såhär pepp är jag nu.

57252c314e9c13ef07bb67c8b8793e05.png

Kolla varifrån!

såhär pepp är jag nu. Emmylie kom precis och nu börjar festen. PEPP PÅ DET!!
"Damn she's a sexy bitch"


fixa till mig

Nu har jag fått lite vin av pappa, så nu ska jag göra mig klar och fixa allt innan Emmylie kommer. Det innebär; duscha, sminka mig, klä på mig, peppa med musik och ta ett glas vin. Emmylie kommer hit halv sex så jag har ungefär en timme på mig.

This is going to be great!

vila och läsa Twilight-tidning

När jag var och handlade med pappa på ICA Supermarket så hittade jag denna tidning:

Det är en tidning om Twilight, så nu ska jag lägga mig i sängen och vila. På samma gång så ska jag läsa denna underbara tidning som verkligen har gjort min dag. Tänk att man kan älska något så mycket som jag älskar hela Twilight-konceptet. Jag vet inte varför men jag har förälskat mig i kärleken, karaktärerna och miljön - ja i allt!
Nu ska jag leva mig in i en annan värld, vi hörs när jag har återfått min verklighetsuppfattning.

ett minimagtips!

Jag har läst väldigt mycket om träning, både när det gäller styrka och kondition. För mig så har min mage alltid varit ett problem, det kvittar vad jag gör men den blir aldrig platt som jag vill. Fast nu har jag kommit på en sak som jag glömt sen innan, situps!

En del tränare menar på att situps inte hjälper medan andra säger att det är "Gods gift to man". Jag måste säga att jag håller med de sistnämnda. Det är nämligen så att förra året hade jag köpt en fin nyårsklänning men jag tyckte att magen stack ut för mycket, därför började jag göra situps. Jag gjorde 50st på morgonen och 50st på kvällen i ungefär en månad. När jag tog på mig klänningen på nyår så såg man verkligen en skillnad. Magen hade plattat till sig lite och jag kände mig bättre - magmusklerna kändes tydligare.

Det är verkligen ett tips!
Jag har börjat nu igen med det, så nu är det 100st situps om dagen, fast det är värt det. Sen tar det inte ens tio minuter, så det är inte ens så stor grej. En liten sak att göra för att magen ska förbättras. Nu får vi se om det är någon förändring till nyår - jag hoppas det.

tonfiskröra med sallad

En ny dag, en ny lunch. Idag har jag gjort ännu en tonfiskrätt eftersom det var vad som fanns i kylen. Man får helt enkelt jobba med vad man har. Så idag blev det en tonfiskröra med en sallad till.

Till denna röra behöver du:
en burk tonfisk
en svamp
en bit purjolök
2dl lätt creme fraiche - franska örter
sockerärtor
minimajs
sallad
paprikapulver
citronpeppar

Gör såhär:
1. Hacka svampen och purjolöken.

2. lägg en klick smör i en panna och släng i svampen och purjolöken.
3. tillsätt tonfisken och sockerärtorna. Krydda med de kryddor ni vill ha (jag tog citronpeppar och paprikapulver) och fräs upp.

4. tillsätt creme fraichen.
5. lägg sallad och minimajs på en tallrik (jag köpte en färdigmix som heter "Toscansk sallad" som innehåller romansallad, rosésallad och rucolasallad)
6. lägg upp röran när den har kokat upp lite.
7. SMAKLIG MÅLTID!

en mysig fikapaus

Planen var att pappa och jag skulle gå och inhandla lite vin till mig inför ikväll. Eftersom pappa och jag kanske inte är de vassaste knivarna i besticklådan så tänkte vi inte på att många räknar dagen som en "minisöndag" så många butiker var stängda. Detta innebar att systemet var stängt, så nu måste jag och pappa leta bland dammkornen för att hitta ett gott vin till mig.

Fast annars så har dagen varit bra, en mysig fika på Espresso house med pappa är aldrig fel. Det blev en frapino för mig och en kopp kaffe för pappa, sen delade vi på en liten bakelse. Jag åt det jag fick äta, toppingen, sen fick pappa resten. Jag måste säga att GI är väldigt konstigt när jag tänker efter. Exempelvis så är vispgrädde mycket bättre än potatis, det innehåller mer fett och potatisen är väldigt mycket kolhydrater. Ja, väldigt konstigt!

pappa försöker vinna på Triss, det gick inte så bra.

ja, ibland älskar jag Ystad!

jag ser ju lagom trött ut :P

vad håller jag på med på natten?



På bilderna ovan så kan man se en del rivsår, även om bilderna är väldigt dålig kvalité så kan man se på ett ungefär. Någon gång under natten har jag rivit mig själv så att det har blivit en massa sår ovanför mitt högra bröst. Jag märkte det inte först men sen började det svida lite, så jag tittade ner och hittade fem rivsår. Vad drömmer jag när jag sover?

Just nu vill jag väldigt gärna komma ihåg vad jag drömde inatt eftersom jag kanske trodde att någon anföll mig. Eller så har det kliat och då har jag tagit i för hårt. Vad det än är så har det lämnat ett minne, för de kommer nog inte försvinna på ett tag. Herregud, ibland kan jag vara riktigt konstig.

Dagens outfit 31oktober -09

mörkblåa jeans - Lindex
svart linne - Gina Tricot
svart tröja med tryck - Lindex

idag kommer jag ha mössa på mig at all times eftersom jag har en del inte så smickrande flätor i håret. Jag ska ha det väldigt burrigt på maskeraden ikväll, därför har jag sovit med flätor. Resultatet får vi se sen men jag hoppas att det blir bra.

NM-citat

Time passes.
Even when it seems impossible.
Even when each tick of the second hand aches
like the pulse of blood behind a bruise.
It passes unevenly,
in strange lurches and dragging lulls,
but pass it does.
Even for me.
- Bella Swan


jag hatar verkligen kyla

Varje morgon nu på hösten/vintern så vaknar jag upp under mitt varma täcke. Jag har haft en halvtaskig eller en helt fantastisk dröm och det enda jag vill göra är att somna om. Fast verkligheten slår till och jag inser att jag måste gå upp - så jag tar av mig täcket, ställer mig upp och får en chock. Vilken kyla som slår mot hela kroppen och gör önskningarna om lite mer sömn mycket större. Kylan blåser upp från tårna, över benen, runt armarna och rakt in i lungorna - det stoppar systemet i några sekunder.

Då vill jag bara krypa ner under täcket igen och känna lite värme. För även om jag klär på mig varma kläder och sitter med vantar inomhus så känner kroppen av morgonkylan som aldrig riktigt försvinner ur ens kropp. Den sitter i hela dagen och påminner en om att när man vaknar dagen efter så kommer det bli precis likadant igen. Dock tänker men inte på det när man tar på sig sitt nattlinne och lägger sig under täcket på kvällen - det enda som finns i ens huvud är sömn. Sen vaknar man dagen efter, drar av täcket, ställer sig på upp och blir lika chockad igen.

Ja, jag hatar verkligen morgonkylan. Jag har faktiskt funderat på att lägga mig med leggins och en tjock tröja, men jag kan inte sova om det är för varmt. Jag måste fundera ut något riktigt snittsigt, sålänge så får jag bli lika chockad varje morgon.

Nu är jag i.a.f vaken, god morgon!, och snart ska jag träffa pappa för vi ska på stan.

ni vet nog hur det är.

Efter regn kommer solsken, det man inte tänker på är att regnet oftast kommer tillbaka igen efter ett tag. Hur mycket man än vill bli av med något så kan det aldrig riktigt försvinna. Vi har alla vars ett moln ovanför oss som innehåller saker som vi helst vill glömma - fast som vi aldrig kan glömma. Det kan vara en dålig fylla, ett halvtaskigt förhållande, synen av en själv i ett speciellt par byxor eller negativa tankar som gjort en ledsen. Det kan vara allt möjligt som vi stoppar längt in i huvudet och försöker förtränga det - fast det hänger alltid över ens huvud som ett grått moln fyllt med vatten som bara vill skapa regn.

En dag kommer det börja regna, även om det är solsken just nu så kommer alla ens besvär att sakta trilla ner från himlen och rakt in i ens medvetande. Det är bara fråga om tid. Jag känner redan hur mitt vattenfyllda moln är på sin bristningsgräns, snart kommer jag bli dyngsur. Fast det är en smäll man får ta, för det är ju som man säger; efter regn kommer solsken. Då tänker man inte på vad som händer när solen går i moln.

home ones more

Nu är jag hemma efter en riktigt trevlig kväll @Emmylies. Det blev riktigt god mat, väldigt många skratt och en del läskiga saker. Jag kan ju bara säga att filmen Exorcisten är inget att leka med - har nog inte skrikigt så mycket på länge. Sedan lovade Stahaijna en liten peepshow men Christin Bale var inte så pepp på det, därför slutade det med en film om överviktiga tjejer som försökte slå ner skinnygirls - alltid lika roligt.

Sängen väntar på mig, ska bara fläta håret och sen är det sömn som gäller. Imorgon är det stan med pappa + fest på kvällen. Jag vet inte vad jag är mest nervös inför; alla nya människor på festen eller min hemska outfit som kommer ge mig ännu sämre självförtroende?
Fast det tänker jag inte på just nu, imorgon är en annan dag och nu ska jag sova.

Tack för ikväll mina små laggzzar!
God natt och sov gott♥

det är nog det gulligaste

0-776c719ff07a7841facec7c7d11158c0.png

Kolla varifrån!

det är nog det gulligaste jag har sett någonsin - frieriet på Idol. Jag började gråta för det var så vackert. Tänk om det hade hänt mig :).

Dagens Idol har varit bra men jag förstår inte varför det heter Las Vegas-tema. Det är lite mer cocktail över det. Min favorit är just nu Erik, dock så har Rabih inte sjungit än. Fast inget kan slå Erik känns det som. Även om jag älskar Tove så var hon lite av en besvikelse, rösten var bra men en tråkig låt.
Nu ska jag återgå till Idol!
See ya, don't wanna be ya ;)


nu sitter vi och äter god

0-7781f2e5968c16351f4e58db5abbbedc.png

Kolla varifrån!

nu sitter vi och äter god mat som Emmylie har gjort. Snart är det dags för Idol och film efter det. Las Vegas-tema i veckans Idol och jag hoppas att Tove och Mariette är lika bra som alltid. Nu ska jag återgå till samtalet om skräckfilmer. Vi hörs<3


dags för tjejmiddag

Nu ska jag hem till Emmylie för en liten tjejkväll med henne, Stahaijna och Fanny. Det ska bli riktigt roligt med god mat, lite Idol och läskiga filmer. Dock kommer hemfärden vara lite jobbig då det kommer vara beckmörkt och har jag sett skräckfilmer så kan jag inte vistas utomhus i mörker. Vi får helt enkelt se i vilket skick jag kommer hem - helskinad eller gråtfärdig och skakande?

Vad ska alla andra göra ikväll?

partypix

Jag har äntligen fått fotona från festen förra fredagen, därför tänkte jag lägga in några här. Man kan ju trots allt aldrig få nog av foto!

Emmylie och Per hade roligt tillsammans!


lite juice är aldrig fel :)

Stahaijna däckade när jag hade åkt hem, det blev lite för mycket minttu.

tänk vad tre små ord kan göra.

"Jag gillar henne..."

Tänk vad tre enkla ord kan göra, hur mycket det kan förgöra en människa. Även om man visste att det kanske aldrig var menat, så blir man ändå sårad när sanningen blir kastad i ansiktet på en. Det krossar en totalt.

Man får problem med verklighetsuppfattningen och allt känns så distant, man kan inte reagera på vanliga vardagssaker. Hjärtat slår lite saktare och pulsen stannar - där krossades en del av min själ.

promenad med Oden och Therese

Nu ska jag klä på mig för Therese kommer snart hit. Då ska vi gå en långrunda med Oden, det ska bli riktigt mysigt. Jag känner för en rask promenad innan jag ska hem till Emmylie. Så nu blir det varma kläder, bra skor och en vilja att svettas. Nu bär det av!!

jag börjar tycka om lite äldre musik.

Elvis Presley, Johnny Cash, Chuck Berry, The Beatles, Little Richard, Doris Day, The Rolling Stones,  ja listan bara fortsätter med artister som jag börjar gilla mer och mer. Jag har kommit in i en period där jag har fastnat för lite äldre musik - sådan som gjorde 50- och 60-talet till två fantastiska årtionden inom musiken värld.

Jag började lyssna på sådan musik eftersom Therese spelar mycket sådant hemma hos sig. Jag började lyssna mycket på texterna och melodin - nu är jag fast! Det var hon som visade mig en ny musikvärld, ett stort tack till henne.

Vilka rythmer, vilka texter, vilken energi - det blir inte mycket bättre än så. Jag är förtrollad av den simpelhet som skapar sådana fantastiska låtar och hur komplexet för grupperingar inom musiken skingras. De når ut till så många olika individer som samlas för att beundra de som skapat detta eufori tackvare musiken.
Ja, lite äldre är ibland lite bättre!

Det är en speciell tidpunkt med speciella människor, de gör det de vill och de lyckas med det. De har skapat en tid bland generationerna som ingen kommer glömma. Det är de som är legenderna - de är framtidens musikers förebilder.

Little Richard & Doris Day

Elvis Presley

Johnny Cash

bilder tagna från Google


Lookbook

Lookbook - find inspiration, just like me.


tonfiskgratäng

Idag har jag gjort en gratäng med tonfisk och ägg - lite GI-style. Mellan februari och juli detta året så gick jag på en diet som heter GI, det innebär mycket fett och protein men nästan inga kolhydrater. Alltså fick jag bara äta kött, fisk, fågel och grönsaker + lite mejeriprodukter. Jag gick ner 23kg - det funkade väldigt bra för mig.
Dock så tog jag ett uppehåll tills nu, men nu är jag pågång igen - starting now!!

Till denna gratäng behöver du:
2 burkar tonfisk i vatten
1 burk majs
½ gul lök
5 ägg
≈ 3dl creme fraiche
≈ 2dl matlagningsgrädde
lite citronpeppar
riven ost

Gör såhär:
1. Blanda tonfisk, hackad lök, majs i en skål.

2. tillsätt creme fraichen och så mycket citronpeppar som du vill ha i.
3. Rör om
4. Häll röran i en ugnsäker form.

5. skala äggen och skiva dem i jämnstora skivor.
6. Fördela äggen jämnt över tonfiskröran.

7. häll på matlagningsgrädde och strö över så mycket ost som du vill ha.

8. in i ugnen på ungefär 170°C i 35 minuter.
9. SMAKLIG MÅLTID!
(jag hade gurka, paprika och sockerärter till + aromatsalt. Jag toppade även med en pumpa- och nötmix)


oj vilken morgon

Jag har hunnit med mycket idag, jag har både tvättat, lagat mat och hängt in alla mina kläder. Ja, allt detta hann jag med innan 12 för att jag gick upp tidigt. Det känns riktigt bra att jag verkligen har hunnit med alla mina sysslor och ändå har hela dagen till mitt förfogande. Jag har t.o.m diskat! Det är kanske ingen riktig WOW-faktor, men det är stort för mig.

Nu ska jag bara packa undan lite saker och sen tänkte jag gå en promenad. Det är fint väder idag och sådana dagar måste man ta vara på.

See ya, don't wanna be ya♥

god natt

Nu ska jag sova,
jag är för trött för att reagera och för besviken för att tänka.
Det kommer nog bli en väldigt sömnlös och jobbig natt!

sov gott och dröm sött♥

kan man älska någon på avstånd?

Kärleken känns, både i luften och i marken. Träden skiftar färg och kärleksparen vänder hemåt för att mysa tillsammans i en soffa för två, framför en film om kärlek. Enbart de som lever ensamma, de som inte hittat den som får världen att glänsa, fortsätter att vandra på gator som inte längre lever.

Dagen lever vidare på ångorna från våren och nätterna förgör ensamma tankar som brister i tomma tårar. Det är då jag tänker på dig, mannen som är mer fantasi än människa. Hur du får mig att skratta, gråta och leva - helt omedvetet. En vän som du är svår att hitta då du är speciell, det finns ingen annan som är så perfekt som du är för mig. Jag känner det - i varje nerv och muskel. Det hade varit du och jag om livet hade varit annorlunda. Hade det varit en annan tid så hade vi varit självklara - vi är som jordgubbar och kaffegrädde en vacker sommardag; vi passar perfekt ihop.

Fast livet är inte perfekt och vi lever inte i en förlorad tid, detta är verkligheten och då är det inte du och jag. Dock kan jag inte sluta tänka på hur det kunde ha varit, hur det fortfarande kan bli. Ja, man kan älskar någon på avstånd - det är precis vad jag gör just nu, varje timme, minut och sekund!

Jag kramar hårt min kudde
och tänker jämt på dig
var finns du ikväll min älskling
tänker du ibland på mig
att få ha dig vid min sida
får jag bara drömma om
för när jag vaknar varje morgon
är min säng som vanligt tom

Om du bara för nån timma
kunde komma hem till mig
och viska ljuvt dom orden
"du, jag lämnar aldrig dig"


sömn

Nu ska jag bara se klart Nöjespokalen på Kanal 5, sen ska jag faktiskt gå och lägga mig. Jag behöver sömn, jag är lite halvtrött och jag måste upp tidigt imorgon för jag ska hjälpa mamma att tvätta. Därför blir det läggdags mycket tidigare än vanligt, fast min kropp behöver nog det.

Imorgon blir det promenad, tvättning och sen en tjejmiddag på kvällen. Jag ska hem till Emmylie - Stahaijna och Fanny kommer också. Det ska bli riktigt trevligt och jag känner att jag behöver en lugn kväll med bra vänner, därför längtar jag. Det kommer nog bli en riktigt bra kväll - hoppas jag!

Dennis a.k.a Djurpark

En dag denna vecka så pratade jag och Emmylie om Dennis, en gemensam vän till oss. Jag har känt honom i ungefär 8 år, 5 av de åren har spenderats i samma klass. Han är verkligen en underbar människa och jag känner inte många som är mer genuint omtänksamma som Dennis är.

När jag träffade Dennis för ett tag sedan, han var med på inflyttningsfesten i Helsingborg, så började vi prata om hans musik. Han har gjort en del låtar men jag hade inte hört något av honom än - detta konstaterade vi båda som ett stort misslyckande. Nu kom jag att tänka på det, därför gick jag in på hans myspace-sida och lyssnade lite.

Hans alias är Djurpark och han gör musik utan texter. Jag brukar inte lyssna på sådan musik så för mig så är detta något nytt. Fast även om det inte finns någon text så tycker jag att hans låtar och olika beat är väldigt bra. Jag ska vara ärlig och säga att jag inte trodde att Dennis kunde skapa något så kreativt och fantasktisk - tänk så fel man kan ha. Han är riktigt duktig!

Vill ni lyssna på hans musik så kan ni göra det på Djurparks MySpace. Enjoy!

Djurpark - Exit (live)


BR & ON

Just nu är jag lite shoppingberoende. Jag vill bara ha, ha, HA! Jag har hittat en hel garderob som jag skulle kunna tänka mig, dock så säger plånboken nej. Fast man kan ju alltid fönstershoppa vilket jag gör hela tiden just nu, varje ledig stund går åt till att fantisera om kläder.

Idag har jag hittat lite allt möjligt som jag skulle kunna vilja ha. Det är från Banana Republic och Old Navy.

blå tunika från Banana Republic

grå cardigan från Banana Republic

lila klänning med polokrage från Old Navy

bruna skor(uggs) från Old Navy.

Sion & I










inget kan slå en vacker hö

04eda0c9d1759cbf6beb8a0f9791e231.png

Kolla varifrån!

inget kan slå en vacker höstdag i Lilleskog som ligger 7km från mitt hem. Vilken känsla, vilket ljus och vilken tystnad. Mina tankar samlas äntligen på ett ställe och jag kan fokusera på varje individuell händelse som gör mig förvirrad. Även om jag sett den största förvirringen flera gånger så kan jag låta det rinna av mig. Jag önskar att en bil ska tuta, att ett speciellt ljus ska blända mig - avsaknaden sårar inte så mycket som jag trodde.
Ja, en fridfull plats skapar ett fridfullt sinne. Nu ska jag fundera lite till och hoppas på att alla mina problem blir lösta. Man måste ju tänka positivt.
'I need you like a heart needs a beat'


en liten promenad

Nu ska jag gå en liten runda med min ipod. Jag behöver tänka lite för just nu har jag för många tankar i mitt huvud, det håller på att explodera. Mycket har hänt idag, saker som jag inte vill gå in på, som har gjort att tårar har fallit och röster har ökat i röstvolym. Jag är bara så trött på att det bara går åt ett håll hela tiden, varför kan det aldrig bli som jag vill?

Nu måste jag få lite luft innan jag kvävs.

mina käraste ägodelar

Jag tror att alla äger något som är extra viktigt för en. Det kan vara en penna, en bok, en CD-skiva eller något annat som man tittar till en extra gång lite då och då. Även jag har en del sådana saker och för mig så betyder de mer än vad mycket annat gör. Det kan bero på olika saker - på att det var dyrt eller helt enkelt att det har ett speciellt minne som knyter an till saken i fråga.

Nedan så har jag det som betyder mest för mig när det gäller saker som jag äger. Jag har en del andra ting som också skänker mig extra glädje men just dessa personliga tillhörigheter är väldigt viktiga för mig. De har på olika sätt inspirerat mig till tankar och frågeställningar som annars inte hade dykt upp.

Jag må vara löjlig och lite sinnesjuk, men en del av dessa saker behandlar jag som mina egna barn. Vissa skaffar barn och passar dem, jag tar hand om mina Twilight-böcker. De är nog mina absolut käraste ägodelar; min Twilight-serie. Jag har dem på svenska, dock så funderar jag på att köpa dem på engelska också. Jag har läst dem ungefär 8 gånger + att jag läser mina favoritkapitel i böckerna lite då och då. Jag vet inte varför, men jag älskar dem. De får mig att tro på kärlek och jag lever mig in i en förbjuden & fantastisk lovestory.

Ja, vi har alla saker som vi älskar mer än något annat & dessa är de flesta av mina käraste ägodelar:

Böcker:
Harry Potter och de vises sten
Harry Potter och Hemligheternas kammare
Harry Potter och fången från Azkaban
Harry Potter och den flammande bägaren
Harry Potter och Fenixorden
Harry Potter och Halvblodsprinsen
Harry Potter och dödsrelikerna
Filmer:
Harry Potter och de vises sten
Harry Potter och Hemligheternas kammare
Harry Potter och fången från Azkaban
Harry Potter och den flammande bägaren
Harry Potter och Fenixorden

Från vänster:
halsband med mitt stjärntecken (lejon) på ena sidan och mitt namn (Mika) på andra. - fick jag av mormor.
halsband med ett hjärta i - fick jag av Anette i åttan eller nian.
halsband med olika berlocker - de var min mormors.
halsband med en ängel på som innehåller min månadssten - fick jag av Emmylie när jag fyllde 19.
färgglada armband - gjorde barnen på dagiset i Svarte när jag var där på sommarjobb.
Kärlekste för två - fick jag av Jan-Åke på Klostret.

Det som jag värdesätter mest är det på bilden nedan.
Böcker:
Om jag kunde drömma (Twilight) - engelska och svenska
När jag hör din röst (New moon) - svenska
Ljudet av ditt hjärta (Eclipse) - svenska
Så länge vi båda andas (Breaking dawn) - svenska
Film:
Twilight

Rufus Wainwright - Hallelujah

fantatiskt, helt enkelt så jäkla underbart!

hemma igen

Nu har jag kommit hem efter en trevlig tur på stan. Först fikade jag med Emmylie, Matilda och Stahaijna. Det blev en frukostbulle och lite efterrätt, very good. Sen gick jag och Emmylie en runda på stan.
Så nu har jag kommit hem igen och schemat är nu öppet, det blir nog en promenad ikväll med pappa - behöver motionera lite. Sen är det Criminal minds på kanal 5 21.00, jag missar nästan aldrig ett avsnitt.

Nu ska jag vila lite, känner att lunchen jag precis åt var väldigt mättande - fast väldigt gott!

Matilda dricker lite te.

Jag äter en god morotskaka till efterrätt


på fiket.

0-7e81179ea04884a93ec64090a750d4ff.png

Kolla varifrån!

på fiket.
Nu sitter jag på Snuggles och Stahaijna kom precis in genom dörren, hon försov sig och nu kan festen börja på riktigt. Emmylie är lika glad som alltid, lite "vill ha"-blick på bilden.


stressad ännu en dag

Nu är jag stressad igen eftersom Emmylie är här om tre minuter och då ska jag vara klar. Därför ska jag packa ner det sista och fixa inför min fikastund med vänner. Det kommer bli riktigt mysigt, det är nog Snuggles som gäller idag.

Vad ska ni andra hitta på med?


det stör mig

Eftersom de spelar in en ny svensk Wallander utanför min port så innebär det att man inte kan gå ut när man vill, antingen får man vänta eller så får man går runt om gården och ut på en annan sida - en riktigt omväg. Igår tänkte jag inte riktigt på det så jag var nära på att missa tåget till Malmö bara för att de höll på här utanför.

Jag är glad att Ystad har blivit lite känt och att de vill spela in här nere, men jag tycker att de kan informera när de ska vara på olika ställen. Då kan man fixa och planera hur man ska sköta det då, inte blir nervös och stressad för att man råkar glömma att de är utanför.

Igår såg det ut såhär när jag vaknade, jag stör mig som f*n på att de inte kan informera innan de spärrar av. Hoppas inte att det är likadant idag, fast ännu har jag inte sett något tecken på det.


