bye bye 2010, hello 2011.

Det finns inte så mycket mer att säga än GOTT NYTT ÅR!
Om ungefär en kvart ska jag bege mig mot kvällens middag. Jag tror det kommer bli riktigt trevligt, vet i alla fall att vi ska dricka ikapp med Grevinnan och Betjänten. Vi får se vart detta slutar.

Vi hörs, ja nästa år blir det då.
gott nytt år ännu en gång.

tio saker att minnas från 2010.

1. Jag började på lärarhögskolan i Malmö i september och insåg redan från första början att jag hade hamnat rätt. Även om det är mycket att plugga in och lära sig så har i alla fall detta första halvåret varit helt underbart och jag längtar redan till skolan börjar igen - speciellt till praktiken.
2. När jag inte har pluggat så har jag jobbat i en bokhandel som jag älskar. För många så går de till jobbet för att de måste, jag går dit för att jag verkligen vill.

3. I samband med jobbet så har jag även hittat tillbaka till läsandet som innan låg i lä för allt annat. Jag skulle själv kunna kalla mig bokmissbrukare, men jag tycker inte att det är något fel på det - böcker är något av det bästa som finns.

4. Jag har festat - åh gud vad jag har festat. Det började i hamnen i Ystad precis efter tolvslaget och det slutar ikväll i samma hamn, i samma stad, precis innan tolvslaget. Därimellan har allt hänt inom festvägen: ett brutet ben(inte mitt), kyssar med främlingar, långa dansnätter som man aldrig ville skulle ta slut och den hemska bakisångesten som nästan tog död på en dagen efter. Men gud vad kul jag har haft!

5. Jag har hittat en massa nya artister och grupper som har förstärkt min kärlek till musik. Oskar Linnros, Justin Nozuka, Daniel Adams-Ray, Maskinen, Rebecca & Fiona, Gaby and the guns, Teddybears, Tiger Lou, Miike Snow och många andra. Vissa artister är även nya för alla andra medan andra är lite äldre, fast jag har hittat dem detta året och jag älskar dem.
6. En av höjdpunkterna detta år var när Håkan Hellström släppte ett nytt album. 2 Steg Från Paradise är enligt mig det bästa han någonsin har gjort och tillskillnad från alla andra album så kan jag inte hitta en enda låt som jag tycker mindre om på denna skiva - det är perfekt!
7. Snön! Årets snö, både i början och slutet av året, har varit ett väldigt stort samtalsämne detta året. Jag brukar i vanliga fall inte gilla snö men denna vintern har varit helt fantastisk. Snön har skapat en riktig vinter och jag har faktiskt njutit av det vita detta året - så jäkla vackert.

8. Vi har haft ett kungligt bröllop i Sverige, kronprinsessan Viktoria har äntligen fått sin Daniel på alla sätt och vis. Egentligen så tycker jag inte att det är nödvändigt att vi har en kungafamilj, men jag gillar verkligen Viktoria och jag såg faktiskt vigseln på tv. Jag började gråta, så rörd blev jag, det var riktigt vackert.
9. Jag har fått en del nya vänner som jag är så sjukt tacksam för. Vi har lärt känna varandra detta året och utan dem så hade mitt liv varit så mycket tråkigare. De har gjort mitt år riktigt bra och även om jag både har haft med- och motgångar under 2010 så har de alltid funnits där och stöttat mig.


10. Jag har träffat någon som jag verkligen tycker om. Det är inte lätt för mig att släppa in människor på livet eftersom min största rädsla är att bli sårad. Fast med honom är det annorlunda, det är så enkelt. Det har gått upp och ner och även om jag vet att det aldrig kommer bli han och jag på riktigt så gör det ingenting, det funkar som det är nu - jag är kär och trivs med det. Jag har aldrig känt såhär innan, det är något speciellt med honom. Jag ler när jag tänker på honom och hjärtat slår alltid några extra slag när jag vaknar och han ligger bredvid mig. Han gör mig lycklig. Vad som kommer hända i framtiden har jag ingen aning om, allt är så ovisst. Fast jag tar varje dag som den kommer, jag har insett att det är lättaste så.

