augusti i helvetet

"Hur kan du be mig, be mig att förstå.
Sätt dig själv i min sits så kan du, kan du leva så?

Så om hon viskar hur mycket hon älskar dig,
pay no mind för ingen kan vilja ha dig mer än mig.
Och akta dig för människor,
för människor gör en illa dom kan.
Och var försiktig du har mitt liv i din hand.

Allt det bästa till dig min vän och må kärlek gå din väg igen,
även om det är slut med mig.
Jag står utanför din dörr bara för att säga att jag aldrig,
aldrig känt mig så ensam."


Jag önskar att jag kunde glömma.
Glömma den famn som hållt mig varm vissa nätter.
Glömma den vänskap som påbörjades.
Glömma den kärlek som jag började känna.
Jag har hela tiden sagt att jag aldrig ångrat något,
speciellt inte när det gäller honom.
Fast nu börjar jag inse att jag hade fel.
Just nu ångrar jag allt med honom.

en perfekt morgon.

För er som inte vet det så älskar jag att skriva. En dröm jag har är att skriva en egen bok, att skriva något som faktiskt berör och tillåter människor att fly från verkligheten en liten stund. Jag har faktiskt börjat skriva lite på sista tiden, mest korta noveller men det är ju ändå en början. Jag har även en annan blogg där jag har börjat lägga in några enstaka noveller som jag skrivit/skriver - det kommer dock sällan upp nya inlägg eftersom jag inte har känt inspirationen genomsyra mig på sista tiden.
Nu tänkte jag dela med mig av ett litet stycke som jag har skrivit i en av novellerna. De som vet om den andra bloggen har redan läst detta, men för er som inte har gjort det; enjoy. Ni får gärna skriva vad ni tycker om stycket - det uppskattas verkligen.

Jag lyfter min vänstra hand och börjar sakta smeka med pekfingret upp över hans arm. Skapar cirklar på vägen upp mot hans axel där jag för en liten stund vilar hela handen mjukt - varm hud mot varm hud. Sedan lyfter jag sakta handen och placerar den mot hans kind, ler mot honom och njuter av den närhet jag får innan han lämnar mig ännu en gång.
"du minns natten?"
Han ser frågande ut, nästan hoppfull. Jag förstår inte varför. Natten hade varit precis som många andra nätter vi haft tillsammans. Alla speciella men ändå lika. Vad hade skett denna natt som gjorde att det fanns denna längtan efter ett svar?
"minns du allt?"
Ännu en fråga från honom som chockar mig, likaså hans blick som ser ännu mer hoppfull ut nu. Jag är förvirrad och tiger tills mina tankar har samlat sig.
"jag minns hettan."
Innan han hinner säga något så lutar jag mig fram och ger honom en lätt puss som snabbt blir till en intensiv kyss. Han lägger armen om min midja och trycker mig närmare sig. Jag vill inte att detta ska ta slut - hettan börjar ännu en gång byggas upp. Minnet från natten kommer tillbaka igen och för en sekund så blir jag helt stilla. Jag minns samma armar runt min kropp. Glödheta kyssar. Han ovanpå mig. Två nakna kroppar blir en. Kärlek mellan oss som brinner. Ord av kärlek. Jag stönar som i en viskning: "jag älskar dig." Han andas ut: "jag älskar dig med."

old times

Det finns en positiv sak med att sitta vid min reservdator och det är att jag precis har hittat en skattkammare av bilder som jag knappt visste att jag hade. Det är från gamla fester, födelsedagar, fikor och en massa annat - bilder som jag trodde jag hade tagit bort/slarvat bort. Nedan har ni några favoriter - måste dock påstå att min absoluta favorit är den längst ner. Emmylie & jag = fylletjajorna!

För över ett år sedan; Jag, Emmylie & Stahaijna festade.
+ shottade hos sötaste Tobbe i baren.En julkväll som kommer gå under"porrbelysningskvällen"

Första gången jag var hemma hos Emmylie själv.

Star Wars-kvällen. Chewbacca, Darth Vader & Jabba da Hutt - internt.

För lite mer än ett år sedan - Emmylie & jag chillar på Espresso house.

Stephanie & Oscar - en julnatt på Max.

Detta foto summerar studentveckan ganska bra, helt sinnes.

rädsla

Jag har nog aldrig riktigt vetat vad ordet rädsla har betytt. Även om jag har varit rädd så har jag aldrig känt den skräckinjagande oro som omringar rädslan. Inte förrän idag. Även om jag har varit rädd flera gånger innan i mitt liv så går det inte ens att jämföra med allt jag kände idag. När man inser att den älskar mest på denna jord kanske inte mår bra och man inte kan göra någonting för att hjälpa denna människa - det är då man känner äkta rädsla. När den människa som håller en kvar på marken inte riktigt kan stå själv och blir helt blek i hela huvudet - det är då man känner hur oron börjar ta över. Då är man rädd på riktigt.

Innan idag fick jag hålla ihop mig själv när jag var tvungen att vara den starka, vara den som skulle ta hand om allt och göra allt bra igen. Fast nu sitter jag här som den rädda 20:åringen jag är och gråter floder. Gråter rädslans tårar för att jag är rädd att den jag inte kan klara mig utan faktiskt inte mår så bra som han borde. Hjärtat slår oroligt eftersom detta kanske inte är något enkelt utan något riktigt komplicerat.

