"dubbeldejt"

Nu har jag sminkat mig, fixat klart med allt hemma och snart ska jag träffa Linn. Vi ska nämligen på dubbeldejt med Lukas(Linns pojkvän) och Kristoffer. Haha, det låter roligt när man säger dubbeldejt eftersom det inte alls är det. Jag, Linn och Kristoffer gick i samma klass på gymnasiet och de är bästa vänner - personligen så tycker jag att Kristoffer är en genomgo kille, dock inget mer än vän.

Fast det ska bli kul att vi fyra ska hitta på något. Först blir det middag på Skogshyddan och sedan, om vädret tillåter, så blir det minigolf ute på Jakten. Eftersom det var tio år sedan jag spelade minigolf sist så hoppas jag i.a.f på att bollen stannar på rätt bana, annars kan det sluta i kaos. Fast vi får alla hålla tummarna för att det går bra, jag kan vara en väldigt dålig förlorare.

Nej, nu måste jag packa ner plånbok och lite så.
Vi hörs!

I lost my soul to the city.


weheartit

I can't wait!

Harry Potter och Dödsrelikerna!

illustrerad Twilight

För er som inte vet det så ville jag bara berätta att det nu har kommit ut en ny version av boken Om jag kunde drömma/Twilight, nämligen som serieberättelse. Boken har varit tillgänglig ett tag nu men jag har inte riktigt haft koll på det, men idag så blev ett exemplar mitt. Eftersom jag älskar böckerna och filmerna så blir nog ingen förvånad över att denna bok nu är en del av min lilla Twilight-samling.

Detta är första delen av Om jag kunde drömma av Stephenie Meyer


en liten present.

Jag har sagt det innan och jag säger det igen; Människorna som jobbar i bokhandeln i Ystad är några av de bästa människorna jag känner. Detta säger jag inte enbart eftersom jag jobbar med dem lite då och då utan även för att de verkligen är härliga människor.

Efter mitt möte på arbetsförmedlingen så gick jag in i bokhandeln för att se om de hade fått in något nytt. När jag kom dit så pratade jag lite med de som jobbade och kollade igenom hyllorna efter något bra. Helt plötsligt kom Kerstin fram till mig och gav mig en liten låda. Jag vände på den och då såg jag detta:

När jag sedan öppnade den och såg att det var just boken Fallen ängel av Becca Fitzpatrick, en bok som jag har läst och älskar. Jag hade planerat att köpa den när den kom ut men nu fick jag den av Kerstin istället. Hon hade fått den av förlaget men hon ville inte läsa den eftersom det inte riktigt är hennes stuk. Fast det gör ingenting eftersom jag älskar boken och vill ha den! Jag är så tacksam för att Kerstin tänkte på mig när hon fick den, det gjorde verkligen min dag.
Förutom boken fick jag även en liten fjäderpenna, allt för att omfamna hela konceptet.

Förutom den boken så köpte jag fyra pockets:
Dumpa honom! han vill faktiskt inte ha dig - Greg Behrendt & Liz Tuccillo
På det fjärde ska det ske - Kajsa Ingemarsson
När ingen annan ser - Duncan Fairhurst
Överlevare mot alla odds - Barbara Biggs 

tänk, känn, lev - gör allt rätt från början.


the end of the road, please no.

För en minut sen var du min.
En tredjedel av den jag var går hem,
för en är krossad, en är din.
Det här är slutet på vår film.


weheartit.com


GRATTIS LINN!

Idag fyller världens bästa Linn 20år.
Så nu ska jag hoppa in i duschen,
sedan ska jag till Svarte för att fira henne.
Ska hjälpa henne med maten och lite så innan alla andra kommer.
Grattis igen, älskar dig gumman!

Linn & jag på studenten


solsken

Jag har precis varit på stan med Aggiie och köpt födelsedagspresent till Linn.
Jag blev riktigt nöjd och jag hoppas Linn blir glad :D

Nu drar jag till stranden någon timme!


Carolina Liar - Show me what I'm looking for

I've wanted this far too long,
mistakes become regrets.
I've learned to love abuse,
please show me what I'm looking for.

Save me, I'm lost,
oh lord, I've been waiting for you.
I'll pay any cost,
save me from being confused,
show me what I'm looking for.

Djurplågeri!

För er som inte vet så är min pappa pensionär men han brukar hjälpa vänner med deras trädgårdar eftersom han tycker om det. När han skulle jobba i fredags, någonstans som inte behöver nämnas, så stapplade han över något riktigt hemskt. När han kom hem på kvällen så berättade han för mig vad han hade sett men jag trodde honom inte. Så idag tog vi bilen och körde till huset för att se om det verkligen stämde.

Det jag fick se var så chockerande och hemskt. Att en del är kapabla till något sådant, det förstår jag inte. Ni undrar kanske vad jag prata om och som tur är hade jag med min kamera så jag kunde ta några foto. Men jag varnar känsliga personer, det är inga vackra bilder.

Jag är nästan villig att sätta alla mina pengar på att detta inte har hänt av sig själv utan att någon människa har skadat dessa djur för eget nöje. Jag mår illa bara jag tänker på det, men det finns ingen annan förklaring.
Eller vad tror ni?

Ägarna till huset kommer inte hem förrän på torsdag så just nu vet vi inte riktigt vad som händer. Pappa vill inte ta ner dem eftersom han tycker att ägarna borde se det, på samma gång så är det synd om djuren även om de inte lever längre. Jag kan bara tänka mig hur ont de har haft, stackars fåglar!

fågel 1.

fågel 2.

fågel 1.

fågel 2.

en vanlig söndag

Nu har jag precis kommit hem från min södagstradition med Linn. För er som inte vet det så träffas Linn och jag varje söndag klockan tolv. Då går vi till Triangeln, en pizzeria, och äter vars en sallad - alltid gyrossallad för mig och americansallad för henne. Efter det går vi till Espresso house och tar en dricka, mellan där så blir det alltid ett litet besök in på Åhléns. Detta är våra söndagar och vi har gjort detta sedan valborg, så det är väl i någon månad nu. Det har i alla fall gått så långt att vi nu inte ens behöver säga vad vi ska ha på Trinageln eftersom de minns det. Ganska mysigt om jag själv får säga det :)

Linn på Triangeln


Nu ska jag bara ta det lugnt, ikväll ska jag hjälpa Linn att handla lite inför imorgon då hon fyller 20 och ska bjuda på middag. Vi tänkte gå till Willys och sedan ska jag åka med henne hem så hon inte ska behöva bära allt själv. Ja, visst är jag en ganska bra vän?! Haha, nej men skämt åt sido - det ska bli riktigt mysigt.

Påtal om uttrycket "skämt åt sido" så börjar jag tänka på Johanna. Hon använder alltid det! Igår var jag på avskedsfest för henne eftersom hon nu ska spendera av viss tid i Holland. Herregud, fan vad jag kommer sakna henne. Jag blev helt rörd igår när vi festade och hade så kul som vi brukar ha. Även om jag inte känner Johanna så bra så kommer jag verkligen sakna henne, hon är en av de starkast lysande stjärnorna på himlen. Men jag har lovat att besöka henne och det ska jag verkligen göra! Mig blir hon fan inte av med ;)

Jag igår innan vi åkte till Johannas stuga

I know the feeling.


Oskar Linnros

Oskar Linnros, ena killen från Snook, har precis släppt ett nytt album och gud vad bra det är. Jag håller på att lyssna igenom det nu och jag har redan hittat flera nya favoritlåtar. Att jag har missat Sveriges musikgenier innan är nästan oförlåtligt. Alla borde lyssna på albumet, Vilja Bli av Oskar Linnros!

Några favoriter på albumet är:
Ack Sundbyberg
Genom Eld
25
Annie Hall

det är över

"Jag kanske skriver någon gång, men då är det bara för att jag saknar dig."