Dagens outfit 29 oktober -09

bruna sandaler - Skopunkten
jeansleggins - Lindex
svart linne - Gina tricot
vit t-shirt med tryck - GIna tricot
grön kort kofta - H&M


gårdagen

Igår var en väldigt trevlig dag i Malmö med Emmylie. Vi fyndade en del, åt god mat och samtalade från allt mellan himmel och jord (även om vissa grejer kom upp mer och mer). Jag måste säga att det var en väl värd resa, dock så höll min rygg på att ta död på mig när vi var påväg hem.
Det som är så roligt med att åka tåg in är att man träffar många man känner. På vägen in så träffade vi Aggiie som skulle till Helsingborg, så vi satt med henne in. Sen när vi skulle hem så gick Sauer (min föredetta klasskamrat från gymnasiet) på tåget och det slutade med att vi skrattade precis som förr. Det var riktigt roligt att träffa honom, han påminner mig om hur mycket jag saknar skolan.

Ja, en bra dag med många skratt!

På ena torget i Malmö så hade de byggt upp något som liknade ett stort rum. Där var människor inuti och jag vet inte riktigt om det bara var speciellt utvalda personer eller bara helt random. Det såg riktigt roligt ut.

På det andra torget så stod där ett stort pariserhjul, Emmylie sa att det är något som åker runt till olika städer för att man ska kunna se sin stad uppifrån. Riktigt coolt.

Emmylie testade sina öron som hon ska ha till sin outfit för halloween.

goder morgen.

Jag får inte alls den sömn jag behöver just nu, detta innebär att jag börjar bli sur, arg och glad på samma gång hela tiden. Det är verkligen helt sjukt att antalet sovande timmar kan förändra så mycket hos en människa. Nu har jag vaknat tidigt fyra dagar i rad och det är inte så farligt, det stora problemet är att jag går och lägger mig mig sent vilket innebär att jag inte alls få mycket sömn. Fyra timmar hit och fem timmar dit, det räcker inte för att jag ska vara utvilad.

Nu kan jag iaf inte tänka på det, för Emmylie är här om lite mindre än en timme och jag måste hinna bli klar innan dess. En morgonfika kanske fixar allt?  

mitt första mobilinlägg.

ddf288a5a0a479cf1d1a97bfd5dad0.png

Kolla varifrån!

mitt första mobilinlägg.
Just nu ligger jag i sängen och jag tänkte se om det funkade att blogga med mobilen. Jag är för trött för att släcka min lampa och jag orkade knappt bädda upp sängen innan. Nu säger jag god natt och sov gott!


bloggen har varit död idag

Jag har inte hunnit uppdatera för jag har haft fullt upp. En heldag i Malmö med Emmylie säger ganska mycket, nu är jag trött och plånboken är mycket tunnare. Det blev tre tröjor, en jacka och ett par tights. Det är fina grejer!

Nu ska jag hem till Therese så det kommer inte bli så mycket bloggande idag. Om jag får igång min mobilblogg så kanske det kommer en uppdatering, men hoppas inte på för mycket!

vi hörs♥

när natten börjar dyker minnena upp

Det är som värst när natten gör sitt intrång och dagen är så långt borta som den kan vara. När mörkret har blivit som mörkast och hela samhället ligger i en dvala. En ynka bil kör förbi utanför, dock enbart ett tecken på liv i denna tysta stad.
Det är då jag tänker på henne, den mormor som jag aldrig kommer glömma. Alla nätter som hon tröstade mig när jag grät över livets orättvisor, när jag var hungrig och ville ha mormors speciella köttbullar eller när vi gick våra promenader bara hon och jag eftersom Max ännu var för liten för att följa med och Kim var för stor för att kunna njuta av det.

Varje gång jag går förbi hennes lägenhet så faller det en tår, medvetet eller undermedvetet, men en tår slingrar sig alltid fram och rinner ner för kinden. Alla gånger jag kommit till henne efter skolan för att få saft och hemmagjorda kakor. Hon skulle lära mig det - att baka. Jag skulle komma hem till henne nu i somras och lära mig göra chokladmuffins, vaniljstänger och drömmar - dock så dog den drömmen med mormor.
Vi skulle fika hon och jag för att jag hade fyllt år, på min födelsedag skulle jag bjuda med henne på Hartmans. "Guds plan" stämde inte med min och istället för att fika på min födelsedag så gick jag på hennes begravning dagen innan min 19:års dag.

Det är som värst på natten när alla tanker hinner ifatt en, när ens känslor stiger och man inte kan kontrollera det själv. Då minns jag alla minnen och alla saker vi skulle ha gjort. Fast ljuset i denna sorgsna saga är att jag aldrig kommer ge upp mina drömmar - det är något som mormor lärt mig.


I miss you<3

?

S: tänk att vara ett kommatecken i ett hav fullt av plus och minus.
Jag : ja, men tänk så träffar kommatecknet en punkt och så blir de ett ; (jag börjar le och göra mysljud för jag tycker det låter som äkta kärlek)

Det är något av det roligaste jag någonsin hört, även om det låter väldigt konstigt när man läser det: you should have been there. Ja ett minne för livet, det var innan sexorgien på TV och efter ett prat om underkläder. Ja, vi är nog alla väldigt sexfixerade?!

Jag har haft en väldigt trevlig kväll och nu förstår jag precis varför jag anser att Emmylie och Elin är två av mina bästa vänner, om inte just de bästa. Serious-talk och skrattsalvor som får varje idiot att svimma, bättre blir det inte.

Jappjapp, tack för ikväll. Nu väntar sängen och ett jobbigt brev. Emmylie påminde mig om ett brev jag fått för ett tag sen, jag hade glömt det eftersom det sårade mig så mycket - nu är det nog dags att ta itu med gamla demoner.

GOD NATT!


hem till Emmylie

Nu ska jag byta om, komma på ett bättre humör och sen ska jag hem till Emmylie. Vi ska umgås lite ikväll och Stahaijna kommer kanske också. Det ska bli riktigt trevligt och jag behöver skratta lite ikväll, även om dagen har varit bra så har jag tänkt för mycket.

Det kommer bli en riktig myskväll med mjukisbyxor, en oversize-tröja och varma strumpor.
Ja, en riktig toppenkväll!

en vacker låt

Vad jag bryr mig om nu,
är att få ut dig ur skallen,
är att aldrig ge hela hjärtat för kärlek igen,
den tar slut från kyss till kyss.
Vad jag bryr mig om nu,
är att aldrig ge hjärtat rakt ut.
- Håkan Hellström


en riktig shoppingdag

Idag har jag verkligen hunnit med mycket. Mötet gick väldigt bra och jag ska upp där igen i slutet av nästa månad. Då ska jag skriva under papper och liknande, sen prata lite med henne. Hon var väldigt trevlig och hon sa att jag kunde maila om jag hade någon fråga, eller ringa om jag föredrog det. Så det var lyckat.

Efter det gick jag på en shoppingrunda.
Dagens inköp blev:
en svart klänning/tunika på JC
lacktights från Lindex - de på bilden
svart t-shirt med tryck - den på bilden
vitamintabletter
sen hängde jag undan en vinterjacka som jag och mamma ska gå och kolla på imorgon.


Det har verkligen varit en bra dag, även om jag är lite ledsen över min maskeradklädsel. Jag har provat kläderna tillsammans och det blev inte alls som jag hade tänkt mig. Jag ser ut som en prostituerad tjockis i det och nu är jag väldigt osäker på vad jag ska ha på mig. Nu har jag ångest igen!

Jag ska till Malmö imorgon med Emmylie så har jag tur så hittar jag något där, men jag hoppas inte på för mycket. I värsta fall så får jag låna min pappas jobbkläder; ett blåställ, motorsågshjälm och stora handskar. Haha, snälla någon som har något annat tips?

Kan Dee Shop

Om jag hade haft pengar så hade jag gärna beställt lite från Kan Dee Shop. Det finns riktigt fina saker där och jag skulle lätt kunna tänka mig att äga allt som säljs, fast jag måste vara realistisk. Därför har jag valt ut fyra favoriter som jag skulle kunna tänka mig att beställa. Eftersom jag antagligen bara kommer få pengar i julklapp så är detta kanske en bra investering? Ja, jag tror nog att det blir något fint till mig själv efter jul.

1. Armband med berlocker på, 169kr
2. T-shirt med tryck, 169kr
3. Linne med tryck, 239kr
4. Tavla 30x42, 198kr 

1.

2.

3.

4.


biljetten är bokad till New Moon

Eftersom Emmylie helt enkelt är bäst så förutsatte hon att jag skulle med och se New moon på bio, så hon beställde en biljett till mig också. Fy fan vad underbart! Jag kan inte bli gladare just nu eftersom jag har väntat på att biljetterna ska släppas i två månader. Nu har jag en biljett, ja jag kommer få se New moon på bio. YEEES!!!

Jag älskar allt som har med Twilight att göra och nu när jag är säkrad en plats i biosalongen för att se andra filmen, uppföljaren av Twilight, så är jag riktigt nöjd. Nu längtar jag bara tills den kommer på bio också, premiären är den 20 november. Det går en nattshow den 19 november men biljetterna var helt slutsålda till den, men jag ta vad jag får.

Nu ska jag göra en liten segerdans och sen ska jag lyssna på Twilight-soundtracket.

Robert Pattinson som Edward Cullen. Världens snyggaste man!

väskan är packad, skorna är på och jag är redo.

Nu har jag packat ner allt som jag behöver ha med mig, jag har klätt på mig och tagit på skorna. Nu ska jag bara fixa det sista; plocka fram ipoden, ta på jackan m.m, sen är jag fit for fight.

Det kommer bli en mysig dag på stan, men jag är nervös för mitt möte på arbetsförmedlingen. Det känns bara som om det kommer gå väldigt fel, men jag får ta det som det kommer. Jag har i.a.f med alla viktiga papper och sånt som de kan behöva. Nu måste jag bara bli lite positiv också. Går det bra så ska jag gå till Espresso house och ta en chai-latte, sen ska jag shoppa lite.

Ja, en härlig dag. Eller en katastrof.

papper som jag har med mig; kallelse, CV, arbetarintyg, gymnasiebetyg och lite annat.

boken jag håller på att läsa nu, ifall jag går till Espresso house.
Paulo Coelho - Segraren står ensam


det jag ALLTID har med mig: läppsyl, plånbok, ipod och handspray

dagens minus

Om man tittar ut genom fönstret där jag sitter just nu så ser man det på bilderna nedan. Det är nämligen så att det håller på att spela in till en Wallander-film mittemot där vi bor. Så nu vet jag inte om jag kan gå ut genom porten eftersom det var avspärrat igår så är det kanske det idag också. Så nu får jag gå en omväg runt hela gården för att komma ut. Det är ganska drygt och det är verkligen ett stort minus med att det sker filminspelningar i Ystad.

Detta är inte första gången det stör mig. En gång filmade de in på stortorget och jag hade bråttom, jag skulle rakt över torget men det fick jag inte eftersom de höll på att spela in en scen. Det slutade med att jag fick gå runt hela torget och kom elva minuter för sent. Jag hatar att vara sen speciellt när det är p.g.a sådana bagateller som inspelningar.

utanför oss, där är kaffe och tillbehör.

en massa bilar har parkerat utanför med saker till själva inspelningen.

Det är i det huset de spelar in, är inte säker på just var. Men det är i min mammas väns lägenhet.

Dagens outfit 27 oktober -09

röd och vit randiga skor - Skonsam
svarta leggins - Kappahl
lite längre kjol med mönster - Lindex
vitt linne - Gina Tricot
lila tröja - Åhléns
svart kofta - Lindex
vit och blå randig väska - Åhléns
svart och vit sjal - H&M


skön musik

Två låtar som jag lyssnar på hela tiden just nu. Det var Therese som tipsade och ett stort tack till henne. Jag älskar allt med Johnny Cash, han är en ny favorit, och den andra låten har en riktigt bra text. Enjoy.

Johnny Cash - I've been everywhere

The Beach Boys - Wouldn't it be nice

vila och beundra min Twilight-vägg

Nu ska jag lägga mig i sängen och vila lite, känner mig extremt trött och jag vill inte se ut som en zombie när jag kommer upp till arbetsförmedlingen. Därför ska jag få in någon dötimme av rogivnade läsning.
Sen tycker jag om att ligga i min säng, lyssna på musik och titta på min vackra lilla vägg. Jag har nämligen något som jag kallar min Twilight-vägg. Det är en del posters och andra bilder som jag satt upp på min ena garderobsdörr. Så det är det första jag ser när jag vaknar och det sista jag ser när jag somnar.
Ja, bättre än så kan det inte bli.

Så nu ska jag lägga mig och beundra den och drömma mig bort - långt bort.

fly like the vind

En önskebild jag har är att bara flyga iväg, skapa vingar och sen flyga ut över världen likt en vind. Ibland skulle jag vilja öppna mitt fönster på vid gavel och bara hoppa ut för att sedan kunna flaxa med vingarna för första gången. Känna varje vindpust i ansiktet - varje gång lika fantastisk som den föregående. Då skulle jag vara lycklig, som en fågel som får frihet efter fängelseskap. Jag skulle följt med i medvinden och låtit luften bestämma mitt öde.

Hur lång tid hade det tagit innan vinden vänt och blåst hem mig igen?
Hur många dagar hade kunnat gå innan någon saknat mig?

Jag hade varit gladare bland molnen i min egen atmosfär. Jag hade njutit av varje tur bland träden och varje tacksam pust som tryckt mig närmre världens kärna. Jag hade flygit jorden runt, för att kunna se allt som jag någonsin förälskat mig i genom bilder och filmer.
En snörik dag i New York en kall decemberdag, en stekhet oktoberdag i Australien, en stressfylld dag i Kina och kanske en vacker vårdag i Skottland när slätterna börjar bli gröna igen efter en kall och dödande vinter.
Så mycket att se och så lite tid, därför skulle jag vilja kunna flyga. Få se allt och lite till, få uppleva och känna sig levande.

Ibland så känns livet så rutinmässigt, det är ingen konst att göra samma sak dag ut och dag in - man lever inte på riktigt. Jag skulle vilja leva, känna varje bris i kroppen och hur hela ens själ njuter av lite äventyr. Att få se något nytt, inte samma gamla husknut varje dag när man kommer hem från stan.

Ja, jag önskar att jag kunde flyga.
Flyga bort från en tråkig vardag och till något som betyder något - flyga rakt in i ett äventyr.

tatuering

Jag har en väldigt låg smärtgräns, jag är rädd för nålar och jag ångrar mig väldigt lätt. Dock så har jag ändå funderat ett tag på att skaffa en tatuering. Jag har funderat väldigt starkt på två stycket: ett hjärta på insidan av benet och någon form av symbol eller text i nacken vid örat. De måste betyda något för mig annars vet jag att jag kommer ångra det snart igen, vilket är hemskt då man inte kan få bort den igen. Okej, visst kan man få bort den men det kostar pengar, tar tid och det kommer bli ett ärr.

Nedan så är det två bilder på det jag vill ha. Dock så vill jag inte ha en fjäril som på bilden, utan kanske en not eller en text. L-O-V-E eller M-U-S-I-C eftersom det är något väldigt viktigt för mig.
På den andra bilden så vill jag bara ha själva hjärtat, med banderoll och kanske någon blomma runt omkring. I hjärtat så ska där inte så Love utan Pappa. Detta för att pappa är min bästa vän och jag vill gärna göra den tillägnad honom. Han är trots allt den viktigaste personen i mitt liv.

Jag måste fundera lite till, väga för- och nackdelar innan jag bestämmer mig. Fast just nu är jag väldigt sugen, i.a.f på hjärtat. Vi får se vad som händer :)

maskerad.

På lördag så ska jag på maskeradfest, vilket jag inte ser fram emot. Det ska bli trevligt att träffa alla som kommer eftersom jag inte sett dem på länge, men jag vill verkligen inte klä ut mig. Jag har världens sämsta fantasi och jag är inte alls bra på sånt, så nu har jag börjat få ångest över det. Jag har inte en aning om vad jag ska klä ut mig till, det ska vara fint men på samma gång inte för fint - roligt men inte utskrattande.

Jag har ett förslag och jag vill gärna ha lite respons. Jag har funderat på Sandy i Grease, en vacker tjej med snygg stil. Dock tänkte jag gör en lite mer modern version.

Istället för outfiten på bilden så tänkte jag; svarta lacktights, kort svart klänning, röda pumps, röda läppar och en svart jacka. Det blir lite mer mig, vilket gör att jag inte kommer skämmas - vilket jag gör när jag ska klä ut mig.
Vad tycker ni?
be honest!


Hallå ja!

Att jag är uppe en tid som denna är rent ut sagt ett mirakel. Detta p.g.a att jag inte kom i säng förrän ett och det har varit en orolig natt. Jag vet inte riktigt varför, då jag inte minns mina drömmar, men jag vaknade upp orolig flera gånger och kände mig väldigt ledsen. Det är konstigt hur ens drömmar kan påverka en utan att man minns varför.

Nu försöker jag glömma det eftersom jag har en del att göra idag. Jag måste gå på stan och inhandla en del plagg, både till fest och till maskerad. Jag får se om jag hittar något fint, men jag har valt ut en del grejer redan som jag måste prova.
Efter det så ska jag till arbetsförmedlingen för jag har ett inbokat möte. Det är för att prata om jobb, praktik och hur det går för mig nu. Jag är väldigt nervös, men jag hoppas att det går bra. Nu är det lite så att man får hoppas på det bästa, men jag har redan hittat praktikplats så jag hoppas att de blir glada över det.

vad ska ni göra idag?

stressigt

Nu ska jag hem till Therese, är väldigt stressad för pappa väntar på mig. Sen får vi se om han kommer fram med bilen eftersom det är filminspelning precis utanför mammas lägenhet.

update later♥

en helt underbar dag med Angelica

Jag har haft en helt fantastisk dag med Aggiie idag, det var riktigt behövligt att träffa henne just nu. Vi fikade på Espresso house, pratade om allt mellan himmel och jord, åt igen och sen gick vi hem till henne för att se på Buffy. Det har verkligen varit en allround dag som helt enkelt inte hade kunnat bli bättre. Fy vad jag har skrattat och fy vad glad jag har varit idag.

Det kändes som en lättnad att träffa Aggiie, att få prata med henne och få råd om saker som gör mig förvirrad. Helgen har verkligen förvirrat mig och jag har bara behövt någon att prata med - Aggiie är en riktig eldsjäl. Sen har jag nog inte skrattat så mycket på länge som jag har gjort idag. Exempelvis så kom vi in i thai-affären och kvinnan bakom disken tittar på Aggiie och säger: "Nej men hej, är du hemma nu igen?! Har du lov från skolan hela veckan nu?" Det var som om de var bästa vänner, men Aggiie är alltid där inne så det är kanske inte så konstigt.

Angelica har gjort min dag så mycket bättre idag, hon får mig alltid att må bra. Det känns väldigt ömsesidigt, som om jag ger henne lika mycket som hon ger mig. Det är precis därför hon är en av mina bästa vänner.

Aggiie, uppiffad och glad!

Aggiie bjöd mig på en kaka/tårtbit på Espresso house. Den var riktigt god.
Det kändes precis som om Aggiie är min lilla pimp(ett internskämt).


jag ser ut måttligt glad/kaxig/cepe ut

ut i kylan

Nu ska jag bara fixa med lite småsaker och sen ska jag gå och träffa Aggiie_Näggiie (ja, jag har en massa smeknamn för henne som ingen förstår). Jag ska se om jag springer in en vända i bokhandeln och hälsar på Kim, jag har ju inte varit där inne på fyra dagar. Och för de som tycker att det inte alls är en lång tid så kan jag bara informera om att jag går in där varje gång jag är på stan - vilket är ungefär varje dag.

Jag ska nog gå en runda på stan också - Lindex, H&M, MQ, Boston och lite så. Jag ska se om jag hittar en fin klänning som jag kan köpa för pengar jag inte har. Ska ju till Karlskrona om ungefär två veckor och då vill jag ha något fint att ha på mig. Måste ju visa en bra sida för polackerna som vill festa med oss :) JAG LÄNGTAR!!

Nu måste jag göra mig klar. På med lite Johnny Cash och sen kör vi. Vi hörs♥

dagens outfit 26 oktober -09

mörkblåa jeans - Lindex
grå klänning/tunika med band i midjan - Lindex
svart kofta - Lindex

allt är från Lindex denna dag,
det är kallt ute och regnet faller ner - därför plockas de varma kläderna fram
+ en regnjacka.


Esmée Denters feat. Justin Timberlake - Casanova

En halvlugn låt med ett bra beat, en låt man lyssnar på när det är lite halvtaskigt ute - just som idag.

I'm tryna tell you little sister
he's running around on ya
like some Casanova lover
at the expense of your heart
you need to listen to your big brother
I'm just tryna look out for ya
you need to find another
coz he's playing a part

why didn't I see it from the start
how was I to know
it would bruise my heart
so fast it had me blind-sighted I couldn't see
like a wave you took me under now it's so hard to breath

fashion by Malene Birger

Jag var inne på Elle's hemsida och där hittade jag lite foto från Copenhagen Fashion Week. Jag måste säga att jag har förälskat mig om och om igen, speciellt i en vår och sommar 2010 collection av Malene Birger. Jag önskar att ungefär hälften av hennes outfits hängde i min garderob i vår. Det är riktigt min stil och det är helt fantastiskt.

Här har jag valt ut några som jag verkligen önskar att jag hade, de är riktigt snygga. Jag älskar blåa färger, ljust som mörkt, därför tycker jag om Malenes collection eftersom hon använder sig mycket av en blandning av mörka och ljusa färger, mycket i blått.
Jag hittade bilderna på Elle's hemsida, vill ni se fler från just denna collection så är det bara att gå in här


en lugn morgon

För en gångs skull så vaknade jag i tid, så nu har jag kunnat ta det lugnt - äta frukost och fundera över dagen. Jag måste hitta något som jag kan ha på mig, vilket är en riktigt utmaning eftersom mina kläder antingen ligger i tvätten eller i en stor hög på soffan. Jag har ännu inte hunnit/orkat hänga in mina kläder så nu ligger det en kaoshög på min soffa. Jag måste nog ta tag i det nu, mitt rum behöver verkligen städas.

Jag har iaf haft en bra natt, vaknade bara två gånger vilket är ett stort framsteg. Nu är jag lagom trött och redo för att påbörja en ny dag. Om ungefär en timme så ska jag gå och träffa Aggiie, det var år och dar sen jag träffade henne känns det som. Det har hänt så mycket att vi helt enkelt inte har haft tid, så det kommer bli en lång pratstund idag - jobb, studier, vänner och det självklara ämnet; pojkar! Det ska bli riktigt mysigt.

Vad ska alla andra göra en halvgrå dag som denna?

god natt

efter att ha funderat mycket på allt möjligt och ingenting så säger jag nu: god natt & dröm sött!

jag lever just nu i mina drömmar, så åtta timmars sömn är något jag verkligen välkomnar. Varför måste drömmarna alltid vara så mycket bättre än verkligheten?
Jag hoppas iaf att alla har haft en bra dag, min har varit väldigt lugnt och förutom en promenad med pappa, många lösta tankar och några sidor lästa i en bok - så har jag inte åstadkommit mycket idag. Fast söndagar är mina vilodagar och jag älskar dem verkligen.

Imorgon är en ny dag med nya upplevelser. Jag ska fika med Aggiie(Angelica) vilket ska bli riktigt trevligt, har inte träffat henne på länge. Jag vet att vi har mycket att prata om!

until then I say good night!

med fjärilar i magen

Jag blir lite gladare, det skapas fjärilar i magen och jag kan inte sluta le - är detta vad folk kallar kärlek?
Jag har aldrig trott på kärlek, för mig så har det bara varit för de som vill bli sårade. Det går till en viss gräns, när man har sårats en gång för mycket, då man slutar att söka efter det som skapar så många tårar.

På något sätt så vill jag inte chansa för i min fantasi så slutar det alltid i katastrof. Jag har hittat en vän, någon som verkligen lyssnar och som tycker om mig för den jag är - inte för den jag kan bli. Det är en av de sundaste och mest förgörande relationer som jag har, då den både kan skänka mig glädje och ett krossat hjärta. Kan man verkligen satsa fullt ut om risken för att hela ens existens ska krossas är så stor?

Jag har alltid haft svårt för att våga - i skolan, bland vänner, i andra gruppsammanhang och i kärlek. I valet mellan prat och tystnad så har jag alltid valt det sistnänmda, allt för att en enda åsikt inte ska skapa en bild av mig som inte är sann. Kalla det feghet, kalla det förnuft, ja kallade vad vad du vill - jag kallar det överlevnad.

Nu dyker samma mönster upp igen; prat eller tystnad?


You know it seems the more we talk about it,
it only makes it worse to live without it.
But lets talk about it,
wouldn't it be nice.

Rachel Bilson, fashion at its best

Jag älskar hennes stil och hennes självsäkerhet i kläderna. Det är inte kläderna som gör henne, det är hon som gör klädesplaggen. Enda sedan the OC så har jag älskat henne och hon kan verkligen klä sig bra. Sedan har hennes stil bara förbättrats och nu skulle jag vilja påstå att hon är en av de som klär sig bäst. Hon kan matcha på sätt som jag inte ens skulle kunna tänka mig i mina vildaste fantasier och hon gör det så självklart.

Jag har ännu inte sett ett foto på Rachel Bilson där jag har känt att hon misslyckats med en outfit. Jag snor mycket inspiration från henne, eller jag försöker att göra det. Dock så måste det sägas att hur mycket man än försöker så kan man inte få till det lika perfekt som henne. Det är precis därför många älskar hennes unika stil.

Här kommer en del outfits, både vardags och lite finare. Enjoy!



bilder tagna från Google

North of Eden










en kall promenad, en varm kväll

Nu funderar jag på att gå en promenad. Jag är riktigt trött men mitt huvud behöver lite syre, därför ska jag ta på mig halva min garderob (det behövs nu när det är så kallt), kränga på vinterconversen och gå en runda. Pappa och jag ska träffas om tio minuter utanför mamma. Vi ska gå en runda och om Espresso house har öppet så blir det en kopp kaffe där, sen fortsätter promenaden.

