.
Ibland kan man ju undra vad som finns bakom pannbenet på vissa.

"Tjena, tjena. Det var Jonas här. Jag väljer att vara anonym."
"Oj, oj, ja, oj...(lägger på)"
"Nu fortsätter vi..efter det här..."
"Jag måste pudra om mig."
"Jag tycker det var bra."

vänskap finns överallt.

Hela dagen har gått åt till att inte börja gråta. Även om jag har haft en fantastisk dag med underbara människor så har ändå all min energi tagit slut. Jag fick panik innan, allt blev svart och hålet som höll på att sluka mig har inte varit så stort och så svart på flera månader. Just denna dag har inte varit en bra dag.

Fast ikväll fick jag ett sms och detta sms gjorde min dag. Jag har aldrig i hela mitt liv blivit så glad och rörd som jag blev nu ikväll när en vän tog sig tid för att skriva ner sina tankar och känslor till mig. Orden brände i mig, så sanna var de och för första gången i hela mitt liv så kände jag mig inte ensam i mörkret. Innan har det alltid varit någon som kommit med ljus för att lysa upp vägen för mig, nu är det någon som går bredvid mig i mörkret och är lika vilsen som mig - det är vad äkta vänskap är.
                     När jag läste orden och meningarna, tillsammans och individuellt, så kunde jag inte sluta tänka på det faktum att jag inte är helt värdelös. Jag har faktiskt gjort en skillnad, för i.a.f människa så betyder jag någonting viktigt - jag är inte bara en i mängden. Denna uppenbarelsen slog nästan ner mig på marken, jag blir så lycklig när jag tänker på det. Mitt mål i livet har alltid varit att göra en skillnad och nu tror jag verkligen att jag har gjort en liten skillnad, jag har hjälpt en annan människa - en vän. Jag är så tacksam för att just denna fantastiska person är min vän och vad som än händer så vet jag att hon alltid finns där för mig. Den faktan får mig att sova lite lättare inatt.
                      Du vet vem du är och du vet att jag älskar dig. Du är en av mina bästa vänner och utan dig så hade just denna dag varit en av de värsta på länge, fast utan att veta om det så hjälpte du mig extremt mycket idag - bara genom ett sms. TACK! ♥

weheartit

bästa vänner

Jag har världens bästa vänner!
jag vill bara tacka Therese & Linn,
de har verkligen gjort min dag idag.
De lyssnade när jag verkligen behövde prata,
och de gav råd som verkligen har hjälpt mig.
Utan dem hade världen varit lite sämre och lite gråare.
Ni är guld värda♥


get it on!


weheartit


pretty damn hot!

jag behöver en ny garderob,
jag vill ha alla dessa outfits!
& kanske en kropp som passar till dem.







Lookbook

varje natt finns du där, i varje dröm som får den frånvarande glädjen att komma tillbaka. Du är solen, blommorna och vattnet - en helt perfekt sommardag.

If I'd found you first you know it's true,
she would be alone and I would be with you.

When you decide,
don't let me down cos there's nothing to be certain in my life.
And you've seen a thousand times,
there's not much justice in the world.

If there's any justice in your heart,
your love really changed,
ease it in too hard.

Why don't you remember how it feels,
not to give a damn for anyone but me?

I can't believe you'd be decieved,
changing memories from truth to fantasy.

When there's nothing left but tears,
and there's not much justice in the world.


In time you'll stop and trust your feelings,
the truth is out there somewhere,
it's blowing in the wind.

Lifeguards at Bondi Beach

Jag har ett nytt favoritprogram!
Jag vet inte varför jag gillar just detta program så mycket men det är något med snygga halvnakna män och vatten som får mig att reagera. Det beror kanske just på att killarna är snygga, eller att de räddar liv dagligen. Livräddarna på Bondi Beach är ett program som jag har följt ett tag nu. Det handlar just om livräddare som jobbar på en av de mest folkbesökta stränderna i världen - Bondi Beach som ligger i Sydney, Australien. De räddar ungefär 2500 liv varje år, vilket jag tycker är extraordinärt.