Detta året har varit fyllt av händelser och jag minns knappt hälften av dem. Fast dessa tio ovanför är övergripande saker som jag aldrig kommer glömma. Utöver dessa tio så är jag väldigt glad att jag fortfarande är lika nära min pappa efter ännu ett år, att jag har två underbara bröder och att jag har vänner som har följt med mig genom detta år som gått. Utan er så hade jag inte överlevt.
Jag vill tacka alla som har gjort detta året så himla fantastiskt och även om det inte alltid har varit en dans på rosor så ångrar jag inget. Nu ska jag njuta av sista dagen på detta året.

deppigt.

allting känns så jävla fel just denna kväll.
jag känner mig misslyckad - så sjukt värdelös.
jag orkar inte med detta just nu, god natt!

bookstore


När jag inte är i skolan, pluggar, fikar, festar, shoppar eller gör något annat för att fördriva tiden så jobbar jag i denna bokhandel. Det är speciellt att jobba där. Det känns lite som hemma.
De som jobbar där är fantastiska, böckerna är underbara och hela miljön skapar någon sorts givmild ro i själen - så är det för mig i alla fall. Jag älskar att jobba där, att hjälpa människor att hitta olika världar som de kan fly till när de behöver. Det är helt fantastiskt.

Bokhandeln i Ystad är en liten lokal av lycka.

R.I.P Oden

Idag lämnade min lilla sötnos denna värld.
Min lilla plutte♥du är snart där

Blitt sparkad runt några gånger
Som en del måste bli
För att fatta vad som betyder nåt
Och vem som går att lita på
Men när du var med mig
Musiken slutade aldrig
Du bara får mig att hänga, hänga kvar
För jag tror
När vi går genom tiden
Att allt det bästa
Inte hänt än

Jag tror
När vi går genom tiden
Att allt det bästa
Inte hänt än
Ljug för mig, ljug för mig.

Håkan Hellström dämpar min ångest denna kväll.
Hans musik får mig att se livet på ett helt annat sätt.
Han håller mig sällskap när jag ligger här ensam i mörkret.

Gabriel Aubry

ville bara dela med mig av denna snygging,
god damn he's hot!

weheartit.com

reach me

Jag har köpt en ny kamera. Jag vet inte om jag har berättat det innan, uppdaterar olika på varje sida jag finns på och det gör att jag inte riktigt kan hålla koll på vart varje grej sägs. Fast om jag inte har helt fel för mig så är det bara twitter som jag har delgivit denna information.

Jag har i alla fall köpt en systemkamera, för er som är mer insatta så är det en EOS 1000D, och mitt nya mål är att ta foto som jag inte har kunnat göra tidigare eftersom jag inte har haft en bra kamera. Även om jag kanske inte är världsbäst på det så gillar jag verkligen att fotografera, jag njuter av att hitta något vackert och föreviga det. Dessutom tycker jag att livet blir så mycket enklare om man ser det genom en lins. Därför beslutade jag mig för att skapa en egen Flickr, där jag kan lägga in de bilder som jag tycker är lite extra speciella.

Så om ni vill så får ni gärna kolla in mina foto där, även om jag lägger in de flesta här också så blir det inte riktigt samma upplösning på dem - jag tycker de är finare på min Flickr.

Glöm nu inte min Twitter också när jag ändå är igång. Där uppdaterar jag väldigt ofta om vad jag gör och känner, gillar den sidan mer än exempelvis bloggen och facebook.

Och nu när jag har marknadsfört mig själv, kanske lite för mycket, så ska jag göra frukost. See ya.


Ystad

Att vara ledig från både jobb och skola en dag som denna har varit helt fantastiskt. Jag har inte gjort annat än fikat, shoppat, njutit av tystnaden och umgåtts med pappa. Dagar som denna måste man ta vara på, dagar då man känner att alla sorters möjligheter ligger framför ens fötter och man kan själv välja hur dagen ska se ut.

