hot, hot, hot!

Ungefär såhär ser min drömman ut:
MUMS!!

weheartit

Beyonce - If I were a boy

detta är ett mästerverk.
Beatet, rösten och texten gör att jag ryser.
antagligen en av de bästa låtarna jag hört på väldigt länge,
detta är inte en ny låt men jag blir aldrig trött på den.
So enjoy!

kan knappt röra mig!

Nu har jag tränat på gymmet i två timmar och sedan gått en långpromenad på en timme. Jag tror att den promenaden blev lite för mycket. Fast nu känner jag hur svetten rinner på ryggen och efter att jag ätit min frukost, en halv skål turkisk yoghurt med jordgubbssmak, så ska jag hoppa in i duschen. Jag känner verkligen hur skönt det ska bli att få duscha av mig.

En sak som jag inte förstår och det är hur de på gymmet förväntar sig att jag ska lära mig mitt nya program när jag har världens snyggaste instruktör. Hans leende är to die for och han är verkligen eyecandy på hög nivå. Jag trodde att jag skulle svimma när jag insåg att det var han som skulle lära mig mina nya övningar. Fast det gick bra och jag skämde inte ut mig för mycket, bara en gång. Fast förutom att han distraherade mig lite så gick resten av passet bra. Känner verkligen hur dålig kondis jag har, fast nu ska den förbättras!

Nej, nu måste jag hoppa in i duschen. Känner mig riktigt svettig och äcklig!

dessa maskiner är de jag använder mig mest av. Riktigt bra!
pic; Breeze hemsida


gymmet nu på morgonen

När man går på GI så förbränner man som bäst på morgonen, jag läste det i någon tidning för evigheter sen. Fast det har satt spår i mig och nu försöker jag alltid träna så tidigt som möjligt. Därför har jag alltid varit på gymmet fem på morgonen, dock går inte det idag eftersom jag har bokat in en tid med en personlig tränare. Hon ska visa mig ett nytt schema för att stärka mig rygg. Jag har haft ont av och till i fyra år, förhoppningsvis så hjälper denna träningen mig.
             Är dock lite nervös eftersom mina träningsskills är sjukt dåliga just nu, har inte tränat på några månader. Om man inte har tränat på länge så försvinner ens uthållighet så då måste man börja om från början igen när man väl bestämmer sig för att ta upp träningen.

Fast nu ska jag se det positiva i allt, jag vill komma i form igen och jag tycker om mitt gym. Så nu är det dags att byta om, ta mig i kragen och förbättra min uthållighet på alla sätt och vis!

Vi hörs!

When will you come to look for me?

I float through strange days
Search the one way to
Bring me back to you

So don't let me go
Don't let me go
Don't let me go
From here

'Cos I'll be still lost

Lögner(pretty little liars) av Sara Shepard

Alison, Spencer, Emily, Hanna och Aria är bästa vänner. Fast en dag försvinner Alison och de andra har ingen aning om vad som hänt. Efter tre år så har Alison fortfarande inte hittats. Nu går livet vidare för de andra och alla har förändrats på olika sätt, de är inte längre bästa vänner och de har alla olika problem. Spencer påbörjar en till början väldigt oskyldig flört med sin systers pojkvän, Emily har pojkvän men börjar få känslor för den nya tjejen på skolan, Hanna brottas mot sin vilja och sin önskan att blir/vara smal - något som hon blir med hjälp av fula och självförstörande knep och Aria fantiserar om sin nya lärare i engelska. De lever alla olika liv på samma skola.
          En dag börjar alla få sms och mail från en okänd person som kallar sig själv A. Alla börjar undra om Alison är tillbaka och de börjar även bli rädda för att hon har återuppstått från det döda. Alison var den som höll ihop gänget och hon visste alla hemligheter om alla i gänget, även den hemska "Jenny-skandalen". Livet börjar både bli komplicerat och skrämmande för alla tjejer. Den stora frågan är; vad händer härnäst?

Jag var ganska likgiltig när jag läste denna boken. Detta är verkligen inte en bok som jag hade läst, om Peggy på jobbet inte hade bett mig, eftersom målgruppen för denna bok ligger ungefär vid 12:års åldern. Fast den var stundtals väldigt spännande och den innehöll situationer som jag tycker ska finnas i en bok för att den ska vara bra. Den var helt okej men som sagt så är det inte en bok som jag kommer rekommendera för mina vänner. Detta är lite som Desperate Housewives fast för unga, mest inrikat för tjejer. Vill man läsa något lätt och lite smått spännande så ska man läsa denna, men det är inte en bok för någon som är 15+ och brukar läsa.
                 Kan även påpeka att detta är första delen i en serie. Andra delen heter Hemligheter och den finns även att köpa just nu. Har inga uppgifter om fler böcker i serien eller när de kommer bli publicerade. Sen måste man antagligen läsa alla i serien för att få ett slut på storyn. Det är en del väldigt lösa trådar när denna boken är slut, man på exempelvis inte reda på vad hela "Jenny-skandalen" handlar om, även om man till viss del kan gissa sig till det. Det är en platt bok med en del höjdpunkter och en del dalar.

Stella & Sebastian av Jenny Leeb

Stella och Sebastian har det bra, de bor tillsammans och är lyckliga. Fast småsaker som egentligen inte är viktiga påbyggs och tillslut funkar det inte längre. Stella bestämmer sig för att flytta ut och det är slutet på deras förhållande. Även om de inte är tillsammans så umgås de som vänner och träffas ofta, på något sätt så funkar vän-stadiet bättre är förhållande-stadiet. Allt känns helt okej även om Sebastian fortfarande inte förstår riktigt vad som gjorde att de gick skilda vägar. Han ser fortfarande ett litet hopp om att de kan bli tillsammans igen, tills han träffas Anna. Han tycker hon är världens sötaste tjej och de börjar inleda ett förhållande. Han är äntligen redo att glömma Stella och gå vidare. Relationen mellan Sebastian och Stella förändras, vilket gör att de båda agerar på sätt som de själva inte förstår. Känslor förändras och det mesta slutar i total kaos.

Denna bok handlar främst om att släppa taget, ta nya tag, vänskap, vardagsproblem och kärlek. Jenny Leeb skriver på ett sätt som får en att vilja läsa vidare. Stella och Sebastian känns väldigt verkliga i många stycken vilket gör att man får en tydligt bild av vad som händer. Dock är detta kanske inte en bok som jag kunde relatera till. Eftersom karaktärerna är vid 30:års åldern så gör det att jag inte riktigt kan sätta mig in i situationerna så bra. Fast det gör inget eftersom fokuset inte ligger så mycket på åldern utan mer på själva relationerna mellan personerna. Over all så var det en bra bok, saknade lite delar men det kompenseras genom en bra historia genom hela boken.

Life-size Humans - Something to remember

Jag har precis hittat världens skönaste låt. Jag vet inte riktigt varför jag tycker om den så mycket, men den har fastnat i min hjärna och där har den stannat. Låten är med i en reklam som går på TV just nu för Philadelphia. Har försökt hitta låten men har inte lyckats, fast min bror som är ganska bäst hittade den. Så nu kan jag lyssna på den hur mycket jag vill. Detta är verkligen en måbra-låt och jag blir glad varje gång jag lyssnar på den!

Spread a little love today
Spread a little love my way
Spread a little something to remember
Spread a little joy and see
Need a little happiness to be
Living the life with me
Spread a little joy and see
Need a little happiness to be
Living the life with me


John Mayer - Who says

Jag har förälskat mig i Johns Mayers nya album Battle Studies.
Favoritlåtarna är Who says, Heartbreak warfareFriends, lovers or nothing och Half of my heart.

jag ska måla hela världen lilla mamma.

Det bästa med naturen är alla färger.
grönt, gult, rött, blått och allt mittimellan.
pics; papertissue

the music makes me think of you, when every word is gone and the feeling of my broken heart takes over - I listen to music and think of you.

Varje tanke som en gång fanns har nu försvunnit, även om doften av lycka fortfarande finns kvar i luften. Jag vill inte längre känna mig otillräcklig och därför sätter jag punkt för den delen i mitt liv som har fått mig att verkligen känna. Inga fler mail, inga fler tårar och inga fler drömmar om att allt skulle kunna vara annorlunda. Nu är det som det är, även om det krossar mitt hjärta flera gånger om när jag försöker glömma.

Det var så perfekt, för första gången någonsin så kändes det verkligen som om någon förstod sig på mig. Som förstod att jag trycker bort människor för att testa dem. För om de lämnar mig så har jag haft rätt hela tiden, att man inte kan lita på någon, men om de ser förbi fasaden som jag byggt upp så ser de att jag bara är rädd för att bli sårad. Han gjorde det, han såg förbi allt och han gav mig en känsla av välbefinnande. Jag inbillade mig kärlek i varje ord han skrev, ett påhitt som jag levde på. Fantasin tog över och jag skapade en egen värld till mig själv - en värld där allt var på ett helt annat sätt.

Fast jag är trött på att gråta över spilld mjölk som aldrig har varit min. Jag kan inte leva i drömmarnas värld när alla andra försöker klara sig i verkligheten. Jag måste gå vidare och hur ont det än gör nu så måste jag släppa taget om något som har fått mig att må riktigt bra stundtals, men som i slutändan har skapat fler tårar än leenden. Dock så finns minnena alltid där, varje gång jag lyssnar på en speciellt låt eller läser ett speciellt stycke i en bok. Varje gång jag lyssnar på något med Damien Rice så dyker meningar upp i huvudet. Det var han som tipsade om honom och nu älskar jag Rice eftersom hans musik är så fantastik.

Vad som än händer så kommer jag aldrig glömma orden som skrevs och känslorna som fanns, ungefär 10 månader av glädje. För även om jag ska glömma och förtränga så tänker jag ändå alltid behålla mina minnen av tiden då jag verkligen var lycklig på ett plan i mitt liv. För det finns där bakom sorgen, för varje ord har satt små fotavtryck i mitt hjärta. De finns där, fast nu måste jag kasta min fantasibild och börja om på nytt - med något mycket mindre. 

Damien Rice - The Blower's Daughter

Damien Rice - Cannonball

Är du vaken Lars?

Ibland är även svenska program jäkligt underhållande!
Har aldrig riktigt tyckt om Så ska det låta, men efter i fredags så är jag redo att ändra uppfattning. För hur kan man inte skratta åt detta?:

So what you’re saying is, I’m your brand of heroin? Yes, you are exactly my brand of heroin.

Det enda jag vill ha just nu är precis det som dessa foto representerar. Jag vill hitta det som en del av mina vänner har haft men släppt, som några har funnit och hållit sig kvar vid som om det gällde livet och det som ännu aldrig har korsat min väg här i livet.
Det är en blandning av extas och lycka, blandat till en vacker doft som alla vill äga. 

shopping får mig alltid att må bättre

Jag har varit bakis hela dagen, fast efter en bakisfika med Emmylie och lite shopping så har jag mått lite bättre. När vi fikade så satt vi mest och höll på att falla ihop, sedan skrattade vi hela tiden och folk trodde nog att vi var smått galna. Fast som vanligt så skrattade jag hela tiden och vi pratade mycket om gårdagen och allt annat.

Efter fikan gick vi till Åhléns och det slutade med att jag gick hem med två nya par skor. Jag skyller såklart allt på Emmylie eftersom hon drar fram shoppingberoendet i mig. Fast jag har intalat mig själv att jag behöver vårskor, vilket är sant eftersom jag inte har ett enda par skor som är söta och som jag kunnat ha när jag har gått ut - fast nu har jag det!

Så jag är nöjd med mig själv eftersom jag har hittat två skor som faktiskt passar och är söta. När jag visade skorna för pappa så tyckte han att ena paret var riktigt fint, så han sa att han skulle betala dem. Jag har helt klart världens bästa pappa och inte enbart för att han ger mig saker, idag har han lyssnat på mina problem och hjälpt mig. Han och jag är verkligen bästa vänner!   

Orangerosa skor - 199kr
Svarta skor - 199kr (blåa på fotot, men jag köpte svarta)


pics; Åhléns hemsida

säg nej till alkohol!

