jag har bokfyndat!

I fyra dagar så har jag längtat, jag har gått på jobbet och beundrat de böcker jag har velat ha. Jag har redan börjat REA-shoppa men jag sade till mig själv att det mesta skulle jag köpa idag eftersom jag har varit ledig. Så precis som jag hade sagt så gick jag till bokhandeln efter jag hade varit i kyrkan. När jag kom dit så visste jag direkt vad jag ville ha, vilket slutade med att jag gick hem med 10 böcker och en CD-skiva. Haha, jag skrattar nästan åt mig själv när jag tänker på det faktum att jag lägger alla mina pengar på böcker. Fast det gör inget, ska ändå varken festa eller gör något annat dyrt på minst två veckor nu.

Jag är så glad för mina bokfynd, det är verkligen böcker som jag har velat ha av olika anledningar. En köpte jag för jag tänkte på framtiden, det är en bok som man antagligen inte kommer få tag på om trettio år. En köpte jag för att jag har funnit en ny del av mitt liv som varit gömd. En köpte jag för att jag är väldigt intresserad av kroppen och sex. Och en köpte jag för att jag tycker om den rena och fina ungdomskärlek som inte går att jämföra med något annat.

Dagens bokfynd:
Mats Wahl - Den osynlige
Jo Nesbø - Snömannen
Paulo Coelho - Alkemisten (illustrerad)
Lola Rawlins - Bättre sex
Te - historia, blandningar och tillverkning
Kenneth Grahame - Det susar i säven
Mårten Sandén - Anna Dárc
Haruki Murakami - Sputnikälskling
Familjens bibel, utvalda sektioner från gamla- och nya testamentet
Paulo Coelho - Livet, utvalda citat
Ej med på bild:
Chopin - for meditation (CD-skiva)


walk away

Varenda tanke har förvandlats till förgörande monster. Just nu ser jag ingen glädje i någonting och jag ber om ursäkt för att varje ord blir som giftiga pilar. Men jag kan inte bara låta det vara, jag måste släppa en del av det - den delen som gör mest ont. Den delen som trycker mot tinningen och ger mig huvudvärk, som skapar bilder i mitt huvud som aldrig försvinner.

Tårarna rinner likt ett ändlöst regn som inte vill släppa igenom solen. Kroppen skakar och fördömmer det som startade detta. En vårmorgon, inte så olik dagens morgon, satt jag och funderade. Jag såg framåt, jag planerade, jag levde och jag var lycklig. Nu har allt försvunnit och kvar återstår en krossad själ, en trött kropp och en förstörd människa. Det finns inget solsken för inga strålar får släppas in, allt ligger inbäddat i ett stort mörker.

Igår exploderade allt inom mig och det slutade med en lång tågresa hem för att komma bort från det som egentligen inte var något problem. Jag hade en vän, en sådan vän som alla borde ha. Hon satt bredvid mig och torkade tårarna som föll ner för mina kinder. Hon pratade med mig och lyssnade när allt jag hållit inom mig på sista tiden kom ut. Jag orkade inte vara tyst längre, allt bara brast. Men hon satt bredvid och lyssnade, som den fantastiska människa hon är. Egentligen förtjänar jag inte henne, men jag är lyckligt lottad - utan henne igår så vet jag inte hur det hade slutat.

Jag försöker glömma, jag stänger in allt igen. Jag släpper taget om perfektionen och lever var dag som den kommer. Jag förtränger känslor och slutar känna - jag börjar leva ännu ett livlöst liv. Dags att börja om på ruta ett, precis som sist. Det är dags att gjuta en ny mask, en mask som gömmer allt som ingen borde se. En ny dag är här, en ny dag utan varken sol, vind eller känslor. 

In so many ways I tried to reach you
And I don't know why I couldn't get through
When I tried so hard to break your guard
Didn't know it would leave this scar

I never thought that I'd survive you
But I will be free
And there'll be so many nights I gotta get through
But now I see
You'll never be the end of me
Cos when my world fell apart
And I didn't know where to start
I heard the sound of a broken heart

I still feel the pain
It still beats the same


When will the world start spinnin'
And what happened to my happy ending
Learning what it takes, to turn this page
Didn't know how to walk away
Now I've made it this far
And the pain isn't over
But the sun keeps on risin'
And I keep getting stronger

helt borta

Jag är så sjukt trött, jag är ledsen av många anledningar och just nu vill jag bara stanna i sängen hela helgen. Fast om en timme ska jag till jobbet, sen blir det fest i Malmö. Känns inte så peppigt just nu, men det blir väl bra tillslut. Det värsta är att den enda jag verkligen vill prata med inte finns där just nu. Det kan jag förstå eftersom han har mycket just nu, men jag blir allt mindre för varje minut som går.

Igår blev jag den 15-åriga tjejen igen, hon jag var när jag gick i åttan. Jag satt på mitt rum och fick tillbaka tankar som nästan förgörde mig innan. Jag var nära, ytterst nära på att bli precis som den ensammaste flickan i världen - hon jag var för några år sen. Jag blir rädd när jag tänker på det, men jag ser ärren som finns där och jag känner dem. Jag vill bara förnya och förstöra - jag vill bara sluta känna.

Just på grund av denna känslan så vill jag bara stanna hemma, inget bra kan komma ur denna dag. Fast jag måste, jag har förpliktelser - gentemot jobbet & mina vänner.

Jag får se om jag hinner uppdatera senare, tror dock inte det.
Annars hörs vi när min glädje är på en lite högre nivå.

BOKREAN HAR BÖRJAT!

Idag började den efterlängtade bokrean, den tiden som är fylld av fina fynd, överkomliga impulsköp och bra boktips. Jag skäms lite när jag erkänner att jag aldrig varit på en bokrea innan, jag har aldrig tagit mig tid för att se vad som erbjudits - något jag ångrar så enormt mycket just nu.

Jag har kollat igenom sortimentet i bokhandeln och jag har redan lagt undan några böcker till mig, böcker som jag vet att jag med all säkerhet vill ha. Sedan har jag även en "kanske-hög", ett antal böcker som jag har fattat tycke för. Fast eftersom min ekonomi inte är den bästa så har jag bestämt mig för att köpa mina böcker på söndag. Jag har intalat mig själv att om böckerna finns kvar på söndag så är det meningen att jag ska ha dem, då har Ödet bestämt att jag ska läsa just dem för att få en mer rik tillvaro. Det låter löjligt, men för någon som alltid får beslutsångest så är detta perfekt. Många böcker kommer ta slut innan söndag eftersom vi inte har så många av vissa, detta gör att när det väl blir min tur så kommer jag kunna få tid att välja från ett litet urval - vilket jag älskar!

Fast idag har jag inte följt min plan och det slutade med att jag gick hem med två nya böcker. Jag var helt enkelt tvungen att fynda idag, annars hade de böckerna försvunnit och jag ville verkligen ha dem. Därför gick jag ifrån mina egna ord och implusköpte Alla får ligga av Henrik Fexeus och Per Morberg - scenen, livet och konsten att laga mat av Per Morberg. Jag har velat ha dessa böcker sedan de kom ut och nu har jag äntligen köpt dem. Priserna var överkomliga, 79kr för Fexeus och 89kr för Morberg. Ordinarie pris på dem är 229kr respektive 259kr. Dessa priser får mitt samvete att må lite bättre. Så nu ska jag fördjupa mig i två fantastiska böcker!!


