1 anledning till varför jag älskar julen.


När vi börjar närma oss jul, då är det precis som om stan vaknar till liv och vill fira denna högtid så mycket som det bara går. Klappar, granar, skyltningar och framför allt ljus! Det är därför jag älskar julen, staden lyses upp och får ett fantastiskt sken. Det är som om mörkret aldrig har begravt känslan av kärlek - ljuset har bevarat de känslorna så bra som det bara går.

När jag gick hem från jobbet så stod jag kvar vid min cykel i minst 10 minuter enbart för att betrakta det vackra ljusspel som fanns framför mig. Jag blev helt betagen och detta är första gången jag verkligen har sett skönheten i det. För jag har aldrig verkligen tagit upp känslan som funnits i luften och som har förstärkts av alla vackra sken som kommer från lite varstans. Det finns glädje i varje andetag och kärlek i varje kram, det finns så mycket att hämta. Även om jag hatar julen av många anledningar så finns det en anledning till varför jag älskar den: ljusen! 

Jenny i Gossip girl, I love her style.

Ett av mina favoritprogram så går just nu är Gossip girl - jag älskar intrigerna, karaktärerna och framför allt modet. Jag tycker att alla har en fantastisk stil dock så är min favorit helt klart Jenny Humphrey. Hon blandar en rockig look med överklass-plagg som skapar en bra kontrast. Jag skulle nog säga "ja, tack!" till allt hon har haft på sig i serien, det är så finessaktigt och vackert. Sedan är Jenny väldigt vacker och hon har formen för att passa i de kläder som hon har.

Nedan är några bilder på outfits som Jenny har haft,
vad tycker ni?





Taylor Momsen spelar Jenny Humphrey och jag tycker hon är så otroligt vacker.

die, just die

I don't need your forgiveness.
I don't need your hate.
I don't need your acceptance.
I don't need your prison.
I don't need your pain.
I don't need your resistance.
I don't need your prayers.
I don't need no religion.
I don't need a thing from you!

I don't do what I've been told,
You're so lame why don't you just go?

I'll be sorry when I'm old?
You're so full of shit man just go!

Well, I'll be sorry so you said,
Well, I'm not sorry Bang you're dead!

Laurent Wolf har förstört en av tidernas bästa låt.

Jag har alltid tyckt om Johnny Cash, enda sedan Therese spelade "Hurt" för mig så har jag varit fast. Han har en sådan fantastisk röst, en sådan energi och hans låtar is to die for. Därför blir jag så jäkla irriterad när en låt som Walk the line med Johnny Cash blir remixad och omgjord, det är patetiskt och hemskt.

Videon består av fyra snygga, porriga och kåta tjejer som dansar runt och försöker vara cowgirls. Redan där börjar det gå utför, sedan består musiken enbart av enformiga beats som inte alls hör hemma i en sådan låt. Jag förstår verkligen inte hur man kan tycka om en sådan låt, den hade nog passat bra som danslåt om de inte hade tagit just en Johnny Cash-låt. Det funkar inte alls och det trodde jag att Laurent Wolf skulle förstå själv, tänk så fel jag hade.

Vad tycker ni om låten?
Original - Johnny Cash

Remix - Laurent Wolf

Lady Gaga - Bad Romance

världens sjukaste video, låt och artist.
& jag älskar den!!

lunchpauser är det bästa som finns.

Nu har jag precis ätit lunch, diskat och fått undan lite saker på mitt rum - jag älskar lunchraster!! Jag ska snart tillbaka till bokhandeln igen. Idag har det redan varit en stressfylld dag, jag har stått i kassan och stått på en  väldigt ostadig stege ganska högt upp (jag är extremt höjdrädd)!! Fast det gick bra tillslut och förhoppningsvis så blir eftermiddagen lika bra.

Nu är det jobb hela veckan och det går nästan inte att planera in något annat. Dock ska jag se på handboll på onsdag, IFK Ystad spelar, och sen ska jag fika med Linn på fredag. Så jag har lite saker att se fram emot. Sen får vi se om det blir någon fest i helgen, vill inte planera något just nu.

Nej, nu blir det jobbet igen. Vi hörs♥

jobbet väntar

Nu ska jag byta om och sen måste jag bege mig till jobbet.
Just nu känns det ganska jobbigt att gå dit,
fast det blir nog bättre under dagen.

Vi hörs♥

Garrett Hedlund - so fantastic

När jag såg Troja igår så blev jag helt betagen av en av skådespelarna. Jag tyckte helt enkelt han hade en rå skönhet som få har. Jag har nu fått reda på att denna man heter Garrett Hedlund och tack vare det pålitliga google så kan jag nu beundra hans bilder.

Vilket leende, vilka ögon, vilket hår! Ja, han är nog lite av min drömman nu. Han har det mesta jag söker, dock vet jag ju inte hur han är som person - fast drömma kan man ju?!
Nu ska jag fantisera lite mer om honom innan jag måste gå till jobbet.

Vad tycker ni om honom?




min nyårsklänning!

Jag har precis hittat min drömklänning på Ellos.
Den hade varit perfekt för mig, perfekt för nyår och till alla andra fester som kommer. Jag älskar lila och jag tycker själv att jag passar i det. Denna klänning är inte så dyr, bara 249kr, därför funderar jag starkt på att beställa den. Jag tänker mig denna klänning, svarta tjocka leggins och en kort svart kofta - kan det bli bättre?!

Vad tycker ni?

hela mitt huvud dunkar

Jag vaknade precis med världens huvudvärk, just nu vet jag inte var jag ska ta vägen. Förhoppningsvis så försvinner den om mindre än en halvtimme, då måste jag börja göra mig klar för jobbet. Jag vill helst inte ta en tablett, dock så känns det inte realistiskt att gå till jobbet med en extrem huvudvärk. Jaja, det blir nog bättre senare.

Natten har i alla fall varit helt okej, har kanske inte sovit så jättebra. Det känns som om hela denna dag kommer bli lite konstigt. Hoppas på att den blir konstig på ett bra sätt, nu ska jag steka några ägg och sen måste jag byta om inför dagen.

sömn väntar

Nu ska jag lägga mig, måste upp tidigt imorgon.
Dagen har varit bra, dock väldigt tröttsam.
Hela min kropp är utmattad.

God natt och sov gott!

jag igår.

en riktig filmdag

Jag älskar att se film eftersom man då får en inblick i en annan värld. Jag tycker om att välja ut en film för dagen, sätta i den och sedan se den för att kunna drömma mig bort. I mina drömmar så har jag varit överallt - jag har kämpat med Jack Sparrow på ett fartyg, dansat på Titanic och flygit bredvid Happy Potter. Möjligheterna är oändliga, när jag lever i filmvärlden då klarar jag allt.

Idag har det verkligen varit en filmdag.
Queen sized, Ensam hemma, Mitt stora feta grekiska bröllop och Troja - alla dessa filmer har visats/ska visas idag. Jag har redan sett de två första och de var väldigt bra, lite ungdomliga fast med bra budskap.
21.00 är det Troja på tv3 och Mitt stora feta grekiska bröllop på tv4, eftersom jag redan har sett den sistnämnda så ska jag se Troja ikväll. Jag tror att den är riktigt bra och jag vet att Mitt stora feta grekiska bröllop är bra och väldigt underhållande, missa dem inte!!





pics from last night

Gårdagen var fantastisk på alla sätt och vis, det går inte att beskriva hur roligt det var.
Jag dansade, shottade, skrattade och sjöng - bättre blir det inte.
TACK TILL EMMYLIE OCH ELIN!!!







världens gulligaste bartender!!

bloggtorka

Det har verkligen varit en väldigt lugn och rogivande dag,
dock så har jag inte alls känt för att blogga.
Jag har så mycket att berätta om,
gårdagen och annat,
fast jag har helt enkelt inte känt för att skriva ner det - inte än.