Jag kan inte förklara varför jag tycker om det så mycket men jag försöker se det så ofta som möjligt. Det visas varje vardag, tror jag, på tv4 klockan 13.25-14.30. Det är två avsnitt och jag tycker verkligen att det är ett allvarligt och underhållande program som man borde se. Även om man kanske inte tycker det är intressant så vill man absolut inte missa snyggingarna i shorts ;)

Jag hade gärna fejka en drunkning för att bli räddad av någon av dessa!


more words.

Jag trodde att jag hade gått vidare,
jag hoppades på att just det hade hänt.
Fast ett mail förändrar allt,
ett mail får alla känslor att komma tillbaka igen.
Nu är jag förvirrad och lite förstörd,
vad händer nu?

Jag vill vara över det,
jag vill leva i verkligheten.
Fast min fantasi är så mycket bättre,
mina drömmar får mig att vilja leva.
Dock så krossas jag dagligen,
när jag inser att mina drömmar är förgäves.
Det finns inget lyckligt slut,
inte på denna sagan.

weheartit

de senaste dagarna

Jag har inte alls uppdaterat bloggen, dels för att jag har varit sjuk och dels för att jag har varit upptagen. Därför tänkte jag nu gå över de senaste dagarna och berätta det mest intressanta som har hänt. På många sätt och vis så har det varit en sjuk helg - både på ett positivt och negativt sätt.

Fredag: Först såg jag fotboll med pappa och Kim. IFK Ystad spelade första seriematchen mot Kivik och det blev 0-0. Även om jag önskade att IFK skulle vinna så hade de inte förtjänat vinsten. Båda lagen spelade lika och oavgjort var ett väldigt rättvist resultat.
                  Efter fotbollen så körde pappa hem mig till Emmylie. Hon, jag, Stahaijna och Matilda såg Hata Göteborg, eller det som gick att se eftersom skivan hackade, och pratade om allt mellan himmel och jord. Det var mysigt, även om jag redan då började känna mig lite krasslig.

Lördag: Vaknade på morgonen och kunde inte prata. Halsen var helt tilltäppt pch gjorde så sjukt ont. Fast jag ignorerade smärtan, tog en ipren och åkte till Helsingborg i alla fall. Jonatan hade fest och såklart så var jag och alla andra Ystad-folk där för att festa till det. Det blev en episk kväll på många sätt och vis.
                    Aggiie drack för mycket, även om hon knappt hade någon sprit med sig, och däckade tillslut i Jonatans säng. Cia och Stahaijna låg tillslut sked i ena soffan och Jonatan somnade i bastun. Det var en sjuk kväll och jag träffade en massa konstiga människor. En kille kom in vid halv fem på morgonen och tyckte att vi var skitcoola för att vi fortfarande höll igång festen. Han missade nog helt att alla hade däckat i sofforna av trötthet. Sen var det hissmännen som åkte upp och ner i hissen cirka fem gånger innan de var säkra på att vi hade fest och kom in. Sen var det min absoluta favorit, Urban Legends, som satt på festen till fem och berättade om hur han vill hitta en söt "trelleborgstös".
                     Tio över sex på morgonen tog vi tåget hem och jag var måttligt död när jag äntligen fick lägga mig. Fast jag är glad att jag följde med, även om jag nu är skyldig Sebastian en Subway(fråga inte, it's a long story)

Söndag: Vaknade vid lunch och hade riktigt ont i halsen, huvudvärk och frossa. Jag kunde inte ställa mig upp utan att allt började snurra och jag frös hela tiden. Det blev bara värre mot kvällen och tillslut fick jag ringa pappa. Han tog med en termometer, han hämtade mat till mig och gick ut med Oden eftersom jag inte kunde och mamma jobbade. Han var verkligen gullig. När han hade gått så började jag yra och febern var ett faktum. Jag har inte mått så dåligt på två år - det var hemskt.