Jag ska aldrig dricka alkohol igen! Det är ett som är säkert, det blev för mycket igår. Jag känner hur minnesluckorna tar över och jag kan inte hålla isär verklighet och fantasi. Jag vill inte ens veta vad som hände igår!

Nej, nu glömmer jag gårdagen - även om kroppen nästan tar död på mig. Jag har stressat hela morgonen eftersom jag tappade min mobil igår på Kings Head. Fast min lilla ängel Emmylie hade fått tag på den igen så nu behöver jag inte oroa mig för det. Ringde mobilen imorse och när Emmylie svarade så började jag gråta av lättnad. Herregud, jag trodde verkligen att jag hade förlorat ännu en mobil.

Nu ska jag äta lite frukost om jag kan, sen ska jag fika med Emmylie senare. I eftermiddag är det handboll med pappa som gäller. Jag hoppas bara att jag fortfarande lever ikväll!

Vi hörs.


en stressfylld dag

Idag har jag för mycket att göra, det känns som om slutet av kvällen bara kommer bli ett enda stort andetag av lättnad. Idag ska jag jobba så jag är inte hemma förrän halv fem eftersom det är långlördag. Sen har jag ungefär tre timmar på mig att göra klart allt hemma innan de första personerna kommer hem till mig. Detta gör att jag redan nu har börjat stressa och göra listor i mitt huvud av allt jag måste göra innan klockan blir halv åtta.

Men det kommer säkert bli bra, ikväll är det nämligen fest som gäller och jag har längtat efter denna kväll i tre veckor. Så nu är det äntligen dags att göra sig fin och sedan inta dansgolvet. I CAN'T WAIT!!

Fast morgonen går ut på att vila och titta på vackra bilder av snygga killar.
Robert Pattinson är helt klart den perfekta mannen!

right round.

Jag har väldigt många tankar i mitt huvud just nu, allt känns helt sjukt och overkligt. Jag har så många beslut som måste tas och jag har inte den tiden jag behöver på mig för att göra rätt beslut. Allt blir bara till förvirring och jag är så rädd för att allt ska bli fel. Vem vet vad som är rätt? Vilken väg ska man välja?

Förutom en tankefylld förmiddag så har jag hunnit med ganska mycket. Jag har gått en långpromenad, varit på Forum och pratat med en studievägledare, varit på gymmet och betalat min avgift, bokat in lite personlig träning med Seth, pantat och handlat inför helgen, lämnat tillbaka ett par leggins på Lindex och köpt trisslotter! Ja, det har varit en väldigt hektisk förmiddag men jag tycker om det. Ibland är det så tråkigt att bara ligga hemma och inte göra någonting.
            Nu ska jag klippa lite i en klänning jag har, sen ska jag träffa Therese. Vi ska umgås, sy lite och sen ska vi laga mat tillsammans hemma hos henne. Det kommer bli en väldigt bra fredag, måste dock lägga mig tidigt för jag ska jobba imorgon.

Nu ska jag fortsätta att lyssna på musik, klippa lite och sedan blir det kanske en minilunch om jag är hungrig. Min aptit har varit ickeexisterande de sista dagarna och jag börjar bli lite orolig. Förhoppningsvis så kommer den tillbaka inom en snar framtid.

Vi hörs!


Beyonce - Freakum dress

detta gäller alla fina flickor som kommer till mig på lördag!

the good old days

När jag höll på att städa innan så hittade jag en del foto som jag inte har sett på länge. De är från när jag var yngre och vi bodde i en annan lägenhet. Så jag tog foto på några av de jag hittade, därför är det så dålig kvalité. Tyvärr har jag ingen scanner, annars hade jag lagt in alla för de får minnen att komma tillbaka.
Här är några av de foto som jag hittade, it feels like the good old days.

nedan: jag och min kusin Sofie hemma hos henne.

nedan: mormor vid en lekplats med mig i vagnen

nedan: vi firade en av mina födelsedagar. Tror jag fyllde fem eller sex.


nedan: när jag började 1:a klass på Blekeskolan


det är fan jobbigt att städa!

Jag trodde aldrig att det skulle vara så jobbigt att städa. Det hade det kanske inte varit heller om jag nu hade haft orkheten att städa lite då och då. Fast dammet har samlats på lager och jag har bott i en svinstia på sista tiden, dock är det mitt eget fel. Men jag har inte riktigt orken att göra allt på en gång, jag har ju inte ens hunnit äta något idag än. Så nu jobbar jag på sparlågor, medan jag på samma gång har lite uppehåll för att flumma runt på facebook.

Tur att jag har Ellie Goulding, Salem Al Fakir och David Guetta som håller mig sällskap. En eller två låtar med Rihanna utöver det gör att det faktiskt är ganska roligt att städa. Jag har även fastställt att jag nog är lite allergisk mot damm och det faktum att jag måste vara inne när solen skiner som klarast för första gången detta året. Damn, I hate cleaning - but I need to be cleaning out my closet. (Eminem ffs!!).

foto från i somras, jag saknar värmen!

two of a kind

jag älskar dig ♥


städdag!

Ungefär såhär kommer min dag se ut! Eftersom jag inte har haft tid att städa på en evighet så är det verkligen dags nu. Speciellt eftersom jag får fint besök på lördag och jag inte hinner varken städa imorgon eller på lördag. Så jag får ta tag i det nu, vare sig jag vill det eller inte.
           Det värsta jag vet är att städa, jag blir aldrig så uttråkad som då. Fast nu börjar mina dammråttor tala vilket betyder att de har fått leva lite för länge. Så nu kommer dammvippan, dammsugaren och rengöringsmedlet fram. Wish me luck, I'll need it!

weheartit

that's what friends are for ♥

Ibland så betyder inte en vänskap att man enbart ska prata om problem och viktiga saker. Ibland är det något mycket mer, en lättsinnighet att göra någon av sina vänner glada igen efter att ha varit med om något hemskt. För även om de flesta jag känner är glada väldigt ofta så kommer det dagar då även de inte orkar vara glada. Då är det vännernas jobb att göra personen glad igen, 'cause that's what friends are for.

Jag vill kunna sitta på ett fik och skratta konstant i en hel timme bara för att någon säger "jiiiadooo".
Jag vill ha konstiga och helt oförståliga konversationer om kebaber, pizzor och "det heliga templet" på msn.
Jag vill låtsasbråka för att sedan kunna skatta bort skämtet som var så torrt att öknen hade föredragits.
Jag ska kunna göra ett enda litet ljud så att mina vänner förstår att det är någon i lokalen som jag känner och inte vill träffa.
Ja, jag vill helt enkelt ha vänner som får mig att skratta när jag egentligen bara vill ligga i sängen och gråta över sorger som jag egentligen inte kan göra något åt.

Det som jag är så ytterst tacksam för är att jag har just dessa vänner. För jag har på olika sätt glädjepiller i alla de som står mig nära. Vissa känner mig bättre än andra, men alla vet att vi alla ibland bara behöver glömma vardagen - gå in i ett tillstånd av ren glädje. Och det är precis vad jag och mina vänner ger till varandra, en säker plats att vara sig själv. För varje gång jag tänker tillbaka på våra fester, fikastunder och samtal så svämmas mitt sinne över av ett lugn och glädje.

Så detta inlägget går till mina vänner, för de förtjänar all lycka de får. De är underbara och väldigt speciella på alla dess sätt och vis. Jag kan med stor säkerhet säga att en del av mina vänner har räddat mig från att begrava mig själv i mörker - de har gett mig vägledning till ljuset. Jag älskar er!

Här kommer några av mina närmaste:


Decembergatans hungriga andar av Ulrika Lidbo

Jenny drömmer om en enda sak, hon vill bli smal! Hon vill inte längre bli retad för att hon är tjock och hon vill visa alla att hon kan bli lika smal som dem. Hon lovar sig själv att hon ska bli smal tills hon ska börja åttan, så hon har hela sommarlovet på sig. Hon börjar på sitt "superschema" fast hon märker ingen skillnad. Hon känner sig inte smalare och hon känner sig misslyckad, fast när hon börjar skolan efter sommarlovet så märker alla andra skillnaden.
          Fast det räcker inte, hon känner sig fortfarande tjock. Då träffar hon Betty, en tjej som också försöker gå ner i vikt även om hon redan är smal. De börjar skapa en väldigt destruktiv vänskap, de umgås mest för att prata om bästa sätt att gå ner i vikt. Betty lär Jenny allt hon kan, allt från att vad man ska äta för att äta minst kalorier till att hur man bäst får upp allt "dåligt" man ätit.

Detta är en väldigt bra och allvarlig bok som handlar om vardagen för en del ungdomar, främst flickor. Denna visar en bild av ätstörning och främst bulimi, något som visar sig i allt yngre åldrar. Författerskan har på ett bra sätt fått in dagens ungdomar och visar hur det faktiskt ser ut på många skolor och i många hem i landet. Även om alla lärare och föräldrar inte ser det, så sker det oftare än man tror.
         Jag blev väldigt berörd och extremt rädd när jag läste denna. Berörd eftersom historien är så bra skriven att man lever sig in i Jennys självkrossande tankar och rädd för att jag aldrig skulle vilja sätta ett barn in i en sådan värld. För även om denna berättelse är påhittad så händer det faktiskt i verkligheten. Detta är en bok som påminner en om verkligheten, den är lättläst och det är en ungdomsbok men jag tycker man ska läsa den!

Blue October - Hate me

När jag började läsa Twilight-serien så var jag väldigt intresserad av Stephenie Meyer, författaren, och efter att ha läst klart böckerna så började jag läsa mer om henne. När jag såg en intervju med henne så sa hon att Blue October skulle spela en låt eftersom just den låten hade inspirerat henne att skriva ett stycke i första boken.

Efter det var jag fast och nu har jag lyssnat på mycket av just Blue October. Fast jag glömmer aldrig den första låten som jag hörde, den som faktiskt har berört mig mer än mycket annat jag hört!

fly me to the moon.

Här vill jag bo:

papertissue


chai-latte & en bra bok

Nu ska jag dra ner en vända på stan. En chai-latte på espresso house + en bra bok kommer göra att denna dagen kommer bli ganska perfekt! TUMMEN UPP PÅ DET!

Vi hörs mina små sötnosar♥

Twilight-skor!

Om någon hade köpt ett av dessa paren till mig, då har jag gift mig med denna personen!


Pics; HC
Okej, jag hade kanske inte gift mig med personen men det hade varit nära. Ett Twilight-fan som jag är så kan jag inte göra annat än att älska dessa skor. De är speciella, står för det jag älskar och jag tycker de är snygga. Sen vet jag att när mina vänner ser detta så kommer de skratta och tycka att jag är galen, men skorna är faktiskt fina. De jag helt skulle vilja ha är med all säkerhet de rosa där det står: "you are my life now." och de svarta där det står "I promise to love you forever.". Jag ryser i hela kroppen bara jag tänker på de citaten!

Ja de hamnar med all säkerhet på min födelsedagslista över vad jag vill ha när jag fyller 20. Dessa, några goda drinkar, andra presenter som kommer från hjärtat och några kramar hade utgjort en perfekt födelsedag. Nu fyller jag ju inte år förrän den 31 juli men jag kan ju börja drömma redan nu!

David Guetta - Toyfriend

Jag känner verkligen peppen just nu, gör alla andra också det?
Snart är det lördag & då är det feeeeeeeest!!!
I CAN'T WAIT!

ge mig en ny garderob!

Jag är så trött på alla kläder jag äger. Mycket av det är gammalt som gatan, en del är sönder och några plagg är jag helt enkelt trött på. Jag har inget som är snyggt, inget jag kan gå ut i och absolut inget att ha till vardags. Om jag ändå hade haft några tusen mer på kontot, då hade jag bland annat köpt detta från H&M:

klänning med blomtryck, 99kr. Blå fodralklänning, 299kr. Randig tröja, 149kr

ballerinaskor, 129kr. Sandaler, 199kr

Charlie goes to candymountain

Det är så dåligt att det blir bra!

världens sjukaste dröm!!

