Erik Hassle - The thanks I get

Jag har kommit in i en Erik Hassle-period. Jag vet inte riktigt hur det hände men just nu lyssnar jag på honom så ofta jag kan. Mina favoriter är helt klart den nedan och även Isn't is obvious. De två är inte de mest kända med honom men jag tycker vekligen att ni ska lyssna på dem - verkligen lyssna! Hör rytmen, texten och inlevelsen - det blir inte bättre än så. I love him!

The days hurts
The nights hurts
The light hurts
My eyes hurts
The darks hurts
My heart hurts
It all hurts


bönderna kommer till storstan


Såhär slutar det när jag och Emmylie träffas. Vi satt helt själva på Espresso house och gjorde en regndans eller två. Det var nog bra att ingen annan hade planerat att fika idag eftersom de nog inte riktigt hade varit redo för vår lilla show. Fast man ska bjuda på sig själv, då blir allt lite roligare.

Det är alltid lika kul att umgås med Emmylie, det slutar alltid på väldigt konstiga sätt. Vi har i alla fall planerat in lite olika saker. Kanske en tur till Lund? En fest i Malmö? Kanske en liten resa? När vi umgås så är ingenting omöjligt!

Nu ska jag se Roast på Berns, sen väntar sängen.
Vi hörs♥

Ed Westwick

här har ni en extremt snygg man!

snart middag, sen fortsätta städa & sen fika med Emmylie.
ni får njuta av honom sålänge!


Hi. I'm Edward Cullen


Istället för att ta tag i mina problem så undviker jag dem och gör annat. Jag är helt enkelt bäst på att skjuta fram oundvikliga situationer och jag förnekar problemens existens tills de ger mig en rak höger.

Sådan är jag, Mika i ett nötskal.

Nu ska jag städa mitt rum även om min rygg nästan tar död på mig. Under tiden så ska jag lyssna på alldeles för hög musik även om mina öron knappt klarar av det. Allt för att tränga bort tankarna som får mina tårkanaler att reagera.

Visst är livet riktigt roligt ibland!!

!!

Jag har precis begått världens största misstag.

jag saknar dig.

& jag har precis fått världens konstigaste mail.

jag saknar barndomen.

+ att jag inte kommer kunna sova inatt eftersom mitt huvud är fyllt av skit.

jag saknar mina drömmar.

en bild, ett liv


höst, nyklippt gräs, blåst och skratt!
precis därför kommer detta foto alltid var ett av mina favoriter.


how can I forget the way you made me feel when everything around me reminds me of you?

Another shot of whiskey, can't stop looking at the door.
Wishing you'd come sweeping in the way you did before.
And I wonder if I ever cross your mind.
For me it happens all the time.

It's a quarter after one, I'm a little drunk and I need you now.
Said I wouldn't call but I lost all control and I need you now.
And I don't know how I can do without, I just need you now.

Yes I'd rather hurt than feel nothing at all.
I just need you now.

Ryan Kwanten

Medan jag är i Malmö så tänkte jag ger er något vackert att titta på,
jag säger bara MUMS!

Malmö med Linn

Nu ska jag klä på mig, äta en snabb frukost och sen ska jag ta tåget till Malmö. Linn hoppar på i Svarte och sedan ska vi ha en mysig dag tillsammans på gatorna i staden som många vill kalla; Sveriges riktiga huvudstad. Det kommer bli toppen!

Byebye now...

Den perfekta mannen

Jag har precis insett att jag aldrig kommer ha ett seriöst förhållande. Och det beror inte på att jag är helt oförmögen på att lita på en annan människa eller att jag inte vet hur man älskar någon annan och jag tror inte att någon kan älska mig. Även om jag verkligen känner så, så beror det inte på det. Nej, svaret är så mycket enklare än så. Jag kommer aldrig hitta en kille som jag kan ha ett förhållande med eftersom jag jämför alla killar med Robert Pattinson.

För mig så är han den ultimata mannen och jag älskar allt som har med honom att göra. Enda sedan jag såg honom för första gången på vita duken när han spelade Edward Cullen så har jag älskar honom. Först var det bara hans utseende, han är så jäkla snygg, som fick mitt hjärta att slå snabbare men när jag sedan började se interjvuer och liknande med honom så föll jag för honom ännu en gång. Han är kanske en stor fejk i verkligheten och han spelar bara för att människor ska tycka om honom. Jag bryr mig faktiskt inte, jag älskar honom!!

Jag har gett upp kampen om att hitta en man för mig, jag har min Edward i böckerna som jag läser om och om igen - sedan har jag Robert i varje intervju jag får tag på. Det räcker för mig, jag behöver inte en besvikelse för jag har mina drömmar!Domare, du skämtar?

Jag har precis sett världens roligaste match även om det inte var komiskt på ett bra sätt. Allt började med att vi inte hittade till planen så vi körde runt i Trelleborg i ungefär 45 minuter. När vi väl kom fram så hade vi missat 36 minuter av matchen och även IFK Ystads två ledningsmål. Fast vi var nära på att få se fler mål i första halvleken med IFK kom inte riktigt fram.

Andra halvleken var bara ett skämt. Efter att en spelare i det andra laget, Bosniska Behar, fått in en lyckoträff så stod det helt plötsligt 1-1. IFK hade en massa chanser att göra minst tre mål till men tyvärr gick det inte heller enda fram denna halvlek. Fast egentligen så var fokuset inte på matchen i sig utan på domarna. De var verkligen tre stora skämt!! De såg inte när Kristoffer blev illa tacklad och fick extremt ont. De såg heller inte att Amir faktiskt var onside och kunde gjort mål om den blinda linjedomaren inte hade vinkat för offside. Och på köpet så fick Amir rött kort eftersom han påpekade att linjedomaren var blind, vilket han var. JÄVLA IDIOT!!

Jag är fortfarande irriterad men jag måste lugna ner mig. Det kändes nästan som om det andra laget hade betalat domarna, lite mutning har väl alltid fungerat?! I grund och botten så borde IFK Ystad ha vunnit för det andra laget var inte bra för fem öre. De var väldigt tekniska men de var inte samspelta, de var knappt ett lag.

Nej, nu ska jag lugna ner mig och sluta tänka på det.
På tisdag ska de spela igen, denna gång på hemmaplan.


Avatar

Kärlek, hängivelse och att slåss för det man älskar och tror på
- om jag hade fått känna en gnytta av vad denna film visar, då hade jag blivit lycklig.
Jag är riktigt känslosam just nu eftersom jag precis har sett Avatar för första gången, tårarna faller fortfarande.
En av mina favoritfilmer!!!
Jag älskar den och jag tycker att alla borde se den,
de som inte berörs är hjärtlösa!


fyra nyanser av brunt

ljusbruna sandaler - Skopunkten
mörkbruna leggins - Lindex
Grön volangklänning - Ellos
beigebrun jacka - Lindex
brun väska - Åhléns
blåvit sjal - Lindex


Dagens roligaste

Idag har jag varit och fikat med Aggiie vilket var riktigt mysigt. Fast det roligaste under dagen, och möjligvis under hela månaden, var när vi satt på uteserveringen på Esperesso House och en buss fastnade när den skulle svänga. Okej, den fastnade inte mellan två väggar men den kunde varken köra framåt eller backa eftersom den då skulle köra på både cyklar och en massa annat.
                   Så där satt jag och Aggiie + en massa annat folk och skrattade i tio minuter. De försökte allt från att flytta en massa cyklar, be den växande kön bakom att backa och lite så. Tillslut så drog de i en stolpe som stod lite i vägen och sedan kunde bussen köra fram. Det var verkligen underhållande + att jag fick se när en ung kille i bussen moonade - fast det var kanske inte så fint.

Det var riktigt roliga, varken jag eller Aggiie kunde sluta skratta. Det är inte lika roligt när man förklarar det eftersom man var tvungen att vara där för att förstå nöjet med det. Dock så börjar jag skratta bara jag tänker på det. Det var så jäkla roligt!

där satt den fast. den kunde varken backa eller köra framåt utan att köra på något.

Size Hero!


Veckorevyn har nu börjat göra en namninsamling angående dagens sjuka skönhetsideal. Att unga tjejer går och önskar att de var lika smala som modellerna är ingen nyhet, men när modellerna börjar svälta sig själva för att nå det åtråvärda målet "size zero" så börjar i alla fall jag bli rädd. Om jag någonsin får barn så vill jag absolut inte att de ska växa upp med tanken om att de inte duger, enbart för att de inte ser ut som modellerna och kändisarna vi ser på tv och läser om i skvallertidningarna.

Så skriv på HÄR!
Du kan faktiskt göra skillnad, vare sig du tror det eller ej. Jag vill att samhället ska bli mer medvetet och hylla de som vågar gå sin egen väg här i livet.
Be a Size Hero!!


a broken heart


I will follow you into the dark


Månen står som högst på den stjärnfattiga himlen. Jag sitter i min trygghet bakom väggar och glas, fast i min själ så finns tryggheten på platser som jag inte når - hos människor som jag ännu inte känner. Jag ser bortom grannhusen, bortom mitt nuvarande ganska tråkiga liv mot ett vackert mörker. När jag var yngre så kunde jag inte vistas på mörka platser, likt många andra barn. Jag hade alltid en nattlampa vid sängen för jag trodde att den skulle skrämma bort alla spindlar som annars hade dödat mig när jag sov. Ja, jag var ett väldigt fantasifullt och konstigt barn.