Nu tänkte jag bli lite bättre nu på kvällstid.

nu börjar festen, shötta för fan!!

Jag har gjort klart det mesta,
måste bara komma på vad jag ska ha på mig och sedan ska jag sminka mig.
Det kommer nog bli något som jag inte tycker om,
fast idag gör det inget.
Trion är samlad och nu är det fest på hög nivå som gäller ikväll!!

PEPP,PEPP,PEPP!! :D

solen skiner för första gången på länge.

Det var länge sedan det var så fint väder som det är idag. Solen skiner och det är inte lika kallt ute, jag gillar det. Nu jag har precis kommit hem från stan - pappa och jag har fikat, hämtat en Ystad allehanda(morgontidningen), köpt lite förfriskningar till ikväll och även skrapat lite trisslotter. En väldigt bra förmiddag.

Nu ska jag städa mitt rum, sen måste jag hem till pappa och bränna en skiva innan vi ska iväg. Bussen går 14.00 till Trelleborg och där väntar förhoppningsvis en väldigt spännande och bra handbollsmatch.

ovan: pappa försöker se smart ut.
nedan: jag är helt fokuserad på min chai-latte.


Robert Pattinson - Never think

She standing outside holding me
Saying oh please
I'm in love
I'm in love

Girl save your soul
Go on save your soul
Before it's too far gone
And before nothing can be done

Cause without me
You got it all
So hold on
Without me you got it all
So hold on


New moon-citat

- After all the thousand times I’ve told you I love you,
how could you let one word break your faith in me?
- It never made sense for you to love me. I always knew that.
- Edward Cullen & Bella Swan
New moon, chapter 23.


trött på ägg

Jag har bara ätit ägg som frukost i tre dagar nu men jag är redan trött på det. Jag mår redan lite illa bara jag känner doften av ägg från köket, fast det är nog bara något jag måste vänja mig vid.
Jag ju även säga att jag vaknade på helt fel sida imorse. Jag har världens hemskaste huvudvärk och jag är skittrött. Jag skulle egentligen gå en promenad nu på morgonen men kroppen vill helt enkelt inte det - jag får träna dubbelt så hårt imorgon.

Fast det står såhär i Dagens horoskop:
Lejonet 22. juli - 22. augusti
Även om dagen kan börja med
att du vaknar på fel sida av sängen,
får du snabbt vänt den tråkiga tendensen till det bättre.

Förhoppningsvis så stämmer det, dock hoppas jag inte på för mycket. Men det hade varit skönt om jag mådde lite bättre tills ikväll, då är det fest!! Känns som om det händer mycket tills dess; fika, städning, handboll och sedan fest. Det kommer nog blir lite legendariskt ikväll, the trio is back!!

Nu ska jag diska och sen ska jag träffa pappa - vi ska på stan.
Vi hörs♥

sov gott

jag tänker för mycket,
jag analyserar helt fel saker,
jag behöver sömn.

God natt, dröm sött & sov gott!

jag vill inte minnas hur det var

När jag tänker tillbaka på allt som har varit, på mitt liv genom tiden - då ser jag fläckar som jag bara vill glömma. Det finns inte mycket som jag vill minnas från den dagen jag fyllde 13 tills dess jag började sista året på gymnasiet. Så många dåliga minnen som gräver upp sår som jag försöker gömma undan. Jag vill inte att folk ska se mina sår, de fysiska och psykiska, för det får mig bara att må ännu värre. Jag vill inte minnas mitt förflutna utan jag vill bara gå vidare från den punkt jag står vid nu.

Jag vill inte minnas varje gång någon kallade mig tjock, jag vill inte minnas alla stunder jag var helt ensam i skolan och jag vill inte minnas alla tårfyllda nätter som har präglat min ungdom. Det är för många förgörande stunder som håller på att kväva mig varje gång jag gå tillbaka till de tankarna. Ensamheten som bara blev större och mer påträngande för varje dag som gick - det var olidligt. De gångerna jag tillåter mig själv att tänka tillbaka, när jag ligger knappt vid medvetandet i min säng, då förstår jag inte hur jag har överlevt.

Fast det gjorde jag - nu har jag fantastiska vänner, en underbar pappa och två bröder som jag älskar. Dock så kan de inte läka såren som redan finns där, för det kommer alltid finnas ett hål i mig - det går inte att reparera. Jag är som fyrverkerier; jag är glad och sprakande en stund, fast det finns inget som kan få mig att stanna på det sättet - jag kommer alltid att slockna tillslut.
Det har ingen betydelse vad som händer eller vad folk gör för min osäkerhet kommer alltid styra mitt liv. Jag förväntar mig ingenting - bara det inte blir värre. Jag har lärt mig att leva med smärtan som en del av min vardag. Hade jag vaknat imorgon och den inte hade funnits där då hade jag nog saknat den - jag är van.

Hur gör man för att glömma det som varit?
Hur går man vidare?

jag 2006

hem till Therese

Haha, det komiska i detta inlägg är att sist jag skrev att jag skulle till Therese så skrev jag att vi skulle ha en "avskedskväll", för jag skulle inte kunna vara uppe så sent längre eftersom jag praktiserar nu. Därav blir detta inlägg ganska roligt eftersom jag ska hem till Therese ikväll och mysa lite. Vi ska se Idol och prata en massa skit - en perfekt kväll alltså.

Jag funderar dock på om jag ska köpa lite nötter till ikväll, jag är osäker eftersom jag går på GI. Visst, man får äta nötter då men jag kör ju väldigt strikt nu i början. Hmm, jag får fundera på det.

Ska någon mer se Idol ikväll?
Vem är er favorit? Vem avskyr ni?


Vi hörs♥


Benet feat Dingle - 3000 solar

Jag, Stahaijna och Emmylie ska göra en remix på denna imorgon - just wait and see ;)

+ i kanten för att jag känner dem!

första dagen avklarad

Nu har jag kommit hem från både en lång och en kort dag på jobbet. Det var mycket att ta in men jag tror redan att jag har lite koll på saker som sker där. Dock var jag lite förvirrad idag och jag blev väldigt generad när jag inte kunde svara på en del frågor som kunderna ställde - fast detta var ju trots allt första dagen. Jag ger det en vecka, sen kommer jag nog kunna svara på nästan alla frågor som de ställer.

Jag måste verkligen säga att jag trivs där, det har bara gått en dag men jag tror verkligen att detta kan bli något bra. Nu har jag i alla fall något att göra i en månad, sen får vi se vad som händer. Jag älskar personalen - idag jobbade Kerstin (min handledare), Andreas och Alexandra. Jag känner Alex sen innan, hon och jag är vänner. De andra två är störtsköna människor som är väldigt sociala - my type om peeps.

Dagens uppgifter har inneburit: påfyllning av varor, prismärkning och observation. Jag har kollat lite på hur de andra har jobbat för att kunna förbättra mina färdigheter. Min bror jobbade inte idag fast det var lite skönt, nu kom jag in i det på ett helt annat sätt. Nu är jag ledig hela helgen, ska jobba på måndag igen.
Fast en sak jag kan säga och det är att jag nog inte kommer kunna gå imorgon, jag har stått upp hela dagen och bara gått runt - mina fötter håller på att dö.

