lite off

Jag har haft mycket att göra idag. Missade nästan bussen till Kristianstad och när jag kom hem vid sex så fikade jag med Emmylie. Dagen har varit helt okej men mycket har känts konstigt. Jag kan inte riktigt placera det men något har känts lite fel hela tiden, som om allt inte har varit rätt. Fast förhoppningsvis så blir det bättre senare, ibland tar det tid att acceptera läget.

Nu ligger jag i sängen och lyssnar på Melissa Horn - Hanna på repeat. Hennes musik lugnar ner mig och jag tänker lite bättre, även om det inte riktigt blir klart i huvudet ändå. Jag analyserar för mycket!!

My chemical romance - I don't love you


hemma hos Therese.

Just nu sitter jag hemma hos Therese, Emmylie är också här. Vi har precis sett film och nu pratar vi om lite allt möjligt. Det är helt sjukt hur roligt vi har tillsammans, det är få som jag trivs så bra med som dem. Nu blir det nog en film till, sen måste jag hem - ska upp tidigt för jag ska till Kristianstad imorgon.

Det är faktiskt skönt med en lugn kväll, fast jag saknar det sociala lite - en öl på Kings head sitter aldrig fel. Fast jag tar igen det nästa helg.

Vi hörs! ♥

Romain Laurent

en fantastisk fotograf/illustratör som jag har tyckt om ett tag nu är Romain Laurent. Han skapar lite udda konstverk som jag inte hade tackat nej till om någon frågade. De har det där lilla som skiljer bra och mindre bra verk från varandra. Romain har gjort allt från reklam till mode - you name it!

Jag ville bara uppmärksamma honom lite, för han är verkligen duktig på det han gör. Han är en sådan fotograf som man antingen tycker om eller inte - det finns inget mellanting. Fast så är det oftast, tycker man inte om det så kan det bli svårt att ändra åsikt. På hans hemsida så kan man se fler av hans vackra och lite halvkonstiga foto. Jag tänkte lägga in några som jag tycker är riktigt coola.
inget väder för fest.

Det är praktiskt taget en ministorm ute och jag ska snart gå till jobbet. Eftersom jag var sjuk i måndags så jobbar jag igen det. Dock så känns det inte så roligt eftersom det är väldigt kallt ute och det snöar fortfarande. Fast jag får bita ihop och gå dit, jag tror faktiskt att jag överlever.

Planen för dagen var att jobba, komma hem och städa, duscha och sen skulle Linn komma till mig. Vi har i snart en månad planerat att gå ut i Malmö ikväll - bara hon och jag. Men jag vill inte ge mig ut i detta vädret, jag gör det bara om jag måste. Det är kallt, blött och blåsigt - det är inte kul att festa då! Så jag kommer stanna hemma, har inte alls lust att betala för något som kanske gör att jag fryser ihjäl. Fast detta innebär inte att fest-dagen försvinner. När det blir varmare så ska jag dra med mig Linn över hela Malmö - just wait and see.

 Nu hade jag tänkt äta lite frukost, sen får vi se vad jag orkar göra innan jag måste byta om.

Bye bye now...

what to do?

what do you do when the one you love don't love you back?
Do you just forget and move on,
or do you fight for something you know you'll never get?

Jag ställer mig den frågan hela tiden, dygnet runt. Jag vet inte själv vad jag vill eller vad jag håller på med. För första gången någonsin så kanske jag ser att min framtid inte bara tillhör mig själv. Det finns någon annan nu, någon som får mig att skratta. Han får mig att le och säger saker som jag aldrig trodde jag skulle få höra. Det känns lite som hemma fast hundra gånger bättre.

Jag lever på ångorna från varje möte och i tankarna finns alla kramar, kyssar och samtal - jag glömmer aldrig. Jag går igenom det om och om igen, allt för att tyda varje blick. Jag har ingen aning om vad jag vill eller vad jag gör, jag vet bara att jag lever. Det känns bra och jag trivs, fast det finns alltid en osäkerhet inom mig - en liten röst som viskar att jag kommer bli sårad.

Det är nog som en vän sa till mig igår; jag sätter upp hinder för mig själv så att jag inte ska bli lycklig.
Det är nog så, innerst inne så tycker jag inte att jag förtjänar att vara lycklig. Varför vet jag, varför tänker jag inte svara på. Jag har alltid levt med det molnet över mitt huvud.

Jag måste släppa det nu, jag måste gå vidare och gräva upp mig själv från denna grav av ensamhet. Jag är värd det, eller jag tror det. Ibland är det svårt att veta. Därför är det skönt att ha vänner som tjatar om det hela tiden, speciellt en vän som är mer glad för min skull än vad jag själv är. Fast jag lever på hennes glädje, jag suger in den och mår lite bättre över allt.
Kämpa? Ge upp?
Just nu vet jag inte,
just nu vet jag bara att jag tänker leva!

pic; PaperTissue


ett vår-måste!


Jag hittade precis denna söta klänning på Modezine.com. Det är en sidan som länkar vidare till andra klädsidor, en praktisk och användbar sida. Denna klänning, eller något liknande, är verkligen ett vår-måste. För mig så är det blommigt som gäller - all the way!
Jag brukar inte följa någon speciell trend och jag köper det som jag tycker är snyggt. Därför har jag en väldigt varierad garderob. Jag tycker om att kombinera plagg som kanske inte är så självklara för varandra. Jag tycker det är extra roligt att klä andra, det finns en charm i det på något sätt.

Jag tycker att alla i alla fall borde ha minst ettt blommigt plagg i sin garderob. Blommig klänning för kvinnor - blommiga kallingar eller ett blommigt skärp för män. Ja, jag tycker om när folk vägar klä sig lite mer vågat. Fast man måste tänka på att man hittar rätt plagg för sig själv. En zebra passar inte i leopardtights!! 


There for tomorrow - no more room to breathe

hittade dem precis på youtube.
de är helt okej, inte riktigt min stil dock.

morgontrött

Det är kanske inte så konstigt att jag är trött eftersom jag var uppe halva natten och städade. Jag fick ett ryck igår och hängde in alla kläder, städade och dammsugade lite. Det blev ganska fint på rummet igen fast sen var jag så uppskruvad att jag inte kunde sova.

Nu ska jag klä på mig, packa ner mat och sen gå till jobbet.

Vi hörs♥

en normal torsdag?

Vad gör en normal människa en helt random torsdag? Jag har ingen aning för jag har aldrig ansett mig själv som normal. Själv så håller jag på att hänga in kläder, dammsuga och städa rummet i allmänhet. Snart ska jag duscha, känner mig lite unken, och sen ska jag sova. Jag vet inte riktigt varför jag städar nu men jag fick bara ett ryck. Nu ska det bli fint på rummet!!

Sen är det jobb imorgon igen, på ett sätt längtar jag men på ett annat så känns det jobbigt. Jag är trött hela tiden och jag hinner inte alls med allt jag måste göra. Imorgon kommer det bli stressigt, precis som på lördag eftersom jag ska jobba då också. Även om jag inte är så pepp på det så ska jag festa på lördag med Linn i Malmö. Just nu vet jag inte vad jag känner för det, får peppa till senare.

GOD NATT & SOV GOTT!

nostalgi stavas F-E-R-N-G-U-L-L-Y!

När jag var nio år så såg jag en film jag aldrig kommer glömma. Den handlade om en älva som skulle rädda en skog från att bli nedhuggen. Fast jag glömde vad filmen hette och i sju år så har jag försökt komma på vilken det var. Jag har frågat vänner och min familj men ingen har vetat vilken det var. Fast idag blev min bön besvarad, när jag fikade med Emmylie och Elin så berättade jag vad jag mindes från filmen. Vi pratade nämligen om den på jobbet men ingen visste vilken det var. Alexandra trodde att jag hade hittat på storyn själv, Anderas hade ingen aning om vad jag pratade om och Peggy kände igen det från en bok.

Back to the story, jag berättade vad filmen handlade om och Emmylie visste direkt vilken jag pratade om. Fast varken hon eller jag kom på vad den hette. Så jag använde mig av facebook och då kommenterade en vän att den hette Ferngully - den sista regnskogen.

Nu känner jag mig riktigt glad och jag försöker hitta filmen, fast det är inte så lätt eftersom den kom ut 1992. Sedan tror jag att chansen är minimal för att någon som vill sälja sin film läser min blogg, men jag hoppas verkligen på det. För det var verkligen nostalgi för mig, den är så fastklistrad med min barndom att det inte ens går att förklara. Det gjorde verkligen min dag, att jag efter sju år fick reda på vad filmen hette. HAPPY MIKA!!

Har någon av er sätt den?
Tyckte ni om den?


förståelsens makt

Jag har äntligen fått svar på frågorna som fått tårarna att rinna. Jag har besvarat varje jobbig fråga med ett ännu mer krossande svar. Sanningen tar emot och sårar mer än ovissheten, fast det är bättre att veta än låta bli att söka. Jag har varit dum, en riktig idiot. Jag förvånar mig själv med att inte ha fått svar på allt innan, det var ju så enkelt. Jag hade det framför mig men jag var förblindad av lyckans sken - jag såg inte det som låg precis vid mina fötter. Nu har mörkret dragit över solskenet och jag ser för första gången hur allt förstörde mig.

Tårarna vill inte sluta falla, det var trots allt något helt nytt. Jag var kär, ja det var jag. Jag var kär i någon som inte fanns, en fantastibild som var helt perfekt. Nu sitter jag här med ett hjärta jag inte kan reparera och en fantasibild som snart bli verklighet. Dock så vet jag inte om jag är redo för det, om jag vill förstöra min själ ännu mer för att få fler svar. Jag måste nästan, jag vill bara veta varför. Jag har hittat flera svar på svåra frågor, men den viktigaste frågan finns det inget svar till - inte än i alla fall.

Jag vill bara resa bort. Jag vill lämna den krossade delen av mig själv hemma och sen vill jag glömma allt som varit. Jag vill släppa taget och flyga som en fri fågel, jag vill inte vara fångad i en bur. Jag är trött på falska ord och oärliga situationer. Jag vill släppa taget och glömma, jag vill börja om och skapa en ny miljö. Jag vill flyga över havet och träffa nya människor, jag vill se den värld som är så mycket bättre för mig. Jag vill bort från detta helvete, det låter hårt men jag har levt i ett eget personligt helvete i snart sex år - jag behöver lämna det nu.

En ny stad, nytt folk och en ny inställning - det hade räddat mig. En fri fågel, jag vill bara känna mig levande och helt oberoende av någon annan. Jag behöver äkta havsluft och en stjärnklar himmel - jag behöver ett nytt liv!

pic; PaperTissue

stormen är över

Igår var det verkligen storm ute och man kunde knappt förflytta sig utan att bli tagen av en snötornado. Eftersom jag bara hade leggins och klänning så höll jag på att bokstavligt talat frysa ihjäl. Fast jag kom hem efter jobbet och kunde värma mig under täcket.

Så nu sitter jag på jobbet igen fast idag skiner solen och kylan har försvunnit till viss del. Det är ganska segt eftersom det inte är många som känner för att handla böcker idag. Fast några har kommit in och gjort dagen lite roligare. Speciellt en man som pratade om hur mycket han älskar att resa - då berättade jag att jag ville till New York och sedan var han i extas. Han tyckte verkligen att jag skulle åka dit någon gång i livet, det är verkligen en upplevelse.

Snart är det dags att återgå till verkligheten. Fast innan jag gör det så ska jag njuta av lite Matt Morris och Melissa Horn för att stänga ute vardagen en stund till. Ikväll ska jag fika med Emmylie och kanske Elin, så då blir det kanske ett riktigt flummit blogginlägg, men jag lovar inget :)

Har alla haft en bra dag?

tidig kväll

Jag är arg, väldigt ledsen och för första gången på länge så förstår jag verkligen. Nu måste jag bara smälta sanningen, hata vädret, mänskligheten och mig själv - sen blir det säkert bättre imorgon!

Eftersom jag inte vill smitta av mitt dåliga humör på er så säger jag nu god natt & sov gott!

Boktips!

Liza Marklund och James Patterson - Postcard killers
Någon/Några åker runt i Europa och mördar människor. Efter varje mord så skickar de ett vykort till en journalist där det står var kroppen finns, därför får de aliaset: Postcard killers. Nu har de kommit till Sverige, det vet dem eftersom en journalist har fått ett vykort som pekar ut var det nya offret finns. Nu ska denna journalist med hjälp av en polis ta fast dessa mördare.
Denna bok verkar väldigt spännande och jag skulle verkligen vilja att den även blev filmatiserad. Den verkar ha allt som behövs för att en bra film ska göras - spänning, mord, kanske kärlek och en bra story. Ja, detta är en bok som kommer gå bra, båda är fantastiska författare som skrivit mycket innan.