Igår: Mådde lite bättre, fast förkylningen var värre och jag började hosta. Fast det hindrade inte mig för klockan 11 så målade jag ut min framtid. Jag hade bokat ett möte på Forum och en studievägledare där hjälpte mig att söka in till Malmö högskola. Det känns skönt att äntligen ha gjort det, nu hoppas jag bara att jag kommer in. Jag har sökt lite olika men jag tänker inte berätta för någon förrän jag fått reda på om jag kommit in. Fast jag har en plan och om allt går som det ska så ser min framtid ganska stjärnklar ut.
                   På kvällen körde pappa hem mig till Therese eftersom jag inte ville vara ensam hemma. Fast jag var kanske inte något bra sällskap, det slutade med att jag somnade på Therese soffa. Haha, jag var så jäkla utmattad att jag förstår varför jag somnade. Nästa gång jag umgås med henne så ska jag hålla mig vaken :)

Idag: Jag skulle egentligen fika med A-L fast jag mådde fortfarande inte bra, så jag bokade om. Idag har jag bara legat i sängen och tagit det lugnt. Det känns drygt nu eftersom jag inte gör något annat, men kroppen mår inte riktigt bra än. Förhoppningsvis mår jag bättre imorgon för då ska jag ut och äta med Linn. Saknar henne så det ska bli skönt att träffa henne. Behöver verkligen prata med någon just nu, ska bli skönt att prata med henne. 

Nu blev det ett väldigt långt och tråkigt inlägg, but deal with it!
Terese tog en del foto i lördags, här kommer några:




38,9°C

Jag har feber och kan knappt röra mig.
Festen igår slutade inte förrän vi kom hem imorse,
jag lovar att berätta allt sen.
Nu ska jag vila och vänta på pappa!


heartbreak

Det känns som om någon har stampat på mitt hjärta.
Det gör ont, så jäkla ont.
Jag vill bara försvinna och glömma allt,
jag vill inte längre leva bland halstaskiga minnen.

I love you more than songs can say
But I can't keep running after yesterday
So why you wanna break my heart again
Why am I gonna let you try

When all we ever do is say goodbye

weheartit

ont.

Just nu har jag så sjukt ont i halsen. Jag kan knappt svälja eller prata + att jag hostar hela tiden. Detta är kanske inte världens bästa början på denna dag. Nu kan jag inte sticka till gymmet eftersom jag inte kan träna om jag inte kan andas. Så jag får stanna hemma och känna mig lite smått otillräcklig istället.

Just nu vet jag inte alls hur det blir ikväll. Är bjuden på en fest i Helsingborg, en vän pluggar där. Visst vill jag dit på ett sätt, men på flera andra så känns det på ett sätt som inte går att förklara. Jag vet inte ens om min hals klarar av det. Förresten så förstår jag inte varför jag var tvungen att få ont nu. Kände av det redan igår när jag var hemma hos Emmylie, fast det har blivit värre under natten.

Nu ska jag dricka en varm kopp te, tycka synd om mig själv och kanske se en film.
Vi hörs!

Kellie Pickler on The Ellen Show

Jag har alltid tyckt om Ellen DeGeneres. Hon är hysteriskt rolig och hon hittar alltid på nya skämt. När jag såg henne idag så hade hon en gäst vid namn Kellie Pickler på besök. Jag har aldrig hört talas om henne men hon verkar vara sångerska och hon har varit med i Idol.
                       Anledningen till att jag tyckte just denna intervjun var rolig beror inte på att Ellen drog speciellt roliga skämt, faktiskt så säger hon inte så mycket. Kellie Pickler pratar ungefär hela tiden och en blandning av idioti och roliga historier gör att jag inte kan sluta skratta.

Antingen är det riktigt rolig eller så har jag sjukt torr humor.  


ett minne

När jag är ledsen och mår dåligt så brukar jag alltid tänka på gamla minnen som får mig att skratta. Det finns ett fåtal minnen som alltid får mig på bättre humör, hur dåligt jag än mår. De betyder kanske ingenting för alla andra, men för mig så är de guld värda. Ett sådan minne tänkte jag delge med er nu.