Fast ja, en riktig toppendag! Hur har alla andras dag varit? Lika bra som min?

jag prismärkte mig själv lite :P Jag är ganska billig om dessa priser stämmer, haha ;)

dessa prismärkte jag + dubbelt så mycket uppe i butiken.

snabblunch

Jag har kommit hem över lunchen eftersom det inte är så långt från bokhandeln hem till mig. Jag måste cykla tillbaka om ungefär en kvart igen - vill ju inte vara sen. Jag måste säga att det inte alls var vad jag förväntade mig, en full redogörelse kommer ikväll.

Nu har jag gjort lunch:

jag har skivat två tjocka korvar(Ugglarps lunchkorv), köttbullar(Mamma Scans) och bacon.
sedan har jag bara stekte det i en panna medan jag har skurit upp morötter och coctailtomater.
Svårare är det inte - enkelt, gott och framför allt GI!

iväg till första dagen på jobbet

Nu ska jag bara packa ihop mina saker, sen ska jag bege mig till bokhandeln. Jag är väldigt nervös, fast jag tror att det kommer gå bra - eller jag hoppas på det! Jag känner ju en del av de som jobbar där och det känns väldigt avslappnat. Jag är mest rädd för att göra fel, fast vi gör väl alla misstag?!

Nu blir det några djupa andetag, en sista check i en spegel och sen går jag.
Önska mig lycka till!

Vi hörs♥


frukost

Två stekta ägg och fyra köttbullar, det kan nog inte bli mer GI än så. Det ser kanske lite ut och det är det också, men hårddieten börjar nu och kroppen måste vänja sig. Även om jag redan har blivit hungrig igen så måste jag helt enkelt börja någonstans.

Något som är väldigt bra, GI eller inte, är vatten. Man ska dricka minst 2 liter vatten varje dag, det renar kroppen och skapar en mättnadskänsla. Vatten är det bästa som finns för kroppen, desto med vatten desto mer svettats du och då går du ner i vikt. Därför tycker jag att man alltid ska ha en vattenflaska med sig som man fyller på hela tiden!
VATTEN ÄGER!

en fantastisk historia

1969 så köpte Ace Berg och John Redall ett lejon som var till salu. Lejonet kom från ett zoo, han fick namnet Christian och alla tre blev bra vänner. Dock så växte Christian bara mer och mer, vilket slutade med att de fick försöka rehabilitera honom till det vilda igen. De åkte ner till Kenya i Afrika och släppa ut honom i ett reservat - försöket var lyckat.

Ett år senare, 1974, så åkte de två vännerna ner till Kenya för att hälsa på Christian en sista gång. Även om de hade fått höra att han nu var alfahanne och hade fått en egen familj, han kände kanske inte ens igen dem. Fast detta visade sig inte vara fallet för när de kom ner och hittade Christian så kände han igen dem. Det blev en hjärtskärande återträff som slutade med att Christian t.o.m presenterade sin partner.

Klippet nedan handlar om detta, jag tycker att det är en fantastisk historia om kärlek - han minns sina "föräldrar" och de minns honom. Kärlek är en stark naturkraft!


before sunrise








fy vad trött jag är

Eftersom jag har legat och oroat mig hela natten så har sömnen uteblivit. Jag tror att drömmarna äntligen tog över vid tolv och sedan vaknade jag fyra, som tur är somnade jag om någon timme och jag gick upp sex. Sedan var det bara på med kläderna och gå ut - en timmes promenad väntade.

Nu har jag kommit hem och duschat, dags för frukost. Fast jag egentligen inte sugen på frukost eller hungrig, men jag måste äta.

Criminal Minds och sömn

Just nu sitter jag och tittar på Criminal minds, dagens program handlar om vampyrer!! De har till och med pratat om Twilight och The Cullens, bättre blir det nog inte (Ja, jag vet att jag är besatt!!)

Nu ska jag se klart det, svara på ett mail och sen ska jag sova. Ska upp 06.30 imorgon, måste träna innan jag ska börjar min första dag på bokhandeln. Jag är väldigt nervös, men jag får helt enkelt ta det som det kommer - vad är det värsta som kan hända?!

Därför säger jag god natt och sov gott redan nu, måste fixa lite innan jag ska sova.
Vi hörs imorgon, love ya♥

en perfekt fika


Detta foto säger ganska mycket om hur kvällen har spenderats. Aggiie gör reklam för Espresso house goda mackor och Emmylie tittar på och vill ha en. En riktigt underbar fika :P
Haha, okej riktigt så var det inte. Dock så pratade vi väldigt mycket om allt möjligt, kom till och med fram till en del grejer.
Det är så lätt att prata med Emmylie och Aggiie, de förstår saker som jag själv inte förstår - de är så underbara♥
Så tack för en underbar fika, det ska vi göra om snart igen!

Ystad by night.

Greg Laswell - come undone


vill stanna inne, hemska väder!

Egentligen vill jag bara stanna hemma och mysa framför TV:n, fast jag ska fika med Emmylie och Aggiie om en halvtimme. Det hade inte varit något problem om det inte hade varit storm ute - regnet faller ner och blåsten välter nästan omkull en.Det är verkligen hemskt, fast vad gör man inte för sina vänner?! :)

Vi hörs senare♥

mums för Thai-mat

Idag var åt jag och Therese en senlunch på Thairestaurangen, de har en underbar buffé där som jag älskar. Jag har bara ätit där en gång innan för ett tag sen, så jag kände för det idag. Det var jättegott med räkchips, friterad kyckling, ris med currysås och lite ananas till. Ja, jag trodde att jag hade dött och kommit till himlen.

Denna mat är verkligen inte GI men idag kände jag helt enkelt för något annat, alla avviker någon gång från de ursprungliga planerna. Imorgon börjar jag på hårddiet som innebär bara GI, väldigt strikt. Fast jag behöver det nu, mitt mål är -15 til nyår. Det ska gå!!

Ser det inte gott ut?

Jag på restaurangen.

Dagens outfit 26 november -09

gråa jeans - Lindex
svart linne - Gina Tricot
svart t-shirt med tryck - Lindex
grön kofta - H&M


jag vill ha hund!

Idag har jag haft mycket att göra, bland annat så träffade jag Vicky en stund för att umgås med henne och rasta hennes söta lilla vovve. Hon har nyligen fått en Siberian husky som hon nu tar hand om. Hunden, Irrbloss, ska de avla på två gånger och sedan får Vicky henne som egen hund. Hon är bara tio veckor gammal men hon ser ut att vara äldre - fast det har ju med rasen att göra, den rasen blir väldigt stor.

Efter att ha umgåtts med henne lite så har jag börjat inse hur mycket jag skulle vilja ha en egen hund. Jag vill inte bara ha hund för att de är söta utan även för att de är bra sällskap, hängivna djur och helt fantastiska. Vi har ju redan en hund, Oden, fast jag tycker så synd om honom när han är ensam hemma. Nu när jag ska jobba och sedan börja plugga så kommer han vara ensam hemma ännu mer - jag vill inte det. Därför vill jag väldigt gärna skaffa en hund till, jag måste prata med mamma om det.

Här kommer lite foto och en video från idag med Vicky och Irrbloss:







Thunderclap - Eskimo Joe

Detta är ett bonustrack som finns på The Twilight Saga: New Moon soundtrack i Australien och Nya Zeeland. Man kan inte höra låten i filmen, men den kom ändå med av någon anledning - fast bara i de två länderna.
Jag är väldigt tacksam för att den är med för den är helt fantastisk!
Vad tycker ni?

jag skulle döda för denna klänning, okej nu ska jag kanske inte överdriva.