Birgitta Andersson - Blondie
"Som nyfödd är jag nära att bli lämnad i en snödriva. Som sjuåring blir jag våldtagen av en alkoholist i en trappuppgång. Som nioåring rymmer jag hemifrån och blir än en gång våldtagen – av en långtradarchaufför som gett mig lift. Som tolvåring börjar jag sälja min kropp till fyllgubbarna i Björns trädgård på Söder i Stockholm. Som trettonåring är jag fullfjädrad prostituerad i City och har en hallick som tar ifrån mig merparten av de pengar jag tjänar. Som tonåring blir jag snart grovt kriminell och utnämns av pressen till ”Sveriges gangsterdrottning”.
          Jag kommer att tillbringa sexton år av mitt liv på olika institutioner, alltifrån flickhem, ungdomsvårdsskolor och psykiatriska kliniker till slutna avdelningar på såväl mentalsjukhus som kvinnofängelset Hinseberg.
Jag heter Birgitta ”Blondie” Andersson och har levt ett liv som de flesta människor inte kan föreställa sig ens i sin vildaste och mörkaste fantasi." - Detta skriver Birgitta i hennes blogg. Det är även vad boken handlar om, en bok som jag tror kommer beröra väldigt många. Jag har inte läst den än, men jag tänker köpa den så fort som möjligt.

Britta Berggren Ericson - Snälla mamma...sluta dricka.
Britta kommer hem och ska ta ett glas vin, något som hänt allt för ofta på sista tiden. Fast denna gång blir hon chockad då det ligger en lapp på hennes sprit från hennes 15:årige son, på lappen står det enkelt: snälla mamma...sluta dricka! Det skakar om hennes tillvaro och även om hon vill så kan hon inte sluta dricka.
Denna bok handlar om Brittas kamp mot spriten, om hur de runt omkring reagerar och agerar. De som har samma problem kan känna ett stöd från denna bok tror jag och andra som läser den kan börja förstå hur det är.
Jag ska läsa denna, jag har redan bestämt att jag ska köpa den idag. Det är intressant att läsa om sådana verklighetsbaserade händelser. Sen kan det även bero lite på att jag känner igen mig på ett personligt plan. Och nej, jag är inte alkoholist!

my heart

Nu har jag skrivit samma sak fast med olika ord flera gånger om. Jag har vänt och gjort om varje stavelse för att det ska bli så bra som möjligt. Nu förstår jag att det inte finns tillräckligt med ord i världen för att förklara det jag känner. Det går inte att använda ord som "lycklig", "kär" och "galen" - det är en blandning av allt.

Jag lovade mig själv att aldrig bli beroende av en annan människa, speciellt inte en man som kan krossa mitt hjärta lika fort som han fångat det. Fast jag svek mig själv och nu finns det två som skulle kunna krossa mig totalt.

Varför måste livet alltid vara så komplicerat?


Justin Timberlake & Matt Morris - Hallelujah

Jag ryser i hela kroppen, detta förklarar varför jag älskar musik. De skapar något eget av något gammalt - en ny ton av äldre melodier. Nu gör två bra musiker något fantastiskt med en låt som jag älskar. Jag lyssnar på låten om och om igen, jag var helt enkelt tvungen att lägga in den här.

En tår faller för texten, en tår faller för deras röster och tusen tårar faller för känslan - det är magiskt!!

pics alá Karlskrona

Detta är min helg i foto,
det är Terese som har tagit dessa foto i fredags innan hon bröt benet.
Enjoy!


Matt Morris - Bloodline

så extremt vacker!

inte min dag

Idag är verkligen inte min dag. Förutom febern, yrseln och det faktum att jag måste jobba så känner jag mig extremt stressad. Jag var tvungen att gå till apoteket och hämta ut min medicin, vilket gjorde att min lunch nu har blivit extra liten. Jag hatar verkligen att alla verkar gå till apoteket samtidigt. Fast nu sitter jag här och äter medan jag försöker lugna ner mig lite.

Förhoppningsvis så försvinner förkylningen och febern lite. Ska fika med Linn efter jobbet och vi ska planera för lördag. Då blir det först mys med Linn och sen ska vi festa i Malmö, jag längtar men plånboken börjar snart bli för tunn. Jag måste tänka ekonomiskt, därför ska jag spara så mycket jag kan nu.

Det har hänt en positiv sak idag och det är att jag har pratat med Kerstin - min handledare. Jag sa till henne att min praktik avslutas den 19 februari. Då pratade hon om vad jag ska göra efter det och om jag skulle vilja ha lite ströjobb i bokhandeln. Det betyder att de ringer mig om någon är sjuk, har semester eller något liknande. Jag har nog inte blivit så glad på länge, fy vad jag skulle bli lycklig om jag fick lite jobb här då och då. Så även om jag inte hoppas att folk blir sjuka så vill jag gärna jobba så ofta jag kan. Yes, det kanske börjar vända för mig nu!


snygga klänningar från H&M

Jag har precis hittat tre riktigt snygga klänningar från H&M som jag väldigt gärna vill ha. Hade jag haft råd så hade jag köpt alla tre, men eftersom ekonomin är lite låg så hoppas jag på att jag i alla fall har råd med en. Jag tycker bäst om den i mitten, färgerna och formen är riktigt min stil. Så innan jag går och lägger mig så ska jag bestämma mig för hur jag ska göra.

Tycker ni att jag ska köpa någon av dem/alla? :)

299kr, 349kr & 399kr

vissa dagar minns man mer

Jag öppnar plåtburken och tar upp en av de liknande men ändå så olika föremålen. Jag studerar och minns det förflutna. Jag har förflyttat mig tillbaka till 1998 och jag är åtta år. Jag känner doften av nybakade kanelbullar, kaffe och citron. Jag sitter i soffan hos mormor och dricker saft, mormor sitter bredvid med en tröja som är min. Framför sig har hon en plåtburk fylld med knappar. Jag ska själv få välja knapp till min tröja som saknas just det jag ska välja ut.

Även om jag inte minns exakt, varken samtal eller händelsen som skapade denna stund, så minns jag lukten och känslan. Samma lukt kände jag nu när jag efter elva år öppnar samma plåtburk och det är med rysningar i kroppen och tårar i ögonen som jag återupplever ett minne från min då-tid. Jag känner henne runt omkring mig - hennes söta doft, hennes varma kramar och hennes uppfriskande leende. Jag minns allt lite tydligare.

Det tar i, det känns för mycket. Jag vill inte minnas allt men jag vill heller inte glömma. Smärtan får mig att inte glömma, den sitter fastsvetsad på min hud och i mitt hjärta. Ibland kommer det små stötar som gör allt mycket verkligare, små stötar som gör det värre för en kort stund. Smärtan finns där och den försäkrar mig om att jag inte drömmer, även om det nästan gör för ont ibland så är det något man lär sig leva med. Man kan inte leva kvar i samma stund, dag och känsla. Man måste gå vidare även om det nästan krossar en, även om man ligger ner och håller på att dö så måste man resa sig upp och det det första andetaget - det svåraste andetaget.

Jag tittar på alla knappar som påminner om mormor, jag funderar på vad jag ska göra med dem. Jag har nog äntligen kommit på vad som ska göras, vad som ska hända med dessa små pusselbitar som varit saknade. De ska få en speciell plats och en speciell skepnad - jag ska skapa något vackert med hjälp av mormor. Precis som hon skapade något lyckligt för mig - hon gav mig allt jag behövde och lite till.
Det är precis därför jag alltid kommer älska henne, i vilken skepnad hon än är i.

mormor & Tore,
två av de jag alltid kommer älska♥

Jay Z feat. Alicia Keys - Empire state of mind

Riktigt skön låt.

VILKEN HELG!!

Besöket hos Terese blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Allt började som vanligt och vi fixade inför fredagskvällen som bestod av utgång. När vi väl hade kommit ut så försvann all lycka när Terese ramlade. Ambulans kom och då fick vi reda på att hon brytit benet på två ställen. Hela händelsen var helt sjuk och ingen fattade riktigt vad som hade hänt.

Detta innebar att jag, Emmylie, Anton och Jonatan var hemma hos Terese utan henne. Det kändes väldigt konstigt och lite som en dröm. Dock blev lördagen bra, vi festade lite och gick sedan ut för att träffa några andra vänner. Även om tankar fanns hos Terese hela tiden så hade jag riktigt roligt och det var längesen jag dansade så mycket. Jag trivdes verkligen på Piraten, ett ställe som var mer sunkigt än högklassigt.

Denna helgen kommer jag inte glömma på länge. Sjuka citat som alltid kommer finnas i tankarna, tårar som aldrig riktigt kommer torka, ilska som hela tiden kokar upp igen och skratt som hörs över hela staden - precis så skulle jag beskriva helgen. Den var episk, oförglömlig och so fucking wunderful!

Jag kan inte riktigt förklara allt och det har hänt för mycket för att jag ska kunna göra det rättvisa. Fast jag har haft en fantastisk helg och även om det var lite skönt att komma hem så saknar jag redan Karlskrona och hela helgen som varit. Jag har kommit närmare många, jag har varit arg utan någon anledning och jag har lärt mig så mycket. Ja, det har förändrat mycket.

Tack till alla som var med och gjorde denna helg till något helt fantastiskt. Ett speciellt tack till de på bilden - Emmylie, Jonatan och Anton gjorde verkligen så jag hade kul hela tiden. Även tack till Terese som förhoppningsvis snart mår bättre igen!

fest på fredagen,
fler foto kommer senare.


nu bär det av!

Om fem minuter hämtar pappa mig, eftersom jag har så mycket packning så kör han mig ner till stationen. Sen tar tåget mig till Malmö där jag ska byta till ett annat - sen är det Karlskrona som gäller. Det kommer blir riktigt roligt, eller det hoppas jag, dock så kommer jag inte vara så aktiv på bloggen.

Förra gången jag åkte så hade jag en frågestund, jag tänkte köra det igen.
Så, FRÅGESTUND - fråga vad du vill! Svaren kommer på måndag!

Nu måste jag verkligen göra mig klar!

mycket att göra.

Just nu har jag fullt upp. Jag har en massa saker att göra innan jag sätter mig på tåget till Malmö 13.10. Jag har inte packat klart, jag har inte handlat och jag har varken duchat eller gjort mig det minsta klar för avfärd. På ett sätt så känner jag inte alls för det, på ett annat sätt så har jag aldrig längtat så mycket till något. Snart är det dags för mig, Emmylie, Jonatan och Anton att förstöra Karlskrona.

Fast jag börjar först på listan: handla med pappa!

Melissa Horn - Hanna

en vacker låt,
en av mina favoriter.
en vacker text,
ett liknande liv.

för trött

En riktigt god morgon till er alla, jag hoppas att ni är piggare än mig - fast det är inte så svårt när jag tänker efter. Just nu vill jag bara sova, bädda ner mig under mitt varma täcke och varma filtar för att avnjuta en mysig dag i sängen. Fast verkligheten kommer ikapp och snart måste jag byta om för att gå till jobbet. Känner ingen motivation alls, det enda positiva är att stora delar av träningsvärken är borta.

Nu måste jag ta mig i kragen, göra klart det jag ska och sen gå till jobbet. Jag har sjukt mycket som jag måste göra idag - hinner inte imorgon eftersom jag ska åka till Karlskrona då. Så idag måste jag posta papper, packa, städa upp på rummet och fixa allt inför en galen helg med galna vänner!

I CAN'T WAIT!!

jag hatar Sparbanken Syd!

Jag kom hem idag efter jobbet och öppnade min post. Jag hade fått hemskickat en kod från Sparbanken Syd och jag hade ingen aning om vad det gällde. Det stod att det var till det nya bankkortet - vilket bankkort?! Jag blev chockad och förvirrad eftersom jag inte hade beställt ett nytt kort. Fast så kom jag på att jag fick brev av dem för en vecka sedan. Jag hittade brevet och kortet, mitt nya kort.

Jag hade inte klagat om det hade varit samma som mitt förra men det finns så många nackdelar med det nya kortet, bl.a:
¤ man får en ny slumpmässig kod och den kan man inte byta.
¤ man kan inte kolla sitt saldo på kortet hela våren 2010.
¤ jag fattar inte vad som står i informationen de skickat ut.
¤ det kostar kanske, eftersom de inte skriver det rakt ut så vet jag inte - jag kan inte läsa mellan raderna.

Ja, det är bara några dåliga saker med detta nya kort, de säger att de ska skapa "nästa generations sparbank". Jag tycker bara att det låter löjligt, även om jag förstår om de gör förändringar. Dock borde man få byta kod, speciellt sådana som mig som har riktigt svårt för att komma ihåg siffror.
Nej, jag ska nog gå upp och fråga på Sparbanken här i Ystad om de kan förklara allt för mig. De får tro att jag är en idiot, det är jag kanske, men jag tycker inte om att saker inte står i klartext!

Så nu måste jag ta ut pengar så att kortet aktiveras, sen måste jag klippa isönder min lilla kamrat - mitt gamla kort. Tänk så många köp det har varit med på, vilken historia det hade kunnat berätta. Ja, det är lite sorgligt. 

Det nya kortet är snyggt,
men det handlar väl inte alltid om utsidan?

det finns inga dåliga tider, bara dåliga ursäkter.

När jag vaknade i morse så ville jag verkligen inte gå upp. Det var bläckmörkt ute och hela min kropp kämpade emot - jag ville bara sova två timmar till. Jag intalade mig själv att jag skulle kunna träna imorgon, att min träningsvärk måste gå över först och att jag helt enkelt behövde lite mer sömn. Vilket skitsnack! Tillslut gick jag upp efter många om och men, cyklade till gymmet och nu är jag bara glad att jag stack dit.