Jag kan inte blunda. Varje gång jag stänger ögonen så ser jag samma händelse om och om igen. Samma oro kommer tillbaka och rädslan dyker upp igen.
Jag har aldrig riktigt förstått mig på ordet rädsla - men idag så fick jag en chockerande verklighetsuppfattning som nästan har slagit omkull mig. Det känns förjävligt om jag ska vara ärlig - det känns som om jag håller på att mista dyrbar tid. Som om jag håller på att mista min bästa vän.


dreaming of love.

This years love had better last,
heaven knows it's high time,
I've been waiting on my own too long.
And when you hold me like you do,
it feels so right.
I start to forget how my heart gets torn,
when that hurt gets thrown,
feeling like I can't go on.

Cos it takes something more this time,
than sweet sweet lies,
before i open up my arms and fall,
losing all control of every dream inside my soul.
And when you kiss me on that midnight street,
sweep me off my feet,
singin ain't this life so sweet.

This years love had better last.


Datorn har crashat.

Just nu är jag så jäkla arg och ledsen. Min dator har crashat och den går knappt igång alls - så imorgon ska jag till OnOff och köpa en ny för alla pengar jag har. Detta innebär att jag inte kommer kunna leva förrän den 26 februari då jag får mina pengar från CSN. Detta känns riktigt kasst.

Och som om det inte vore jobbigt nog - jag gick till Telenor-butiken där mamma hade köpt datorn men de kunde inte hjälpa mig eftersom det inte står i garantin att de ska hjälpa en om man har fått virus på datorn. Fast det är deras jäkla program som de lagt in på datorn som har gett mig virus. FUCK TELENOR! Funderar starkt på att skicka ett klagomail till dem.

Jag är arg, ledsen och så jäkla besviken på allt och alla nu.
Hejdå!

Elin Kling ♥ H&M

Igår var jag på H&M's VIP-kväll där de skulle förlansera Elin Klings samarbete med dem. Stephanie var bjuden och hon frågade om jag ville följa med, även om jag inte är så mycket för mode så följde jag med ändå - som en kul grej. Det var faktiskt riktigt roligt och Kling's kollektion är helt fantastisk. Om jag hade passat i kläder som dem så hade jag köpt alla - så sjukt vackra, moderiktiga och annorlunda. Min favorit var helt klart den som Kling själv hade på sig igår under kvällen - den är så underbart vackert och man kan ha den till mycket. Sedan måste jag även påpeka att Elin Kling är en av de vackrasta människor jag någonsin träffat. Jag blev helt stum när jag såg henne, hon ser fantastiskt bra ut och hon verkar vara riktigt trevlig också. Sinnes.

Ja, kvällen var underbar och jag hade riktigt roligt med Steffi. Gick hem med lite nya saker också; en kavaj, en kofta, ett skärp och ett par örhänge. Det var helt enkelt en ganska awesome kväll.öppna sår.

"När man får ögonkontakt,
ler stort och kysser varandra
och man känner att den andra fortfarande ler.
Det är fint.
"

Jag tänker inte lika ofta på honom längre, den första mannen som någonsin har ägt en del av mitt hjärta. Fast när någon skriver såhär till mig, när vi pratar om helt andra saker, så börjar jag automatiskt att tänka på honom. På alla fina stunder vi haft - bara han och jag. Då börjar det göra ont i bröstkorgen och det känns som om jag ska sluta andas. Minnen som en gång gjorde mig så lycklig krossar mig i tusen bitar kvällar som denna. Det behöver bara vara en mening, en låt, en gest eller något annat - sedan är såren upprivna igen. Det går som i en cirkel  - det känns som om det aldrig ska ta slut. Det gör bara ont.


Tre författare

Innan det är dags att fly till drömmarnas värld så vill jag bara tipsa om tre bra författare som jag tycker alla ska läsa något av. Dessa tre författare inriktar sig till tre helt olika läsgrupper, därför vill jag tipsa om dem alla tre då jag tror att alla kan finna någon av dessa intressanta. 