Inatt hade jag världens sjukaste dröm, den var så klar att jag skulle kunna beskriva varenda sekund. Fast eftersom den var ganska privat på vissa ställen så är det något jag undviker. Fast den handlade om att jag hade fest hemma hos mig. Det var jag och några kompisar som satt på mitt rum, sen hade vi även bjudit dit fyra handbollsspelare - sen spårade det ut. Tillslut kunde jag knappt stå, jag hade umgåtts med för många människor och min bror var där + mina grannar. Jag försökte städa upp i köket och sedan fick jag en blackout. Vaknar dagen efter(i drömmen) och då är Emmylie där och berätta för mig allt jag sagt, jag skäms efteråt!

När jag vaknade var jag förvånad över hur verkligt det kändes. Varje smak var så levande att jag trodde jag var vaken. Jag kan fortfarande känna smakerna på min tunga, bland annat efter en lite saltare mix någon gång i drömmen. Jag kommer inte glömma denna drömmen i första taget, den var läskig, rolig och helt sjuk.

Största delen av drömmen spenderades i bakgrunden på detta foto:


jag önskar att jag spelade huvudrollen i dina drömmar, så som du spelar huvudrollen i mina.


one thing will never change and that thing is the way I see myself

I hela mitt liv så har jag känt att jag inte varit värd det jag fått. Att alla dåliga saker var helt p.g.a hur jag var som människa och att jag inte förtjänade allt bra som hände mig. Från ett helt personligt perspektiv så har jag både dragit nitlotter och storvinster, det beror lite på hur man ser det. Jag har kanske inte haft världens lättaste uppväxt de sista fem åren men det har kompenserats med en fantastik pappa och underbara vänner. För min pappa är min bästa vän och han har lärt mig så mycket. På samma sätt som mina vänner har lärt mig att alla inte sviker - de har gett mig glädje i livet.
Fast jag anser inte att jag förtjänar det. För i mitt huvud så är jag den som borde dra nitlotter hela tiden. Jag är den som inte borde ha sådana fantastiska människor runtomkring mig. Egentligen vet jag inte varför jag känner så, men något inom mig slår varningssignaler varje gång någon är snäll mot mig. Som om de enbart är snälla för att de vill ha något tillbaka - dåligt självförtroende och egna erfarenheter gör att jag inte längre kan lita på folk.

Fast innerst inne förstår jag att jag nog förtjänar allt jag har, för i slutändan så blir det vad man gör det till. Jag intalar mig själv varje dag att jag har något och är någon som folk vill umgås med. Jag är kanske inte så hemskt som jag tror själv, jag är kanske helt okej ändå.
Allt handlar om att tänka om och varje dag så lär jag mig av mina nära och kära. Även om jag än idag tror att många av mina vänner tänker lämna mig så håller jag de tankarna för mig själv och trycker undan dem, för jag vet att mina vänner finns där när jag behöver dem. Det är bara ett ont nät av fel tankar som ibland gör att jag inte kan prata om mig själv, för allt jag säger kan kanske i slutändan användas mot mig om det kommer i "fel" händer.
Vi har alla våra demoner, jag hoppas bara att jag kan vinna kampen mot mina!

pics; papertissue


Karriär och köksbesvär av Sophie Kinsella

Samantha jobbar på en väldigt framgångsrik advokatbyrå och hennes mål är att bli den yngsta delägaren genom tiderna. Detta gör att hennes sociala liv inte längre existerar då hon lägger ner själ och hjärta på sitt jobb. Hon jobbar väldigt många extratimmar i veckan och detta gör att hennes drömmar håller på att slå in. Fast precis innan drömmen slår in så begår Samantha ett stort misstag som gör att hela hennes karriär står på spel.
        Istället för att stanna kvar på jobbet och reda ut det så flyr hon och hoppar på det första tåget från London. Hon hamnar helt plötsligt i en stad som hon inte känner igen och när hon knackar på en dörr till ett av husen så blir allt mycket konstigare. De som äger huset tror att Samantha är en hushållerska och söker tjänsten hos dem, Samantha spelar med och med hjälp av lögner så får hon jobbet.
        Det enda problemet är att hon inte har en aning om vad man gör som hushållerska. Hon har ingen aning om hur man lagar mat, hon kan knappt städa och tvättning är något som hon aldrig gjort på riktigt innan. Nu måste hon lära sig allt detta för att kunna behålla jobbet och glömma allt det andra i London. Fast det försvinner aldrig riktigt och när hon försöker ta reda på läget så kommer hon in på spår som visar att allt inte riktigt gick rätt till. Var det verkligen hennes fel?

Denna bok är humoristisk, romantisk och verkligen en bra indikatior på att vi alla ibland behöver stanna till för att luka på de vackra blommorna. Jag tyckte verkligen om denna boken och vid vissa tillfällen så kom jag på mig själv med att skratta högt. Den får ens hjärta att slå snabbare vid vissa tillfällen och ibland kan man leva sig in i Samanthas roll så bra att allt känns så mycket mer levande. Jag har även läst Min hemligheter av Sophie Kinsella och den är precis lika bra som denna. Dessa två böcker har något speciellt som jag inte tycker Shopoholic-böckerna har. Jag har bara läst början på den första, en shopaholics beännelser, fast den var så tråkig att jag inte läste ut den.
      Karriär och köksbevär är verkligen en bok som jag inte kunde lägga ifrån mig. Jag ville bara läsa vidare för att se vad som skulle hända. Så detta är verkligen en bok som jag rekommenderar för de som behöver en må bra-bok!


helt lost in the blåst

Jag har inte alls varit på humör. Jag har varit så sjukt irriterad hela dagen och jag vet inte riktigt varför. Eller till viss del vet jag vad det beror på, men snart har jag löst det för det bättre. Jag har till och med kommit på en plan idag för hur min framtid kommer se ut. Jag trivs med valen jag nu har gjort även om jag är så sjukt nervös. Jag har svårt för att prata med nya människor, men en ny tid innebär förändring. Nu måste jag bara fullfölja mina planer också!

Kan även säga att jag läst ut en bok som verkligen berörde enda in i ryggmärgen. En hemskt och antagligen väldigt verklighetsbaserad bok. Kanske inte just från författarens perspektiv men den handlar om något som händer fler och fler ungdomar i dagens samhälle. Mer om just den boken kommer senare :)

Nu ska jag fortsätta se på CSI och sen ska jag nog skriva lite, det verkar som om jag bara vill skriva dygnet runt. Det är både befriande och lite krävande att kväva idéer när man gör något annat.

kiss me, make me forget every bad memory.
save me, love me like nobody else have.
make me feel again!

I'm sorry for every word.

Idag är en väldigt dålig dag.

go somewhere


papertissue


en kyss att bygga en dröm på

Jag blir aldrig kär i nån, sånt där är slöseri med tid.
Men då slösar vi bort våra liv, jag tänker alltid på dig i april.
Ge mig en kyss innan du går, att bygga en dröm på.
-
Håkan Hellström

WeHeartIt


en heldag med Linn

Nu har jag precis kommit hem från en väldigt trevlig eftermiddag med Linn. Först gick vi till Triangeln och åt, sedan stack vi till Espresso house och tog en liten dricka. Det har blivit mycket prat om allting, speciellt kärlek. Jag vet att kärlek inte är något lätt och vad man än gör så känns det som det bara blir värre. Det bästa man kan göra är att glömma, fast ibland går inte det. Det tog mig över ett år innan jag kunde gå vidare efter jag varit "kär" för första gången. Jag vet hur ont det gör, hur många tårar som faller och hur värdelös man känner sig.

Fast idag har vi bara skrattat hela tiden, jag höll nästan på att kissa på mig så hysteriskt blev det. Jag kan med ärlighet säga att Linn är en av de få som drar fram glädjen ur mig. Hur ledsen jag än är så gör hon mig glad. Jag behövde henne idag.

Ett litet extra plus är att en väldigt söt kille, som jag känner, satt och tittade på oss. Linn sa att han tittade på mig flera gånger, man får fan ta det man får. Jag hade då aldrig sagt nej till honom, han är snäll och riktigt snygg! Mitt nya ögongodis i stan, haha ;) Det var i alla fall en underbar dag, tack till Linn!!

Såhär blir det när man umgås med Linn en hel eftermiddag. Ja tillslut blir det ganska suddigt. But I love it!
vårklänningar

Just nu är jag helt besatt av att shoppa. Förutom en baströja på H&M för 99kr så har jag inte shoppat sedan augusti förra året. Så nu är jag ute efter shoppingoffer och en sida som jag tycker väldigt mycket om är Ellos. De har söta kläder för ett överkomligt pris. Jag har inte hur mycket pengar som helst så jag försöker hitta guldkornen bland de vanliga stenarna.

Så nu har jag hittat några klänningar som jag vill ha och som är så mycket sommar att man nästan svimmar, håller ni inte med?:

229kr, ser lite klumpig ut på fotot men jag tror att den skulle vara riktigt snygg med ett par svarta leggins, ett stort halsband och några armband + söta svarta örhängen.

149kr, billigt och bra för en söt sommarklänning som passar till mycket. Koftan får man köpa separat.

249kr, finns även i gult med blommor på. Jag är ganska kär i denna, så om det är någon jag ska köpa så blir det nog denna. Den är billig och så jäkla vacker. Jag blir helt glad bara jag tittar på den!

Min favorit:

599kr, men det är det nästan värt!

sovmorgon

Jag förstår inte att jag har sovit såhär länge, det är minst fyra månader sedan jag hade sovmorgon. Har alltid gått upp tidigt för att ha hela dagen framför mig, nu känns det mest som en dålig dröm - jag förstår inte riktigt.

Jag har läst igenom det jag skrev igår och fy vad dåligt det är, fast det finns något att jobba med. Så nu medan jag äter mitt äpple till lunch så ska jag kolla igenom det en gång till. Ska träffa Linn halv ett och umgås lite med henne, sen är det handboll ikväll. Bra musik, en trött Mika och en massa papper slutar alltid med konstiga saker!

Vi hörs!

write me a story. A lovestory like no lovestory I've ever read before. Tell the hole world about it, about the thing we call love.


Jag bara skriver och skriver, det tar aldrig slut. Det känns som om mina tankar och mina känslor för första gången jobbar tillsammans och skapar något som skulle kunna bli magiskt. Jag kan inte sluta skriva, allt bara faller på plats och bilderna i huvudet blir till ord som jag aldrig tänkt på innan.

Det känns fantastiskt att gå in i en annan värld, min fantasivärld. Där människorna är som jag vill att de ska vara och allting blir precis som jag vill att det ska bli. Detta är inget skämt, detta är historien jag alltid har velat berätta - detta är mitt liv!

today, every day.


Lookbook

Om jag hade haft råd och kroppen till det så hade jag klätt mig ungefär såhär typ sex dagar i veckan. Lite rock, lite fashion, lite jag och lite crazyness. Jag är helt såld på stora halsband, enkla linnen och något ytterligare som stärker looken. Ja, om saker hade varit lite annorlunda... Jag är helt såld!

Jane Fulton Alt

Jag har börjat bli ett litet fan av Jane Fulton Alt. Jag tycker speciellt hennes fotoserie Burn är riktigt cool och nedan är några från just den. Det är lite mystik men på samma gång något magiskt över dem, det är precis därför jag tycker om dem.


JaneFultonAlt

myskväll

Igår var jag hemma hos Matilda och vi hade en liten myskväll. Det var jag, Matilda, Elin och så kom Emmylie senare. Vi beställde mat, kebabsallad är så sjukt gott, sen hyrde vi film och jag köpte lite nötter. Efter det gick vi hem till Matilda igen och där avnjöt vi maten och såg filmen. Det blev The Ugly Truth, en förutsägbar kärleksfilm med lite komiska inslag. Även om man redan från början kunde ana hur den skulle sluta så var den bra och jag är helt såld på Katherine Heigl, hon är så jäkla vacker och jag önskar att jag såg ut som henne. Sen är Gerard Butler så karismatisk att han charmade mig redan när jag såg P.S. I love you, en film han medverkar i.