Fast jag växte upp i samband som min rädsla försvann.
Jag blev rädd för annat, jag blev rädd för verkligheten.

Nu flyr jag bort i tystnaden,
genom mörkret och tillbaka till min trygghet - till mina drömmar.

Besvikelse, det som sårar mest och som tar längst tid att läka. Det är vad jag rymmer ifrån, därför gömmer jag mig i natten. Jag tittar ut genom fönstret och låtsas att jag är någon helt annanstans. I ett litet rum i Helsingborg med en +one, på ett flygplan påväg mot New York, ensam på en öde ö med alla mina böcker. Jag vill inte vara här, jag vill inte finnas nu - jag vill helt enkelt inte känna vid verkligheten.

Klockan tickar på och natten blir allt mörkare, vilket får mig att känna en viss njutning. Salem Al Fakir går på reapeat i bakgrunden och jag lyssnar till tystnanden utöver musiken - ibland det det vackraste som finns. Utan musik så hade världen varit tyst och grå, fast utan tystanden så hade musiken bara varit medel för att fylla luckorna. Livet blir vad man gör det till, fast om man då inte vill göra något med det. Vad händer då?

Benjamin Button-quote


my books, my fix.

För ungefär en vecka sedan hittade jag några bokfrågor på en blogg.
Eftersom jag älskar böcker så tänkte jag svara på frågorna själv :)

Som läsare är jag: En hopplös romantiker. Jag läser allt som innehåller en viss halt av romantik och äkta kärlek. Jag har alltid tyckt om att läsa skönlitterära böcker, tror dels att det beror på att jag aldrig har haft ett förhållande eller varit riktig kär i någon. Därför får jag denna kärlekskänsla genom karaktärerna i böckerna jag läser.

Som bloggare är jag: Jag är väldigt känslosam i det jag skriver. Jag tycker det är tråkigt om varje inlägg handlar om vad man har gjort om dagarna. Även om det går bra att skriva lite då och då vad man har gjort, så tycker jag att en blogg är som bäst när man skriver om sina åsikter och känslor. Därför försöker jag beskriva mina känslotillstånd istället för vad jag har gjort, allt med hjälp av musik, citat, egna texter och foto som jag hittar lite överallt.

Senast lästa bok: Ska vi slå vad? av Jennifer Crusie. Den var faktiskt riktigt bra!

Senast påbörjade bok: Alla får ligga av Henrik Fexeus började jag på, men jag läste aldrig klart den eftersom annat kom emellan. Nu har jag några andra böcker som jag ska läsa före men efter dem så ska jag ge mig på den boken igen. Sedan håller jag just nu på med Kärlek@första.träffen av Jane Moore.

Senast köpta bok/böcker: Jag köper böcker hela tiden så jag har inte riktigt koll på när jag köper vilken bok. Fast jag har beställt en bok som jag redan har betalat för - så den räknar jag som den sista jag har köpt. Den heter Bree Tanners andra liv som är skriven av Stephenie Meyer. Den kommer ut den 5 juni detta året och jag längtar verkligen.

Favoritdeckarförfattare: Jag läser inte så mycket deckare, nästan inga. Men min bror är en deckarfantast och han har rekommenderat bl.a. Dennis Lehane, Roslund&Hellström och Jo Nesbø. Jag litar på honom och om jag någonsin kommer bli mer intresserad av deckare så är det de författarna som jag kommer kolla in först.

Jag läser allt av: Stephenie Meyer är den författare som jag läser allt med. Jag älskar Twilight-serien och även det hon har publicerat efter det. Hon har förändrat min syn på mycket, framför allt tron på att äkta kärlek finns, och det låter kanske helt galet men hon har skapat en helt ny syn på kärlek och fantasier för mig. Paulo Coelho är också en författare som jag har läst mycket av och tillskillnad från Meyer så fokuserar han mycket på meningen med livet och även kärlek. Ingen bok har någonsin berört mig så mycket som Vid floden Piedra satte jag mig ned och grät av Coelho. Det går inte riktigt att förklara, men den fick mig att fundera på livets mening och kärleken till livet.

Jag läser helst inte (genre/författare): Deckare är väl den genren som jag inte riktigt har vidrört än. Jag är inte så mycket för spänning som inte kommer i samband med kärlek. På ett sätt är jag en hopplös romantiker och då vill jag inte läsa om mord och liknande eftersom det vidrör verkligheten på för många plan.

Vid hyllan för fackböcker letar jag: Det är lite olika. Jag tycker om att läsa om musik, speciellt om artister som jag älskar. Sedan är jag väldigt intresserad av trädgårdar och växter, det har jag varit enda sedan jag var liten och hjälpte min pappa i trädgården hemma. Fast om jag ska vara ärlig så har jag en väldigt liten sektion av facklitteratur hemma, jag läser mest skönlitterärt.

Förutom svenska läser jag gärna: Jag läser nästan bara på svenska eftersom jag vill förstå allt av det jag läser. Även om jag faktiskt förstår mycket på engelska och danska så blir det inte samma sak om det exempelvis är två ord man inte förstår i ett stycke man läser - är det då nyckelord så kan det förstöra ganska mycket. Fast jag har några enstaka böcker på engelska, böcker som inte har kommit ut på svenska och som jag väldigt gärna har velat läsa.

Högst upp i min att-läsa-hög just nu ligger: En komikers uppväxt av Jonas Gardell.

Högst upp på min bok-önskelista-just nu står: Nattens lekar av Sherrilyn Kenyon.

När jag går på antikvariat letar jag alltid: Jag har faktiskt aldrig varit på ett antikvariat. Det är riktigt konstigt eftersom jag älskar böcker, men av någon anledningen så har jag aldrig besökt ett. Jag borde nog göra det eftersom man kan hitta riktiga skatter där om man har tur.

är våren äntligen här?

När jag vaknade imorse och tittade ut genom fönstret så blev jag glad när jag för första gången detta året såg en helt blå himmel utan ett enda moln som skymde solen. Jag kände redan då hur min kropp fylldes av värme och glädje. Våren plockar verkligen fram det bästa ur en!

Dock så hamnade det vackra vädret i bakgrunden när jag försökte resa mig upp. Ja, jag försökte men det gick inte. Jag kunde inte röra mig utan att känna extrema smärtor i ryggen - det var som om någon tog alla kärl på högra sidan av ländryggen och tryckte ihop dem. Jag har haft problem med min rygg i snart sju år men jag har inte haft såhär ont på två år. Jag trodde verkligen inte att jag skulle kunna resa mig upp, men efter lite olika manövreringar så kom jag upp. Fast det gör ont när jag går, sitter, står och böjer mig. Herregud, jag håller på att dö!

Nu äter jag lite lunch och snart ska jag ta på mina inlines och åka en runda. Jag har inte provat mina nya än och eftersom det är riktigt fint väder, dock så tror jag att det kanske inte kommer vara fint väder hela dagen. Så jag ska ta vara på den tiden jag har i det vackra vädret.

Vad ska alla andra göra idag?

en fullpackad dag

Nu ska jag fika med Emmylie, efter det blir det en sen lunch med Aggiie och efter där så ska jag träna. Jag har verkligen saker att göra idag, fast det känns lite skönt att inte bara vara hemma och inte gör någonting.

Jag ska berätta mer om dagen senare, vi hörs♥

Matt Morris - Bloodline

en fantastisk låt!!

lights

jag älskar ljus i alla former!
Girls Aloud - Jump

Jag vet inte varför men jag har gått runt och nynnat på denna låt hela dagen!
Den är gammal som gatan, men den svänger ändå ganska bra - nostalgi på hög nivå!

om drömmar blev verklighet, då hade jag varit världens lyckligaste människa.

There's no one in town I know
You gave us some place to go
I never said thank you for that
I thought I might get one more chance

What would you think of me now,
So lucky, so strong, so proud?
Never said thank you for that
Now I'll never have a chance

May angels lead you in
Hear you me my friends
On sleepless roads, the sleepless go
May angels lead you in

And if you were with me tonight
I'd sing to you just one more time
A song for a heart so big
God couldn't let it live.


hear you me

ibland är livet allt bra komiskt punkt

Lundakarnevalen 2010

För två veckor sedan hade jag ingen aning om vad Lundakarnevalen var, nu är jag evigt tacksam till Emil som tipsade om detta event. Jag har inte enbart haft en underbar kväll/natt/morgon med två av mina bästa vänner - jag har även fått se ett underbart liveframträdande med en artist som jag älskar. Salem Al Fakir var fantastisk och om jag skulle sammanfatta allt i ett enda ord så skulle jag säga att det var magiskt!!
                     Även om mina ben nästan tog död på mig när kvällen var slut så var det värt det. Jag fick lyssna på bra musik och precis innan vi åkte hem så fick vi se vackra fyrverkerier - ett perfekt slut på en perfekt kväll.