Vi hittar alla på olika ursäker för att inte göra saker. "jag gör det imorgon" är något som nästa alla använder lite då och då, man skjuter upp saker för man inte vill hantera dem just då. Jag tror att alla någon gång har skjutit på saker. Jag är en riktigt tidsoptimist och innan levde jag sida vid sida med "jag gör det imorgon". Alla mina uppsatser till skolan blev oftast gjorda dagen innan de skulle lämnas in och även om jag gjorde mitt bästa så kanske det hade varit bra att börja lite tidigare, då hade jag haft tid att kolla igenom allt en sista gång.

Ja, jag vet själv hur det är att inte göra saker för det känns jobbigt, tråkigt eller helt enkelt inte nödvändigt. Fast nu är det ett nytt år och ett löfte jag gav till mig själv var att förbättra min hälsa. Så även om det tar emot och hjärnan inte vill så ska jag träna - det finns inga dåliga tider, bara dåliga ursäkter!

morgonens rutiner

tränat, check!
handlat, check!
diskat, check!
lagat lunch, check!

Ja, jag känner mig riktigt duktig just nu. Jag har klarat av allt jag har planerat, förutom att ringa Forum. Fast det hade jag tänkt göra nu, måste bara samla lite mod först. Jag hatar verkligen att prata i telefon fast detta gäller trots allt min framtid. Herregud, hur kan man bli såhär nervös över en sådan liten sak?!

Nej, nu måste jag ringa. Wish me luck!

tidig läggning

Imorgon ringer klockan 04.45 - dags för gymmet igen. På ett sätt längtar jag, fast på ett annat så känns det sjukt jobbigt. Herregud, tänk att livet alltid kommer vara såhär?! För jag jobbar precis som alla andra, fulltid med kass lön, vilket innebär att jag knappt har tid till något annat. Om det är så, då måste man träna när man inte jobbar. Jag jobbar inte fem på morgonen så då får jag träna. Dock så tar det emot ibland när jag måste lämna min varma säng och cykla till gymmet. Som tur är så har jag inte så långt dit.

Nu ska jag lugna ner mig lite, har för många tankar i huvudet, sen ska jag försöka sova. Jag känner mig trött, mina ögonlock vill bara ramla ner och försätta mig i en dvala tills imorgon. Jag har mycket som måste göras imorgon, träna och handla innan jobbet. Ringa studievägledaren på Forum, har redan skjutit på det i fyra dagar eftersom jag hatar att prata i telefon, och sen ska jag såklart jobba. När jag kommer hem ska jag städa, fylla i en massa papper och fixa lite.

Ja nu vet nu hur tråkig min morgondag kommer vara!
God natt & sov gott!

underhållning på hög nivå!

Jag må ha konstig humör, men jag kan inte sluta skratta åt dessa två klipp. Det första är från Nilecity och i det medverkar bland annat Robert Gustafsson, antagligen Sveriges bästa komiker enligt mig, och klippet heter Adoptiv-Päron. Jag skrattar så sjukt mycket och jag sjunger även med som om jag vore den borttappade systern. Det är humor på väldigt konstig nivå men jag älskar det!

Det andra klippet är en parodi på svärdet i stenen, en film som jag tyckte om väldigt mycket när jag var yngre. Jag har nog aldrig skrattat så mycket som första gången jag såg detta klipp, iaf inte 2009. Det var en kompis som lade in den på sin blogg och jag höll på att kissa på mig när jag såg det. Titta, skratta och njut!


Tänk att så lite kan få en att skratta så mycket,
för visst är det roligt?

jag kan inte röra mig!

Vilken träningsvärk, jag kan knappt röra mig. Jag kan inte ens böja mig eller lyfta armarna ovanför huvudet - hur ska det gå på jobbet idag?! Herregud, jag känner mig handikappad och lite småtappad. Fast så blir det när man inte tränat på länge och kroppen inte riktigt hänger med. Det är ju trots allt så att om man inte tränar, speciellt styrketräning, på ett tag så börjar kroppen avvänja sig från ansträngningen. Detta innebär att man måste börja om på nytt när man börjar igen.

Fast nu sitter jag och dricker min "goda" juice. Den är inte så njutbar som jag vill eftersom jag, precis som vanligt, har lagt i ett pulver för att förbättre en del saker i kroppen i kroppen. Jag har tappat riktigt mycket hår nu det senaste halvåret och nu ska jag försöka fixa det. Det går dock inte så bra med vitaminer och liknande, så jag har bokat tid på sjukhuset - de får fan ta ett blodprov och kolla vad som är fel.

Nu måste jag fixa mig innan jobbet, efter jobbet blir det fika med Emmylie. Jag behöver verkligen prata med henne!!

Vi hörs♥

Håkan säger det bäst.

Detta beskriver vad jag känner i just detta ögonblick, orden i en av Håkan Hellströms fantastiska låtar. När solen ännu inte slått mot mitt ansikte även om natten somnade för flera timmar sedan. Bilar kör förbi utanför och en ensam kråka cirkulerar runt ett litet löv på marken som ser ut som en brödbit. Det är nu alla tankar visar sig som mest, alla i olika nyanser av färger som jag inte riktigt kan placera. Snön faller ner och slår mot allt hårt som kan stå emot just denna kyla.

Jag, ja jag försöker bara överleva. Hålla mig kvar uppe ovanför ytan utan att riktigt synas. Jag sitter och skriver ord som egentligen inte har någon mening om någon som kanske vill ha mig för just den jag är. Jag tänker på misstagen som jag har gjort, misstag som kanske gör att jag förlorar den som håller på att förändra mig till något mycket bättre. Jag känner det, jag är inte längre den jag varit - nu börjar jag bli den jag alltid vetat att jag kunnat vara.

Detta är en tid för förändring, vinter gömde det som våren smälter fram igen. En del av mig dog, en del försvann med min skyddsängel. Nu börjar jag äntligen förstå att vi alla kan hitta meningen med vad som helst. Så jag packar en väska, åker bort och kommer tillbaka med så mycket mer. Det är min del av livet, den delen som kommer göra mig till något helt annat - min själsresa.

De kunde säga vad som helst till mig, de kunde dra åt helvete
men ett enda ont ord om dig har alltid fått mig upp i ringen

Och det enda jag riktigt hör nuförtiden är en vind som blåser genom staden
Och fast turisterna är borta går jag nästan aldrig ut
Så jag väntar tills imorgon bitti, det är den tiden jag gillar bäst
Då ska jag ta en promenad i parken

Och när du ser på mig är det knappt jag minns ett enda öknamn de kallade mig
Jag vet inte vem jag är, men jag vet att jag är din
och att dina ord i natten är det enda som når in
Jag vet inte vem jag är, jag vet att jag är din

herregud, hur klarade jag av detta innan?

I ungefär sex månader så gick jag upp fem nästan varje morgon. Jag klädde på mig, cyklade till gymmet och tränade i cirka två timmar. Efter gymmet cyklade jag hem, stekte två ägg och åt dem innan jag gick till skolan. Detta var mitt liv, jag levde för att träna och för att kroppen skulle må bra. Vad har hänt sedan dess?

Idag gick jag upp fem, cyklade till gymmet och tränade. Jag kom hem och duschade, lagade lunch till jobbet och åt frukost. Nu känner jag mig redan dödstrött och jag har ingen aning om hur jag ska klara av jobbet idag. Herregud, hur klarade jag detta innan?

Fast jag ska göra det till mitt liv igen, jag ska gå upp fem och träna - kanske inte varje dag men minst tre dagar i veckan. Jag måste förändra saker för att må bättre, jag känner hur mitt liv har försämrats radikalt i kost- och träningsväg. Get on track, det är vad som gäller nu!!

Nu ska jag fortsätta vila benen innan jag måste gå till jobbet. Inte världens roligaste eftersom det är en mindre storm ute, fast överlever jag 20 minuter på löpbandet så är en liten storm ingen match för mig!

helt död

Oj denna ångest, den tar knäcken på mig. Jag vet inte riktigt varför allt känns så fel, fast något är det som stör mina tankar. Jag har en känsla av att det kommer komma till mig i början av nästa vecka, jobbigt men sant. Nu känner jag mig dock väldigt död och jag orkar egentligen inte tänka på någonting.

Jag har haft en fantastisk dag helt för mig själv. Jag har sett de tre sista Star Wars-filmerna, lånade dem av min bror, och jag har även sett en annan film som gick på TV idag. Ja, jag har verkligen behövt denna dag för mig själv - allt har känts så lätt. Btw, fy vad jag älskar Star Wars. Jag har funderat på att köpa alla filmer så jag har dem hemma, så bra tycker jag att de är. När jag var yngre tyckte jag inte alls som dem men nu på senare dar så har de bara blivit bättre och bättre. Jag vet inte, jag faller ganska lätt för overkligheter för tillfället. I love it!


Nu ska jag lägga mig, imorgon väntar gymmet på mig. Jag hoppas bara att jag orkar gå upp, det är inte så lätt att gå upp halv fem även om man vet att det är bra för kroppen - fast jag ska försöka!

bakis

Just nu dunkar mitt huvud så extremt mycket, minnet är riktigt dåligt och jag är sjukt trött. Gårdagen är ett enda stort frågetecken även om jag inte ångrar så mycket. Dock blev det lite för mycket på slutet men vi har alla varit där - oftast jag. Så nu måste jag leva med detta, saker som egentligen är komiska om alla andra hade haft samma humor som mig.

Jag dansade, sjöng och kände inte igen folk som jag egentligen har träffat många gånger. Jo det är ett bra liv vi lever. Nu kommer dock söndagsångesten och många luckor som jag vill fylla i. Jag vet att det kommer komma till mig gradvis men ibland är det jobbigt att vänta - var det verkligen så som jag mínns det i mitt huvud?!

Nu ska jag äntligen få ha min Star Wars-dag helt för mig själv. Varken mamma eller Max är hemma så nu blir det mys på hög nivå. Ni får ha det så bra, bloggen kommer nog vara död tills senare mot kvällen.

Vi hörs♥


nu é det fest!

Nu ska jag duscha och göra mig klar inför fest ikväll, har jobbat innan idag så jag måste stressa lite. Jag vet inte vad jag ska ha på mig, hur jag ska ha håret, hur sminket ska se ut eller vart kvällen kommer ta mig - fast jag bryr mig inte. Det blir nog bara förfest hos Therese, sen ska jag hem och lägga mig. Imorgon ska jag ha mitt efterlängtade Star Wars-maraton.

Just nu saknar jag mitt långa hår väldigt mycket,
när det blev rätt så var det riktigt snyggt!

inte riktigt bra

Det är som om jag sitter och tittar ut genom fönstret, jag ser hur världen går förbi men jag tillhör inte den. Mitt liv går inte i samklang med alla andras, jag är på ett helt annat ställe men ändå precis bredvid. Besluten görs inte av mig men jag följer dem som den idiot jag är, precis som alla andra gör fast på helt olika sätt. Det går på repris om och om igen, fast vem vill se en kass repris av något som inte ens var bra första gången?

Jag hör inte riktigt till, det har ingen betydelse vart jag tittar för det finns ingen formad plats för mig - så som det finns för många andra. Någon har tappat bort min kölapp i denna eviga väntan, jag tror inte ens att jag fick en. Nu står jag maktlös i ett rum med människor som vet precis vart de ska. Jag är den som väntar, den som vill ha något mer än en liten lapp som säger vart jag hör hemma. Tyvärr samarbetar livet inte och det slutar med ett tomt rum och ett lika tomt sinne.

Det kvittar hur mycket jag pratar om att skapa en förändring, det händer aldrig ändå. Precis som många andra så är jag rädd för att misslyckas, att komma tillbaka och säga att allt var en katastrof. Jag vill ha hämnd på de som sa att jag var sämst, jag vill visa att de som trodde på mig hade rätt och jag vill skänka en gnutta hopp till mig själv inför en möjlig lycka. Ibland är det inte lätt - ibland måste man lämna allt bakom sig, vänner och familj, för att göra något som kan göra en lycklig.
Jag har tänkt och tänkt ännu mer, jag har överanalyserat precis som vanligt och kommit fram till att det är dags. Jag vill lämna mitt fönster, jag vill bli en del av världen. Och det kan jag inte bli här, jag måste följa min väg - en lång väg. Jag har nog hittat den, meningen med mitt liv, en möjlighet som finns. Fast jag behöver nog komma bort, jag passar inte in här.

Tusen tankar, en handfull val som måste göras och handlingar som kommer förändra allt. Jag vill inte längre vara den som tittar på, jag vill också ha en nummerlapp som visar mig rätt väg. Jag vill inte vänta i ett tomt rum på nya människor som bara susar förbi eftersom de redan vet vart de ska. Det är dags, det är tid för att ta tillbaka mitt liv!

vill ha värme!!

Idag saknar jag verkligen värmen. Jag vill bara lägga mig på stranden och blir uppvärmd av solens strålar. Ta ett dopp i vattnet som är precis lagom och äta en piggelin så att kroppen inte blir uttorkad. Usch, jag hatar kylan även om vintern i övrigt inte är så problematisk. Hela jag reagerar negativt på att det är så kallt - både kropp och själ.