Jag och min vän Emmylie hade bestämt att gå ut, precis som vi bestämmer nästan varje lördag. Vi gjorde oss fina och sedan satt vi hemma hos mig och lyssnade på halvdålig musik och drack halvgoda drinkar. Efter ett tag gick vi till ett uteställe som heter Öja Krog, det ligger en liten bit utanför Ystad. När vi kom dit så började vi dansa, prata med folk vi inte kände och skrattade som aldrig förr. Det var en rolig kväll.
                         Och för att komma till det ögonblicket som alltid får mig att skratta så hoppar jag lite i historien. Detta minns jag inte själv, eller kanske lite, men Emmylie har berättat det för mig i efterhand. Och varje gång jag tänker på det så börjar jag skratta för mig själv.
                  När vi stod på uteplatsen som tillhör detta utestället så började jag helt plöstligt att vinka mot stängsel. Emmylie frågade vem jag vinkade till och mitt väldigt smarta och logiska(?) svar blev: "jag vet inte."

Det låter kanske inte som världens roligaste minne men det får mig att må riktigt bra när jag tänker på det. Där stod jag ganska onykter och vinkade till luften, det kallar jag för konstigt beteende. Fast det gör minnet av det så mycket roligare.

jag saknar den tiden♥

fotot är inte taget just den kvällen,
den kvällen fotot togs så hände mycket annat ;)

seg

Just nu kan/vill jag knappt röra mig. Hela kroppen strejkar mot att göra något idag, även om jag har sjukt mycket att göra. Därför ska jag ligga och gosa ner mig i sängen i ungefär en timme till - sen måste jag komma igång. Gymmet väntar, telefonsamtal väntar och andra saker som jag måste göra väntar.

Jag har även börjat inse att denna blogg inte längre fyller sitt syfte. Därför ska jag fundera på om jag verkligen vill skriva här mer, det känns inte längre som något jag behöver. Jag skaffade en blogg för att kunna skriva ner vad jag känner, fast det går inte längre och jag har hittat ett annat sätt att få ur mig mina känslor. Så jag får se vad jag gör med min blogg.

Hoppas att alla har en bra dag!
SEE YA! 

kines-Whitney

Har ni någon gång sett en pottklipp asiat sjunga en Whitney Houston-låt? Jag gissar på att de flesta som läste meningen innan tror att jag är helt dum i huvudet - fast jag har bevis. Detta är ett program som jag aldrig har kommit över förrän nu, det är en konstig asiatiskt tävling. Det går ut på att de ska sjunga och antagligen slå ut varandra om jag har förstått det rätt.
          Denna killen sjunger Whitney Houston's låt I will always love you. Jag vet inte vad som besvärar mig mest; att han låter precis som Whitney eller att det ser ut som om han halvt håller på att dö. Jaja, ni får själva skapa en uppfattning. Han är bra, det är ingen tvekan om det, fast jag vet inte riktigt om hela grejen är något för just mig.

Emii - Magic

Är det bara jag som tycker att vissa inslag i denna låt påminner om Lady Gaga?

?


inga ord kan beskriva allt tankar som finns i mitt huvud,
jag kan inte ens förklara allt för mig själv.
giving up is easy, fighting is so much harder.


!


weheartit

Hall & Oates - Maneater

en gammal goding!

YIF, YIF, YIF!!!

Jag älskar handboll! Förlåt för alla negativa kommentarer om handboll innan, jag har haft helt fel. Kvällens match, YIF-Hammarby, har fått mig att ändra åsikt totalt. Jag blev så rörd att jag nästan började gråta. Jag trodde verkligen inte att det skulle bli så spännande men de sista minuterna var helt fantastiska och det är precis därför jag älskar handboll och speciellt YIF.
              YIF började bra och tog ledningen redan från början. Fast Hammarby fick tillbaka spelet i andra halvlek och i mitten av den så ledde de med fyra mål. Dock så visade YIF varför de är så bra genom att resa sig från underläge till ledning. När det var lite mindre än två minuter kvar så blev en Hammarbyspelare utvisad och då ledde YIF med fyra bollar - vinsten var ett faktum! Slutresultat: 33-28.

Nu är YIF klara för SM-semifinal och den sista matchen i serien är inte ens spelade. Det är fortfarande inte klart vet dem kommer bli, men jag satsar på Drott eller GUIF. Fast det återstår och se, men jag tror att YIF kommer klara sig vem det än blir. Jag tror verkligen att de kan vinna, bara de hittar den perfekta formen! GO YIF!!

Vilken känsla, vilken publik och vilken vinst!
Det är precis därför jag älskar handboll och YIF♥

I keep on falling in and out of love with you. I never loved someone the way that I love you.








papertissue

I love Star Wars!