Höjdpunkten på kvällen var helt klart Salem Al Fakir. När han kom ut på scen så blev jag varm i hela kroppen och det kändes som om jag svävade på moln. För att likna det vid något annat så var det som en ungdomsförälskelse och jag njöt av varje sekund. När han sedan började sjunga så trodde jag att jag skulle dö - han har en så vacker röst att jag förälskade mig i honom om och om igen. Han spelade alla låtar jag ville höra, allt från Virgin Mary till It's True till Red Rock. Han gjorde dem till speciella ögonblick i mitt liv och det är verkligen ett minne jag aldrig kommer glömma. Det var perfekt!!

Tack Linn & Aggiie!
De gjorde verkligen kvällen och natten så mycket roligare. För i slutändan så hade jag kul och jag mådde bra. Jag skrattade nästan hela tiden och det är verkligen något jag kommer minnas tills jag dör. Jag pratade med roligt folk, bl.a två killar i toakön, fyra killar vid stora scenen och en jättesöt tjej i kön in till öltältet - roliga människor som var jättetrevliga. Ja, det var en speciell kväll som inte kunde ha blivit bättre. Tack till alla som förgyllde den lite extra!

Salem uppträder:

Salem sjunger en liten bit på Brooklyn Sun:

Fyrverkerierna innan vi gick:

Magnus Weideskog - Somna bredvid dig

Medan jag vilar till lilla Magnus så får ni ha en bra dag.
Snart ska jag gå och äta med Linn, sen blir det kanske en liten promenad.


nu kan jag dö lycklig

Salem al Fakir var så jäkla fantastisk igår, nu kan jag verkligen dö lycklig.
Eftersom Linn ligger bredvid mig nu så ska jag berätta om det senare, har verkligen inte tid nu. Fast då kommer videos och en full redogörelse över hela dagen, kvällen, natten och morgonen. Jag kan bara säga att det var magiskt!!

till Malmö

Nu ska jag till Malmö på förfest, sen är det Lund som gäller resten av kvällen och natten.

Vi hörs imorgon!!

Salem al Fakir - Keep on walking

Denna man ska jag se ikväll och ni har ingen aning om hur glad jag är för det.
Han har verkligen allt som behövs för att bli en stjärna, något han redan är.
Detta är en av min favoriter med honom; utöver den så är det This is for4 o'clock och I'm so happy som gäller på hans nya album. Sedan finns det ju låtar som han gjort innan som också är bra, t.ex. Roxy och Good song.

Någon mer än jag som ska se honom ikväll?
(han spelar på stora scenen i Lund 22.45-00.00)

Juno-citat


Nattens Begär av Sherrilyn Kenyon

Denna bok handlar om Amanda som lever ihop med sin familj som är en samling av häxor, medier och vampyrjägare. Det enda Amanda vill är att leva ett lugnt liv utanför hennes galna familj - fast ödet vill något helt annat. När hon blir misstagen för sin tvillingsyster så börjar ett spel på liv och död. Hon hamnar helt plötsligt i ett krig som pågått i flera hundra år mellan vampyrer och daimoner. Helt plötsligt vaknar hon upp i ett rum fastkedjad med en total främling. Främligen heter Kyrian av Thracia och han är en Mörk Jägare. Hans jobb är att döda vampyrer och daimoner som lever på människoblod. Just nu jagar han en daimon vid namn Desiderius som är just den person som kedjat fast dem tillsammans.
                   Förutom att försöka få av kedjorna så måste de även slåss mot den dragning som finns mellan dem, hur gärna de än vill så vet de båda att de aldrig kan vara tillsammans. Detta är en resa genom minnen, sorg, smärta och kärlek.

Om ni tyckte om Twilight så tror jag verkligen att denna bok är något för er. Till skillnad från Twilight som har en underliggande mening runt den första kärleken, så handlar Nattens begär mycket mer om lust och sex. Den är skriven på ett sätt som får en att vilja läsa vidare och ta reda på vad som händer. Fast den var lite förvirrande vid vissa stycken och man var tvungen att klura ut mycket själv för att få en klarhet över storyn. Fast det är bara vid några få tillfällen då allting inte beskrivs in i minsta detalj.
                       I grund och botten så är även denna en kärleksroman som fick mig att gråta i slutet. Den förmedlade känslan från blad till blad så bra att det kändes som om jag var en del av själva berättelsen. Jag rekommenderar verkligen denna bok, men man ska dock inte läsa den om man inte tycker om att läsa om övernaturliga saker.

Manga - We could be the same

Jag har aldrig tyckt om Eurovision Song Contest.  Jag såg det aldrig när jag var yngre och nu när jag såg den svenska finalen detta året så blev jag så arg på svenska befolkningen eftersom de lät en halvbra sångerska vinna över någon som var helt klart bättre och hade klarat sig bättre i finalen. Fast gjort är gjort och jag kan inte ändra alla andras åsikt bara för att jag själv tycker att Salem al Fakir var bättre än vinnaren som jag inte ens minns namnet på.

Även om jag har lovat mig själv att inte se årets final så har jag faktiskt hört en del av låtarna som ska delta och en av dem var Turkiets bidrag. Även om den aboslut inte är lika bra som det jag lyssnar på i vanliga fall så tycker jag att den ändå är helt okej. Eller vad tycker ni?

nya Willys

Egentligen så hade jag inte planerat in något idag men min bror ringde mig vid ett och frågade om jag ville följa med honom till Willys. Eftersom jag inte hade något annat för mig, och inte varit på Willys efter de flyttat, så var det en självklarhet att jag skulle med. Blev ganska besviken över hela konceptet och jag tror att det i grund och botten handlar om att när man väl kommer in i en rutin så känns det konstigt att bryta den. Fast jag blev glatt överraskad när Kim frågade om jag ville följa med honom, det händer inte ofta.

Efter det hade jag följe med honom eftersom jag var tvungen att köpa ett månadskort på Skånetrafiken nere vid stationen. Även om det regnade så var det skönt då det har varit så sjukt kvavt idag. Jag fick ta en dusch när jag kom hem eftersom jag svettades riktigt mycket, ofräscht och inte så hälsosamt.

Nu ska jag snart äta middag, läsa lite och sen cykla till IP. IFK Ystad spelar mot Blentarp om jag inte har helt fel för mig. Pappa ska på middag innan så jag ska möta honom där nere innan matchen. Det är helt okej, även om jag inte riktigt tycker om hur en del där nere tittar på mig när jag är själv. Om jag hade kunnat läsa deras tankar så hade det nog varit något i stil med; "Oj, du borde inte vara här själv utan din pappa. Herregud, vad är det som har gått fel?!" Haha, lite komiskt men jag tror verkligen att vissa tänker så.

Vad ska alla andra göra en fredag som denna?

söt klänning

Jag har precis hittat en söt klänning på Kappahl och om jag hade haft råd så hade jag nog köpt den. Fast the story of my life är ju att jag trånar efter saker som jag inte kan få(på mer än ett sätt). Så nu får jag ännu en gång beundra en klänning på avstånd, fast det gör inget - jag har egentligen kläder så det räcker.
Men det är tillåtet att drömma :)

Blommig klänning - 349kr

Mäjje 20 i pics

Förra helgen firade vi ju att Matilda "Mäjje" Smeggzzarn fyllde 20. Nu har jag äntligen fått tag i en del foto från den kvällen som Elin/Stahaijna tog. Så enjoy...

Fejsbook, Tess och jag - kan säga att jag hatar att bli fotad så jag gömmer mig oftast.

ser ni hur koncentrerad jag är? Jag försöker förvandla vatten till vin, gick kanske inte så bra.

Mäjje och Alex på Kings head

Vi på Bar á Bar - goda drinkar var det!!

Hmmm...?!?!?!

sen blev det förvirring och där är sagan slut.

mycket att göra

Idag har jag gjort allting och ingenting. Jag har läst en bok, varit på handledarkurs med pappa och även kommit fram till meningen med livet. Om ni vill ha en mer utförlig förklaring av något av det så är det bara att kommentera!

Nu ska jag lägga mig, morgondagen kommer bli lång...


I'll never be alone


the best of two worlds

böcker+robert pattinson= ♥

weheartit


gamla texter

När jag städade hos pappa för några dagar sen så hittade jag en del papper som var mina. Nu har jag kollat igenom det mesta och jag är förvånad över hur lite jag har förändrats. Jag hade skrivit ner ganska mycket av mina tankar och känslor som jag kände då. Detta är inte något jag skrivit för ett halvår sen, detta är texter och stycken som är minst fem år gamla - saker jag skrev när jag gick på högstadiet.

En del av det är nästan jobbigt att läsa, känslor som krossar mig ännu en gång. Jag behöver inte gå in på allt men jag mådde inte bra när jag gick på högstadiet, det var de tre värsta åren i mitt liv. Fast jag har gått vidare och nu mår jag bättre, men när jag hittar saker som dessa så tänker jag tillbaka på den tiden - det framkallar samma känslor om och om igen.

Jag har även kommit på att jag älskade att skriva låtar, något som jag inte var så värst duktig på. Jag älskade även att skriva på engelska eftersom jag tyckte det lät bättre, så mycket av det jag har hittat är på engelska. Haha, jag skrattar när jag läser det för jag kunde verkligen inte stava på engelska. Fast det gör inget eftersom jag minns det så väl när jag skrev det och minnena får framtiden att ljusna.

Något av det jag skrivit(ingen redigering, ni får stå ut med stavfelen):
"I can't be like you,
why can't you understand that?
I don't want to be like you,
hated my my dother.
You have to chous,
a life with me of by yourself.