Inatt gick mitt hjärta i tusen bitar, eller nej det försvann. Det bara flög sin väg när tårarna svämmade över och kroppen inte längre klarade av smärtan. Är det såhär det känns när man förlorat något man verkligen tycker om?
Ibland intalar jag mig själv att jag drömmer, men sedan händer något som påminner mig om det misstag som förstörde allt, som fick mig att tappa bort mitt hjärta i ett mörkt hav.

Tårarna slutar inte falla, det kvittar vad jag gör för de vill inte stanna i kroppen. De fläckar ner varje del av mitt liv och det känns inte längre bra. Allt känns fel. Varje andetag, varje rörelse, varje hjärtslag - de känns så överflödiga.

Inatt förlorade jag något så mycket mer än mitt hjärta. Jag förlorade en vän, någon mer också. Någon som förstod och som kunde bortse från alla fel för att se vad som är rätt. Jag var rätt, för honom var jag verkligen det. Nu famlar jag i blindo in i ett mörker som aldrig har sett så tungt ut. Solen försvann inatt när jag satt på en bänk med mig själv och pratade med luften genom snyftningar. Fast jag har mig själv att skylla och en del av mig kommer aldrig sluta hata mig själv för det jag gjort.

Inatt dog en del av mig, den delen som trodde på det lyckliga slutet.
Inatt försvann glädjen och förvandlades till smärta.
Inatt försvann jag.

quote

Be proud of your scars.
They remind you that you have the will to live.

- Paulo Coelho


Kent

Just nu ligger jag i sängen och lyssnar igenom Kent's nya album; En plats i solen. Gud vad bra det är! Jag har faktiskt inte varit en så stor fantast av Kent men på sista tiden så har jag börjat se deras stjärnglans. Enda sedan 'Röd' kom ut så har jag älskat dem. Deras sätt att göra musik är som att trycka in ett trubbigt föremål i hjärtat och låta det läka, det gör kanske ont men det behövs.

Nu låter jag helt förvirrad och ingen förstår nog hur jag menar, men så känns det när jag hör låtar som 'Skisser för sommaren', 'Glasäpplen' och andra låtar på det nya albumet.

Jag tycker verkligen att alla borde lyssna på det,
det finns en möjlighet att just en speciell låt får dig att känna något speciellt!

Ola på Willys

För ungefär en timme sedan så var jag och handlade på Willys med pappa. Jag hoppade ur bilen, rättade till klänningen och sedan när jag tittade upp så blir jag helt ställd. Fem meter framför mig stod nämligen Ola Svensson, also known as Idol-Ola.

Först visste jag inte vad jag skulle göra men efter någon sekund så tog förnuftet över och jag återgick till mitt. Jag ville inte stå och stirra på honom, även om han kanske är van vid det. Jag tror att han vill ha lite lugn och ro, därför ignorerade jag honom.

but damn he's hot! Herregud, jag älskar hans klädstil och håret - vilken mumsbit!


B.o.B feat. Hayley Williams - Airplanes

EN NY FAVORIT!

Can we pretend that airplanes,
in the night sky,
are like shooting stars?
I could really use a wish right now.

stranden

väskan är packad, musiken är redo och min kropp är insmord.
NU DRA JAG TILL STRANDEN!

my philosophy, my reality.


weheartit.com

en vecka till Eclipse

Om exakt en vecka så är det biopremiär för Eclipse, tredje filmen i The Twilight Saga. Jag har längtat sedan New Moon kom på bio och nu är det äntligen dags att njuta av fortsättningen!
Jag hittade lite frågor på en blogg om just The Twilight Saga och jag tänkte svara på dem nu.

Twilight / Om jag kunde drömma:
1. Favoritkaraktär i boken/filmen? Edward Cullen 
2. Bästa scen i boken/filmen? Boken; när de är på ängen. Filmen; när Edward och Bella dansar på balen.
3. Favorit citat från boken/filmen? Jag gömde ansiktet mot hans axel. 'Jag älskar dig', viskade jag. 'du är mitt liv nu', sa han enkelt. Edward och Bella - sida; 293.
4. Bästa låten i filmen? Robert Pattinson - Never Think.
5. Favoritoutfit från filmen? Edward, när de kommer till skolan tillsammans för första gången.  

New Moon / När jag hör din röst:

6. Favoritkaraktär i boken/filmen? Bella Swan.
7. Bästa scen i boken/filmen? Boken; när Edward har lämnat Bella. Filmen; när Bella precis har räddat Edward från solen i Italien och de står inne i byggnaden.
8. Favoritcitat från boken/filmenInnan jag träffade dig, Bella, var mitt liv som en månlös natt. Väldigt mörk, men det fanns stjärnor - små ljuspunkter av mening. Sedan for du över min himmel som en meteor. Plötsligt stod allt i brand, där fanns prakt och skönhet. När du var borta, när meteoren hade försvunnit bakom horisonten, blev allt svart. Ingenting hade förändrats, men jag var bländad av ljuset. Jag såg inte stjärnorna längre, och det fanns ingen mening med någonting. Edward Cullen - sida; 411.
9. Bästa låten i filmen? Possibility - Lykke Li
10. Favoritoutfit från filmen? Edward när han ska gå ut i solen i Italien. (ja, jag vet att han bara har byxor på sig, det gör allt ännu bättre. Haha)

Eclipse / Ljudet av ditt hjärta:
11. Favoritkaraktär i boken? Edward Cullen
12. Bästa scen i boken? När Edward friar och Bella säger 'ja'.
13. Favoritcitat från boken? Det finns så många, jag kan inte välja ett. 
14.Vad ser du mest framemot i filmen? Förlovningen och kyssarna mellan Bella och Jake.
15. Vad ser du minst framemot i filmen? bytet av Viktoria(skådespelaren då)

Breaking Dawn / Så länge vi båda andas:
16. Favorit karaktär i boken?
Bella Cullen
17. Bästa scen i boken? Isle Esme!
18. Favoritcitat från boken? sidor: 553-554
19.Vad ser du mest framemot i filmerna? Bröllopet, sexet och barnet 
20. Vad ser du minst framemot i filmerna? Hmm, finns inget speciellt som jag kommer på just nu. Kanske slutet för då är det slutet av en era.

21.Team Edward eller Team Jacob? Team Edward!!
22. Favoritskådis? Robert Pattinson
23. Vem skulle du vilja spela? Bella Swan eftersom hon får kyssa min drömman! 
24. Vilken är din favoritbok? 1: När jag hör din röst. 2: Så länge vi båda andas. 3: Ljudet av ditt hjärta & 4: Om jag kunde drömma.
25. Vad tycker du om slutet i Breaking Dawn? Det är perfekt. Man kan drömma sig vidare och skapa en egen en fortsättning medan det sätter punkt för en del av deras liv. Det är fantastiskt bra och knyter ihop alla fyra böcker.


Rebecca Fiona - Luminary Ones

det är något med denna låt som gör att jag tycker den är bra,
fast jag har ingen aning om vad.
Egentligen så innehåller den inget speciellt,
eller vad tycker ni?

en dag i solen


en kopp te, en bra bok, mysig musik och solsken - det blir inte bättre!

Katie Melua - I cried for you

lugn, bara ett lugn som dragit över alla själar.
jag känner mig fri, som en fågel utan bur
.
följ med, till något som är så mycket mer.
följ musikens vågor mot ett annat land
.

MacGyver

00.45 så är det MacGyvet på kanal5. Jag trodde verkligen inte att de fortfarande visade det programmet, men tänk så fel jag kunde ha. Ibland var det verkligen bättre förr och MacGyver är ett bra exempel på det. Jag tror inte att många uppskattar det programmet lika mycket som mig.