Det finns nästan inget bättre än Star Wars. Krigen, relationerna och möjligheten att fantisera sig bort till ställen som inte finns. Precis därför så sitter jag just nu och se Star Wars IV - stjärnornas krig. Ska även se Star Wars V - rymdimperiet slår tillbaka & Star Wars VI - jedins återkomst. Jag kan egentligen inte förklara varför jag började tycka om Star Wars men jag såg de tre första filmerna och nu kan jag inte vara utan dem.

Jag har även bestämt mig för att köpa alla filmerna, har bara lånat dem innan. Fast jag skulle vilja ha dem i min samling över mina favoritfilmer. De ska stå bredvid Twilight, New Moon och Harry Potter-filmerna.
Sen är jag ju lite småkär i Star Wars introt, det är så kraftfullt och känslosam!
Ja, jag älskar Star Wars & jag älskar Luke Skywalker! 


planera mera

Jag har bestämt mig för att börja planera, detta enbart för att jag inte riktigt passar för ett impulsivt liv. Jag tror att om jag planerar i början av veckan vad som ska hända så är chansen större att jag verkligen kommer göra allt också. Fast jag måste erkänna att jag har försökt att planera innan, det har kanske inte slutat så bra. Oftast så blir jag bara irriterad och besviken på mig själv för att jag inte hinner med allt.
                  Fast nu ska det bli annorlunda. Jag ska hålla mig till mitt lilla schema och verkligen göra klart allt som jag skriver ner. För att jag enklast ska komma ihåg så skriver jag det i min blogg och även på en lapp som jag kommer sätta på min dörr till mitt rum. Detta kommer nog bli bra, så join me - planera mera!

tis: ringa banken och boka tid
     ringa mödravården och boka tid
     ringa Malmö högskola och boka in ett telefonmöte
     köpa nya skosnören(kanske nya skor också)
     kolla på handboll med pappa, YIF spelar
ons: städa rummet
        träna på gymmet
        köpa nya jeans(om ekonomin tillåter det)
tors: kanske umgås med Therese
fre: träna
lör: Jag har en del planer men jag är inte riktigt säker på vad som händer,
       antingen hemmakväll eller fest.
sön: träna eller ligga bakis i sängen

drömresan

Enda sedan jag såg Sex and the City för första gången så har jag alltid velat åka til New York. Fast inte för att se vart just den serien utspelar sig utan av helt andra anledningar. Jag började läsa mer om NY och tillslut så förälskade jag mig i The Big Apple. Jag har aldrig varit där och nummer fem på min lista över saker jag ska göra innan jag dör, det är just att åka till New York.

En snöig vinterdag, en molning höstmorgon, en bläcksvart vårnatt eller en stekhet sommarhelg - mig kvittar det, jag vill bara uppleva staden på nära håll. Om någon hade gett mig en resa till NY så hade jag varit evigt tacksam och jag hade antagligen svimmat på köpet. Jag har aldrig drömt så mycket om något annat i hela mitt 20:åriga liv. För mig så blir det inte bättre än USA:s huvudpunkt(enligt mig).

Jag har funderat mycket på att spara så mycket pengar som möjligt nu, så att jag i slutet av sommaren ska kunna åka dit. Fast jag vill inte åka själv och jag tror inte att någon av mina vänner vill lägga pengar på en resa till NY. För mig så är det något väldigt speciellt, för alla andra så är det möjligtvis en resa precis som alla andra.

Snälla ge mig en enkelbiljett till New York, en lägenhet vid Central Park och en miljon på kontot - då hade jag blivit lycklig!





weheartit

i efterhand känns det bra

Innan jag ska träna så känns själva träningen alltid så onödig. Jag måste övertala mig själv till att träna eftersom jag alltid hittar undanflykter till att inte träna. Det kan vara att jag inte har tillräckligt med tid för att hinna med allt, att jag har lite ont i ett ben eller att det är för dåligt väder för att ta sig till och från gymmet. Fast när jag väl kommer till gymmet så känns det bra och i efterhand så känns det fantastiskt. Känner ni igen er?

