därför älskar jag att jobba i en bokhandel:

¤ det ligger i stan så jag har nära dit och hem. Det tar en kvart att gå och ungefär sju minuter att cykla beroende på väder.
¤ jag blir uppdaterad först om nya böcker som kommer och de som inte längre är populära.
¤ jag har redan fått träffa trevliga och begåvade författare som kommer in för att signera sina böcker.
Karin Brunk Holmqvist - Rosa elefanter
Karin Wahlberg - Matthandlare Olssons död
Tobias Barkman - Jakten på en mördare


¤ efter en dag så har jag hittat minst tre nya böcker som jag vill ha.
¤ jag får en mer utvecklad syn på böcker. Till exempel så har jag idag köpt fyra böcker av Kajsa Ingemarsson, fyra böcker som jag aldrig hade köpt om vi inte hade fått in hennes nya som verkar väldigt bra.


¤ arbetstiderna är bra, 09.30-18.30, vilket innebär att mina kvällar är mina egna. Det känns skönt att ha något att göra på dagarna, speciellt något man älskar att göra.
¤ jag lär mig yrket, att bemöta människor på ett bra sätt och själva verksamheten i en affär.
¤ jag jobbar med fantastiska människor som jag aldrig skulle vilja byta ut. Jag älskar t.o.m min chef, det är det inte många som gör i dagens samhälle.
nedan på bild; Peggy, Andreas och Kerstin. pic: handlaiYstad  

¤ jag har fått en bättre kontakt med min bror och det beror nog mycket på att vi jobbar tillsammans. Jag trodde att det skulle vara ett stort problem, men det är bara en stor fördel.
¤ jag får rabatt på böcker, vilket är som Guds gåva eftersom jag älskar böcker. Sedan måste jag äga alla böcker jag läser, jag hatar att låna från vänner och biblioteket. Om jag lånar något och de är bra så köper jag dem i efterhand. Konstigt ellerhur?!

Ja, dessa anledningar är precis vad som gör att jag älskar mitt jobb. Även om jag tycker det är jobbigt att gå upp på morgonen vissa dagar så ångrar jag det inte, jag lär mig något nytt varje dag. Om min dröm inte hade varit att bli lärare så hade jag nog kunnat jobba i denna butik i flera år.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0