I grund och botten så är det spänning på en intressant nivå, även om det kanske inte är riktigt lika avancerat som det är idag. Serien handlar om Macgyver, spelas av Richard Dean Anderson, som hamnar i olika knipor - fällor som han måste ta sig ur samtidigt som har räddar andra. Serien visades för första gången i Sverige i april 1990. Sedan har det gått ett antal gånger i repris efter det.

Jag kan inte säga mer än att jag älskar MacGyver och jag tycker att alla borde se det!
Ikväll ska jag sitta uppe och njuta av ett avsnitt men den söte lille mannen!


Slutet har just börjat mellan dig och mig.

Det har blivit svårt att älska,
när all kärlek lett till besvikelse

Och compadres
Lever på gränsen till förintelse
Compadres, ni trodde man kunde svika kärlek
Men det kan man inte

Jag vet att du är ledsen
Jag är ledsen med
För allt som är kvar är en dröm om vad kärlek kunde va

Jag läser aldrig Proust igen
För slutet gör för ont i mig

Slutet har just börjat mellan dig och mig

weheartit


mina lyckopiller

När jag känner mig nere, som idag, så tittar jag bara på gamla videos som jag har spelat in. När jag ser dem så kan jag inte sluta skratta och alla problem försvinner för en stund. Två klipp som jag verkligen tycker om är dessa nedan. Det är samma huvudrollsinnehavare i båda och de gör det riktigt bra! ;)♥

Vi satt hemma hos Emmylie och fikade lite.
Helt plötsligt blev det bara knas.


Vi satt hemma hos Emmylie och myttade!
Jag vet att den är på "fel" håll.


Kent - Skisser för sommaren

Hur känner du nu?
Känner du någonting?
Hur känner du nu?
Jag väntade mig ingenting.


Och hundratusen ögon stirrar på oss, ingen ser,
och hundratusen röster skriker efter något mer.

Snälla säg det igen,
och säg det igen,
lalalalalalalala.
Snälla säg det igen,
snälla säg det igen,
lalalalalalalala.
Snälla säg det igen,
snälla säg det igen.

Hur tänker du nu?
Jag väntar mig en värld.
Hur tänker du nu?
Hallå, är det nån där?

Miljoner ord förvinner ner i förrgårs svarta hål,
som hundratusen åsikter som ingen lyssnar på.

Snälla säg det igen,
och säg det igen,
lalalalalalalala.
Snälla säg det igen,
snälla säg det igen,
lalalalalalalala.
Snälla säg det igen,
och säg det igen.

Lalalalalalalala,
snälla säg det igen,
snälla säg det igen.

Du vet ingenting om mig,
snälla säg det igen.
Jag vet ingenting om dig,
snälla säg det igen.
Du vet ingenting om mig,
snälla säg det igen.
Jag vet ingenting om dig.


ingenting

Jag har inget hem, ingen plats där jag känner mig trygg.
Allt har gått i tusen bitar,
bitar som inte längre går att sätta ihop.
Vad som än händer så kommer det aldrig bli riktigt bra igen.
Det är över!

Jag har ingen som verkligen bryr sig om mig,
mer än som vän.
Ingen vill hålla om mig när tårarna faller,
ingen säger till mig att vad jag än tror så är jag ganska fantastiskt.
Inga kyssar på morgonen,
heller ej på kvällen.
Det är över!

Jag har inte styrkan att resa mig,
jag ligger kvar på den smutsiga marken.
Jag ser inte längre ljuset,
det är mörkret som omringar mig.
Det är över!

Tiden läker inte alla sår,
det blir inte alltid bättre,
ibland får man helt enkelt leva med smärtan.


trött

just nu är jag väldigt trött på livet.

bang bang, thank God you're dead.
Hallelujah, amen!

Daniels tal till Victoria

Även om jag från början inte alls hade tänkt se gårdagens bröllop så blev det tillslut så att jag såg själva vigseln. Jag har aldrig tyckt om att det är vi, svenska folket, som har betalat för deras bröllop men när jag såg det på tv igår så blev jag väldigt rörd och känslorna om orättvisa försvann. Victoria var fantastiskt vacker, även om klänningen kanske inte var en av mina favoriter, och Daniel var fruktansvärt stilig.

När de skulle ge varandra löftena i kyrkan och Victoria, och även Daniel, började gråta så kunde jag inte låta bli - då föll några tårar. Det var verkligen vackert, stilfullt och man såg verkligen den starka kärleken mellan dem. Jag tror att de på fullt allvar älskar varandra och vet att de kommer vara tillsammans livet ut.

Eftersom jag skulle festa igår så hann jag inte se hela grejen, så idag såg jag Daniels väldigt berörande tal till Victoria och deras familjer. Det var verkligen bra och jag tror att Daniel kommer vara en fantastisk prins.

Jag blev riktigt rörd...

tills nu

- Holland mot Japan, 1-0. Jag visste att jag hejade på Holland av en anledningen även om de inte riktigt spelade så bra som de gjorde för några år sen.
- Jag har kommit på att jag mår lite bättre efter att jag har shoppat, även om jag inte har råd. Det blev en prickig kjol och lite annat fint. Jag känner mig redan vacker!
- Det finns 365 dagar på ett år och just den dagen jag verkligen ville festa i Malmö, ja då går inte tågen utan ersättningsbussar har satts in. Dock så är det mycket problem med dem, så det blir ingen tur till Malmö nu mot kvällskvisten.
- Killar är bara konstiga, men det är väl ingen nyhet. Nu ska inte en enda tanke gå åt halvtråkiga killar och deras problem, nu börjar jag på en ny kula. Egentligen så klarar jag mig mycket bättre utan dem, det kom jag på för ungefär tjugo minuter sedan och jag lovar att jag kommer ändra uppfattning fler gånger än man kan räkna på två händer, enbart under denna kväll.
- Om ungefär en timme kommer Linn och Emmylie kommer om två. Då blir det party på hög nivå, även om Ystad har väldigt lite att erbjuda. Vi får helt enkelt ta festen dit vi kommer, bara jag får dansa!
- Jag har precis tagit den tredje klunken på den första cidern som jag öppnade för fem minuter sedan. Den slinker ner fint och jag känner redan hur magen börjar bli lite varmare. Detta är goa grajor!!
- Nu ska jag sminka klart mig innan festen börjar!

VI HÖRS♥

weheartit.com

helg

Mycket har hänt och kommer hända denna helg,
som jag ser det så kommer jag inte alls ha tid att blogga.
Igår var det fotboll.
Idag är det städning, shopping och fest.
Imorgon är det loppis, fotboll och mys.
Jag återkommer på måndag,
antagligen på kvällen om det är fint väder.

Ni borde inte heller vara inne,
gå ut och få lite solsken - vi hörs!

pappa och jag från igår, vi var i Kivik och såg IFK spelar.The nicest thing I've seen.

I wish I was your favourite girl
I wish you thought I was the reason you are in the world
I wish my smile was your favourite kind of smile
I wish the way that I dressed was your favourite kind of style
I wish you couldn't figure me out
But you'd always wanna know what I was about
I wish you'd hold my hand when I was upset
I wish you'd never forget the look on my face when we first met
I wish you had a favourite beauty spot
That you loved secretly because it was on a hidden bit that nobody else could see
Basically, I wish that you loved me
I wish that you needed me
I wish that you knew when I said two sugars actually I meant three
I wish that without me your heart would break
Yeah I wish that without me you'd be spending the rest of your nights awake
I wish that without me you couldn't eat
Yeah I wish I was the last thing on your mind before you went to sleep

Jag önskar att så mycket var på ett sådant annorlunda vis. Som om vinden skulle smeka ryggen på mig istället för att trycka mig bakåt i stark motvind - bara en enda gång. Jag har aldrig älskat livet, något som jag verkligen inte tycker är negativt. Realisten i mig bekräftar hela tiden mina negativa vibbar mot livet medan romantikern i mig blir nerslagen nästan dagligen.
                     Jag blir arg på de som inte uppskattar när de har något bra och jag är avundsjuk på de som verkligen inser hur bra de har det och sedan gör det ännu bättre. Det kommer alltid finnas en bitterhet inom mig som kommer hata det lyckliga som alla andra har. För mig finns det inget lyckligt slut, ingen äkta kärlek och absolut ingen 'den rätta' - det är för de som fortfarande lever i drömmarna.