Nu sitter jag och ser på tv och är extremt glad för att jag tog mig i kragen och gick till gymmet. Där var inte så många som tränade idag och det gjorde att jag kunde träna i min egen takt och göra maskinerna i min speciella ordning. Ja, det var ett väldigt upplyftande och berikande träningspass. Nu ska jag steka några köttbitar och göra en lätt sallad till.

Vi hörs!

Robert Downey Jr. - River

en fantastisk låt!

Death cab for cutie - I will follow you into the dark

det finns ett minne fastklistrat till varje låt jag lyssnat på.
denna låten får lukten av nyklippt gräs att stiga ännu en gång.
Jag känner solens strålar mot mitt ansikte medan jag hoppar på en studsmatta i min väns trädgård. Jag känner hur sommaren snart ska börja och att allt känns så bra. Jag skrattar och inser att detta är början på något nytt, vilket det var. Det var början på en fantastisk vänskap - denna låten påminner mig om det.

be noble for we are made of stars.

always you - twentyfour/seven.

weheartit

Timbaland feat. Katy Perry - If we ever meet again

jag går och nynnar på denna låten hela tiden,
jag vet inte - den är faktiskt ganska bra!

you're a book written in ten languages all beautiful, none of them I can understand.

I hela mitt liv så har jag alltid behövt kämpa mot en enda sak - min vikt. För var jag än har varit så har jag märkt av detta "problem". Jag har blivit retad för det, jag har fått hänga tillbaka söta kläder för att de inte har passat, jag har aldrig vågat göra något nytt och jag har till viss del ofta levt ett skyddat liv. Jag har inte vågat träffa nya människor eftersom jag har varit rädd för att de ska dömma mig för hur jag ser ut.
          Även om jag kanske hittar en fin sak med mig själv, så kan jag hitta tio fel som väger ner det fina. Jag ser mig själv med dimmiga ögon, ögon som har försämrats av taskiga kommentarer och dåligt självförtroende. För även om jag har gått ner 25kg det sista året så ser jag ingen skillnad. Jag är precis samma människa som jag var för fem eller tio år sen. Jag är lika rädd varje dag för att någon ska säga något om min vikt, jag är lite krossbar som jag var då.

Varför tar jag upp detta nu?
Jag vet att jag inte är ensam om att känna såhär, jag är en av de många som dagligen kämpar med sin vikt. Det handlar inte bara om att vara överviktig, det finns människor som är så undermärda att de håller på att dö - allt för att samhället visar oss skeva bilder av den mänskliga kroppen. Jag vill att de som mår dåligt över sin vikt ska veta att de inte är ensamma.
                      Hur svårt det än låter så finns det bara en sak att göra: acceptera dig själv för den du är! Jag vet att jag inte kan se mig själv som en vacker människa. Fast vi är alla vackra, på olika vis, och de som säger emot är helt enkelt förvirrad. Oftast så mobbar människor andra enbart för att de själv mår dåligt, för att må lite bättre så måste de få andra att må sämre än dem. Världen är jobbig och det är ytterst tråkigt att det är som det är. Det bästa man kan göra är att uppskatta varje dag som den är, uppskatta sig själv och göra det bästa av vad man har. Vi är alla vackra, vare sig vi själva ser det eller inte.

sometimes all you need is someone.


weheartit


en perfekt påskmiddag

Just nu sitter jag och pappa och ser på fotboll. FC Barcelona möter ATH Madrid och Barca leder just nu med ett mål efter ett fint inspel till Jeffren. Det är alltid skönt att avsluta kvällen med bra fotboll, även om jag älskar att se när IFK Ystad spelar så kan man inte ens börja jämföra dem med proffsfotboll.

Jag har haft en riktigt bra dag. Gick upp till bokhandeln och pratade med Peggy, fick läsexet som jag hade lånat och så köpte jag del två till den serien. Jag mår alltid mycket bättre efter att jag har köpt böcker. Jag vet inte varför men det känns så mysigt att gå in i en bokaffär, titta på böcker, läsa om dem och sedan välja ut de som faller mig i smaken.
         Efter bokhandeln så gick jag till Coop och handlade lite, gick hem och sedan började jag laga mat. Kim och pappa kom vid sex och sedan åt vi. Maten var en ganska stor katastrof, helt mitt fel, men sällskapet var perfekt. Det enda goda var efterrätten - vaniljvisp och hallon. Medan vi drack kaffe och åt så tittade vi på gamla foto från förr, det var riktigt mysigt. Jag trodde verkligen inte att min påskafton skulle bli så bra, men den blev bättre än förväntat. Jag har verkligen världens bästa pappa & världens bästa bror!

ovan: Kim med sin efterrätt.
nedan: pappa försöker gömma sig.