Torsdag = Vampire Diaries

Nu är det torsdag igen och det betyder att det är dags för ett nytt avsnitt av Vampire Diaries. Jag är helt fast och jag älskar det. Det är mycket bättre än vad jag trodde att det skulle vara. Fler intriger, mer kärlek och fullt med åtrå - det blir inte bättre än så.

Jag har laddat upp med bananer och cashewnötter + en varm filt. Är sjukt trött efter en lång dag på jobbet, så nu ska jag bara luta mig tillbaka och slappna av :)

Någon mer än jag som tänker slösa några timmar framför TV:n ikväll?


tröttheten tar över

Jag känner verkligen hur kroppen har jobbat idag. Vi har ju trots allt plockat upp alla REA-böcker från källaren och satt upp på hyllorna, det tar på krafterna. Så nu känner jag redan hur mina ögonlock håller på att bli tunga. Därför ska jag hoppa in i duschen, sen lägga mig. Det finns nästan inget bättre än en nybäddad säng med nytvättade lakan - speciellt efter en lång dusch. Ja, det kommer nog bli en bra natt till skillnad från de senaste dagarna.

Jag känner även hur mitt huvud är oroligt och mina tankar fokuserar på saker som inte håller glädjen kvar. Jag har nu läst ut fem böcker på två dagar. Det har varit relativt lätta böcker, men jag har bara känt ett behov av att rymma från verkligheten. Därför har jag bara läst och läst och läst lite till. Jag mår bättre när jag är någon annan i en berättelse som inte är min. Det gör allt mycket lättare för en stund och jag glömmer mina egna problem, problem som jag verkligen inte kan hantera just nu.

Så nu säger jag god natt & sov gott!

jag älskar att jobba!

Idag var första dagen på det nya jobbet, eller nej inte riktigt ett "nytt" jobb. Jag har ju praktiserat i en bokhandel i tre månader nu. Det är den enda bokhandeln i Ystad och jag kan med all säkerhet säga att det är det bästa jag någonsin gjort. Jag älskar böcker, jag älskar att bemöta folk och jag älskar även de som jobbar där utöver mig själv. Jag har förälskat mig i en drömvärld som finns inom dessa fyra väggar.

Min praktik tog slut i fredags och jag var helt säker på att det var sista gången jag skulle gå in i den butiken som är kollega istället för kund. Fast jag hade fel och nu har jag fått fyra jobb-dagar, fyra dagar som jag kommer tjäna en riktig lön. Även om jag har haft sommarjobb inom kommunen så är detta första gången jag får en riktig lön på det sättet, så just nu är jag överlycklig.

Jag har varit ledig i två dagar och jag har nästan fått panik. Jag klarar inte av att gå hemma, allt blir så mycket jobbigare då. Jag vill ha något att göra, jag vill umgås med människor jag tycker om och jag vill jobba med något jag älskar - jag älskar böcker! Därför är detta mitt drömjobb, något jag skulle kunna tänka mig att hålla på med hela tiden, framtiden ut. Nu har jag fyra dagar, fyra dagar som jag verkligen kommer ta vara på. Det kommer bli mycket jobb eftersom det är bokrea, men jag kommer göra mitt bästa och tillsammans med de andra så kommer det gå bra.

Jag trodde aldrig att jag skulle vara så intresserad av något, men herregud vad jag tycker om det. Jag lägger verkligen manken till för att allt ska bli bra, vilket det blir tillslut. Jag är så glad att jag har detta, den enda fasta glädjen i mitt liv just nu.

Peggy, Andreas & Kerstin.
tre av mina kollegor.

en bok har förändrat allt.

Jag vill börja gå i kyrka.
Jag vill be om förlåtelse för frånvaron.
Jag vill dricka vin en varm kväll.
Jag vill ge allt jag kan till Ödet.
Jag vill bygga upp en tro.
Jag vill börja tro på kärleken igen.
Jag vill sitta vid floden Piedra och gråta.

Tänk att en bok kan förändra så mycket, hade någon sagt det så hade jag inte trott dem. Nu känner jag hur fel jag hade, hur mycket som kan förändras på en dag. Jag har nu läst världens bästa bok, en bok som enligt mig t.o.m slår Twilight-serien. Jag är helt förtrollad av ärligheten, kärleken och tron i denna bok att jag knappt kan uttrycka det i ord. Jag lever på varje ord jag har läst och jag fundera på varför mitt liv inte har varit bättre - jag har mig själv att skylla. Jag är den Andre, för er som läst boken så förstår ni vad jag menar. För er så inte har läst den, to bad for you, läs den och så kommer ni förstå vad jag pratar om.

Jag pratar såklart om boken Vid floden Piedra satte jag mig ned och grät av Paolo Coelho. Den handar om Pilar, en kvinna som har förlorat tron och hoppet på kärleken. Sedan träffar hon sin gamla barndomsvän och de inleder en resa genom tron, kärleken och viljans värld. Coelho skriver lika vackert som vanligt och jag blev fångad av så mycket i denna bok, jag skulle kunna läsa den om och om igen utan att tröttna. Det är en synd att inte läsa denna bok, en större synd än många andra. Denna bok har förändrat mitt liv, riktigt hur vet jag inte än. Fast jag förstår äntligen hur jag ska förändra mitt liv, något som jag är extremt tacksam för.

Kärleken är som en drog. Först kommer euforin och den fullkomliga hängivelsen. Sedan, nästa dag, vill du ha mer. Du har ännu inte blivit beroende, men du tyckte om känslan och tror att du fortfarande kan hålla allt under kontroll. Du tänker på den du älskar i två minuter och glömmer honom eller henne i tre timmar.
Men så småningom blir du van vid den här personen och blir tillslut helt beroende av honom. Då går du och tänker på honom i tre timmar och glömmer honom i två minuter. Om han inte finns i din närhet upplever du samma sak som narkomaner när de inte kan få tag i sin drog. I det ögonblicket är du, precis som narkomanen som stjäl och förödmjukar sig för att få tag i det han behöver, beredd att göra vad som helst för kärleken.
- Pilar


denna tids motto.

Giving up doesn’t always mean you are weak,
sometimes it means that you are strong enough to let go.
- Unknown


jag kan också svika, precis som ni.

Jag ligger ner, fast alla väljer att inte se.
Tårarna faller ner för kinderna, fast ingen räcker mig en näsduk.
Jag känner hur kroppen börjar bli livlös, fast ingen ringer ambulans.

Nu börjar det, nu kan inget stoppa förändringen.
Jag var en blind idiot, nu ser jag äntligen.
Fast jag kan också spela det spelat,
en gång var jag bäst på det - nu är jag bara lite ringrostig.
Ni ska få se, alla ska få se att även jag kan vända den sidan till.
Jag kan också svika mina vänner, precis som ni.

felsms.com

Ni borde verkligen kolla in den sidan, jag har tipsat om det innan och jag gör det igen. Hittat världens roligaste precis och jag måste bara lägga in den här. Det roligaste någonsin är svaret, jag skrattade så mycket att jag höll på att kissa på mig!!