Fast när jag tillåter mig själv att krossa mitt eget hjärta så tänker jag på hur det hade kunnat vara. Handhållningen på stan medan man fönstershoppade, de vilda diskussionerna under långa fikastunder, de tända ljusen till den romantiska middagen som man har lagat tillsammans, den tröstande famnen, de berusande kyssarna - det perfekta livet.

Ja, ibland får jag tänka på det. När jag är redo för att låta tårarna falla, enbart då kan jag sörja mitt annorlunda liv. När solen lyser som mest och värmen omringar mig, när jag vet att det kommer göra som minst ont. Då kan jag tillåta mig själv att tro på kärlek.

weheartit.com

Priscilla Ahn - Dream

I was a little girl alone in my little world
Who dreamed of a little home for me
I played pretend between the trees
And fed my houseguests bark and leaves
And laughed in my pretty bed of green

I had a dream
That I could fly from the highest swing
I had a dream

Long walks in the dark
Through woods grown behind the park
I asked God who I'm supposed to be
The stars smiled down at me
God answered in silent reverie
I said a prayer and fell asleep

I had a dream
That I could fly from the highest tree
I had a dream

Now I'm old and feeling grey
I don't know what's left to say
About this life I'm willing to leave
I lived it full and I lived it well
As many tales I lived to tell.Death Cab for Cutie - I'll follow you into the dark

Tänk att ligga på en filt, på en äng av nyklippt gräs. Hundra meter bort står ett antal syrenträd och vinden blåser alla dofter mot dig. Solen skiner och bildar skuggor som du aldrig har sett förut, de inspirerar dig. Vilken frid man känner just då, lyckan i sommarens vackra.
Just så känner jag när jag lyssnar på denna låt.

a perfect day

Idag har jag haft en perfekt dag!
Mycket, nästan allt, beror på sällskapet.
En bättre vän finns inte,
alla andra ord är överflödiga.

Chewbacca, I hope you'll be my Spongebob!
(väldigt internt och very funny!!)

pics; weheartit


nightly thoughts


Billy the Vision & the Dancers - Summercat


en solig dag

Det är så jäkla skönt att kunna titta ut genom fönstret och se solen. Det har verkligen varit en riktigt fin dag, fin på så många sätt och vis. Även om jag först var på ett möte på AF så var det ändå okej, eftersom jag drog till stranden efteråt. När jag kommer dit så ser jag att Frida och Therese ligger lite längre bort, så idag hade jag sällskap under solens varma strålar.

Nu hade jag tänkt vila i en halvtimme för att sedan dra till Willys och handla nötter(ni som känner mig vet hur mycket jag älskar nötter!!) och kanske lite mörkt choklad. Ikväll ska jag hem till Therese för att ha lite myskväll med henne och Frida. Det ska bli så jäkla underbart eftersom jag inte har haft myskväll med dem på länge.

Fast mina ögon behöver vila nu, solen har tagit ganska hårt och skönt idag.
Jag hoppas att alla andra har njutit av solskenet lika mycket som mig!

Något som jag faktiskt tycker om med att sola det är att solen framhäver mina fräknar. När jag har blivit lite brun så blir det en fin kontrast till de mörkbruna fräknarna, ja jag älskar mina fräknar på sommaren.

här ligger jag och degar mig med Robert Pattinson i bakgrunden!


Telefonfobi

Trots min grova telefonfobi så måste jag ändå ringa en del jobbiga samtal imorgon. Jag tror faktiskt inte det finns många som hatar att prata i telefon lika mycket som mig. Mina handflator börjar svettas, rösten blir konstig, jag glömmer vad jag ska säga och en konstig tystnad brukar uppstå. Jag får panik bara jag ska slå in ett nummer på telefonen och jag brukar avbryta samtalet några gånger innan jag tar mod till mig att låta det gå signaler. Om de sedan inte svarar så måste jag börja om från början igen när jag ska ringa.

Fast som sagt så måste jag ringa två viktiga samtal imorgon. Först till min läkare på Novakliniken. Jag tror att jag kanske har kommit på varför jag tappar så mycket hår, är trött hela tiden och känner mig deppig ofta. Om jag har rätt i mina aningar så kommer det sluta med att jag måste börja ta tabletter - möjligtvis hela livet. På ett sätt vill jag veta varför jag tappar så mycket hår, om orsaken inte hittas så kommer jag vara skallig inom ett år, fast på ett annat så hatar jag att ta en massa mediciner.
                         Efter det måste jag ringa min läkare på Mödravården. Jag behöver inte gå in på i detalj vad det gäller men jag måste göra ett återbesök angående en abnormalitet i min kropp. Förhoppningsvis så kommer det vara positiva nyheter på själva läkarbesöket. I värsta fall så blir det kanske operation, men nu ska vi vara positiva!

Så ikväll ska jag fokusera på morgondagens samtal och sluta vara så feg.
Ni kan kanske be en bön för mig inatt, så jag vågar ringa imorgon!
Ni har kanske något tips till mig för hur jag ska sluta få sådan panik över att prata i telefon?

fruktsallad alá Mika


en nektarin
ett äpple
en clementin
honung
kanel
turkisk yoghurt

Det är bara att skiva frukterna och sedan blanda honung, turkisk yoghurt och kanel innan man häller den över dem. Jag värmde "såsen" i micron lite eftersom jag tyckte att den var godare varm till de kalla frukterna. Det var verkligen ett gott mellanmål och jag rekommenderar det för alla! Bara ett litet tips i all hast.

Nu ska jag gå ut med Oden och sen hem till pappa,
matchen börjar om lite mer än en timme och vi ska hinna tanka innan.
HEJA IFK YSTAD! 

Fallen ängel av Becca Fitzpatrick


Nora är en helt vanlig tjej. Hon går i skolan, umgås med vänner och lever ett helt normalt liv. Helt plötsligt träffar hon Patch, en mystisk kille som börjat i hennes kemiklass, och det är inte bara kemi i klassrummet som uppstår. Fast även om hon känner en attraktion till honom så känner hon även en rädsla, som om Patch är farlig. Hon försöker ta reda på så mycket som möjligt om honom, fast det är som om han inte existerade. Tillslut vet hon inte längre om hon vill veta vem han är, pojken som är så mystisk. Det kan få oanade konsekvenser, konsekvenser som kanske slutar i sorg och död.

Detta är en bok för de som tycker om Twilight. Även om det inte är vampyrer i fokus denna gång så innehåller denna lika mycket spänning och kärlek som just Twilight gör. Denna innehåller samma halt av onaturliga varelser, kreationer som man inte trodde existerade. Man kan till stor del jämföra Nora och Patch med Edward och Bella, det är samma förbjudna kärlek som måste övervinna mycket för att överleva. Fallen ängel handlar om kampen mellan det onda och goda, vem är det som egentligen vinner?
                     Man får följa Nora medan hon kämpar mot sina motstridiga tankar och även mot en framtid som kanske inte ser så ljus ut. Allt handlar om att välja rätt väg, även om den rätta vägen kanske inte alltid ser så inbjudande ut.

Fallen ängel(Orginaltitel; Hush hush) släpps i augusti detta året. Eftersom Peggy på jobbet vet hur mycket jag älskar sådan böcker så fick jag låna ett manus av boken. Eftersom den var så bra så tänker jag vara en av de första som köper boken när den kommer ut. Den är verkligen värd att läsa, jag rös till under stora delar av de spännande partierna och jag fylldes av glädje och kärlek under delarna som byggdes på tillgivenhet. Det är en bra bok för de som vill läsa om det overkliga och om kärlek när den är som mest komplicerad. Detta är verkligen en bok som jag vill ha i min boksamling!