När filmen var slut så gick vi upp på Matildas rum och där satt vi och bara chillade. Kollade in snyggingar, pratade om allt mellan himmel och jord, kollade in lite fler snyggingar och sedan var vi bara oss själva - galna och lite halvt sinnesjuka. JADO, NAJDO, HAJDO!! Haha, jag skrattar fortfarande lika mycket.

Det var en bra film, en bra kväll och jag är glad för att glömma allt annat en liten stund. Till och med cykelturen var riktigt mysig. Kall luft i ansiktet och tankarna låg och sov, ja det blir knappt bättre än så!

Calvin Harris - You used to hold me

denna låt är så sjukt bra, kan inte få ut den ur mitt huvud.
Jag har gått och nynnat på denna låten hela dagen :)

New Moon kom med posten!

Jag blev överlycklig när jag kom hem precis och såg att det var ett paket till mig från CDON.com. Det visade sig att det var New Moon, filmen jag förbeställde för minst två månader sen. Jag är så sjukt lycklig nu, har verkligen väntat på den!!

Så nu vet jag vad jag ska göra resten av dagen. Jag ska avnjuta snygga vampyrer, starka varulvar och en magisk kärlekshistoria. Jag är totalt och hopplöst kär i Edward Cullen, mannen som är min fantasi-drömman. I mina drömmar säger jag aldrig nej till honom, världens snyggaste och mest kärleksfulla vampyr. Jag vet att han inte är verkligen, men jag drömmer ändå om en framtid med honom - ibland får man drömma absurda saker.

Såhär ser fodralet & omslaget på filmen ut:


Åh, jag är så lycklig!! Ingen förstår hur mycket jag älskar allt som har med Twilight att göra. Böckerna är så känslosamma att jag gråter varje gång jag läser dem, filmerna är inte lika bra men de förverkligar mina inre bilder av händelserna och karaktärerna, alla i filmen är så sjukt snygga och framför allt så får böckerna och filmerna mig att känna något. RIGHT NOW I'M A VERY HAPPY GIRL!!!


ibland är en bättre än två

Idag har jag varit på stan, enbart för att hälsa på min kära bror på jobbet. Det slutade såklart med att jag köpte en bok, denna gång en ungdomsbok. Jag var helt inne på att köpa en bok idag så jag har inte så stor ångest över det. Eftersom jag inte jobbar nu om dagarna så avnjuter jag hellre några bra böcker än ser på tv. Det ger mig mer att läsa än att se på tv. Jag kan leva mig in i andra verkligheter i ett tag och skapa mig egna bilder av innehållet, sedan lär jag mig faktiskt några nya ord i varje bok jag läser.

Nu har jag även kommit på att det är precis lika roligt att fika ensam. Efter mitt bokköp så gick jag till Espresso house för att köpa något att ta med mig. Fast jag funderade lite på det och insåg att jag lika bra kunde sitta där, ville inte riktigt gå hem till en ensam lägenhet. Så jag satte mig i ett hörn, tog upp boken som jag håller på med just nu, drack min stora chai-latte och bara njöt. Ibland är faktiskt en bättre än två, jag hade en väldigt mysig stund med mig själv. Så, det kommer jag verkligen göra fler gånger!!

Kan även säga att den boken jag läser nu är väldigt bra och rolig, kommer antagligen lite mer om den när jag läst ut den :)

pepp på fest!

Ingen är så redo för fest som jag just nu. Jag lyssnar på David Guetta och njuter av känslan som rör sig genom min kropp. Jag vill shotta tequila, dansa på en stol och göra saker som jag kommer ångra dagens efter. Jag vill ha fest och bjuda med alla mina vänner, jag vill bara leva!!

GE MIG FEST,
GE MIG DANS,
GE MIG EN HEL NATT AV ÄVENTYR!

David Guetta feat Estelle - One love

Ibland har en danslåt mer än ett bra beat, då det finns ord som stämmer in och kryper under skinnet rakt in i kroppen. Det är då det skapas magi, när geniet får tala till hjärtat.

Now here we stay, it's all that we're worth
I've been through the pain and been dragged through the dirt
Whatever they tell you were bigger than words
I've been where you're standing, I know how it hurts

Let this be a song now and this be our day
And we stand together, we'll be okay
'Cause we're survivors, we're making it work
Expecting the best when they hope for the worst

One love, this is the way we found
One love, even though they'll let you down
One love, nobody's perfect now
One love, don't let that hold you down

One love, let's stick together now
One love, we got to stand our ground
One love, it's easy to believe in
One love, believe in you and me, one love

medley av låtar från serier

Jag hittade precis denna video på youtube. Det är en kille som spelar en del olika intro från serier som går och har gått på TV. Det är bland annat från serier som The OC, Fresh prince of Bel Air, Arkiv X och Vänner. Jag är helt insnöad på när han har vit tröja, så jäkla snygg. Titta och njut!

Udda av Sara Lövestam

Martin tänder på kvinnor som har amputationer och skevheter i sitt yttre. Lelle är lesbisk. Paula är en rullstolsbunden kvinna som saknar 1½ ben plus har ett skevt ansikte. Alla tre utvecklar olika relationer till varandra som förändras genom hela boken. Det börjar med att Martin börjar prata med Paula över internet och de börjar dejta. Första gången Paula träffar Lelle, Martins bästa vän, så känner hon redan ett hat som inte går att beskriva. Med hjälp av dessa tre människor och en del andra människor i denna historia så får vi följa hur allt går från klarhet till förvirring och till klarhet igen.

Denna bokens största budskap är att fråga: Vad är udda? Ingen är lik den andra men det finns vissa som sticker ut på väldigt extrema vis och en del människor kan inte hantera detta. Denna boken är en skildring av verkligheten på ett väldigt bra sätt. Språket är bra och jag tycker om hur man får följa flera olika parallella berättelser som utmynnar i en stor historia. Även om den stundtals var lite svår att hänga med i så får man svar på alla oställda frågor i slutet av boken.

Denna bok visar även hur liten världen kan vara, att alla på ett sätt hänger ihop. Även om man inte tror på det så kan Ödet avgöra mycket i livet och allt händer inte av en slump, denna bok visar bara hur tydligt det kan vara. Jag var inte alls besviken på denna bok och det är en bok jag tycker man ska läsa. Det är en bok som man kanske läser på tåget till skolan eller jobbet, eller en bok man läser när man vill ägna en halvtimme åt sig själv. Den är bra, även om det inte är något av det bästa jag läst, och det är en bok som säger mycket mellan raderna. Ja, en bra bok helt enkelt.

klipp klipp

Nu har jag precis kommit hem från frisören, något som både var lite skrämmande och förnyande. Jag klippte av en del av längden eftersom det var lite risigt och jag är väldigt nöjd med hur det blev. Har tagit före- och efterfoto men vill bara påpeka att jag ser ut som fan på dem. Ni kan ju fokusera på på håret och skita i hur trött och hängig jag ser ut på dem :)

Före:

Efter:

Före:

Efter:

Salem Al Fakir - Brooklyn sun

Morgonen är mulen, jag är lite halvt mulen, mitt hår står åt alla håll och idag är en dag precis som alla andra. Ska ringa en del samtal, fika med lite folk, handla lite mat och läsa. Fast just nu kan jag inte tänka på det, morgonen har knappt börjat för mig så Salem får väcka mig ur denna dvala.

vackra människor, drömtankar

När jag inte har något att göra så sitter jag och tittar på foto av snygga människor och önskar att jag var dem...

like all the boys before.

alla har bilder i sitt huvud som visar ens liv. I efterhand kan man se tillbaka och tänka hur allt blev tillslut, både med glädje och en viss sorg. Dessa bilder nedan beskriver en del att mitt liv, sammanhängande men ändå så olika. Ni får tolka dem hur ni vill, vill ni veta hur jag tolkar dem så får ni fråga. För just nu är det något mellan mig och mig själv. Även om nedskrivna förklaringar kanske hade fått mig att gå vidare ännu en gång.


papertissue

fika och handboll

Jag har hunnit med mycket idag, inte riktigt allt men nästan. Jag har t.o.m beställt en klipptid så nu måste jag bara komma på hur jag ska klippa mig. Jag har även hunnit med en väldigt mysig fika med Matilda. Vi pratade om allt mellan himmel och jord, mest om det förflutna och människor på vägen fram till nu. Jag fick faktiskt en del att tänka på, mycket på just det faktum att man har vissa vänner som finns där enbart för att man ska lära sig hur det inte ska vara. Jag tackar i alla fall Matilda för en väldigt trevlig eftermiddag!

(Matilda utanför Åhléns, fotot är minst tre år gammalt men jag älskar det)

Nu ska jag laga middag och sen blir det handboll med pappa. YIF spelar och det ger mig ännu en anledning att kolla in vad Ystad har att erbjuda. Haha, ja jag går inte bara på handboll för att se handboll - det finns ganska mycket ögongodis på en handbollsmatch, inte bara i lagen utan även bland publiken.
Efter blir det en rutinkväll med vispad grädde och Grey's Anatomy, det kommer bli en fin kväll.

dags att komma igång

Nu har jag precis läst klart en bok jag började på imorse. Det är helt sjukt men jag kan verkligen inte sluta läsa när jag har börjat, speciellt inte om det inte finns några riktiga avslut efter varje kapitel. Så nu har jag läst ut min bok, så det är dags att komma igång med allt annat. Jag har faktiskt en del saker att göra idag, saker jag egentligen inte vill göra. But what to do, what to do?!

hoppas att alla andra har en bra dag trots detta gråa vädret.

min dag

frukost, lyssna på musik & kolla mail, läsa, boka tid på Forum, boka tid på banken, betala gymmet, städa rummet, handboll med pappa, middag, se Grey's, sova.
Ja ett ganska trevligt schema om jag själv får säga det, nu gäller det bara att jag håller det. Tror dock inte att det ska bli något större problem. Får bara hoppas på att allt går som jag vill.

Let's start right now!

I thought I could, but I was so wrong.
You're not the girl you were, you're not the one I started to love like the friend I needed.
You have become someone I don't know.
I'm so sorry for that...

Who are we to be emotional? Who are we to play with hearts and throw away it all?

Ensam, ensam, ensam.
De enda orden som stutsar runt i mitt huvud.
En extrem ångest som inte ens musiken kan tystna.
Det skulle inte bli såhär,
jag skulle inte bli såhär igen.
Jag lovade mig själv det,
jag ljög. 

Who are you to make me feel so good?
Who are we to tell ourselves that we're misunderstood?
Oh, who am I to say I'm always yours?
Who am I to choose the boy that everyone adores?
Oh, I don't see a reason why we can't just be apart
We're falling on each other like we're always in the dark
Oh, I don't think you know me much at all, at all

This love is not what you want
This heart will never be yours

I'm feeling down about this love.

Land of talk - It's okey

skön låt, skön video, skön tankegång.

Frost av Maggie Stiefvater

Grace minns ögonen, de glömmer hon aldrig. Vad som än händer så ser hon de gula ögonen från den natten då hon trodde att hennes liv var över. Fast hon överlever vargattacken och i flera år så kan hon inte glömma de ögonen som räddade henne. Hon känner en tillhörighet till något som egentligen inte har någon bra förklaring. Fast när hon får se de ögonen igen, på en människa vid namn Sam, så blir hon helt ställd. Det är början på en resa genom det förflutna, hemligheter och kärlek. Det visar sig nämligen att Sam är en varulv, fast snart är han fast i ett liv som varg - nu försöker Grace och Sam bevara den sista tiden de har tillsammans.

Personligen så är detta en av de bästa böcker jag har läst. Den innehåller en kärlekshistoria som jag från botten av mitt hjärta önskar att jag kunde vara en del av. För er som läst Twilight så är detta av liknande stuk, skillnaden är att nu är det varulvarna som har huvudrollen och det finns inga vampyrer. Fast det kvittar för denna bok är skriven på ett så känslosamt vis som jag bara har känt en gång tidigare - när jag läste Twilight-serien.