Sophie Kinsella slog igenom på riktigt i Sverige med serien "en shopaholics bekännelser" där första boken sedan blev en film. Jag påbörjade dock den första boken men lade ifrån mig den väldigt snabbt igen - det var verkligen inte en bok för mig. Fast Kinsella har även skrivit några fristående böcker som jag älskar fullt ut. Jag har de tre som finns, har dock inte hunnit läsa den sista som kommit ut(mitt nya jag) men den ska påbörjas snarast möjligt.
Kinsella skriver på ett väldigt lättsamt och roligt sätt, jag kom på mig själv med att sitta och skratta högt när jag läste. Man kan känna igen sig i karaktärerna och det gör att man blir mer delaktig i själva berättelsen. Vill man läsa något lättsamt, sockersött och roligt, men på samma gång kärleksfullt med intriger, då ska man läsa de böcker som man ser ovan(vet som sagt inte om den underska är lika bra då jag inte hunnit läsa den).
Katarina von Bredow är en ungdomsförfattare som skriver böcker till just yngre människor som vill läsa om kärlek. Hennes böcker handlar inte bara om lycklig kärlek, utan även om väldigt svår, intrigfull och olycklig kärlek. Hon skriver om hur kärlek verkligen är utan att romantisera det. Jag tycker att hon skriver fantastiskt bra och än idag, när jag är 20 år gammal, så kan jag uppskatta hennes böcker och bli lika rörd som jag blev när jag lästa dem för första gången för något år sedan. Den av hennes böcker som berört mig mest är "syskonkärlek" då den handlar om det som titeln avslöjar - förbjuden kärlek mellan två syskon. Fast hennes andra böcker är precis lika bra och förutom de på bilden så har jag två böcker till som hon har skrivit(utlånade för tillfället).
Hennes böcker inriktar sig som sagt till lite yngre människor och till skillnad från Kinsella som beskriver kvinnors och mäns liv när de är 25+ så är oftast Bredows huvudkaraktärer 14-17 år. Dock så älskar jag att läsa om olycklig kärlek, förbjuden kärlek och framför allt första kärleken - därför passar hennes böcker mig.
Paulo Coelho kan mycket väl vara världens bästa författare. Hans böcker är något av det bästa jag har läst, "vid floden Piedra satte jag mig med och grät" är min absoluta favoritbok. Hans sätt att väva samman livets mening, kärlek och religion är helt fantastiskt. De böcker jag har läst av honom, har inte hunnit läsa alla än, innehåller till störst del kärlek och meningen med livet - med små inslag av religiösa åsikter. Det beror helt på vilken av böckerna man läser. Förutom "vid floden Piedra satte jag mig ned och grät" så skulle jag rekommendera "elva minuter", "Veronika bestämmer sig för att dö" och "Brida". De första tre inriktar sig mest på kärlek och att hitta meningen med kärlek och varför man borde tillåta sig att älskar sig själv och andra. "Brida" handlar också om kärlek men den inriktar sig mycket mer på lite mer övernaturliga saker(häxerier, trollkonster och liknande).
Om jag bara fick tipsa om en enda författare varje gång jag skulle tipsa så skulle jag sagt Coelho. Även om hans böcker inte riktigt är för väldigt unga människor så tycker jag att alla som är 17+ kan läsa dem. Man får en större insikt i livet, för mig var det så i alla fall. Hans böcker har lärt mig väldigt mycket och framför allt att jag inte är ensam om att ha gett upp på kärleken. Han har gett mig hopp om att jag kanske kan hitta tillbaka till den kärlek som en gång svek mig. Han hänför och skapar magi på papper - han är enligt mig den bästa författaren som finns. Så läs något av honom!

Detta är tre av mina favoritförfattare och om ni hade tagit er tid att i alla fall söka på några av deras böcker och läst om dem så hade ni nog också fastnat. Om inte så finns det flera hundra tusen andra författare som också är bra. Jag älskar att tipsa, så det är bara att säga till om ni letar efter något speciellt. Men som sagt så tycker jag ni ska ge någon av dessa tre en chans - beror ju helt på vad ni gillar att läsa för något.

Malmö

Jag trodde aldrig att jag skulle kunna sakna en stad så mycket som jag brukar sakna Ystad när jag är bortrest. Fast när jag gick på stan i Malmö igår så insåg jag hur mycket jag faktiskt har saknat den staden. Det kändes tryggt och hemtrevligt - lite som mitt andra hem.
Jag trodde aldrig att jag skulle börja älska Malmö så mycket som jag faktiskt gör. Det är en stor stad men tillräckligt liten för att jag ska känna igen mig på många av gatorna. Nu börjar jag förstå varför många jag känner vill bo i Malmö - även jag börjar fundera på det.
Igår tog jag några foto på Gustav Adolfs-torg. Det var riktigt vackert när det var mörkt ute och en massa lampor i träden. Ja, Malmö är en riktigt vacker stad.up close

lovers

Denna kväll känns bara jobbig. För jobbig.
Jag känner mig ensam och jag återlever minnen i huvudet,
minnen som får tårarna att rinna.
Just nu känner jag mig ganska värdelös.

It's a good thing tears never show in the pouring rain
As if a good thing ever could make up for all the pain
There'll be no last chance to promise to never mess it up again
Just the sweet pain of watching your back as you walk
As I'm watching you walk away

It's a cruel thing you'll never know all the ways I tried
It's a hard thing faking a smile when I feel like I'm falling apart inside
And now you're gone, there's like an echo in my head
And I remember every word you said

And I am helpless sometimes
Wishing's just no good
'Cause you don't see me like I wish you would
There's a moment to seize everytime that we meet
But you always keep passing me by
No, you never were, and you never will be mine


Ystad genom en lins

Idag har jag och pappa varit på upptäcktsfärd i vår lilla hemstad. Även om jag har bott här i hela mitt liv så har jag inte riktigt uppskattat den skönhet som Ystad faktiskt besitter. Jag älskar verkligen Ystad, min vackra lilla stad.
Jag tycker speciellt mycket om de hus som är lite äldre - man ser på dem att om de hade kunnat tala så hade de haft tusen berättelser att delge. Det är riktigt spännande, och lite roligt att försöka gissa vem som har bott i dessa gamla hus genom tiderna.bakgrund.


när jag känner mig nere och inte riktigt finner mening med allting,
då tittar jag bara på detta collage som jag har som bakgrund på datorn.
Då minns jag varje skratt som har lämnat min mun,
alla samtal och lyckliga stunder som gjort mig till den jag är.
Min familj & mina vänner håller mig vid liv,
jag älskar er.