Jag har precis hittat världens finaste klänning på Junkyard. Jag skulle kunna göra vad som helst för att se den hänga i min garderob, den hade exempelvis varit perfekt denna helg. Jag kan verkligen se det framför mig, leggins + snygga guldiga smycken till skulle vara pricken över i:et. Just nu fantiserar jag mig bort...

Jag måste återgå till verkligheten och inse att jag varken har råd eller kroppen för den klänningen, fast man får väl drömma?!

klänning, 999kr
älskar den mörka färgen och formen på den!

ändrade planer

Egentligen skulle jag börja på min praktikplats idag, fast min handledare är ledig just idag så jag får ytterligare en fridag innan jag ska börja. Detta är både skönt och lite jobbigt. Jag hade fokuserat på att börja idag, hela kroppen och sinnet var inställt på det. Nu när planerna ändras så känns det väldigt konstigt.
Jag har varit väldigt orolig hela gårdagen och inatt, därför fick jag inte så mycket sömn som jag hade velat. Herregud, när ska min hjärna sluta gå på högvarv?!

Nu sitter jag i alla fall här och väntar på ett sms som ska planera ut dagen. Ska kanske träffa Vicky en liten stund, sen ska jag gå och äta en senlunch med Therese. Det ska bli riktigt mysigt!

GOD MORGON TILL ALLA!!

jag behöver sova!!

Jag har tänkt för mycket idag,
därför yrar jag omkring som en smått sinnessjuk människa.
Precis därför ska jag lägga mig nu.
Känner verkligen att jag behöver sova lite,
tröttheten tar snart kontroll över min kropp - fast ibland kan det vara skönt.

sov gott & dröm sött♥

pappa och jag -06
min bästa vän♥


hjärnverksamhet = ickeexisterande

Just nu kan jag inte tänka på någonting, allt känns så overkligt. Det känns som om jag just nu har "a out-of-body-experience". Allt är så förvirrande och jag vet inte riktigt hur jag ska hantera det, allt från killar till min framtid. Jag hade en plan, en säker plan, fast nu vet jag inte längre hur det blir.

Jag kan inte tänka på sorgen jag känner över att jag inte har hört från Honom på fem dagar, jag kan inte tänka på förvåningen att någon som kanske fanns där innan har hittat någon annan och jag kan inte tänka på paniken som håller på att kväva mig på grund av mina osäkra framtidsplaner. Allt känns så fel.
Jag visste vad jag ville innan, min stig fram i livet har alltid varit rak och hinderlös. Nu så börjar stigen helt plötsligt att svänga åt alla olika håll, hålen i marken får mig nästan att trilla och jag vet inte vilken väg jag ska ta när min stig delar sig. Allt känns så overkligt.

Sömnbristen får mig att tänka i en massa konstiga banor, fast ibland vill man bara få det ur sig. Jag ser på mitt liv, jag ser något jag inte gillar. Det finns ingen struktur eller säkerhet - bara en massa frågor. Jag kan inte tänka klart, det finns för många tankar i mitt huvud. Jag behöver sömn fast om jag lägger mig ner och blundar så kommer alla tankar och meningar om varför mitt liv är så patetiskt tillbaka, jag kan inte fly från det men jag kan inte möta det heller.

Jag behöver Honom, mer än något annat - just nu finns Han inte här. Han är ingenting mer än en vän, men Han förstår bättre än de flesta. Han vet så mycket mer om detta, så mycket mer än jag själv vet om mina förvirrade tankar. Jag vill inte vara beroende av något eller någon, dock så behöver jag någon som förstår - likt kroppen behöver syre. Jag behöver något mer än bara detta, jag behöver en dröm - ett mål. När jag väl har hittat mitt mål, då kommer allt annat falla på plats.

fast hur ska jag kunna hitta meningen om jag inte ens vet vart jag ska börja leta?

Muse - I belong to you (New moon remix)

I can't find the words to say,
But they're overdue,
I've traveled half the world to say,
I belong to you

Then she attacks me like a Leo,
When my heart is split like Rio,
But, I assure you my debts are real


sista myskvällen hos Therese

Nu ska jag hem till Therese och vi ska ha en liten myskväll tillsammans.
Detta är den sista innan jag börjar praktisera,
vilket innebär astt vi inte kommer kunna ha våra kvällar så ofta längre.
Det blir som ett litet avsked ikväll.
God mat, bra saker på TV och många skratt - allt jag förväntar mig av kvällen!

Vi hörs♥

fika på Snuggles

Nu har jag kommit hem efter en väldigt mysig fika på Snuggles med Emmylie, Matilda och Stahaijna. Det blev en minibulle för mig + en varm vitchoklad. Det var riktigt gott om jag får säga det själv :)
Vi pratade om allt mellan himmel och jord, alltid så skönt att få skratta ibland. Stahaijna är världsbäst på att härma folk, allt från 90-åriga tanter till 15-åriga fjortisar - she has a gift!

Vi bestämde att det blir fest på lördag: förfest hos mig, sen Donna Gina och sist Bar á Bar. Det var längesen jag var ute på riktigt, förutom Öja i lördags, så jag längtar riktigt mycket just nu - it will be great!

Emmylie är så vacker i sitt nyklippta hår. Hon tycker att hon ser ut som en pojke, tänk så fel hon kan ha!! :)

Stahaijna försöker komma på effektiva sätt för att slå ner killen i kön utan att någon märker det. Undrar hur planen ser ut?! ;)

Matilda och Emmylie. Jag åt en likadan bulle som Matilda har på fotot.

White Demon, who let your friends go?








vila

nu ska jag lägga mig och vila/läsa lite.
Har snart läst ut boken jag håller på med just nu,
känns både sorgligt och bra.
I eftermiddag ska jag fika med några vänner.
Det ska bli mysigt även om det inte är så mysigt väder.

Vad ska alla andra hitta på idag?

många versioner av en låt - hallelujah.

Det är intressant att höra hur olika artister tolkar och gör samma låt till deras. En låt som jag blir väldigt berörd av är Hallelujah, en låt som många har gjort på väldigt speciella sätt.  Orginalet gjorde Leonard Cohen 1984, sedan dess så har minst ett tiotal andra artister tagit till sig låten och gjorde den till deras egen.

Nedan så har jag fyra versioner av samma låt. Min favorit är helt klart med Rufus Wainwright - gillar hans mustiga röst och takt på låten. Leonard Cohen gör den också väldigt bra, fast det är inte riktigt det stuket jag vill ha på låtar - därför är han inte favoriten bland dessa. Amanda Jenssen gjorde den när hon var med i Idol och jag måste säga att hon gjorde det väldigt bra. Vilken inlevelse och vilken röst, tårarna började falla för mig i alla fall.

Ja, man kan göra en låt på tusen olika sätt men den blir bara en succé om man gör något speciellt av den - precis som de nedan.
Lyssna och njut!

Leonard Cohen - Hallelujah

Jeff Buckley - Hallelujah

Rufus Wainwright - Hallelujah

Amanda Jenssen - Hallelujah


kläder, kläder - jag får inte nog!

Har hittat ytterligare lite saker som jag vill ha, både från Odd Molly och Stayhard. De har så vackra och fascinerande plagg, jag önskar att jag kunde köpa allt! Tyvärr måste jag återgå till verkligheten och det innebär fönstershopping, fast det kan också vara kul + mycket billigare.