I can't talk to you,
because you don't lissen.
I can't help you,
because you won't lett me in.
Please lett me help,
but don't turn the words
."

"I see you every day,
but you don't look my way.
I smell your expensive perfume,
and I know you won't love me.
Now and forever
."

en riktigt bra dag

Även om jag har känt mig stressad så har jag ändå haft en bra dag. Jag har fikat två gånger, skrattat 90% av tiden och även börjat planera helgen. Ja, trots att den vackra solen försvann under förmiddagen så har jag inte klagat. Dessa två dagar som gått har varit de varmaste på hela året - det tackar vi för!

Först fikade jag med pappa eftersom han ringde och frågade om jag ville gå på stan med honom. Espresso house har blivit så vana vid oss att vi knappt behöver säga vad vi ska ha för de vet redan. Haha, fast det är ganska mysigt att kunna vara social med de som jobbar där. Ett stort plus för det!

Efter fikan gick vi till banken och sedan gick vi på stan. Och gissa vad jag fick av pappa?!?!?!?! Jag blev så sjukt glad när jag insåg att han skulle köpa dem till mig, även om jag inte hade planerat att gå hem med dem. Vi gick nämligen in på Team Sportia och jag gick därifrån med dessa:

Kan ni förstå hur glad jag blev?! Jag har velat ha nya inlines i ett helt år och nu har jag äntligen fått dem. Jag är så jäkla glad och tacksam för att pappa förstår hur gärna jag ville ha dem. Jag älskar att åka inlines men mina andra är fem år gamla och de rullar knappt. Därför är det väldigt jobbigt för fötterna och jag har haft lite problem att åka även om jag har velat. Fast nu kan jag åka hur mycket jag vill + att vi köpte specielstrumpor som ska göra det lindrigare för fötterna när jag åka. HAPPY MIKA!!

Sedan träffade jag Vicky och Carro lite senare, vi gick och fikade på Snuggles. Det var mysigt att umgås med dem och att prata om allt mellan himmel och jord. Jag fick även träffa Irrbloss igen och det är alltid mysigt. Vi gick även till H&M och tittade lite, sedan skilldes vi åt. Jag gick hem och nu sitter jag här framför TV:n och äter lite glass. Imorgon ska jag börja på en stenhård GI-diet igen och därför unnade jag mig själv lite glass ikväll.

Om ungefär en timme är det Grey's Anatomy och sedan ska jag lägga mig. Imorgon är det gymmet som gäller + handledarkurs för övningskörning med pappa.


Katie Melua - Nine Million Bicycles

inatt satt jag ute på gården, tog en cigg och lyssnade på denna låt på repeat.
det var en annorlunda natt, något som jag inte kan förklara i ord.
en tår föll, kanske till och med två - men jag är okej nu. Eller jag tror det.

ett val, två vägar.

Fan vad jag längtar till den 30 juni. Även om jag inte är riktigt lika galen i allt som har med Twilight att göra längre så kommer jag aldrig glömma hur de böckerna och filmerna får mig att känna. Så nu sitter jag och längtar tills den kommer på bio och när den gör det så ska jag sitta i biosalongen och njuta av känslan som kommer knocka mig just då...


05.30 - sinnes


Såhär såg det ut igår när jag och pappa var och handlade. Det är dagar som dessa då jag önskar att jag hade en systemkamera som kunna fånga ögonblicken så mycket bättre, fast man får vara glad för det man har. Det känns som om gårdagens väder återkommer idag fast med lite mer värme. Förhoppningsvis så kan dagen bli riktigt skön.
            Fast jag förstår inte hur jag kan vakna 05.30 eftersom jag inte gick och lade mig förrän 01.30. Min kropp är väldigt konstig för tillfället och jag känner redan nu att jag inte får tillräckligt med sömn. Jag trodde att klockan ljög när jag tittade på den efter att jag hade vaknat - men nej, klockan var verkligen halv sex och jag var verkligen vaken.
            Nu ska jag försöka vila lite och kanske läsa. Jag är inte alls redo för att gå upp än även om jag känner ett litet sug att cykla till gymmet - tror dock inte att min kropp klarar den påfrestningen efter så lite sömn.

Vi hörs!

god natt!


weheartit


en dag.

Vattnet är fortfarande varmt även om solen gick i moln för flera timmar sedan. Jag sitter på en filt, på en strand vid en stad jag inte längre känner igen. En fågel flyger precis ovanför mitt huvud och en vindpust för med sig doften av hav - salt och tång. Det finns inget vackrare än en sommarkväll som denna, varje liten skugga uppskattas då alla vet att sommaren snart är över och kylan återkommer med det vita och gråa. Varje sekund vill vi behålla utan att riktigt veta hur vi ska fånga in dem.

I mina tankar finns bara hjärtesorg, krossade drömmar som en gång fick mig att le. Nu skapar de fler sår än vackra texter om det som borde uppskattas i livet. Allt känns över, som om livets match är slut och jag förlorade, jag får inte ens ett tröstpris. Det finns inga vägar för sådana som mig, för de som har förlorat tron. Hoppet var en gång min bästa vän men nu har det ersatts av hopplöshet. Det finns inget att tro på, inte ens på de vackra färgerna som speglas mot den mörkblå havsytan. Tron försvann just denna dag när jag såg en fågel flyga precis ovanför mitt huvud och hjärtat enbart var fyllt av sorg.

Det var just denna dag då jag förlorade mig själv.
Jag försvann för en liten stund och kom tillbaka som någon helt annan.
En sämre version av mig själv.   

Luke Grimes

Min nya drömman, efter Robert Pattinson såklart ;)i lördags, en partynatt!

Idag(igår eftersom klockan är efter 00.00) fyller Matilda 20år, grattis till henne! Fast eftersom ingen var så pepp på att festa en måndag så firade vi henne i lördags, som jag har nämt i tidigare inlägg. Det blev precis vad jag hade förväntat mig och så mycket mer. Vi umgicks, drack goda drinkar, flummade och sedan dansade vi enda in på småtimmarna. Jag kan inte säga att jag minns precis allt, men jag minns det viktiga och det är att jag hade en fantastisk kväll med mina absolut bästa vänner. Tack till alla som gjorde kvällen och natten så perfekt, ni är verkligen guld värda♥

Det roligaste på kvällen var när en kille som jag känner indirekt började prata med mig. Helt plötsligt säger han till mig; "Ja, men det är ju du som har en tvillingsyster och åtta katter." Jag blev lite förvirrad och försökte förklara för honom att han hade fel, men han trodde inte på mig. Jaja, han får skylla sig själv - roligt var det i alla fall.
Jag fick en äcklig orginalburgare på Max vilket betyder att jag antagligen aldrig mer kommer äta deras hamburgare. Jag dansade till låtar som jag inte minns på bar á bar. Och jag dansade hela vägen hem till sängen där jag däckade efter att jag hade pratat lite med folk på msn. Ja en väldigt lyckad kväll om jag själv får säga det!

En hel del foto togs och här kommer två som min kära vän Terese tog!


Ronnie James Dio is dead


Personligen så har jag inte lyssnat så mycket på Dios musik, men till och med jag förstår vilken förlust detta är för musikvärlden. Jag läste en artikel på Expressen igår och där stod att han somnade in den 16/5-10 och såklart så var familjen tacksam för allt stöd, men nu behövde de några dagar för sig själva. Jag kan verkligen förstå dem för även om vi har förlorat en enastående musiker så har de förlorat så mycket mer - jag beklagar verkligen deras sorg.
Han var frontfigur i bandet Dio och de hade även planerat in en del spelningar till sommaren om jag inte har helt fel för mig, tyvärr blir det inte så. Life goes on, but he will be missed!

Dio - Don't talk to strangers


Stromaé - Alors on danse

Beatet är bra, texten har jag ingen aning om.

this is where I want to be

I fell in love, not deep, but I fell several times and then fell out.
- Carl Sandburg


not just words.


weheartit


pardy all night long

Förlåt för dålig uppdatering, har varit i Malmö hela dagen och kom inte hem förrän fem. Så nu har jag duschat, börjat sminka mig och fixat kläder för ikväll. Jag kommer se ut som ett litet troll men jag orkar fan inte bry mig. Pappa kommer och hämtar mig om 25min, så jag är ganska stressad.

Vi hörs imorgon, då kommer jag berätta allt om kvällen och även om min lilla shoppingtur med pappa.