Det ska bli riktigt mysigt, mycket har hänt i helgen och jag behöver prata med någon om det. Eftersom min tillitsnivå inte är så hög hos de flesta så är pappa en av de få som jag verkligen kan prata med. Så det kommer bli en lång promenad i mörkret.

Sen ikväll blir det Wallander och lite popcorn, tända ljus och en roingivande miljö - det kan inte bli bättre.

Nu måste jag göra mig klar, men vi hörs♥

dagens efter är alltid lite smådeppig

Dagen efter fest så är jag alltid lite nere. Det är när alkoholen har lämnat kroppen och man har hunnit vila upp sig. Då känner kroppen av hur seg man är och det slutar med en vilo-dag. Egentligen så är det inte så hemskt, men jag hatar alltid dessa dagar.

Helgen har varit ett konstant moln med en massa dans, några drinkar och trevligt sällskap. Dock måste jag säga att vissa fester är roligare än andra och jag märker direkt när jag inte passar in. Fast igår var det riktigt roligt, lyssnade på en massa olik musik (vissa bättre än andra) och sen satt vi bara och snacka. Jag fick min egen grogg över mig när Daniel skulle visa att han kunde jonglera med citroner - det gick kanske inte så bra.
Lite senare gick jag och Therese en runda på stan, vi behövde luft och sen skulle vi träffa några vänner. Tyvärr så var vi tvunga att gå tillbaka till festen för klockan var mycket, så vi hann inte träffa dem. När vi väl kom till festen så var där en del ovälkomna personer så vi bestämde oss för att åka hem. Så Anki och Therese körde mig hem, var hemma vid tre.

Det är höjpunkten med kvällen: man kommer hem och får lägga sig i sin egen säng. Det är riktigt mysigt och då känner man sig hemma. Borta bra, men hemma bäst!

Nu ska jag göra lunch och sen ska jag vila, har inte sovit så mycket inatt. Så nu blir det Johnny Cash på högsta volym och lite sömn.

gör mig klar

Nu ska jag göra mig klar för Therese och hennes mamma kommer och hämtar mig om 20 minuter. Då ska vi bli körda hem till den andra Terese som har fest ikväll. I ska vara hemma hos henne och Daniel - det ska bli riktigt trevligt. Lellky kommer också dit och lite annat folk.

Jag planerar inte att stanna så länge, men ett tag för att umgås. Sedan får vi se vad som händer...

ni får ha en trevlig kväll. vi hörs♥

one and the same

Jag vet inte riktigt varför men jag älskar trädet som står utanför mitt fönster. Det är så vackert och varje gång jag studerar det så hittar jag nya saker som förtrollar mig. I somras bodde där ett duvpar och deras ungar, nu på hösten så skiftar färgerna på löven så vackert och till vintern så kommer snön lägga sig som små vantar runt de kala grenarna. Det är ett magiskt träd.







bacon is good for me

Elin visade ett klipp för mig för några dagar sen och när jag tittade på det så kunde jag inte sluta skratta. Det är en liten pojke som blir arg för att kvinnan i huset börjar bestämma för mycket. Detta är från ett program som heter "Wifeswap" tror jag.
Watch and enjoy...

Party!

Först när vi kom dit så försökte Elin ta sitt eget liv, haha nej men på bilden nedan så ser det ut som det. Egentligen så kollar hon bara om fläkten är okej för det var något lite konstigt. Jag vet inte riktigt vad hon höll på med, men roligt var det.

Stahaijna(Elin) var väldigt pepp och hon underhöll oss hela kvällen. Hon började redan Jonatan, Matilda och Per hade kommit. Hon ville visa hur mycket hon längtat efter denna kväll. Det kan ni se nedan:
Stahaijna har ett preparty


Tillslut kom de andra och då åt vi god mat, drack goda saker och dansade som om det inte fanns någon morgondag. Jag tycker att det var riktigt lyckat och jag hade riktigt roligt. Fast det förväntade jag mig från början - jag har ju alltid roligt med dessa människor. Det måste göras om snart igen, om inte innan så på Halloween-festen som Stahaijna och några av hennes vänner ska ha. I can't wait!
Jag tackar för en riktigt trevlig kväll!!



hemma efter en trevlig fest

Klockan är mycket och jag är trött, sängen väntar på mig - varm och go. Jag ville bara informera om hur trevlig min kväll har varit. Det var riktigt god mat, riktigt underbart sällskap och en eller två minutti (uttalas Mintu men jag säger som det stavas, låter mycket sötare) mindre efter kvällens slut. Riktigt jäkla guddie som Elin hade sagt.

Värdinnan var söt, rolig och höll partyt igång hela tiden även om alla inte var pepp hela tiden. Hon var väldigt duktig och maten hon hade gjort var toppen. Hon hade gjort någon röra som jag ska få receptet till sen, den skulle jag kunna leva på.

En polare hämtade mig och körde mig hem, tack för det!
Nu ska jag sova, sängen väntar och jag är trött och lite halvbakis redan. Imorgon kör vi igen, fast då blir det nog inte en lika hård fest, fast man vet aldrig vad som händer.
Är jag den enda som har festat ikväll?

PEPP!

Glöm allt jag skrivit innan om att min pepp är borta, nu existerar den mer än någonsin. Jag har klätt på mig, sminkat mig och packat allt jag ska ha med mig. Ikväll är det dans, dans, dans som gäller!

Det är som Emmylie skrev på facbook innan:
"Alla andra i Ystad är och ser en DJ i Malmö medan jag blir full på en åker."
David Guetta spelar i Malmö, men vi väljer lugnheten på landet. Fast det ska inte vara lugnt för en sekund. Vi ska riva stället!! Det kommer bli riktigt roligt, dock är jag väldigt trött men det ska inte hindra mig. Ikväll är det fest!!

Nu blir det gamla favoriter som spelas innan jag ska åka. Här kommer ett smakprov:
Melody Club - Electric
refrängen får hela kroppen att dansa...


ännu ett kysscitat

Den där avskedskyssen som
påminde om en hälsning,
den där sista glimten av kärlek
som förvandlades till det
djupaste sorgekval.
- George Eliot


Dagens outfit 23 oktober -09

Jeansleggins - Lindex
Svart linne - Gina tricot
Svart tunika - Lindex
svart halsduk - H&M
rött läppstift - Crispa
svarta armband - Crispa

(väldigt dålig kvalité på bilderna)


varför kan man inte bara ha en "av" och "på" knapp?

Jag vill verkligen vara jättepepp inför kvällen, men jag kan helt enkelt inte. Det ska bli jätteroligt och vi kommer säkert dansa lite smått, men just nu känner jag inte alls för en riktig brakfest. Jag vill bara sitta ner, äta god mat, dricka ett glas vin och se en bra film. Jag vet att det inte riktigt kommer bli så ikväll och det är helt okej, men just nu blir det nog inget 'grand master party' för mig. Jag ska sitta på sidolinjen och se när Matilda och Emmylie slåss om priset över vem som blir fullast.

Nu ska jag börja göra mig klar. Jag vet inte vad jag ska ha på mig, jag vet inte vilka skor det blir, jag vet inte hur jag ska sminka mig och jag vet inte vilken dricka jag ska ta med mig - fast just nu bryr jag mig inte. Jag tar det som det kommer.

Vad ska alla andra göra ikväll?


livscitat

Avgrunden är till för att stiga upp ur,
inte för att förgöras i.

-Tarjei Vesaas


en promenad

Nu ska jag klä på mig och gå en runda. Just nu behöver jag lite luft, känns som om jag inte kan andas här hemma. Jag har mycket jag måste tänka igenom och jag känner verkligen hur kroppen behöver göra något. Det är så mycket på samma gång att min hjärna håller på att explodera. Därför kommer jag må bra av en promenad.

vad gör alla andra idag?

Amanda Jenssen - Happyland

Jag älskade henne i Idol, jag älskade henne efter Idol och jag älskar henne fortfarande. Hon har en speciell röst, ett groove som jag tycker om och en energi som kan lyfta taket på vilken byggnad som helst. Hon har allt för att vara en artist. Hon är helt fantastisk och hennes musik är magisk.

Happyland är en ny låt som jag inte har hört förrän nu och jag måste säga att den är riktigt bra.
Listen and enjoy.

Beirut - Elephant gun


Ännu en dag påbörjad

Jag börjar med att säga God morgon! Fast egentligen så är det lite missplaced eftersom klockan är över 12. Dock så vaknade jag nästan precis och nu sitter jag och äter lunch. Jag har själv märkt att mina sovvanor är lite konstiga, jag måste flytta på dygnet lite. Jag tycker inte om att sova till 12.

Idag så ska jag inte göra så mycket. Det blir väldigt lugnt hela dagen och ikväll ska jag på en tillställning. Det ska bli trevligt, men väldigt lungt för min del. Jag tror det blir en ganska tidigt läggning för mig, behöver sova lite. Känner mig inte alls pepp just nu. Allt känns bara så fel!

låtcitat

Vi var dårar, men vad kvarstår?
Och dom svarta molnen drar in men jag hinner inte stoppa dom,
jag hinner bara inse;
jag skulle aldrig kysst dig.
Men du vet att jag älskar dig lika mycket som du inte älskar mig.
- Vincent Vicious, December


allt går åt fel håll

Mitt internet har inte funkat för fem öre, så jag har inte kunnat gå in och fixa någonting. Mina planer för helgen är helt förstörda och jag som verkligen ville till Öja på lördag. Jag känner bara för att ta några glas vin, dansa hela natten lång, ha roligt med mina vänner och glömma allt.

Hela kärleksfronten är bara förstörd, familjefronten funkar väl helt okej och framtidsfronten är så död att den inte ens existerar längre. Allt går bara emot mig nu och jag behöver verkligen en dag då jag kan släppa allt - vara glad och skratta för en gångs skull.

Nu är klockan 00.15 och nu ska jag gå en promenad!

Mika - Erase

Ibland hittar man något som verkligen stämmer in - en låt, en saga eller någon annan text. Den förklarar allt som man ännu inte har förstått och det faller helt plötsligt på plats. Man förhäxar sig i varje ord, meningarna skapar en mening med ens egen vardag.
Jag låg i min säng och lyssnade på min ipod, helt plötsligt så spelas Erase med Mika. Allt stämde - varje stavelse, ord och stycke. Den gav mig en annan syn på hur det är, den gav mig något slags hopp. Nu lyssnar jag på den om och om igen, bara för att få ur det sista av den fantasi som skapas som den gör en helt magisk.

I shouldn't have called so late last night
Uninsecure
Out of my mind
I should've never left that message on your phone.

I shouldn't have said the things I said
Looking for love we left for dead
In a grave without a stone

Everything's cool
Your rent is paid
The house is clean
Your bed is made

But it's a ghost town in your mind

When the pain won't go away
You might as well
Put your finger on the trigger

Erase
My love
I bet you can't erase
My touch
You're trying to replace
A feeling without a name
With somebody else's face
In your head.


-

I’m trying to wash of the stains,
try not to think about the pain.
I know I’ve got no place to hide,
God knows the times that I tried.

I want to be normal, I want to feel safe
waking up screaming, it’s always the same.

I don’t want to turn off the light
hope someone hears me tonight.

Hold me, tell me everything’s ok.
Show me there’s a way to beat the monster
save me, make it go away.

a laugh.

Ibland är det riktigt roligt att se vad jag hittar på nätet. Jag var precis inne på Youtube och då kom jag på att Therese berättade igår att hon hade ett klipp där. Så jag sökte runt lite och tillslut hittade jag det. Det är bara att titta och njuta, jag kan inte sluta skratta.

Therese does the chicken dance to Chuck Berry!

twilight

I had to accept that I wouldn’t see Edward again,
not even one last glimpse of his face to carry with me to the mirror room.
I was going to hurt him, and I couldn’t say goodbye.
-
I folded the letter carefully,
and sealed it in the envelope.
Eventually he would find it.
I only hoped he would understand,
and listen to me just this once.
And then I carefully sealed away my heart.
- Bella Swan, Twilight


min stackars tand!

För ungefär en månad sen så var jag ute och festade. Jag och två kompisar gick till ett uteställe som ligger i stan (Bar á Bar) och skulle dansa. Vi hade riktigt roligt och vi skrattade hela tiden. Helt plötsligt så känner jag hur jag snubblar och ramlar, med huvudet först, rakt ner i marken. Jag kände direkt att jag slog i mina framtänder - speciellt den högra. Någan hade då tappat ett glas på marken fullt med dricka i, så där var riktigt halt. Jag var nära på att läga handen i en riktigt stor glasskiva.
Det gjorde väldigt ont så dagen efter fick mamma ringa till tandläkaren och jag fick en akuttid. Jag gick dit, de undersökte och se sa de att jag skulle avvakta och komma dit en månad senare för att se vad som hänt med tanden. De hittade ingen spricka men tanden reagerade inte som den skulle, vilket inte var bra enligt dem.
Under denna tid så har tanden blivit grå, inte helt svart men man ser tydligt hur den sticker ut från de andra tänderna. Sen har jag haft väldigt ont i den ibland, speciellt när det har varit kallt.

Update:
så nu har det gått ungefär en månad och jag var hos tandläkaren idag. Jag kom in, han tittade och han konstaterade att den inte är skadad. Fast det kan komma senare och han såg även att den har blivit grå. Sedan sa han att jag får avvakta och se om den förändras mer. Så nu ska jag gå runt med en grå tand, för de säger att den inte är så pass skadad att man behöver laga den.
Han sa även att det är helt normalt att det gör ont när det är kallt, men så länge det inte gör ont när jag dricker något varmt eller så - så behöver jag inte oroa mig.

Just nu är jag riktigt irriterad. Han menar på att jag ska gå runt och ha lite ont ibland och ha en grå tand. Fy, jag hatar den tandläkaren. Jag kan förstå att han inte vill laga den om den inte är skadad, men något fel måste det var eftersom den är grå. Jag mår riktigt dåligt över att jag kan gå upp till ett år med denna tand i detta skick. Jag tycker faktiskt synd om mig själv. Det är precis därför jag hatar tandläkare.


Elin Ruth Sigvardsson & Lars Eriksson - Love

riktigt bra text, ett skönt lugn och en perfekt låt för en deppig morgon.

ett brott att vara uppe så tidigt.

Fy fan vad jag är trött!
Hela min kropp är helt öm efter min nervösa tupplur (ja, jag kallar det tupplur för jag har inte sovit så mycket). Nu var jag tvungen att gå upp eftersom jag ska cykla till tandläkaren. Dock så såg jag precis att det regnar, så det blir regnjacka och ett dåligt humör. Nu är jag verkligen en höst-hatare. Jag vill bara att det ska bli varmt ute, solen ska skina och värma medan man grillar något gott i kvällsdisen. Fast denna känsla går över när jag ligger nerbäddad i sängen igen för då är hösten riktigt underbar.

Nu ska jag bara borsta mina tänder, ta på ett par rejäla skor och sen ska jag cykla iväg. Jag är bara så rädd att de måste laga min tand eftersom den har blivit grå. Jag hinner inte förklara nu, får göra det sen när jag har fått min dom.

Jag hoppas att ni andra har fått en bättre start på dagen än jag!


dags att sova

Imorgon ska jag vara hos tandläkaren 09.10, därför ska jag lägga mig nu. Jag har haft en väldigt trevlig kväll med Therese och vi hann prata om mycket. Vi bestämde att vi ska gå en promenad imorgon, det ska bli en långrunda!

Nu väntar sängen och jag är riktigt trött. Hoppas att alla har haft en bra dag.
God natt & sov gott!


life on a hill








kysscitat

En kyss är ett ljuvligt knep som naturen har kommit på
för att få slut på pratet när orden blir överflödiga.

- Ingrid Bergman


hemma igen

Nu har jag kommit hem efter en dag på stan. Det blev ganska många saker gjorda; fikor, inhandling av böcker, läkarbesök och en massa annat. Det hela slutade med att jag gick hemåt med ett leende på läpparna och minnen som kommer förgylla mina dunkla dar.
Det blev först en chai-latte på Espresso house med Therese, vilket var varmt och uppfriskande. Lite senare blev det en frukostbulle, pålägg och en varm choklad på Snuggles med Elin, Emmylie och Matilda. Jag älskar den varma chokladen på Snuggles eftersom man kan be att de gör den på vit choklad, något av de godaste jag någonsin druckit. Den tar jag varje gång jag är där, det var Emmylie som tipsade om den.

Nu sitter jag hemma, ska snart hem till Therese. Vi ska laga mat tillsammans och se på TV - umgås helt enkelt. Det är ganska roligt för ibland känns det som om vi är gifta. Idag bråkade vi om vilket program vi ska se på TV ikväll, hon vill se Efterlyst men jag vill se Grey's anatomy för jag hatar verkligen Efterlyst. Vi bråkar och gnabbar och sen säger hon: Jag hör av mig senare om jag ändrar mig.
Haha, jag vill inte ens veta vad hon kommer säga när jag vill se True Blood. Det är ännu ett program där vi har delade meningar. Sen gäller det inte bara TV:n. Vi handlar mat tillsammans, delar upp uppgifterna som behövs göras och sen smågnabbar vi lite om allt möjligt. Vi har inte sex (något som är lite av en fördom när det gäller äktenskap) och vi kan prata om allting. Vi är praktiskt taget gifta! Fast vem misströstar? Inte jag i alla fall.

Matilda och Elin på Snuggles.



stan

Nu ska jag träffa Therese om fem minuter, sen ska vi fixa två saker på stan. Vill gärna inte gå in på vad, men egentligen så kvittar det. Senare ska jag fika med Emmylie, Elin och Matilda. Vi ska prata om fredag och bara umgås lite. Det förvånar mig inte om vi hamnar på Espresso house, var ju där igår och jag hoppas verkligen inte att han står i kassan (min "pojkvän" som Emmylie säger i förra inlägget). Till och med Linn reagerade igår, det var sjukt.

Nu måste jag göra mig klar, men uppdatering kommer senare. See ya♥

vänskap på hög nivå

Detta är en anledning till varför jag älskar att umgås med Emmylie och Elin.
Detta är även en anledning till varför de är två av mina bästa vänner.

De gör mig alltid glad, de fyller mitt liv med skratt som ingen annan kan. Vi pratar om allt och det blir liksom alltid bra när vi väl bestämmer oss för något. Även om vissa inte anser att alla hönsen är hemma, så säger jag som så;
Vi är inte bakom flötet, vi är framför det!


James Blunt - If there's any justice

Lite lugn musik som jag lyssnar på, precis nu när kroppen försöker vakna.

Dagens outfit 21 oktober -09

blåa jeans - Lindex
vitt linne - Gina tricot
Håkan Hellström tröja - på en konsert (Svedala SommarRock)
svart kofta - Lindex

är trött och fryser

Just nu fryser jag väldigt mycket, därför ska jag bara kolla min mail och sen ska jag lägga mig. Imorgon ska jag gå upp tidigt och gå en runda. Känner för en riktigt morgonpromenad - solen håller på att vakna, luften är fuktig och det är ganska dött på gatorna. Sen ska jag följa med Therese på en grej och efter det ska jag fika med Elin, Emmylie och Matilda. Det kommer bli trevligt.

Dagen har varit bra, fast det har varit många tankar idag igen.
Har alla ni andra haft en bra dag?

en riktigt underbar fika

Träffade Linn kvart över fyra och sen satt vi och fikade i minst tre timmar. Det blev en macka, en iste och en frapino. Riktigt gott!
Vi satt sedan och pratade om exakt allt mellan himmel och jord, det planerades även lite. Den stora planen just nu är utgång i Köpenhamn, jag och Linn + en massa grabbar. Det kommer bli riktigt roligt och jag längtar redan nu. Tyvärr blir det inte förrän i början av december, fast den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

Det är verkligen lätt att prata med Linn och vi flummar hela tiden. Vi satt i tjugo minuter och bara skrattade åt absolut ingenting. De som jobbade där måste ha trott att vi var lite efter i huvudet, men jag bryr mig inte för Linn och jag har alltid så roligt tillsammans. När vi umgås så är det aldrig en ledsen min och vi kan verkligen prata om allt. Det är sjukt, jag vet nästan mer om vissa personer än vad personerna i fråga själva vet. Det är riktigt roligt.

Ja, Linn finns alltid där och nu har vi planerat så vi nästan höll på att spricka. Shopping, middag tillsammans, något glas vin och sen bär det av till Danmarks huvudstad. Träffar Jimmy och de andra inne i Malmö. Det är något som gör mig nervös, att träffa en massa personer som jag aldrig umgåtts med innan. Det är Linns pojkvän och hans polare. Jag tror vi kommer ha roligt.

Det har varit en riktigt bra dag och jag tackar Linn för några underbara timmar.
älskar dig gumman & du vet att jag alltid finns här♥

Linn ville inte vara med på bild.

jag sitter och fryser lite, kallt ute idag.  

iväg för att träffa Linn

Nu ska jag bara klä på mig lite mer kläder, vill ju inte frysa, och sen ska jag bege mig till Epresso house. Jag ska träffa Linn utanför och sen kommer det nog bli en långfika med henne. Vi har så mycket att prata om, känns som en evighet sen vi sågs sist. Därför blir det lite mat, lite dricka och mycket prat! Det kommer nog bli en riktigt trevlig eftermiddag och kväll.

Ikväll ska jag inte göra mycket, har hälften kvar i en bok som jag läser nu så jag läser nog ut den ikväll. Sen ska jag lägga mig tidigt, ska antagligen till gymmet imorgonbitti. Gymmet öppnar 05.00 och jag brukar vara där vid 05.30, ibland någon minut tidigare. Jag älskar verkligen att träna på morgonen, det är riktigt skönt!

Nu sitter jag och fantiserar bort minuterna, därför måste jag skynda mig nu. See ya!

Flytta in - andra boken om Rich av Kate Cann

Nu kommer fortsättning på boken om Rich - killen som vill få ett bättre liv. Nu bor han ensam i en lägenhet, men i länge till eftersom helt plötsligt flyttar Bonny in. Hon är en tjej som rymt hemifrån eftersom hennes mamma kväver henne. Nu måste Rich ge en del av sitt utrymme till henne, vilket gör honom väldigt irriterad. På samma gång så måste han balansera sin relation med Portia, hans drömtjej. Fast hon är inte lätt att handlas med då hon kräver väldigt mycket energi av Rich.
Han vet inte riktigt vad han känner längre och när allt helt plötsligt kulminerar så måste han tänka efter och göra val, men är han är inte säker på vad han vill.

Denna boken är minst lika bra som den första, om inte bättre. Jag tycker om kontrasten mellan karaktärerna och de skapar en värld som jag lätt kan flyga in i. Den är välskriven, precis som förra boken, och jag känner mig på något sätt delaktig i storyn. Det är då man vet att en bok är bra, när man kan vara en del av sagan och inte bara en åskådare.
Har man läst första, så måste man läsa denna också. Något annat alternativ finns inte.

Stålar - första boken om Rich av Kate Cann

Rich vill så mycket, problemet är att han inte har pengar till det. Han är kär i en tjej men han vet att hon aldrig kommer se honom på det sättet om han inte förändras. Snyggare kläder, fina middagar att bjuda på och en tillställning eller två - då hade hon varit hans.
Helt plötsligt så kommer en chans, någon är intresserad av hans teckningar och han börjar tjäna pengar. Fast livet är inte en dans på rosor och Rich får snart lära sig att pengar inte enbart är något fantastiskt, det finns en baksida.

Jag tycker boken är vädligt bra, välskriven och den vänder sig till olika åldrar. Detta innebär att man kan läsa den när man vill, även om den kanske trycker på saker som man känner i sin ungdom. Den handlar om pengar, ett ämnen som alla tar del av, vilket gör att den räcker ut väldigt bra. Jag måste säga att Kate Cann är en favorit för mig nu, jag har börjat läsa fler och fler av hennes böcker för jag kan helt enkelt inte få nog.
Detta är en väldigt läsvärd bok!


JAG VILL HA!

Jag har hittat en snygg tröja som jag verkligen vill ha. Den finns både i svart och vitt, men jag tycker den svarta är snyggare och den skulle nog passa mig bättre. Ja, jag vill verkligen beställa den för jag äslakr den. Fast tänk om den inte passar? Jag hatar att beställa från internet för då kanske den inte sitter så perfekt som man vill att den ska göra.

Jag får fundera på det, jag vet inte riktigt om den är värd 249:- om den inte passar så bra.
Vill ni kolla in den, så hittar ni den här.

Tröja är som ni ser på bilden långärmad och texten lyder; "Love kills slowly". Den hade passat mig perfekt!

Jag har även hittat en jättevacker klänning på Tradera som jag vill ha. Det finns flera stycken och de blir utlagda där lite då och då. Man söker bara på "rockabilly klänning" så kommer det upp lite olika, men jag föll för denna. Det var en kompis som hade tittat på den, hon visade den för mig och jag förälskade mig. Dock hade jag inte råd denna gång, men nästa gång så ska jag se om jag inte kan få den. För jag vill verkligen ha den.

Klänningen är svart med körsbär och blommor med skjälkar. Den är riktigt fin, eller vad tycker ni?

Snow patrol - chasing cars

If I lay here.
If I just lay here.
Would you lie with me,
and just forget the world?

I don't quite know how to say how I feel.
Those three words are said too much,
they're not enough.


vilken musig frukost

Nu ska jag äta min frukost/lunch som jag har köpt. Det blev en sesambagel och en vallmobagel, vilket kommer bli riktigt gott. Jag vill bara hugga in och det vattnas i munnen just nu. Är väldigt hungrig!

Till ska jag ha en kopp varm choklad. Jag fryser lite så det får värma min kropp, det är riktigt gott en höstdag som denna. MUMS!

Dagens outfit 20 oktober -09

rutiga ballerinaskor - Skonsam
blåa jeans - Lindex
vitt linne - Ellos
lila och vit halsduk - Lindex

blir nog lite kallt att gå bara så, därför blir det nog även en svart kofta till. (ej med på bilden)

jag somnade tillslut

Efter att ha läst ut en bok och börjat på en annan, så somnade jag tillslut vid halv fem tiden. Detta innbar att jag inte vaknat förrän nu. Jag känner mig fortfarande väldigt trött och min kropp är helt matt - fast nu måste jag vänja mig vid att gå upp tidigare. Jag tycker inte om att sova halva dagen för då missar man så mycket, det är även så dagens efter jag har festat. Festar jag till sex på morgonen så går jag upp tio, t.o.m. det tycker jag är sent.