Idag har jag njutit av Ystad och all dess skönhet. Jag har gått runder med pappa i stan och försökt hitta små smultronställen som skulle kunna göra dagen ännu mer underbar. Jag tycker jag hittade något spektakulärt. Det går inte att beskriva i ord eftersom känslan var en blandning av lugn och kaos - lycka och sorg på exakt samma gång. Fast på något konstigt sätt så har jag hittat en liten del av mig själv idag - i staden som jag alltid kommer kalla mitt hem. Älskade Ystad.


tequila-race

ibland måste man ha lite roligt,
här har ni en bild-serie när jag och Angelica tar en shot tequila.
man kan ju säga att Aggiie är mer van vid smaken än jag. Haha.

saknad

Det är mysigt att få höra saker som "jag har verkligen tänkt på dig, väldigt mycket" och "jag ville höra av mig, jag ville bara inte såra dig". Det värmer till lite extra i hjärtat när jag får höra ord som dessa, jag kommer på mig själv med att sitta leendes på mitt rum i ensamhet - glädjen som sprider sig genom hela kroppen.

Det känns helt underbart att känna sig saknad och med det i åtanke så ska jag nu lägga mig och drömma om alla söta ord som har gjort denna dag till något extra - tänka på den varma famn som höll kylan borta under natten. Det ska jag drömma om inatt.

living


här vill jag bo.

ensamt.


Jag trodde verkligen att denna jul skulle bli annorlunda, att jag kanske skulle få känna en liten del av den glädje som jag kände när jag var yngre och firade med alla nära och kära. Jag var naiv. Nu sitter jag här helt ensam i en tom lägenhet på julafton. Vi i vår familj har nu officiellt firat klart och denna julafton är nu över för oss. Pappa och lillebror har gått hem till sitt, storebror till sitt och mamma sitter just nu på en buss till Malmö eftersom hon ska jobba imorgonbitti. Här sitter jag på egen hand och för en stund så kan jag inte göra annat än att sakna den forna tiden.

På ett sätt så älskar jag att vara själv, att känna frihet. Fast att sitta själv på julafton gör mig ledsen och hur gärna jag än försöker lura mig själv att jag inte bryr mig om julen så är det inte sanningen. Det är sorgset att vi inte har någon gran detta år, som sprider juldofter i hemmet, eller människor som fyller upp nästan varje utrymme i hemmet - det känns inte längre som julafton. Det är sorgligt, så sorgligt.

Just nu saknar jag mormor, morfar, mostrar, kusiner och alla andra som har gjort mina tidiga jular så fantastiska. Jag bryr mig inte längre om julklappar - jag vill bara känna mig älskad. Att sedan blir förolämpad om och om igen mellan raderna hela kvällen gör inte saken bättre. Just nu vill jag bara drömma mig bort till en värld där hjärtat inte vill stanna, där livet faktiskt har någon mening och där jag inte behöver gömma mig i ett mörker varje natt när jag är ledsen och behöver gråta. Jag får helt enkelt drömma, som en vis man en gång sjöng; "ibland är en dröm det finaste man har."
Med det så säger jag merry fucking christmas to you all.

god jul

Ännu en julafton är här och för första gången på länge, om jag inte har helt fel för mig, så har vi ett ganska perfekt vinterlandskap utanför vårt fönster. Snön är helt klart årets samtalsämne och även om den har orsakat många problem så tror jag även att snön har tagit ledigt på julafton för att fira med sina små molnvänner. Jag hoppas det, för även om jag inte är en stor troende av julen så tycker jag att alla förtjänar lite ledighet under just denna tid.
I år skulle vår familj inte köpa julklappar till varandra, efter år av stress p.g.a att hitta den perfekta julklappen till perfekt person så sa vi nu stopp. Fast jag tror att givandet ligger i generna eftersom både mamma, jag och Kim i.a.f har köpt julklappar som vi hade bestämt att vi inte skulle köpa. Man kan väl säga att mormor uppfostrade oss väl.
Denna jul är andra julen utan mormor. Det känns extra mycket vid denna tiden, detta var hennes högtid. Utan henne så känns det bara som ett stort tomrum i mitten av allt. Jag tänker mycket på hur det egentligen skulle varit - nu hade vi vaknat, ätit frukost tillsammans och vid tolv hade vi klätt på oss för att gå hem till mormor och Tore för en lugn och helt underbar julafton. Så såg det ut de sista åren och innan det så firade hela släkten tillsammans(mostrar, kusiner, makar) som ett enda stort lyckopaket. Jag saknar dåtiden, fast jag klagar inte på nutiden.
Det finns både bra och dåliga minnen som återuppväcks nu när jag vaknar denna julaftonsmorgon. Fast de glada överväger de lite mer ledsamma och idag ska jag försöka njuta av att vi faktiskt har fått en vit jul.