När jag läste de tio sista sidorna så kunde jag inte sluta gråta och den allra sista sidan knäckte mig, jag kunde inte sluta gråta. Min mamma kom in i rummet och trodde att jag hade skadat mig, sen började hon skratta när jag berättade varför jag grät. För mig så är detta en bok som plockar fram känslorna i mig. Jag blev förvånad och chockad över hur känslaladdat varje ord var. Strukturen på texten är bra, man får följa förloppet genom både Grace och Sam. Detta är verkligen en bok som jag rekommenderar för de som tyckte om Twilight. Dock så är detta ingen bok för någon som är läsvan och mest siktar in sig på deckare och facklitteratur. För att uppskatta denna bok måste man kunna drömma sig bort, tycka om att läsa om kärlek - då får man mer ut av läsningen än man tror. Jag älskar denna bok och jag vet med 100% säkerhet att jag kommer läsa den fler gånger. Den ger mig en spännande och kärleksfull värld att fly till.

Håkan Hellström - Brännö Serenad

Vad som än händer så lämnar han aldrig mig...

inte ens talets förmåga kan uttrycka mina känslor i ord.

Jag har ingen aning om jag som rör sig inom mig just nu. Jag känner mig så extremt lycklig och förvånansvärt sorgsen för att det aldrig kommer hända mig. Tårarna rinner ner för mina kinder av glädje för någonting som egentligen inte existerar. Ilskan väller upp i mig från en botten som jag inte trodde fanns. Inga ord kan beskriva det jag känner just nu, mållösheten tar över.

Det känns som en mindre explosion och varje ord slungas mot mig som vassa pilar med blomblad som den vassa punkten. Varje känsla smeks ut från sidorna och sjunker in i mina fingar, armar, hela kroppen och tillslut hjärtat. En värme som bara finns där efter att ha flytt till en annan värld. Mina illusioner skapar mönster som jag är så van vid, känslor som jag aldrig har lärt mig att styra.

Jag ser en flicka med blont hår, en pojke med gula ögon. Jag hör andetagen som blir tyngre och jag ser hur tårarna faller av lycka. Jag känner omfamningen som om det hände mig, jag känner varje elektrisk stöt som går från den ena kroppen till den andra. Jag hör det outtalade farvälet. Jag är en del av det, en del av en kärlekshistoria som är för perfekt för att vara verkligen. 

Jag har börjat tro igen, tro på att det finns något bättre där ute - även för förlorade själar som mig. Jag har hittat tillbaka till det inre som jag försökt förtränga.

allt tackvare en bok...

she's running around her gravestone.

Det är värst om natten, när jag har tid att tänka på varje fel jag har gjort - varje misstag blir ett otäckt monster i mörkrets sken. Det är precis innan drömmarna tar över och precis efter vettet har lämnat en för att göra plats för fridfull sömn, då slår verkligheten till. Det är som ett knytnävsslag rakt i magen, det blir helt plötsligt väldigt svårt att andas.

Luften blir tyngre, lungorna känns tunga och hela livet väger helt plötsligt tusen kilo mer än vanligt. Det blir alltid lite värre när solen går ner och natten gör sitt intrång. Mörkret skapar bilder i mitt huvud som inte vill försvinna, tankar som förgör allt jag jobbat för. Jag känner mig som ett kalt träd och alla kan se mina sköra grenar. Även om jag försöker göda upp nya löv så är hela vintern fylld av kyla och väntan. Med våren kommer solsken, med våren kommer naturens kärlek fram.

Ja, det skapas nya demoner varje natt men varje morgon så blir jag befriad igen. Mina drömmar är mina egna och i dem försvinner varje ond tanke som någonsin slagit rot i min själ. Jag försöker att tänka förbi olycklig kärlek, svikande vänner och hatiska blickar. Det blir lite bättre för varje dag, men natten är min demon - natten skänker mig bara tårar och sorg. Det är natten som krossade mig, som försöker förgöra mig med varje vindpust.


ett problem!

Just nu har jag lite panik. Även om det bara är den 15:de idag så börjar jag stressa lite inför den 27:de. Då är det Öja, ett uteställe utanför Ystad, och jag har ingen aning om vem som kommer hem till mig på förfest. Eftersom jag har en del trogna läsare i min blogg (mina vänner) så tänkte jag därför skriva det här.
Jag undrar helt enkelt vem som kommer till mig den 27:de

skicka en liten kommentar bara, så löser jag resten!
Tack!!

favoritplaggen vi aldrig glömmer

Vi har alla de klädesplagg som sticker ut, plagg som man själv känner att man inte skulle kunna leva utan. Det kan vara en sjal, ett par glasögon eller den kjolen som man har haft i flera år men inte kan i sina vildaste fantasier få för sig att slänga. Det är de plaggen som man bara behöver titta på för att helt plötsligt slungas tillbaka till minnen som man trodde glömt men som verkligen betyder något - kläderna talar andarnas språk.

Precis som alla andra så har även jag några sådana plagg och tillbehör. Den jag använder mest är helt klart min svarta väska från H&M som jag använder dagligen. Den var verkligen billig för hur mycket jag har använt den, för även om den är liten så får man plats med mycket. Jag har den när jag träffar kompisar, går på stan, festar och även när jag bara ska handlar. Den är liten och nätt på ett väldigt bra sätt.

Min svarta klänning från Kappahl är ett plagg som jag har haft väldigt ofta. Den ger mig en ganska fin figur och den passar till mycket, bland annat till min gröna kofta som jag är helt förälskad i. De två plaggen är nog de i min garderob som har mest att berätta, enbart för att jag har haft på mig dem vid flest tillfällen.

Något som jag heller inte kan leva utan är mina svarta solglasögon som jag har haft i tre år snart. De passar mig, de är diskreta, de skyddar mot solen och de går inte att se igenom om man inte står i direkt solljus. De är helt klart några som jag använder väldigt ofta, både på våren, sommaren och i början av hösten. Så länge solen skiner så blir de inte undanstoppade. Jag mår faktiskt bättre när jag har på mig mina solglasögon, konstigt men sant.
Något annat är en svart och vit sjal jag fick i födelsedagspresent av Matilda och Emmylie när jag fyllde 18. Den kan berätta mycket för den har nog sett allt i mitt liv. Den har varit med överallt.

Detta är mina favoritplagg och tillbehör som jag just nu inte skulle kunna leva utan. De är simpla, välmatchande och trendiga om jag själv får säga det.
Har ni några favoritplagg som ni aldrig skulle kunna förmå er att slänga?

ovan: svart väska - H&M, 179kr
ovan & nedan: grön kort kofta - H&M, 99kr

nedan: svart klänning med paljetter på och runt bysten, Kappahl - 299kr


fyra nya barn, oj nej jag menar böcker.

Idag har varit en väldigt konstig dag på många sätt och vis. Hos läkaren så fick jag reda på lite oroväckande fakta som inte precis har lugnat ner mig. Det är inget jag vill skriva här just nu, måste läsa lite mer om det först. Förhoppningsvis så är det inget allvarligt, men så fort jag hör ordet "cystor" så blir jag rädd - fast det är väl kanske förståligt?

Efter sjukhusbesöket så gick jag till banken för att prata med dem om ett papper jag fick hemskickat. Det gick bra och jag känner mig lite nöjd för att ha gjort det. Efter det blev det ett besök i bokhandeln och av rubriken så förstår ni nog att jag köpte lite med mig hem. Ja, jag kallar mina böcker mina barn eftersom jag älskar mina böcker. Till varje bok så finns det flera minnen som jag aldrig kommer glömma, de är alla mina räddare i nöden när jag måste fly från verkligheten.

Idag blev det:
Frost - Maggie Stiefvater
Karriär och köksbesvär - Sofie Kinsella
Udda - Sara Lövenstam
The Bro Code - Barney Stinson/Matt Kuhn


Jag känner mig verkligen nöjd med dagens köp och jag har snart läst halva av den första boken - Frost. Den är bra och förhoppningsvis så kommer jag orkar skriva en recension när jag har läst ut den.
Nu ska jag ut med Oden, är ensam hemma, och sen ska jag laga mat. Vi hörs!

stereo love

Snart lunch, känns hemskt att det man längtar mest efter är mat. Fast så har det alltid varit. Jag älskar mat och om jag själv hade fått bestämma så hade jag lagat mat dygnet runt. Inte bara till mig själv utan till en massa andra människor. Jag skulle vilja bo i ett slott och ha middagsbjudningar för mina vänner och laga all mat själv. Det hade varit a dream come true för mig, eftersom jag tycker om att exprementera i köket.

Fast idag så får det räcka med mig själv, blir något lätt och enkelt till lunch. Efter lunchen ska jag byta om och fixa lite, ska på ett läkarbesök vid två. Fick en tid hemskickad och just nu har jag lite panik. Inte enbart för läkarbesöket utan det faktum att just detta besök kostar 300kr. Jag förstår inte att det kan vara så dyrt + att jag inte har fått min lön än. Den brukar alltid komma den 12 varje månad, men inte nu - fan, känner mig helt handikappad.

Jag ska i alla fall köpa lite böcker efter mitt läkarbesök och sen ska jag fika. Planerat att sitta ute helt själv med en bra bok. Bättre kan det inte bli, jag känner enda in i ryggmärgen att våren är påväg och den välkomnas. Jag tycker om våren och hösten bäst, då är det varken för kallt eller för varmt. Så förhoppningvis är våren lång och lagom mild. Har planerat att gå en runda i detta soliga väder senare, lika bra att utnyttja varje tillfälle medan man kan och vädret tillåter det.

Nu blev detta ett ganska tråkigt inlägg om min dag, men I don't care.
Vad ska alla andra göra idag?

papertissue

Melissa Horn - Kungsholmens hamn

God morgon!
Solen skiner, jag känner mig inte trött och nu känns allt lite bättre. Även om många pusselbitar fortfarande fattas så känner jag ett litet lugn i denna början som kommer ta mig mot något annat.

Jag säger god morgon med en väldigt känslosam låt.
Melissa Horn har varit en favorit ett tag, detta är en riktigt vacker låt med henne. Lyssna, njut och tänk på er själva. Denna passar nog in på väldigt många, även om the main story kanske inte platsar in. Försök se undermeningen, känn melodin och sörj för alla som en gång varit precis där.

Eller saknade du någon du en gång trodde du kände
Är du en av de som gråter när ingen ser på?
Är du en av de som berörs ändå?

Jag ser mig i spegeln med ögon röda av gråt
Jag tänker hur gick det till hur bar de sig åt
Min lillebror går ut och vi vet aldrig vart han ska
Jag blir så rädd när jag tänker att det kunde vart han eller jag

Aldrig mer ung eller aldrig mera fri
När det handlar om barn har vi rätt att ta någons parti
Men ni vet hur det känns när röda ögon ser svart
Och jag sänder en tanke till dig som ligger sömnlös inatt


this is a laughter.

Inte ens när det gällde det viktigaste i hennes liv, kärleken, hade hon lyckats gå hela vägen. Efter hennes första besvikelse gav hon sig aldrig mera hän totalt. Hon var rädd för plågan, förlusten, den oundvikliga skilsmässan. Just de sakerna fanns alltid med på kärlekens väg - och enda sättet att undvika dem var att avstå från att besträda den vägen.
För att slippa lida måste man också avstå från att älska.
- Paulo Coelho, Brida.


life as a house

En film som satt ett stort spår i mitt hjärta för några år sen var Life as a house.
           Filmen handlar om en man som får reda på att han har obotlig cancer och precis samtidigt så blir han sparkad från sitt jobb eftersom han inte vill uppdatera sitt sätt att arbeta. Istället för att bara falla ihop så bestämmer han sig för att riva sitt gamla hus och bygga sitt drömhus. George (mannen, huvudkaraktären och arkitekt) tar sin tonårsson Sam till hjälp. En kille som har tagit fel väg i livet och nu lever på att skita i allt som har med allt att göra.
De påbörjar inte bara en väg mot att bygga ett nytt hus utan även mot en utveckling i bådas liv. De lär sig att uppskatta saker på helt andra sätt och i slutändan så är detta en riktigt vacker film som får fram det viktigaste budskapet av alla - ta hand om de du bryr dig om medan du kan.