Nu ska jag i.a.f gå och handla bullar, Möllers ligger 100m från mig hem och jag älskar deras bullar. Efter det så ska jag nog läsa lite, eller så får vi se om jag hittar på något annat. Idag är en säng-dag. Ligga och mysa, läsa en bra bok och inte tänka på något annat än just det som händer i boken.

Kvart över fyra ska jag träffa Linn, vi ska fika på Espresso house (ovanligt?!, känn sarkasmen). Har inte träffats på ett tag nu, sen vi var på bowling. Vi har nog mycket att prata om och det känns som när det gäller vissa saker så är hon den enda som riktigt förstår. Det för att hon mår precis likadant och då är det lätt att relatera till det som sägs. Så vi kommer nog sitta där ganska länge.

Ikväll vet jag inte vad som händer, ska nog bara vara hemma för mig själv. Just nu behöver jag lite space. Oroar mig för tandläkarbesökte på torsdag, känns som om det kommer gå väldigt dåligt.

Nu ska jag handla bullar, min mage kurrar riktigt mycket nu. Vi hörs♥

nattens spellista

Moto boy - Young love
Moto boy - Beat heart
James Blunt - Goodbye my lover
James Blunt - If there's any justice
Brad Paisley feat. Alison Krauss - Whiskey lullaby
Snow patrol - Chasing cars
U2 - Sometimes you can't make it on you own
The Kooks - Seaside
Beyoncé - If I were a boy

dessa låtar går just nu på repeat,
vilket de nog kommer göra hela natten.
Nu ska jag försöka somna in till denna lugna musik.
God natt!

saknaden finns där hela tiden.

Även om jag inte pratar om det, så finns den där hela tiden. Klumpen som tynger ner min bröstkorg, som gör det svårare för luften att nå lungorna. Jag har hindrat mig själv från att tänka på det, fast ibland så ploppar det upp i huvudet när jag känner mig svag. När tröttheten tar över, kroppen orkar inte med ansträngningen och hjärnan stänger av - då kommer minnena. Tankarna som alltid funnits där - de som håller min mormor vid liv inom mig.

Alla saker vi gjort tillsammans, alla pratstunder vi hade - 18 år, 11 månader & 18 dagar. Det var den tiden jag fick med denna person som betydde så mycket för mig. Det var för kort tid, det tog för slut för snabbt.
Du var alltid där - varje skrapsår, varje födelsedag och varje bråk. Du var den som lappade ihop vår familj och gav tillbaka glädjen.

Sorgen tynger ner mig, det känns som om jag håller på att drunka i den ibland. Det har blivit lite lättare men ibland så kommer smärtan upp igen. Snart är det jul - första julen utan min älskade mormor. Hon var den som bjöd hem alla och lagade maten. Hon skapade alltid glädjen som jag aldrig riktigt hade innan jag kom hem till henne varje julafton. Jag har alltid hatat julen, men hon fick mig att älska den varenda år.
Det var magiskt - min mormor var magisk.

Jag pratar inte om det hela tiden, jag drar inte upp det med familjen eller vännerna men jag tänker på henne varje dag. Hon lever i mitt hjärta och där kommer hon alltid finnas. Mormor var en av mina bästa vänner och hon är fortfarande den jag pratar med när jag behöver stöd, enda skillnaden är att nu är bönerna tysta och svaren stumma.

jag älskar dig<3

kan inte sova

Jag har verkligen försökt men jag kan inte sova, min kropp vill helt enkelt inte slappna. Jag funderar på att dricka lite varmt te och lyssna på lugn musik. Fast jag tror inte att det kommer hjälpa, denna natten kommer nog bli en väldigt sömnlös natt. Jag har bara så många tankar som flyger runt i mitt huvud, de vill inte lugna ner sig.

Någon som har något tips på hur man kan slappna av och somna?

James Blunt - Goodbye my lover

Många tankar, många känslor!
Detta är en av de vackraste låtar jag hört - den gör mig så känslosam. varje gång jag hör den så faller tårarna, så jag säger hejdå till denna dag och hej till drömmarna med denna låt.

You touched my heart you touched my soul
You changed my life and all my goals
And love is blind and that I knew when
My heart was blinded by you
I've kissed your lips and held your head
Shared your dreams and shared your bed
I know you well, I know your smell
I've been addicted to you

Goodbye my lover
Goodbye my friend
You have been the one
You have been the one for me

I am a dreamer and when I wake
You can't break my spirit - it's my dreams you take
And as you move on, remember me
Remember us and all we used to be

I've seen you cry, I've seen you smile
I've watched you sleeping for a while
I'd be the father of your child
I'd spend a lifetime with you

I know your fears and you know mine
We've had our doubts but now we're fine
And I love you, I swear that's true
I cannot live without you


det är inte lätt att vara kär

Det är inte lätt att vara kär, speciellt inte om man vet att man aldrig kan få den man vill ha. Det är som att sträcka sig efter ett riktigt saftigt och munvattnade äpple, fast man når inte riktigt för det ligger för långt bort på bordet och man sitter fastkedjad i stolen. Det är precis vad olycklig kärlek är - man vill ha något som nästan finns inom räckhåll men man når det inte riktigt.

Varje gång jag prata med Honom, killen med stort H, så fladdrar fjärilarna i min mage till och vaknar ur sin dvala. Helt plötsligt är de mer levande än de någonsin varit. Tankarna blir ofokuserade och hjärtat slår tre gånger snabbare för enbart hans existens får hela min kropp och själ att må bra. Jag lever i min drömvärld när jag pratar med Honom, den värld där han och jag hade varit perfekta för varandra.

Hade han bott i samma stad som mig eller bara en liten bit bort, då hade det nog varit han och jag. Då hade han nog varit den jag åkt till om jag hade en ledig helg eller kände för att umgås med någon som jag tycker om. Han hade varit den som hade tröstat mig om någon sårat mig och han hade funnits där för att säga alla rätta saker. Om det bara inte hade varit minst 50 mil mellan oss så hade det varit perfekt - då hade det varit vi.

Nu är livet inte perfekt.

Ingenting har någonsin sårat mig så mycket som när han sa att han börjat umgås med en tjej som verkade tycka om honom. Han trodde aldrig det och han visste inte vad han skulle göra, så han bad mig om råd. Jag fick bita mig i läppen, svara så gott jag kunde för att hjälpa honom och nu när jag ligger ensam i min säng i mörkret så faller tårarna. Fast jag borde inte bry mig, precis som han så har jag träffat andra och umgåtts med andra - fast enbart för att glömma honom.

Att vara olycklig kär är inte lätt och tankarna blir bara fler och fler. Att vara så djup och analyser så mycket ger mig huvudvärk därför ska jag sluta nu. Fast jag är lika mänsklig som alla andra och ibland behöver jag bara skriva av mig. Det är främst därför jag har en blogg, för att få ur mig alla tankar som finns inombords.

Johnny Cash - Hurt

Innan jag somnar så ska jag lyssna lite på Mr.Cash. Det var Therese som öppnade mina ögon för vilket geni han är, hans musik är nog bland det bästa jag någonsin hört.

Hurt är en favorit med honom, jag älskar verkligen den. Därför tänkte jag lägga upp denna underbara låt. Visst, den är kanske inte så positiv men jag tror att många har känt så någon gång.

Johnny Cash - Hurt

fy vad jag är trött

Jag har redan läst ungefär hälften av Flytta in - Kate Cann just nu. Den är bra och jag tycker verkligen om den stilen att skriva. Kate Cann är en ny favorit bland mina författarinnor som jag älskar. Hon kan verkligen skriva bra ungdomsböcker.

Dock så är jag väldigt trött nu, jag ska läsa lite till och sen ska jag sova. Funderar på att gå upp riktigt tidigt imorgon och bevittna en vacker soluppgång. Fast känner jag mig själv rätt så kommer jag inte orka gå upp, men jag ska försöka tvinga mig själv. Därför ska jag lägga mig i sängen nu och läsa lite, sen ska jag försöka somna.

God natt!


en toppendag!

Det har verkligen varit en toppendag och även om jag inte alls har hunnit med det jag skulle göra så bryr jag mig inte, jag har spenderat dessa timmar så mycket bättre. Först var jag på biblioteket och där hittade jag fyra böcker som jag lånade.
Flytta in - Kate Cann
Sex veckor - Kate Cann
Populärmusik från Vittula - Mikael Niemi
Vem vill bli miljardär? (slumdog millionaire) - Vikas Swarup

Efter det så träffade jag Emmylie och då gick vi till bokhandeln. Där hittade jag ännu en bok som jag köpte. Räcker det om jag älskar dig av Katarina von Bredow. Det har verkligen varit en riktig bok-dag, vilket känns bra för nu har jag något att läsa en tid framöver.
Sen gick vi till Espresso house och där åt jag lunch medan Emmylie tog en chai-latte. Vi pratade om allt möjligt och det blev en lång och mysig fika. Efteråt träffade vi Elin, gick hem till Emmylie och umgicks lite. Vi pratade om fredag, då är det en liten fest hemma hos Elin.
Pappa kom och hämtade mig och nu sitter jag här, i ett alldeles för varmt rum för min smak. Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa. Jag börjar nog med Flytta in av Kate Cann, eftersom det är andra boken i en triologi.

Jag tycker stan är så vacker såhär års. Det lite dunkla över allt och färgerna på husen som bryter i mörkret.

Emmylie njuter av sin chai-latte

måste verkligen hinna med allt

Nu ska jag sluta tänka på allt annat och fokusera på det jag ska göra idag. Måste verkligen hinna med väldigt mycket idag och därför börjar jag redan nu. Känner att jag måste sysselsätta mig med något annars kommer det sluta med att jag blir galen!

Därför ska jag ta på mig ytterkläderna, sätta på min ipod och gå till biblioteket. Jag ska träffa Emmylie kvart över tolv och sen ska vi går på stan. Vi har mycket att prata om just nu, eller det känns så. Hela helgen har ännu inte varit ett samtalsämne så det kommer nog bli mycket av den varan. Vi får helt enkelt se när jag kommer hem - tror vi kommer sitta och fika länge.

Just nu sitter jag och lyssnar på Lars Winnerbäck - Köpenhamn och överallt och han får avsluta mina tankar denna morgon.

överallt, av och till
hör jag klanger från dig
och hösten

det du gjorde med mig
det var stort
det du gav mig
jag önskar att du kunde se mig nu
men tack
ta hand om dig

i Köpenhamn
om nån vill gå en gata med mig
utanför fönstren till dom vi inte känner
höra hjärtan som önskar
bedra och bedragas

midnattstankar

Klockan slår tre och jag ligger fortfarande klarvaken och tänker på allt möjligt. På den framtid som jag inte längre ser, på killen som får mitt hjärta att slå lite snabbare men som inte är min, morgondagen som snart är här men som inte är välkommen. Tankarna flyger och far medan musik strömmar ut ur mina hörlurar.

Håkan Hellström - Kärlek är ett brev skickat tusen gånger
Lars Winnerbäck - Timglas
James Blunt - Goodbye my lover
James Morrison Feat. Nelly Furtado - Broken Strings
De spelas om och om igen medan natten blir ännu mörkare och mina tankar flyger allt längre bort. Det är bara jag och musik - den bästa musiken som finns. Jag grubblar över livet och de orättvisor som vi alla möter och som vi alla hatar, de som är en del av livet.

Jag blundar, andas in, andas ut, en tår faller och jag försöker glömma allt. Någon timme av frid - lite space. Tillslut ger sig yrseln med sig och jag faller in i en dvala medan Håkan, min favorit, sjunger mitt favoritstyck i hans låt.

Vad jag bryr mig om är att se dig gråta
för jag har gråtit
och du ringde aldrig
Vad jag bryr mig om är att du kallar på mig
även om jag inte kommer tillbaks till dig

Vad jag bryr mig om är att se som i slow-motion
när du går sönder inuti
så som jag gjorde nyss
Vad jag bryr mig om är att du kallar på mig
även om jag inte kommer tillbaka till dig

dagens planer

Jag har mycket som jag måste hinna med idag:
¤ lämna tillbaka böcker på biblioteket och låna nya.
¤ besöka bokhandeln för att köpa en bok (den finns inte på biblioteket)
¤ fika med Emmylie på Espresso house.
¤ gå en långpromenad med Oden
¤ städa mitt rum

Ja, det är mycket som ska göras och just nu känner jag inte för att göra någonting. Låg och läste till halv fem imorse så jag är riktigt trött just nu. Jag har tagit en snabbdusch och den hjälpte lite mot tröttheten. Inget slår en riktigt kall dusch på morgonen så hela kroppen hinner piggna till. Jag borde kanske sätta igång med allt jag ska göra...

Dagens outfit 19 oktober -09

Hela outfiten är från Lindex denna gång. Kände för en lite softare klädsel idag.

vilken huvudvärk!

Just nu dunkar mitt huvud väldigt mycket. Och precis den gången jag för en gångs skull har huvudvärk så har vi inga tabletter hemma för att lindra den. Så nu får jag gå och ha ont.

Ska snart hem till Therese och jag hoppas verkligen att hon har någon som jag kan få. Fast jag hoppas inte på för mycket. Fast jag kan nog klara mig utan det, kommer bara ha svårt för att koncentrera mig. Men det kommer nog ändå bli en trevlig kväll. Vi ska se Wallander - firewall som går på TV och sen ska jag handla något sött att tugga på. Jag vet äntligen vilka filmer det är som de gjort om på engelska. Det är mycket äldre filmer som finns, som kom innan "Innan frosten". Det är därför jag inte känner igen dem - jag har inte sett dem.

Nu ska jag hoppa in och ta en snabbdusch, sen måste jag gå. Det är nog det jobbigaste med allt - jag måste gå dit och hem. Det är inte jättelångt men huvudet värker och det är så kallt ute. Jag ska nog ta med min cykel, så går jag dit och cyklar hem. Egentligen så gillar jag inte att cykla längre, men då kommer jag hem snabbare.

Vad ska ni göra ikväll?
blir det riktigt söndagsmys framför TV:n?


man fyller bara 20 en gång, grattis Sanne!

Det började med ett eller två glas vin hemma hos Therese. Vi gjorde oss klara, väntade på Frida och sen ringde vi till Thereses mamma som hämtade oss halv sex. När vi väl kom till lokalen så var vi nästan först, fast det var rätt så skönt för då behövde man inte gå runt och hälsa på alla.

Det blev smörgåstårta, tipsrunda, uppdrag att göra och sen födelsedagstårtan som fick avslutas med den traditionella sången: "Ja må hon leva". Det blev lite mer vin, några goda shots som Sanne bjöd på och lite kaffe. Jag skippade dock kaffet eftersom jag inte dricker det, tycker inte alls om smaken.

Det var en riktigt trevlig kväll som avslutades med äkta fyllemat: MAX!
En hamburgare, pommes och coca cola. Fast jag åt nästan inget av det för när jag kom hem så var jag inte alls sugen. Pappa hade hämtat oss så vi lämnade först av Therese och Frida, sen lämnade han mig hos mamma.

Kvällen var lyckad och jag hoppas verkligen att Sanne hade roligt, för det hade jag. Det var roligt att träffa Sannes släkt och vänner, även om det fanns ett riktigt hatobjekt. Men så är det alltid på fester, det finns alltid någon som tror att hon/han är bättre än alla andra på festen. Jag hade roligt och nu får det fan bli fest snart igen!

Therese och Frida på festen!

precis kommit hem

Nu sitter jag hemma med en hamburgare framför mig som inte är så god längre. Jag funderar på att lägga mig, fast vem behöver sömn? Nu har jag sovit tre timmar på 48 timmar, det är ju riktigt bra om jag får säga det själv.

Nu ska jag ta bort mitt smink, slänga ut min mat som jag inte ätit och sen ska jag krypa ner under täcket. Ska läsa lite i en bok som jag håller på med just nu.

Hoppas att er kväll har varit bra, jag kommer berätta mer om min imorgon (senare idag eftersom klockan är över tolv)

ciaó

sitter och pimplar vin

Nu sitter jag hemma hos Therese och dricker lite smultronvin. Jag är på pepp-humör men jag är nervös. Nu ska vi packa ihop allt och sen ska vi iväg.

Vad ska alla andra göra ikväll?

Dagens outfit 17 oktober -09

Då är det dags för fest nummer två. Det ska blir roligt, men nu är jag sjukt nervös. Det jag funderar på nu är om jag ska ha röda läppar eller inte, men jag tror att det blir rött idag. Jag ska ändå inte kyssa någon, haha. Men annars så ser det ut såhär för kvällen:
Jeansleggins - Lindex
vit klänning - MQ
grön kofta - H&M
röda och vita skor - Skonsam (ej med på bilden)


som en hösäck

Just nu känner jag mig som en riktig hösäck. Jag orkar inte röra mig men kroppen vill inte sitta still heller. Jag orkar inte göra mig klar även om jag måste gå till Therese och ungefär 1½ timme. Vi har bestämt att jag ska komma hem till henne, vi ska ta ett glas vin/öl och sen ska vi åka ut till Hedeskoga tillsammans. Eftersom Therese och jag har köpt något tillsammans så känns det bra om vi kommer tillsammans också. Jag vet inte om Frida också ska åka med oss ut.

Vi ska vara i lokalen sex, då bjuds det på mat. Senare kommer fler folk och då börjar festen. Det kommer säkert bli väldigt trevligt, fast just nu känner jag inte alls för det. Jag får bita ihop och fira Sanne, även om jag bara vill lägga mig nu. Det är bara att bita i det sura äpplet som man brukar säga. Fast om jag inte alls mår bra så kommer jag inte stanna så länge, någon timme kanske. Det jag är mest nervös över är att släkten också kommer och jag har aldrig träffat dem. Hoppas det går bra!

Nu ska jag ta mig i kragen och välja ut vad jag ska ha på mig. Sen måste jag ta en snabbdusch för jag känner mig lite oren, sminka mig och fixa mitt väldigt risiga hår.

btw så har jag funderat på att klippa håret väldigt kort, som på bilden. Sen skulle jag vilja permanenta det, men det sliter för mycket på håret. Skulle jag passa i det?
På bilden så har jag satt upp det långa håret så bara mitt korta hänger framme. Jag har inte klippt det så kort innan.

gårdagen är oförglömlig


det är väldigt dålig kvalité på klippet, men så är det när klockan är tre på morgonen, smultronvinet är slut och alla lampor är släckta. Fast denna video står för hela gårdagen, för det var precis så det såg ut. Matilda dansade runt och var i sin egen lilla värld. Jonatan var en god värd och underhöll alla. Jag satt och pimplade lite vin. Emmylie "schtekte" (ett internskämt) med Dennis.

Det var nog det bästa med hela festen - att Dennis var där. Jag har inte träffat honom sen min födelsedag (31 juli) för han har börjat plugga i Gamleby. Jag förstod inte riktigt hur mycket jag har saknat honom, men det var verkligen roligt att träffa honom. Även om 'the brat' har tagit över honom så är han ändå samma Dennis. Sen var det så underbart att se hur glad Jonatan blev och hur de flöt in i samma banor som innan - de levde som om varje andetag var det sista.

Det blev mycket dans, många nya ansikten, en dusch eller två, någon enstaka nakenchock och få tårar - precis som det ska vara på en fest. Det enda jobbiga var hemresan; två timmar med tåg och ingen sömn. Jag somnade 30 minuter på en av sofforna på festen men annars så har jag varit vaken hela natten. Nu när jag kom hem så har jag sovit tre timmar, det är kanske inte så mysigt men jag måste göra mig klar för nästa fest.

Det var inte den bästa festen jag varit på, men det var absolut inte den sämsta. Det var riktigt mysigt att bara sitta och lyssna på musik samtidigt som vi umgicks. Det slutade med att Dennis och Jenny halvsov i en soffa, jag halvlåg i min hörna och Maxi, Emmylie, Per och Jonatan satt i andra hörnan av soffan och sov/flummade/pratade. Det var en riktig fin fest, eller "det är bra grajjor" som Emmylie skulle säga.

Ja, det skulle jag verkligen göra om igen. Fast då skulle jag tagit bort lite folk från festen, satt till andra och pumpat med lite mer dansmusik. Då hade festen blivit legendarisk!

Tack till alla för en trevlig kväll, natt och morgon. Det bästa var när jag fick min frukost på Pressbyrån i Malmö innan vi satte oss på tåget till Ystad.

precis hemkommen

Nu ska kläderna av, sminket bort och sen ska jag sova. Kom precis hem från en ganska sjuk natt i Helsingborg utan sömn. Därför ska jag sova någon timme nu, efter det så blir det handboll med pappa tror jag. Ikväll ska Sanne firas vilket ska bli riktigt roligt. Man fyller bara 20 en gång :)

Nu väntar drömmarna!


Dagens outfit 16 oktober -09

Just nu är jag jäkligt stressad men ni får iaf en dagens outfit. Såhär ser jag ut ikväll!

svarta leggins - Lindex
grå klänning - Ellos
grön kofta - H&M
smycken - H&M


planering inför kvällen

Förra inlägget blev väldigt långt, men jag kände bara för att få ur mig allting innan jag ska göra mig klar för ikväll. Nu ska jag duscha, sminka mig, välja kläder och packa ner alla mina saker. Det är själva klädesvalet som ger mig ångest - jag har ingen aning om vad jag ska ha på mig. Det kommer sluta med att jag drar ut alla mina kläder från garderoben och sen kommer jag rota igenom allt tills jag hittar något som är "helt okej". För just nu finns det inget fint bland mina kläder, så jag får ta det näst bästa.

Jag känner mig lite stressad och jag hoppas att jag hinner med allt. Det är alltid såhär; jag har hela dagen på mig men jag gör inget förrän i sista minuten. Fan också, nu måste jag verkligen börja göra mig klar. Hoppas bara att kvällen blir bra.

Vad ska alla andra göra ikväll?

a nonbeliever

För vissa så är det en självklarhet - det finns en för alla. För sådana som mig, som har blivit sårade av kärleken allt för många gånger, har gett upp. Att tro på kärlek är som att tro på Gud, man tror på något som egentligen inte finns utan som man skapar själv. Precis som vi alla har en egen uppfattning om vem Gud är och hur han ser ut, så har vi alla en olik syn på kärlek. Jag tror inte på Gud - jag tror inte på kärlek.

Kärlek är som en sjukdom, den nässlar sig in och infekterar hela kroppen. Man går och tänker på den man håller kär hela tiden och allt annat blir över. Man kan inte fokusera på det som man ska göra utan man lever i ett hav av rosa moln - jag vet för jag har själv upplevt det. Jag vill inte låta som en bitterfitta, men jag har beslutat att istället för att ta chansen och kanske hitta något fantastisk så har jag slutat leta efter det. Kärlek är inte längre något jag behöver, det är inget som får mig att må bättre - det ger mig ångest.

Det finns tusen kärlekssånger om par som hittat varandra och lever lyckliga. Det finns ännu fler låtar som handlar om människor som får deras hjärtan krossade. Alla tårar som fallit för att någon gjort slut och alla lustfulla tankar som finns för att man inte vågar berätta för den man tycker om hur mycket den betyder - allt för att inte bli sårad. Jag tror att ungefär 40% av världens befolkning just nu går och är olyckligt kära.

En kille som förälskat sig i grannen som är gift, läraren som tycker om den 30 år yngre eleven, biträdet i affären som kollat in killen som kommer in dagligen, killen som går in i affären enbart för att kolla in biträdet som han tycker är den vackrast kvinnan i världen, pojken som gillar flickan som alltid sitter på gungan på lekplatsen, kvinnan som är kär i mannen som lagar hennes bil - som tycker om henne tillbaka.
Alla är olyckliga för de vågar inte visa vad de känner. De går dag ut och dag in medan de tänker på den som får hjärtat att slå ett extra slag och skapar fjärilar i magen.

Precis som alla andra idioter så är jag olyckligt kär. Jag tycker om någon men jag vågar inte säga det för jag vill inte förstöra den relation vi redan har. Det bildas fjärilar i magen, mitt hjärta slår snabbare när jag pratar med honom, han har huvudrollen i mina drömmar och enligt mig så är han helt fantastiskt. Fast jag intalar mig själv att jag inte tror på kärlek - det är bara trams. Och jag lever vidare - precis som om han inte får mig att må så mycket bättre än vanligt varje gång jag hör från honom.

Cause you know – love, it's too hard to break.
Love, aint nothing you can take,
it's a little thing we make 

Would you hate me if I said I know,
you'd enjoyed the show?
Here's to you, love when you needed it most.
- Elin Ruth Sigvardsson feat. Lars Eriksson

mötet gick riktigt bra

Jag har ju glömt att berätta om mitt möte som jag hade innan idag - angående en praktikplats. Det gick riktigt bra! Hon jag pratade med var väldigt trevligt och tillmötesgående, så vi kom överens redan från början. Vi pratade om när jag ska börja och hur mycket jag ska jobba. Hon ska skriva scheman och så, sen ska hon höra av sig till mig senare. Jag är väldigt nöjd. Om jag har tur så börjar jag den 25 november.

Eftersom det gick så bra så unnade jag mig en fika på Espresso house. Det är lika roligt varje gång jag kommer dit nu eftersom de känner igenom mig. Mannen som jobbar där, skitsnygg och äger nog stället, är där nästan varje gång och jag ser riktigt på honom hur han känner igen mig. Även om där kommer in 100 människor om dagen minst så vet han vem jag är. Det beror kanske på att jag är där nästan varje dag.
Sen kom Emmylie och joinade mig, så det blev en riktigt trevlig fika.

Ett bra möte!
En bra fika!
En riktigt underbar kväll?
ja, vi får se hur det går. Just nu kan jag inte sluta le.

dans, dans, DANS!