Planering

Just nu är det ganska mycket som pågår. Förutom min/vår långvariga planering angående min födelsedag den 31 juli så är det lite annat som händer innan dess. Även om jag egentligen inte hade byggt upp några planer så har det på mystiskt vis gått från tankar till verklighet. Just nu vet jag inte ens om det jag har planerat blir av, men man kan ju alltid hoppas.

Om det är fint väder på fredag så ska kanske jag, Aggiie och Emmylie grilla på Aggiie tak. Det låter kanske konstigt men Angelica har försäkrat mig om att utsikten är to die for. Så nu håller vi tummarna för att solen skiner ner på oss på fredag, lite moln går också bra även om regn hade förstört allt. Det ska bli skönt att bara har en lugn kväll med två av de bästa. En lugn kväll som avslutas med tåget hem på kvällen/natten. Det kommer bli festligt utan själva festen. Riktigt mys!

På lördag får vi se vad som händer. Just nu smids planer som kanske kommer bli riktigt underbara. Det är lite prat om fest i Köpenhamn, något som jag personligen ser fram emot. Det blir jag och Linn + en del boys som drar dit för att se vad Danmark har att erbjuda. Enda hindret är pengar, men om jag kan dra i lite trådar så är ingenting omöjligt! Jag hoppas på det bästa!

Sedan är det lite mer som ska planeras, men det orkar jag inte gå in på nu. Just nu är det bara kvällen som står i fokus. IFK Ystad ska spela och det är klart att pappa och jag ska ner till IP och se den. Förhoppningvis så slutar det regna tills dess, himlen öppnade sig precis och även om jag älskar ljudet av regn är det inte lika roligt att se på fotboll när man är dyngsur. Så vi håller tummarna...

Köpenhamn

weheartit

nu kan du får mig så lätt

Svetten rinner ner för pannan och jag torkar av mig på tröjärmen. Benen skakar av smärta och jag har svårt för att andas. Jag ser ljusen framför mig och känner en besvikelse över att det fantastiska är över. Jag står och trängs bland människor, som precis som jag, har samlats för att bevittna något magiskt.

Tillslut ser jag en gestalt i bakgrunden, en man lik oss andra men ändå så olik. Ljusen lyser upp och skapar en skugga i mörkret - skuggan av en legend. Jag känner hur mitt hjärta börjar slå snabbare. Smärtan i benen försvinner, svetten känns svalkande och samhörigheten med de andra blir så mycket starkare.

Han går fram till pianot som står mitt på scenen och sätter sig tillrätta. Han tittar ut mot oss och ler, det leendet som får hela min kropp att reagera. Sedan kommer orden som jag aldrig kommer glömma, orden som förevigt kommer beskriva en magisk kväll. Och när han kommer till refrängen så känner jag hur alla i publiken börjar sjunga med. Vi är inte längre flera olika individer, vi är ett med luften, marken och sången. När refrängen kommer så exploderar alla och det enda som hörs är orden:

"OM DU VILL HA MIG, NU KAN DU FÅR MIG SÅ LÄTT!"

Det är som om alla andetag är överflödiga, inget annat hörs än orden som förenar oss alla i just detta ögonblick.
Jag minns känslan av lugn och fullt kaos på samma gång, blandat med ren och skär glädje.
Det är magiskt.

Hans musik blev mer än bara musik.
Musiken fick liv,
musiken fick en själ - tårar av glädje föll.
Det var den kväll då han fick en permanent plats i mitt hjärta.

Hairspray


Alla borde se Hairspray!
Det är verkligen en feelgood film som innehåller allt en bra film behöver. Det är dans, sång, lite problematik och såklart kärlek. Jag kände mig lite halvdeppig innan men efter att ha sett den filmen, sjungit med i låtarna(jag har sett den så många gånger att jag kan dem utantill) och känt pulsen öka så har jag blivit mycket gladare.

Sedan går det ju inte att neka att Zac Efron är väldigt trevlig att titta på.
MUMS!

ett år

Tänk vad lite som kan hända på ett år. På studenten i fredags så började det äntligen sjunka in i mitt huvud att ett helt år har gått sedan det var jag och min klass som stod på trappan och skrek av lycka. Ett år, så lite förändringar. Jag har verkligen inte åstadkommit så mycket som jag trodde att jag skulle göra. Jag hade många drömmar och mål detta året, innan jag skulle börja plugga, men det blir verkligen aldrig som man tänkt sig.
                  Nu väntar jag bara till hösten då jag förhoppningsvis ska börja plugga igen. Jag saknar faktiskt skolbänken och människor att umgås med.

Även om jag älskar att lära så är det klassen som jag saknar mest. På tre år så lärde jag känna fantastiska människor. Även om jag inte var bästa vän med alla, långt ifrån, så saknar jag ändå de människor som fick mig att skratta. En del av dem umgås jag fortfarande med, men andra har jag inte sett på snart ett år. Det är sorgligt men på samma gång är det förståligt eftersom en del har rest, vissa pluggar och resten har jobbat eller levt livet. Fast det gör det inte mindre sorgligt eftersom jag verkligen saknar dem. Det sista året på gymnasiet var det bästa året i mitt liv, jag har aldrig varit så glad och skrattat så mycket.

Studenten var fantastisk och den bästa dagen i mitt liv, men nu har jag vaknat upp. Jag saknar den tiden, men minnena som finns får mig alltid att må bättre. Sedan smärtar det lite extra eftersom det var sista dagen jag umgicks med mormor innan hon blev sjuk och lämnade oss.

Såhär såg min studentdag ut för ett år sedan:sen blev det dimmigt...

Friends Forever ♥

Will we think about tomorrow like we think about now?
Can we survive it out there?
Can we make it somehow?
I guess I thought that this would never end,
and suddenly it's like we're women and men.
Will the past be a shadow that will follow us 'round?
Will these memories fade when I leave this town?
I keep, I keep thinking that it's not goodbye,
keep on thinking it's a time to fly.

As we go on, we remember,
all the times we had together.
And as our lives change,
come whatever,
We will still be friends forever!


update later

Helgen har varit fantastisk men jag orkar verkligen inte uppdatera nu eftersom kroppen är ganska död.
När jag har fått foto från alla andra och fått lite mer krafter så lovar jag en redogörelse för en perfekt dag, kväll och dag efter :)

TACK TILL ALLA SOM GJORDE DEN PERFEKT.
ännu ett stort grattis till Elin som nu också tagit studenten.
vad hade jag gjort utan henne?!

studenten 2010

För ett år sedan tog jag och många av mina vänner studenten. Nu är det dags för Elin, Fanny och deras vänner att få uppleva en av de bästa dagar man kan ha. De har lite bättre väder än vi, vi hade extremt mycket regn, fast det gör ingen skillnad då jag var exakt lika glad som jag tror att alla studenter är idag.

Som ni förstår så blir det knappt någon uppdatering idag, men jag tror att många andra också ska fira idag.

GRATTIS ELIN!
GRATTIS FANNY!
Nu börjar vuxenlivet för er med ;)

jag för ett år sedan på min studenten

I can't wait.

Alla vet nog vid detta laget hur mycket jag älskar hela Twilight-konceptet.
Just nu vill jag bara att det ska bli den 31 juni,
speciellt efter att ha sett dessa klipp;

Bella och The Cullens pratar om vilken vampyr som kunde besökt Bellas hem utan att de andra märkte det.

Edward och Jacob bråkar(det är direkt efter Jake kysst Bella)

Trailern

en skön promenad.