Jag såg lite på denna filmen igår och den fick mig att tänka. Jag har alltid fantiserat om vart jag ska bo om trettio år. Om jag fortfarande bor kvar i Ystad eller om jag har flyttat härifrån för att hitta lyckan någon annanstans. Jag har en bild i huvudet hur mitt drömhus hade sett ut, en dröm som antagligen aldrig kommer bli verklighet. Fast drömma kan jag och varje kväll innan jag somnar så finns huset i mina tankar - ett hus fyllt av kärlek, vänskap och lycka.

Ungefär såhär ser mitt drömhus ut:
(färger och liknande stämmer kanske inte riktigt,
men grunden finns där.)detta är ett gulligt hus, lite litet kanske.

pics; weheartit

darling I'm lost. When will you come look for me?

Om jag hade passat i kläder som dessa så hade jag klätt mig såhär dygnet runt. Snygga stilar, fina kläder och framför allt något som skulle passa min personlighet på olika vis. Lite utstickande, lite diskreta och very much me.Jag tycker speciellt om den första, jag är lite svag för snygga korsetter. Om jag hade passat i det så vet jag att jag hade spenderat flera hundra kronor i månaden enbart på snygga och unika korsetter som hade matchat till höga jeans, fladdriga kjolar och söta spetslinnen. Ja, om om inte fanns - då hade allt varit annorlunda. Fast visst är det snygga kläder? Jag blir helt kär i dem.


Och om en kille hade klätt sig såhär när jag träffat honom så hade jag fallit för honom direkt. Skjorta och lösknuten slips eller varför inte ett par snyggt sittande jeans, en läderjacka och mössa?! Det kan inte bli bättre!
Egentligen har det ingen betydelse hur en kille ser ut from the beginning, mycket sitter i stilen. Det funkar inte om en kille har en militärgrön urtvättad t-shirt och mjukisbyxor, det kan inte bli mer avtändande. Man måste lägga ner tid på kläder så det blir snyggt. Jag tror att innerst inne så har alla en stilkänsla, det handlar bara om att uppskatta den och använda den på bästa sätt. För som alla vet, alla passar inte i limegröna byxor.pics: lookbook

ibland förvånar Sverige mig.

Salem Al Fakir var helt klart bäst ikväll. Han hade känsla, en bra låt och en energi som inte var av denna värld. Jag tycker han hade allt för att vinna, allt som skulle kunna ge oss en god chans i Norge i maj. Fast Sverige håller antagligen inte med mig eftersom den som fick flesta röster av folket, och vann, var Anna Bergendahl.

Hur fan tänker alla? Just nu är jag bara irriterad på allting. Det fanns många bidrag som var bättre än hennes. Peter Jöback var bra och han fick inte ens hälften av de röster som jag tycker han förtjänade. Sedan tycker jag att en del var helt rätt, exempelvis Darin som fick de röster som jag tycker han borde ha - han var bra men inte bäst. Men till och med han borde ha vunnit iställer för henne.

Just nu är jag besviken på Sverige - Salem var bäst! Nu får vi se i Eurovision, på ett sätt önskar jag att jag har fel men jag tror tyvärr inte det. Jag tror inte att Anna kommer få någon topplats och även om låten är helt okej så finns det inget avstamp, ingen mitt och inget riktigt pang-slut. Tyvärr faller låten platt och den skakar inte om som jag tycker den borde göra. Jag må vara bitter men jag kan inte släppa det faktum att Salem var tusen gånger bättre. Fan också!!


pic: aftonbladet

pic; Salem's FB-sida

you can call me manboy

Sitter just nu och ser melodifestivalen och precis som de flesta så har även jag favoriter. Jag tycker helt klart bäst om Salem Al Fakir - Keep on walking och Peter Jöback - Hollow. Även om jag verkligen vill att Salem ska vinna så tror jag att Jöbacks låt skulle klara sig bättre i Eurovision. Fast den är också bra och jag tycker förvånansvärt bra om den. Har inte riktigt lyssnat på Jöback innan men nu borde jag kanske börja?!

Förutom melodifestivalen så måste jag diska lite innan mamma kommer hem. Har gjort egna biffar och sedan en liten kall sås till det. Det blev faktiskt riktigt bra, är lite stolt om jag själv får säga det. Det bästa med kvällens rätt är att det är billigt och enkelt.

Biffarna görs genom att blanda 400g färs, ett ägg, en halv lök och kryddor. Sen formar man dem som biffar och steker. Den kalla såsen gör man genom att blanda 2dl cream fraiche, en matsked majonäs, lite citronsaft och kryddor. Blanda och sen är den klar. Lätt, gott och ett överkomligt pris. Toppen!

Nu ska jag återgå till melodifestivalen och min kära Alexander Rybak som sjunger just nu! I LOVE HIM!

min middag:
 

stabbed in the back but you feel no pain

music's my life.
it has saved me through each day.
every tear,
every laugh,
every betraying friend,
music taught me how to move on.
I owe my life to music!

weheartit


no happy ending

Two o'clock in the morning
Something's on my mind
Can't get no rest
Keep walking around
If I pretend that nothing ever went wrong
I can get to my sleep

I feel as if I'm wasted
And I'm wastin' everyday

This is the way you left me
I'm not pretending
No hope, no love, no glory
No happy ending

papertissue


hemma från jobbet

Sov tre timmar inatt, vaknade gråtandes av en mardröm och var tvungen att stressa till jobbet. Morgonen var inte riktigt perfekt, men dagen annars har varit bra. Jag älskar verkligen bokhandeln och jag skulle kunna jobba sju dagar i veckan. Eftersom jag inte gör något annat just nu så hade det inte gjort något, inte ens en liten fika har det blivit. Det känns både bra och ledsamt.
Förresten så kom "min" handbollskilles vän in och köpte en bok idag. Jag tror han kände igen mig för han stirrade lite konstigt och roat på mig när jag slog in hans bok i ett paket. Alltid roligt att träffa människor som man inte riktigt känner igen men som känner igen en själv.

Nu ligger jag i sängen och lyssnar på sorglig musik. Vart jag än tittar så påminns jag om allt som hänt på sista tiden. Saker som har fått mig att tveka på många relationer. Just nu vet jag inte vem jag hade ringt om något livsavgörande hade hänt, och det skrämmer mig. Inget nummer, inget signal, ingen där.

Ensam hemma ikväll igen, ganska mysigt när jag tänker efter. Ska göra god mat och se film med mig själv. En liten röst i mitt huvud säger att jag vill ut ikväll, fast jag ska inte. Peppen finns där för en kväll på dansgolvet men dagen är inte riktigt lagd för det. Just nu räcker det med lite lugn och ro.

Vad ska alla andra göra ikväll?

dom säger det är ingenting alls.

Ibland önskar jag att jag var tolv år igen. Då jag lekte i min trädgård med min svarta katt som visste alla mina hemligheter. Jag vill ha det så igen, oskuldsfullheten som gjorde att jag kände mig delaktig. Mycket har förändrats och jag vet inte riktigt om jag kan uttrycka det i ord. Det går inte att beskriva de känslor som strömmar genom mig och tillslut skapar tårar av sorg och glädje.

Jag kan aldrig gå tillbaka till det som varit även om jag kan drömma. Jag drömmer att jag firar min 20:års dag med min familj och mina vänner. Att min mormor och morfar är där, precis som Alexander, Michael och mina andra vänner. Jag drömmer det omöjliga och jag mår bättre. För om ett halvår när jag fyller 20 så kommer de inte finnas där. Hur gärna jag än vill krama om mormor en gång till så kan jag inte. Och hur gärna jag än vill sitta uppe halva natten med Alexander och prata gamla minnen som går det inte. De lämnade denna värld bakom sig när det var dags för dem att gå vidare.

Det krossar mitt hjärta i tusen bitar att veta hur det kommer bli, hur framtiden kommer vara. Just nu planerar jag en framtid så långt bort från Ystad som möjligt. Det finns för många minnen här som sårar mig. Varje husknut har en ny kniv att sticka i ryggen på mig. Det finns egentligen bara en enda anledning för mig att stanna här, en anledning som jag inte har berättat för någon - den tillhör bara mig. Det har inte med familjen, vännerna eller skolorna att göra. Det är något så mycket mer komplicerat.

En kyss förändrade allt,
en kyss tog min vän ifrån mig.
Allt började med en kyss,
då hjärtat gjorde en blind.
En kyss.
fan vad jag hatar kyssar! 

weheartit


it all started with a big bang.

Just nu går ett av mina favoritprogram på tv - The big bang theory. Det handlar om halvkonstiga människor som verkligen sticker ut på olika vis från samhället. Sheldon, en av huvudkaraktärerna, är en väldigt smart kille som är totalt socialt handikappad. Han analyserar allt på ett vetenskapligt vis, i dagens avsnitt så ska han försöka skaffa en vän med hjälp av vetenskapen. Han läser en barnbok, försöker lära sig och just nu har han gjort upp ett schema på en whiteboard för hur han ska få en vän.

Ett annat program som jag ser så ofta jag kan är How I met your mother. Min favorit är helt klart Barney, mannen utan regler och utan någon moral what so ever. Jag önskar att jag var lite mer som honom, I like him. Jag kan inte riktigt sätta fingret på varför jag tycker om programmet så mycket men det är rolig underhållning och jag skrattar väldigt ofta under tiden jag ser det. Ja, jag är fast i serier som egentligen inte ger mig mycket mer än roliga citat och situationer att spela upp i mitt huvud - fast jag skrattar ändå lika mycket varje gång.

Andra program som liknar dessa är bl.a. The Simpsons och Family Guy, två andra serier som jag alltid har tyckt om. Hur kan man hålla sig för skratt varje gång Homer gör något idiotiskt eller när Stevie försöker komma på sätt att döda sin mamma för att han hatar henne. Det låter hemskt men det blir bara komiskt när man ser det.

Någon som håller med?
Eller är no learning-serier inte er grej?
(om det är så, då tycker jag lite synd om er.)
right now


Mitt hår står åt alla håll, ögonen vill bara stängas och hela kroppen har stängt av. Fast på samma gång så känns det skönt, här ligger jag i sängen med min Håkan Hellström-tröja och mår bra. Jag känner mig som en pundare som precis har blivit fri från drogerna och kan andas frisk luft för första gången på länge.

Jag har gått en långpromenad med pappa, handlar mat för en vecka framåt och lyssnat igenom två album som min käre bror skickade till mig igår. Ja, förmiddagen har varit riktigt bra. Nu ska jag bara se till att eftermiddagen och kvällen blir lika bra, men det tror jag. Nu ska jag göra lunch och se en film, måste varva ner mina tankar lite. Ikväll är jag ensam hemma så då ska jag göra egna köttbullar, sås och kokta grönsaker. Sen får jag se vad som går på tv. Måste lägga mig tidigt, ska jobba imorgon.

Fast först ska jag bara lyssna på en låt till, eller två, innan jag tar mig i kragen och reser mig upp.
Ibland är livet riktigt jäkla lugnt och mysigt!

två favoritlåtar just nu!

Ellie Goulding - Salt Skin

Salem Al Fakir - 4 o'clock

but every fire is a lesson learned.

Jag ser mörkret som lagt sig över staden, jag känner den salta smaken av havet som vinden fört med sin in genom mitt fönster. Jag hör rytmen i varje andetag som tas i rummet bredvid, bevis på livets mäktiga hand. Jag tar på känslor som jag en gång grävt undan i en natt lik denna. Varje minut tar sig en törn, varje sekund bildar osynliga knivar som trycks in i min kropp - hopplöst förälskad och förutsägbart förstörd.

Just nu finns det inget annat än natten och det mörker som den frambringar. Även om jag tycker om solen så har tidpunkten på dygnet då månen stått som högst varit den stund jag älskat mest. Då jag kunnat gråta utan att någon sett, då jag kunnat krossa varje liten del av mitt självförtroende som funnits kvar och då jag kunnat sluta tycka synd om mig för att jag kanske har haft det lite värre än de jag känner. Många underskattar natten, jag uppskattar den precis för vad den är - min riddare i skinande rustning.