Jag vill citera en av min favorits låtar, för den säger det bäst!

Och jag var full och jag var dum och jag ramla på allt
Och jag föll för nån på en fest nånstans
Och det skulle ju va dans, dans, dans!


bild från en 20:års fest förra året. Då hade jag längre hår och Amanda försökte peppa med mig!

nu är jag riktigt pepp!

Just nu sitter jag och lyssnar på en massa pepp-musik. Lite Håkan, Snook, Hockey, Justin Timberlake och några andra låtar som får blodet att pumpa extra snabbt. Ikväll är det Helsingborg som gäller och vi ska ta staden med storm. Det ska bli riktigt roligt: fyllt med goda drinkar och en massa umgänge. Jag var inte så exalterad innan, men nu jäklar så kan jag inte sluta dansa. Jag står mitt på golvet och dansar en riktigt nördig dans, fast jag älskar det!

Jag hoppas verkligen att kvällen och natten ska bli fantastiskt. Fast det blir precis vad man gör den till och efter några glas smultronvin så kommer jag må riktigt bra!
Det kommer bli dans, utgång och många drinkar. Allt för att kvällen ska bli så perfekt som möjligt. Emmylie och jag åker dit med 18.10 - Jenny ska också åka med oss. När vi kommer till Malmö så ska vi byta tåg och träffa en vän som jag inte sett på länge. Efter det så bär det av till "the partytown" för förfest och sen utgång.

Tåget avgår 05.30 hem och det ska vi sitta på. Sen går det igång igen eftersom jag ska på 20:års fest imorgon. Detta innebär att jag inte kommer sova på 36 timmar, fast det gör inget för det är då man har som roligast!



fy farao vad jag är nervös nu.

Om fem minuter så ska jag göra mig klar och gå till bokhandeln i stan. Väl där så ska jag prata med en kvinna om en möjlig praktikplats för mig. Därför är jag just nu så nervös att jag knappt kan sitta still. Jag känner bara att det kommer gå jättedåligt och jag kommer inte få praktiken. För även om jag inte tjänar pengar på det så är det ändå något att göra om dagarna.

Jag är väldigt rädd att jag inte kommer göra ett bra första intryck, men jag pratade precis med Terese på msn och hon skrev:
"äsch, det kommer bli bra! du pratar alltid så bra och avslappnat, även med folk du inte känner! Det har jag tänkt på. Att när vi är i affärer och sånt så pratar du med personal på ett så öppet och trevligt sätt så de blir jätteglada! Du är väldigt bra på första intryck!"

Det gjorde hela min dag, för det är inte bara praktikplatsen jag är nervös för. Ikväll ska jag på inflyttningsfest i Helsingborg och jag känner kanske fem på festen, alla andra är främlingar och jag tycker inte om att göra första intryck. Det känns som om jag är väldigt dålig på det, men Tereses kommentar om just det fick mig att må mycket bättre. Så nu ska jag gå med huvudet högt och positiva tankar, sen får vi se vad som händer. Går det bra så ska jag fira med en fika på Espresso house i min ensamhet!

over and out

Dagen och kvällen är över, de flesta i denna tråkiga stad har gått och lagt sig. Jag är en av de få som sitter uppe med en massa tankar som inte försvinner. Ikväll behöver jag verkligen sömn för imorgon ska jag till bokhandeln i stan och prata med någon om en möjlig praktikplats. Eftersom jag inte gör något annat om dagarna så är jag tacksam för vad jag får. Just nu vill jag bara göra något om dagarna, inte bara gå hemma och ha tråkigt.

Jag vill göra ett bra intryck och därför vill jag vara utvilad och glad. Därför ber jag om två saker.
1. Mycket sömn så jag kommer upp i tid imorgon bitti.
2. Inga mardrömmar, då börjar dagen dåligt och då kommer hela dagen vara förstörd.

Nu ska jag sova, ska inte läsa ikväll för jag är så pass trött att jag nog kan somna om tjugo minuter. Vissa tänker kanske att det är lång tid men jag brukar ligga vaken minst en timme innan jag somnar.
Så; borsta tänderna, bädda sängen, plocka fram kläder till imorgon och sen sängen!

God natt & dröm sött!

myskväll ännu en gång

Nu ska jag hem till Therese och ha lite myspys med henne. Jag har skrivit i tidigare inlägg att vi träffas lite då och då, lagar mat, umgås och skrattar tills vi svimmar. Det ska bli ännu en sådan kväll nu ikväll. Fast det kan inte bli försent, jag ska nämligen iväg imorgon bitti och göra en grej. Fast det får jag berätta mer om sen för jag hinner inte nu. Pappa ska hämta upp mig för han ska köra mig till Therese, sen går jag hem.

Detta innebär att jag absolut inte får glömma att packa ner min ipod för jag kan inte gå hem utan min musik. Lite Håkan, Lars, Lily och Erik, ja bättre kan det nog inte bli.

Vad ska alla andra göra ikväll?

dubbelt upp

Idag har verkligen varit en bra dag. Först stan med Therese och Emmylie - fika på Snuggles. Sen var jag på stan med pappa - fika på Espresso house + lite inköp. Ja, det har varit en bra och trevlig dag. Vi hittade en födelsedagspresent till kompisen på lördag men det var fan inte lätt. Vi tittade nog på hundra olika saker innan vi bestämde oss för det vi tillslut köpte.

Sen köpte jag själv lite saker. Två par örhänge, en bok och ett halsband, sen tänkte jag köpa en klänning från MQ men den satt inte perfekt och jag köper inte en klänning för 400kr om jag inte älskar den.
+ att det blev lite förfriskningar till imorgon. Då ska jag och några andra ta Helsingborg med storm :)

Emmylie på Snuggles

jag på Snuggles, Emmylie ville ta ett foto på mig.

pappa på Espresso house

Dagens inköp

on the road again

Nu ska jag gå och möta upp Therese och Emmylie och sen får vi se vad som händer. Vi ska köpa present och kanske ta en fika. Vi ska följa vägen dit den går helt enkelt. Senare på eftermiddagen så ska pappa och jag göra ett ärende i stan. Vi ska kanske köpa en klänning om jag hittar någon och sen ska vi skaffa lite förfriskningar till festen imorgon. Jag ska på inflyttningsfest i Helsingborg, men det får jag berätta mer om sen.

ciaó♥

förresten, vad ska ni göra idag?


Dagens outfit 15 oktober -09

blå- och vitrandiga skor - Skopunkten
Svartgråa jeans - Lindex
svart linne - Gina Tricot
Svart tunika - Kappahl
vitlila halsduk - Lindex


Oden är också med på ett hörn :)

vilken morgon...

Jag har nog aldrig varit så stressad som jag var för ungefär fem minuter sen. Jag vaknar, hittar inte mobilen och tänker: "Vad fan! Vem har tagit den?!". När jag sen reser mig upp så ser jag att jag har sovit på den. Jag kollar mobilen och ser att klockan är 10:20. Jag skulle träffa Therese och Emmylie 10:30. Jag får panik, skickar svar till Therese för hon har skickat sms till mig, sen skickar jag ett till Emmylie för att se om vi kan skjuta fram tiden en halvtimme.

Som tur är svarar båda, så vi ska träffas 11 istället. Jag måste säga att ibland är jag väldigt tacksam för dagenas teknologi. Även om jag ibland hatar min mobil så är jag glad att den finns där som en nödutgång, ifall man försover sig eller något liknande. Sen är jag även glad att jag har vänner som förstår att man behöver flytta tider lite då och då.

Nu kan jag lugna ner mig och göra det jag ska i min takt. Fast det måste ha sett roligt ut när jag sprang runt här hemma med en telefon mot örat (ringde pappa), en telefon i handen (sms:ade med Therese och Emmylie) och sen med linnet halvt över huvudet och byxor som hängde i knävecken. Det måste verkligen ha varit en konstigt syn, tur att jag är ensam hemma!

sängen väntar

Ännu en dag är över och ännu en natt väntar. Just nu är jag inte speciellt trött, fast jag ska lägga mig och läsa lite - sen får vi se när boken hamnar på golvet och jag somnar in. Just nu så känner jag för att drömma mig bort, för jag vet precis vad jag kommer drömma om. Mitt hjärta slå lite extra snabbt och det känns som om jag har tusen fjärilar i magen - småkär kanske?

Imorgon ska jag på stan med Emmylie och Therese. Vi ska köpa en födelsedagspresent till en vän som fyller 20 på fredag och sen ska vi kanske fika, det återstår och se.

Har ni haft en bra dag idag?

ny fantastisk musik; Hockey - Mind Chaos

För en musikälskare som jag så är det helt underbart när något nytt släpps - med nytt så menar jag något som man inte har hört på länge i något sammanhang. Sen om det visar sig att man tycker om detta nya sound så är det bara ännu bättre. Det är precis vad Hockey - Mind Chaos är: ett nytt sound som jag älskar.

Det är svårt att förklara precis vad det är, men för mig så är det något i stil med "nu-är-veckan-slut-och-jag-är-trött-men-jag-känner-ändå-för-att-dansa"-musik. Det är inte riktigt 100% ös någon gång, men det är heller inte en lugn ballad som man hör i Eurovision song contest titt som tätt. Det är en blandning av ett bra groove och schysst musik. Tyvärr tror jag inte att det kommer bli någon långvarig succé, det är rockigt och bra men om man söker djupare så är det på samma gång lite intetsägande för många. Jag tror att många har glömt dem när det nya året kommer med en massa ny och spännande musik.

Min favorit är helt klart Learn to lose. Jag älskar sångarens röst i den låten och jag förälskade mig direkt från början i något som jag egentligen inte kan beskriva i ord. Det är som en dans när du tar ut rörelserna extra mycket bara för att visa hur mycket du älskar det.
Wanna be black är också en favorit av låtarna, den har en unik melodi som får mitt hjärta att slå lite snabbare och blodet att koka. Den har ett groove som gör att jag bara vill ställa mig upp och dansa till klockan fyra på morgonen, sen vill jag dansa lite till.
Song away har en riktigt bra text och i samband med den lite enklare och äldre musik så skapar det en kontrast som kan få vem som helst att bara sjunga med. Den är riktigt bra och jag kan lyssna på den om och om igen - fast så är det med alla låtar på albumet eftersom jag älskar det!


Hockey - Learn to lose

Hollow hill








Syskonkärlek av Katarina von Bredow

Det är förbjudet, hon får helt enkelt inte bli kär i honom - sin egen bror. Fast hon kan inte hjälpa det för hur mycket hon än försöker förtränga det så kommer det upp i tankarna hela tiden. Han är verkligen perfekt för henne och om han inte hade varit hennes bror så hade han varit "den rätta" för henne. Fast hon lever inte i en perfekt värld och han är hennes bror.

Amanda och hennes bror Ludvig är syskon och de älskar varandra. Fast inte som vanliga syskon älskar varandra utan de älskar varandra som man och kvinna. Efter många om och men så beslutar de sig för att ge efter för sina drifter och de inleder ett kärleksförhållande. Fast är det så lätt när de vet att alla andra är emot det och de måste hålla det hemligt?

Jag tycker att boken är väldigt konstigt och det var väldigt svårt för mig att känna mig berörd. Eftersom jag har två bröder så förstår jag inte riktigt hur det kan gå så långt. Jag skulle aldrig kunna bli kär i mina syskon, för mig är det helt obefintligt och äckligt på samma gång. Fast det är precis vad som händer i boken. Efter ett tag så börjar jag se Amanda och Ludvig som två människor och inte som syskon, detta gör att denna kärlekshistoria blir väldigt känslosam - lite Romeo- och Juliastuk på den.
När jag läser de tio sista sidorna så kan jag inte sluta gråta, speciellt de två sista sidorna är väldigt känslosamma. Jag vet inte men denna boken knäckte mig lite, dock så kan jag inte förklara varför eller hur. Det är en bra bok men det är inte riktigt min stil. Den blev bra när jag började se förbi hela syskon-grejen.

ta mig i kragen

Nu ska jag äta middag med mamma och Max (min lillebror), sen ska jag klä på mig och gå en promenad. Jag kan inte bara sitta hemma och ha tråkigt, därför ska jag ta på mig mina varma skor, min varma jacka och packa ner min kamera. Sen får vi se vad jag får ut av denna runda - ett lättat sinne eller kanske bara några halvfula foto?!

Jag behöver något annat att tänka på en stund, annars blir jag galen!

en tår som faller

Jag vet inte riktigt varför men denna dag har inte varit en bra dag för mig. Jag skulle göra en massa saker men det slutade med att jag har legat i sängen hela dagen och läst. Jag läste ut en bok idag - en bok som gjorde mig ledsen. Nu känner jag verkligen hur alla känslor bara krossar mig. Jag har svårt för att andas och det känns som om jag håller på att drunkna. Jag är på depp-humör idag.

Hopplösheten drar liksom över en och man vet inte riktigt vad man ska göra för att det ska bli bra igen. Därför tänker jag lägga mig i sängen igen och tycka synd om mig själv - kanske läsa ut ännu en bok. För något annat orkar jag inte göra, jag är för nedstämd för det.

Idag är det verkligen en "hata världen"-dag, fast ibland måste man ha sådana dagar för att kunna uppskatta alla bra dagar som man har.

ett skratt förlänger livet?

Om det verkligen är så, då är jag odödlig nu. Jag har kollat igenom lite videos jag har på datorn och då hittade jag en - när jag ser den så håller jag på att kissa på mig. Det är Emmylie och Elin som flummar en kväll när vi hade lite myskväll. Sedan tänkte jag för mig själv: "Ska jag hålla detta skrattfenomen för mig själv?" Svaret får ni i detta inlägg: Nej.

Så här är det; det är väldigt dålig kvalité, den är på sidan för jag kunde inte vända den och man borde nästan ha varit där för att fatta vad som händer. Fast jag kan inte sluta skratta och det är precis därför jag lägger upp den här.

Emmylie & Elin in action.

en kall morgon

Nu är jag äntligen uppe efter många om och men. Fast jag funderar på att krypa ner under täcket igen och läsa lite. Ska börja på en ny bok, vet dock inte vilken. Får se vad jag kan hitta på mitt nattduksbord.

Idag så har jag en del att hitta på. Jag ska till biblioteket och lämna tillbaka några böcker, sen måste jag gå till videobutiken och lämna tillbaka en film. Efter det så ska jag gå en promenad och städa rummet, sen får vi se vad som händer. Känner att denna dag kommer vara en lång och händelselös dag - fast det gör inget.

Nu fryser jag, så nu ska jag krypa ner i sängen igen. Vi hörs!

GOD NATT!

Nu ska jag krypa ner under mitt varma täcke och sova några timmar. Jag är utmattad och kroppen orkar inte med mer ikväll. Imorgon är en ny dag och då börjar mitt nya "liv". Jag får berätta mer om det imorgon, då jag även ska städa mitt rum och fixa lite saker inför vintern - plocka fram varma vantar, mössor och halsdukar. Ja, det kommer nog bli en väldigt bra dag imorgon.

Jag hoppas att alla har haft en bra dag & nu säger jag god natt!


Över ytan av Kate Cann

Hur ska livet kunna gå vidare?
Hur ska jag kunna leva utan honom?
Vad är kärlek utan den man älskar?
Är livet över nu?


Även om Colette vet att det är bäst om Art inte finns i hennes liv längre eftersom de inte vill samma sak, så kan hon inte glömma honom. Han finns där hela tiden i hennes tankar och varje gång hon tänkter på honom så svämmar tårarna över. Hon vill bara glömma honom och även om hennes familj och vänner vill hjälpa henne så är det inte lätt. Sen när han helt plötsligt dyker upp igen så blir hon helt ställd. Vill hon ha tillbaka honom eller är det över?

Detta är tredje och sista boken i en triologi av Kate Cann - detta är sista delen om Colette och Art. Den handlar mycket om hur man handskar med ett krossat hjärta och hur man går vidare även om man kanske inte vill det - men man måste. Den skildrar en blandning av sorg, galenhet och kärlek. En blandning som kan vara farlig men perfekt om det görs på rätt sätt.
Boken är bra, men inte lika bra som tvåan som är min favorit av böckerna. Jag tycker att slutet är väldigt avklippt och även om jag förstår det så vill jag inte att det ska sluta så. Det är precis som om det saknas en bok, det behövs en bok till för att berätta vad som händer sen. Fast så är det kanske alltid, man vill sluta gissa och läsa vad som händer sen.
Jag rekommenderar alla tre böcker för de är väldigt bra och jag tycker verkligen att man ska läsa dem om man behöver lite kärlek. Jag behövde läsa om kärlek och nu mår jag lite bättre.

middag med trevligt folk

Ikväll åt jag middag hemma hos Emma. Det blev köttfärssås och spagetti och det var riktigt gott, fast man ska inte förväntas sig mindre när det är Emma som gör maten (hon gick hotell och restaurang på gymnasiet). Det var både vitlök, lök, morötter och svamp i köttfärsen fast det sistnämnda plockade jag bort eftersom jag hatar svamp.
Det var en riktigt mysig middag som jag, Emma och Therese hade. Vi tände ljus, dukade fint på bordet och bara njöt av den goda maten och det trevliga sällskapet.

Efter maten lyssnade vi på musik, pratade och sen kom Frida också och 'joinade' oss. Det har varit en riktigt underbar kväll. Jag har haft roligt och vi har planerat ganska mycket. Kan inte berätta om planerna nu eftersom det kanske inte bli av, men det handlar om en möjlighet till födelsedagsfest. Det kommer bli en sjuk och konstig kväll - det känner jag på mig. Och det är precis som Therese brukar säga: "Det är jäääävligt!"

det vattnas i munnen:


Djupt vatten av Kate Cann

Jag känner det - det är helt rätt.
Jag vill ha honom, jag vill lita på honom och jag vill känna honom så nära som möjligt.
Han finns i luften jag andas, i rösterna jag hör och i mina tankar hela tiden.
Jag vet att jag vill, nu är bara frågan om när.
När är det rätta tillfället?

Colette vet att Art är den rätta för henne och hon vill att de ska komma varandra så nära man kan - psykiskt och fysiskt. Dock så dras hon mellan vännerna och Art då de inte kommer så bra överens. Nu vet hon att hon är redo för sex, men hon vet inte när det ska hända eller var. På samma gång så pågår det en inre strid hos Colette eftersom det känns som om Art inte är lika djupt förälskad som hon.

Detta är andra boken i en triologi av Kate Cann. Nu fortsätter historien om Colettes och Arts kärlek. Nu vill hon skapa en djupare relation med honom och det innebär en sak: sex. Hon känner sig redo och hon är verkligen kär i Art. Han är den rätte för henne.
Denna bok är precis lika bra som den första, om inte bättre, fast det händer ännu mindre i denna än vad det gör i den första. Vad jag menar med "händer" är att det inte är några radikala krig, mord eller liknande. Det finns helt klart en dynamik mellan Colette och Art som skapar en bra historia. Slutet är det bästa enligt mig, det är då jag gråter och jag kan inte sluta att bli berörd.
Har man läst ettan så måste man läsa denna, för den är riktigt bra. Jag tycker att denna är bättre än ettan. Jag skulle kunna tänka mig att läsa om den enbart för att leva genom andra när det gäller kärlek. En riktigt bra bok!

fikastund med Therese och Emma

Ännu en fika, ännu en trevlig eftermiddag. Jag måste säga att jag verkligen älskar de fikastunder jag har med mina vänner. De är så lugnande och roliga att jag alltid är glad när jag går hem efteråt. Det är precis vad jag behöver nu - något annat att tänka på förutom min dystra framtid.

Idag så var jag och fikade med Therese och Emma. Det blev en chai-latte och en macka till lunch, sen en chai-latte till som efterrätt. Espresso house är mitt nya favoritställe, jag älskar att fika där. De har goda saker och man kan både sitta ute och inne. Idag var det en bra dag för att sitta ute, solen sken stora delar av tiden så man höll sig hela tiden varm.

Jag har nog inte skrattat så mycket som jag gjort idag. Herregud, vi satt på fiket och skrattade hela tiden åt saker som egentligen inte var roliga. Fast det är de stunderna som räknas - när man kan har roligt utan att behöva anstränga sig.

Emma och jag på Espresso house

Therese värmer sig i filten.

Emma flummar och hennes hår är ju riktigt fint på denna bilden, haha

Fråga mig inte vad jag håller på med för jag har ingen aning. Ibland blir allt bara så konstigt och så fångas det på bild.

Dyk i av Kate Cann

Han gör mig helt knäsvag - kroppen, rösten och sättet han rör mig.
Jag kan inte sluta fantisera om honom, om min egen personliga halvgud.
Han har verkligen allt och jag skulle göra vad som helst för honom.
Han gör mig helt galen och jag tycker verkligen om honom.
Han är mitt allt.


Colette(Coll) drömmer om honom, killen som hon ser på badhuset varje torsdag. Han har verkligen allt och när hon hör hans röst så är hon helt såld - han(Art) är perfekt. Sedan visar det sig att känslorna är besvarade och Coll blir överlycklig. Fast allt är inte riktigt som hon trodde när han hela tiden vill att de ska komma närmare varandra fysiskt. Hon känner sig inte redo för det medan det verkar som om det är det enda han vill.

Detta är första boken i en triologi av Kate Cann. Den handlar om kärleken mellan Colette och Art, två människor som ser väldigt olika på förhållande, kärlek och sex. Jag tycker att boken är väldigt bra - lättläst men bra. Jag har alltid tyckt om böcker som innehåller mycket kärlek, vilket denna gör. Dock så händer det kanske inte mycket i boken. Man följer Colettes liv, men det är en ganska enspårig berättelse. Fast för mig så gör det ingenting för den fokuserar på det jag vill läsa om: kärlek!
Jag tycker väldigt mycket om den och jag rekommenderar den verkligen till de som tycker om att läsa och kärlek och ungdomsförälskelser.

spontant möte

Therese hörde precis av sig och frågade om jag ville träffa henne och Emma. Så nu ska jag bara ta på mig skor och jacka, sen bär det av till Espresso house där vi ska ta en chai-latte. Eller jag får se vad jag vill ha, är just nu väldigt hungrig och jag orkar/hinner inte laga till något innan jag ska sticka. Därför blir det kanske en varm macka också - om jag har råd.

Nu måste jag verkligen sticka, är snart sen som vanligt. Jag har funderat på om jag ska ställa fram alla mina klockar tio minuter så att jag kommer i tid någon gång, haha. Bra idé?

Vad ska ni göra en vacker och solig dag som denna?

Dagens outfit 13 oktober -09

svarta leggins - Lindex
svart kjol - Lindex
viss baslinne - Ellos
vitt linne med tryck - Monki
kort grön kofta - H&M

håret uppsatt i en slarvig knut
guldiga örhängen - Chrispa
guldigt halsband - mormors med hennes olika berlocker

ibland vet jag inte ens själv vad jag håller på med.

Fråga: Vilken normal människa läser tre böcker på en dag och ligger uppe till 05.16 enbart för att läsa ut en bok?
Svar: Jag och precis därför så kan man ifrågasätta min mentalitet när det gäller vissa skaker.


Jag började på första boken i en triologi av Kate Cann igår morse, när jag hade läst klart den så ville jag bara läsa mer så jag började på andra boken direkt. Jag läste lite på bussen igår och sen läste jag när jag kom hem. Jag var klar med den vid 11 så jag bestämde mig för att börja på den tredje boken också. Det slutade med att jag läste ut den också och när jag tittade på klockan så var den 05.16. Det enda jag kunde tänka på var hur bra böckerna var och att jag ville läsa om dem en gång till. Fast mitt sunda förnuft sa till mig att lägga mig.

Tänk att man kan bli så inne i en bok att man inte vill sluta läsa den. Innan har jag inte förstått det eftersom jag inte tyckt om att läsa så mycket, men nu förstår jag precis hur det är. Jag minns när Sålänge vi båda andas av Stephenie Meyer kom ut. Jag köpte den på förmiddagen, skolkade från sista lektionen och sen gick jag hem och läste. Jag åt inget, jag gick knappt på toa och mamma började bli orolig.
Jag hade läst ut den halv fem på morgonen, sen gick jag till skolan utan att sova en blund. Jag var helt besatt av hela Twilight-konceptet (det är jag fortfarande) och jag kunde inte tänka på annat än det.

Ja, böcker kan göra mycket för en människa - de har fått mig att börja tro på kärlek igen.

HEJA IFK YSTAD!

Var ju på handboll igår och det var riktigt roligt. Vilken energinivå, vilket folk och vilken vinst! Ja, det var verkligen värt att följa med för jag hade riktigt roligt. Bussen avgick från öp-hallen och vi var ungefär 40 personer på bussen. 50 minuter senare var vi inne i hallen och spelarna kom ut. Jag måste säga att det inte enbart är spelet som lockar när det gäller handboll - spelarna är inte så tråkiga att titta på heller, haha.

Första halvlek var inte Ystads halvlek. Inget funkade och målvakten hade riktigt stor otur. De låg under med 13-11 och det kändes verkligen som om segern var väldigt långt borta. Fast i andra halvlek så bytade Ystad målvakt och spelet kom igång mycket bättre. Enligt mig så var målvakten, Åkesson, bäste man på plan och utan honom så hade de förlorat. Nu blev det vinst: 27-23 till Ystad. GRATTIS!

Bussturen hem var riktigt rolig, alla var glad och peppade över vinsten.
Var väl hemma vid tio efter en helt underbar kväll. Pappa och jag pratade om att följa med fler gånger.

jag innan vi åkte

IFK Trelleborg i timeout.

nyvaken och yr

Ibland så känns allt omöjligt - har ni inte känt så någon gång? Man vaknar och vet att man har en massa saker att göra men man orkar inte gå upp. Eftersom jag varit vaken hela natten så har jag sovit bort största delen av dagen. När jag vaknade halv ett så visste jag att jag var tvungen att gå upp. Medan jag var yr och nyvaken så hade mamma sagt till mig att gå ut med Oden vid lunch.