Jag har funderat på att åka utomlands, kanske i februari eller mars om det inte har blivit någon större värmeförändring här. Jag vill bli brun, jag vill kunna använda mina klänningar och jag vill lägga undan mina stora och fula kängor till nästa år. Vinterjackan kan också packas ner, jag vill gå i min vårjacka som jag älskar.

Åh, kan det inte bli vår och sommar snart!!

sommaren -08


tröttheten tar över

Just nu är jag riktigt trött,
därför ska jag lägga mig.
God natt och sov gott!

såhär känns det just nu...


vackra foto från PaperTissue

Jag har precis kollat runt lite på sidor som jag besöker lite då och då, en av de sidorna är PaperTissue. Jag blir alltid lika överraskad av de foto som finns att se, vilka talanger! Jag tycker om sättet som många av de foto jag sett är uppbyggda på. Det är inte bara en bild, det är något mycket mer. Det känns verkligen som om solen slår mot mitt huvud när jag ser ett foto på en soluppgång. Att fånga något så levande och göra det till något ännu mer är praktiskt taget omöjligt, men inte helt omöjligt.

titta och njut, detta är några av mina favoriter.
p.s. jag skulle gärna vilja bo i huset på fjärde fotot!Jaron - That's beautiful to me

En extremt vacker låt och texten är helt fantastisk.
Jag var helt enkelt tvungen att lägga in den här!!

You were Juliet and I was into you
And I asked you out til you couldn't say no
and you finally felt it to
I drove you down the blvd

thats where you took my heart
and gave me yours instead
and everyday you find new ways to be beautiful


You laugh at the garden that wont grow in the lawn
drink coffee in the kitchen with no makeup on
sing all the wrong words to my favorite songs

you're beautiful and that's beautiful
You got lines on your face from sleeping on me
call me at work cause you've lost your key
ya go to buy a dog and come home with 3
you're beautiful and that's beautiful to me

You turn every head when you walk into a room
but your kindness and your sweetened soul
lingers like perfume
babe, you could have gone with romeo
but you let him go
and stayed with me instead
and everyday I find new ways that make you beautfiul

You say honey give me roses but don't buy red
you need 46 pillows all over the bed
ya guess every punch line before it's said
you're beautiful and that's beautiful

But what are you doing with a guy like me
you're so cool and I'm high tea
I don't deserve to
have a girl as beautiful as you

allt på en gång

Just nu känner jag mig stressad till tusen, jag har lite pengar och mycket att köpa - alltid en dålig kombination. Jag har saker att göra hela tiden och just nu verkar vara en tidpunkt då alla vill hitta på något. På fredag skulle jag egentligen äta ute med några vänner. En vän till mig, Anton, har kommit hem från Asien efter att ha luffat runt där i ungefär fyra månader. Så jag och några andra vänner skulle äta middag med honom, fast jag har kollat igenom mina finanser (nu låter jag riktigt smart) och jag har verkligen inte råd att äta ute. Så jag måste stanna hemma, fast jag har annat jag måste göra.

På lördag ska jag jobba, sen är jag bjuden på två fester. För att kunna göra alla till lags så ska jag slå ihop sakerna, först vara på en och sen på den andra. Det kommer bli riktigt stressigt, fast vad gör man inte för sina vänner?! Och nu låter det precis som om jag inte alls vill göra något av det, så är det verkligen inte, jag önskar bara att allt hade gått min väg någon gång. Jag vill hinna med allt, men det går aldrig.

På söndag har jag inte planerat in något och det tänker jag inte göra heller. Jag ska ha Star Wars-maraton med mig själv, något jag har sett fram emot i en hel vecka nu. INGET ska få förstöra det för mig. Sen måste jag även göra klart på mitt rum - det kommer jag inte hinna denna veckan som planerat. Ibland hade det varit skönt om man hade kunnat klona sig själv för en dag eller så - det hade underlättat mycket.

Ja, hela denna månaden är sjukt stressig. Jobb, träffa kompisar, åka till Karlskrona, umgås med familjen, festa i Malmö med Linn, inhandla saker till rummet, shoppa, träna och ha tid för mig själv. Något säger mig att denna månaden kommer vara hård, riktigt hård. Nu måste jag sluta tänka på det, jag förstår inte hur alla andra klarar det. Är det bara jag som har såhär mycket att göra?

ibland saknar jag verkligen lugnet,
denna bilden är från i somras och då var det ingen stress alls.
Då mådde jag som bäst!

saknar sommaren

Det finns en extrem anledning till varför jag saknar sommaren: alla fester. Jag har nog aldrig varit med om något liknande, varje helg började det på nytt och vi levde alla lite extra. Jag minns nakenheter, danstillfällen, ölspelet, strul och sedan all dimma. Det var verkligen toppen och jag saknar speciellt alla kvällar vid Matildas köksbord när vi alla blev lite för på det och minnet sviker oftare än vad det borde.

Elin gjorde en video och lade in på sin blogg, klicka HÄR! för att kolla in hennes mästerverk.
Det beskriver allt jag saknar, tänk så underbart det var!
Det var vår sommar och höst, vi skapade ljuv musik till vackra toner som ännu inte nått resten av världen. Jag kommer alltid minnas 2009 som detta, som skrattets år. Det var underbart och även om det inte alls blir lika ofta längre så kommer vi alltid ha det, vi kommer alltid ha våra halvdimmiga minnen som inte riktigt berättar hela historien.

Ölspelet, vattenfall.

Per & Matilda hos Matilda

Jonatan & Emmylie hos Matilda

Jonatan & jag på Kingsan

Stahaijna & jag hos Matilda

tredje gången gillt?

För tredje dagen i rad så har jag gått upp extra tidigt. Jag har nämligen planerat att gå till gymmet och skriva in mig + gå till Forum och beställa en tid hos en studievägledare. Dock så har det inte gått så bra eftersom jag antingen har somnat om eller känt mig för trött för att cykla dit innan jobbet. Idag är också en sådan dag, så jag vet inte riktigt om jag orkar - jag är ingen morgonmänniska. Fast det bästa hade varit att göra det idag, eller imorgon - kanske på fredag?! Haha, det är roligt att själv följa mina tankegångar. Jag har aldrig påstått att jag är normal!

Fast första ska jag avnjuta en relativt fattig frukost om jag ska vara ärlig. Det finns knappt något ätbart i kylen så jag får ta det jag har, vilket blev juice och kesella. Kanske inte världens godaste kombo, men det får gå idag. Jag har inte haft ork till att handla, det är väldigt tröttsamt att jobba varje dag. Nu ska jag även jobba lördag denna vecka eftersom jag ska vara ledig nästa fredag. Ska antagligen till Karlskrona, om allt går enligt planerna.

Nu har jag babblat på om saker som egentligen inte är viktiga. Därför ska jag sluta nu, god morgon!

Mel Kadel

Jag har precis hittat en riktigt begåvad konstnärinna, hon heter Mel Kadel. Hon ritar olika motiv, abstrakta och motivlika, på ett sätt som inspirerar mig. Hennes konstverk beskriver mycket i mitt liv och de är riktigt söta. De är inte råa eller mesiga, hårda eller töntiga - de är något mittimellan.

På ett sätt som inte riktigt går att förklara så har hon gjort om vardagen till bilder, scener som följer en tidslinje i alla våra liv. Vi har kanske varit där, vi är där nu eller så kommer vi vara där - vi är bilderna. Det bästa är att vi själva, helt individuellt, kan välja ut olika scenarior i våra liv och anpassa till bilderna. För det kan aldrig bli fel, ingen kan betämma vad det är vi ser eller känner.

Nedan är mina favoriter av denna fantastiska konstnärinna, speciellt den sista. De berör mig på sätt som inte går att förklara och jag blir verkligen rörd. Jag hoppas att ni skapar egna känslor runt bilderna och jag hoppas verkligen att de ger er så mycket som de ger mig.

Carrying the load

Dipsy Gypsy

Foot bath

Homemade rainbow

Pack and run

Unscared - min favorit


filmtips

Something new
"Kenya McQueen är på väg mot toppen, en framgångsrik karriärkvinna utan privatliv. Kenyas vänner försöker få henne att släppa drömmen om "den idealiske färgade mannen", och hon tackar ja till en blind date med landskapsarkitekten Brian. Problemet är bara att han är vit. Kenya avbryter daten, men de två träffas igen på en fest och Kenya anställer Brian. Med tiden inleder de en romans, men relationen hotas av att Kenya oroar sig för vad familj och vänner ska tycka." . Källa: tv.nu

Denna film ska jag verkligen se ikväll,
21.00 - tv3

det finns inget att säga.

Det finns inget meningsfullt att skriva, jag vet inte längre vad som är intressant. Just nu har jag en sak i huvudet och det är inget jag vill tjata med. Därför tänker jag gå till jobbet, stå upp i åtta timmar och sen ska jag gå hem - efter det så har kanske mina tankar klarnat!

Vi hörs♥


mycket att göra på lite tid.

Nu ska jag sortera tio tusen papper, okej det är kanske inte så mycket men det känns så nu, sen ska jag städa undan på skrivbordet och kanske till och med skruva ner det. Jag får se hur mycket jag hinner på en timme, imorgon ska jag handla pärmar och en massa andra kontorssaker som ska göra mitt rum till den perfekta oasen. Det kan bli svårt, nästintill omöjligt, men jag ger inte upp förrän det blir precis som jag vill!!

Så nu ska jag byta om till mjukisbyxor och linne, sen ska jag attackera mina dokument från alla möjliga håll!

Vi hörs imorgon♥

Fall out boy - Thanks for the memories


nu känns allt bra igen

Efter en förmiddag fylld av tomhet, som jag skrev i förra inlägget, så känns allt mycket bättre nu. Det beror kanske på ett sms som gjorde mig glad, ett sms som jag väntat på i snart tre dagar. Så nu kan jag andas lugnt igen - som vanligt så överreagerade jag. Jag brukar göra det om det gäller något som är viktigt för mig. Så nu kan jag andas igen efter att alla nerver har slappnat av igen.

Jag blir lite rädd för det jag känner, för alla tankar som gör mig så glad. Jag vill inte vara beroende av något som kan såra mig så mycket. Jag måste ta en distans från det och betrakta det på håll, det är nog det bästa jag kan göra. Fast just nu lever jag på känslan av lycka, för jag är glad - riktigt glad!!

det känns tomt.

Efter en relativit fantasktisk helg, tänker speciellt på en händelse, så känns nu mitt liv lite extra tomt. Jag vaknade imorse och kunde inte riktigt ta tag i dagen, det finns inte längre något att längta till. Allt som hände förra veckan kretsade kring i lördags och nu när den dagen är i det förflutna så gör mina tankar den sällskap. För även om dagen är förbi så spelas den upp i mina tankar så många gånger att jag borde bli trött på det, fast jag kommer på mig själv med att le varje gång.

Mening med jobb, att träna, göra något bra och bara finnas är något som hoppat över denna dag. Just nu är jag glad att jag inte bara har gått och lagt mig igen för att sova bort dagen. Jag vet att det inte går eftersom jag ska jobba, fast idag hade det varit skönt att få vara ensam. Jag har vänt ut och in på mina känslor, jag har överanalyserat och försökt komma på varför det är såhär - svaret har inte än nått mitt medvetande.

Det känns tomt och ensamt, på fler plan än ett. Det är kanske detta som händer för att hjärtat ska veta om något förändras, är det såhär det känns att sakna någon? För det är en känsla jag aldrig varit med om, känslan av att mina prioriteringar har blivit annorlunda. Istället för att fokusera på en sak så finns det nu småsaker som inte längre går att ignorera. Ja, mitt liv är inte vad det var för en vecka sedan. Fast frågan är nu, är det något positivt eller negativt? Det är en fråga som jag fortfarande försöker svara på i mitt förvirrade huvud.

riktig söndagsmys

Igår var en riktigt underbar söndag, det var bara mys på schemat hela kvällen. Jag var hemma hos Emmylie och käkade kebab + såg film, Aggiie var också med. Vi såg "What happens in Vegas" och jag måste säga att det är en av de bättre kärleksfilmer jag har sett, även om den är förutsägbar redan från början så tyckte jag om den. Den är komisk och vacker på samma gång, inlindad in kärlekens vackra dimma. Ja, det lät till och med lite poetiskt - bara lite!

Vi pratade väldigt mycket om allt och precis ingenting. Det var skönt att kunna använda hjärnan även om den kanske inte gick på högvarv. Jag tycker om att ge och höra råd, saker som kan göra livet lite lättare. Jag är bara så tacksam att jag har två sådana fantastiska vänner som verkligen finns där.
Vi har redan planerat in en ny dejt i veckan, då blir det mer prat + Jurassic Park 3. Och kanske Mumien, det kan inte bli bättre!!

Emmylie & Aggiie på en av festerna i höstas♥

lunch

Just nu sitter jag och äter lunch medan jag väntar på pappa. Han ska komma hit och hjälpa mig få ner en bokhylla från vinden. Eftersom mamma inte tillåter mig att ta ner en så får jag göra det när hon inte är hemma. Jag vet att det kanske inte är så smart men hon ser verkligen inte i huvudet hur fint det kan blir - jag gör det! Så ikväll får vi se om hon märker något, förhoppningsvis så blir hon positivt överraskad.