Här kommer några favoriter:
Odd Molly, cerise klänning - ?kr

Stayhard, Odd Molly - 2198kr

Stayhard, Mina UK - 898kr

Stayhard, Mina UK - 898kr

Stayhard, Rules by Mary - 598kr
 

sömnlösa nätter

De sista nätterna så har jag haft problem med att sova, har drömt oroliga drömmar. Ibland om ensamhet, ibland om död och ibland om ingenting. Det sistnämnda skrämmer mig mest då jag inte ser vad som händer. Jag vaknar med tårar i ögonen men jag minns inte varför jag gråter. Det beror nog på all nervositet som kommer i samband med ett nytt jobb, fast såhär har det aldrig varit innan...

Egentligen så gör det inget med lite sömn, dock känner jag mig trött hela tiden på dagen. Detta gör att min hjärna inte riktigt fungerar, fast det har den nog aldrig gjort :P

Nu ska jag lyssna på lite musik, sen ska jag lägga mig och läsa!


god natt!!

Jag är verkligen trött just nu, har varit igång hela dagen.
Därför väntar sängen på mig nu, i tid för en gångs skull.
Imorgon är en ny dag, ska fika med tjajorna.
Ska försöka träna lite + se film också.

god natt & dröm sött!

nattens dunkla timmar

När tröttheten gör att jag inte förmår att gör något, men vakenheten förhindrar sömn. Då brukar jag lyssna på lugn kärleksmusik och drömma mig bort till bättre platser. Ibland faller det en tår eller två, då verkligheten tränger sig igenom och pulveriserar alla mina lyckodrömmar. Fast så fort jag kan koncentrera tankarna på samma sak, mitt personliga himmelrike, då kommer sömnen alltid lite snabbare.

Här är fyra fantastiska låtar, de får mitt liv att verka lite bättre.
Jag är så tacksam för att musik finns, tänk hur tyst världen annars hade varit .

David Grey - This years love

Håkan Hellström - Vi två, 17 år

Lars Winnerbäck feat Miss Li - Om du lämnade mig nu

Moto Boy - Beat heart

den var bättre andra gången

Nu har jag varit och sett New Moon ännu en gång och jag måste säga att den var mycket bättre andra gången. Jag uppfattade en hel del saker som jag missade första gången jag såg den - är väldigt tacksam att jag såg den igen. Sedan måste jag även säga tack till Linn för hon följde med, hon tyckte att den var så bra att hon ska se den i helgen igen! Haha, det smittar av sig :)

Jag älskar verkligen The Twilight Saga, mer än de flesta om jag ska vara ärlig. Många förstår nog inte hur viktiga böckerna och filmerna är för mig. Jag har alltid letat efter saker som berör mig på olika sätt, genom lycka och sorg. Det har varit mitt mål i livet att förstå varför livet är som det är - vi har alla olika förutsättningar. Varför är det så?
Jag har även hatat kärlek, eller egentligen så har jag inte hatat känslan eftersom man inte kan hata något som man inte tror existerar. Jag har aldrig varit med om några lyckliga slut och för mig så har kärlek varit något obefintligen. Dessa böcker har fått mig att tro på kärlek igen. De har även berört mig mer än något annat innan - det är som magi.

Ja, det är svårt att förklara och det är inte så lätt att förstå heller. Det kan vara rörigt, just nu är det kaos i mitt huvud. Jag är bara så glad för att det finns en värld som jag kan och vill rymma till - den ger mig en valmöjlighet.

På bion:


gå och träffa Linn

Nu ska jag ta på mig ytterkläderna och sen ska jag gå och träffa Linn :)
Det kommer bli många skratt, många tårar och en del kramar.

Vi hörs♥

mötet gick bra

Jag har ju helt glömt bort att berätta om mitt möte som jag var på innan. Egentligen blev det två möten - arbetsförmedlingen och bokhandeln. Först skulle jag prata lite med min handledare på AF och sedan gick jag och pratade med min "mentor" på bokhandeln, det är hon som ska ha koll på mig.

Det gick väldigt bra och jag börjar min praktik på torsdag. All ångest är borta och nu längtar jag tills jag ska börja. Det känns bra att komma in i rutinerna igen; vakna, träna, jobba, chilla och sova. Har varit ute ur banorna nu på sista tiden, det blir lätt så när man inte har något som håller fast en vid tiden. Ja, nu känns det verkligen bra att börjar jobba/praktisera. Blev dock lite skrämd när min mentor sa innan idag: Ja, jag har sparat saker att göra i flera veckor så du kommer ha händerna fulla. (sen log hon lite konspirativt)

Haha, det kommer säkert bli bra - man måste tänka positivt!!

mycket läsning

Just nu håller jag på att läsa Så länge vi båda andas av Stephenie Meyer. Jag var och fikade innan, helt själv, och det var väldigt mysigt. Jag hade ipoden i och läste lite på samma gång - det var väldigt rogivande. Jag måste säga att en ensam fika är inte så patetiska som det låter - jag uppskattar tystnaden och tiden med mig själv väldigt mycket.
Jag kan helt enkelt inte få nog av Meyer's böcker så nu ska jag lägga mig och läsa lite. Ska träffa Linn vid fyra så jag hinner läsa några kapitel innan jag måste göra mig klar.

På Espresso house, väldigt rogivande miljö.


boken jag läser nu:


jag är inte klok, but I love it

Efter många om och men så ska jag se New Moon ännu en gång, ikväll med Linn. Vi ska först se om det finns biljetter, sen ska jag följa med henne på synundersökning och efter det blir det bio. Jag vet att jag inte är riktigt klok men The Twilight Saga betyder väldigt mycket för mig, många förstår inte hur mycket, och därför vill jag se filmen igen. Kunde inte riktigt koncentrera mig sista jag såg den - hoppas det går bättre ikväll.

Dock känner jag mig lite taskig mot Linn eftersom hon inte alls är en sådan fantast som jag. Hon har inte ens sett Twilight, men hon vill väldigt gärna med ändå. Jag säger inte nej för detta innebär att jag inte behöver gå själv, vilket jag annars hade gjort. Så tack Linn!

Har ni aldrig sett en film om och om igen bara för att den har varit bra?
Jag tycker personligen att man måste se en film mer än en gång för att kunna värdera och uppskatta den. Man kanske har missat något första gången som man uppmärksamma senare eller något liknande. Det är precis därför jag ska se New Moon igen, jag kan helt enkelt inte vänta tills den kommer ut på DVD.

Bella & Jacob
pic; Google

the first, the last, not my everything

Det är inte lätt att styra över ens känslor, även om man vill stänga av ibland så går det inte. Kärlek har slått till oss alla någon gång, som ett knytnävsslag utan smärta. Den eufori som förflyttar sig från hjärtat och ut i varenda nerv i kroppen - känslan som skapar lycka. Det finns inga rosa moln, ingen Amor som skjuter pilar på en eller en bukett rosor som man dansar på - det är bara en lite bättre vardagskänsla.

Jag har förnekat det för mig själv eftersom det är omöjligt på så många vis, fast nu kommer känslorna ifatt mig. Även om jag försökt rymma från sanningen så slår mitt hjärta några extra slag varje gång jag tänker på Honom. Förbjudet - Nej, galet - kanske lite, omöjligt - Ja!
Han gör vardagen lite lättare och varje ord från Honom får mig att må så mycket bättre. Luften känns renare och lyckan är inte långt borta. Fast snart kommer jag dimpa ner från mitt rus och återvända till verkligheten - det går helt enkelt inte att leva på kärlek. Speciellt inte hopplös kärlek.