Jag stiger upp, klär på mig och vill bara bli osynlig. Man känner sig så ofräsch och man vill verkligen inte gå ut.
Så kände jag när jag vaknade och då kan det se ut såhär när man försöker söra sig osynlig:

osynlig?

handboll ännu en gång

Pappa är påväg, jag har packat allt och kämparglöden är framme. Snart bär det av med bussen till Trelleborg för att se IFK Ystad vinna - eller jag hoppas på det. Det ska bli en trevlig utfrykt och jag tar med mig en bok för att fördriva tiden på bussen. Jag har börjat läsa Kate Canns böcker nu. Har läst den ena idag, så nu ska jag börja på den andra. Jag måste säga att de är verkligen bra. Nu ska jag bara läsa ut de två andra i triologin, sen ska jag och Stahaijna (Elin) ha ett "serious talk" om just böckerna. I can't wait.

Nej nu måste jag verkligen göra klart det sista innan vi ska sticka. Den stora frågan är dock: Vilken jacka?
Det kommer vara varmt i hallen och det är inte skönt att sitta ihoppressade med annat folk och bära på en stor vinterkappa. Fast utomhus är det ganska kallt och då vill man inte gå i sin vår/sommar/höst-jacka som man lätt kan börja frysa i. Det blir nog en kombination - liten jacka + stor halduk, mössa och vantar!

Vad ska alla andra göra en kväll som denna?

Dagens outfit 12 oktober -09

svarta leggins - Kappahl
svart volangkjol - Lindex
vitt linne med tryck - Monki
cerise kofta - Lindez


lunch och sen vila

Nu ska jag göra lunch, blir nog vårrullar, och sen ska jag lägga mig och vila lite. Mår inte riktigt bra - har en extrem huvudvärk som spökar. Så om jag äter lite och vilar huvudet så hoppas jag att det blir bättre. För ikväll är det handboll som gäller (igen!). Idag är det IFK Ystad som spelar och de ska möta Trelleborg, i Trelleborg. Pappa och jag har därför bestämt att vi ska åka med bussen dit, en som är beställd för IFK-supporters. 150kr/person - inklusive inträde. Det är ett helt okej pris tycker jag, så därför ska vi åka med den. Den avgår 17.45 från Ystad.

Detta innebär att det blir pappa och 30 främmande män + jag. Haha, det kommer bli roligt att se hur detta slutar. Jag känner i.a.f två på bussen: pappa och en vän. Så jag kommer inte vara helt ensam om det nu skulle visa sig att alla andra är lite smått "retarded". Jag tycker faktiskt att detta ska bli roligt, jag behöver komma bort lite även om det bara gäller en kväll. Sen har pappa och jag alltid så roligt när vi gör saker tillsammans - ibland kan jag inte sluta skratta.

Vad ska alla andra göra idag?

R.I.P Trez

Jag kände henne inte personligen men jag har vänner som gjorde det. Jag vet hur mycket de sörjer denna tragedi just nu, för det är precis vad det är - en tragedi. Att vara på fel plats vid fel tidpunkt kan hända vem som helst men det resulterar oftast inte med mord. Tyvärr så var det just vad som hände nu. Trez West Persson blev tagen från denna värld allt för tidigt och jag beklagar verkligen sorgen för de som är inblandade - familj, vänner och andra som kände Trez.

Jag har förlorat en vän, men det var av naturliga orsaker. Han hade cancer och vi hade tid för att säga farväl medan detta skedde så oväntat och snabbt att ingen hann reflektera över det. I en artikel i Aftonbladet så skriver de att polisen ännu inte har hittat förövaren, men de letar och tror att de snart kommer hitta den som begick detta hemska brott. Nu är det bara att vänta och hoppas på att rättvisan ännu en gång gör att de hittar mördaren.

R.I.P Trez

bild från Aftonbladet

låtar som berör

Jag tror att alla har minst en låt som gör att man blir lite mer emotionell, som plockar fram det innersta ur en. Det kan vara en låt som påminner om något, som spelades när något speciellt hände eller där man minns texten väldigt tydligt för det får en att komma ihåg något viktigt som hände just då - rätt låt vid rätt tillfälle helt enkelt. Sen finns det de som inte minns varför just den låten betyder så mycket men lika förbannat så känner man hur känslorna svämmar över lika mycket varje gång när man hör denna speciella låt.

Jag har en del sådana låtar, som på olika sätt får mig att missas exakta tidpunkter i mitt liv. Vissa är glasklara medan andra låtar minns jag inte varför just de berör mig så mycket. Fast varje gång jag hör dem så rör det upp en massa känlor inom mig och ibland slutar det t.o.m med att jag fäller en tår eller två.

En sådan låt är Goodbye my lover av James Blunt. Detta är precis en sådan låt som uppstod från ingenting, inget minne som jag kan plocka fram och analysera isönder. Jag vet bara att varje gång jag lyssnar på denna låt så blir jag ledsen, kroppen ger liksom upp och jag orkar inte kämpa emot nedstämdheten.
Make love in this club av Usher är också en sådan låt men skillnaden är att jag minns precis varför den berör mig så mycket. Första gången jag föll för någon så spelades den låten. Jag minns allt: datum, dofter, händelser och framför allt känslorna som fick mig att må bra. Jag kände mig verkligen vacker den kvällen. Så varje gång jag lyssnar på den låten så pirrar det till lite i kroppen och det börjar bildas fjärilar i magen. Enbart p.g.a en låt!

En del låtar berör väldigt mycket, de speciella låtarna som man aldrig kommer glömma. De är inte många men det är guldklimparna bland sandkornen - lite bättre och lite vackrare.

Har ni någon låt som verkligen berör er?

Wallander var inte alls lika bra på engelska.

Igårkväll var jag hemma hos en vän och såg Wallander - sidetracked som gick på tv4. Det var den första engelska Wallander som gjorts. Handlingen var helt okej, skådespelarna var helt okej och hela konceptet var helt okej - dock så är de svenska mycket bättre.

Först trodde jag att det skulle vara "Innan frosten" som är den första svenska Wallanderfilmen, men sen blev jag förvirrad när jag insåg att det inte alls var så. Min vän tyckte precis likadant som jag, han förstod inte heller vilken film det var. VI trodde båda att målet med de engelska filmerna var att de skulle göra om de svenska som redan har kommit - tänk så fel vi hade. På samma gång så beror det ju på om man har läst böckerna eller inte, för då hade man kanske inte blivit så förvirrad. När jag kom hem så sa mamma att hon har läst den boken men hon mindes inte riktigt vilken det var, fast hela storyn var bekant.

Ja den filmen var inget att hurra för och om de andra är likadana så kommer jag nog inte se dem. Det roligaste i hela filmen var när de filmade på Beijersgatan och jag skriker ut att min kompis bor granne med det huset där de filmade. Haha, herregud tänk hur roligt man kan ha för ingenting.

Såg ni Wallander igår?
Tyckte ni att den var bra?

ännu en vinst till YIF

Nu har jag kommit hem efter handbollen och det är bara att säga Grattis till YIF. Efter en jämn och ganska dålig match så vann YIF mot GUIF. Jag vet inte riktigt om de förtjänade vinsten, dock så förtjänade inte det andra laget den heller. Det kunde ha gått hur som helst men nu hade YIF tur och gick därifrån som vinnare.

Hela spelat var tråkigt i allmänhet och det var ingen större klass på spelet. Båda lagen hade en del riktigt snygga och finessaktiga anfall men det var det enda. YIF kan spela mycket bättre, det har de bevisat, men idag så fanns inte riktigt den glöden där som skapar fina chanser och många mål. Fast idag så behövde de inte det - de vann ändå. Grattis!!

Såhär såg spelet ut ungefär 90% av tiden. Väldigt tråkigt och inte mycket spel. Det kändes mer som "kast med liten boll"
btw, det är väldigt dåligt kvalité på klippet men det får ni ta.

Grattis Kim!

Grattis Kim!
Min storebror fyller 29 år idag och det firar vi inte alls. Nej, det är verkligen så att vi inte ska fira det. Han är iväg på en bokmässa med jobbet så det blir inte ens en födelsedagsmiddag. Mamma sa att vi får ta det någon dag nästa vecka.

jag & Kim på fotboll


handboll med pappa och Emmylie

Nu ska jag gå och göra mig klar och sen ska jag gå ner och möta pappa. Eftersom handbollshallen ligger väldigt nära där vi bor så ska vi går dit. Inget går upp emot en mysig promenad med pappa. Matchen börjar kvart över fyra så vi ska gå dit om ungefär 20 minuter.

När vi kommer dit så ska jag träffa Emmylie där. Jag ska lära henne vad handboll handlar om - hon har bara varit på en match innan och då lärde hon sig att det är två planhalvor och att de byter sida efter 30 minuter. Nu ska jag försöka lära henne lite till, fast ibland är det inte så lätt det måste jag hålla med om.

Jag funderar på om jag ska byta om innan jag ska gå, men på samma gång så orkar jag inte. Nej, jag behåller de kläderna jag hade innan. Varför ska jag "klödda" (skånsk ord som betyder typ "komplicera") med saker när det är bra som det är?!

Ikväll ska jag kanske hem till en kompis och se på film. Det är inte säkert än så vi får se vad som händer. Annars stannar jag hemma och ser på film själv. Söndagar = mys-dag för mig. Det är den dagen man verkligen ska vila ut och det tänker jag göra ikväll.

Nu måste jag gå. Jag hoppas att alla har haft en bra dag hitintills!

egen-designade linnen, Emma Damms blogg

Jag har kollat runt lite på olika bloggar och då hittade jag en som går under namnet Emma Damm. Hon skriver om allt möjligt men något som verkligen drog till sig min uppmärksamhet var de egen-designade linnena som hon gör. Hon rita själv på olika linnen som hon köper.

Det finns en massa bra saker med detta men framför allt så tycker jag att:
♦ det finns ingen annan som har ett precis likadant linne som en själv. Det gör att man har något speciellt och då känner man sig även speciell.
♦ man skulle själv kunna välja vilket motiv man hade på sitt linne. Då kan man yttra sina åsikter och sin smak utan att behöva säga något.

Sedan måste jag säga att hon som ritar, Emma Damm, verkligen har talang. Jag önskar verkligen att jag var så duktig. Men det är som man säger: Vi är alla bra på något. Hon är verkligen helt fantastisk på att rita. Jag tycker att sådana personer som verkligen har talanger förtjänar att bli upptäckta, de har något speciellt som ingen annan har vilket gör att de i mina ögon är stjärnor. Så gå gärna in och kolla Emmas blogg för den är verkligen värd att lägga en extra minut på.

Jag hittade ett linne som jag föll för, dels för att det är fint men också för att det är lite komiskt. Om det bara hade gjorts en liten ändring så hade den verkligen varit perfekt för mig. Ändra bara "Starbucks" till "Espresso house" så är det verkligen ett Mika-linne. Eftersom jag fikar nästan varje dag, speciellt på Espresso house, så hade det varit riktigt roligt om jag hade ett sådant linne. Jag kanske ska försöka göra ett eget helt själv? Haha, nej det hade nog bara slutat i katastrof. Det skulle aldrig blir lika fint som bilden nedan - ett mästerverk.
 
tagen från Emma Damms blogg.

sugen på smycken



Jag var inne på Guldfynds hemsida och då hittade jag dessa två vackra saker. Den första är en klocka som man hänger i en kedja runt halsen. Jag tycker den är skitgullig och jag skulle verkligen kunna tänka mig en sådan.
Den andra är ett armband med hjärtan. Jag är ganska besatt av armband och det är verkligen jättefint. Sedan matchar de två varandra så man skulle kunna ha dem på samma gång.

Jag har även en guldklocka som var min mormors. Den fungerar inte för tillfället men jag ska gå och lämna in den så den blir lagad. Den skulle också passa bra in här, så jag skulle kunna ha allt på samma gång. Det + en fin klänning, leggins och ett toppenhumör är perfekt för en utekväll.

Tycker ni att de är fina?
Borde jag köpa dem?

klänningar

Just nu känner jag för att köpa en ny klänning. Jag vet inte riktigt vilken jag vill ha, men jag har tittat på två stycken som jag har föälskat mig i. Vad tycker ni?

1. Style by stars, 349kr
Det är en vit och svart klänning i satin och bomull.
Jag tycker att den är riktigt fin men jag vet inte riktigt om det är min stil. Jag passar inte så bra i volanger, det får mig kropp att se mycket större ut än vad den redan är. Fast på samma gång så kan volangerna gömma lite av det man inte vill visa om den sitter perfekt.
Det är i.a.f en riktigt sockersöt klänning som jag verkligen skulle kunna tänka mig.


2. Style by stars, 399kr
Det är en svart klänning med transperanta axelband.
Detta hade verkligen varit en perfekt nyårsklänning. Jag är lite småkär i den och jag gillar att den skapar en 'edge' som får den att se lite tuff ut. Den verkar ha en bra passform fast den kanske inte passar just min kroppsform. Jag är rädd för att den ska stå ut väldigt mycket och den ser inte ut att hålla värmen så bra.

precis som alltid så var det en galen fika.

Nu har jag kommit hem efter att ha fikat med Terese och Emmylie. Det blev mycket prat och tillslut bestämde vi att jag och Emmylie ska åka upp och besöka Terese i Karlskrona den 4 november. Detta innebär: fest, fest OCH ÄNNU MER FEST!! Nu är jag riktigt pepp inför detta och jag längtar redan.

Nu tror kanske vissa att jag bara överdriver när jag skriver att vi alltid är galna när vi fikar. Men för att visa att det verkligen är så, så har jag filmat ett litet klipp. Detta är då Therese och Emmylie som skulle motionera stämbanden. Fråga mig inte vad de sjunger, för jag har ingen aning. Jag bara nickade och skrattade när de försökte förklara vem det var. Om jag inte har helt fel för mig så är det en låt med Kate Bush.


Även om vi är galna så älskar jag att fika med mina vänner. Vi pratar om allt mellan himmel och jord - vi ger varandra råd och stöd. Det känns nästan som ett AFK(Anonyma FikaKompisar)-möte. Det är något som jag precis hittade på men det stämmer in så bra. Vi lyssnar på varandra, vi tar in informationen och sen försöker vi hjälpa personen i fråga så mycket vi kan. Precis som AA fast utan spritproblem - vi har ett fikaproblem istället.

jag älskar verkligen Tereses leende på denna bild, en riktigt guddie (fin/söt) bild.

Emmylie har alltid en chai-latte i handen.

jag ser väldigt trött ut men så blir det när man bara har sovit två timmar på natten.

Dagens outfit 11 oktober -09

svart/gråa jeans - Lindex
svart långt linne - Gina Tricot
lila långärmad tunika - Kappahl
grå tjocktröja - Lindex
lila halsduk - Lindex


väldigt morgontrött

Ryggen har orsakat problem hela natten så nu håller jag på att dö av sömnbrist och ryggvärk. Herregud, när ska ryggen bli bra? Jag har haft ont i ungefär fyra år nu men ingen vet vad det är för fel så jag får helt enkelt gå och ha ont. Jag har testat spikmatta, massör, mediciner, sprutor och ja allt man kan testa. Min läkare kan ine hitta något fel, men vad kan det vara egentligen?

Så just nu sitter jag och försöker förtränga min smärta. Jag ska snart iväg och fika med Terese och Emmylie även om jag just nu bara vill krypa ner under täcket igen. Varken regnet eller kylan får mig att vilja gå ut, men jag kan inte bara sitta hemma. Efter fikan så blir det nog handboll med pappa - jag får se om jag hinner. YIF spelar och det vill man absolut inte missa, tror att dagens motstånd är Guif. Pappa ska dit, med eller utan mig, men det är inte för att han hejar på YIF som man kanske hade kunnat tro. Nej han har nämligen fått gratis inträde hela säsongen för han utförde ett mindre trädgårdsjobb. Det kallar jag för goda grejer!!

Nu måste jag gå hem till pappa en stund, ska hämta lite saker och prata om just handbollen. Sen ska jag bege mig mot stan. Fy, jag vill verkligen inte gå ut i detta vädret! Fast vad gör man inte för sina vänner?! :)

nu väntar sängen på mig

Nu har jag kommit hem från en väldigt mysig kväll hos Therese - precis som vanligt. Vi har alltid trevligt tillsammans och det är så lätt att prata med Therese. Speciellt när det gäller en sak (kärlek) för hon förstår verkligen hur det är. Ibland behöver man någon som vet hur det är och som kan stötta en igenom jobbiga val och beslut. Therese är en sådan människa för mig.

Vi såg som sagt på fotboll och sen såg vi film: Dårfinkar och dönickar.
Det är en serie som gick på svt innan och jag hade glömt hur mycket jag tyckte om den. Fast något som jag blev väldigt besviken på var slutet, jag minns det inte alls så. Därför ska jag gå och lämna denna film och sen ska jag se om det finns en fortsättning. Fast jag tror inte det, men jag hoppas verkligen!

Nu ska jag sova, är verkligen trött. Fast jag har så ont i ryggen att jag inte är säker på att jag kan somna. Men jag ska lägga mig i sängen och se hur det går, i värsta fall så får jag ligga uppe hela natten och läsa. För imorgon ska jag fika med Emmylie och Terese, så jag måste gå upp relativt tidigt. Dock så gör det ingenting för jag älskar att fika med dem.

Innan jag avslutar så lägger jag upp lite bilder från kvällen. Det är väldigt dålig kvalité men man ser på ett ungefär.

God natt & Sov gott!

ovan: jag när vi såg på fotboll
nedan: Vi provade en massa skor och detta är Thereses kängor. De är coola men de gick inte på mig.


dansar på Therese rum

Nu står jag inne på Thereses rum och dansar till Crazy frog - Popcorn. Det är verkligen en gammal goding, en man dansade till hela tiden när man var på disco som yngre. Då var man blyg och vågade inte dansa lika mycket och frigjort. Fast nu är jag ensam för Therese röker, därför ska jag dansa lite. Har ni aldrig känt så, att ni bara har velat dansa?


När Therese kommer in så ska vi se film, sen ska jag gå hem.

Sverige - Danmark, andra halvlek

Början på andra halvlek var en upprepning av hela första halvlek. Helt plötsligt gör Henke mål, jag ställer mig upp och skriker, fast domaren har blåst: offside. När man får se en repris så syns det tydligt att så är fallet, dock så fick Sverige lite vittring efter vinst. Några minuter senare så passar Zlatan i till S.Larsson som nickar in i mål. Jag ställer mig upp och skriker ännu en gång. Fast ännu en gång så blåser domaren: bollen var ute när Zlatan passade. På reprisen så är det väldigt svårt att se och jag personligen tycker att det borde ha blivit mål, bollen var inte ute!

Jag tror att det var då gnistan försvann för Sverige. Sen fick Danmark ett anfall som de förvaltade för bästa sätt - ett skott utanför straffområdet och det blev mål. Isaksson var på den, men tyvärr så stutsade bollen lite konstigt och den stutsar över målvaktens händer. Ren tur enligt vissa, skicklighet enligt andra.

Sedan fortsatte spelet på en monoton nivå. Sverige försöker göra mål men Danmarks försvar var helt enkelt för bra. 1-0 till Danmark.

Jag tycker att Sverige gjorde en bra match och egentligen så kunde vem som helst ha vunnit, idag så det Danmarks tur. Nu har Sverige inte så stor chans att gå vidare till VM. Det som behövs är oavgjort mellan Portugal och Ungern ikväll, sen måste Sverige vinna sin sista match. Man ska inte tappa hoppet men just nu är VM väldigt långt bort, fast jag kommer hoppas. Även in i sista sekunden så kommer jag hoppas på att Sverige går vidare - för det är vad man gör som supporter.


Sverige - Danmark, första halvlek

Det var ingen överrakning när startelvan presenterades, de var alla självklara för mig. Alla från Nilsson i baklinjen till Larsson i anfallet. Det som var minst överraskande var Zlatan och Henke tillsammans återigen på anfallsposition mot Danmarks backar och målvakt. De har gjort succé innan, kan de göra det igen?

Första halvleken har varit väldigt lika mellan lagen. De har båda haft målchanser fast ännu har det inte lett till något mål. Henke Larsson hade redan en chans efter 3 minuter när Zlatan passade in till honom, och direkt efter så hade Agger (dansk back) chans när det var hörna.

Danmarks största chansen var nog när Olsen (tror det är så han heter) nickar mot mål och Isaksson gjorde en fantastisk räddning i nedre högra hörnet. Sverige största möjlighet var när Zlatan gjorde ett perfekt inlägg mot mål och där fanns både Henke och Källström.

Ja det har verkligen varit en jämn första halvlek och båda lagen har kunnat göra mål, fast just nu står det 0-0. Fast med detta spelat så tror jag att Sverige har större chans att vinna. Nu ska jag återgå till andra halvlek, uppdatering kommer om ungefär 45 minuter. Stay tune...

hem till Therese och se fotboll

Nu ska jag byta om, det blir samma outfit som innan, och sen ska jag gå ner för att vänta på pappa. Han ska köra mig till Therese och så ska jag gå hem sen. Detta innebär att jag inte får glömma packa ner min Ipod. Sen ska jag även ha med mig filmen Dårfinkar & Dönickar som Therese och jag ska se. Det var en gammal serie som gick på svt innan. Den handlar om en tjej som heter Simone som ska börja i en ny klass. Hon väljer då att klippa av sig nästan allt hår och när hon kommer till skolan så tror både läraren och klasskamraterna att hon är en kille - Simon kallar de henne.
Jag såg det alltid när jag var yngre men det var ett tag sen, så igår hyrde jag den för jag knyta an till mina rötter igen. Haha, nej men jag vill se den och bli lite barnslig igen.

Jag ska även ta med mig boken Min typ brorsa av Johanna Lindbäck. Therese vill läsa den, så hon får låna den. Bara jag får tillbaka den igen så är jag glad. Fast det är som någon sa till mig en gång:
"Det handlar inte om ägodelar, det handlar om att dela med sig av visdom."
Så nu delar jag med mig av mina böckcer :)

Ni får alla ha en bra kväll så hörs vi ♥


ingen inspiration

Just nu önskar jag verkligen att jag hade lite inspiration så jag kunde ta foto igen. Innan kunde jag gå på en promenad i flera timmar och komma hem med en massa foto som jag tyckte väldigt mycket om. Nu kan jag inte det, det är något som fattas.

Fast om det är fint väder imorgon så ska jag försöka, jag behöver hitta tillbaka till en glädje som jag en gång hade - oj det låter väldigt djupt.

Detta är några foto som jag har tagit:




Peelingservetter

En dag när jag var på Åhléns och skulle köpa ansiktsservetter så hittade jag dessa. Först trodde jag att det var vanliga servetter men när jag läste på förpackningen så såg jag att det var peelingservetter. Jag läste på om användning och liknande och tillsut på köpte jag dem - ett köp jag absolut inte ångrar.

Användning:
Man sköljer ansiktet med varmt vatten för att öppna upp porerna. Sedan tar man en servett och torkar ansiktet i cirkelformade rörelser. Detta gör man över hela ansiktet men man ska undvika ögonen och huden runt omkring för där är det extra känsligt. När man har gjort detta över hela ansiktet så sköljer man av ansiktet med varmt vatten och sen avslutar man med kallt vatten för att stänga porerna igen.

Vad tycker jag?
Detta är verkligen en bra produkt som fungerar, i alla fall för mig. Första gången jag testade det så blev jag väldigt chockad eftersom min hud blev väldigt slät och man kunde verkligen känna en skillnad. Jag såg även en stor skillnad när jag tittade mig i spegeln. Det som är ett litet minus är att det står inte hur ofta man kan och ska använda dessa. Jag gjorde det två dagar i rad och det skapade lite irritation i huden, så nu använder jag det en gång i veckan ungefär.

Antal.
15 servetter i ett paket.
paketet kostar 45kr på Åhléns.

Betyg.
4/5
Detta är verkligen en produkt som jag rekommenderar för människor som tycker att deras hur känns skitit och fet. För jag har testat många olika produkter men det har inte hjälpt, detta är första som jag testat som jag verkligen har känt en skillnad. Testa!


ingen hemmagjort pizza, men mycket mys ikväll

Mamma började göra degen till pizzan och innan jag hann börjar skära grönsaker så hör jag först hur mamma svär till, sen när jag vänder mig om så slänger hon degen i slasken. Jag blev väldigt chockad och mitt ansikte måste ha avspeglat detta för när mamma tittar upp så säger hon: "Den ville inte lägga sig rätt, vi beställer istället. Vad ska du ha?"

Haha, mamma kan vara rolig ibland så istället för egen pizza så blir det en Hawaii. Jag måste ju trots allt fira mina lite syndiga matvanor innan jag börjar på rätt köl igen. Jag har ju gått på en diet som heter GI - det innebär så lite kolhydrater som möjligt. Jag gick på den mellan februari - juli och jag gick ner 25kg.

Många händelser gjorde att jag inte orkade tänka på min diet - mormor dog, min framtid var osäker och jag stressade eftersom jag inte hade något jobb - därför har jag inte riktigt tränat som jag borde. Fast nu ska jag komma igång igen. Jag börjar imorgon!

Det var en liten avstickare från ämnen. Nu ska jag äta, sen ska jag hem till Therese. Vi ska se på fotboll, det är ju Sverige - Danmark, sen ska vi se film. Jag får se om jag orkar gå ner till Kingsan (en pub i Ystad). Jag vill inte gå ner själv och Therese känner inte för att gå ut ikväll. Jag känner bara att en öl hade suttit väldigt fint nu. Vi får se vad som händer.

Vad ska ni göra ikväll?

borde, borde, ja jag borde verkligen...

Just nu har jag väldigt mycket att göra innan klockan blir halv sju. Först och främst så ska jag duscha, hänga in mina kläder och välja kvällens outfit. Efter det så ska jag hjälpa mamma att laga mat: pizza! Så nu har jag en halvtimme på mig att bli klar med allt annat innan vi börjar med maten, oj jag känner mig verkligen stressad.