Nu ska jag fortsätta mumsa på min väldigt goda lunch, det blev något väldigt lätt och enkelt:
skivad gurka
skivad morot
skivad paprika
skinksnitzel med vitlössmör på.
+ citronvatten


Ikväll är jag bortbjuden på middag, Emmylie ska tillaga något riktigt gott. Hon gör alltid så god mat, därför ska det bli riktigt trevligt. Aggiie kommer också och efter middagen ska vi se på film. Det är precis så jag vill spendera min söndag! Imorgon börjar allvaret igen.

söndagsångest-playlist

Never easy - Kurt Nilsen
Flightless bird, American mouth - Iron & Wine
Kärlek är ett brev skickat tusen gånger - Håkan Hellström
Lost - Coldplay
Never think - Robert Pattinson
Whiskey Lullaby - Brad Paisley
If I were a boy - Beyonce
Right here - Brandy
With you - Chris Brown
Violent hill - Coldplay
This years love - David Gray
Beat heart - Moto boy
Closer - Kings of Leon
If there's any justice - James Blunt

shit, gårdagen var ... ja det går inte att förklara i ord

Gårdagen var både bra och dålig, mest bra. Jag var så sjukt nervös över att åka till Kristianstad men jag förstår nu i efterhand att den nervositeten inte var behövlig. Jag hade riktigt roligt, vi såg Stardust som var bra, och jag längtar tills jag ska dit igen. Dock blir det inte på ett bra tag eftersom jag har så mycket annat som händer på helgerna nu - därför får vi planera in ännu en trevlig dag lite senare.

Jag måste även säga att Kristianstad är riktigt mysigt, påminner lite om Ystad, och jag skulle verkligen kunna tänka mig att plugga där. Staden har allt man behöver + lite till. Jag vet ju inte riktigt hur det sociala livet är, fast det är något man kan ta reda på senare.

Förutom att besöka denna fantastiska stad så var jag även ute igår. Det blev väldigt spontant och jag hörde av mig till Emmylie när jag satt på bussen hem. Tid och plats, det är det enda som behövs för att en fest ska börja bra. Aggiie kom lite senare och då blev det riktigt roligt.
När vi väl kom till Kings head så blev det några melonshots som vanligt, blev till och med bjuden på en av någon jag aldrig träffat. Så på det planet så var det en fin kväll. Blev dock så jäkla irriterad på en del saker som inte ens är värda att nämna. På ett sätt är det löjligt men på ett annat så är det så satans ironiskt - ibland blir jag bara så förvånad. Fast jag försöker att inte tänka för mycket på det.
Det var en riktigt bra dag igår, tack till alla som gjorde den så underbar ♥

Oscar och Stephanie :)


en fantastisk dag

Jag har haft en riktigt underbar dag i Kristianstad idag. Jag har kollat in staden, umgåtts med en vän och sett film - ja en riktig toppendag! Jag kan inte riktigt berätta om det just nu, har för mycket i mitt huvud. Jag har i alla fall spontanbestämt med Emmylie så hon kommer om en halvtimme, då är det fest!!

Vad gör alla andra ikväll?


nu drar jag

Nu sticker jag till Kristianstad,
vi hörs ikväll!

ännu en trött morgon

Ja, jag vet inte varför jag har svårt för att sova men det blev knappt någon sömn inatt heller. Kanske fyra timmar, men det räcker inte för mig. Nu sitter jag här och dricker min medicin i förhoppning om att bli piggare, det kan nämligen vara en biverkning och därför ska man inte dricka den precis innan man ska lägga sig.

Än så länge känner jag inget, men kanske efter duschen så blir det bättre. Jag är sjukt nervös och även om jag är trött så stutsar jag nästan på väggarna. Fast jag försöker att inte tänka på det, det blir bara värre då.

Vad ska allt folk göra idag då?

måste sova

Nu måste jag verkligen sova,
ska upp riktigt tidigt imorgon.
Jag får absolut inte missa mitt tåg,
då är det så gott som dött lopp.

god natt och dröm sött♥

Helmut Newton

Jag älskar fotografier, speciellt sådana foto som är naturliga och visar en inre skönhet. Nu har jag hittat en riktigt fantastisk bok som jag skulle vilja ha, den innehåller foto som en tysk fotograf vid namn Helmut Newton har tagit. Han är relativt känd och han fokuserade mycket på kvinnokoppen.

Denna bok är extraordinär och den innehåller underbara foto, mest på kvinnorkroppen. Jag tycker om sådana foto eftersom vi alla borde omfamna våra kroppar och älska dem för hur de är. Denna bok visar upp en skildring av samhället, hur han såg det och skapade det. Detta är inte en bok för någon som inte riktigt kan uppskatta naturlig skönhet - inte heller för någon som inte förstår sig på konst. För detta är äkta konst i all sin nakenhet.

Om jag hade haft en speciell plats att lägga den på, så att de som kom på besök kunde titta i den, och om jag hade haft råd till denna väldigt dyra bok - då hade jag köpt den! Nu får jag nöja mig med att titta i den lite då och då på jobbet + på foto på mitt tillförlitliga google.

Tycker ni inte att hans foto är fantastiska?


Tha lost patrol - Alright

nu dansar jag på bordet,
ni borde göra detsamma!! :D

brev skrämmer mig.

Jag blir alltid nervös när jag kommer hem och jag har fått post. Jag vet inte varför, eller vad jag är rädd för, men jag tror alltid att det är något mycket värre än vad det egentligen är. Som idag till exempel, jag kom hem och där låg ett riktigt tjockt brev från Försäkringskassan. Det såg väldigt skräckinjagande ut och jag vågade knappt öppna det. Fast efter en tyst bön eller två så tog jag mod till mig och öppnade det jäkla brevet - det var papper angående min praktik.

Även om det inte är något farligt så blir jag rädd, även om det bara är ett litet vykort så blir jag rädd för orden. Jag har alltid haft en sådan konstig relation till brev, they've never been friends of mine!
Jag borde kanske komma över min fobi, jag gillar trots allt att skicka brev. Jag har faktiskt funderat på att skaffa en brevvän, om sådana fortfarande existerar. Jag minns när jag var yngre, då köpte jag alltid den senaste Julia-tidningen och jag läste alltid vad andra hade skickat in till sidan "Hitta brevkompis". Det var tider det, fast jag hittade aldrig någon som var perfekt. So here it goes:

"Jag heter Mika och jag är 19 somrar.
Jag älskar musik, Håkan Hellström är så bra. En riktig favvis.
På fritiden träffar jag mina kompisar,
vi brukar fika på Espresso house.
I looooove chai-latte! Kaffe är så blää.
Jag hoppas att ni skriver till mig,
jag har alltid önskat mig en brevkompis.
Så sätt penna mot papper och skriv vettja,
jag svara på ALLA brev jag får!
Foto är ett stort +
Kramizar Mika!
"

Så, låter detta intressant eller om det stämmer in på er, hör av er! :D

på Espresso house med Emmylie

Just nu sitter jag på Espresso house och fikar med Emmylie. Vi har pratat om det mesta och nu har vi riktigt roligt på min dator. Vi leker med camen på datorn och vi leker med en kille som tror vi är seriösa. Ja, livet är ganska underbart ibland! :D

Nu måste jag återgå till verkligheten, vilket innebär ännu en god och liten chai-latte!!
skakar av tanken

Jag är inte den som tar chanser, jag lever säkert och tråkigt. Jag blir aldrig riktigt glad eftersom jag aldrig vågar göra saker som kan göra en lycklig, fast jag gör heller inte dessa saker eftersom de kan skapa extrem besvikelse och sorg. Jag lever i en egen liten bubbla och ingen kommer aldrig riktigt innanför den.

Fast nu ska jag göra något som jag aldrig gjort innan, jag ska släppa in en människa som skulle kunna krossa mig. Det är egentligen inget big deal men för mig är det något enormt - det är ganska löjligt men jag kan vara riktigt löjlig ibland.

Jag ska tänka positivt och stänga ute morgondagen, fast det är inte så lätt. Jag ska bara göra ett bra jobb idag och ha en mysig fika med Emmylie - imorgon är en ny och väldigt skrämmande dag.
Jag trodde aldrig att man kunde vara såhär nervös!!


stress + trötthet = katastrof

Jag har fått för lite sömn, jag har stressat för mycket hela förmiddagen och precis därför så leder det nästan till småkatastrofer hela tiden. Jag tappade nästan min mat på golvet, jag ramlade nästan i en trappa och jag höll på att slå ner tre koppar i köket på jobbet - allt pekar på för lite sömn och stressfaktorn. Eftersom jag inte kan gå på stan imorgon så har jag varit tvungen att springa mina ärenden på min lunch. Igår var jag på Crispa och köpte nagellack + torrolja till håret. Idag har jag varit på H&M och handlar läppsyl eftersom mitt andra sjunger på sin sista refräng.

Ja, jag hatar att stressa men ibland är det illa tvunget. Sedan kan jag inte skjuta på allt hela tiden. Jag skulle egentligen till Forum och gymmet imorse, men jag somnade vid datorn. Jag satt och lade huvudet på skrivbordet i två minuter - sen var jag borta! Så jag får göra det på måndag istället.

Nu ska jag återgå till min "goda" lunch.

efter veckans slut kommer jag vara död.

Tyvärr känns det som det eftersom jag är så extremt trött. Jag somnade vid halv ett inatt, vaknade kvart i sju. Jag har mycket jag måsta hinna idag, fast på samma gång skulle jag bara vilja sova en timme till - vad gör man inte för sin framtid?

Jag ska till gymmet, måste skriva in mig igen, och sen ska jag till Forum och beställa en tid med en studievägledare. Jag känner mig som en riktig idiot när det gäller att söka in till olika skolor och så, därför tänker jag fråga någon om hjälp så det blir rätt. Nu hoppas jag bara att de har någon ledig tid, i alla fall innan slutet av nästa månad.
Sen måste jag ringa min frisör och beställa tid + ringa sjukhuset och beställa tid för provtagning. Det låter allvarligt, jag får förklara mer sen.

Det första jag ska göra nu är dock att diska och duscha!

Vi hörs♥

återkommer

jag återkommer imorgon,
med klara tankar och ett annat sinne.

Dagens slut har varit hårt,
lite för hårt.

god natt & sov gott!

song from my heart.

berättar du allt för henne,
alla ord du säger till mig?
får hon dig att skratta,
en kall vinterdag som denna?
älskar du henne,
så som du borde älskat mig?

Varje andetag slår vid,
tanken som förgör.
En del dagar tänker jag bara på henne,
dagar då det gör för ont att tänka på dig.
Ibland existerar hon inte.

Litar du på henne,
lika mycket som du kan lita på mig?
Får hon din kropp att reagera,
ger varje beröring en elektrisk chock?
Är hon den för dig,
den jag aldrig kommer kunna vara?


hemma efter en lång dag

Herregud, det känns verkligen inte som om jag har haft en lugn stund. Dock så klagar jag inte eftersom jag tycker om att ha saker att göra - då hinner jag inte tänka så mycket. Denna dag har bestått av att jobba, fika och se på film. En väldigt trevlig dag om jag får säga det själv. Aggiie mötte upp mig utanför Espresso house efter jobbet och jag blir alltid så glad när jag träffar henne. Det är roligt att lyssna på henne när hon pratar för hon pratar alltid med en sådan passion, det kvittar vad det gäller!!

Vi pratade om att åka utomlands i sommar, vilket jag är väldigt pepp då. Några av mina vänner vill utomlands i sommar och därför har jag varit lite smart, för en gångs skull, och bestämt att vi kan alla åka iväg tillsammans. Ju fler man är desto roligare kan det bli! Åh, jag längtar verkligen nu och jag ska spara så mycket jag kan. Två veckor hade varit perfekt, jag vill bara bort från Sverige och speciellt Ystad!

Tack Aggiie för en fantastisk kväll,
det måste vi göra om snart!

Aggiie på Espresso house.

Aggiie tog något kaffe-aktigt & jag tog en liten chai-latte!

Fy fan vad Aggiie kan knäcka nötter ;) Haha

The Cardigans - I need some fine wine and you, you need to be nicer

nu drar jag till jobbet,
jag lämnar er med denna låt!

jag vill ha en stämpel på allt

Jag vill veta vad som gäller, direkt från början så vill jag veta vad det handlar om. Jag vill ha en stämpel på de relationer jag har i mitt liv, allt för att mitt extrema kontrollbehov ska bli tillfredställt. Det behöver inte bara gälla personer utan även situationer. Allt från A-Ö, jag vill ha bra koll.

Om vi säger att jag exempelvis ska träffa en kille, då vill jag veta om det är en dejt, om vi träffas som vänner eller om vi bara ska umgås för att vi inte har något annat för oss. Jag vill inte "vänta och se" som många jag känner säger, jag vill veta nu och inte senare så jag kan förbereda mig på vad jag ska förvänta mig. Är det så konstigt?

Kontroll är min bästa vän, jag måste ha koll på läget vad som än händer. Om något underviker från ett schema så får jag panik, då vet jag inte riktigt hur jag ska hantera allt runtomkring. Det är mycket lättare om man planerar in det som ska hända och går efter det man sagts, inte lika impulsivt kanske men jag mår bra av det.