När jag är ensam så glömmer jag alla jag känner. Jag har ingen familj, inga vänner och ingen kärlek att ge eller få. Ibland tror jag att det hade varit bättre, att ett ensamt liv kanske hade gett mig mindre huvudbry. Fast varje morgon när jag vaknar så inser jag hur fel jag haft för att tänka så. När jag ser mina bröders leende eller får en kram av pappa eller pratar om allvarliga problem med mina vänner - då vet jag att ett liv utan de inte hade varit ett liv. Även om jag har blivit sårad av vänner som egentligen inte bryr sig och förstörd av betydelsefulla människor som krossat små delar av mig, så vet jag att det är här jag hör hemma.

Fast natten är min, det är då jag rymmer från mitt liv och in i tankar som bara är mina egna. Tankar jag inte kan sätta ord på även om jag försöker skriva ner dem eftersom jag själv vill börja förstå. Natten ger mig mer än något annat, den ger mig ett hem hur konstigt det än låter. Trygghet som jag inte har känt på flera år, något som jag behöver mer än något annat. Om några timmar kommer solen att stiga och en ny dag börjar, fast just nu regerar natten och jag regerar med den.

Ellie Goulding

helt klart en ny favorit!

old you, new me

maybe not the same time,
but the same me.
©Mika Lundbladen hektisk kväll

Jag är ganska rolig, ja ibland så förvånar jag mig själv. Jag har haft hela dagen på mig att göra mig klar inför kvällen då jag och pappa har varit på handboll. Eftersom jag inte har mått riktigt bra idag så har jag inte städat, men jag tänker dock kompensera för det imorgon. Fast nu har denna dagen gjort att jag i slutändan fick stressa. Jag vet själv inte vad jag håller på med.

Jag satt och såg på tv och helt plötsligt var klockan sex. Jag skulle egentligen laga middag, gå ut med Oden, duscha och ringa pappa innan vi skulle på handboll. Handbollen började sju, så jag hade bara en timme på mig. Detta innebar att jag varken hann laga middag, ducha eller fixa lite. Jag fick klä på mig snabbt, springa ut med Oden och sedan ringa pappa. När jag ringde så fick jag inte tag i honom och jag började få panik.

Fast i sista minut löste det sig och han ringde upp mig. Vi kom till handbollen och fick se hur IFK Ystad med lite svårhet krossade det andra laget. Jag kan väl även säga att jag har en svag punkt för en speciell person i laget, han är så sjukt söt. Haha, jag hade inte sagt nej till honom ;)

Nu sitter jag och ser på NCIS, ska snart se The Vampire Diaries på tv6.se. Jag har sett Criminal Minds ikväll som var precis lika bra som vanligt och jag har äntligen fått äta middag. Ikväll blev det tärnad kycklingfilé, paprika och ärtor som kokades upp i matlagninggrädde. Riktigt gott, ett tips till alla som vill göra något gott och enkelt. Pricken över i:et var helt klart citronpepparn, paprikapulvret och timjan.
  

därför älskar jag Grey's Anatomy!

Jag såg precis en repris av ett avsnitt av Greys Anatomy. Jag trodde inte att man kunde gråta så mycket som jag precis gjort. Såg avsnittet där Denny dör, killen som Izzie är kär i. Han har friat och hon skulle tänka på det, men hon tänkte säga 'ja'. Fast alla slut är inte lyckliga.

Jag blev helt förkrossad när jag såg det, har sett det innan men jag reagerade ändå riktigt starkt. Pricken över i:et är låten som spelas i bakgrunden - Chasing cars av The snow patrol. Jag älskar verkligen den låten. Så jag tänkte lägga in klippet här (är två stycken som praktiskt taget sittet ihop), de som inte blir rörda har fan ingen inlevelsekänsla!


I'm in heaven

jag är mållös, glad och riktigt lycklig. Den 30 juni har Eclipse sin efterlängtade biopremiär. Det låter helt sjukt men det är något som jag verkligen ser fram emot. Och denna trailern gör så att jag längtar ännu mer. Mina vänner säger att jag är galen och nu skulle jag nog kunna säga att jag håller med dem.

titta och njut!

cause if you're not really here then the stars don't even mather. And if you're not really here then I don't want to be either.weheartit

fy vad seg jag är

Jag hade planerat att börja städa tidigt och vara klar innan lunch. Jag ligger fortfarande kvar i sängen och min kropp är helt slö, det blev alltså inte riktigt som jag hade tänkt mig. Fast nu ska jag göra lunch, äta snabbt och sedan ska jag fan städa tills svetten rinner!

Ska gå en långpromenad sen, måste handla lite på vägen hem från rundan. Sen är det hanboll ikväll, IFK Ystad spelar så det får jag absolut inte missa.

Vi hörs senare.

Ellie Goulding & Erik Hassle - Be Mine

En skön cover på Robyns låt 'be mine'.
Ellie har lite Lily Allen stuk i rösten vilket jag älskar.
Erik Hassle har jag alltid tyckt om!

-


Ignore this

Det har varit en bra dag, ja det skulle jag nog kunna säga. Jag har inte gjort så mycket förutom sett på handboll med pappa. Fast jag har hunnit dagdrömma mycket och det har resulterat i en mycket gladare Mika. Jag vet att jag inbillar mig själv lögner men det är mycket roligare att leva i sina drömmar. Enda skillnaden mellan dröm och verklighet är att slutet i drömmen alltid blir som du vill medan slutet i verkligheten oftast gör dig besviken. Precis därför älskar jag att drömma mig bort!

YIF vann i alla fall idag, grattis till dem. Hade världens roligaste man bredvid mig när vi tittade på, det gick inte en minut utan att han skällde på YIF och skrek så de flesta i hallen hörde. Haha, I love it!

Nu lyssnar jag på musik och ska snart lägga mig. Morgondagen kommer bli en väldigt lång dag. Ska städa hela lägenheten så jag kan överraska mamma, sen ska jag träna lite. Måste även handla och fixa inför helgen. Kommer bli en väldigt lugn helg i ensamhetens tecken. Har redan planerat in en GI-Frossar-Kväll med mig själv, det kommer bli pretty great!

btw så är Salem al Fakirs nya album så grymt bra!

is it true?

Kan man verkligen hata någon så mycket som jag hatar henne? En människa som egentligen borde betyda extremt mycket för mig. Jag förstår det inte själv men jag känner hur kärleken försvinner och ersätts av hat. Det är hemskt att säga och hat är ett väldigt starkt ord, men jag kan inte trycka undan flera år av smärta.

Det är hennes fel att jag aldrig kommer kunna ha ett förhållande. Det är hennes fel att jag gråter mig till sömns så många kvällar. Och det är hennes fel att jag inte kan lita på någon annan än mig själv. Jag vill inte skylla ifrån mig men i detta fallet så stämmer det, den jag borde kunna lita på har svikit mig mer än någon annan innan. Jag är trött på det nu.

Jag vill inte längre leva i ett mörker, jag vill inte vara rädd för att bli kanske bli sårad av varje ord som kommer ut ur hennes mun. Jag ska bort, jag har en plan och snart lämnar jag allt som har med sorgen att göra. Det är dags att gå vidare och leva ett liv som jag vet att jag förtjänar, det är dags att lämna allt bakom mig - lämna henne!

10 sekunder av lycka

Loggade precis in på facebook och till min stora lycka så hade en Twilight-grupp som jag är medlem i postat ett nytt klipp. Enbart 10 sekunder långt, men de 10 sekunderna har gjort min dag. Det var en teaser av trailern till Eclipse, den tredje filmen i serien som kommer på bio till sommaren, och jag är helt förbluffad.

Även om mitt beroende har sänkts från hysteriskt till milt så älskar jag ändå böckerna, filmerna och skådespelarna lika mycket. Jag längtar tills trean kommer på bio, jag vill så jäkla gärna se den. & enligt media så kommer den riktiga trailern släppas imorgon så jag kommer sitta fastklistad på facebook eftersom jag antar att de kommer lägga ut den där.

OMG! I'M SOOO CRAZY AND SOOO HAPPY RIGHT NOW!
and everytime I get happy I start writing in english, I don't know why!
I LOVE ENGLISH TOO & RIGHT NOW I LOVE EVERYBODY!
(ja, lite fjortisvarning på detta inlägget)

Tom McRae - Still lost

Nu har det blivit mycket musik på förmiddagen.
Hittade denna fantastiska låt på youtube innan,
ja jag är helt kär i den!

Anya Marina - Whatever your like

God morgon!
Ja, det är faktiskt en god morgon även om vädret inte är det bästa.
Just nu ligger jag i sängen och lyssnar på musik,
kommer bli en ganska lugn dag idag. Har planerat att läsa!

Här kommer en cover med Anya Marina,
I love it!

fika med pappa

Nu har jag precis kommit hem från stan. Pappa och jag gick en liten runda upp till Hartmans och där tog vi en fika. Det blev vars en räkmacka, även om jag bara åt ägget och några räkor(pappa fick resten), plus en varm choklad för mig och en kopp kaffe för pappa. Det var en väldigt mysig fika och vi pratade om allt möjligt.

Sen gick vi in i bokhandeln där jag köpte en bok, Paulo Coelho - Brida, och sedan beställde jag en annan bok. Jag mår alltid lite bättre när jag har köpt böcker. Nu har jag något nytt att se fram emot i veckan på läsvägen. Var även kul att säga hej till Kim som jobbade idag.

Så nu ska jag fixa lite hemma, sen drar jag till Therese.
Hörs sen!

ovan: våra räckmackor och min varma choklad
nedan: lilla söta pappa♥

Darin - Runaway

Vissa älskar honom, andra tycker om honom och en del hatar honom.
Jag har ingenting emot Darin även om han inte är någon jag lyssnar på dagligen. Fast denna låten är speciell, jag har förälskat mig i den. Jag kan inte förklara varför men jag tycker den är så extremt bra!

Dagens outfit 9 mars -10

Nu drar jag och fikar med pappa,
vi har precis gått en långpromenad på en timme så vi förtjänar en fika.

Såhär ser jag ut idag:
lacklegins - Lindex
blå klänning - Ellos
vit skjorta - Secondhand
örhänge - H&M
halsband - mormors


Can you meet me halfway? Right at the borderline, it's where I'm gonna wait for you.


pics; PaperTissue

die sound, die!!

Jag hade en fantastisk dröm, hela min värld var fylld av glädje och jag planerade inte att vakna på ett tag. Fast efter bara en liten stund så började hela huvudet burra och jag förstod inte vad det var - tills jag vaknade. Min granne har fått för sig att renovera sitt hem, speciellt den väggen som ansluter till mitt rum. Så det enda jag hör just nu är hur någon borrar i väggen och slår med en hammare. Det kallar jag riktigt mys, ELLER INTE!!

Just nu skulle jag göra vad som helst för att få sova en timme till, men de har andra planer. Så nu ligger jag här, irriterad och hungrig, medan jag försöker komma på vad jag ska göra idag.

Jag hoppas att alla har haft en bättre morgon än mig!

Daft punk - Technologic

En riktigt skön låt. Och som en vän sa till mig:
fan vad najs det hade varit att kunna hela texten!

Buy it, Use it, Break it, Fix it,
Trash it, Change it, Mail, Upgrade it,
Charge it, Point it, Zoom it, Press it,
Snap it, Work it, Quick, Erase it,
Write it, Cut it, Paste it, Save it,
Load it, Check it, Quick, Rewrite it,
Plug it, Play it, Burn it, Rip it,
Drag it, Drop it, Zip, Unzip it,
Lock it, Fill it, Call it, Find it,
View it, Code it, Jam, Unlock it,
Surf it, Scroll it, Pause it, Click it,
Cross it, Crack it, Switch, Update it,
Name it, Rate it, Tune it, Print it,
Scan it, Send it, Fax, Rename it,
Touch it, Bring it, Pay it, Watch it,
Turn it, Leave it, Start, Format it

Technologic

I love my bed!