Därför ska jag springa in i duschen, ut igen och sen får jag se hur mycket jag hinner. Jag tror att jag får göra något imorgon, alltså hänga in mina kläder direkt på morgonen. Fast mamma har tvättat idag och jag vill inte att mina kläder ska bli skrynkliga. Ja, jag ska försöka hinna med allt!


en bild jag tog förra sommaren när jag cyklade hem från jobbet. Vad tycks?

Paramore-besatt

Första gången jag hörde någon låt med Paramore var när jag såg Twilight. Jag tänkte inte så mycket på själva låten just då men efter att ha sett filmen ett antal gånger (tror det är 13 ggr nu) så började jag fundera mer på musiken i filmen. Det slutade med att jag började lyssna på låtarna och sen var jag såld. Mina favoriter på albumet till Twilight är helt klart: Blue foundation - eyes on fire, Robert Pattinson - Never think, Robert Pattinson - Let me sign, Iron and Wine - Flightless bird, American mouth och Paramore - Decode.

Sen började jag lyssna på flera låtar med just Paramore och nu sitter jag och nästan lyssnar sönder dem. Det är tre låtar som jag spelar hela tiden: Decode, Misery Business och I caught myself. De är verkligen skitbra och det är några som jag rekommenderar. Nedan så kommer två av mina favoritlåtar + en cover som de har gjort av Kings of Leon - Use Somebody. Enjoy...

Paramore - Decode

Paramore - Misery Business

Paramore - Use Somebody (cover på Kings of Leons låt)

träningsvärk.

Hur får man träningsvärk i bakdelen(musklerna i skinkorna)?
Jo, man bowlar! Jag kan knappt sitta ner och varje gång jag går så måste jag ta det lugnt eftersom benen sitter fast med restan av kroppen och det gör att när man töjer ut sina muskler så känns det väldigt tydligt - speciellt när man har träningsvärk.

Haha, jag går och tycker synd om mig själv. Fast jag trodde verkligen inte att man kunde få träningvärk just där, men jag har precis bevisat för mig själv att jag hade fel. Jag hoppas bara att det går över för detta är hemskt. På samma gång så kan jag inte sluta skratta, det är ju ganska komiskt om man tänker efter.

Jag får helt enkelt bara hoppas på att det går över så snart som möjligt, fast min kropp är så seg att det förvånar mig inte om det sitter i några dagar. Jag ber en bön att så inte är fallet och jag hoppas att även ni ber en bön för mig.

Har ni någon gång fått träningsvärk på något konstigt ställe?


pappa är helt klart bäst!

Min pappa är världens bästa pappa och han är även den bästa människan jag känner. Han är helt klart min bästa vän och jag kan berätta precis allt för honom. Jag är den enda som jag känner som har en sådan bra relation till sin pappa som jag har. Fast jag är glad för det eftersom han alltid lyssnar och ger mig råd när jag behöver det.

Idag var vi och fikade på Espresso house som är vårt nya "hangout". Det blev iste för mig och kaffe för pappa, så tog vi vars en macka också. Det var väldigt mysigt att sitta ute eftersom det varken var för varmt eller för kallt.

Pappa och jag brukar hitta på saker tillsammans: köra rundor med bilen, shoppa, se på fotboll eller handboll, fika och gå promenader. Det enda jag nog inte har gjort med pappa är att festa - eller jo det har jag när min moster fyllde 50 och både han och jag blev lite småfulla. Haha, ja vi har verkligen gjort allt tillsammans.

Det var en väldigt lugn fika och vi hann prata om mycket, problem och vanliga saker. Det roligaste med pappa är att han kan kläcka ur sig väldigt konstiga saker ibland. Idag gick det förbi en man som pappa känner, men han såg oss inte så han hälsade därför inte heller. Då säger pappa:
"Ja, den jäveln ser knappt sig själv så varför skulle han se oss den högfärdiga stroppen."
Jag började bara skratta och det är vid sådana tillfälle då jag inser hur lika pappa och jag är. Det är verkligen som man säger - äpplet faller inte långt från trädet.

Min lunch: Iste - grön passion och en grillad ost- och skinkmacka.

Pappa på fiket. Världens bästa pappa<3

pappa skulle ta foto på mig med min mobil. Det blev helt kaos och vi kunde inte sluta skratta. Väldigt många om gick förbi tittade konstigt på oss för just då var det bara vi som satt ute. Den enda som är mindre teknisk än mig är just pappa så jag fick säga till honom sex gånger vilken knapp han skulle trycka på :P

Dagens outfit 10 oktober -09

svarta leggins - Kappahl
ljusröd klänning - Ellos
svart kofta (som jag har knytit istället för att låta den vara lång) - Lindex


örhängen - Chrispa
halsband - Mormor specialbeställde det. Ena sidan är där ett lejon(mitt stjärntecken) och på andra sidan står mitt namn(Mika). Det är i i lite mörkare silver, ett av mina favoritsmycke.

en ny dag, men inte lika fint väder

Just nu sitter jag nyvaken och tittar ut genom fönstret. Jag försöker ta reda på genom tankeläsning hur kallt det är ute och om det kommer börja regna. Jag ska nämligen gå och fika med pappa och jag ville varken frysa eller bli blöt om vädret förändras så pass mycket. Fast man får förbereda sig för allt för det är nämligen så att: det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder!

Innan jag ska träffa pappa så ska jag lägga mig att läsa lite för jag har inte riktigt vaknat än. Jag är fortfarande lite slö och det fungerar inte, jag måste piggna till. Den boken jag läser nu, "Tjock", är verkligen inte så bra som jag trodde. Jag mår lite dåligt när jag läser den, varför vet jag inte. Men jag ska ta mig igenom den för jag kan inte bara lägga ifrån mig en bok - då får jag panik. Sen vet jag ju att det väntar bra böcker efter den så därför vill jag bara komma igenom den.

Jag funderar även på att gå upp till Kim och hälsa på, han jobbar ju i stan och jag har inte träffat min bror på ett tag nu (okej, vi träffades i onsdags men det är ju länge sen). Sen ska jag bara in snabbt på H&M för att kolla in en vinterjacka. Just nu går jag med min kappa som jag har haft i två år redan och som är 6 storlekar för stor.

Jag hoppas att det blir en bra dag idag, fast jag känner på mig att något kommer hända. Fast vad får vi se sen för just nu har jag ingen aning. ciaó

god natt till er alla

Jag tror verkligen att jag kommer få en god natts sömn inatt. Jag är väldigt utmattad och trött vilket innebär att jag kanske inte drömmar några oroliga drömmar. Det brukar vara så att jag får drömfria nätter när jag är utmattad, fast jag hoppas inte på för mycket. Det har varit ganska oroligt på sista tiden, fast någon gång ska väl den onda cirkeln brytas. Eller vad tror ni?

Jag har haft en väldigt bra dag, jag har skrattat så mycket att jag nästan har kissat på mig. Då är det en riktigt jäkla bra dag och kväll!

Imorgon ska jag fika med pappa, sen får jag se vad som händer på kvällen. Just nu har jag inget inplanerat, ska ju ha en festfri helg. Fast det sticker till i benen för jag vill så gärna ut och dansa. Jag ska kanske hem till Therese imorgonkväll, så jag kan kanske tvinga med henne till Kings head. Man behöver ju inte vara full för att gå ut.

Ni får alla ha en fortsatt bra kväll/natt. Sov gott och ha nu en massa fina drömmar!

Var det verkligen bättre förr?

När jag fyllde tio så valde mina föräldrar att gå olika vägar. Jag förstod det inte då, men nu när jag tänker tillbaka så var det då jag började växa upp. Jag har alltid varit ett riktigt "Svensson-barn", vilket enligt mig innebär: en väldigt stabil uppväxt där livet flyter på rutin.
För så var det alltid för mig när jag var yngre. Vakna, dagis/skolan, träffa kompisar, kvällsmat med hela familjen, läxor, tv och sömn. Så var det dag ut och dag in, inget förändrades. På ett sätt är jag glad för det för det gav mig en trygghet som jag alltid kunde återvända till. Om något hände så kunde jag alltid komma hem för där visste jag att det fanns människor som älskade mig.

När mina föräldrar satte sig ner och berättade för mig och mina två bröder att pappa skulle flytta så grät jag. Men inte för att de skulle flytta isär, vilket för mig innebar att de inte älskade varandra, utan för att jag inte längre skulle träffa pappa varje dag om jag ville det. Det skapade ett tomrum och detta gjorde att tryggheten försvann. Jag tappade även tron på att kärlek fann. Innan hade jag väntat på drömprinsen som skulle komma, men då insåg jag att verkligheten bara var en besvikelse. Den dagen blev jag vuxen.

Många händelser har fört mig till den plats jag är idag. Jag är glad för alla saker som inträffat, bra och dåligt, för om de inte hade hänt så hade jag inte suttit här nu med underbara vänner, en fin familj och en framtid framför mig.

Var det bättre förr? Saknar jag det som var?
Jag har alltid undrat hur det skulle varit om mina föräldrar bodde ihop. Nu när jag testat båda delar så skulle jag verkligen inte kunna se mina föräldrar tillsammans - de är för olika. Fast på ett litet hörn så undrar jag hur det hade blivit, det är som om jag har en liten tioåring inom mig som bara längtar tillbaka till den tryggheten i ett helt hem. Istället för ett helt hem så har jag två halva, fast för mig så fungerar det precis lika bra.

jag och min lillebror leker. På bilden är jag nog 9år och Max är 6år, fast jag är inte säker.

Linn in action


Precis såhär blir det när jag och Linn spenderar för mycket tid tillsammans. Fast jag älskar det. Linn är verkligen en eldsjäl som alltid finns där. Vi har redan bokat in att vi ska träffas snart igen, så jag hoppas på en fika redan nästa vecka. Det ska verkligen bli roligt. Linn är en av mina bästa vänner och hon är väldigt uppskattad<3

jag och Linn

skrattattack och bowling = en väldigt lyckad kväll

Jag har haft en riktigt underbar kväll. Linn, My och Johnny hämtade upp mig sen körde vi för att hämta Jens. Efter det bar det av med bilen till Tomelilla och redan då visste jag att det skulle bli en väldigt konstig kväll. Linn kunde inte sluta prata eller skratta på hela kvällen och det smittade verkligen av sig. Därför slutade det med att jag och Linn satt och asgarvade åt ingenting, Jens satt i mitten och skrek "TIG KVINNA" vilket var väldigt konstigt eftersom han är 9 och det lät som om han var 90. Medan allt detta pågick i baksätet så satt My och Johnny där framme och var helt tysta. Jag tycker synd om Johnny eftersom det var första gången han träffade mig och Linn - det måste ha varit en riktig chock.

Jag kan även säga att JAG VANN! Fan vad underbart, eftersom jag är en dålig förlorare så är jag glad att jag vann. Jag vann inte med något enstaka poäng bara utan det var en ganska stor seger. Jag är nöjd.

Uppifrån och ner på bilden: Jag, Linn, My, Johnny och Jens


Linn visar sina skills...


På vägen hem så var det ju ganska mycket kaos i bilen och jag tror att det var väldigt skönt för de kvarvarande i bilen när de släppte av mig och Linn på stationen här i Ystad. Linn skulle åka till sin pojkvän och jag lovade att vänta med henne. Det slutade med att vi satt och skrek och de som gick förbi måste ha trott att vi var fulla eller höga, eller både och.
Vi kunde verkligen inte sluta skratta fast det var skönt att ha en sådan kväll när man inte tänkte på något annat än att ha kul.

Tack för ikväll! Det var verkligen väldigt lyckat och ganska underbart<3

sex = tabu

En sak jag alltid har funderat på är: varför är sex så tabubelagt i vårt samhälle? Enligt vissa så får man helt enkelt inte prata öppet om det: "det är något privat mellan en man och en hustru.". Jag håller inte alls med om detta, sex är lika naturligt för oss som mat och vatten. Därför förstår jag inte varför man måste ligga lågt med just det sexuella.

Jag pratade med en kvinna en gång om just sex. Jag minns inte riktigt hur vi kom in på det eller varför jag just prata med henne om det men efter ett tag så säger hon:
"Jag förstår mig inte på människor som pratar öppet om sex. De som skriver om det på sina bloggar eller i artiklar för tidningar. Man ska bara vara sexuell när man är ensam med sin man, annars är det förbjudet. Dagens ungdomar flyger och far fram och tillbaka bland olika sexpartners och hur slutar det: jo de får antingen någon sjukdom eller så blir de på smällen. Fast egentligen är det rätt åt dem för de beter sig som slampor."

Okej, för det första så är inte alla så. Hon drog verkligen alla över en gräns och det kvittade vad jag sa för hon lyssnade inte. Hon tyckte att hon hade helt rätt men egentligen har hon inte en aning om hur det verkligen är. Visst, vissa skyddar sig inte under samlag och det kan resultera i ett barn men det är ju inte så varje gång. De flesta är väldigt försiktiga och de väljer inte att ha sex förrän de har hittat någon de älskar - som älskar dem tillbaka.

Jag har funderat mycket på varför vi i dagens samhälle inte kan prata mer öppet om sex och öppna ögonen på de som i nuläget är blinda för verkligheten. När ska vi se att vi alla är precis likadana och att alla har behov, vare sig det gäller mat, toalettbesök eller sex.

dinner and then up, up and away

Nu ska jag äta middag: mamma gör potatisgratäng och steker lite kött. Det ska bli riktigt gott, det vattnas i munnen. Efter det så blir det bowling för hela slanten. Linn och de andra hämtar upp mig kvart över sex och sen bär det av till Tomelillas bowlinghall. Jag längtar fast jag är även nervös - bowling har aldrig varit min starka sida. Fast mening är att man ska ha roligt med vänner, vilket vi säkert kommer ha.

Jag ser det framför mig hur klotet verkligen inte vill som jag vill, att det liksom medvetet inte vill träffa några käglor bara så att jag ska förlora. Det värsta jag vet är att komma sist, så om jag kommer sist så kommer jag skylla på mitt klot: Det gör jag ALLTID! Haha

Dagens outfit (2) 9 oktober -09

jeansleggins - Lindex
svart linne - Gina Tricot
svart V-ringad tröja - H&M


Jag vet inte riktigt hur jag ska ha håret eller vad jag ska göra med det. Några förslag?

nyduschad, både jag och Oden

Nu hade jag några timmar att ta död på så jag valde att umgås lite med Oden. Vi gick ut på gården så borstade jag honom lite, gav honom äpple och sen gick vi upp igen för att duscha. Först duschade jag av Oden, torkade honom och gav honom lite mer äpple - sen duschade jag.

Det har varit några mysiga timmar med världens gulligast hund!

ovan: Oden ute på gården.
nedan: Oden nyduschad


Oden är verkligen helt galen, kolla in här hur han håller på efter jag har duschat honom.

utmattad men nöjd

Nu har jag kommit hem från en ganska underbar promenad med två av mina favoriter: Emmylie och Oden. Det blev en strandpromenad och ganska mycket prat. Vi planerade helgerna som kommer och lite annat. Jag är glad att jag har någon som Emmylie som drar med mig ut, annars hade jag bara suttit hemma.

Jag älskar att gå promenader, men min energinivå är så låg att jag helt enkelt inte orkar dra mig ut sängen - därför har jag Emmylie. Men det är bra motion och även väldigt bra för hjärnan. Man tänker bättre efter att ha gått en runda för då har hjärnan fått syre = tankeverksamheten ökar.

Ja, en skön promenad. Här kommer lite bilder...

Stranden, så vackert såhär års.


det är verkligen vackert ute idag. Jag blir helt höstkär!


jag älskar verkligen Oden, han är så söt och gullig.
sen lever han i sin egen lilla värld. Han är både halvdöv och halvblind den lilla stackaren, men han klarar av det ändå. Han har verkligen en speciell personlighet den lille söte saken.


promenad i vackert väder

Som sagt så bär det av på promenad nu. Emmylie väntar på mig så jag ska bara gå på toa och sen ska jag sticka. Oden får följa med, det är så fint väder och jag vill inte lämna honom ensam hemma. Hoppas bara inte att där är för många hundar ute.

Det blir en strandpromenad tror jag, eller vi får se vad vi bestämmer när vi träffas. Mysigt kommer det bli i alla fall. Det är en sak som är säker.


Dagens outfit 9 oktober -09

Nu ska jag på promenad med Emmylie och då gäller:

svarta converse - Team Sportia
svarta mjukisbyxor - Team Sportia
blå/turkos tjocktröja - Bo Ohlsson


morgonmusik

Medan jag byter och gör klart här hemma så lyssnar jag på lite morgonmusik.
Det är låtar som gör mig lite piggare - som får blodet att rusa.
En av dem är Lily Allen - Not fair.


frukost på sängen

Jag önskar att jag hade någon som gjorde frukost på sängen till mig ibland. Som rostar mina mackor, brer på smör och marmelad och sedan lägger upp allt på en fin bricka som han bär in till mig. Själv ligger jag och sover sött innan någon pussar mig på kinden och ber mig att vakna.
Okej, det är inte bara frukost på sängen jag behöver utan det är även en varm famn som ligger bredvid - någon som tycker om mig för den jag är.

Tyvärr så fick jag inget av det ovannämnda imorse, men jag överlever nog ändå. Nu ska jag diska, plocka undan rosten (efter min fantasilösa frukost) och sen ska jag klä på mig. Ska träffa Emmylie klockan tolv för vi ska gå en promenad. Jag funderar på om jag ska ta med mig Oden. På ett sätt hade det varit mysigt, fast om det är många andra hundar som är ute så blir han galen. Ja, jag får tänka på det lite till.

Kan även påpeka att jag somnade om innan när jag vilade, när jag vaknade så trodde jag att klockan var ett så jag fick panik. Hade ju varit hemskt om Emmylie hade stått och väntat på mig och jag bara låg och sov. Som tur är hade jag fel - puhh.

guten morgen

Ännu en ny dag och ännu ett planeringsöppet dygn. Natten har varit bra, vilket innebär att jag har fått helt okej med sömn och inga hemska drömmar. Jag har alltid haft problem med att sova - vid ett tillfälle sov jag tre timmar per natt i sex månader. Det var inte så roligt, men det berodde nog på stressen. Nu är det lite bättre, inatt är nog den första natten på några veckor som jag sover igenom en hel natt.

Dagens planering ser ut som så:
¤ laga frukost (rostad macka med smör och ost.)
¤ läsa (ska börja på "Tjock")
¤ promenad med Emmylie (hon hörde precis av sig)
¤ ingenting
¤ bowling ikväll.

Jag har några timmar dödtid som jag inte riktigt vet vad jag ska göra, fast jag kommer säkert på något. I värsta fall så lägger jag mig och läser lite. Det är ju allmänbildning :)

Jag hoppas att er natt har varit behaglig och att er morgon är ännu bättre!!

en väldigt lyckad kväll

Nu har jag kommit hem efter att ha spenderat några timmar hos Therese. Vi gjorde det vi brukar göra: äta, prata och se på TV. Jag måste säga att vi är inte riktigt kloka. Vid halv elva började vi bli hungriga så vi ställde oss och gjorde mat. Herregud, när jag tänker efter så är det helt sjukt. Fast jag åt knappt middag, därför var jag jättehungrig. Det var väldigt gott också!

Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa lite, får se vilken bok jag börjar med. Tror det blir "Tjock" först, men är inte riktigt säker än. Måste upp tidigt imorgon, ska gå en morgonpromenad med Oden.

Imorgon är det även bowling som gäller, Linn frågade om jag ville följa med och det är ju klart. Jag hoppas bara inte att en viss person är där. Fast egentligen så gör det inget, jag ska bete mig helt normalt och bara hälsa - lite hyfs har jag ju.

Nu väntar sängen. God natt och dröm sött!

Jag när vi såg på TV.

Maten vi lagade till: kroketter, biff och lingonsylt.

Therese satt och snackade med en polare på msn.

hem till Therese

Nu ska jag bara byta om och sen ska jag gå ner. Pappa är påväg för han ska köra mig till Therese, eftersom det regnar som spö i backen ute. Egentligen skulle jag cykla men jag har ingen regnjacka, så den drömmen dog. Så nu är jag försenad som vanligt, men pappa förstår - han är världens mest förstående person.

Hemma hos Therese blir det lite TV och mycket prat. Vi ska umgås några timmar och prata igenom allt som hänt, även om det kanske inte har hänt så jättemycket. Ibland är det bara skönt med en syrefattig tystnad, det fungerar också.

Okej pappa är här om en minut och jag måste verkligen göra mig klar. ciaó

veckans playlist

Will Smith feat Mary J Blige - Tell me why
Paramore - Decode
Queen - Don't stop me now
The Ting Tings - That's not my name
Snook - Mr.Cool
Erik Hassle - Feels like the first time
The Killers - Human
Lars Eriksson - Rejected love
David Jordan - Sun goes down
Håkan Hellström - Tro och tvivel
Timbuktu - Det löser sig
Blue Foundation - Eyes on fire
Robert Pattinson - Never think
Lily Allen - 22
Mika - We are golden
Erik Hassle - Don't bring flowers after I'm dead

fyra nya böcker

Idag var jag på biblioteket med Emmylie och det slutade med att jag fick nytt bibliotekskort och lånade fyra nya böcker. Egentligen borde jag inte låna böcker förrän jag har läst ut de jag redan har. Fast jag kunde inte låta bli, de verkade bra och jag vill läsa dem nu. Därför blir det en paus i min bokhög, har ju redan läst ut två av dem. Dessa jag har lånat nu får hoppa emellan, sen efter dem får jag återgå till min bokhög.

Fast på samma gång så gör det inget att jag lånade dessa böcker. Mitt enda nöje om dagarna just nu är att läsa. Det är något som jag verkligen tycker om att göra - något jag gör för min skull. Jag lever mig in i sagorna och fantiserar om andras liv, att jag lever med dem - jag har alltid varit en drömmare!


Dyk i, Djupt vatten och Över ytan av Kate Cann
Tjock av Jenny Dahlberg


såhär ser det oftast ut om dagarna när jag ligger i sängen och läser.

Queen - Don't stop me now


just nu dansar jag runt på mitt rum samtidigt som jag lyssnar om och om igen på Don't stop me now. Det är verkligen en danslåt och jag blir sprallig i hela kroppen. Queen är nog en av de bästa genom tiderna när det gäller musik. Texterna, melodin och energin - de skapar magi!


Expert på att rodna - Katarina von Bredow

Att hantera så många förändringar är alltid svårt och ännu svårare blir det när Natalie måste handskas med en ny skola, en ny klass, en ny stad och en helt ny familj. Hur ska detta gå?
Jerker, Natalies mammas sambos son, är den snygge killen som alla vill ha - även Natalie. Ira, Natalies klasskamrat, är den alla vill vara vän med - även Natalie. Denna bok handlar om svåra val, taskiga situationer och verklighetens krock med ungdomen.

Detta är andra boken jag läser av Katarina von Bredow och den är lika välskriven som den första - Hur kär får man bli?. Dock måste jag säga att denna inte faller mig i smaken lika mycket. Händelserna i boken är verkligen sådant som händer i det verkliga livet, men det känns ändå som en väldigt barnslig berättelse. Jag kan inte riktigt sätta fingret på det, men den är inte alls lika bra som den andra boken av samma författare.

Om man har läst något annat med henne och tyckte det var bra, så tycker jag att man ska läsa denna också. Den är helt okej och ibland så känns det verkligen som om man är med i historien själv. Jag blev indragen några gånger och det slutade både i tårar och att kroppen blev lite varm. Så den är läsvärd, fast inte en bok jag skulle läsa fler gånger.

Dagens outfit 8 oktober -09


svart/gråa jeans - Lindex
Mörkgrå tunika - Gina tricot

väldigt enkelt och mörkt, jag gillar mörka och dunkla färger på hösten. Det hör liksom till.

precis som innan i veckan; fika på g

Jag är nog ganska tokig i att fika, men det har jag berättat innan. Jag tycker det är så mysigt och det är precis därför det blev en fika idag också. Emmylie hörde av sig och frågade om jag ville fika med henne och Matilda, såklart så sa jag "ja". Jag gick ut en snabbrunda med Oden (min söta vovve) och sen bar det av mot stan. Väl där så blev det Snuggles - minibulle med smör, ost, skinka, tomat, lök och gurka, chai latte och till efterrätt en bit paj.

En riktigt trevlig fika, precis som alla andra nu i veckan. Det roligaste var att precis efter att vi hade fikat så skickade Therese ett sms och frågade om jag ville fika med henne och Emma. Jag är Fik-Kvinnan. Jag är den som alla känner igen på fikaställena och när de inte ser mig ute på ett ställe så tror de att jag är sjuk för: "Hon fikar ju alltid, hon missar aldrig ett fikatillfälle."
Dock fick jag säga nej till Therese och Emma, jag mådde inte så tipp topp. Därför gick jag hem, lade mig i sängen och läste lite.

Min goda lunch. Ser det inte gott ut? :)

Jag och Matilda, det ser ut som jag dissar henne men så är inte fallet. Jag ser bara en snygg kille som står i kassan ;)


fy vad irriterad jag är

Jag hade planerat att jag skulle logga in på datorn imorse och fixa med en del grejer, men när jag väl slå på datorn så fungerar inte internet. Jag blev så jäkla arg, för även när jag hade försökt återställa det och dra ut sladdar så funkade det inte ändå. Därför har jag inte uppdaterat så flitigt, men nu ska jag ta igen 'for lost time' så att säga.

Fast jag är fortfarande arg för internet borde fungera. Lägger man 399kr i månaden så borde man kunna gå in när man vill, men det krånglar hela tiden. Detta är inte första gången, internet stängs av minst en gång i veckan - oftast när jag verkligen behöver det.

Så nu sitter jag och lyssnar på lugn musik och försöker lugna ner mig. Så farligt är det egentligen inte, men man bli ändå arg. Hade ni inte blivit det?