Det finns bara en nackdel och det är att man kanske inte har lika roligt. Eftersom man hela tiden vill ha kontroll över varje situation så kan man aldrig släppa loss, man blir fast i en mani som tillslut utesluter allt nöje. För att jag inte ska bli en bitter gammal tonåring så släpper jag loss ibland, jag glömmer allt jag borde göra och så gör jag allt jag vill göra. Det är faktiskt ganska underhållande ibland och då har man även något att se fram emot.

Ja, jag vill ha en stämpel på allt. Är du en "bästa vän"? en "vän"? en "dejt"? en "flört"? ett "hatobjekt"? Jag vill veta så jag kan stapla alla klart och tydligt i mitt hjärta. Det blir lättare att möblera om ifall något skulle hända som gör att någon byter fack, det låter konstigt men det är så jag klarar av att leva.


jag vill bara blunda och somna

Herregud, kan man verkligen vara såhär trött?!
Ja, det kan man! Jag kan knappt hålla mina ögon öppna och enbart tanken på att gå ut i denna kylan får hela kroppen att skaka - jag vill stanna hemma idag. Fast det är i och för sig bättre väder idag än igår, igår föll snön likt stora bollar av bomull. Jag tycker att snö kan vara riktigt vackert, men inte om jag måste ut och gå i det.

Inatt har jag fått ungefär sex timmars sömn, för en del är det kanske mycket men för mig så är det lite eftersom jag nästan inte sovit alls resten av dagarna denna vecka. Det måste bli en förbättring på den fronten, jag behöver min skönhetssömn.

Idag ska jag i alla fall träffa Aggiie, så jag har något roligt att se fram emot. Vi ska fika efter jobbet och prata om allt som hänt sedan vi sist sågs. Det ska bli mysigt att träffa min fru igen, ja vi är gifta på facebook så hon är min fru ;) Haha, vilken dålig humor man kan ha ibland. Fast det är sådana saker som får mig att kämpa igenom vardagen!

Kent - Töntarna

med denna låt säger jag god natt & dröm sött!

19 eller 91?

Just denna kväll är jag mer som en 91:åring än som en 19:åring. För ungefär två timmar sen så kändes det som om det var dags att lägga sig, jag hade ätit och tagit en snabbdusch - kvällen var liksom slut för mig del. Hela kvällen så har det känts som om klockan har varit mer än vad den verkligen har varit. Just nu känns det som om den är halv ett på natten och jag har varit uppe alldeles för länge. Ja, jag börjar kanske bli gammal?! :)

Jag vet inte vad det kan bero på men jag känner mig extra seg idag. Min kropp har antagligen jobbat på högvarv hela dagen, jag har så mycket att tänka på för tillfället. Snart kommer min hjärna explodera, eller kanske inte på riktigt även om det känns så. Hur kan så mycket information få plats i ett sådant litet utrymme som huvudet?

Just nu vill jag bara glömma allt och få lite lugn och ro, fast det är nog inte möjligt. Jag borde kanske testa några bra avslappningsövningar, fast jag kan inga.

Har ni några bra tips?


finns det någon du skulle kunna dö för?

Vi värdesättar alla våra liv väldigt högt, vissa mer än andra. Varje dag så ber vi tysta böner till alla möjliga personer om att just den dagen inte ska bli den sista. Även om döden är ett naturligt fenomen så vill vi alla vara odödliga, eller redan döda. Vi kan inte acceptera att vi är små och bräckliga - vi kan gå itu vilken minut som helst.

Varje gång någon nära dör så dör även en del av ens hjärta. Man kommer aldrig glömma personen och det kommer alltid saknas något i ens liv, en tomhet som fylls av uppskattade minnen. Även om personen aldrig kommer tillbaka så kan en doft, en låt, en plats eller en dröm göra minnet av denna person väldigt verklig. Jag minns själv när min mormor dog och jag kände hur livet blev allt mer hopplöst. En dag när jag låg hemma så kände jag doften av henne, precis som om hon stod i rummet precis intill mig. Jag insåg då att halsbandet jag fått av henne luktade precis som henne.

Vissa betyder mer än andra, det är bara en del av livet. Vi har alla en grupp människor som alltid kommer finnas i våra hjärtan, de man skulle kunna göra nästan vad som helst för - till och med dö för. Det finns några människor i mitt liv som jag inte skulle kunna leva utan, de är mina stödpelare i livet och de får mig att må bra. På olika sätt så bidrar de till att jag är en hel Mika, utan dem så skulle stora delar av min själ saknas. En av dem är min pappa. Han är någon jag skulle göra allt för. Jag skulle kunna dö för honom, enbart för att jag inte skulle kunna leva utan honom. Han är min bästa vän, min skyddängel och den som alltid får mig att bli på gott humör om jag är ledsen. Ja, han är mitt allt! Mina bröder är också två som jag skulle kunna dö för, förlusten av dem skulle krossa mig. Jag klarar inte ens av att tänka på det, de betyder så mycket för mig.

Det finns även ett fåtal vänner jag skulle kunna dö för, vänner som gör mig till den jag är. De får mig att gå vidare även om jag bara vill lägga mig ner och tina bort. Att nämna dem känns inte nödvändigt, de vet om att jag älskar dem. Även om jag inte säger det varje dag så vet de om att de alltid kommer finnas i mitt hjärta. De är, precis som min pappa, människor som gör mig lycklig.

Finns det någon ni skulle kunna dö för?

pappa♥

Linn och jag älskar äventyr

En enkel fika blev till en lång pratstund, många planer och en tur till Svarte för att hämta ett SIM-kort - ja man vet aldrig vad jag och Linn hittar på med. Fast vi har alltid lika roligt tillsammans och jag kan ärligt säga att Linn är en av mina bästa vänner - hon är den enda som riktigt förstår hur det är att känna sig extremt nere lite då och då. Jag är väldigt tacksam för att hon finns i mitt liv, jag vet inte riktigt hur jag hade klarat mig utan henne.

Idag har vi börjat planera början av det nya året. För det första så blir det många myskvällar ute hos henne i Svarte. Matlagning, en bra film och trevligt sällskap - det blir inte bättre. Sen ska vi även ut och festa i Malmö en lördag, dagen är nästan spikad. Ja vi har mycket på g nu i januari. Sen har vi funderat på att ta en sista-minuten-resa till sommaren. Det skulle vara skönt att komma iväg lite, kanske Magaluff.

Jag längtar redan och jag vet att det kommer bli hysteriskt roligt, Linn och jag har alltid roligt tillsammans! Nu har jag även fått ur mig lite av det som jag hållit inom mig den sista tiden, allt från killar till familjeproblem. En stor sten har lyfts från mitt bröst och jag kan faktiskt andas ganska fritt nu, det känns mycket bättre!
Så tack till Linn för en fantastisk dag, det ska vi göra om snart!

Linn på Espresso house, shit vad mycket folk där var. Vi hade tur att vi hittade ett bord.

Linn på tåget, hon är helt inne i sin kamera :)

jag skulle kunna sitta där dag ut och dag in enbart för att betrakta den vackra utsikten.

det var riktigt lugnt i Svarte, jag blev helt kär i denna lilla by.

Dagens outfit 6 jan -10

gråa jeans - Lindex
svart linne - Gina Tricot
orange tunika - Vero Moda
grön kort kofta - H&M


då & nu!

Tiden går verkligen snabbt ibland. Jag tänker tillbaka på mina första tio år i livet och inser att det har varit en lång väg från dem tills nu. Även om vägen har varit kantad av sorg, tårar och många skratt så har det gått allt för snabbt. Nu ska jag helt plötsligt fylla 20 om ett halvår - det känns helt sjukt.

Jag minns en dag, för ungeför 10 år sen, jag satt på mitt rum och skrattade. Jag hade precis varit hemma hos Mattias, en nära vän då, och sett Peter Pan. Det enda jag kunde tänka var: "Jag vill stanna kvar här för alltid, jag vill bli precis som Peter Pan!" Fast vi vet alla att man inte kan frysa ett ögonblick, det är oftast den önskan som gör att tiden går så mycket snabbare.

När jag blundar och tänker tillbaka så ser jag fortfarande hur min lillebror ligger bredvid mig i min säng och jag läser en godnattsaga för honom. Eftersom jag precis hade börjat lära mig läsa så blev det hackigt och fel - fast han lyssnade och somnade lugnt in. Ibland kom jag på mig själv med att ligga och lyssna på han andetag, de gjorde mig lugn. Idag kan jag göra precis samma sak, när jag sitter vid datorn och Max ligger i sin säng och sover - då kan jag stänga av musiken och bara lyssna på det rogivande ljudet av hans andetag.

Hur kunde allt gå så snabbt?

Då, Max & Jag 1997 (osäker, men ungefär runt då.)

Nu, Max & Jag 2009


sovmorgon

Fy vad skönt det var att sova ut idag - jag behövde det verkligen. Jag somnade inte förrän vid två inatt, men känslan av att inte behöva gå upp när den förbannade klockan ringde går inte att beskriva. Det var som några timmar av ett personligt himmelrike. Nu känner jag mig utvilad och redo för att ta hand om dagens utmaningar.

Idag ska jag fika med Linn, sen måste jag städa mitt rum. Herregud, det ser ut som om en mindre naturkatastrof har dragit förbi genom mitt rum - that's the way it is. Därför måste jag få lite ordning på allt, känns inte som om jag bor i det rummet - det känns mer som ett förvaringsutrymme. Nu måste jag ta tag i det, vare sig jag vill eller inte.

Något som jag också tänkt göra idag, något som verkar svårare nu än innan, är att hitta restider till och från Kristianstad. Jag ska dit på lördag och jag har nu insett hur dåliga förbindelser det finns över helgerna. Så nu måste jag komma på något för att det ska bli bra. Jag vet inte om jag är villig att åka två timmar extra och betala mer för att kunna stanna längre. Det är något jag måste tänka på...

Ja, dagen är fullpackad. Skönt att vara ledig idag så jag kan hinna med allt!

jag blir helt betagen

Jag har precis sett stolthet & fördom, och jag kan med stor ärlighet i rösten säga att jag är helt betagen. Vilken vacker film! Jag blir helt till mig bara jag tänker på den, vissa scener behöll en del av mitt hjärta - så fantastiska. Jag brukar inte falla för filmer som den, men nu kan jag inte sluta drömma mig tillbaka till vissa delar i filmer och låtsas att jag är Elisabeth, huvudkaraktären.

Jag har fallit för Mr.Darcy och allt han säger, vilken man! Jag älskar miljön och alla vackra klänningar som de har, ja jag skulle göra mycket för att kunna leva så. Visst, kvinnorna är förtryckta och har inte alls samma rättigheter som männen - fast tänk att bli uppvaktad på ett gammaldags vis med blommor och kärleksbrev. Ohh, jag blir helt matt i kroppen när jag tänker på det!

En fantastisk film som alla med en uns kärlek i kroppen borde se, den kan verkligen skapa en stämning som släcker hatet. Så underbar!!

You must know..surely, you must know it was all for you.
You are too generous to trifle with me. I believe you spoke with my aunt last night, and it has taught me to hope as I'd scarcely allowed myself before. If your feelings are still what they were last April, tell me so at once.
My affections and wishes have not changed, but one word from you will silence me forever.
If, however, your feelings have changed, I will have to tell you: you have bewitched me, body and soul, and I love, I love, I love you. I never wish to be parted from you from this day on.
- Mr.Darcy


just like life

Life is like a box of chocolates.
You never know what you're gonna get.
- Forrest Gump


Stolthet & fördom

Ikväll går denna film på tv3 klockan 21.00, den ska jag verkligen inte missa. Jag ska poppa pocorn, göra varm choklad, tända en massa värmeljus och bara njuta av en fantastisk film. Jag hoppas att ni gör detsamma.

Handling:
"De fem systrarna Bennet är uppvuxna med en mor som har ett enda mål i livet - att hitta en man att gifta bort sina döttrar med. När Mrs Bennet nås av nyheten att en ung och förmögen man, Mr Bingley, flyttat in på granngodset blir livet i det Bennetska hushållet aldrig sig likt igen. Både Mrs Bingley och hennes döttrar fylls av hopp om att kunna välja och vraka bland en rad potentiella friare. Mr Bingley förälskar sig i den vackra men blyga Jane. Lika varma känslor hyser dock inte Elisabeth för hans bäste vän Mr Darcy, en man lika stolt och fördomsfull som hon själv." - Kanal5's tablå.

Ska någon mer än jag se den? :)

kort dag på jobbet.

Eftersom det är en röd dag imorgon så stängde vi lite tidigare idag. Klockan tre låstes dörren och kassan räknades. Det var faktiskt skönt att sluta lite tidigare idag, jag har bara sovit ungefär tjugo minuter inatt - det är inte lätt när man har mycket att tänka på. Därför ska jag lägga mig en liten stund nu och vila. Jag tänkte läsa lite också, måste hitta en ny bok att börja på.

Det finns bara en negativ sak med att jobba i en bokhandel - man hittar minst tre böcker man vill ha varje dag. Idag har jag hittat fyra, men jag har inte köpt dem. Jag måste vänta tills jag har läst ut alla andra först. Förutom att det inte är ekonomisk bra att köpa tre böcker om dagen så finns det heller inget utrymme för dem tillslut. Just nu har jag tre staplar böcker på mitt skrivbord för min bokhylla är redan överfull. Jag måste ta ner en till bokhylla från vinden snart - fast jag har inte plats för den på mitt rum.