Bye bye now♥

06.45

Vem vaknar frivilligt klockan 06.45 en lördag?
Jo, min kropp och själ gör det - därför ligger jag nu vaken och är fortfarande trött. Fast jag behöver inte ens tänka tanken att somna om eftersom jag är lite för rastlös för att somna. Så nu har jag ungefär två timmar av fritid som inte är inplanerad, vad ska man hitta på då?
                   Jag ska läsa! Jag började på boken Innan jag dör av Jenny Downham igår och den är redan bra, har inte läst mer än ungefär 30 sidor. Att den redan är bra i början gör mig lycklig för jag kan inte läsa böcker som är tråkiga i början - det måsta hända något direkt. Så nu ska jag återgå till den, beroende på vädret idag så får vi se vad som händer senare(shopping på hemmaplan eller i Malmö) Vi hörs!

so true!

weheartit


Eskimo Joe - Thunderclap

jag kan inte beskriva i ord hur mycket jag älskar denna låt.
tack till min bror som skickade den till mig en kall höstnatt,
den är så jäkla bra och jag kan lyssna på den om och om igen.
it's a work of art!

två nya tillskott

Idag har jag köpt två nya böcker(ja, jag vet att jag är galen i böcker) och nu mår jag lite bättre. Fast egentligen köpte jag bara en, för den andra fick jag av Peggy - hon vet verkligen hur man gör för att jag ska må bra. Jag köpte boken Innan jag dör av Jenny Downham och sedan fick jag boken Midnattsmanifestet av David Whitley av Peggy. Så nu har jag ytterligare två världar som jag kan rymma till när verkligheten inte riktigt funkar för mig. Jag trodde aldrig att jag skulle kunna må så bra som när jag läser, fast jag är lycklig då. Jag älskar att leva i min fantasi, det låter konstigt men jag trivs så mycket bättre där.

Nej, nu ska jag sluta babbla om mina böcker och börja läsa. Ska upp tidigt imorgon!

ännu en vinst

Nu har jag precis kommit hem från Anderslöv. IFK Ystad mötte just Anderslöv på bortaplan och det ledde till ännu en vinst. I slutändan blev det 5-2 och det enda jag kan säga är grattis till IFK, de förtjänade verkligen denna segern eftersom de var så mycket bättre än Anderslöv. Den största besvikelsen under matchen var helt klart domarna, de kunde verkligen inte dömma. När Christoffer "Lilleman" Olsson blev fälld i straffområdet och väldigt taskigt tacklad så trodde alla att det skulle bli straff eftersom det var något som var självklart. Fast domaren låtsades som ingenting och lät spelet fortsätta. Fan vad alla blev arga, vilket jag har full förståelse för. Det var bara en av alla tabbar som domaren gjorde, riktigt dåligt!!

Kvällens västa skada skedde i mitten av andra halvlek. Green, föredetta Sövestadspelare, hamnade lite fel i en situation och blev sparkad rakt mellan benen. Hans heliga flaggstång och de magiska stenarna mådde inte alls bra. Två killar fick hjälpa honom av planen och sedan låg han och vilade resten av tiden, han mådde riktigt dåligt och jag tyckte verkligen synd om honom. Fast han kunde i alla fall gå när matchen var över - det är ju lite positivt.

Det var en bra match och en välförtjänt vinst, nästan match är på fredag - vet dock inte mot vem. Som det ser ut nu så ska jag dit, fast det är kanske inte så konstigt :) Fotboll är det bästa som finns!

tre av målgörarna; Amir, Christoffer & Johan

pics; IFK Ystads hemsida

14 maj

Idag hade mormor fyllt 74 år. Om hon inte hade lämnat denna värld förra året så hade jag nu stått i duschen och gjort mig klar för att gå hem till henne och äta tårta. Fast livet blir aldrig riktigt som man tänkt sig, därför tänker jag ägna dagen till att hylla livet och sörja förluster. Mormor var inte den enda jag förlorade den dagen hon lämnade oss, även om hon var den enda som dog...

Grattis mormor!

flowers

blommor är något av det vackraste som finns,
tyvärr har vädret stulit den ordinarie maj-skönheten.

Tom Felton

he's a fine piece of man!


garderobfix

Nu har jag spenderat hela kvällen med att fixa min garderob. Jag har ändrat om, vikt till och lagt allt på bättre ställen. Istället för att allt bara ligger lite överallt så har jag nu anordnat allt i ett bra system. Jag känner mig riktigt duktig och det blev faktiskt riktigt bra om jag jämför med hur det såg ut innan.
Visst blev det lite bättre? :)

Före:

Efter:

Före:

Efter:

Före:

Efter:

mitt drömrum!

De som känner mig vet hur mycket jag älskar böcker, för de som inte känner mig så kan jag berätta att jag verkligen älskar böcker! Jag har alltid tyckt om historier i alla former - allt från godnattsagor till lite tyngre saker. Det har alltid gått upp och ner för mig, ibland kommer en slags besatthet över mig som får mig att vilja läsa hela tiden - ibland tål jag inte ens att öppna en bok. Det är konstigt, men det är precis som en vanlig relation där man ibland behöver en paus.

Jag ser mina böcker som mina barn, jag vet att det låter konstigt och jag tror att en del av mina vänner har velat skicka mig till psyket när jag uttryckt mig så. Fast det går inte att förklara på något bättre sätt, jag älskar verkligen mina böcker. Jag brukar läsa alla böcker jag har flera gånger eftersom man uppfattar dem olika varje gång. De är som små liv som alla berättar om ett speciellt liv. Jag kan inte låna ut mina böcker till vem som helst, jag måste veta att de som lånar en bok av min tar hand om den. Det låter helt sjukt, det håller jag med om, men jag kan inte förklara i ord hur mycket mina böcker betyder för mig.

Om man hade kombinerat de tre rummen nedan så hade det varit mitt drömrum. Jag vill vara omringad av bra romaner, deckare, biografier och andra intressanta läserfarenheter. Jag har mitt perfekta rum i mitt huvud, ett rum där jag kan ta det lugnt och vara för mig själv i mina egna världar. Jag älskar att fly från verkligheten och det gör jag som bäst när jag läser. Det finns inget bättre än att välja ut en bok och drömma sig bort till en värld där man är någon helt annat.

Jag har åkt på en kvast bredvid Harry Potter, jag har fått mitt hjärta krossat och återbyggt av Edward Cullen, jag har jobbat på en advokatbyrå och jag har besökt alla möjliga städer i världen. Det är bara något jag har varit med om och jag har gjort allt detta genom mina böcker, det är precis därför jag älskar att läsa. Vissa tycker om att resa, andra skulle inte kunna leva utan sina märkeskläder och jag skulle gå under utan mina böcker. Det låter galet, men jag tror att alla har någon form av tillhörighet som de aldrig skulle kunna leva utan. Mina tillhörigheter är mina böcker! Love, you got a feeling that you can not hide, you got a feeling that you can't decide what's right.

ibland önskar jag att hela mitt liv var annorlunda.
ett annorlunda utseende,
en annorlunda stil,
annorlunda åsikter,
ja ett helt annat liv.

But love, is too hard to break
Love, aint nothing you can take
It's a little thing we make

Hey, is waiting up for you all night
Just to see that you got home alright

Love, it comes and goes from town to town
If you stand up you're gonna hit the ground
When it finds you
And it's going to do
.

weheartit


regniga onsdag

Jag hade helt andra planer för denna dag än att sitta inne. Jag tänkte gå en långrunda med Oden, göra fint på uteplatset på gården och inhandla lite saker på stan. Fast regnet välter nästan omkull en när man går ut(jag vet, var ute med Oden en snabb kissrunda innan). Jag blev dyngsur när jag var ute innan och även om regn inte är så farligt så är det inte kul att känna hur vattnet rinner längs ryggen på en.

Så istället för att vistas utomhus idag så blir det en hemmakväll för mig, iaf nu under dagen. Jag har laddat upp med en massa tecknade filmer, jag vet att det låter löjligt men jag älskar faktiskt tecknade filmer. Just nu ser jag Dino Riders, sen ska jag se Cobra och kanske någon annan film. Jag får se hur många jag känner för att se.

Dino Riders:
Den vackra och fridfulla planeten Valoria förstörs av den ondskefulla Rulon-armadan, och valorianerna flyr 65 miljoner år tillbaka i tiden - till planeten Jorden, där dinosaurierna fortfarande lever. Valorianerna slår sig ner och blir DinoRiders, men Rulongänget har hängt efter och har onda avsikter...
 
Cobra:
En hjälte vet inte vem han egentligen är efter en plastikoperation och mental hypnos, utan tror att han är en helt vanlig försäljare. Fast händelser får minnet att komma tillbaka och nu blir han den han har varit, hjälten med det speciella vapnet som ingen kan stoppa. Han har nämligt opererat in en laserkanon i armen, ett vapen som är så speciellt att skurkarna är villiga att döda för att få tag på det...

min TV-vecka.

Jag tror att många har speciella program som de ser varje vecka, som en mysig rutin varje kväll. Jag tycker personligen om att se en serie på kvällen innan jag ska sova eftersom jag behöver lugna ner mig och varva ner. Dels därför har jag en del program jag ser varje vecka, program som jag faktiskt tycker är spännande, roliga och intressanta. Nedan har ni min TV-vecka, tror faktiskt inte att jag har glömt något. Jag ser mest TV på vardagarna och när jag är bakis på söndagarna.

Även om jag tycker om att se alla dessa serier så skulle jag inte börja gråta om jag missade ett program av något av dem. Jag har väldigt lätt att komma in i serier som jag kanske har missat något avsnitt av. Jag har nog med full ärlighet aldrig sett exakt alla avsnitt i varje serie. Det enda programmet som jag sällan missade var The OC och sedan har jag aldrig missat ett avsnitt av The Vampire Diaries(men jag har sett några av dem på tv6Play eftersom jag gjort annat när det gått på tv.)

Har ni något/några program som ni absolut inte vill missa?