Till: Kompis (samma kön)
Sms: Tjena mannen! ville du fortfarande komma hit och ha kuk? har laddat upp med bärs, film chips och slagit på bastun. Kommer bli as mys, och slippa vara bakis imorn!!
Svar: hahah antingen har du jävligt mongolida fingrar eller så vill du göra en wet willy i mitt dajmkryss med din baguette... och det tillåter jag inte!!! är hos dig om 15 min :D

Förklaring: T9, kuk skulle vara kul.  Blev inte pinsamt, men kunde ha blivit så om det var en person som man inte kände eller inte kände så bra

/Simpa.

själ, lugn & Norah Jones

Jag ligger i sängen, blundar och jag bara följer med i rythmen. Jag blir lugn och kan tänka klart, musiken ger mig ro. Just nu skulle jag kunna göra nästan vad som helst för att få se Norah Jones live. En lugn konsert där man sitter ner, tar ett glas vin och bara lyssnar på magiken i musiken. Ja, jag behöver rogivning och det är precis vad hennes låtar gör - jag blir någon annan, någon bättre i tre minuter åt gången.

Mina två favoriter med henne är de nedan. De skapar doften av nyklippt gräs, smaken av nygjord äpplepaj och ljudet av vågorna som slår mot bryggan. Jag gungar med och följer strömmen, jag råder er att göra desamma.
  
Come away with me

Sunrise

vad skulle du göra om detta var din sista dag?

En dag kommer den dagen komma, dagen då hela ens liv känns meningslöst eftersom det nu är dags att lämna den. Det är en dag fylld av ånger, sorg och förtvivlan. För även om det bara är en person som dör, så dör även ett helt samhälle. Vi är alla sammansvetsade av osynliga fast väldigt starka trådar med de vi bryr oss om. Om en försvinner så spricker denna tråd och det tar tid för den att byggas upp igen.

Tänk om man fick veta i förväg när man skulle dö. Man får ett visst antal dagar på sig innan det är dags att lämna denna värld. Tänk hur mycket det hade förändrat, för även om vi förnekar det så hade man förändrats. Man hade blivit någon annan, en människa som inte längre brydde sig om hur tröjan man hade på sig såg ut. Man uppskattar de viktigaste ögonblicken istället för att se helheten. Sitt barn skratt, sin väns leende, sina föräldrars stöd. Man tar vara på allt och gör det mesta av det, allt för att ingen ska glömma vem man var.

Jag skulle vilja veta i förväg, jag skulle vilja ha några dagar för att avsluta allt. Jag hade bjudit ut mina närmaste vänner på middag, jag hade suttit och beundrat varje soluppgång i tacksamhet, jag hade besökt mannen som är mer fantasi än verklighet och jag hade umgåtts så mycket som möjligt med min pappa och mina bröder. Jag hade velat ställa allt till rätta med ovänner och jag hade lärt mig att acceptera livet för vad det är. Fast jag hade inte berättat för någon, jag hade bara levt vidare och sedan när dagen kom så hade jag accepterat det - men ingen hade fått veta.

När jag var yngre så lovade jag mig själv att jag aldrig skulle ångra något. Det som hände var redan förbi minuten efter och istället för att lägga tid på att ångra något så går jag bara vidare. För man kan inte göra något ogjort, hur mycket man än vill. Det är bara att acceptera läget helt enkelt. Fast jag ångrar en sak, en sak som egentligen är ett sinnestillstånd. Jag önskar att jag hade vågat mer, att jag hade tagit varje dag som den kom. Att jag hade öppnat hjärtat för kärlek, för något som jag kanske förtjänar ändå. Som tur är har jag tid på mig, jag har mer än tillräckligt med tid för att förändra allt till det bättre. Tänk de som inte har den möjligheten...

Vad hade du gjort om detta var din sista dag?
Hade du gjort något annorlunda?
Hade du ångrat något?

If today was your last day
And tomorrow was too late
Could you say goodbye to yesterday?
Would you live each moment like your last?
Leave old pictures in the past
Donate every dime you have?
Would you call old friends you never see?
Reminisce of memories
Would you forgive your enemies?
Would you find that one you're dreamin' of?
Swear up and down to God above
That you finally fall in love
If today was your last day?

If today was your last day
Would you make your mark by mending a broken heart?


allt känns så overkligt.

Helgen har varit sjuk, på många sätt och vis. Just nu känner jag mig som världens största idiot - vilket jag är också. Jag hinner inte förklara nu, ska fika med Anna-Linnea om en stund. Fast ikväll ska jag försöka samla mina tankar och skriva ner vad jag känner och håller på med - det kan bli svårt.

Jag hoppas att alla har haft en bra helg och att den nya veckan har börjat bra!

Ke$ha - take it off

nu är det fest. PEPP PÅ DET!!!

turn the lights on!!

Om lite mer än en timme kommer Aggiie aka Frugan & Emmylie aka Chewbacca hit. Då blir det några glas av det som bjuds, mycket snack och sedan utgång. Även om vi var ute förra helgen så har jag längtat ihjäl mig. Jag behöver komma ut och dansa lite, känner mig så instängd just nu. Fast även om jag är pepp så säger min kropp "nej". Nu måste jag motarbeta kroppen, stänga av alla känslor och börja göra mig klar. Detta kommer bli en toppenkväll, även om förväntningarna inte alls är höga.

Vad ska alla andra gör ikväll?
(och var nu inga pussys, kommentera och skriv vad ni ska göra. Jag hatar när folk inte kommenterar efter att de har läst. Tycker att alla borde bli lite mer aktiva, även jag. Så från och med nu ska jag kommentera allt som jag har läst om det slutar med en fråga. So should you!!)

Jag har så många minnen som jag aldrig kommer glömma,
ett helt fantastiskt år.
2009 kommer alltid vara känt som det bästa året i mitt liv,
mycket tackvare de två som kommer till mig ikväll!


hej, jag heter Mika & jag är en bookaholic.

Jag har ett allvarligt problem, jag är beroende av böcker. Även om böcker alltid är bra så skakar de om min ekonomi riktigt rejält. Nu måste jag snart skärpa mig, fast det känns inte som om det kommer gå. På torsdag nästa vecka så börjar Bokrean, detta är en dröm för människor som mig. Jag har redan packat ihop en liten påse med ungefär fem-sex böcker som jag ska ha. Sedan tänkte jag gå till bokhandeln nästa söndag och se om jag hittar lite mer som jag vill ha. Eftersom jag ska jobba ons-lör så kommer jag antagligen hitta många böcker som jag vill ha.

Fast idag småbörjade jag lite, så nu slutade det med att jag gick hem med sex nya böcker. Jag kan inte hjälpa det, mina böcker är som mina barn. Jag tar hand om dem och när någon annan lånar dem så är jag alltid nervös tills jag får tillbaka dem. Det är helt sjukt och en del av min borde nog söka hjälp, fast för mig så finns det knappt något bättre än just böcker.