Det var riktigt skönt att ta en liten powerwalk och hjärnan rensades verkligen. Duschen var lika skön och jag mår verkligen bättre nu. Tänk vad lite det behövs för att allt ska bli annorlunda - det känns bra att veta det. Nu ska jag smaska på en clementin medan jag ser klart Vampire Diaries, efter det blir det Criminal Minds - en riktigt bra torsdagskväll vill säga.

denna väg brukar jag alltid gå,
bilden är tagen i vintras men vägen är sig lik!

ibland blir det bara för mycket.

Tårarna bränner bakom ögonlocken. Det är dagar som denna då det gör som ondast eftersom jag inte kan förklara varför det känns som tusen stick i magen. Hjärtat känns bortkommet, som om någon har stulit det utan min vetskap. Huvudet snurrar av tusen tankar som jag inte får grepp om eftersom de susar runt i ett kaos av förvirring. Kroppen känns trött och den sviker mig. 

Jag kan inte förklara det bättre än så, jag kan inte ens förklara det för mig själv.
Jag känner mig bara ledsen, hela jag känns som ett stort sorgemoln.
Jag vet bara inte varför.

När jag vet varför så kan jag hantera det, i värsta fall förtränga det, nu kan jag bara följa med strömmen och låta mig själv bli bortforslad mot djupt vatten. Det är det som skrämmer mig, havet som jag måste simma i när jag inte riktigt har lärt mig ur man håller sig ovanför ytan. Det känns bara ensamt och jag känner mig ganska värdelös just nu.

Så mycket kommer tillbaka, så många anklagelser.
Ibland känns det som om det var jag som splittrade min familj och släkt, ibland känns det som om det var därför mormor lämnade oss - jag var inte bra nog för att lösa alla problem, jag var inte stark nog.
Ibland känns det som om min framtid är skriven och det finns inget lyckligt slut på min saga. Jag har inte jobbat tillräckligt hårt för att lyckas, jag kommer sluta precis på det sättet som skrämmer mig mest.
Ibland känner jag mig helt enkelt inte stark nog för att klara även den enklaste uppgiften, det är som om varje molekyl i min kropp vägrar samarbeta och jag sjunker mot botten.

Ibland är jag bara ensam - min största rädsla.

Nu ska jag gå en runda och försöka tränga bort dessa oförklarliga tankar. Ikväll orkar jag inte med en massa som jag själv inbillar mig. Imorgon är det studenten och jag ska vara glad tills dess. Herregud, Elin ta för fan studenten! Jag måste börja peppa nu!

sockersöt klänning


Denna sockersöta klänning hittade jag precis på Ellos för 399kr. Om jag hade haft råd, och den hade blivit snabblevererad, så hade jag haft den imorgon på Elins student. Fast jag brukar aldrig få som jag vill, därför måste jag hitta något gammal i min garderob som ser helt okej ut. Fast just nu tänker jag drömma att jag äger denna, visst är den söt? Kanske lite för söt?

hur lämnar man den man älskar, jag kommer aldrig förstå.

Mitt hjärta är ingen leksak.
Precis som alla andras slår det, precis lika lätt kan det gå itu.

För varje kyss har jag gett en del av mitt hjärta. Kärlek till någon annan just när läpparna möts. Det är inte alltid magiskt, ibland finns inte ens stubinen där för en möjlig påtändning, men har man tur så hittar man fyrverkerierna bland det vardagstråkiga.

Hjärtat har lurat mig så många gånger att jag nu knappt har något hjärta kvar att ge. Det finns en tomhet där det borde finnas något som slår snabbare när jag träffar någon som skapar fjärilar i magtrakten. Men sökan efter kärlek har bara gett mig besvikelse och tårfyllda nätter. Jag har svårt för att fixa hålen i något som inte riktigt vill bli lagat. Varje hål håller ett minne och om jag fixar hålet så försvinner kanske minnet, minnen som får mig att vilja existera.

Mitt hjärta tänker ta semester över sommaren för att vila upp sig.
Lite lugn och ro, lite perspektiv på allt.
I'm tired of stupid boys...

weheartit.com

mitt hjärta är ditt att förstöra!

Och jag skäms för att be och jag skäms för att gråta
Mitt hjärta är ditt att förstöra, låt din vän få veta
Och jag skäms för att säga att du är kvar i mig
Skratta åt det, för då kommer jag kanske över det
Hur kunde du falla när hon sa, jag älskar dig, jag älskar dig så mycket att jag hatar mig

Mina vänner säger: "Vakna upp
Och sluta tänk på det"
Men vad vet dom? Nu är nån annan än jag närmare
Livet innan det kunde jag, utan och innan
Jag kunde haft det så för alltid
Men jag föll för dig och du förtjänade en nominering för rollen du spelade

Det kommer alltid finnas en hand för dig nånstans
Du kan sluta dina ögon och aldrig känna dig ensam
Och alla vill väl ha dig nu
Dom har ju väntat på det här

Det var en gång, det var en fest
Och jag gick med nån för han påminde om dig
Men sen kom gryningen, jag reste mig, gick ut genom dörren
Och jag gick genom den tidiga morgonen
Den rena, tidiga morgonen

Och jag visste inte varför jag gjorde så
Åh, jag visste inte varför.

allting kommer ordna sig, bara jag får somna bredvid dig.

Skuggorna skapar mönster som jag inte förstår. Utanför hörs en ensam skata som ännu ej funnit ro bland grenar och blad. Ur hörlurarna hörs "I will never let you down" som Eskimo Joe sjunger på sitt speciella vis. Låten som fått tårarna att falla av fler anledningar än jag kan minnas. Natten är ung men jag är redan trött på den, ett blanklöst mörker som inte längre skuggar bort det fula.

En besviken natt.

Jag ligger under täcket i min varma säng, precis som 80% av Sveriges befolkning gör just nu. En del ska jobba imorgon, vissa måste stiga upp några tidiga morgnar till innan sommarlovet börjat och de som är som mig ligger och tänker på alla problem som kommer återkomma imorgon. Vi vill varken sova eller vara vakna, vi är likgiltiga.
Musiken får vara min drog inatt när allt annat känns förgäves.
Med musiken så klarar jag av allt, till och med en sömnlös natt.

- 7/6, 22:44

weheartit.com

Anna Ternheim - What have I done

what have I done to fall so hard for you?

Dear John


tre favoriter

Jag har valt ut tre av min favoritfoto som jag själv har tagit och jag skulle uppskatta om alla som läser min blogg kommenterar och skriver vilken ni tycker är finast/bäst. Jag tänker nämligen förstora en av dem och sätta upp den på väggen.

Så välj en!
Ni kan vara anonyma, ni behöver inte ens säga varför vi valde den som ni nu väljer.
Jag uppskattar varje kommentar så extremt mycket!
Tack på förhand.

1. Småbåtshamnen i Ystad

2. Minns tyvärr inte vart jag har tagit denna, tror det någonstans på kustvägen.

3. Stranden i Svarte


The Lonely Island feat. Julian Casablancas - Boombox

Här har ni en riktigt gutti låt!

joggingrunda & nu fika

Jag har precis duschat efter att ha varit ute i slingan. Ja ni hörde rätt! Jag, som verkligen hatar att springa, har idag varit ute och tagit en liten joggingtur. Först gick jag 5km och sedan sprang jag 1,5km. Kände att jag var tvungen att börja lugnt eftersom min kondition=obefintlig. Fast efteråt så känndes det skönt och jag känner redan hur detta är början på min hälsosamma sommar, håll nu tummarna för mig att jag klarar det också!

Nu ska jag iväg och sola lite, vill ha lite färg till studenten på fredag, och sedan ska jag träffa Aggiie för vi ska fika. Vi har en del saker att planera, speciellt den 31 juli(min födelsedag). Sedan har vi annat att prata om; meningen med livet, varför en del fortfarande har tofsar på benen och inte i håret, om sommaren kommer innehålla mycket sol och liknande saker. Det är alltid roligt att träffa Aggiie eftersom man aldrig vet hur det sluta.