Måndag:

21.00 tv3 - Svenska Hollywoodfruar
Jag tyckte inte alls om detta program innan, men på sista tiden så har jag faktiskt inte missat ett avsnitt. Fast jag ser det inte för att det är intressant eller så - jag tycker bara att det är halvlöjligt och väldigt roligt. 

22.00 kanal5 - Roast på Berns
Humor på olika nivåer. Ibland är det faktiskt inte roligt men ibland kan jag inte sluta skratta. Allt går ut på att dissa en ny gäst varje vecka, något som kan vara roligt och mindre roligt.

Tisdag:
20.00 tv3 - NCIS
Herregud vad bra det är!! Det är spännande, fyllt av intriger och ibland hjärtskärande. Det är nog denna serien som jag blir mest ledsen över om jag missat ett avsnitt. Därför försöker jag se det så ofta som möjligt.

21.00 tv3 - The Mentalist
Precis som serien innan så är detta en spännande kriminalserie som innehåller mycket av det jag tycker är bra. Detta fokuserar mest på det mentala och hur man kan hitta en mördare enbart genom att vara uppmärksam och se detaljerna.

Onsdag:
21.00 kanal5 - Grey's Anatomy
Sjukhus, intriger, kärlek, sex, bedrägeri och så mycket mer - en perfekt serie som jag älskar. Innan såg jag alltid Cityakuten, nu ser jag Grey's!

22.00 kanal5 - Celebrity rehab with Dr.Drew
Egentligen vet jag inte varför jag ser detta, men det är ganska intressant.

Torsdag:

20.00 tv6 - Vampire diaries
JAG ÄLSKAR VAMPYRER!! Detta är verkligen en serie för mig, även om den inte är för alla så är den verkligen perfekt för mig. Mitt hjärta slår alltid lite snabbare när jag ser ett program av VD, inte bara för att det är så bra utan dels för att de två bröderna i serien är så jäkla snygga. Mums ;)

21.00 kanal5 - Criminal Minds
Ja, jag älskar kriminalserier och i likhet med The Mentalist så handlar detta mycket om hjärnan och hur människor fungerar. En serie som man borde se om man tycker om lite deckare-aktigt stuk.

Söndag:
19.00 kanal5 - Gossip girl
Finns inte så mycket att säga. Överklassungdomar som hamnar i skiten, jag älskar det! Sedan är männen i serien så jäkla snygga och kvinnorna är så extremt sexiga. Jag vill ha männen och vara kvinnorna!!

20.00 tv3 - Bones
Lösa mord med hjälp av att lära känna benen i offrets kropp. Riktigt intressant och jag lär mig faktiskt mycket när jag ser denna serie.

klänningar från Zoovillage

Jag har precis hittat två extremt söta klänningar på Zoovillage.com. Även om jag inte har råd att köpa dem så kan jag ändå beundra dem och önska att de hängde i min garderob. För tillfället så blir det bara fönstershopping för mig eftersom jag inte alls har råd till att köpa nya kläder. Egentligen behöver jag inte det heller eftersom jag redan har för mycket kläder(om det nu är möjligt). Jag ska rensa ut allt jag inte använder imorgon och göra det fint och prydligt bland mina kläder.

Fast just nu ska jag bara titta på dessa vackra klänningar och önska att de var mina.
Visst är de söta?

€98 & €79 (ni får själva räkna ut vad det är i svenska kronor.)

Thåström - Om Black Jim


För något år sedan så var jag helt såld på Thåström. Det var en blandning av det lite deppiga och sanningsenliga i hans låtar som fick mig att älska honom. Det var bara han ett tag, till och med Hellström hamnade i bakgrunden när Thåström tog över min personliga scen i mitt huvud. För mig så var han den ultimata, den bästa och den som förstod. Jag vet inte riktigt hur allt började, men jag tror att min vän Ninni spelade en låt för mig som hette Om Black Jim och då visste jag att min musikerfarenhet skulle ta ett nytt steg in i något helt annat.

Jag vet inte riktigt varför eller hur jag förlorade honom. Fast en dag var han borta och ny musik hade tagit över, sorgligt och lite minnesvärt. Jag kommer aldrig glömma vad hans musik en gång betydde för mig. Då levde jag i min egen bubbla och Thåström var den som höll luften kvar i mina lungor - han är en av de som började forma min kärlek för musik. Jag har mycket att tacka denna man för!

all over the place

Just nu vill jag bara dansa runt på mitt rum till Håkan Hellströms - Ramlar på högsta volym. Jag vill packa en väska, beställa en enkelbiljett till New York och sätta mig på ett plan för att aldrig komma tillbaka. Jag vill gå till en hemtrevlig bar i Ystad och ta en öl med mannen som aldrig går hem. Jag vill andas in sommaren som vi aldrig trodde skulle komma. Jag vill göra så mycket, så mycket som inte går just nu. Fast en dag!

Istället för att göra allt detta så ska jag gå och lägga mig,
imorgon väntar ännu en dag.
Sov gott & dröm sött! Jag vet vad jag kommer drömma om.

Melissa Horn, ett musikaliskt geni.

Varje gång jag lyssnar på Melissa Horn så är det som om hon sjunger till mig, om mig. Jag blir alltid lika förvånad när nya stycken i hennes låtar berör och förför mig. Hennes texter är fantastiska på alla sätt och vis, om man sedan sammanför dessa vackra ord med lika vackra melodier så skapas det magi.

Förutom min personliga älskling, Håkan Hellström, så berör ingens musik mig så mycket som just Melissa Horns. Jag har sagt det innan och jag säger det igen; hon är som en kvinnlig Lars Winnerbäck. Vissa tror kanske att det är något negativt men för mig så är det något extremt positivt - det finns få som är lika bra som Winnerbäck. Precis därför ville jag uppmärksamma Melissa Horn eftersom hon har lärt mig, genom sin musik, hur jag kan hantera mina känslor på ett bra sätt.

Nedan är några av mina favoritstycke från några olika låtar. När jag hör just dessa stycken så är det precis som om hon sjunger om mitt liv och mina erfarenheter. De nedan beskriver olika situationer och känslor i mitt liv som har gjort mig till den jag är idag. För er betyder de kanske ingenting, för mig så betyder de nästan allt. 

"Du är kvar med samma folk, kvar med samma man
Lever kvar i samma damm, och du går i samma kläder
Blir glad av samma rus, som en lögn i vackert väder i ett övergivet hus

Det är att leka med eld när du drar upp det här igen
För du ser i mina ögon att jag försvann för länge sen
"
- Hanna.

"Nu tror du säkert att jag hoppas
på nåt som aldrig ska bli av
men jag har aldrig lyssnat när du lovat
aldrig ställt några krav
"
- Jag kan inte skilja på.

"Lät du henne komma närmre, var hon vackrare än mig?
Det finns dagar som jag tänker mer på henne än på dig
."
- Lät du henne komma närmre.

"När man ser att det blöder, det är först då det gör ont."
- Tyck synd om mig nu.

happy endings


gårdagen!

ingen kommentar

All Days Are Nights: Songs for Lulu

Jag älskar Rufus Wainwrights nya album All Days Are Nights: Songs for Lulu. Det innehåller känslosamma låtar med pianokomp. Jag älskar det verkligen och jag tycker att ni ska kolla in det.

Favoritlåtar på albumet; Zebulon, Martha, Give Me What I Want And Give It To Me Now, True Loves och A Women's Face.

Rufus Wainwright - Zebulon

jag faller för visdom

Gordon Ramsay, Russell Crowe & Per Morberg!Dessa tre är några få av de kändisar som jag är lite smäkär i. Jag vet inte riktigt varför just dessa tre har fått mitt hjärta att slå lite snabbare men så är faktiskt fallet. Det kanske är åldern för ingen av dem är ju precis någon ungdom, eller så beror det på att de alla har små inslag av "badboy" i sig. Alla som har sett Gordon Ramsay i Hells Kitchen vet att han inte är rädd för att säga vad han tycker. Russell Crowe har bl.a visat i Gladiator att han är en man att räkna med. Sedan har Per Morberg spelat skurk i så många filmer att jag har slutat räkna dem. De är väldigt lika på väldigt olika sätt.

Fast de har charmen som behövs för att vinna mitt hjärta. Deras leende får mig att smälta och flyga upp till sjunde himlen. De är i slutändan attraktiva män med mycket erfarenhet - det kan aldrig slå fel med lite erfarenhet. Så nu ska jag fortsätta att beundra dem, ni får tycka att jag är galen - men visst är de lite söta? :)

en episk kväll

Gårdagen var sjuk på mer än ett sätt. Jag träffade en massa människor, skrattade som aldrig förr och lärde mig repliker som jag aldrig kommer glömma. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara kvällen men de som var med vet vad jag pratar om.

Saker jag aldrig kommer glömma:
"JAG VILL HA ETT MAGISKTTT MAGANDE"
"Din jävla sandapa, lakritstomte och bastubonde."
"Hmm, är det du som sitter vid barnbordet?"
"Är det du som är tjockefar?"