Imorgon är en ny dag

Sängen väntar, min bok väntar, mina drömmar väntar. Det är väldigt mycket om väntar på mig just nu, därför ska jag göra mig kort. Imorgon har jag inget inplanerat, känner för att gå en promenad. Jag har mycket att tänka på, behöver prata med någon, därför ska jag kanske hem till Therese imorgonkväll.

Innan jag somnar så ska jag bara svara på ett mail. Fast det går nog ganska fort, måste bara skriva till något bra som gör det intressant.

God natt och sov gott! Vi hörs imorgon. ciaó

jag och Terese är inte kloka

Var bara tvungen att lägga in detta för att visa vad jag håller på med på kvällarna. Jag är alltid inloggad på msn och ibland kan det då bli såhär:

gNc/ - säger:
jag vill också se csi miami.
' Mika säger:
gör det då, ragga upp en granne eller nått.
gNc/ - säger:
hahaha, jaaa.. jag tänkte gå till Tymo. Men då blir det bara vodka.
' Mika säger:
va? Kommer du supa då?
gNc/ - säger:
hahaha, neeeej, men de gör det hela tiden
gNc/ - säger:
jag festar bara tre gånger i veckan!
' Mika säger:
BARA tre gånger i veckan?! Hahah, jag ska ha en festfri helg nu..
gNc/ - säger:
duktig! då kan du och jag fika hela lördagen istället!
' Mika säger:
ja, om IFK inte ska spela så kan vi det
gNc/ - säger:
WIE!!
' Mika säger:
asså jag älskar att fika
gNc/ - säger:
okej.. okej.. jag hade inte mina glasögon på mig.. så jag läste först "asså jag älskar fitta".

Lite senare kom Soheil och joinade vår konversation.

gNc/ - säger:
I'm here darling
gNc/ - säger:
/soheil
' Mika säger:
haha, jag är mållös
gNc/ - säger:
HAHAH

gNc/ - säger:
she doesn't let me do anything
gNc/ - säger:
there are a lot of rules here
gNc/ - säger:
to make me sad
' Mika säger:
haha, omg
gNc/ - säger:
ignorera honom.
' Mika säger:
rules are good
gNc/ - säger:
but we can break rulesss
gNc/ - säger:
don't worry
gNc/ - säger:
förlåt för detta Mika, han är seg
' Mika säger:
haha, jag säger ingeting
gNc/ - säger:
I can keep her busy with some other guysssss, then we're free
gNc/ - säger:
she is gonna throw me out of her room.....................

Haha, vi är inte kloka men ibland behöver man ett gott skratt på kvällen. Fast nu är jag inte säker på om jag vågar besöka Terese och hennes rumskamrat. Fast Terese har lovat att skydda mig från honom. Ja, lite skämt ibland skadar inte.


Imogen heap - Hide and seek

Efter Heroes så blir det lite nattmusik, sen ska jag sova. Ska läsa lite i bok nummer två som ligger på nattduksbordet. Imogen heap är någon som jag lyssnar på väldigt mycket och hennes musik gör mig lugn på något sätt. De är roingivande och de gör att jag somnar lite lättare. Därför blir det mycket Imogen heap, lite läsning och extremt många tankar

Imogen heap - Hide & seek


en riktig TV-kväll


Sitter just nu och tittar på Grey's Anatomy och det är lika bra som vanligt. Just nu faller tårarna ner för kinderna när en känslosam epilog visas. Jag älskar verkligen Grey's Anatomy, jag tycker det påminner lite om Cityakuten som jag jävulskt följde när det gick på tv3. Nu är det Grey's som gäller och jag tycker att det är en liten modernare version av Cityakuten. 
Alla problematiska konflikter, all kärlek, alla sjudomar och vilken kombination då. Ja, jag sitter bänkad framför tv:n varje onsdag för att se ett av mina favoritprogram.

Efter det så är det True Blood som gäller. Allt som har med vampyrer att göra älskar jag. Visst, det är kanske inte en av mina favoritserier men jag ser det ändå. Efter min Twilight-kärlek så har jag öppnat ögonen för allt som har en kombination av vampyrer och kärlek - vilket True Blood har. Dock så är det väldigt mycket sex i serien. Det är ingen serie som jag skulle låta 10-åringar se.


Sen är det Heroes idag igen. Egentligen så förstår jag inte hur jag kan hänga med för jag har inte sett de första två säsongerna, fast det är inte så svårt som jag trodde. Just nu känns det som om jag tycker om att se allt som är overkligt.
Ja ikväll är det verkligen en riktigt TV-kväll. Man myser ner sig i soffan och tänder några värmeljus. Nu ska jag återgå till TV:n.

Adrian Pasdar spelar Nathan Petrelli i Heroes

Hayden Panettiere spelar Claire Bennet i Heroes

jag älskar att fika

Fika är nog det bästa jag vet - förutom att se på fotboll och umgås med nära och kära. En kopp te, någon god macka och så en liten pratstund med den man fikar med. Jag tycker om att höra surret runt omkring, människor som precis som jag träffar vänner som de vill umgås med.

Jag har fikat varje dag denna vecka, den enda konsekvensen är den allt tunnare plånboken i väskan. Fast det gör inte så mycket, för en fika eller två gör mig alltid så glad.

Idag har jag fikat med Therese och Emma. Som jag skrev innan så blev det Espresso house, och vad är inte mer Espresso house än en frapino(mango&jordgubb) och en grillad ost- och skinkmacka. Det var riktigt gott, fast jag tror inte magen höll med för efter tio minuter så började jag må illa. Fast det gick över igen.

Vi satt ute för det var riktigt varmt i solen, fast när solen gick i moln så frös man. Som tur är så höll den sig framme största delen av tiden. Ja det var en riktigt gutti (ett ord som Emmylie brukar använda, betyder ungefär "bra") fika!

Emma på Espresso house

Therese, kyrkan och gamla rådhuset i bakgrunden.

Emma tog ett foto på mig. Fy vad jag hatar att vara med på bild, jag är oftast den bakom kameran.

Jag tycker att Ystad är en väldigt vacker stad, utseendemässigt så älskar jag att bo i Ystad.

fika igen

Ännu en fika på gång, denna gång är det Therese, Emma och jag som ska fika. Jag ska träffa dem om tio minuter så nu måste jag packa ihop mina grejer och bege mig. Detta var en spontanfika - Therese hörde av sig imorse. Fast ibland är det skönt med lite spontanitet, då känner man sig lite mer fri.

Det blir Espresso house idag igen, men det gör inget för jag älskar det stället. De har goda saker, trevlig (och i vissa fall även snygg) personal och det är mysigt att sitta där. Ja det kommer nog bli en väldigt mysig fika.

Nu måste jag verkligen göra mig klar, bilder kommer nog sen.

ciaó

tunes

James Morrison feat Nelly Furtado - Broken strings

I try to hold on but it hurts too much,
I try to forgive but it's not enough to make it all okay.

You can't play on broken strings,
you can't feel anything that your heart don't want to feel.
I can't tell you something that ain't real.

The truth hurts and a lie's worse.
How can I give anymore when I love you a little less than before.

What are we doing?
We are turning into dust,
playing house in the ruins of us.

Running back through the fire when there's nothing left to save.
It's like chasing the very last train when it's too late.
Too late!

Hur kär får man bli? - Katarina Von Bredow

Katrin fick inte, nej hon fick absolut inte falla för honom. Han var den enda i hela världen som hon inte kunde få. Han var ju Fridas, Frida - hennes bästa vän. Hon kunde inte hjälpa det, hur mycket hon än ville så slog hjärtat alltid snabbare när hon såg honom. Hans leende, ögon - ja allt med honom.

Katrin bor med sin pappa och lillebror, hennes mamma har lämnat dem för ett spännade liv utomlands. Denna boken handlar om hur Katrin måste lära sig hantera verkligheten och på samma gång skapa en balans mellan skolan, vännerna, familjen och kärleken.

Jag tycker att boken var bra och väldigt välskriven. Man märker direkt att det är en ungdomsbok p.g.a hennes sätt att skriva. Jag känner igen mig själv i boken, hur jag var när jag var lite yngre. Hon har fångat karaktärerna extremt bra och jag kunde verkligen leva mig in i historien. Den snuddar vid allvarliga saker som ibland kan hända och den skildrar även val som ibland måste göras - hur mycket det än kan såra.
Det negativa med boken är dock att den är så pass förutsägbar. Jag hade läst 50 sidor och sen kunde jag gissa hur den skulle sluta. Sedan har jag ju läst lite mer än de som denna boken egentligen är riktad till. Fast just nu kände jag för något lättläst - vilket denna är.

Jag rekommenderar denna bok, men för lite yngre. Detta är absolut inte en bok som man läser för att lära sig fylla på sitt ordförråd. En som är van att läsa och vill läsa lite tungare böcker ska inte heller läsa denna. Detta är en "något lätt att läsa innan jag ska sova"-bok. Fast den är bra!


Dagens outfit 7 oktober -09

svarta leggins - Kappahl
svart kort linne - H&M
halvt genomskinlig klänning(blå) - H&M
svart kofta - Lindex

guldiga örhängen - Crispa
guldigt halsband med berlocker - fått av mormor (hennes giftering, hennes stjärntecken(oxe), ett litet hjärta och en symbol för Rädda Barnen) Fick det när mormor dog nu i somras.
Enkel fläta i håret och sedan har jag även gjort en mindre fläta av luggen och fäst bak i håret.

middag med Therese

Jag och Therese har en liten tradition som innebär att vi träffas, lagar mat tillsammans, svullar som fan och sen ser vi på tv och pratar. Igår var det inget annorlunda, förutom att det inte var samma program på tv kanske. Vi gick till Willys och handlade, det blev skinksnitzel och Twisters (potatiskringlor typ) som vanligt. Till det hade vi sås och lite grönsaker. Det blev riktigt gott!!

Efter vi hade lagat mat och ätit så såg vi på tv och pratade om allt mellan himmel och jord. Det är så lätt med Therese, hon förstår precis vad jag menar när jag säger något relativt osammanhängande och hon ger mig alltid bra råd. Hon är en lyssnare - precis som jag.

Förutom middagen så åt vi även gurka och dippa, det är även en liten tradition för oss. Eftersom jag är rädd för att testa på nya saker så tar jag alltid samma smak på min dippa - Holiday. Haha, det är alltid samma visa när vi håller på, vi gnabbar och tjatar och kastar saker på varandra - fast det är precis så jag och T vill ha det.

Vi såg Heroes och sen cyklade jag hem vid ett ungefär. Det var skitkallt ute och mina fingrar höll på att frysa av, men när jag väl var hemma så var sängen mysig och varm. Det var en väldigt bra kväll!

Eftersom Therese hatar att vara med på bild, så får ni nöja er med en bild på de fina grönsakerna jag skar upp medan Therese stekte köttet.

seg dag

Klockan är mycket och jag är trött. Orkar verkligen inte skriva någonting just nu, allt kommer senare. Ska berätta om kvällen igår, var ju hemma hos Therese.

Nu ska jag se vad dagen har att erbjuda: en bra bok och lite sömn kanske?

böcker att läsa



Dessa böcker är de jag ska ta mig igenom nu. Jag har tänkt läsa de i den ordningen som de ligger, har redan kommit halvvägs i den första. Det är den som jag nämnde innan som är lite förutsägbar.
Dessa böcker är väldigt lättlästa och det är egentligen "ungdomsböcker", fast nu när mörkret lägger sig så vill jag har något inte allt för tungt att läsa. Min hjärna behöver koppla av.

Nu tänkte jag gå och lägga mig lite i sängen och fortsätta läsa, för enligt mig så är den boken jag läser nu en bok man vill fortsätta att läsa. Jag vill aldrig sluta läsa!

sen lunch

Nu när jag har kommit hem så ska jag äta en sen lunch. Jag var verkligen inte sugen på något när vi fikade, jag mådde t.o.m väldigt illa fast det gick över sen. Därför köpte jag en Maltes Macka på vägen hemma. De är så sjukt goda och hade jag haft råd så hade jag ätit en macka varje dag. Fast på samma gång så är de kanske just så goda bara för att man bara äter dem lite då och då.

Jag tycket bäst om kycklingröran som de har, därför tog jag även denna gång en macka med kycklingröra. Den ligger framför mig nu, så jag ska hugga in och låta maten tysta mun som man brukar säga.

Mackan är som en baguette och den innehåller kycklingröra (kyckling och någon currysås), sallad, tomat, gurka och groddar.


Ser det inte gott ut? :)

hemma efter en mysig fika

Nu har jag kommit hem efter en tur på stan. Det blev Snuggles med Emmylie och Fanny, vilket sedan slutade med en tur på stan. Det blev de vanliga butikerna som vi alltid går till - H&M, Lindex, Åhléns och MQ. Jag hittade inget speciellt, kände inte för att shoppa idag. Det värsta är dock att jag inte hittade någon vinterjacka. Det fanns ingen som jag tyckte satt bra och nu har jag ångest över det. Jag måste hitta en varm jacka, annars kommer jag frysa ihjäl denna vinter.

Fast det var väldigt mysigt och roligt att spendera några timmar med Emmylie och Fanny. Fy vad vi har skrattat idag och shit vad mycket vi har pratat om. Samtalet flöt på non-stop tills vi skulle säga hejdå. Det är skönt när det blir så, när det inte blir konstiga tystnader i konversationer. Ja, verkligen en toppen dag.

Emmylie och hennes dricka. Happy girl :P

Fanny ville verkligen inte vara med på bild, så jag fick smygfota henne.

Emmylie drack en chai tea

Fanny drack en Mer och åt en chokladboll

Håkan Hellström, min favorit

Just nu sitter jag och lyssnar på en massa låtar med Håkan Hellström. Jag älskar verkligen musik, det är något med melodin och texterna som gör att jag mår bra. Jag kan lyssna på musik en hel dag och ändå inte få nog av musik som Mika, Erik Hassle, My Chemical Romance, Queen, Muse, Robert Pattinson, Pitbull, Pink, Lily Allen, Jason Mraz, Paramore, Justin Timberlake m.fl. Jag har alltid en ny favorit, fast en artist som alltid kommer vara min absoluta favorit är just Håkan Hellström.

Jag började lyssna på honom när jag gick i åttan, det blir alltså ungefär fem år. Jag föll för honom redan första gången när jag hörde hans låt Hurricane Gilbert. Sen föll jag ännu mer när jag och en kompis såg honom på Svedala Sommarrock samma år som jag först upptäckte honom.

Jag har gråtit till texter som 'Kärlek är ett brev skickat tusen gånger', jag har dansat på fyllan till 'Ramlar' och jag har sjungit med till 'Känn ingen sorg för mig Göteborg' som var hans första singel.

Håkans musik har gjort så mycket för mig, det är precis därför jag ännu en morgon sitter och lyssnar på hans musik som enbart får mig att älska. Han är bäst!

Håkan Hellström - Känn ingen sorg för mig Göteborg

städhjälp sökes!

Innan jag beger mig för att träffa Emmylie och Fanny så tänkte jag bara visa min oreda på mitt rum. Jag har verkligen inte hunnit hänga in kläderna, eller jo det har jag men jag har helt enkelt inte orkat. När jag ska välja kläder för dagen så slänger jag bara allt på soffan och sen hinner jag inte plocka upp efter mig innan jag ska iväg (allt hänger ihop med att jag är en tidsoptimist).

Därför tänkte jag lägga in en bild och visa hur det ser ut, vissa tror kanske att jag överdriver: det gör jag inte!

Ser ni ens soffa under alla mina kläder?

Dagens outfit 6 oktober -09

Det blev mycket blått idag, fast det är min favoritfärg så det gör inte så mycket.

blå halsduk med blommönster - Lindex
jeansaktig tunika - Ellos
svart/gråa jeans - Lindex
svarta converse - Team Sportia


God morgon!

Ännu en ny dag, nytt väder och nya möjligheter. Än har jag inte gjort någonting, jag har börjat läsa en av böckerna som jag köpte igår. Den är bra, men väldigt förutsägbar. Det är därför jag ibland inte tycker om att läsa en viss bok - man kan så lätt gissa sig till hur den slutar. Fast ibland är det skönt att veta vad som händer innan det händer, det skapar en trygghet som man kanske inte medvetet vet att man vill känna.

Nu ska jag dock hoppa in i duschen, känner mig "oren". Okej, det låter som om jag inte har duschat på flera veckor (så är inte fallet). Men ni känner väl igen den känslan när det känns som om kroppen behöver en dusch. Man vill bara duscha av sig alla sina tankar och problem. Det är en konstig känsla.

Sen ska jag klä på mig - ska fika med Fanny, Emmylie och Elin. Ska möta dem kvart över elva, fast eftersom jag alltid är ute i sista minuter så kommer jag nog inte vara där förrän tjugo över. Jag älskar att ha en egen klocka, där tiden inte går som för alla andra.

Haha, nej nu måste jag ta mig i kragen och göra mig klar. Ska ju kolla på vinterjacka idag också, hoppas verkligen att jag hittar någon. Sen måste jag verkligen städa mitt rum, mina kläder tar upp hela min soffa. Det ser väldigt ostädat ut, men det får jag ta tag i sen.

Hoppas att ni har sovit gott inatt för det har jag gjort för en gångs skull.

jag älskar hjältar

Nu har jag sett ännu ett avsnitt av Heroes och jag måste säga att jag älskar det. Jag har inte sett första säsongen men det är en väldigt lätt serie att komma in i. Nu sitter jag bänkad framför TV:n varje gång det går på tv4. Det innehåller så mycket - spänning, kärlek, komplicerade relationer, hat och mycket mer. Jag trodde verkligen inte att jag skulle tycka om en sådan serie men på sista tiden så har jag börjat gilla serier, böcker och filmer som innehåller någon form av overklighet.

Ja, Heroes är verkligen ett program som jag kan rekommendera. Bra och snygga skådespelare, ett bra koncept och är ett "allround" bra program. Några av kändisarna i serien är Hayden Panettiere (Claire Bennet), Milo Ventimiglia (Peter Petrelli), Zachary Quinto (Sylar) och Adrian Pasdar (Nathan Petrelli).

Nu ska jag lägga mig i sängen, läsa och sen ska jag sova.
God natt och sov gott!

vinterjacka

Nu har jag kollat lite vinterjackor, men jag kan verkligen inte välja vilken jag vill ha. Därför tänkte jag lägga upp några här, kommentera gärna.
1. Röd kappa från Monki. Den är söt och det är en fin färg. Dock tycker jag inte om att det är en sådan rak modell, det gör att man kan se rundare ut. Sen är jag inte säker på om rött är en bra färg för mig.

2. Jacka från Lindex. Den finns både i svart och rött. Det är en kortare modell och den är även lite figursydd. Detta gör att den skapar en fin siluett som är smickrande för kroppen. Skärpet i mitten skapar även en illusion om att midjan är smalare. Detta är nog min favorit, fast det största problemet är om den ska vara svart eller röd.


3. Den sista jag har tittat på är en kappa från H&M. Den är vit med fuskpäls i kragen. Jag tycker att den är extremt söt och den lite höga midjan gör att tyget flyter fint utmed kroppen. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om pälsen, det är inte riktigt min stil, fast det är något med kappan som gör att jag älskar den. Färgen och stilen tillsammans gör den väldigt stilren. Detta är också en favorit. Tyvärr så passar jag inte alls i vitt.


Jag får fundera på detta, måste prova dem och se vilken jag tycker bäst om. Mamma får agera smakråd och säga vad hon tycker, fast i slutändan måste jag känna efter själv. Det värsta som kan hända är om jag ser förjävlig ut i allihopa. Fast nu håller vi tummarna för att jag ska hitta min drömjacka imorgon!

en bra bok och lite vila


Dessa böckerna ligger på mitt nattduksbord just nu. De två översta har jag läst, den tredje från toppen håller jag på med, den i mitten har jag läst tre gånger och de tre understa har jag inte läst än. Nu har jag även köpt ytterligare fyra böcker, so I have my work cut out for me. Just nu är jag inne i ett läshumör, jag lever i de böckerna jag läser.

Därför tänkte jag lägga mig i sängen och läsa lite, ska se Heroes om ungefär en timme. Men tills dess så hinner jag läsa några sidor i en bra bok. Ska läsa de fyra nya först, innan jag tar mig an de böcker som jag har kvar på bilden. På något konstigt vis så känns det bra att ha något att läsa, jag ser fram emot att få lägga mig i min säng och drömma mig in i en annan värld.

Nu ska jag kolla in lite olika vinterjackor, läsa lite och sen se Heroes.


Dagens outfit 5 oktober -09


(bilden är väldigt dålig, men man ser på ett ungefär hur det ser ut.)
Ballerinaskor - Skopunkten
Jeansleggins - Lindex
Svart långt linne - Gina Tricot
Grått linne med tryck - Ellos
Beige jacka - Lindex
lila halsduk - H&M
svart väska - H&M

fika med Emma

Det var en väldigt mysig fika med en väldigt mysig vän. Jag tog en grillad ost- & skinkmacka, en liten chai latte och en frapino-mango/jordgubb till efterrätt. Det var en väldigt trevlig fika, även om vädret var väldigt konstigt. Det har varit fint väder idag även om det har varit lite kyligt, så vi satt ute. När solen var framme så svettades man men så fort den gick i moln så frös man.
Fikan varade i ungefär tre timmar innan vi gick hem till Emma. Vi hann prata om exakt allting, allt från utlandresor till sex. Vi kanske ska åka på en mindre semester, en vecka på ett varmt ställe hade inte alls varit fel just nu.

Det viktigaste var att Emma såg ut att må bra. Hon var glad och allt fungerar i hennes liv, förutom att hon precis som jag söker jobb så det knakar.

Efter fikan så gick vi in på Bokhandeln och så köpte jag lite böcker. Min bror, som jobbar där, gav mig lite tips och det slutade med att jag gick hem med fyra böcker. Får berätta mer om dem senare. Sedan blev det middag hemma hos Emma. Hennes mamma hade lagat en sjukt god gryta med oxfilé och bacon. Jag älskar Anettes mat!

Nu sitter jag hemma och känner mig redan lite sömnig. Hittade ingen bra bok på biblioteket men efter köpen hos min bror så har jag mycket att läsa. Jag tänkte hänga in lite kläder och sen läsa lite. Imorgon ska mamma och jag till stan för att köpa en vinterjacka till mig. I can't wait.

Emma på Espresso house, hon fick låna mina brillor.

Emma igen, hon är verkligen en som gillar kameran.

Jag funderade på att stjäla med mig en kopp hem. Jag tycker att de är så sjukt söta och fina. Haha, förresten så har jag fikat där så mycket att jag borde blir Månadens Stamkund. Jag borde få en kopp :)


eftermiddagsplaner

Snart ska jag bege mig till biblioteket. Ska betala en mindre skuld och sen ska jag även låna lite böcker. Jag har inte varit där på kanske tre år, så det är kanske dags nu. Jag har inget att läsa för tillfället och eftersom min ekonomi inte är den bästa så ska jag låna böcker - istället för att köpa dem som jag brukar göra.
Jag funderar på lite Stolthet och fördom eller kanske något med Katie Cann. Ja vi får helt enkelt se vad det blir.

Efter det ska jag träffa Emma, vi ska fika på Espresso house (mitt andra hem). Jag är värsta stamkunden där nu, är där kanske tre - fyra gånger i veckan. Får kanske dra ner lite på det, men har inte träffat Emma på länge så det ska bli roligt. Det kommer bli mycket prat om alltid och precis ingenting - vilket jag älskar!

Nej nu är jag redan försenad. Vi hörs.

en fotodag

Idag är en riktigt 'stanna hemma och mysa ner sig under täcket'-dag. Det blåser, regnar och är väldigt kallt. Var tvungen att gå en snabbrunda på stan för att köpa en födelsedagspresent. En kompis till mig fyller 18 och hon ska firas ikväll. Därför var jag tvungen att gå ut i detta kalla väder. Dock trodde jag inte att det skulle vara så kallt, blev bara jeans, ett linne, en sticka tjocktröja, sneakers och min regnjacka. När jag kom ut så insåg jag att det var allt för lite kläder, frös hela vägen till stan och hem igen. Tack gode gud att det bara tar två minuter att gå till stan!

Fast även om det är kallt så måste jag erkänna att jag älskar hösten. Alla olika nyanser av brunt och grått. Alla stenar som skiftar färg tackvare regnet och alla löv som följer med i säsongens vändningar. Jag älskar att ta foto på hösten och idag har det verkligen varit en riktig foto-dag.

Så nu tänkte jag lägga upp några bilder. Kommentera gärna!
Måste även erkänna att jag är en amatörfotograf och därför hoppas jag att ni inte dömmer för mycket. Sen har jag inte världens bästa digitalkamera heller, men "man får ta vad man haver" som min mamma brukar säga.

1. Idrottsplatsen i Ystad (där jag bor)

2. Vid stranden

3. Vid stranden

4. Min lillebror Max utanför vår lägenhet.

Välkommen till min nya blogg!

Lika bra att få det personlig överstökat.

Mitt namn är Mika (ja jag heter verkligen så kort och gott) och jag kommer inte från Finland och det är inte en förkortning för Mikaela. Jag är 19 år och har precis tagit studenten. Gick samhälle/samhälle på en liten skola i en ännu mindre stad.

Drömmer är att bli lärare/författare/livsfilosof/något som gör mig lycklig. Det är lätt att ha drömmar, men det är inte lika lätt att förverkliga dem. Därför tänkte jag börja så smått med en blogg. Har en annan mindre blogg där jag skriver lite mer personliga saker, därför väljer jag att inte ge ut den adressen. Den är enbart för vänner och de som känner mig.

Just nu känner jag för en ny början och därför väljer jag att starta en ny blogg, en blogg som kommer inhålla min vardag, musik, mode och ja lite allt möjligt. Egentligen så tycker jag inte om att skriva om varje steg jag tar, fast det är nog något som jag måste göra för att kunna förverkliga de drömmar jag har.

Ett första inlägg är alltid jobbigt att skriva, man vill få med så mycket men man vill inte låta som en fjortis som skriver bara för att det ska vara så. Därför säger vi hejdå för denna gången.

ciaó


RSS 2.0