Nej, kroppen kallar efter mat så jag ska äta en banan innan jag måste lämna hemma. Ikväll blir det chill framför TV:n, kan absolut inte missa ett av mina favoritprogram - The Mentalist. Sedan får vi se vad som händer, idag är det verkligen en bra dag!

Aggiie & jag för något år sedan.

tusen saker

Det finns tusen saker jag skulle vilja skriva ner.
Saker som jag har gått och burit på i snart sju år.
De krossar mig lite mer för varje dag som går,
de stjäl min glädje och fyller mig med hat.

Tusen saker jag vill skriva, tusen saker jag inte kan skriva.

Jag hade sårat människor som jag vet läser min blogg,
jag hade skapat ilska hos andra och en del hade velat låsa in mig på psyket.
För mycket hade förstörts.

Fast jag kan säga så mycket som att jag är ledsen,
så jäkla ledsen.
Och arg,
arg på de som har förstört för mig - de som har fått mig att må som sämst.

Jag är trött på detta,
därför skriver jag detta konstiga inlägg för att få det värsta ur mig.
Nu ska jag gå en runda,
jag tänker vandra ensamma-gatan fram!

fika

Nu ska jag iväg och få en lyckokick!
frapino, värme och en pratstund med den bästa. Ja, en perfekt kväll!

Emiliana Torrini - Jungle drum

rastlöshet, dåligt väder, glad musik...för det ska ju vara dans, dans, dans!!


sömn

Just nu är jag riktigt trött och därför tänker jag stänga ner nu!
GOD NATT!!

full för kärlekens skull

Söndagkväll i den stad jag föddes
Jag står i en bar med gamla vänner
Vi svor eden när vi va unga
Alla för en vad som än hände
Men det vilda livet rev mig
någon reser och nån blir kvar
Guds ära till dem som stannar
och bär de döda till sin grav
Nu går jag gator genom minnen
genom spårvagnars land
Genom röken från fabrikerna
innan alla jobb försvann
Och bilder från min hemstad jagar mig i sömnen
Det här är för dom som aldrig kom fram
till andra sidan drömmen
Folk skjuter sig för pannan
eller dödar någon annan
Och vi dricker för kärlekens skull
Vi är fulla för kärlekens skull

Jag har rest tiotusen mil
mitt liv är tåg och båt och bil
Jag går ut naken mitt i natten
Jag är en ö och du är vatten
Och det är sommar i en sekund
och jag minns varenda stund
när vi gick till havet för kärlekens skull
När vi blev fulla för kärlekens skull
- Eldkvarn
(ibland kan man bara beundra vackra texter när man väl hittar dem.)


allt känns bara fel, så jäkla fel.


weheartit

Oskar Linnros - Från och med du

Står i din port står bara still,
för en minut sen var du min.
En tredjedel av den jag var går hem,
för en är krossad, en är din.
Det här är slutet på vår film.

Står inte ut, står inte ut,
ett år försvinner utan ljus.
Även om ett sekel går så ska jag alltid vänta på vår tur,
från och med då

Jag blir aldrig mer densamma,
jag blir aldrig densamma som förut.
Somliga ljus brinner aldrig ut.


två vita helger

Jag förstår det knappt själv men jag har inte festat på två helger. För en del så låter det som a piece of cake, men för mig som har levt för att socialisera mig på helgerna har nu börjat bygga på ett litet tomrum i mig själv. Fast det känns bra, det gör verkligen det. Jag har börjat prioritera annorlunda och hittar andra meningar med livet än att supa mig full varje lördag och vara bakis på söndag.

Denna sommar kommer bestå av lugna kvällar på stranden med engångsgrillar, kött, sallad och trevligt sällskap. Visst ska jag festa till det lite extra då och då, men just nu ser jag inte så stor mening med att göra det varje helg, jag sparar hellre de pengarna.

Eftersom jag ska jobba på lördag så innebär det att jag inte kommer dricka på Elins student som jag ska till på fredag. Det känns lite tråkigt att varken kunna fira med henne på riktigt eller följa med till Öja, men jag behöver verkligen pengarna så jag måste välja det i första hand. Fast jag ska ändå till hennes mottagning och försöka göra hennes student ännu bättre, jag vet själv hur underbar min student var för snart ett år sedan.

Ja, alkohol är inte längre en lika stor del av mitt liv. För er som inte känner mig så kan ni inte riktigt veta hur det var innan, för er som faktiskt känner mig så vet ni precis hur det var. Jag har förändrats och det förvånar mig inte om jag faktiskt inte rör en droppe alkohol förrän jag fyller 20(den 31 juli). Det är inget jag har planerat, men vi får helt enkelt se vad som händer.

Nu ska jag vila lite, lyssna på musik och sedan ska jag träffa Linn. Söndag innbär alltid Triangeln för att äta en gyrossallad och sedan Espresso house för att ta en frapino. Vi hörs♥

har killar en radar?

Idag så började ett gammalt ragg höra av sig igen. Jag har inte pratat med honom på minst en månad, inte ens ett hej lite då och då för att höra så att allt är okej. Nu hade jag äntligen släppt honom igen och verkligen glömt alla minnen som han har ägt. Fast precis när jag släppte taget så hörde han av sig, ett sms som faktiskt lämnade mig chockad och förvånad.

Har killar en radar som går igång när tjejen de vet vill glömma dem äntligen har glömt dem? För det känns verkligen så. Varje gång jag har försökt glömma en kille och han tillslut har lämnat mitt huvud så dyker han upp från ingenstans och skakar till mig tillvaro ännu en gång. Det gäller inte bara killen som hörde av sig ikväll, det har hänt flera gånger med flera olika killar. Exempelvis så träffade jag någon annan när jag var på Willys innan, en kille jag inte tänkt på på ungefär två veckor. Helt plötsligt står han nästan bredvid mig och jag känner hur det börjar pirra i magen ännu en gång - precis som innan.

Ja, detta är verkligen en fenomen som jag skulle vilja besmästra. Jag förstår verkligen inte hur det går till, har de ett sjätte sinne i krossade hjärtan? Eller är det helt enkelt så att de tänker på en lika mycket som man själv tänker på dem? Jag skulle gärna vilja veta, det hade gett mig lite peace of mind.

pic; weheartit.com

life's a bitch and then you die


jag är trött på att aldrig vara nöjd med mitt utseende,
jag orkar inte längre hitta fel på mig själv.


Meyer's nya bok, inte så fantastisk

Bree Tanners andra liv, det är skamligt att ens jämföra denna med de andra böckerna som Stephenie Meyer har skrivit. Jag kan inte förklara det bättre än att jag blev väldigt besviken, den borde varit bättre!
Om jag ska vara helt ärlig så tror jag att Meyer skrev denna eftersom hon visste att över en miljon människor väntade på en fortsättning av den fantastiska kärleken mellan Edward och Bella. Tyvärr så fick kreativiteten och kvalitéen stiga åt sidan för tiden. Jag kan inte säga detta med säkerhet men det känns som om hon stressade igen hela boken.

Den är på ungefär 165 sidor och det tog mig ungefär 3 timmar att läsa den. Jag blev besviken eftersom det varken fanns kärlek, extraordinära beskrivelser eller ens inlevelse - allt som gör Meyers andra böcker så extremt bra. Nej, det känns som om hon har tappat greppen runt fantasin och kärleken i allmänhet. Jag känner mig bara likgilitig just nu. 

Sean Banan - Skaka rumpan, ny sommarplåga?

Detta är en av anledningarna till varför jag inte gillar så mycket svenskt/rapp. Det värsta är att jag tror att denna kan bli en ny Svennebanan(framförs av Promoe för de som levde som eremiter förra sommaren) om tillräckligt många börjar lyssna på den. "Det dolda budskapet" i låten är, som jag har förstått det, att tjejer inte ska vara pinnsmala utan ha lite kurvor.