Dagens inköpsboklista:
Rachael Wing - hata Romeo
Mian Lodalen - trekant
Johan Kinde - någon sorts extas
Niels Fredrik Dahl - förra sommaren
William Shakespeare - mer än hennes mun, sonetter av William Shakesperare
P.C. Cast & Kristin Cast - utvald
Dennis Lehane - shutter island

Den sista får jag på onsdag eftersom den var slutsåld idag, den är beställd och betald.
Nu har jag verkligen något att se fram emot. Jag behöver fly lite från tillvaron just nu, känns som om jag håller på att kvävas. Det är precis därför jag älskar böcker. Man får möjlighet att fly vart man vill. Man väljer själv om man vill simma i medelhavet, jaga en skurk i Indien eller känna kärlekens sötma i Norrland. Your life, your choice!!

några av de böcker jag har köpt på sista tiden.
detta är ungefär 1/3 av det jag har köpt sedan jag började jobba i bokhandeln.
Ja, jag älskar verkligen böcker!!

vi hörs imorgon!

jag är trött,
jag är ledsen,
jag är besviken,
jag är lite allt möjligt.

Nu ska jag sova, drömma & glömma att jag lever.

jag står kvar på samma plats.

Jag ser hur mina vänner dansar runt mig likt vackra svanar, alla med olika bakgrunder som för dem samman. Jag tar ett steg men inser försent att jag står kvar på samma plats. Jag har svetsats fast på denna platå, längre bort från mina vänner än jag når. Jag ser hur varje unik rörelse skapar vackra mönster på en redan färgglad tavla. Jag känner hur luften vibrerar av de känslor som finns i rummet - den enda avvikande känslan kommer från mig. Även om jag också vill känna hur en annans rörelse kompleterar min så går det inte - för vem kan dansa vals ensam?

Jag avundas, fäller en tår och blundar. Bakom mina svarta ögonlock så finns det ingen att hata, inget att sörja och inget att må dåligt över. För de har blivit uppbjudna och de dansar, precis som det gällde livet. De tar alla försiktiga steg mot framtider som kan betyda allt. En del har olika partners eftersom det inte funkade med den förra, det är så livet fungerar.

En vacker dans, vackra par och jag där i utkanten på bänken. Jag sitter fast på samma plats, vid samma bänk och samma kärlek. Ingen vill dansa vals med mig, ingen vill sitta bredvid och håna de andra och ingen vill delge tankar som kanske inte borde yttras. Ännu en gång sitter jag där, ännu en gång är det jag som blivit över. Nu dansar alla vidare, precis som de förtjänar. Medan jag sitter kvar helt ensam, precis som jag förtjänar.

min framtida man...

...var inne i bokhandeln idag. Han var verkligen en sådan riktigt charmig kille som får alla tjejer på fall, även mig. Han var trevlig, hade en manlig röst, mörkt hår och skäggstubb. Han var nästan perfekt, helt perfekt är ingen. Vi pratade om fotografier och han beställde en bok. När jag sa att jag också var intresserad av sånt så sa han att jag kunde läsa den före honom, sen skulle han betala för den. Även om han skämtade så gav hans leende mig något att tänka på under dagen.

Ja, jag skulle verkligen kunna tänka på att lära känna honom lite bättre. Tre stora plus är att han är längre än mig, lite äldre så han är nog ganska mogen och sedan tycker han om fotografer som tar vackra och spännande foto. Han beställde en bok av Masaru Emoto, en fotograf som fokuserat på vatten vid sin frysningspunkt. Jag har inte tittat i boken men jag har hittat några foto på nätet och de är riktigt vackra. Jag funderar på att beställa den, verkar vara något för mig.

Nu kommer det tyvärr inte vara jag som står i kassan när han hämtar boken. Jag hoppas att jag kanske träffar honom ute eller något, då kan jag beundra honom på avstånd! Haha, jag låter jättelöjlig och det är jag också. Fast han var så snygg och trevlig och charmig och ja något för mig ;)

ett foto av Masaru Emoto

Justin Nozuka - Mr.Therapy man

Han är helt klart en ny favorit!!

match igen, go YIF!

Jag har alltid tyckt om sport, även om sådant som visas på TV inte riktigt är min stil. För mig så är det live-sport som gäller. Det beror helt enkelt på en simpel sak: publiken! Jag tycker om hur alla beter sig som en gemensam partikel och skapar spänning åt varandra. Jag tror att vi alla har känt mannen eller kvinnans puls bredvid oss när det bara är en minut kvar och det står lika. Hjärtat slår snabbare och smittar av sig på de runt omkring som också börjar hyperventilera för att just deras lag kanske inte kommer vinna.

Det handlar inte bara om spelarna, åskådarna är en del av laget - de lever på varandra. Det är därför jag hellre ser en halvtråkig innebandy-match som kanske inte betyder så mycket än se när Kalla eller Ferry tar OS-guld på TV. Jag känner inte samma energi och även om det betyder mycket för Sverige så betyder det absolut inget för mig som en enskild individ.

Så nu är det dags igen, Ystad IF ska spela och jag kommer vara på plats. Dagens motstånd kommer från Slovenien och heter RD Slovan. Det är åttondelsfinal i Europacupen, så nu hoppas alla YIF fans att det blir vinst. Dock tror jag att de kommer möta hårt motstånd som enbart kan förgöras med hjälp av ett bra målvaktsspel och en gemensam anda i laget. Kom igen nu, nu kör vi!!

Sen kan jag väl även säga att en liten del av mig går på handboll för att träffa människor som jag kanske inte ser i vardagen. Jag är som en lite spion åt mig själv och mina vänner. Det kan vara rolig ibland men lite jobbigt om man träffar någon som man absolut inte vill prata med. Dock så kommer min "Don Juan" kanske vara där, bara det gör mig lite extra pirrig.

Leo Larsson, målvakt, på framsidan av YIF's nyhetsblad.
sitter och läser den just nu, kollar truppen och lite så
.

Håkan Hellström - precis som Romeo

Kan du älska mig,
som luffaren älskar landsvägen?
O kan du älska mig,
som rumlaren älskar nattlivet?
Kan du älska mig,
som dom unga älskar revolutionen?
O kan du älska mig,
som den ängslige älskar gryningen?
Kan du älska mig,
som studenten älskar att drömma?
O kan du älska mig,
som måsarna älskar takåsarna?

Vill att du älskar mig,
men jag vill att du lämnar mig med
Jag vill att du älskar mig,
men jag vill att du lämnar mig med
Jag vill att du älskar mig,
men jag vill att du lämnar mig

Ja, skulle du älska mig,
som ett slavskepp älskar lasten?
O kan du älska mig,
som raketen älskar explosionen?
Kan du älska mig,
som Huckleberry älskar floden?

O kan du älska mig,
som trottoaren älskar förloraren?

Och kunde du älska mig,
om jag föll... i tusen bitar?

O kan du älska mig,
som tjackpundarn älskar sin barndom?
Kan du älska mig,
som Theo Jensen älskar gitarren?
Som en gammal
Ja, som en gammal vän.