Ja, problem och åter problem. Nu ska jag glömma det och vila lite.

Vi hörs♥

Rascal Flatts - What hurts the most

ibland förklarar en låt allt...

du får inte säga så.

Du har någon annan nu, jag kommer aldrig vara den som står du närmast. Du får inte säga om "om" fanns - det dog för längesen. Du river upp sår som jag försökt lappa ihop, du gör mig lika knäsvag som innan. En mening, en själ, ett liv, mitt liv - det var vad du krossade med de uttalade orden som aldrig borde ha blivit sagda.

Vi har inte kommit till samma stadier i våra liv och även om jag försöker så kan jag inte sluta tänka på det. På hur perfekta vi hade varit tillsammans, hur vi hade passat ihop som två pusselbitar. Vi hade levt i en egen värld och vi hade upptäckt den tillsammans - fast Ödet höll helt enkelt inte med. Nu har du henne och jag har kanske något mer åt annat håll. Om det är menat att det ska hända, då händer det. Vår tid är förbi, vår tid av vackra melodier, färgglada blommor och varma morgnar - det försvann med vinden en kväll jag förträngt.

Fast det kommer bli bra, jag går vidare och förtränger det precis som allt annat som i vanliga fall skulle förgöra mig. Tårarna har fallit, hoppet har legat lågt och tankarna har vandrat runt samma punkt hela tiden - nu är det slut med det. Det är dags att gå vidare, släppa taget om något jag aldrig kommer få. Idag lämnar jag den tanken, idag lämnar jag kvar en del av mitt hjärta på en plats jag kommer glömma - platsen för dig. 

Lars Winnerbäck - Berätta hur du gör

steg 1: släck alla ljus.
steg 2: lägg/sätt dig bekvämt.
steg 3: blunda.
steg 4: lyssna på texten och låt kroppen känna melodin.
steg 5: gråt en tår för sanningen i låten som präglar våra liv.

världens roligaste sida

Jag har precis hitta en sida, FelSms, och jag måste säga att det är riktigt underhållande att läsa en del av dem. Ibland förstår jag inte vad folk tänker - hur kan man skicka så fel? Själva sidan innehåller sms som folk har skickat fel. Det kan vara allt från att en man skickar till sin fru istället för älskarinnan, eller att killen skickar ett kåtsms till sin mamma istället för tjejen.

Ja, det är riktigt roligt att läsa och ibland känns det verkligen som om vissa inte har någonting bakom pannbenet.
Exempel:
Till: Dåvarande pojkvän, nu ex
Sms: Hade sex med Erik idag.. Kände aldrig när han var inne ens! Han har så jävla liten! Får väl köpa en dildo.. hahaha ;)
Svar: Inget
Förklaring: Han ringde och samtalet avslutades med "radera mitt nummer och ring mig aldrig igen"

Fast ibland kan det vara riktigt sött, om det nu blir fel fast på rätt sätt.
Exempel:
Till: Killen som jag dejtade
Sms: Det pirrar i magen och jag faller för honom, nu är det kört... han känner säkert inte som jag
Svar: Hoppas du menar mig ;) För jag har fallit för dig pladask!
Förklaring: Såhär va det att vi hade träffats ett tag och jag började verkligen få känslor för honom så jag skickade ett mess till en kompis men som hamnade hos killen som jag dejtade istället, först blev det ju sååå pinsamt men sedan efter hans svar så blev jag världens lyckligaste tjej!!!

Har ni skickat fel någon gång? :)
Tack gode gud så kan jag säga att jag aldrig har gjort det, bara en gång med vilje. Det är en väldigt komplicerat historia men den slutade bra. Annars så har jag haft turen att inte skicka fel, fast jag är en sådan människa som trippelkollar att allt är rätt innan jag skickar det - just för att undvika att göra fel.

heminredning

Just nu känner jag ett stort behov av att göra om på mitt rum. Jag har saker jag vill slänga, köpa och måla om - jag vill ha ett eget litet Äntligen Hemma. Jag har redan valt ut tre tapeter som jag skulle kunna tänka mig, fast jag vet vad min mamma kommer säga. Hon tycker inte om min lite mer estetiska sida och hon vill helst att det ska vara enkelt och stilrent. Fast jag vill ha mycket färger, egengjorda prylar och en massa krimskrams. Därför måste jag nu komma på ett sätt att övertala henne till att få göra om.

Jag funderar på någon söt tapet, kanske en av dessa:

Jag tycker helt klart bäst om den i mitten, svart och vit är så vackert om man arbetar med det på rätt sätt. Jag vill ha en fondvägg, en "bokhyllevägg" och en fotovägg. Jag har så många planer men jag vet att jag måste lugna ner mig lite - det måste bli snyggt också. Lättast skulle vara att ha en blå fondvägg - vilket kan vara snyggt. Då skulle jag vilja ha en text på den väggen - något vackert och personligt.

Just nu snurrar det runt ungefär 5000 tankar i mitt huvud och jag kan inte få grepp om någon. Jag måste ta ett steg tillbaka och fundera på detta, jag ska trots allt bo i röran sen. Första steget är att ta ner en bokhylla från vinden. Efter det får vi se vad som händer - allt kanske slutar i katastrof.

drastisk förändring?

Om jag hade vågat och vetat att det passat mig, då hade jag klippt håret kort. Jag har alltid tyckt om långt hår och när jag var yngre så ville jag att mitt hår skulle gå enda ner till knäna. Nu på senare dar så har jag fastnat för kort och lockigt hår. Jag vet inte varför, jag tycker bara det är så vackert.

Jag funderar på att klippa mig, kanske klippa av tre decimeter eller något. Sist jag var hos frisören så klippte jag av 27cm, det kallar jag en drastisk förändring. Nu vill jag klippa topparna + lite till. Mitt hår känns halvlångt och livlöst. Jag behöver en förändring, fast jag tror dock inte att det hade passat mig. Jag får helt enkelt fortsätta drömma.

Jag hade tänkt mig något i stil med detta som Rihanna har,
fast jag vill ha lockar och lite längre.
Åh, om det hade passat mig!

glädjen stannar

Jag är verkligen förundrad över detta tillstånd, jag låter kanske både efterbliven och smått sinnessjuk men jag har aldrig känt såhär. Nu förstår jag att jag aldrig riktigt har varit glad, inte en längre tid i alla fall. Det känns som jag kan klara av allt och att det faktiskt kommer bli bra tillslut. Även om hela min kropp bara vill kollapsa så kan jag inte sluta le - glädje vinner över tröttheten. Det är en fantastisk och speciell känsla, en känsla jag försöker bevara till varje pris.

Ett sms, en mening, en blick - allt gör livet lättare att leva. Det pirrar i hela kroppen och det känns verkligen som om detta år kommer bli speciellt, kanske inte lika speciellt som förra året men nära inpå. Nu är jag inte längre rädd för att förlora det jag har för jag förstår nu att jag bara kan få mer. Vi skapar alla våra egna liv och nu ska jag skapa något jag alltid velat ha - balans och harmoni.

Kalla det var ni vill, bemöt det på ert egna personliga vis. Ignorera det, kasta bort det eller omfamna det. Gör precis vad ni vill med den lilla molekylen som vi kallar lycka. Jag tänker fånga den, stoppa den i ett paket, slå in den och sedan ge den till alla som jag bryr mig om - lycka är till för att delas!

jag hatar att vakna

Speciellt om jag har en riktigt fantastisk dröm och klockan ringer, då föraktar jag morgonen. Just nu känner jag mig extremt trött och egentligen vill jag bara somna om, but I got work to do. Därför ska jag snart klä på mig, packa lunchen och bege mig till jobbet - hoppas att det är en lugn dag. Jag orkar inte med folk som ska fråga om fem hundra konstiga böcker som vi inte har, de kan väl kolla själva?!

Nej, nu är jag en smula bitter. Därför ska jag börja göra mig klar.

Vi hörs♥

dags att sova

Snart är filmen slut, en fantastik film, och det är dags för mig att lägga mig.
Imorgon ska jag jobba igen, vi får se vad denna veckan utgörs av.

God natt och sov gott!

orolig.

Just nu sitter jag och är väldigt orolig på min pappas bekostnad. Eftersom han inte vill tala om när han är sjuk, kanske av ren stolthet eller dumhet, så får jag gå och oroa mig istället. I ungefär en vecka har han varit sjuk, illamående och trött, så nu har jag sagt till honom att ringa och beställa tid på vårdcentralen - fast han lyssnar inte på mig.

Jag är mest orolig eftersom mormor dog i somras och hon var trots allt ett år yngre än pappa. Jag skulle aldrig klara av att pappa dog eller blev allvarligt sjuk - han betyder alldeles för mycket för mig! Han vill inte vara en belastning och därför håller han det för sig själv, ganska idiotiskt enligt mig. Det han äter kommer upp igen och idag har han bara kunnat hålla nere en macka - han kommer bli undernärd.

Jag tror inte att det är något allvarligt,
fast det är normalt att oroa sig?
Han är trots allt min pappa och bästa vän♥

Hayden Christensen, MUMS!

Jag skrev i ett tidigare inlägg om några av, enligt mig, världens snyggaste människor. Efter att ha sett ungefär 20 minuter av Star Wars så inser jag att en inte kom med på listan, en man som är snyggare än de flesta - Hayden Christensen. Jag säger bara; MUMS!!

De som inte tycker han är snygg, de har en förvrängd verklighetsuppfattning. Han har allt som jag söker efter i ett yttre. Han är lång, har snyggt lite halvlångt hår och hans ansikte is to die for. Nu pratar jag mest om hans roll som Anakin Skywalker i Star Wars: episode 3. Han är en sådan kille som jag kan stirra på i flera timmar utan att få nog av, ja han förtjänar verkligen en plats på min lista.Barry White - Ain't no sunshine when she's gone

en riktig klassiker.
lugn och njutbar.

sista delen av Star Wars

Ikväll är det Star wars: episode 3 - mörkrets hämnd på tv4. Den börjar 21.25, missa den inte om ni har sett de andra två. Jag har faktiskt aldrig sett denna som går ikväll, de andra två har jag sett några gånger men jag har aldrig haft tillfälle att se denna - därför tänker jag sitta bänkad framför TV:n ikväll!!

Jag vet inte riktigt när det hände men någon gång mellan mina tonårsutbrott och festkvällar så har jag öppnat ögonen för lite mer overkliga saker. Innan skulle jag aldrig kunna tänka mig att se en film som ens var i närheten av fantasy, det var romantik rakt igenom som gällde för mig. Nu är jag tacksam för att filmer som Star Wars, Twilight och Harry Potter finns - de skapar en värld utanför vår egna.

När jag var yngre så tyckte jag aldrig om filmer som innehöll overkliga saker, det skulle vara verkligt upp över öronen. Jag vet inte riktigt varför men jag har alltid velat ha en möjlighet att sätta mig in i en viss roll i filmen - det blir mer känslosamt då. Fast på senare dar så har jag insett att det kan man göra i alla filmer man ser, bara man tror på det man ser. Jag vet att allt förändrades när jag såg Twilight, det var då mina tankar började snurra runt nya vyer. Första gången jag läste Harry Potter, jag var ungefär 15, så läste jag de första 100 sidorna i första boken - sen kunde jag inte läsa mer för den var så tråkigt. Nu har jag läst alla sju böcker och jag skulle absolut kunna läsa dem igen - så bra är de!!

Ja, vi förändras lite varje dag. Jag är glad att jag kan uppskatta lite andra filmer än bara romantiska. Och det är precis vad jag ska göra ikväll - uppskatta och förundras!

livscitat

Ett ögonblicks insikt
är ibland lika mycket värd
som ett helt livs erfarenhet
- Oliver Wendell Holmes Sr.

pic; PaperTissue


Kanye West feat Mr.Hudson - Paranoid

Tell me right now you really wanna spend your whole life alone?

All of the time you wanna complain about the nights alone
So now you're here with me
Show some gratitude
Leave the attitude way back at home
Yeah you see em look
Baby let em look
Give you cold looks cuz we look cold
Yeah you heard about all the word of mouth
Don't worry about what we can't control
All the talk in the world lost in the world
'Til you finally let that thing go
You wanna check into the heartbreak hotel
But sorry we're closed.


Anyway they don't know you like I do
They'll never know you
Anyway they don't know you like I do
They'll never know you

Baby don't worry bout it
Baby don't even think about it
You worry bout the wrong things
The wrong things
You worry bout the wrong thing


retro & 50's style

En vän tipsade om en sida, Sivletto, och nu har jag hittat ännu fler klänningar som jag vill ha. Problemet är att de inte är riktigt så billiga för att jag ska lägga pengar på dem - fast de är så sjukt snygga. Eftersom jag är praktiskt taget arbetslös så har jag inte råd till någon större lyxvara, fast fantisera kan jag :P

Det är lite 50-tals stil över klänningarna och det gillar jag, det var en undebar tid som innehöll stora genialiska inblick i klädväg. Om jag hade kunnat, och haft kroppen till det, så hade min klädstil varit väldigt inspirerad av den tiden.