Glad Påsk!






weheartit

mycket att göra

träna
prata med Peggy i bokhandeln
städa
laga mat


Ja, det känns som om jag har lite för mycket att göra idag. Fast om jag börjar nu så kommer jag nog hinna - förhoppningsvis. Det jag längtar mest efter är att laga mat. Eftersom jag går på GI så kommer det bli en GI-påsk för mig och min familj. Jag ska bjuda min pappa och mina bröder på middag ikväll och det blir i en stor GI-anda! Jag hoppas att det blir bra och att de tycker om det, men det tror jag. Bilder på maten och så kommer senare.

Nu måste jag byta om och cykla till gymmet, annars kommer jag aldrig komma dit.

Vi hörs♥

nostalgi

Denna låt är lika rolig som när jag hörde den för första gången för ungefär 10 år sen.
Drängarna - Om du vill bli min fru

en söt sommardröm


Ellos, 299kr
Denna söta saken hade passat perfekt in i min garderob. Jag tycker den är söt, har lugna färger och en fin form. Detta är en riktigt sommarklänning som man kan ha till allt. Antingen till jeansleggins, en kofta och ballerinaskor eller till tights och pumps. Ja, man kan matcha ihop mycket som passar till denna. Det enda jag tycker man ska tänka på är att hålla resten av plaggen i neutrala färger - svart, vitt eller någon lite mörkare färg av de som finns på klänningen.
        Så den stora frågan just nu är om jag ska ta en liten slant från min lön för att köpa denna. Även om jag hittar många fördelar med att köpa denna så kan jag även hitta en del negativa. Vad tycker ni? Ska jag köpa den?

Do you want to go to the seaside? I'm not trying to say that everybody wants to go. I fell in love at the seaside.







©Mika Lundblad

en perfekt dag

Ja, det är precis vad man kan kalla denna dagen. För idag har inga negativa tankar tryckt ner mig och allt har flytit på bra. Gick och handlade med mamma, körde och såg på fotboll med pappa, cyklade till Svarte och tillbaka med pappa, åt en god middag och nu blir det myskväll. Ja, allt känns lite bättre just nu.

IFK Ystad vann med 1-0 mot Smedstorp, grattis till dem. Matchen var kanske ingen höjdare men en vinst är en vinst och nu har de gått vidare i YA-cupen. Vem de ska möta i nästa match är ännu inte bestämt, ska bli roligt att se.
    Efter matchen så körde jag och pappa en liten runda, precis som vi brukar göra. Vi hamnade på platser som jag aldrig har sett förut, byar som inte verkade ha några namn. Fast det är alltid lika roligt eftersom vi får se nya delar av Skåne hela tiden. Tillslut kom vi hem och då kände båda att vi inte ville stanna inne. Så vi hoppade på cyklarna och cyklade till Svarte. Vi gick ner på stranden, kände på vattnet, plockade vackra stenar som jag tog med mig hem, pratade lite och sedan cyklade vi hem igen. En riktig toppenutflykt!

Nu ska jag vila benen eftersom träningsvärken fortfarande inte har blivit bättre, sen blir det film hela kvällen. Först lite Harry Potter och sen får vi se vart vi hamnar!

ovan: pappa lagade min cykel.
nedan: pappa på stranden.


ovan: jag.
nedan: pappa vinkar lite.

John Mayer - All we ever do is say goodbye


all alone.


?


tiden läker alla sår?