P3 Guldgalan

Årets P3Guld är nu över för denna gång och jag vet inte riktigt hur jag känner inför kvällen som ska hylla svensk musik. Början var bra när Håkan Hellström startade galan med en fantastisk version av "river en vacker dröm". Han var lika bra som alltid och jag föll för honom ännu en gång. Även om han inte vann något pris denna kväll så är han en vinnare enligt mig - 2010 har varit Håkans bästa år hitintills.
Förutom Håkan så framträdde bl.a. Säkert!, Oskar Linnros, Lykke Li, Albin Gromer, Those dancing days och Familjen - fast Familjen gjorde något konstigt samarbete på scen med Tove Styrke, som för övrigt såg ut som en drogad och lite mentalsjuk Natalie Portman, som gjorde att det inte riktigt blev så bra som jag hade trott. Men i helhet så var det bra band och artister som framträdde på scenen och skapade en bra känsla i luften, till och med genom rutan för oss som inte var och såg det live. Min favorit var helt klart, utöver Håkan, Oskar Linnros - gud vad jag älskar den mannen, har tyckt om honom enda sedan han och hans förra kompanjon Daniel Adams-Ray skapade skön musik som duon Snook.

Ja det var mycket som var bra denna kväll, men det finns alltid två sidor av samma mynt. Även om priserna kanske gick till rätt personer och själva helheten var bra då man sken ljus på svenska musiker som kanske inte riktigt har fått all publicitet som de förtjänat, så fanns det vissa inslag som jag verkligen tyckte kunde varit så mycket bättre. För det första så gillade jag verkligen inte Kitty Jutbring som var kvällens programledare. Jag har aldrig riktigt tyckt om henne och denna kväll var hon en katastrof. Tyvärr så gick hon inte hem, inte i mitt vardagsrum i alla fall.
Förutom Kitty så var det inslag som gjorde ont båda på fysiska och psykiska plan hos mig. Det var när Orup med hjälp av Spiderdog skulle framföra de låtar som var nominerade till "årets låt". Jag bryr mig inte om varför de gjorde det eller i hur gott ändamål det än var för, de borde aldrig ha gjort det. De skänade låtar av Swedish House Maffia, Johnossi, Oskar Linnros, Daniel Adams-Ray, Salem al Fakir och Robyn. Det gjorde ont i själen att höra det - hur de till viss del förstörde dessa fantastiska låtar som jag verkligen älskar. Nej, det var något av det sämsta jag någonsin hört, och då överdriver jag inte. 

Om man bortser från allt annat förutom musiken så fanns det en klar drottning bland alla andra; Robyn. Den kvinnan har åstadkommit så mycket under 2010 och hon förtjänade alla pris hon fick. Hon har verkligen skapat en egen historia i musiken genom tiderna - hon har skapat något som hon kan vara riktigt stolt över. Förutom att vinna priser som "guldmicken" och "årets artist" så fick hon även avsluta galan för denna gång. Det gjorde hon med ett makalöst och fantastiskt framträdande. Hon tog låtarna ”We dance to the beat”, ”Don't fucking tell me what to do” och ”Call your girlfriend” till nya höjder och avslutade denna kväll som den drottning hon är – hon gjorde sig själv och galan rättvisa. Jag har alltid älskat Håkan Hellström och jag tycker att 2010 var hans bästa år, men detta var Robyns kväll fullt ut - hennes kväll och hennes år. En bra kväll, en lyckad kväll och en kväll som visade att Sverige har väldigt mycket att tillföra till musikens värld. Detta är bara början på ännu ett guldår inom musiken.

Priser som delades ut:
Årets Bästa Liveartist(Guldmicken): Robyn
Årets Pop: This Is Head
Årets Rock/metal: Khoma
Årets Hiphop/Soul: Carlito
Årets nykomling: Tove Styrke
Årets Artist: Robyn
Årets Dans: Skudce
Årets Låt: Dancing on my own – Robyn
Årets Grupp: Johnossi
 

mina två favoriter från kvällen.
pics; sverigesradio.se


VM i handboll 2011

Medan många av mina vänner just nu sitter och tar några glas vin tillsammans innan den riktiga festen börjar så sitter jag och ser Serbien-Sverige i handboll. Det har gått ungefär sju minuter och Serbien leder med två bollar. Det är inte bra, verkligen inte bra. Jag vet att Sverige kan så mycket bättre och jag tycker verkligen inte att de håller den standard som de brukar göra.

Jag skulle kunna prata om handboll i en oändlighet, vilket jag inte kommer göra eftersom jag inte vill att ni ska somna i mitten av texten. Fast jag tycker att alla borde ge handboll en chans, speciellt när det faktiskt är Sverige som spelar. Även om alla inte älskar handboll så är det lätt att man dras med i tempot och tillslut sitter man där och skriker åt tv:n - så är det för mig i alla fall. Just nu sitter jag och klappar eftersom Oskar Carlén precis gjorde mål - så inne i matchen är jag, känns som om jag sitter på läktaren i Malmö och ser matchen live.

Nej, nu ska jag återgå till handbollen - det tycker jag att alla andra också borde göra!
Peace out.

en fredagskväll

Jag har börjat inse att det finns mycket mer i livet som man kan göra med sina vänner förutom att festa. Idag har jag fikat med två av mina närmsta vänner och jag skulle faktiskt inte byta bort denna dag/kväll mot något annat. Att sitta i ett rum, lyssna på en playlist som en smått beroende göra-playlists-Terese har gjort och bara njuta av samtalen som flyger från en mun till två öron - det är vad jag kallar en perfekt fredag.
Tack ♥
gief me.

Sedan jag köpte min systemkamera(Canon EOS 1000D) så har jag blivit helt besatt av kameror och fotografering. Jag vet inte riktigt hur det kunde bli såhär men jag tror att nu när jag äntligen tog slag i saken och köpte en systemkamera(som jag velat ha i fyra år) så släppte någon sorts barriär i hjärnan.
Eftersom jag verkligen älskar att fotografera, speciellt natur och människor, så gör det att jag vill testa olika ljussättningar, miljöer, objektiv etc.