Escala dress 1099kr

Halterneck circle dress 949kr

Sailor pinafore dress 799kr

tänk att man kan vara såhär glad.

Jag förstår inte ens själv varför jag är så glad, inget speciellt har hänt dessa dagar som gått på det nya året. Fast jag känner ändå en lättnad och även om bråken och sorgen ändå finns kvar så vaknar jag med ett leende på läpparna. Det är en konstig känsla, detta folk kallar glädje, och jag kan nog ärligt säga att jag aldrig känt såhär förut - det är helt nytt för mig.

Jag känner mig som ett barn igen, ett barn som får testa den nyaste glassen för första gången och älskar den. För jag älskar denna känsla som finns inuti mig just nu. Fast en liten del av mig, hur liten vet jag inte, väntar på den dagen då allt ska förstöras. Jag är inte van vid att inte hitta fel på mitt liv, därför letar jag just nu förgäves efter något som ska göra allt normalt igen. Jag vill inte att det ska bli normalt, men detta är just ett sådant tillfälle jag inte velat hamna i - ett tillfälle där jag kan bli sårad.

Men nu ska jag släppa alla de känslor som ger mig ångest, jag ska enbart fokusera på den glädje jag känner nu. Detta är en början, på vad vet jag inte. Jag vet dock att saker har förändrats och jag vet att jag klarar mer nu - jag är inte lika förstörbar längre. Jag har nog äntligen hittat en balans i livet.

precis kommit hem

Nu har jag precis kommit hem från Therese, vi hade myskväll med film och prat. Det har varit lika trevligt som vanligt, även om cykelturen hem kanske inte var så optimal - jag har aldrig frysit så mycket i hela mitt liv. Jag är inte van vid kyla och det känner jag i hela kroppen, jag trodde seriöst att mina fingrar skulle frysa till is. Fast nu ligger jag i sängen och myser ner mig under täcket!

Idag har verkligen varit en konstig dag, allt från planerade besök till saknad. Det jag har saknat mest är våren, alla fester och umgänget + mitt långa hår som jag älskade. Därför har jag tänkt mycket på tiden innan jag tog studenten. På alla skratt, dansstunder, prat och samhörigheten - det var den bästa tiden i mitt liv.

Nu ska jag fundera lite på saker som jag inte vill prata om just nu,
god natt och sov gott!

Hennys 19:års fest.

Filmtips!!

En av de bästa filmerna jag någonsin sett, The Triumph (The Ron Clark Story), går just nu på kanal5. Den handlar om en lärare som vill förändra en klass. Klassen består av barn som tappat hoppet och inte längre bryr som om skolan. Nu försöker denna lärare, Ron Clark, skapa förändring och få dessa ungdomar att förstå att de kan ha en framtid - bara de gör sitt bästa.

Det är en hjärtskärande historia om hopp och kärlek. Detta handlar även om hur samhället glömmer en del människor enbart för att de kanske inte visar någon vilja - ibland måste man pusha på för att det ska bli bra.

Om ni inte ser den på TV idag så hyr den, det är en film med ett bra budskap som får mina tårar att falla. Det handlar om att lyckas även om man har alla odds emot sig, man måste chansa för att vinna.
Denna film är verklighetsbaserad och det gör den ännu bättre, för då förstår man att det finns människor som verkligen har det såhär. Det krossar en bit av mitt hjärta att förstå hur dåligt vissa har det - denna film ger en förståelse!

Katrina and the waves - Walking on sunshine

Just nu vill jag bara dansa och det gör jag bäst till just denna låt.
Så dansa med, släppa alla problem och tänk bara på nuet.
Låt rörelserna bli en del av dig och släpp bara loss.
LETS DANCE!!!

Katrina and the waves - Walking on sunshine

kvällens planer

Ikväll ska jag hem till Therese och vi ska ha myskväll. Laga mat, se på film och prata om lite allt möjligt - just the way I like it. Det blir nog hamburgare eller något sådant ikväll, jag minns inte riktigt vad vi bestämde :P
Vi ska även se film ikväll:
18.00 - Harry Potter och den flammande bägaren
21.25 - Star wars: Episode 2 - klonerna anfaller

Det kommer bli en riktigt trevlig kväll!

dagens "vill ha"

Om jag hade haft mycket pengar så hade jag köpt denna för 9895kr:

jag har alltid velat ha en symaskin och just nu har jag ungefär 2 plagg i min garderob som jag vill sy om/förändra. Jag har allt i mitt huvud och nu behöver jag bara en symaskin så jag ska börja skapa. Fast eftersom jag inte är miljonär så ska mamma fråga sin väninna som jag kan få låna hennes - fast det går också bra.

Får ni aldrig impulser som säger till er att göra något?
Nu är jag helt fixerad på att göra om min blåa klänning som jag hade på julafton. Jag vill göra den kortare och kanske till ballongklänning - jag ska testa mig fram. 

jag försöker.

I could stand by the side,
And watch this life pass me by.
So unhappy,
but safe as could be.

So what if it hurts me?
So what if I break down?
So what if this world just throws me off the edge?
My feet run out of ground,
I gotta find my place,
I wanna hear my sound.
Don't care about all the pain in front of me,
cause I'm just trying to be happy.

Det nya året har redan gått mig till huvudet. Jag förstår inte riktigt hur man kan ändra inställning så fort men jag har verkligen börjat se livet på ett helt annat sätt. Jag försöker verkligen, jag försöker se allt som kan göra mig glad. Livet har kanske bara gjort det lite svårare för mig att hitta de ljusglimtar som finns, fast nu är jag på god väg till ett gott tillstånd.
Det finns fortfarande steg som jag inte är redo att ta, fast de är små om man jämför med de jag redan har tagit. Jag har fått för mig att detta året kommer bli mitt år och även om man börjar på ett nytt år så ska det automatiskt sett inte vara början på ett nytt liv - fast så är det verkligen för mig. Nu handlar det bara som att gå vidare och vidga vyerna.

Tänk att så lite kan skapa så mycket. Ett litet "ja" kan bilda en lyckokedja som aldrig tar slut. För just nu känns det som om min lycka precis har börjat och om allt går bra så kanske hela detta året kan bli min lyckokedja - jag hoppas verkligen på det.
Nu fokuserar jag på allt som är positivt i mitt liv - allt som gör mig glad.
Hur kunde jag förändras så mycket över en dag?
Var det kanske bara en mental gräns?


pics alá nyår!

Det bästa nyåret någonsin, tack till Emmylie & Therese♥
kvällen var knäpp, rolig och lite konstig - just the way I like it.

filmkväll

18.00 på tv3 - Harry Potter och fången från Azkaban
21.00 på tv4 - Star wars: episode 1 - det mörka hotet
23.55 på tv4 - Final destination 2

Ja, det är en riktigt filmkväll som gäller för mig. Jag skulle egentligen träffa en vän, dock så har denna vän inte hört av sig så jag stannar hemma. Jag vet inte riktigt hur jag känner angående det, lättad men lite besviken också - varför berättade ingen att allt kan vara så komplicerat ibland?!

Missa inte!!

Missa inte Ivanhoe som går på tv3 just nu. Jag ser den varje nyårsdag, det är min tradition, och jag tycker den är extremt bra. Det är en äldre film men ibland kan de vara bättre än de nya som görs nu. Ha ni inte sett den innan - se den! Har ni sett den - se den igen!!

Årets...

klädesplagg: lacktights, man kan ha det till mycket och det är verkligen ett fenomen som fått mycket uppmärksamhet speciellt nu till hösten. Jag har själv ett par och jag älskar dem, de passar till minst hälften av mina klänningar och det kan både skapa en rockig eller en glamourös look.
fest: jag har varit på så många detta året, fast den jag minns bäst är antagligen studenten. Fy fasen vad jag festade den dagen och kvällen, och herregud vad jag hade roligt. Hela dagen var fest och även om det regnade som aldrig förr så förstörde det inget. Jag hade skitroligt.
person: Emmylie. Jag har många fantastiska människor i mitt liv, fast Emmylie är min andra hand. Hon har varit med på allt och hon har fått höra om alla mina konstiga problem. Ja, jag har många underbara vänner, fast ingen får mig att skratta som Emmylie. Det var hon och jag som gjorde 2009!
artist: Lady Gaga. Hon har verkligen varit 2009 och man har inte kunnat gå på en klubb utan att någon av hennes låtar spelats. Jag tyckte inte om henne i början men nu har hon blivit den som sjunger ut på varje fest jag har varit på. Bra dansmusik och vilken stil, ja jag tror att hon kommer göra 2010 till ett lika bra år inom musikens värld.
grupp: Hockey. De har verkligen en unik sångstil som fångar mitt intresse. Det finns många bra grupper men det är deras låtar som har berört mig mest, de rör vid något som är lite undangömt. Ja, det är väldigt svårt att förklara.
låt: Promoe - Svennebanan. Haha, den är kanske inte perfekt men det är den låten som har präglat hela min sommar och en bit in på hösten. Jag tror inte att det finns många som kan säga att de aldrig har hört den. Visst, jag är trött på den nu men innan sjöng jag på den varje morgon, middag och kväll - gör det mig till en ickemusikvetare, ja då får jag vara det.
bästa dag: 12 juni! Jag kommer aldrig glömma studenten, det var den bästa dagen i mitt liv so far. Jag trodde att det skulle vara en trevlig dag, fast att den skulle bli så bra hade jag ingen aning om. Herregud, allt gick i uppfyllelse då och jag kände mig stolt, vacker och perfekt.
årstid: Sommar. Alla danser, alla fester, alla fikastunder, all frihet. Det har varit underbart och jag har verkligen levt denna sommaren. Jag minns inte hälften av alla fester, precis så som det ska vara, och jag kommer aldrig glömma andra halvan av dem. Det kan inte bli bättre än sommaren som varit, det går inte att överträffa en nästan perfekt årstid.
hatobjekt: Falska människor. Det värsta som finns är när någon pratar skit om sin vän, det gör inte vänskapen till något äkta. Om man sedan gör det flera gånger om så blir det bara värre. Jag förstår inte varför folk måste prata om andra enbart för att må bättre själva. Det är sådana människor som jag ska klippa ut ur mitt liv nu.
måste: Växa upp. Hur mycket jag än vill, så kan jag inte vara ett barn föralltid - jag är inte Peter Pan. Nu har skolan tagit slut för mig och det är dags att bli vuxen. Jag måste gå vidare in i en ny fas i mitt liv, en fas som jag är vettskrämd för.
film: New Moon, ja ni förstår nog varför. Jag älskar böckerna, jag älskade den första filmen och jag älskar den andra filmen ännu mer!!
kändiskärlek: Robert Pattinson!! Om han hade velat ha mig, då hade jag varit världens lyckligaste person på denna jord. Egentligen så hade jag bara velat träffa honom, fråga lite saker om hans musik och säga hur mycket hans få låtar har hjälpt mig genom väldigt jobbiga stunder. Han verkar trevlig och han är så snygg att jag antagligen hade svimmat om jag hade sett honom. Det låter galet men jag har aldrig varit så kär i en kändis innan, visst var man lite förälskade i killen som spelade Pippi Långstumps vän i filmerna - fast detta är rent ut sagt sjukt.
känsla: Jag har skrattat mer än jag har gråtit, vilket är en stor förbättring sen förra året. Det är mycket tackvare vänner som gör mig glad och en pappa + två bröder som alltid finns där. Man skulle kunna säga att jag är lyckligt lottad, för det är jag verkligen. Jag har en skyddsängel, a partner in crime, en hönsmamma, en rockabillydrottning, en skrattvän och många fler som alltid får mig att må bättre. Och nu 2009 så har jag lärt mig att verkligen uppskatta de jag har och glömma de som inte är mina riktiga vänner.

2009

2009 var händelsernas år, det var allt på samma gång och jag kommer inte ens ihåg hälften av vad som hänt. Jag måste säga att 2009 har varit mitt bästa år, fast förhoppningsvis så blir 2010 ännu bättre.

Jag har:
- gått ner ungefär 30kg.
- haft det bästa året i skolan någonsin.

- tagit studenten.


- träffat många nya vänner.
- varit på världens konstigaste och mest fantastiska fester.


- aldrig dansat så mycket i hela mitt liv.

- fikat mer än resten av Ystads befolkning tillsammans.


- varit i Göteborg och Stockholm.
- förändrats som människa.
- förlorat två viktiga människor i mitt liv.


Ja, året har varit fantastiskt och inte så fantastiskt på många sätt och vis.
Nu säger jag hejdå 2009 och hej 2010.

GOTT NYTT ÅR!!

Ja, nu har äntligen det nya året börjat. Fast förra året var också ganska bra så jag borde inte klaga. Det är mest bara småsaker som jag vill ändra på nu, saker som jag kanske inte riktigt förstod då. Jag var ung och dum! Det låter som en kliché men detta året ska bli mitt år, jag ska skapa så mycket att jag är helt uttömd på energi och idéer nästa nyår. Jag vill förändra, jag vill blir bättre, jag vill lyckas!

Nu ska jag fundera lite över vad dessa förändringar kan vara,
det flyger en massa tankar i mitt huvud.

Nu säger jag gott nytt år, det börjar bra.

RSS 2.0