God jul till alla, speciellt till min familj, släkt och vänner.
jag älskar er alla, både de jag träffar ofta och de jag träffar lite mer sällan,
vad än som hänt innan så betyder ni ändå mycket för mig.


red lips

röda läppar på en kvinna är något av det snyggaste som finns.
jag älskar själv att ha röda läppar, skulle kunna ha det hela tiden.
weheartit.com

trött

Jag pluggar och jobbar, jobbar ännu mer och pluggar lite till.
Just nu känns det inte riktigt som om jag har någon fritid och den fritid jag har går åt till att sova. Jag är trött konstant och det känns just nu som om jag lever i en liten bubbla. Jag har inte riktigt kontakt med omvärlden och jag har heller ingen uppfattning om tid och rum.

På fredag är det julafton, men det känns som ännu en dag då jag har något att göra. Detta låter kanske helt sjukt men på julafton ska jag tvätta och städa. Medan alla andra har sovmorgon så ska jag gå upp lite innan åtta och komma igång. Fredagsmorgon är enda stunden jag har tid till allt detta, att fixa med tusen saker hemma. Jag har så mycket att göra både innan och efter julafton att det nästan inte är klokt.

Nu ska jag lägga mig, är trött efter en lång dag på jobbet och jag måste vila upp mig inför en ny dag på jobbet imorgon. Förlåt för tråkig uppdatering men jag orkar ingenting längre, kan knappt hålla mitt huvud uppe.
God natt

Neon Trees - Animal

jag vill bara dansa när jag lyssnar på denna.

promise.


weheartit.com

livet.

Jag vet inte riktigt var jag ska börja. Det står helt still i mitt huvud.
Inte ens nu när det verkligen händer saker så kan jag skriva ner det, jag vet inte riktigt hur jag ska formulera mig - vilka ord som förtjänar att vara med. Det sitter någon form av spärr i min hjärna som gör att jag inte längre vet vad som är viktigt och vad som faktiskt borde stanna i mitt huvud.

Imorgon ska jag spela upp en pjäs med några kursare. Det är inför barn som jag inte känner, barn som faktiskt skrämmer livet ur mig. Det finns tusen saker som kan gå fel, tusen saker som jag tänker på och som orsakar oro och stress. Blir det fel då kommer hela gruppen antagligen att få IG på tentan på måndag och tisdag, ett IG som jag inte skulle klara av just nu.

När jag inte tränar inför tentor så jobbar jag. Jobb, jobb och ännu mer jobb. Jag älskar att jobba men det gör att jag nästan inte har någon fritid alls. Jag vaknar, går till skolan eller jobbar, kommer hem och ser lite tv innan jag däckar för att vakna upp dagen efter och göra precis samma rutiner igen. Jag älskar att ha saker att göra, jag älskar dock inte stressen som allt medför.

Någon fritid har jag knappt, fast det gör egentligen inte så mycket. För tillfället så vet jag inte riktigt hur man umgås med människor. Det låter kanske hysteriskt roligt men det känns som jag har glömt hur man tar det lugnt och bara umgås med sina vänner - det är som om jag har förlorat grunden i vänskapen. Något som orsakar ännu mer stress.