Som jorden älskar månen?
Som sjömannen älskar haven?
Som tågen älskar rälsen?
O som fångar älskar flykten?
Som barnen älskar julen?
Som korten älskar turen?
O som Romeo älskar Julia?
O som jag älskar dig?

Till M.

Jag har kysst andra män. Fast enbart för att glömma dig i några sekunder. Efteråt förstod jag att det var fel, det blev bara värre. Fast jag gjorde det igen, och igen, för att glömma rötterna som du har planterat i mig.
Jag har druckit bort mina sorger. Jag har mått bra för stunden fast dagen efter har tårarna ändå fallit när tankarna har väckts till liv igen.
Jag har stressat ihjäl mig. För om jag gör annat så tänker jag inte på dig, men varje minne har kommit tillbaka varje kväll när jag lagt mig i sängen. Då har allt kommit på en gång och jag har nästan drunknat i mina egna sorliga tankar om mig själv.

Allt var för dig, allt är fortfarande för dig. Även om du inte vet det är så är du den som har sårat mig mest här i livet. Det är du som stal mitt hjärta, du krossade det och ändå så äger du det fortfarande - tillslut gav jag det till dig frivilligt.
Jag lyssnar på låtar som får tårarna att rinna, jag kan inte längre förtränga det som ligger under yta. Jag är trött på att låtsas, jag är trött på att vara olyckligt kär och till viss del så är jag trött på dig. Jag ska försöka glömma och sedan gå vidare - bort från dig.
Detta blir vår sista sång, vår sista refräng, vår sista stund.
Imorgon börjar jag på något nytt. 

Du behöver inte säga,
att du hittat någon annan
För jag kan känna det,
varje gång vi är tillsammans
Hur kan du be mig,
be mig att förstå?
Sätt dig själv i min sits,
hur kan du? Kan du leva så?

Så om hon viskar, hur mycket hon älskar dig
Pay no mind för ingen kan vilja ha dig mer än mig
Och akta dig för människor, för människor gör en illa om dom kan
Och var försiktig du har mitt liv i din hand


Allt det bästa till dig min vän, allt det bästa till dig
Och må kärlek gå din väg igen, även om det är slut med mig
Jag står utanför din dörr, bara för att säga
att jag aldrig, aldrig känt mig så ensam.
- Håkan Hellström, augusti i helvetet


Mattias Klum

I mitt sökande efter inspiration så har jag nu hittat ytterligare en fantastisk fotograf. Hans namn är Mattias Klum och han fokuserar mest på naturen och det lite mer själsliga i just naturen. På hans hemsida så finns det riktigt vackra och magiska foto som han har tagit. Han har varit bl.a i Sverige och Island, allt för att hitta inslag som han själv har velat ha med.

Jag har valt ut några favoriter, precis som jag brukar göra, och nu tänkte jag lägga upp dem här. Det finns så klart fler foto på hans sida, foto som jag verkligen rekommenderar. Fast dessa jag har valt ut räcker gott och väl för de som bara ser ett motiv och inte historien bakom det.
det är jag...

jag överreagerar.
jag överanalyserar.
jag är dramatisk.
jag är blyg.
jag drar alltid förhastade slutsatser.
jag är rädd för att älska.
& för att bli älskad.

jag vågar inte chansa.
jag hatar att misslyckas.
att vinna är helt min grej.
musik är som mitt syre.
jag vill inte växa upp.
jag är kär i någon som inte vill ha mig.
jag är förvirrad.
fast ibland tänker jag väldigt klart.

jag älskar att skriva.
känslor är något jag förstår mig på.
dock inte när det gäller mig själv.
jag tycker om att använda fina ord.
jag är ofta glad.
även om det mesta jag skriver är sorgset.
jag bloggar för att lämna saker bakom mig.
jag är en förlorad själ.
jag känner mig ofta riktigt värdelös.

det är jag!


kan man bli för beroende av någon?

Vi bryr oss alla om de som står oss nära. Man vet att en person är viktig för en om man är villig att offra mycket för att den personen ska må bra. Man bortser från sina egna problem för att hjälpa någon annan, för man mår bara bra om de som betyder något mår bra. Fast kan det gå för långt?

Jag har en vän, någon som betyder mer än mycket annat. Jag skulle kunna dö för henne och det är inte något som jag säger för att det ska sägas - det är verkligen så. Om någon hade frågat mig vem min bästa vän var så hade jag sagt henne, det vet antagligen alla om. Vi är bokstavligt talat som Helan & Halvan. Hon är den som vet mest om mig, det är hon jag berättar allt för först och det är hon som jag skriker på när jag blir för full och bara vill hem. Vi har haft våra stunder, minnen som jag inte skulle byta bort mot något.

Vi har sett Håkan, Lasse & Starpilots tillsammans, vi har suttit på en bänk och gråtit, vi har skrattat tills vi har kissat på oss och vi har gjutit en grund som kommer hålla hela livet ut. Det är vi två, något som jag hoppas slutar med gemensamma rum på ålderdomshemmet och liknande käppar så vi kan gå runt och slå ner små barn (okej, det skulle vi egentligen inte göra. Det är bara ett internt skämt.)

Jag är beroende av henne, det är hon som får mig att skratta. Tanken på att förlora det krossar mig nästan. Det gör mig även rädd att veta att jag är så beroende av någon annan. Jag har alltid försökt stänga ute människor, men på något sätt så har hon nässlat sig in i mitt liv och i mitt hjärta. Fast det kommer komma en dag då hon inte kommer vara där, när något annat som är viktigare kommer före. Det kan vara en kille, en annan vän, ett intresse - vad som helst. Den dagen skrämmer mig, den dagen kommer alltid behålla en del av mitt hjärta.


vilken sjuk kväll!!

Jag har haft den sjukaste kvällen i hela mitt liv. Glöm nakenheterna hemma hos Matilda, glöm festandet i Karlskrona som orsakade ett brutet ben och glöm alla andra fester - INGET SLÅR DENNA! Jag har inte haft så roligt på evigheter och även om jag var tveksam till det i början så ångrar jag inget.

Jag kan inte berätta riktigt allt, eftersom vissa saker inte borde nämnas. Men vissa däckade, andra dansade och jag vet inte vad jag själv höll på med. Dock är detta något jag aldrig kommer glömma - kvällen då precis allting hände. Det enda som saknades var någon i fyllecellen, men det var bra att ingen kom så långt.

Nu pratar jag med vissa iblandade igår och konstaterar att jag inte är den enda som hade sjukt roligt igår. Alla verkar ha haft det trevligt och det är jag glad för.

TACK FÖR IGÅR!!
(till alla inblandade)

ett skratt förlänger livet!

Nu har jag precis tagit en del foto + gjort några videobloggar med min cam. Haha, tänk så roligt man kan ha när man är lite nere. Ett skratt förlänger verkligen livet. Jag tycker att alla någon gång lite då och då borde skämta om sig själv och sina vänner, allt känns mycket lättare då.

Nu mår jag bättre och jag är redo för fest!
NU KÖR VI!!Justin Nozuka - Golden train


varje penseldrag drar fram ett minne

Varje färg skapar en känsla, varje penseldrag drar fram ett minne. Jag minns den sista gången jag pratade med honom, mannen som var mer en främling, en dag jag aldrig kommer glömma. Jag har haft två morfäder - två som på olika sätt lärt mig saker i livet. Nu är båda borta och på olika sätt så saknar jag deras närvaro.