Idag har verkligen varit en säng-dag. Jag har legat i sängen, ätit frukt och lyssnat på konstig musik. Det kallar jag en riktigt underbar dag. Även om jag känner mig ännu mer slö än när jag vaknade så känns det bra. Jag har behövt denna dagen hemma, hela kroppen reagerar nu på ett positivt sätt - förutom nacken som känns bruten.
Såhär har min dag sett ut:

Nu ska jag hoppa in i duschen, gå med Oden och sen ska jag träffa Emmylie. Vi ska fika och umgås lite, känns som en evighet sedan vi träffades även om vi festade tillsammans i lördags. Det roligaste med hela den situationen var att jag hade sagt att jag inte skulle festa. Jag hade plockat fram mjukiskläder, tagit bort mitt smink och allting. Men sedan började dansmusklerna röra sig och alla fyra kände för att gå ut. Så istället för att se "Fame", som vi hade bestämt, så blev det förfest hemma hos Emmylie och sen gick vi till Kingsan. Jag duschade, sminkade mig, valde kläder, bytte om och packade ner drickan + nödvändiga ID-handlingar i en väska på 30 minuter. Det kallar jag effektivitet!

Ibland blir det väldigt impulsivt men det tycker jag om, även om jag är lite av ett kontrollfreak. Nu ska jag i alla fall återgå till musiken, ta en dusch och sedan gå ut med Oden.
Vi hörs!

Dagens musiktips:
Ke$ha - Blah blah blah
Justice - We are your friends

I'm not gonna write you a lovesong

och precis då,
när solens sken träffade mina ögon.
och precis då,
när vinden nästan blåste omkull mig.
det var då,
mitt hjärta gick i tusen bitar.

pic; papertissue


Somewhere else

ibland önskar jag att jag bara kunde packa en väska och åka.
en liten väska med några få saker och ett huvud fyllt av möjligheter.
ibland skulle jag bara vilja lämna allt bakom mig.
en liten stund för mig själv utan alla problem.
ibland kan man drömma utan att glömma.
en liten del av en som aldrig riktigt dör hur dåligt allt än är.
pics; papertissue

PoP - Pop goes your heart

haha, när jag har tråkigt så ser jag på klipp som detta.
Detta kommer från filmen Music & Lyrics som går på tv3 nu ikväll.
Ibland är det skönt att bara skratta åt löjliga saker.


ber om ursäkt

Även om det är lätt att skylla på andra för ens problematiska liv så är det inte helt alla andras fel. Även om saker som andra människor gör kan bidra till en lite mer negativ syn på själva situationen. Precis detta hände igår och det slutade med att jag gick hem väldigt ledsen och arg av helt olika anledningar som flöt ihop. Jag ångrar inga ord, inga blickar och inga tankar - jag platsade helt enkelt inte in.

Jag har börjat acceptera det faktum att vi alla börjat växa ifrån varandra.
Vi förändras och på ett sätt borde jag ha förstått detta, det är livet gång.

Tyvärr så gick alla mina tankar ut över de som egentligen bara vill mitt bästa. Därför ber jag om ursäkt för mitt beteende igår. Jag mådde precis som jag betedde mig, men det borde inte ha gått ut över andra. Jag är glad att jag gick hem eftersom jag kände redan tidigt på kvällen att det inte alls var en bra kväll för mig. Jag försökte berätta, jag försökte verkligen - dock för undermedvetet döva öron och blinda ögon.

Jag är ledsen för gårdagen, jag är ledsen för hur det blev. Dock så är jag inte ledsen för allt eftersom gårdagen gav mig en väldigt bra insyn i hur allt har blivit. Jag är glad för allt som hände eftersom jag nu vet hur allt står till - det är inte alls som jag trodde att det var. Just nu känner jag mig extremt klarsynt. Tänk vad några timmar kan göra, hur mycket det kan förändra saker.

punkt

jag har aldrig känt mig så ensam och utanför i hela mitt liv punkt

hurt

I hurt myself today
to see if I still feel.
I focus on the pain,
the only thing thats real.
 
What have I become,
my sweetest friend?
Everyone I know,
goes away in the end.

Full of broken thoughts,
I cannot repair.
You are someone else,
I am still right here.

And you could have it all:
my empire of dirt.
I will let you down,
I will make you hurt.

If I could start again,
a million miles away,
I will keep myself,
I would find a way.

mycket att göra

Äta frukost
Duscha
Fika med Emmylie och Terese
Fotboll med pappa
Middagsbjudning hos Emmylie

Så ser min dag ut. Jag tänkte träna nu på morgonen men jag är helt enkelt för trött. Jag får ta igen det imorgon istället. Jag kommer inte hinna blogga så mycket, men förhoppningsvis kommer det något osammanhängande och konstigt lite senare.

På tal om konstigt så har jag hittat ett klipp som beskriver Ystad.
Så nu får ni njuta av den, sen får ni även en inblick i staden där jag bor!


Ingrid Michaelson - Be Ok

Min nya favoritlåt!!

glömma för en dag

Nu ska jag glömma mitt sorgliga liv, klä på mig och gå en långpromenad. Sen ska jag äta lunch, byta om och möta upp Angelica. Vi ska ta en fika, prata om allt och disskutera vårt hopplösa äktenskap. Eftersom vi har varit "gifta" på facebook ganska länge nu så måste vi prata om skilsmässan vi tog ut idag. Haha, alltid roligt att prata seriöst om löjliga saker. I love it!

Ikväll ska jag hem till Therese. Har inte träffat henne på länge så det ska bli riktigt trevligt. Jag saknar ju henne!

Vi hörs senare.

förlåt

Open me up and you will see
I'm a gallery of broken hearts
I'm beyond repair, let me be

And give me back my broken parts

Just give me back my pieces
Just give them back to me please
Just give me back my pieces
And let me hold my broken parts

I just want to know today, know today, know today
I just want to know something today
I just want to know today, know today, know today
Know that maybe I will be ok.

Jag är ledsen för varje ord, för varje handling. Jag har ljugit för vänner, skrattat med fiender och älskat med de förlorade. Det var en varm sommarnatt som jag tänkte på det, på vinden mot mitt ansikte och min väns armar runt mig. Jag var lycklig, jag var glad och jag förnekade allt. Det var inte jag, det har aldrig varit jag. Jag ljög för alla och för mig själv, jag skapade något nytt för alla andras skull. Nu är jag förvirrad och förstörd - försvunnen i ett hav fyllt av lögner.

Idag såg jag på min vän, en underbar vän, och för första gången någonsin så insåg jag den hårda sanningen. Hon har gått vidare, hon har något bättre nu. Jag står kvar på samma plats där hon hittade mig för fyra år sen. Innan kunde jag inte ens drömma om att undanhålla något för henne, nu känns det som en självklarhet. Jag är inte längre en del av den värld som jag en gång älskade. Jag passar inte in i det fack som jag byggt för mig själv. Jag är ett ensamt energifält som inte längre orkar hålla strömmen uppe. Jag är som en sol som inte längre orkar skina, som en dag som har förlorat över natten. Jag ser mörker, enbart mörker.

Förlåt!

Israel Kamakawiwo'ole - Somewhere Over The Rainbow


en riktigt bra dag

Jag har gått en långpromenad med pappa, ätit lunch med pappa och Kim på Bröderna M och nu ska jag möta upp Matilda och Elin. Vi ska hem till Elin och umgås, äta mat och lite så. Jag vet inte om det är fler som ska dit, men det gör inget.

Just nu är jag on top of the world och jag trivs.
Vi hörs!

right now I love the feeling of loving someone

Jag har förnekat det och egentligen så tror jag fortfarande inte riktigt på det. Fast jag har sett hur mina vänner har blivit kära, jag har märkt hur nya känslor har växt inom dem och skapat en lycka som inte riktigt har gått att förklara. Nu känner jag precis likadant. Jag bryr mig inte att det praktiskt taget inte kan bli mer omöjligt.

Även om jag inte kan berätta hur hans ansiktsuttryck ser ut när han är arg eller glad, eller att jag inte kan berätta hur hans hemstad ser ut så gör det inget. Okej, för honom så är det enbart vänskapliga vibbar som finns mellan oss. Det är det för mig med, eller det var det. Nu vet jag inte längre och jag bryr mig inte. Jag lever på varje ord som skrivs och på varje känsla som finns gömd bakom varje mening.

Jag lever på lyckan jag känner och på det falska hopp som jag har skapat för mig själv. Jag vet att om allt hade varit perfekt så hade det varit vi. Hade han bott här eller jag där så hade det också varit vi. Vi har pratat om det, vi har båda sagt det - det hade varit annorlunda då.
Fast nu är det som det är och egentligen så gör det inget. Jag är ledsen för att det inte är som jag vill, men just nu bryr jag mig bara om de känslorna jag känner. Jag mår bra, jag är glad och idag har jag skrattat som aldrig förr - enbart tackvare ett kort mail.

Det är svårt att förklara, men tänk dig att du var blind. Du ser inget men du känner världen runtomkring med hjälp av dina händer och dofter. Du tycker det är tillräckligt och du sörjer inte att du inte kan se. Fast sedan sker ett mirakel och du kan se igen, då förstår du att du varit en idiot för att du inte ha sörjt all skönhet som du nu både kan se, känna och lukta.
Precis så känner jag mig idag!

pic; papertissue

Imogen heap - Aha!

Jag älskar verkligen Imogen Heap's nya album.
Albumet heter Ellipse, en favortlåtarna är helt klart Aha!

seaside sun
promenad i solen

Idag har jag bara varit med mig själv. Jag har gått två långpromenader, en med Oden och en helt ensam. Idag har verkligen varit en sådan dag då jag inte har velat ligga i sängen och läsa. De första solstrålarna träffade mig redan när jag vaknade och redan då kände jag att det skulle bli en bra dag.

Jag har tagit en del foto på stranden och allt annat som har flygit förbi mig idag. Tyvärr hittar jag inte sladden så kan jag koppla in den i datorn, men jag ska leta lite till nu. Så fort jag hittar den så tänkte jag lägga in några av fotona här på bloggen. De blev inte alls bra men det är känslan som räknas och jag känner både värmen och kylan när jag tittar på dem.

Någon mer än jag som njutit av den första vårsolen idag?

WeHeartIt

Fotografier är min grej. Jag älskar att betrakta något och skapa mig en egen uppfattning om vad fotot ska säga. Vi har alla olika förflutna och erfarenheter, därför blir det alltid olika svar på frågan: Vad känner du när du ser detta foto?

Jag tycker om allt från abstrakta konstverk till självklara foto. Därför spenderar jag mycket av min tid med att analysera fotografier som jag kommer över på diverse internetsidor och i verkligheten. Nu har jag hittat en sida som heter WeHeartIt. En väninna till mig tipsade om den på sin blogg och nu har jag betraktat många och valt ut vissa av mina favoriter. Jag tänkte lägga upp dem nu, så ni kan skapa er en egen uppfattning om varje foto.
Feel free to comment!Righteous Brothers - Unchained melody


my lover boy

Även om dagen har varit lite grå så har jag haft en viskande fågel i mina öron hela morgonen och det har gjort att jag nu känner mig lite piggare. Kroppen rör sig ofrivilligt till melodin och jag mår lite bättre. Vad är det då som får mig att må såhär, som om livet inte är så hemskt som det är? Jo, Mika!

Nu tror en del kanske att jag pratar om mig själv men jag pratar såklart om mannen som skapade en ny trend inom musiken: Michael Holbrook Penniman also known as Mika. Han har gjort många bra låtar, bl.a. Grace Kelly, Good gone girl, Billy Brown och We are golden. Detta är bara några få av de låtar som jag älskar med honom. Enda sedan han kom ut med sin debutsingel Relax, take it easy så har jag tyckt om honom. Han har något speciellt och han är väldigt musikalisk. Detta gör att beaten och musiken blir väldigt speciella till texter som ingen annan skulle kunna skriva.

Ja, jag älskar verkligen hans musik och idag har han hjälpt mig. Jag har börjat känna en början igen, även om början är så långt bort att slutet inte ens är skrivet. Men jag drar in varje känsla som hans musik får mig att känna och just nu är det de ångerna jag lever på. Jag tycker verkligen att ni ska lyssna på honom en molnig dag som denna.
Ytterligare ett plus är att han är så jäkla snygg!!


one picture can say more than all the words in the world.

PaperTissue

just like you

I hope it's gonna make you notice,
someone like me.
'cause you know that I could use somebody,
someone like you.

pic: papertissue


RSS 2.0