Jag får göra som så många andra ha gjort sedan tidernas begynnelse. Jag måste helt enkelt förtränga och förgöra de tankar som ger mig hopp. Hoppet är inte min vän - den skadar så mycket mer än vad den läker. Fast även om jag vet vad som är bäst, att glömma och gå vidare, så kämpar jag ändå för att behälla minnet som skapar glädje - det får mig att leva!

I see my future in an instant
And there it goes
I think I've found my best friend

There's just no rhyme or reason
Only the sense of completion
And in your eyes
I see the missing pieces
I'm searching for
I think I've found my way home

I know that it might sound more than a little crazy
But I believe

I knew I loved you before I met you

I think I dreamed you into life
I knew I loved you before I met you
I have been waiting all my life.

nervös inför mötet

Nu ska jag på möte på arbetsförmedlingen, vi ska prata om min praktikplats och jag ska skriva på lite papper. Det är både med glädje och panik som jag kanske ska börja praktisera imorgon, annars börjar jag på fredag. På ett sätt så vill jag börja eftersom jag känner mig helt värdelös när jag går hemma - det finns inga rutiner och ingen prestationslycka över någonting. Fast på samma gång så kommer det vara krävande eftersom jag måste jobba 40 timmar i vecka - but that's life!

Nu måste jag i.a.f packa ner en massa saker och göra mig klar, ska snart gå hemifrån. Jag peppar med lite musik, tänker på min fika efteråt och fösöker hålla lugnet.

Vad är det västa som kan hända? Nej, så kan jag inte tänka.
Vad är det västa jag kan överleva? Den tanken är inte heller så uppmuntrande.

Dagens outfit 24 november -09

svarta tights - Lindex
lila klänning - Ellos
svart kofta - Lindex


Filmtips!

Måste påminna om måndagsfilmen på kanal9 21.00 - Gladiator!
Den får man inte missa, en av de bästa filmerna som någonsin gjorts enligt mig.


myskväll ännu en gång

Nu ska jag hem till Therese för en myskväll.
Vi ska umgås och se Gladiator,
sedan ta farväl av våra kvällar tillsammans - nu när jag börjar praktisera så kommer jag inte kunna vara ute sent på kvällarna.
Därför blir det mys framför TV:n med en av mina bästa vänner.

Vi hörs♥

dagens outfit 23 november -09

svarta leggins - Kappahl
klänning med blommönster - Kappahl
svart kofta - Lindex

Remember me

Just nu skulle jag väldigt gärna vilja se denna film; Remember me.
Robert Pattinson är med och den verkar vara en fantastisk kärlekshistoria.
Ja, jag ska nog se till att se denna film!

satellite heart

Out of mind and outta sight

I hear you're living out of state, running in a whole new scene
You know I haven't slept in weeks, you're the only thing I see

I'm a satellite heart lost in the dark
I'm spun out so far you stop I start
But I'll be true to you no matter what you do.

Ibland känns allt omöjligt, som om allt bara blir fel precis hela tiden. Det är då ångesten kommer och trycker ner mig ännu mer. För även om jag försöker se det positivt, så är det inte alltid lätt. Jag tror att alla någon gång har känt meningslösheten som ibland faller över en - då finns det ingen mening med någonting.

Livet är inte rättvist, det har det aldrig varit. Jag förstår inte varför jag lurar mig själv om och om igen bara för att bli sårad i slutändan - masochistvarning? Jag njuter inte av smärtan, den uppstår som får ingenstans. Den krossar allt i dess väg, alla lyckliga tankar och minnen som får mig att flyta på ytan istället för att drunkna.

Jag tror att alla har känt hopplösheten någon gång, den har inkräktat på allas liv vare sig man har velat det eller inte. Egentligen så kan man bara tacka och ta emot, hur mycket det än skadar en. För förr eller senare så kommer lättnaden av att allt är bra igen. Precis som om lyckan har vunnit kriget mot förgörelsen - det blir alltid bättre tillslut?

Det som inte dödar en gör en starkare?
Efter regn kommer solsken?
Fast tänk om döden är att föredra eller regnet aldrig slutar falla, vad händer då?


Michael Bublé - Haven't met you yet

Johanna tipsade om denna i lördags,
den är helt okej - dock lite mainstream.

close after midnight






mycket att göra, god morgon förresten

GOD MORGON!
Ännu en ny dag som kantas av saker att göra, känns verkligen som om dessa dagar som kommer nu är väldigt stressfyllda.

Dagens schema:
¤ äta frukost
¤ ringa möjligt jobb 1
¤ ringa möjligt jobb 2
¤ cykla och prata på möjligt jobb 3
¤ fika med Vicky klockan fyra
¤ boka biobiljetter (jag ska se New Moon en gång till!!)
¤ träna, promenad en timme

Det är allt inplanerat, sen kommer det alltid till en massa saker eftersom det är vad livet går ut på - hantera rutinen även om impulsen slår över. Okej, ju nu vet jag inte vad jag babblar om - därför ska jag äta frukost nu.
Mums Ägg!!


Junkyard

Jag har precis hittat världens sötaste saker på Junkyard. Jag funderar verkligen på att beställa klänningen för den kan man ha till så mycket - både till vardags och fest. Ja, den är riktigt söt. Håller ni inte med?

Klänning 799kr

T-shirt med tryck 399kr

svarta sneakers 999kr

Söndagsfilm!

Missa inte På spaning men Bridget Jones, tv3 21.00.
Jag kommer i alla fall sitta framför tv:n och skratta, gråta och känna kärlek - har sett den innan och den innehåller allt som behövs en mulen söndagskväll.

känner mig helt slut

Jag är verkligen helt utmattad!
Jag har träningsvärk i hela kroppen efter all dans, jag har huvudvärk efter all sprit och jag har rivsår i ansiktet efter något som jag inte kommer ihåg. Ja, en fest är inte bara för kvällen - den finns i kroppen i flera dagar. Jag har verkligen försökt att göra något produktivt idag men det går inte. Jag har bara fikat med pappa och sen gick vi och handlade. Mer än så har jag inte hunnit med.

Allt går i slowmotion och nu ska jag lägga mig och läsa, hann inte innan. Känner att hela min kropp behöver lugna ner sig och få vila. Ikväll är det film som gäller, ska antingen se På spaning med Bridget Jones eller Shooter.

såhär roligt hade jag igår:
outfit:
röda skor - Skopunkten
svarta leggins - Kappahl
vit klänning - MQ
grön kofta - H&M
liten väska - Åhléns
(jag till höger, Johanna i mitten)

pic; Miloo.se

läsa och vila

Hela min kropp är utmattad, att jag ens kan stå upp är ett mirakel. Fast nu känner jag verkligen för att läsa lite, så jag ska lägga mig med en bra bok nu. Känner redan nu att denna dag kommer bli en slappedag - vila och se på TV.
Fast är det inte vad söndagar går ut på?

Vi hörs♥

gårdagen

Denna video sammanfattar hela kvällen och natten igår. Vi dansade, sjöng och älskade varje stund - det blir inte bättre än såhär. Det blev groggar, vin och en massa shotar - tequila, turkisk peppar och melongrejer. Ja, det var verkligen en kväll att minnas även om dimman ibland tar över. Träffade en del människor som jag inte riktigt har registrerat.