Just nu skulle jag väldigt gärna vilja ha dessa tre sakerna nedan; en analog kamera, en gammaldags polaroidkamera och ett fisheye-objektiv som gör att fotona blir som det tredje fotot nedan. Jag önskar att jag hade en väldigt rik och nära vän som hade kunnat köpa dessa till mig - "bara för att jag är en så bra vän". Eller att någon hade hittat dessa till mig för en billig peng så jag själv hade kunnat köpa dem. Haha, det hade varit något det. Just nu kan jag bara drömma vidare, men innan detta året är slut så ska jag äga dessa tre saker - det kan jag nästan lova er!weheartit.com

kaoset byttes ut mot tyst och stilla, somnade vi igen rygg mot rygg.

I fell head first into the fire,
what a foolish thing to do.
Gambled every bit of sense I had,
and I losted it all to you.

I watched the faces as they pass me by,
I'm hoping that I see you.

Guess the devil came and took you back,
and my life is in his hands.

All to you,
you take my breath.
My last request,
is that you will always love me the best,
so all your pretty babies can have the last laugh I get.
Still I'm hanging on a string, honey.


update.

  • jag klarade min muntliga tenta som jag hade i tisdags, vilket innebär att jag fick godkänt i kursen 'lek, kultur och kommunikation'.
  • jag har påbörjat en ny kurs som gör att jag knappt kommer ha någon fritid eftersom jag har lovat mig själv att verkligen plugga stenhårt denna gång till salstentan i slutet av mars.
  • idag fick jag reda på att jag förmodligen har en del dagar i sommar som kommer bestå av jobb, ett jobb som jag verkligen älskar.
  • jag har faktiskt inte druckit en droppe alkohol även om jag vet att många inte trodde att jag skulle kunna hålla mitt löfte om att inte dricka på en månad.
  • jag har en ny besatthet som involverar kameror och just nu är jag ute efter en analogkamera och en polaroidkamera.
  • mitt stora slösande har jag verkligen fått kontroll över och jag har inte alls köpt lika mycket denna månaden vilket man märker både i rummet och på kontot, har endast unnat mig två väskor på rean som jag visade på bloggen igår.
  • att släppa någon som man verkligen är kär i är inte lätt, men jag har sakta men säkert börjat släppa taget om han som får mitt hjärta att slå dubbelt så snabbt eftersom jag vet att det aldrig kommer bli vi två.
  • utöver en ångestattack för tre dagar sedan som gjorde att jag föll ihop på soffan och låg där i två timmar och grät konstant, så har jag faktiskt mått väldigt bra på sista tiden.
  • jag har börjat umgås med människor som jag inte har träffat på väldigt länge, människor som jag börjar knyta nya och starka band med.
  • annars så rullar livet på bra och det känns som om jag verkligen börjar hitta en plats i tillvaron där jag trivs och kan utvecklas på det sätt jag vill, det känns väldigt bra!

 


lights in a dark room

en dag i bilder.

Malmö idag - en ny kurs introducerades och påbörjades.
Det känns nervöst,
har försökt lugna ner mig med lite te som jag fick av Donjeta.


Fikade med Stephanie - var evigheter sedan vi sågs.
Vi pratade om allt från vänner till skolan till framtida festplaner.Det slutade med att jag köpte två väskor när vi kollade runt på stan.
Vet att jag måste spara pengar men de är så sjukt snygga. 
Fast i mitt försvar så var det rea, fick 2 och betalade för 1.Ikväll blir det filmkväll med tre trevliga damer, kommer nog bli riktigt roligt.

skinny love


unknown.


en lördagskväll

Att sitta i ett rum med fyra människor som får en att må bra - det är vad jag kallar en perfekt kväll. Det kändes skönt att skratta på riktigt och verkligen bara få vara tillsammans med de som faktiskt får mig att glömma allt det som dragit ner mig på sista tiden. Att sitta och titta på roliga klipp på youtube, ännu roligare bilder som tagits genom åren som gått och bara skratta hela tiden - det är något speciellt med det.

I några timmar så var jag bara Mika. Jag försökte inte vara bättre, smartare eller snyggare än vad jag är. Dessa människor har sett mig under mina sämsta dagar och jag behöver inte skapa ett skal runt mig. Allt är naturligt och jag är tacksam för de timmar jag får när allt bara känns så lätt. Det finns inget förflutet, ingen framtid - bara nuet. 


Lunnarp goes partymode

Igår hade Elna en liten avskedfest eftersom hon åker till Halmstad någon gång under dagen idag. Hon ska plugga där uppe - i alla fall i ett halvår för att sedan känna efter om hon vill stanna där. Såklart kommer hon vara saknad och jag har redan planerat att åka upp för att hälsa på henne.
Så igår tog vi(alla utom jag) några glas vin, lite öl och en del groggar tillsammans för att fira/sörja att hon faktiskt ska flytta. Jag måste säga att det var riktigt trevligt och jag hade verkligen roligt.
Jag har en fantastisk kväll med underbara människor och gud vad jag skrattade.

Tack till alla som gjorde kvällen så jäkla rolig! 


lite mer seriöst.