Det bästa var fan när jag skulle gå hem och en äldre man gick bredvid:
Han: Är allt bra ikväll?
Jag: Jadå, fast vädret hade kunnat vara lite bättre.
Han: Jag håller med. Förresten du har inte en cigg?
Jag: Nej, tyvärr jag röker inte.
Han: Jaha okej. Ja, jag hade betalat. Jag betalar för allt, ja förutom sex då.
Jag: Ja, det är väl för väl det.
Han: Haha, ja. (sedan tittade han på mig och log lite creepy)

Det var verkligen en toppenkväll. Tack till alla som förgyllde den!
Nu är jag lite halvbakis och trött, men jag överlever.
Ikväll är det antagligen fest igen, förhoppningsvis blir den lika bra som gårdagen :)

nervösitet och fest

Just nu är jag riktigt nervös och jag har ingen aning om varför. Jag håller för tillfället på med en sminkning som kommer bara väldigt lugn och halvröd, t.o.m jag kan uppskatta min konstiga liknelser vid saker. Fast det ska bli kul att festa till det lite ikväll hemma hos Emmylie. Jag har faktiskt ingen aning om vem som kommer, men det är säkert riktigt trevligt folk :)

Nu måste jag göra mig klar, much to do before the party starts!

Vi hörs!

Rufus Wainwright - Sonnet 20

A woman's face with Nature's own hand painted
Hast thou, the master-mistress of my passion;
A woman's gentle heart, but not acquainted
With shifting change, as is false women's fashion;
An eye more bright than theirs, less false in rolling,
Gilding the object whereupon it gazeth;
A man in hue, all 'hues' in his controlling,
Much steals men's eyes and women's souls amazeth.
And for a woman wert thou first created;
Till Nature, as she wrought thee, fell a-doting,
And by addition me of thee defeated,
By adding one thing to my purpose nothing.
But since she prick'd thee out for women's pleasure,
Mine be thy love and thy love's use their treasure.

-25

När jag tänker tillbaka ett år så är jag stolt över mig själv. Jag började skärpa mig i skolan, jag gick ner i vikt och jag blev gladare. Jag lever fortfarande på ångorna av min personliga framgång. Nu är jag 25kg lättare, både kroppsligt och själsligt.

då:

nu:

GRATTIS PAPPA!

Idag fyller världens bästa människa år!
Stig, pappa, bästa vän, rådgivare
- han har många namn.
GRATTIS!!
jag älskar dig♥


James Morrison - love is hard

en ny favoritlåt!

And it kicks so hard it breaks your bones,
cuts so deep, hits your soul,
tears your skin and makes your blood flow.
It's better that you know,
that love is hard.

Love takes hostages and gives them pain,
gives someone the power to hurt you again and again,
but they don't care.


missing a piece

You can't find peace until you've found all the pieces.
- Troy Dunn

weheartit


Beyoncé - Why don't you love me?

jag hatälskar Beyoncés nya video.

tack

De som har förgyllt min dag vet nog inte ens om det. Två sms från två personer har gjort mig riktigt glad - ytterligare en pratstund med någon annan har fått mig att se det ljusa i livet. Även om det bara är just idag så bryr jag mig inte, jag kommer spara denna känslan och ta fram den när jag mår som sämst.

Tack!

Jason Derulo - Riding solo

En cool låt!

seeking cuddle partner!


fika med Vicky och Irrbloss

Idag har varit en riktigt bra dag, jag har nämligen fikat med Vicky. Vi gick till Espresso house och svullade, det blev både det ena och det andra. Sedan körde vi runt lite för att tillslut hämta upp Carro som hade slutat skolan för dagen. Efter det bar det av till stan för att shoppa lite, de fick shoppa medan jag tittade på. En riktigt underbar dag och jag blir alltid så glad av att umgås med vissa människor(Vicky är en av dem) - de ger mig energi att vara glad.
                  Nu ligger jag halvdöd i sängen och kan knappt röra mig. Jag har nog sträckt min ljumske eller något när jag åkte inlines igår, jag kan knappt gå i trappor eller böja på benet. Förhoppningsvis går det över tills imorgon, men jag börjar bli lite rädd.
                  Även om jag vill sova nu så måste jag vara vaken för pappa, jag och Kim ska iväg och handla sen. Måste verkligen fylla på mitt alldeles för tomma kylskåp. Sen ska jag bara ta det lugnt ikväll, se lite tv och njuta av tystnaden.

Jag kan även påpeka att jag är kär i Vickys hund, hon heter Irrbloss. Hon är riktigt söt och jag skulle kunna gosa med henne hela dagen utan att tröttna. Irrbloss är en siberian husky och jag tycker verkligen att de är magnifika hundar. Om jag hade bott i en större lägenhet med stor trädgård så hade jag kunnat tänka mig en sådan hund. Tyvärr tog jag inga foto på Irrbloss idag men nedan är bilder på andra siberian huskys. Precis som på sista bilden så har Irrbloss ett brunt och ett blått öga, hon är väldigt speciell och hon har en väldigt vacker teckning.

Visst är de söta? :)
Pics: weheartit

matchreferat, IFK Ystad - Simrishamnbilder tagna från Ystadsallehanda, för att läsa referat gå in HÄR!

Igår spelade IFK Ystad ännu en match i YA-cupen och denna gång mötte de Simrishamn. Fast efter en del missade chanser och mål av bortalaget så såg det mörkt ut. För hur gärna IFK än ville vinna så fick de helt enkelt inte in bollen i mål. De hade två friläge, som de missade, och några bra frisparkar som tyvärr inte gick förbi Simrishamns målvakt. Fast tillslut så tog IFK steget fram och Amir gjorde 1-1 i slutminuterna.
                    Eftersom ett lag måste vinna och gå vidare så fick det bli straffar. Alla var på helspänn och nyfikna på vem som skulle få chansen. Tillslut stod det 3-3 och det var bara Christoffer kvar i IFK som inte hade lagt sin straff än. Alla var nervösa, hans pappa stod bredvid mig och jag kände hur hans hjärta pumpade, fast egentligen hade vi inte behövt vara nervösa. Christoffer går fram till straffpunkten, lägger rätt bollen och sedan sätter han den i mål med sådan självsäkerhet som bara rutinerade spelare har. IFK YSTAD VANN!!
                    Nu vet de inte vem de får nästa gång, fast på fredag är det dags igen - fast detta gång i serien. De ska möta Sövestad, ett lag som de har haft problem med innan, men jag ska dit och heja - förhoppningsvis blir det ännu en vinst.

ge mig en personlighet och ett par strumpor till det. Måla världen i färger och glöm ej mig.

Jag vill ha alla dessa outfits, de borde hänga i min garderob!

hur många gånger kan hjärtat krossas innan man förstår att allt bara är en fantasi?

"Jag tycker du är så makalöst söt. Vill prata med dig hela tiden."

- jag klarar inte av detta en gång till!

favoritdagar i bildformat

Vi har alla vissa dagar som vi aldrig kommer glömma. Dagar som betyder något speciellt av olika anledningar, orsaker som kanske ingen annan förstår men som är heliga för en själv. Även jag har sådan dagar och istället för att skriva om dem så tänkte jag lägga upp foto som tagits just dessa dagar. Många kommer inte förstå varför jag lägger upp just dessa foto, andra kommer förstå lite bättre.
                 Om det är någon speciell bild som ni vill ha en förklaring till så är det bara att säga det, så kommer det en. Fast det bästa med bilder, just det jag vill poängtera, är att man kan tolka dem på så många sätt och vis.

Här kommer några av mina favoritdagar:

why so serious?

Har ni någon gång fått höra en speciell sak tillräckligt många gånger för att ha trott det var rätt?
Jag kanske borde förklara vad jag menar lite bättre, därför tänkte jag använda mig av ett exempel - ett personligt exempel som är ganska sårande. Enda sedan jag var sex år så har jag fått höra att jag varit större än alla andra. Det har sagts bakom min rygg, till mig och även skrikits över skolgårdar. Jag har alltid fått leva med ord som "tjockis", "fetto" och "gris" hela mitt liv, ord som har krossat stora delar av mitt självförtroende. Efter att ha fått höra de orden ett tag så började jag tro på dem, att de faktiskt hade rätt. För varför skulle flera personer som tycker samma sak ha fel?
                      Det är precis det jag menar med mig första fråga, har ni varit med om samma sak som mig fast på andra villkor? Har ni också fått höra saker som delvis har varit fel men som har låtit rätt eftersom många personer har sagt det?

På sista tiden så har mitt liv vänts upp och ner. Självklara saker och kontakter är inte längre så självsäkra medan vissa lösa trådar äntligen har knyts samman. Jag har förstört mycket på sista tiden, tryckt bort vänner som egentligen inte har gjort något mer än att älska mig. De har alltid funnits där men inte längre eftersom jag själv har valt att ta några steg tillbaka. Även om jag dels tycker att man måste vara två för att dansa en vals, så måste jag tro på alla andra om de säger samma sak. Jag har varit upptagen väldigt mycket på sista tiden, det har hänt mycket i mitt liv som jag inte kan prata om eftersom det sårar för mycket. Jag är inte längre den jag var för tre månader sedan, jag har krossats och nu återstår bara ett fåtal bitar som aldrig kommer bilda en hela människa igen - så känns det just nu. I hela mitt liv så har jag bara väntat på att människor ska lämna mig, därför trycker jag bort alla - jag vill inte bli sårad. Nu har det kommit tillbaka till mig och gett mig en smäll på käften. Fast jag får stå mitt kast, det finns inte så mycket jag kan göra åt det. Jag är bara ledsen för hur det har blivit.