Min riktiga morfar var lika bekant för mig som en avlägsen vän, det var aldrig mer än så. Fast sjukdom drog ihop oss och när jag tänker tillbaka så saknar jag honom verkligen för den man han var. För jag kände honom inte, så jag borde inte ha dömt honom. Jag borde ha gjort så mycket och nu är det försent.

Om vi hade velat så hade vi vetat. Om vi verkligen hade pratat så hade vi antagligen hittat vårt gemensamma intresse - konst. Att i efterhand få veta att han älskade att måla och rita, något som jag själv tycker om och beundrar, krossar mig nästan. Vi hade kunnat prata, vi hade kunnat umgåtts och då hade jag kanske blivit mer berikad i livet.

Nu hänger han där, min morfar. Varje känsla, minne och tanke finns i dessa tavlor som från och med ikväll hänger på min vägg. Varje gång jag ser dem så mår jag lite bättre för det känns som om morfar finns med mig. De påminner om hur det var innan, en värld som för mig var bättre på många vis - sämre på andra.


Lauren Withrow

Lauren Withrow är en ny inspirationskälla som jag nyligen ramlade över en dag. Hon är fotograf, en väldigt talangfull sådan om jag själv får säga det. På hennes hemsida så finns det många vackra och riktigt coola foto som hon har tagit. Vissa är photoshopade, men många är helt hennes förtjänst enbart.

Dessa nedan är några av mina favoriter, speciellt den nästlängst ner. Den känns så fri och avslappnad, som om allt är möjligt även om det som finns bakom horisonten kan förstöra all ens frihet. Den påminner om musik, en vacker melodi som blandas med vackra ord en ensam sommarnatt.
Den sista får mig att tänka på Alice i Underlandet. Den är lite sockersöt men ändå inte - den känns väldigt speciell.

Vad tycker ni?
Ewan McGregor & Nicole Kidman - Elephant love medley

en vacker låt från en av mina absoluta favoritfilmer!

Bröderna Salvatore, MUMS!

Ian Somerhalder och Paul Wesley heter de två som spelar huvudrollerna i Vampire Diaries, jag säger bara MUMS! Herregud, äntligen så finns det något snyggt, vackert och förbjudet att titta på om kvällarna när mörkret tränger sig på. Jag är inte den som är den, jag tackar inte nej till snygga vampyrer - jag älskar det!!

Så jag kan säga redan nu att jag kommer vara upptagen varje torsdagskväll tills denna säsong är slut. Efter två avsnitt så kan jag redan säga att jag älskar detta nästan lika mycket som Edward & Bellas kärlekshistoria, fast bara nästan.

Vad säger ni, skulle ni säga nej till dessa två?


Premiär - Vampire Diaries!!

Ikväll är det säsongspremiär av Vampire Diaries, och gud vad jag har längtat. Enda sedan jag fick reda på att den serien fanns så har jag velat se den. Nu har jag bett till gudarna att det ska börja sändas på svensk TV - mina böner är besvarade.

Detta är något som man absolut inte får missa, speciellt inte om man tycker om Twilight och vampyrer i allmänhet. Det är även en kärlekshistoria om begär och köttets vilja. Så nu visas de två första avsnitten ikväll. 20.00-22.00 på tv6.

I CAN'T WAIT!!!
nedan: huvudrollsinnehavarna


inte helt bortglömd.

Igår kom jag hem från jobbet och då hade jag fått post. Först förstod jag inte vad det var eftersom det var tjockt och konstigt. Sedan såg jag vad det stod på framsidan och jag blev förvånad över att läsa: Tekniska universitet Luleå. Haha, jag är alltså inte helt bortglömd.

Jag tror inte att det är många som skickar ut till människor som redan tagit studenten, men de som gör det visar att de bryr sig + att de vill ha fler elever på sina skolor. Jag tycker att det är ett bra reklamsätt och vissa uppskattar det nog, även om jag personligen aldrig skulle kunna läsa i Luleå. Jag menar, vad skulle jag göra där uppe?

Så nu sitter jag och läser igenom deras katalog, känner mig lite speciell och knaprar på dagen.

God morgon!!

James Morrison feat Nelly Furtado - broken strings

Det var en kväll lik alla andra,
jag satt i en väns rum och grät till denna låt.
Texten rörde vid något jag hade förträngt,
stunden exploderade.

Jag minns fortfarande allt,
som om det vore igår.


You can't play on broken strings
You can't feel anything that your heart don't want to feel
I can't tell you something that ain't real

The truth hurts and a lie's worse
How can I give anymore when I love you a little less than before

But we're running through the fire when there's nothing left to save
It's like chasing the very last train when we both know it's too late.


Disney har gjort det igen, så fantastisk!

En del av mig kommer alltid vara fast i barndomen. För mig så har Walt Disney betytt mycket för mig, mannen och bolaget som skapade en fantasivärld bortom alla gränser. Jag kunde gör allt från att simma med fiskarna i det stora havet till att tappa min glassko på en trappa som ledde till min framtid. Jag gjorde allt och de timmarna var jag bäst. Som barn så var det underbart, jag drömde om att bli precis som dem.

Nu har jag vuxit upp och jag inser att allt filmerna gör är att skapa en osäker säkerhet. För egentligen är det inte alls så som det visas, det skapar falska förhoppningar. Fast ibland kan jag glömma den hårda vardagen och leva mig in med Ariel, Snövit eller Askungen - då är jag ett barn igen.

Nu har Disney gjort det igen, efter att ha legat på den lata sidan ett tag så har de nu skapat en fantastisk och väldigt vacker saga - Prinsessan & Gordan. Den handlar om Naveen, en prins som blir förvandlad till en groda av en ond vodoomästare. Han misstar Tiana, en alldaglig flicka, för prinsessa och ber henne kyssa honom. Hon gör det men istället för att han blir människa igen så blir hon groda. Nu får man följa deras väg ska kantas av envishet, klarhet, kärlek, vänskap och ett sökande efter det viktiga i livet.

På sista tiden så har jag inte tyckt om Disney's filmer. De har varit animerad och inte alls min stil. Jag tycker om den hederliga och gamla sagan om "...och så levde de lyckliga i alla sina dagar." Denna har samma stuk, även om jag måste säga att den var väldigt läskig stundtals och den innehåller även verklighet som kan vara jobbigt för vissa. Men jag älskar den och det tror jag att alla andra som tycker om filmer som "Den lilla sjöjungfrun", "Pongo och de 101 dalmatinerna", "Snövit" och "Lejonkungen" också hade gjort. Ja, Disney har verkligen skapat något magiskt och underbart, precis som det ska vara!!
did anybody say party?