"Who doesn't long for someone to hold,
who knows how to love you without being told.
Somebody tell me why I'm on my own,
if there's a soulmate for everyone.
"

När klockan börjar närma sig tider som egentligen skulle spenderas i drömmarnas värld så har jag märkt att det är då min hjärna vill bearbeta allt. Alla tårar som inte har fått komma ut. Alla minnen som sakta förgör mig inifrån och ut. Det är när till och med månen har gått i ide för natten som jag vaknar till och allt blir klarare än någonsin. Det går bara att liknas vid tusen små knivstick rakt i hjärtat. Fast egentligen vet jag inte om det stämmer eftersom jag aldrig varit med om det - men jag tror det hade känts ungefär såhär.

Även fast om jag vet att det alltid blir såhär när jag har varit uppe för länge så ligger jag ändå och lyssnar på musik om krossade hjärtan och självfränder som aldrig hittas. Jag tror att jag försöker förgöra mig själv, innerst inne vet jag att det är jag som är min värsta fiende.

Ikväll orkar jag inte göra något åt det.
Ikväll låter jag tårarna falla mot en nytvättad kudde - i en säng som innehåller för många minnen.
God natt.

...

just nu vill jag skapa ett stort hål i väggen med hjälp av min knytnäve.

weheartit.com

wishlist

Enda sedan jag såg Pokémon på tv för första gången så har jag varit kär i pikachu - därför blir kanske ingen förvånad när jag säga att på min lista över saker jag önskar mig så ligger pikachu ganska högt. Nedan så ser ni några mjukisdjur(+ en dräkt) som jag sjukt gärna vill ha.
Jag tycker de är så underbart söta!
Spongebob är underbart gullig.
Totoro har jag älskat enda sedan jag såg filmen.
Och Pikachu är självklar!
GIVE ME!!titta vilken gullig dräkt.

weheartit.com

frågestund

Jag har i genomsnitt 20 unika läsare per dag. 20 läsare som jag verkligen uppskattar eftersom jag inte riktigt förstår varför ni vill läsa om mitt ack så tråkiga liv. Vet att en del av dessa 20 är vänner, som till viss del känner sig skyldiga att läsa min blogg, medan en del är totala främlingar som jag faktiskt inte vet någonting om.
Hur som helst så har jag beslutat mig för att ha ännu en liten frågestund där vem som helst får fråga precis vad som helst. Det finns ungefär två frågor i hela världen som jag inte skulle svara på(om ni kommer på vilka de är och ställer dem så får ni ett plus i kanten).

Nu har ni er chans att fråga precis vad ni vill, hur jobbiga frågorna än må vara så tänker jag svara på alla. Vänskap, familj, kärlek, sex, hälsa - ja vad vill ni veta?
För något måste ni ju vilja veta. Ni läser min blogg nästan dagligen och jag vet själv att jag kan vara jäkligt kryptisk - ibland förstår inte ens jag vad jag menar.
Sedan hade det varit kul att veta om ni saknar något i min blogg. Jag kanske ska börjar med videoinlägg? Eller lägga ner bloggandet helt? Vad säger ni?

Jag vet att ungefär 10 av de som läser min blogg kommer bara bläddra förbi detta inlägg utan att läsa det, av de resterande 10 så tror jag att ungefär 2 personer kommer ställa vars en fråga. Ni får gärna missbevisa mig.


The Tourist

Bion med Linn ikväll var faktiskt mycket bättre än vad jag trodde. Måste dock påstå att jag förväntade mig mer action och slutet var lite för förutsägbart - men annars så var faktiskt The Tourist riktigt bra.

Mystiken, hettan, spänningen och the main story gör att denna film faktiskt är värd att se.

weheartit.com

this day has been a waste of time

Idag har jag gjort vad då? Jo, I-N-G-E-N-T-I-N-G!
Jag har legat i sängen, lyssnat på musik, sovit, lyssnat på musik igen, läst lite och sovit ännu mer. Jag har lämnat sängen exakt tre gånger; två gånger för att gå på toa och en gång för att kolla om vi hade något gott i kylen. Den sista gången var egentligen onödig eftersom jag fortfarande är hungrig då jag inte hittade något i kylen som fick munnen att vattnas.
Jag tror att jag sakta men säkert håller på att flyta ner i en mindre klyka fylld av sorgsna tankar. Detta är inte bra. Verkligen inte.

Nu ska jag sova lite mer, sen måste jag verkligen ta en dusch eftersom jag luktar innestängd - ska träffa Linn vid fem eftersom vi ska på bio ikväll. Det är det enda som händer i mitt just nu väldigt tråkiga liv. 

blodsband

Det är ingen hemlighet att mitt liv har varit ganska jobbigt ett tag nu, speciellt den sista tiden när jag varken har gått i skolan eller jobbat. Nu när jag har varit fri från allt så har jag haft mycket tid över för att tänka - för mycket tid. Jag är inte bra på det, att sortera igenom mina tankar och gå ifrån det i ett psykiskt bra tillstånd. Jag är sämst på det. Jag ser inte skillnad på ettorna och nollorna i mitt huvud - allt är ett enda stort virrvarv.

Därför är jag så extremt glad att jag har människor i mitt liv som hjälper mig med det. De håller mig kvar på jorden när jag hur lätt som helst skulle kunna sparka iväg mot yttre rymden.
En dag som denna hade kunnat vara hur tråkig som helst om jag hade varit själv. Men pappa ringde och det slutade med en två timmars lång fika, hälsa på brodern i bokhandeln och sedan en lugn och fin promenad hem. Det är bara pappa och jag som kan göra det; sitta på ett fik i två timmar och inte prata om någonting viktigt men ändå få sagt allt som tynger båda våra hjärtan. Jag har honom att tacka för allt i mitt liv. Precis allting är hans förtjänst.