Nu vill jag åka till Thailand och stanna där i tre månader hos min kusin. Hade jag haft råd så hade jag åkt imorgon. Fast livet är som det är och det är något man får ta, just nu lever jag från dag till dag - mer klarar jag inte av. Förlåt för mina löjliga ord och för att ni har behövt läsa min skit, men jag måste få det ur mig. Ni får helt enkelt stå ut med ett konstigt inlägg, I'll make it up to you!

utmattad

Jag är riktigt utmattad nu och jag känner knappt mina ben. Det beror nog på det faktum att jag precis har kommit hem från en inlinestur på 1 mil. Även om det var riktigt skönt att komma ut på årets första inlinestur så var det riktigt jobbigt också. Nu ligger jag i sängen och kan nästan inte röra mig. Fast snart måste jag röra på fläsket eftersom jag och pappa ska på fotboll. IFK Ystad spelar och det vill man ju absolut inte missa.

Nu orkar jag inte blogga mer,
vi hörs kanske senare!

alone


Sanna Nielsen - Kärlek är ett brev skickat tusen gånger

För er som inte älskar Håkan Hellströms röst men tycker att hans texter är fantastiska, då kan jag tipsa om denna låt. Sanna Nielsen har gjort en tolkning av en av Håkans låtar, nämligen kärlek är ett brev skickat tusen gånger. Även om jag personligen inte alls tycker att den är lika fantastisk som när Håkan gör den så måste jag ändå säga att den är riktigt bra ändå.

en mysig kväll

Nu har jag precis kommit hem efter en kväll i Svarte. Egentligen var planen att Linn och jag skulle gå ut och äta efter hon hade slutat jobba, men hon blev sjuk och hemkörd av sin pappa på förmiddagen. Så istället för att vi kom till maten så kom maten till oss. Jag cyklade upp på Triangeln(Linns och mitt nya ställe) och beställde mat som jag tog med. På vägen köpte jag coca cola och lite choklad, alla som är sjuka får alltid äta choklad.
                  Träffade A-L och Aggiie på tåget, A-L tyckte att jag var en väldigt bra vän som köpte mat och tilltugg till en sjuk vän. Lite cred till mig trots allt, haha. Fast jag gör det för jag vill, det är alltid mysigt att träffa Linn.

Vi har haft en sjuk kväll tillsammans. Vi har planerat helgen, kanske bowling och sen crusing såklart, haft djupa samtal, färgat Linns hår och även myst lite i Linns säng. När Linn började bli lite för närgången så bestämde jag mig för att åka hem. Så nu ska jag hoppa in i duschen och sen lägga mig, imorgon är en fullpackad dag.

Jag hoppas att alla andra har haft en lika bra dag som jag!

Linn var väldigt sjuk, jag fick verkligen ta hand om henne.

Linn och jag, hon var suddig hela kvällen ;)

you are the music


ta hand om andra

Varje dag börjar mer och mer bli lik dagen innan, något som gör min väldigt vanliga vardag ännu gråare. Fast idag har jag en uppgift som måste göras, jag har en sjuk vän att ta hand om. Därför ska jag nu gå en snabbrunda på stan för att inhandla lite grejer och sedan ska jag ta tåget till Svarte. Min cykel är inte 100%-ig så jag vågar inte cykla dit. Förresten så ska jag ha med mig lite mat till sjuklingen, det blir lättare att ta tåget :)

Hoppas att alla har en bra dag!

Kings of Leon - Sex On Fire

För ungefär ett år sen så spelade Jacob i min förra klass en låt med Kings of Leon.
Nu älskar jag dem och detta är min favorit med dem!
Enjoy...

life's hard


Ystad sörjer!

Det blir ingen final i Malmö, jag kommer inte få se Malmö Arena, jag kan inte höra på mitt högra öra och det känns som om stora delar av Ystad sjunger en tyst sorgesång. YIF spelade sista matchen mot HK Drott i SM-semifinalen. Det stod 2-2 i matcher och det innebar att denna matchen var avgörande.
                  Det började bra, YIF ledde med 8-1, men nerverna tog över och det slutade med att HK Drott vann med 35-27. YIF kunde vunnit, de var det bättre laget och de hade klarat sig bättre i finalen. Fast det är som det är och det är bara något man får ta, jag tycker dock extremt synd om spelarna i YIF. De spelade bra och var riktigt duktiga, även om försvaret var ganska dåligt stundtals. Jag tycker verkligen att YIF borde ha vunnit, inte enbart för att jag hejade på dem utan för att de hade ett bättre anfall och samhörighet i laget på planen.

Nu blir det ingen final, men till hösten börjar en ny säsong och då ska YIF vinna - det har de förtjänat!

words of truth


weheartit


frihet i alla dess former

Even if you are a million miles away
I could still feel you in my bed
Near me, touch me, feel me

And even at the bottom of the sea
I could still hear it inside my head
Telling me, touch me, feel me
And all the time, you were telling me lies (yeahh)

So tonight, I'm gonna find a way to make it without you

Have you ever tried sleeping with a broken heart?
Well you could try sleeping in my bed
Lonely, only, nobody ever shut it down like you


För ett halvår sen så betydde just den låten som är citerad ovan väldigt mycket. Jag kunde lyssna på den om och om igen för att återuppleva den kärlek som krossade mig. Det fanns många sömnlösa nätter då musiken var min enda vän och livet var så litet i jämförelse med alla känslor som fanns inom mig. Jag höll på att drunkna i ett hav fyllt av kärlek och sorg, två saker som faktisk kan skapa ljuv musik ihop. Fast för mig var det inga toner som hördes, det var mer panikartade skrik som höll mig vaken.

Av en slump så spelades denna låt, try sleeping with a broken heart, idag och jag har inte lyssnat på den på ett tag. Det som förvånade mig var inte att jag fortfarande minns varje ord av texten eller att jag hade glömt hur vacker röst Alicia Keys har, det som förvånade mig var det faktum att alla känslor var borta. Jag började inte tänka på mannen som gjort mitt liv så lyckligt i några månader, jag tänkte inte på sorgen att det aldrig skulle bli han och jag, jag tänkte inte på hur patetisk jag har varit i mitt sökande efter kärlek och egentligen tänkte jag inte alls. Det var som en befrielse och en chock - jag kan nog äntligen börja om på just den fronten då jag alltid har saknat något.

Jag är fri!

FILMTIPS!

Om ungefär fem minuter så går The Nanny Diaries på tv.
Den verkar väldigt bra, så missa inte den!
21.25 - tv4

GI-kväll

Just nu vill jag anordna en GI-frossa-kväll. Jag vill göra ett laxrecept, några tonfiskblandningar och lite annat - jag är helt inne på det nu. Jag vet inte varför jag fick denna lust att göra det just nu men jag vill bara laga god mat till några av mina vänner. Jag tycker själv att jag gör ganska god GI-mat men jag vet inte om alla andra tycker det.

Jag ska göra upp lite olika recept, planera kvällen och sedan ska jag se till att välja en dag. Jag hoppas bara att de jag ska bjuda kan komma :) Det ska bara bli något väldigt litet för de som uppskattar GI som mest, ni vet vem ni är ;)

valborg

Igår var det valborg, en högtid som jag egentligen inte förstår mig på. Fast precis som 90% av Sveriges befolkning så firade jag detta med några vänner. Det började med att jag som vanligt stressade för att hinna bli klar med allt innan jag träffade Linn. Stressad och halvsvettig träffade jag henne på stationen och då gick vi hem till Michelle och Per. När vi kom dit blev det snack, skratt och påbörjning av maten. Elna, Björn, Fredrik och Ola kom lite efter oss och sen började festen.

Det är något av det sjukaste jag varit med om. Det var skratt hela tiden, bra musik, många drinkar och helt plötsligt var Björn borta. Ja, han försvann verkligen. Jag trodde att han hade gått ner till havet och badat eller något, men vi letade överallt utan att hitta honom. Tillslut ringer Björn till Fredrik och berättar att han åkt hem till Tomelilla. Det var helt sjukt, där hade vi letat som galningar och så hade han åkt hem och lämnat sin Iphone hemma hos Michelle. När vi pratade med honom idag så minns han inte varför han åkte hem, hur han kom hem och att han hade ringt Fredrik. Ja, ibland har man lite extra roligt.

Efter hemmafesten drog vi till Kingsan och det blev lite som det blev. Jag hade riktigt roligt och jag säger tack till alla som gjorde kvällen så speciell. När jag vaknade imorse var jag lite förvirrad och när jag sedan kände hur någon rörde på sig bredvid mig så blev jag rädd. Sedan mindes jag att Linn hade sovit över. Hon+Jag+90:säng=Något väldigt konstigt.
             Vi vaknade, snackade, skrattade och sedan gick vi till Triangeln och åt - det är helt klart vårt nya ställe. Vi betedde oss som om vi var fulla eller höga, vi kunde inte sluta skratta. Efter det gick vi till Espresso house, köpte något att dricka och sedan satte vi oss på en bänk på stortorget. Tillslut var det dags för Linn att åka hem, så jag följde henne till stationen. Ett bra slut på 24 timmar av total galenhet. I LOVE IT!


förlust

Det känns som om jag har förlorat några av mina bästa vänner!
Mer behövs inte sägas, det känns bara förjävligt.


RSS 2.0