I fredags så öppnade Bar á Bar igen efter att ha haft stängt för renovering i lite mer än en månad.
Nu har jag fått några foto från den kvällen, en kväll som bestod av dimma - vilket syns på en del foto. Fast jag hade skitroligt, har nog inte varit så pepp på väldigt länge.
inget kvar att ge.

jag har inget hjärta kvar att ge,
det krossades en kall höstnatt.
det finns inga ord kvar,
varenda stavelse spolades bort i första vårregnet.
varje känsla frös till is,
fast i gårdagens vinter.
jag träffade en man som påminde om dig,
han smakade sommar,
en perfekt blandning av nytt och blommigt.


pics; PaperTissue


random pic's från mobilen

jag tog foto på Emmylie när hon sov i Karlskrona,
stalker-varning - JAG VET!

jag har fikat med kusinerna,
som mer såg ut som tvillingar denna kväll.

jag och pappa har kört på äventyr!

Jag har myttat som fan med Fröken Kébab!

Jag har skrattat med Linn,
herregud vi kissade nästan på oss!

shall we party?

frånvarande, jag vet!

Jag har inte alls haft tid eller lust att blogga. Det har verkligen kommit i andra hand efter fester, vänner och jobb. Jag kan ju bara säga att jag har haft världens sjukaste helg på länge!

I fredags var det fest. Bar á bar, den enda riktiga klubben i Ystad, hade grand-reopening då. Därför åkte dansskorna på, drinkarna kom fram och en stor dimma spred sig över hela staden. Det var förfest hemma hos Cia med mycket dans, en massa fyllesnack och även en blick eller två åt söta håll.
När vi väl kom fram till bar á bar så sviker minnet mig väldigt ofta. Jag dansade, jag skrattade och sedan gick jag hem allt för tidigt. Dock så minns jag inte riktigt hur jag kom hem, men dagen efter vaknade jag upp i min väldigt varma säng!

Igår var det förfest hemma hos mig med Linn och Emmylie. Planen var att jag och Linn skulle ut i Malmö och som många vet så kan man inte hålla sig till planerna alla gånger. Vi åkte tåg till Malmö, satt kvar på tåget och åkte hem igen. Staden var vacker från fönstret, men mer än så såg jag inte. Tyvärr så blev det lite mycket, inte för mig men för andra, så vi fick åka hem och lägga oss. Nu på morgonen så har jag och Linn läst igenom en massa sms, pratat om gårdagen och skrattat konstant. Jag säger bara: SOG NE SÄP!! (väldigt internt)

Nu ligger jag i sängen, tänker på helgen och väntar på att klockan ska bli två. Jag ska nämligen möta Emmylie och Izzy utanför bion halv tre, vi ska se Prinsessan och Grodan! Jag älskar Disney's filmer och jag måste verkligen se denna. Så det är jag glad för. Efter det ska jag vila, har sovit två timmar inatt.

Jag hoppas verkligen att alla andra har haft en bra helg!

try sleeping with a broken heart

Denna låt förklarar allt, alla ord stämmer in.
Nu ska jag bädda ner mig, blunda och låta tårarna rinna - precis som varje kväll den sista tiden.

Heja Ystad IF!!

Även om pappa ringde en kvart innan matchen började så blev det handboll för oss. Jag bytade om snabbt, mötte upp pappa och sedan halvsprang vi till hallen. Jag är väldigt glad att vi gick eftersom det var en riktigt bra match. YIF spelade som ett riktigt lag och om jag själv får säga det så var det utklassning. 18-17 i halvlek, 36-25 blev slutresultatet. Även om kvällens motstånd, Lindesberg, spelade bra så uppgjorde de inget större motstånd.

Kvällens bästa spelare var enligt mig inbytte Leo Larsson, YIF's målvakt. Han släppte bara in ungefär åtta mål under andra halvlek och det är väldigt bra. Han gjorde en bra insats och han gav styrka till laget som helhet. Förutom honom så gjorde lagkaptenen Sebastian Seifert en väldigt bra insats. Han tryckte upp laget och gjorde passningar som ledde till mål. De två är de som borde hyllas denna kväll.

Kan även säga att Niclas Ekberg, landslagsspelare och föredetta IFK:are, gjorde sitt 100:de mål denna kväll! Grattis till honom, även om jag tycker att en del tar det till överdrift så är det starkt jobbat av honom. Han var också bra ikväll även om han missade en del ganska självklara lägen under andra halvlek.

Det var en bra match och nu längtar jag till nästa onsdag då YIF ska möta Malmö. En gammal YIF-spelare, David Andersson, kommer få bekanta sig med ÖP-hallen igen eftersom han nu står i mål i Malmö. Även om jag hoppas på ännu en vinst för YIF så hoppas jag att David är fantastisk i mål. Han kommer trots allt alltid vara en YIF:are för mig!!

Läs även Ystadsallehandas artikel om matchen!

från vänster; Leo Larsson, Niclas Ekberg, Sebastian Seifert


jag älskar dig så mycket att jag hatar dig.

Det är bara du, du, DU!!
Inget annat existerar, ingen annan finns i mitt huvud. Varje sekund är en evighetsväntan och jag vill bara att allt ska bli som det var. Nu står något emellan, nu är det inte bara du och jag längre. Alla hinder är tecken på att det aldrig kommer gå, fast det försäkrar mig bara om hur mycket jag är villig att kämpa.

Varje andetag, varje omfamning, varje känsla, varje tår och varje tanke är din. Du äger mig, jag är din personliga ägodel att förstöra. Alla sömnlösa nätter ger mig anledningar att bryta allt. Bara gå vidare och glömma, var det inte så det var?

Jag måste sluta tänka på det, jag måste sluta krossa mig själv. Det blir bara värre och värre för varje dag som går, för även om du inte vet det så skulle jag kunna älska dig. Egentligen är jag inte kapabel till att tycka om någon och släppa in människor nära in på livet - förutom när det gäller dig. Du är annorlunda, speciell och helt fantastisk. Varje ord beskriver allt jag vill säga och även om jag hatar dig för känslorna du väcker inom mig så kan jag inte sluta tänka på allt som kunde varit.

Livet är så jäkla värdelöst och hemskt.
Hej då!

detta ser jag fram emot nu under våren:

Det är mycket nytt nu, både inom film, tv, musik och böcker. Därför tänkte jag lista några av de saker som jag verkligen ser fram emot. Det är bårde kända och lite mindre kända saker, förhoppningsvis så kan det inspirera några av er.

5/2 - Biopremiär: Prinsessan och Grodan.
- Disnyes nya film som antagligen kommer bli lika stor som de förra. Jag är ett riktigt Disney-fan och jag kan fortfarande avnjuta en bra film som "Den lilla sjöjungfrun" eller "Aladdin". Det som skakat världen mest är det faktum att denna film innehåller den första mörkhyade huvudkaraktären i någon av Disney's filmer.

5/2 - 20.00: The Legend Of The Seeker har premiär på tv6.
- denna serie är baserad på Terry Goodkinds bokserie som är ganska populär bland fantasy-fantaster. Det handlar ännu en gång om gott mot ont. Man får följa Richards omvandling till magisk ledare på samma gång som han försöker hjälpa en kvinna som ska stoppa en tyrann.
11/2 - 20.00: Vampire Diaries har premiär på tv6.
- En del anser att denna vampyr-hysteri är överdriven men jag älskar det. Jag tycker om att se och läsa om lite mer förbjudna saker. Därför längtar jag tills denna nya serie börjar. Vissa har redan sett den på engelska, men jag är en som väntar tills det visas på svensk-TV.
Detta är en historia om två vampyrer, en kvinnan och kampen mot det som är rätt och fel. Sedan innehåller den två komponenter som är extremt viktiga för mig: kärlek & begär! I cant' wait.