Folk som verkligen känner mig vet att min pappa betyder allt för mig. Han är min pappa, min bästa vän och min förebild. Det jag tror att folk inte riktigt vet är hur mycket jag faktiskt är skyldig honom. Han har lärt mig vad äkta kärlek mellan en förälder och ett barn är. Vi är så lika, han och jag. Jag är precis lika glömsk och förvirrad som honom. Och vår torra humor som vi delar behöver vi inte ens gå in på. Han har gjort mig till den jag är - genom genetik, visdom och framför allt genom kärlek. Min pappa är den enda som jag, både fysiskt och psykiskt, inte skulle kunna leva utan - inte som mitt liv ser ut nu. Han är den som håller ihop mig, som gör att jag inte bryter ihop varje gång jag är stressad över tentor, pengar och dåliga familjeförhållanden. Han får mig att se helheten.

Jag skulle kunna rada upp tusen saker som gör min pappa till den bästa människan på denna jord. Tusen saker som ändå inte hade räckt för att förklara varför jag älskar honom så mycket som jag faktiskt gör. Han och jag har en osagd kärlek mellan oss - vi pratar inte om det men vi vet att den finns där.
Han är den viktigaste människan i mitt liv ♥ 

one thing


weheartit.com

ensam är stark?

"De säger att ensam är stark.

Ett liv.
En vilja.
En inkomst.
En musiksmak.
En middagsportion.
En ensam kropp i en säng.
En kopp te på kvällen.
Ett namn på dörren.
Ett hjärta som slår.
En tankegång.
Ett beslut.

En önskan om två."

En bloggare skrev detta och gud vad det stämmer.
Därför var jag tvungen att lägga in det här.
Varje ord är som en pil rakt genom hjärtat just nu.
Jag borde sova, men jag tänker bara på fel saker.
På mannen som inte vill ha mig.
På mamman som vill ha en annan dotter.
På en framtid som känns så långt borta.
På lån som aldrig kommer försvinna.
En massa problem.

Nu ska jag försöka sluta tänka på det och sova,
klockan är ju ändå ganska mycket.
Men kolla in hans blogg, han som skrivit det ovan.
Han skriver verkligen på det sättet som jag gillar,
kanske även den faller er i smaken - vem vet.
Den hittar ni HÄR!


funny feeling


jag skulle göra vad som helst för att få sova.
fast det rullar runt för många tankar i mitt huvud.
känner mig som en zombie.
jag går under.
mitt hjärta går under.
när ska det sluta göra ont?
när ska allt bli lite bättre igen?

jag ber inte om något mirakel.
jag vill bara vara glad igen.
uppskatta livet.
skratta.
leva.

forgotten

Just nu känner jag mig ganska bortglömd.
fest.

onsdagsfest

I onsdags var det fest och gud vilken fest det var.
Så roligt har jag inte haft på länge, gud vad jag skrattade.
Här kommer kvällen i bilder.Hoffmaestro - Vid protesfabrikens stängsel

detta är inte fy skam, de gör verkligen Håkans fantastiska låt rättvisa.
I love it!

you are my sweetest downfall

Du bad mig ta kärlek lätt som en vind
Men jag var så ung och dumdristig
Och tårarna rann ner för min kind

För vem kan glömma att stjärnorna någon gång blir stenar
Och vem vet hur länge vi har varandra
I en nedlagd hamnstad full av misstro och ohållbarhet
Mötte jag min kärlek.

Le Love!

Vill ni läsa något som berör?
Som får tårarna att rinna?
Något som handlar om kärlek?
KLICKA HÄR!

Varje mening i denna blogg av sammansatta kärlekshistorier berör mig. Och just idag så hittade jag en berättelse som stämmer in med mig in i minsta detalj. Så here it is:

"Things had become more or less the same for me nowadays. Everything was generic. I used to believe in love, and all of that fuzzy stuff. The first boy i was with screwed me over, and then the next one and the next one and eventually i found myself slowly losing faith in all things love related. It happened around the time i was 19, that was when i thought that i would adopt the ways of the male. To unconditionally be with guys with no strings attached therefore eliminating any chance of being hurt again. At the beginning things were good, i was able to be with the bad boys i had always wanted without being hurt by the baggage that they carried with them.

And then I found you.

You teased me about all the boys i spoke to at the same time and while i knew it was true i also hoped you said it out of jealousy hoping i'd realize. We began speaking after first meeting at a bar, first occasionally then everyday, once twice and eventually every moment that we could. But the problem is that you and your bad reputation are beginning to dent me. Not only are all my friends against your past actions. So i hide the fact that we talk, in the hopes that eventually they will forget.

When I found you it all changed.

I began spending every moment thinking about you, wondering what you were doing and what you were thinking. And when I saw you everything else seemed so out of control but in order at the same time. Both of us were not ones that were usually used to being tied down, we had both been with our fair share of people-and it was because of this that both of us found it hard to open up. I so desperately wanted to tell you about all the men i had been with but didn't want you to think any less of me-i guess its silly because we both know that no matter what you will be mine.

When I found you I became the jealous type.

The type of person i had always hated. The idea that someone could get jealous when the guy wasn't yet theirs seemed foreign and somewhat hard to comprehend until now...until the moment where i found you. Everything is so easy for us, that feeling of butterflies sits in my stomach constantly and the feelings i get when your name comes up on my phone are the type of feelings i never thought id feel. So now i wait, i wait for you to tell me how you feel, to confess it all, let me know everything and open up.