Jag såg en intervju med Sean Banan och i slutet av den säger han; "Vet ni varför många killar vill ha pinnsmala tjejer?! Jo för de kan inte hantera större tjejer med kurvor." Man kan inte annat är tycka om en människa som har en sådan åsikt. WORD MAN, WORD!

kvällen badar i sken även om solen lagt sig.

Fotboll och sedan en glass på Jakten, det blir inte bättre än så. Jag har verkligen haft en fantastisk kväll med pappa, en vacker utsikt på det gav hela situationen perfektion.
Jag älskar Ystad på sommaren!


första strandbesöket 2010

Jag har bränt mig på ett skönt sätt(om det nu är möjligt) och jag har redan blivit lite brun. Det känns helt underbart att sommaren kanske äntligen är här för att stanna. Har jag tur så är det fint väder nu i en vecka, då kan jag bygga en riktigt fin bränna till studenten.

Såhär såg det ut idag:
(suddiga bilder, jag vet)jag drar till stranden

Morgonpromenad med Aggiie, check.
Frukost, check.
Dusch, check.
Strandväskan packad, check.
Lunchen gjord, check.
Ipoden laddad, check.
Bikinin på, check.

Nu drar jag till stranden, vi hörs i eftermiddag när jag har kommit hem :)

Johnny Cash - Ring of fire

Jag kommer alltid vara evigt tacksam till Therese som fick mig att börja lyssna på Johnny Cash. Han har verkligen förändrat min syn på mycket här i livet och han har även fått mig att älska musiken så mycket mer.

Han är magisk, det går inte att förklara det bättre än så!

sommarvärme

Är det lika fint väder imorgon så kommer jag steka på stranden hela dagen!

pic; weheartit.com


for just one night, we could be the same.

Väskan är halvpackad och jag ska snart byta om.
Idag är det Helsingborg som gäller!!
Vi hörs senare♥

Vad vet du om gryningen förrän du mött varje morgon med sömnlösa ögon?


När jag var yngre så älskade jag allt som hade med livet att göra. Varje liten blomma var som ett nytt mirakel och jag ville spara alla färger i en liten burk som jag kunde ta fram när vardagen började bli för grå. Jag har så många bra minnen från när jag var yngre. Julafton var alltid min favoritdag eftersom vi firade den med hela släkten hemma hos en av mina mostrar. Det var alltid lika mysigt att gå in genom ytterdörren och känna doften av pepparkakor, julskinka och värme. Det var den bästa dagen på hela året och jag brydde mig inte ens om julklapparna - det var kärleken som jag längtade efter.

Något som jag aldrig kommer glömma är när jag, mormor och Tore körde till Tomelilla för att köpa garn. Vi körde förbi ett ställe som sålde blommor och vi stannade till för att se om det fanns något fint. Jag vet inte riktigt vad vi köpte, varken i blomsteraffären eller garnaffären, men jag vet hur lycklig jag var för att jag fick följa med. Vi satt på torget i Tomelilla och åt glass, bara vi tre. Det var magiskt.

Sista gången jag träffade mormor innan hon hamnade på sjukhuset var på min student. Det sista hon sa till mig innan jag åkte därifrån var: "Jag är så stolt över dig Mika." Jag kommer aldrig glömma det, jag kommer aldrig glömma de orden som gjorde den dagen perfekt.

Jag kan inte tänka på mormor eftersom det gör för ont. Jag kan inte minnas min tid med henne för det krossar mig nästan. Jag kan inte besöka henne på kyrkogården eftersom jag undermedvetet förnekar att hon är död. Jag saknar henne, antagligen mer än någon annan. Hon var min medelpunkt, den som höll båda mina fötter på jorden, den som visste att jag kunde bli och göra allt jag verkligen ville - hon trodde på mig.

Jag saknar allt. Jularna, promenaderna, luncherna, berättelserna och allt annat. Mest av allt saknar jag mormors kramar och hennes doft, det går inte ens att beskriva i ord. Hon doftade sommar och hennes kramar gav mig trygghet. Hon gav mig lycka och jag kommer alltid älska henne för det, i detta livet och nästan.


2/6

Idag har jag faktiskt hunnit med ganska mycket. Jag har insett att vi har ett väldigt vackert antikvariat i Ystad, jag köpte faktiskt två böcker för 20kr - det kallar jag ett kap. Sen har jag även GI-krängt med Aggiie. Okej, jag åt GI och Aggiie åt lite allt möjligt. Det blev kyckling med vitlökssås och sedan till efterrätt så åt jag grädde + jordgubbsylt, det var riktigt gott.

Jag har även gått en runda med Emmylie nu på kvällen och sedan följde jag henne hem för att efter det kunna springa hem. Fy vad det tog emot, min kropp sa verkligen "NEJ!!" men hem kom jag - tur var väl det. Nu ligger jag halvdöd i sängen och chillar lite till Hellström. Ett bra avslut på en bra dag.

Imorgon ska jag till Helsingborg och kanske Lund med Aggiie, vi ska göra en liten utflykt tillsammans för att se vad de lite större städerna har att erbjuda. Vi ska kolla in hennes skola, kanske en nötbar eller två och sedan får vi se vem vi träffar. Jag tycker faktiskt att det ska bli riktigt roligt :) Därför ska jag lägga mig snart då tåget går tio över nio från Ystad imorgon.

Har alla andra haft en bra dag?

Eskimo Joe - London Bombs

Om man inte tycker om denna, då saknar man mentaliteten för att vekligen uppskatta och älska musik.

Drag me by my ankles
To the bottom of the ocean
There I'll stay forever
Until you come back from England

I stayed up forever
Tried to call your number
But you were lost forever
In the early days of winter

The London bombs
The London bombs
The London bombs
The London bombs

Dirty little town on the Thames is calling you away


drömoutfit!

Rosa kjol, Ellos - 249kr
Spetsleggins, Ellos - 149kr
Svart kilklack, Åhléns - 199kr
Svart body, Gina Tricot - 129kr
Armband, H&M - 49,50kr
Halsband, H&M - 79,50kr
Örhänge, H&M - 29,50kr

sjung om dina sorger och ditt krossade hjärta, berätta för alla vad han inte gav dig.

Vad vet du om gryningen?
Förrän du mött varje morgon, med sömnlösa ögon.

Vad vet du om solen?
Förrän nån släckt alla ljusen.
Och vad vet du om att inte vilja vakna längre?
Ni kommer få se er ungdom ruttna framför er.

Och vad vet du om kärleken?
Förrän du förgäves hatat den.
Och vad vet du om hur hjärtat kan bränna?
För kärlek som aldrig kan dö, men inte heller leva.

Han kommer aldrig tillbaka.

Det är mitt eget fel,
vad som än händer med mitt hjärta.
För jag har alltid vetat att du skulle stanna,
jag blir hellre ensam än lycklig med någon annan.

Tysta ner musiken, han kommer aldrig hit igen.

(500) days of Summer

Jag har precis sett (500) days of Summer och fy vad bra den var. Istället för att göra en fantasibaserad romantisk fjantrulle så har det nu kommit en film som reflekterar verkligheten. Missförstå mig inte nu, jag älskar romantiska fjantrullar, men det är mysigt med lite omväxling ibland. Denna film borde alla se, så sjukt bra!

isn't it obvious that I need you?

I spend time to try to get to know you,
as life passing by I show you my heart,
I couldn't be more true.

I spend trust despite of everything that I've lost,
I put my trust in you.

If holding hands is too descret,
let's make out in the middle of the street.
If this flowery just ain't enough for you,
help me God, tell me what to do.
Couldn't be more true,
isn't it obvious that I need you?

weheartit


RSS 2.0