Jaja, roligt hade jag i alla fall. Det ska verkligen göras om!
Främst tack till Aggiie, Johanna, Iza och Nicole - ni gjorde kvällen riktigt underbar!

nu börjar festen!

Jag har klätt på mig och sminkat mig, dock känner jag mig väldigt ful. Därför får jag supa mig själv snygg, så som många andra gör när de går ut. Jag vet att man ska älska sig själv för den man är - fast ibland känner man sig helt enkelt väldigt ful. Det är dagens sanning!!

Just nu känner jag mig inte så söt, men förhoppningsvis så mår jag bättre senare ikväll. Nu kom jag precis på en sak, därför ska jag byta om och sminka om lite - röd och svart klänning + röda läppar?

Vi hörs imorgon om jag inte dör av all dans ikväll! ♥

ensamheten skrämmer mig

Jag är inte rädd för att dö, inte ens för att leva ett livlöst liv. Jag har lärt mig att allt som händer beror på något annat, det är som dominobrickor som trillar - de trillar en i taget. Det finns ingen mening med att vara rädd för det oundvikliga för då slutar det med att rädslan för slutet dödar nuet. Nej, jag är inte rädd för slutet - jag är rädd för något mycket värre.

Jag är livrädd för att stå ensam kvar, för att alla andra har hittat deras mening medan jag fortfarande letar i blindo. Då alla andra har hittat kärleken, karriären och framtiden - då jag måste kämpa för varje andetag jag tar. Ensamheten knäcker mig enbart genom att finnas, vetskapen om att jag snart kanske måste leva helt ensam.

Jag är inte rädd för att dö, jag är rädd för att andra ska dö.
Jag är inte rädd för vänskap, jag är rädd för tomheten om någon vän försvinner.
Jag är inte rädd för att älska, jag är rädd för att kärleken inte är besvarad.

Jag och en vän pratade en gång, för några månader sen, om att när man får pojk- eller filckvän så skiter vissa i sina vänner. Då lovade vi att vi aldrig skulle göra det mot varandra, att vad som än hände så skulle vår vänskap gå före - bros before hoes.
Fast nu har hon kommit till det stadiet då hon söker efter något nytt, då kärlekens pil träffar henne och hennes liv blir fyllt av klara färger. Även om jag inte tror att hon skulle lämna mig så finns rädslan där. Den som dödar alla skratt, leende och glada tankar - ensamhetskänslan.

Let me give my love to you
Let me take your hand
As we walk in the dimming light
Oh darling understand

That everything, everything ends
That everything, everything ends

pic; google

favoritlåtar just nu

Dessa tre låtar är från soundtracket till New Moon. Jag tycker att de är helt fantastiska, de skapar magi!
1. Lykke Li - Possibility

2. Death Cab for Cutie - Meet me on the Equinox

3. Anya Marina - Satellite heart

vilken spännande match!

Jag har nog inte sett en sådan spännande match på ungefär ett år, då mötte Sövestad ett malmölag i fotboll - nu var det IFK Ystad och Tumba som stod för spänningen i handboll denna gång.
IFK ledde ganska stort efter första halvlek, det stod nog 15-8. Fast sedan fick Tumba kraft och tog igen alla målen, ledde och sedan var de nära på att vinna. Dock så börjar IFK hitta tillbaka till sitt spel från första halvlek och det blev tillslut 31-31. De sista två minuterna var så spännande att jag höll på att kissa på mig - kunde knappt andas.

Pappa och jag pratade om varför IFK inte satte in sina två bästa spelare den sista kvarten i andra halvlek. Hade de kommit in så hade det kanske blivit ett annorlunda resultat. Fast sedan kom vi på att IFK kanske inte vill gå upp i Allsvenskan, de passar bra i Serie 1. Så det var lite taktiskt och för att spara spelarnas kraft + att de som kanske inte får spela så ofta skulle komma in.

Ja, matchen var väldigt spännande och jag hoppas på en lika spännande match nästa gång - ska kanske åka med IFK Ystad-bussen till Stavsten nästa lördag!

ett väldigt kort och dåligt klipp på ett anfall.
roligaste: pappas "oj" i slutet.


har inte alls haft tid att

15c900df90684e307f9e761c975ca657.png

Kolla varifrån!

har inte alls haft tid att blogga. Gick en väldigt lång promenad innan med pappa och nu är vi på handboll. IFK Ystad möter Tumba. Just nu leder IFK med två bollar - förhoppningsvis så vinner de också. Uppdatering kommer när jag har kommit hem. Vi hörs...


inget blogghumör

Just nu känner jag inte alls för att blogga, så istället för att skriva ner en massa skit som jag egentligen inte menar så ska jag gå en promenad. Behöver luft och träna lite - ikväll hinner jag inte; då är det fest!

Bloggandet kommer igång någon gång senare idag...vi hörs♥

vad gör jag uppe?

Jag borde ha gått och lagt mig för längesen. Jag måste upp tidigt imorgon för jag ska träna - hinner inte träna senare på dagen. Imorgon blir det även handboll på eftermiddagen och sen fest på kvällen. Ska förfesta hos Aggiie och sen sticker vi till Öja, jag säger bara; FY VAD JAG SKA DANSA!

Därför ska jag lägga mig nu, orkar verkligen inte sitta uppe längre. Idag har varit en väldigt bra dag och jag kommer nog sova gott inatt. Vill be om ursäkt för alla inlägg om New Moon, men idag har helt enkelt varit en sådan dag. Jag kan ju säga att jag vill gifta mig med Edward Cullen, ha Jacob Black som bästa vän och vara Bella Swan - ja bättre är så blir det inte!

God natt och sov gott! 

New Moon

Efter att ha sett filmen en gång så måste jag säga att det både finns saker som jag älskar och faktiskt även saker jag hatar i filmen. Även om den var lite av en besvikelse så måste jag säga att den var bättre än Twilight. Om ni inte vill veta allt som händer i New moon så ska ni inte läsa det som står i detta inlägg, spoilers!
Några är följande åsikter som jag har om filmen:

PLUS!
+ Edward är lika snygg som vanligt, hela han utstrålar skönhet och en extrem varm aura.
+ Jacob, killen som inte var med så mycket i Twilight, har helt klart stigit i min skala över bra skådespelare. Sedan har han även byggt upp sig och nu tror jag att han är en större konkurrent till Edward.

+ Nästan kyss-scenerna mellan Jacob och Bella är helt fantastiska och det får mig bara att längta ännu mer till tredje filmen. Jag tror att om de kysser varandra så kommer gnisterna flyga och vissa kommer nog ifrågasätta varför Bella vill ha Edward och inte Jake.
+ En del scener är väldigt känslosamma och de har verkligen fångat känslorna från boken. Min favoritscener görs fantastiskt bra, även om en del av dem är ihopklippt från en del olika stycken i boken.



+ NAKEDCHOCK, ja jag gillar halvnaket. Speciellt när det är snygga män som visar upp vad de har att erbjuda. I denna film så är det snygghet gånger tusen. Vi har såklart Edward och Jacob, men vi har också varulvarna som ser extremt bra ut när de springer runt med bar överkropp.
+ Kyssarna mellan Bella och Edward är så passionerade och kärleksfulla. Dock lät det vid ett tillfälle som om de hade sex med kläderna på. Fast det är ju klart att de "got caught up in the moment" när de är så kära.