Stress, stress, stress. Nyckelordet i mitt liv just nu är stress. Jag gillar det inte. Inte alls. Fast jag får leva med det, finns inte så mycket att göra. Den 24 december kan jag ta ett riktigt djupt andetag för första gången på snart en månad. Innan dess är det följande som gäller; onsdag: pjäs. torsdag och fredag: redigering av film. lördag och söndag: jobb. måndag och tisdag: tenta. onsdag och torsdag: jobb. fredag: JULAFTON!
Ni kanske förstår varför jag är trött hela tiden?

btw, jag kan även nämna att jag har varit och tittat på en lägenhet idag. Den var så jäkla fin och jag hoppas verkligen att jag får den. Jag är inte den som tror mest på Gud men jag ber verkligen till honom nu. Jag har inte önskat om mycket här i livet och jag tycker själv att jag inte har fått så mycket heller. Jag är extremt tacksam för det jag har men för att jag ska kunna må bra så behöver jag verkligen ett ställe som är bara mitt. Så snälla gode Gud, låt mig få denna lägenhet!

Nu ska jag återgå till en tomhet som faktiskt infinner sig nu på kvällen,
för första gången på väldigt länge så får jag sova gott om nätterna.
Tack för det också!


books


weheartit.com

mycket

Det är väldigt mycket just nu,
jag återkommer.

why women cry.


www.weheartit.com

Plain white T's - Killer

jag älskar texten.

sometimes


Min dag

"Kan jag få en kram innan du går hem, en riktig bamsekram?"
Att få höra det från ett litet barn precis innan man ska åka hem från praktiken värmer så enormt mycket.
Att sedan komma hem och se att Eclipse, som jag har väntat på i tre månader, ligger utanför dörren har gjort denna dag till min dag - allt är perfekt.
+ sms från en snygg göteborgare gör denna dag så jäkla ultimat.

Idag gillar jag livet.

blank


Kent - Socker

Denna påminner mig bara om ett kyligt rum,
en varm säng, en ännu varmare famn och ögon djupa som havet.
Den påminner mig bara om honom.
Idag är en sådan dag, jag tillåter mig själv att tänka på honom.

heartache

"Together, we can live with the sadness
I'll love you with all the madness in my soul."

Just nu börjar det göra riktigt ont i hjärtat,
som ett skott gått rakt genom mig och blodet sakta rinner,
droppe för droppe.
Ja, jag vet att jag är dramatisk.
Och ganska patetisk för tillfället.
Men jag saknar honom,
allt med honom - även hans dåliga sidor.

Hans varma famn.
Hans kyssar.
Hans doft.
Hans röst.
Hans händer.
Hela honom.

Jag saknar känslan han skapar.

Det blir bara värre när människor försöker prata dåligt om honom,
som om det ska få mig att må bättre.
Att han är ett svin.
Att han inte ser bra ut.
Att han inte förtjänar mig.
Det gör allt värre.
Jag ser det inte, han är inte på det sättet.
Han är speciellt.
För speciell för mig.
Jag är för vanlig.

Men jag saknar honom,
speciellt mycket just denna kväll.

Linnea Henriksson - Dance with somebody

JAG ÄLSKAR LINNEA!

Coldplay - Christmas lights

Videon är så underbart mysig.
Sången är lika fantastisk som vanligt.
Ja, jag helt enkelt älskar den.

Amélie från Montmartre

En film alla borde se.

just another day without you.

Thought that I'd be weak without you,
but I'm stronger.
Thought that I'd be broke without you,
but I'm richer.
Thought that I'd be sad without you,
I laugh harder.
Thought I couldn't breathe without you,
I'm inhaling.
You thought I couldn't see without you,
perfect vision.
Thought that I would self destruct,
but I'm still here.

I'm wishin' you the best,
pray that you are blessed.
Much success, no stress, and lots of happiness,
I'm better than that.
You know I'm not gon dis you on the internet,
cause my mama taught me better than that.

After of all of the darkness and sadness,
soon comes happiness.
If I surround my self with positive things,
I'll gain prosperity.

Ännu en dag, ännu fler leende.
Jag förstår mig inte riktigt på mig själv,
jag är nog ganska konstig.
Jag trodde att det skulle göra ont,
vilket det gör,
men inte alls på det hjärtskärande sätt som jag trodde.
Jag kommer överleva och det kommer bli bra,
det kommer gå över.

RSS 2.0