Gör den verkligen det? När något livsomvändande händer, kan vi då bara vänta på att tiden ska gå så att vi tillslut glömmer det? Hur mycket hjärnan än förtränger så finns känslorna alltid klar från den tiden då något skapade en obalans i ens liv. För hur vi än försöker så kan vi aldrig glömma allt, det finns alltid små fragment kvar i ens hjärta som man kan återbesöka när man känner sig stark nog. Tiden är en fantastisk och okontrollerad situation som man egentligen inte kan sätta något rätt ord på.

När man har roligt så känns en timme som en minut, fast när man bara vill att tiden ska flyta på så känns en minut som en timme. Det är underbart hur tiden helt plötsligt kan betyda något helt annat än vad den gjorde för en stund sen. Just nu kan tiden betyda något väldigt tacksamt medan den kanske ger mig ångest om två timmar.

Nej, tiden läker inte alla sår. Jag kan inte tro på det när jag ser hur det är för mig och de runtomkring mig. Jag har en vem som är hjärtekrossad eftersom hon nu är tvungen att glömma den kärlek som gör henne lycklig, jag har en annan vän som är kär i en kille som kanske tycker om henne men som hon inte vågar satsa på med risk för att bli sårad och jag känner mig själv som den olyckligt kära människa som jag har varit i snart ett år. Tiden läker inte alla sår, för om tio år så kommer jag fortfarande minnas dessa osynliga ärr som finns inom mig just nu. Om femtio år kommer jag fortfarande minnas sorgen och lyckan som kärleken och olika vänskaper gav mig.

Just nu går tiden för snabbt och jag hinner inte riktigt med. Jag tror att alla andra håller samma tempo som tiden medan jag hamnar i bakgrunden, jag är inte lika snabb som alla andra. Istället för att hinna med så stannar jag hellre till och betraktar den vackra utsikten. Jag har accepterat att jag hamnar bakom, att loppet egentligen aldrig riktigt har varit mitt att vinna. Jag försöker bara att ta varje dag som den kommer, med eller utan någon tiduppfattning. För mig så kommer mina sår aldrig att läka och tiden kommer alltid vara otillräcklig för att jag ska kunna hitta den riktiga harmonin i mitt liv. Fast det gör inte så mycket, varje ny dag är en gåva - man vet aldrig när de sista orden i boken om ens liv skrivs.

papertissue

Paulo Coelho quotes

"I think that perhaps we always fall in love the very first time we see the man of our dreams, even though, at the time, reason may be telling otherwise, and we may fight against that instinct, hoping against hope that we won't win, until there comes a point when we allow ourselves to be vanquished by our feelings..."

"We can never judge the lives of others, because each person knows only their own pain and renunciation. It's one thing to feel that you are on the right path, but it's another to think that yours is the only path."

"Waiting is painful. Forgetting is painful. But not knowing which to do is the worse kind of suffering."

- Paulo Coelho
han är en av världens smartaste och mest insiktsfulla människor,
he knows the way of life.


James Blunt - Wisemen

När jag var hemma hos Therese igår så började hon nynna på denna.
Jag hade glömt hur mycket jag älskar James Blunt och hans musik.
He's Gods gift to me!

Stressfylld dag med rörelseförhinder

Träningsvärken är ett faktum, jag kan knappt röra kroppen. Det är värst i benen, kan nästan inte böja mig ner utan att det gör ont. Fast på ett sätt känns det skönt eftersom jag vet att anledningen till att jag har ont är för att musklerna har jobbat. Så, great job body!

Dagen kommer bli väldigt jobbig. Jag ska för första gången någonsin tvätta och jag har ingen aning om hur maskinerna funkar, hur man ska sortera tvätten och hur det sedan i efterhand ska torka. Jag vet att det låter löjligt, och lite bortskämt, men jag har aldrig behövt tvätta. Så det är dags att jag lär mig det, fast det är nog inte så bra att jag gör det själv första gången. Men mamma blev inringd till jobb och nu står jag här ensam med två stora kassar tvätt. Jag får helt enkelt ta mig i kragen och fixa, jag är ju trots allt Fixarn!

Ja, om jag inte har hört av mig innan denna dagen är slut så är det för att jag har blivit insugen i en tvättmaskin. Då borde ni kanske komma och leta efter mig, risken är ganska stor att allt kommer explodera. Jag vet inte ens hur mycket tvättmedel man ska ha!

weheartit

RSS 2.0