When I found you I changed, you changed me."
- E, on Le Love-Blog.

I'm only human.


weheartit.com

ung och dum.

Precis som en del andra så gillar jag att läsa andras bloggar, jag har även en del favoriter som jag kikar in hos lite då och då. Idag skrev en manlig bloggare något som verkligen berörde mig. Jag älskar verkligen hans blogg och det han skriver har faktiskt ett djup i sig som många andra inte har.
En del löd:
"man måste ta vara på kärleken så fort man får chansen. Är man 'ung och dum' så är man. Det är något man kommer sakna i framtiden så det är bara att köra hårt. Man lever bara en gång, viktigt att ha det i tankarna när kärleken visar sig och står där i dörren och ler åt en. Ta chansen. Ta den."

Jag är ung. Och dum. Och kär.
Även om det kanske aldrig blir som jag vill, så kan jag inte bara vända ryggen till för att rädda mitt hjärta. Jag vill känna passionen som jag bara har läst om i böcker, känna hur hjärtat faktiskt lever och inte ligger i en dvala som det gjort de senaste tjugo åren. Jag trodde aldrig att jag skulle bli kär, för mig så har kärlek alltid varit något påhittat, men nu när jag har träffat någon som får mig att känna såhär så förstår jag vad mina vänner har pratat om när de har berättat om deras käraste. Jag förstod inte då, nu förstår jag nog bättre än någon annan.
Denna lycka kan ta slut vilken dag som helst, jag vet redan nu att där finns ett bäst före-datum på denna romans. Just nu bryr jag mig inte. Jag kommer bli sårad och jag kommer gråta tills jag helt enkelt inte kan gråta mer. Just nu kvittar det. Jag är lycklig och orden ovan har fått mig att inse att vare sig varningar från vänner och min hjärnas röst så måste jag för första gången någonsin lyssna på mitt hjärta.
Ja, jag är ung. Och dum. Och så jäkla kär att det knappt är sant.

hold my hand


god natt.


fem saker ni kanske inte visste om mig.

1. Min stora dröm är att bli författare. Jag vill inte skriva enbart för att bli känd, även om det är ett litet plus, utan jag vill skriva något som får personerna som läser det att känna. Jag vet själv hur mycket böcker kan påverka en, jag har läst vissa som har fått mig helt ur balans - på ett väldigt bra sätt. Jag vill skriva en bok som gör det, som berör och skapar känslor hos någon som kanske i vanliga fall inte brukar känna på det sättet.

2. Förutom denna blogg så har jag två andra. De andra två är mer inriktade på två specifika ämnen som jag inte riktigt vill skriva så detaljerat om här. Just därför är de andra två bloggarna lite hemliga och där går jag heller inte ut med att det är jag som skriver. Låter kanske konstigt, men ibland är det lättast att vara anonym så att man kan skriva exakt vad man vill utan att bli dömd.

3. När jag var liten så hade jag en låtsaskompis som hette Petter. Han var min bästa vän och vi lekte alltid tillsammans. När jag tänker efter så minns jag inte när han försvann, det blev bara så succesivt att jag lekte med honom mindre och mindre.

4. Ensamhet - det är min största rädsla. Och när jag pratar om ensamhet så menar jag inte att vara ensam hemma, för det älskar jag. Jag är rädd för att bli ensam i livet, att alla mina vänner och min famlij ska bilda nya vänskaper och familjer som gör att de glömmer bort mig. Det låter löjligt, men min största rädsla är att jag ska sitta fast på samma plats medan alla jag känner har gått vidare med sina liv. 

5.
Jag är en riktig tidsoptimist, fråga bara mina vänner. Jag beräknar i mitt huvud att allting tar fem miunter, att jag inte behöver fixa med saker förrän tio minuter innan det ska hända. Detta gör att jag ofta alltid är ungefär fem minuter sen när jag ska träffa någon eller iväg på något. Även om jag själv vet om att jag är en tidsoptimist så kan jag inte ändra på mina vanor, det är en del av min personlighet.

Bon Iver - Skinny love

Jag ser hur han sitter där och ler, middagssolen skiner över hans ansikte och det ser ut som om hela han skiner. Jag skulle kunna ligga såhär hela dagen och bara njuta av tankarna på hans varma famn som värmt mig när kylan försökt tränga sig in i kropp och hjärta under natten. Just nu är jag lycklig, just i denna stund skulle jag vilja stanna för alltid.
I bakgrunden hörs denna låt och från och med nu kommer denna låt alltid påminna mig om just denna dag. 

I told you to be patient
I told you to be fine
I told you to be balanced
I told you to be kind
In the morning I'll be with you
But it will be a different kind
I'll be holding all the tickets
And you'll be owning all the fines

Come on skinny love what happened here
Suckle on the hope in lite brassiere
My, my, my, my, my, my, my, my
Sullen load is full; so slow on the split

I told you to be patient
I told you to be fine
I told you to be balanced
I told you to be kind
Now all your love is wasted?
Then who the hell was I?
Now I'm breaking at the britches
And at the end of all your lines

Who will love you?
Who will fight?
Who will fall far behind?

lights may guide you.last night of '10

Detta är enbart några enstaka foto som jag tog sista dagen på 2010.
Jag tänker inte lägga in alla, jag vill bara att ni ska få en glimt av hur det var.
Tack till alla som gjorde min nyårsafton till något helt underbart.
RSS 2.0