?/3: Frost, en ny vampyrbok, släpps.
- Jag kan inte få nog av vampyrer, jag är helt fast. Nu kommer ännu en bok som verkar bra. Så jag ska hålla koll på den, just nu vet jag inte riktigt när den släpps. Fast det är någon gång i mars och jag kommer kunna ta en först eftersom jag brukar hjälpa till att packa upp i bokhandeln.
?/?: SOLEN!
- nu är jag trött på snö, kyla och tjocka tröjor. Nu är det dags för solen att visa sig igen och skina lite värme över oss alla. Jag hatar verkligen att känna mig som en ispinne dygnet runt. Sen är det inte alls lika roligt att gå ut om man hackar tänder. Så, lite sol tack!!
20/3: New Moon släpps som köpfilm!!
- den efterlängtade DVD:n som jag har velat ha enda sedan jag såg filmen på bio för första gången. Film är bokad och denna dag kommer den ligga i min brevlåda. Då kommer jag gråta av lycka och se den så fort jag har packat upp den. Jag må vara galen, men det är okej för min del!


Detta är några saker som jag ser fram emot i vår, det finns såklart fler saker men inga som jag direkt kommer på nu, fler biopremiärer och böcker som kommer - fast det får vi ta en annan dag.
Det finns även en stor grej som jag ser fram emot, som kommer i höst:

Under hösten:
Håkan Hellström släpper nytt album!!
- Herregud, ännu en gång kommer jag få njuta av nya toner från Mr.Hellström. Han har varit min favorit i flera år nu och jag älskar honom lika mycket nu som då. Han är verkligen en fantastisk musiker och jag väntar med spänning på vad som komma skall.

en tyst stad

ensamhet,
tystnad,
mörker.

staden sover än,
enbart krossade hjärtan är vakna.
man hör ekot från varje tår,
likt små blixtnedslag.

en ensam vandrare lyser upp staden,
ett leende som får vintersnön att smälta.
ett hjärta som bankar - boom, boom,
i en övergiven morgon.

jag tänker en tanke,
skänker en bön.
inatt är jag inte ensam,
inatt fälls fler tårar än mina.
© Mika Lundblad 1/2-10

pic; PaperTissue


hocked on Rihanna

Just nu lyssnar jag mycket på Rihanna. Jag älskar hennes röst och hennes musik är fantastisk. Hon använder bra beats till texter som jag kopplar till mitt eget liv - det känns verkligt. Hon är riktigt duktig på det hon gör och ett plus i kanten för att hon är så jäkla vacker!

Här kommer två av mina favoritlåtar med henne, den första gillade jag inte innan. Fast nu kan jag lyssna på den om och om igen - så bra är den! Sen tycker jag att Mr.Timberlake är så extremt snygg i den första videon, herregud jag hade inte sagt nej till honom ;)

Rihanna feat. Justin Timberlake - Rehab

Rihanna - Russian Roulette

Dance banana dance

Ibland undrar man vad folk tänker,
detta klippet är sjukt!
Det är så dåligt att man inte kan sluta skratta.

kaos på jobbet

När jag kom till jobbet idag så pratade Kerstin redan i telefon. Jag förstod inte vad det gällde men när hon hade lagt på så berättade hon allt. Det är nämligen så att alla varor som vi har lagt in i vårt lager har försvunnit. De finns fortfarande i butiken men om man söker efter dem på datorn så finns de inte där. Någon har rensat bort alla lagerlistor som fanns på datorn. Detta innebär att vi inte har en aning om vad som finns i butiken.

Exempel: En man frågar efter en bok av Dan Brown. Då hittar vi den först på en sida som heter Bokrondellen, sen kopierar vi ISBN-numret och lägger in det på ett annat ställe som visar hur många vi har av just den boken. Detta för att det ska vara lätt att hjälpa kunderna som inte hittar. Fast nu står alla böcker på 0, så vi hittar inte alls lika bra nu.

Så nu måste vi lägga in alla varor igen, ungefär 20000 st, för att allt ska bli bra igen. Det gäller inte bara böcker utan varje penna, papper och annat som finns i butiken. Vi har räknat ut att det kommer ta ungefär två veckor, så vi kommer vara klara i tid till bokrean. Fast det är jobbigt att sitta och knappa in en massa saker hela dagen. Man sitter bara vid datorn och det blir drygt tillslut. Idag höll jag på med detta i ungefär tre timmar.

Nu är det kaos på jobbet och även om vi försöker att hjälpa kunderna så gott det går så kan det vara svårt ibland. Nu hoppas jag bara att vi får in allt så snart som möjligt. Andreas och Kerstin sa att jag skrev in det snabbt, så jag kommer antagligen få göra det hela dagen imorgon. Tänk så konstigt det kan bli...

My chemical romance - Dead!

de var mina favoriter när jag var yngre,
ibland plockar jag fram dem för att minnas.

tänker du på mig innan du somnar?

Det finns bara en jag tänker på, en människa som finns i mina tankar dygnet runt. Han försvinner aldrig riktigt, även om vi inte träffas så sitter han fastklistad i mitt minne och i mitt hjärta. Det är han jag inte kan få, den jag vill ha som mest. Jag försöker glömma men ett litet "hej" fångas upp av mig och förvandlas till minnen från innan. Jag är förtrollad och förstörd, på ett sätt så är jag bara hans.

Fast han har någon annan, han är kär i någon så som jag är kär i honom. Det är en konstig ekvation men det är "the story of my life". Jag är van, fast det sårar lika mycket ändå. Jag kan inte berätta för honom eller för någon, hur mycket han betyder för mig. Han är som min medelpunkt, han håller fast mig på denna jord så att jag inte ska ge upp. Han gör allt och lite till - han förstår.

Inte ens musik kan tränga ut alla tankar, han finns där precis som syre. Jag kan inte kväva känslan som gör mig så glad. Ett minne och jag skiner upp som en sol, en mening och jag mår bättre än på länge. Det är en ond drog, en drog som kan försvinna tillsammans med snön. Jag vet att det hade varit annorlunda om vi hade träffats under andra omständigheter. Hade det varit annorlunda så hade vi varit det också. Då hade minnena varit mer levande, jag hade fått leva ut varje dröm som hemsöker mig om natten. Jag hade varit lycklig...


det är enbart du som får mig att må såhär,
det är du som äger den största delen av mig - den viktigaste.

ibland vill livet inte samma sak,
ibland kan ödet inte bestämma sig.

det är bara du som finns inom mig,
precis innan jag blundar och somnar.
du finns i mina drömmar,
du spelar huvudrollen i mardrömmarna som krossar mitt innersta väsen.

därför rinner tårarna,
en efter en - natten lång.
det är något man lär sig,
även om ett krossat hjärta inte går att laga.


RSS 2.0