MINUS!
- Det största felet är att många händelser i boken inte är med. Jag förstår att man inte kan ha med allt, men när man inte tar med viktiga citat så blir i alla fall jag irriterad. Ett exempel på det är när Jacob ska kyssa Bella i bilen. I boken så hör man Edwards röst säga "be happy" - i filmen finns det baraen konstig tystnad. Jag satt och väntade på Edwards röst - jag blev väldigt besviken.

- Kristen Stewart har blivit vackrare i denna film. Hon ser fräsch och söt ut, vilket är roligt för henne personligen, fast Bella ska vara lite alldaglig och det är verkligen inte Kirsten.
- Slutet är nog det västa jag varit med om, jag förstår verkligen inte hur man kan göra ett sådant slut. Precis som om fler kommer vilja se nästa bara för att slutet är helt avklippt.
- Scenerna är flyttade och vissa kommer inte alls i rätt ordning. En del scener är till och med tillsatta som inte finns i boken. Bland annat så är hela Volturi(de onda)-mötet förändrat, enbart för att det ska bli lite mer spännande.
- Mitt favoritkapitel, kapitel 23 - Sanningen, finns knappt med och många av dialogerna där har de flyttat fram i filmen till en helt annan scen. Plus att mycket som sägs i det kapitlet inte kommer med, även om jag tycker att det är avgörande i relationen mellan Edward och Bella.

- Den var lite slätstruken och filmen kändes väldigt avklippt. Den hoppade från en sak till något helt annat - vilket gjorde att filmen blev som konstiga stillbilder ibland.

SAMMANFATTNING!
Även om jag är besviken på ganska mycket i filmen så går det inte att komma ifrån hur bra jag tycker den är. Det gör inget att en massa har flyttats omkring eller att en del viktiga scener inte är med - detta är New moon "at its best"! jag funderar verkligen på att se den på bio en gång till, vill inte vänta tills den kommer ut på film innan jag ser om den.

Ja, jag älskar den nya filmen även om jag tror att många andra inte gör det. Ni får säga vad ni vill, jag älskar den; filmen, Robert Pattinsson och allt annat som har med filmerna och böckerna att göra. Jag har till och med börjat tycka om Jacob - killen som jag hatade innan.
Jag tycker helt klart att New moon är en film man måste se, fast enbart om man har sett Twilight först. Man blir trollbunden, jag blev det i alla fall! Tårarna föll vid ungefär fyra tillfällen, det kallar jag känslosamt!

pics; Twifans

How much could you mean to him if he left you here, unprotected?

Jag kan knappt andas, jag är så förväntansfull.
Om en timme så kommer jag sitta i salongen och vänta på att filmen ska börja,
tills dess så ska jag fantisera och leva i drömmarnas värld
- kanske gör en glädjedans eller två också :)
JAG SKA ÄNTLIGEN FÅ SE NEW MOON!
Det går inte att beskriva hur glad jag är just nu,
it's a dream come true.
Edward, Bella, Jasper, Alice, Rosalie, Emmett, Esme, Carlisle,
Jacob, The Wolfpack, Charlie, Billy, The Volturi and so on...♥

I thought I’d explained it clearly before. Bella, I can’t live in a world where you don’t exist.
I’m a good liar, Bella. I have to be.

You weren’t going to let go. I could see that. I didn’t want to do it—it felt like it would kill me to do it—but I knew that if I couldn’t convince you that I didn’t love you anymore, it would just take you that much longer to get on with your life. I hoped that, if you thought I’d moved on, so would you.

After all the thousand times I’ve told you I love you, how could you let one word break your faith in me?

I could see it in your eyes, that you honestly believed that I didn’t want you anymore. The most absurd, ridiculous concept—as if there were any way that I could exist without needing you!

You’re not asleep, and you’re not dead. I’m here, and I love you. I have always loved you, and I will always love you. I was thinking of you, seeing your face in my mind, every second that I was away. When I told you that I didn’t want you, it was the very blackest kind of blasphemy.
- Edward Cullen, New Moon, chapter 23


Alicia Keys - Sleeping with a broken heart

Even if you are a million miles away
I could still feel you in my bed
Near me, touch me, feel me

And even at the bottom of the sea
I could still hear it inside my head
Telling me, touch me, feel me
And all the time, you were telling me lies

So tonight, I’m gonna find a way to make it without you
Tonight, I’m gonna find a way to make it without you
I’m gonna hold on to the times that we had
Tonight, I’m gonna find a way to make it without you

Have you ever tried sleeping with a broken heart?
Well you could try sleeping in my bed


telefonfobi

Nu har jag kanske två jobb på g, det jobbiga är att jag måste ringa och prata med cheferna på de olika jobben. Detta låter kanske inte som något stort problem och det hade det inte varit i vanliga fall, om jag inte hade haft telefonfobi. Det är nämligen så att jag kan helt enkelt inte prata i telefon - enbart tanken på det får mig att hyperventilera.

Jag hatar verkligen att prata i telefon och det finns bara fyra personer som jag kan prata avslappnat med; mina föräldrar och mina två bröder. Alla andra som ringer/som jag måste ringa ger mig ångest och panik. Det slutar oftast med att min mamma måste ringa eller så skickar jag ett sms om det är till en vän. Ibland svarar jag inte ens om mina vänner ringer, jag får bara panik och sen springer jag runt i rummet och skriker att personen ska lägga på. Det är helt sjukt, men det är min verklighet.

Fast nu måste jag ta mig förbi denna gräns, jag måste ringa och få jobb! Därför ska jag ta några djupa andetag, få panik och sen ska jag slå de nummer som jag måste ringa...svårare är det inte?


När jag hör din röst

Nu har jag läst ut När jag hör din röst av Stephenie Meyer och om mindre än fyra timmar så ska jag se filmen New Moon, den bygger på just den boken. Jag vet inte riktigt hur det ska gå till eftersom jag kommer ha svårt att se hälften av tiden - tårarna kommer försämra mitt seende. Jag vet att det låter helt galet men de böckerna berör mig så mycket. Därför vet jag att om de har fått in ens hälten av känslan som finns i böckerna så kommer tårarna att falla hela filmen.

Jag har väntat på denna film i snart ett år och nu är dagen här - det känns så overkligt. De böckerna har fått mig att tro på kärlek och om jag hade träffat Stephenie så hade jag tackat henne. Hon har skapat något som har gett mig hopp och en tro på att alla förtjänar någon som älskar dem. Det går inte att beskriva i ord, hur tacksam jag är.

Nu ska jag torka tårarna, de rinner fortfarande efter att jag läst klart boken, och sedan ska jag laga middag. Sen måste jag packa ner lite saker inför kvällen, bland annat pappersnäsdukar. Efter det så kommer jag vara redo för en underbar kväll framför vita duken.

Någon som har sett/ska se New Moon?

bilder från Twilight, den första filmen.




pics ovan; google.
pics nedan; jag har tagit dem från min Twilight-kalender.




hemkommen från stan

Nu är jag hemkommen från en lugn och mysig tur på stan med pappa. Det blev en chai-latte på Espresso house, mjukisbyxor på Boutique Q, ipren på Apoteket och smultronvin på Systemet - en ganska bra dag om jag får säga det själv. Hann även prata lite med pappa om jobb och min praktik, har ångest över det nu.

Nu ska jag i.a.f hänga in mina kläder, har tvättat idag, sen ska jag lägga mig och läsa lite. Måste också göra lunch, har inte hunnit äta något idag.

pappa♥

utsikt från Espresso house

jag

fika med pappa

Nu har jag gått min morgonpromenad och duschat + gått en liten runda med Oden, så nu ska jag träffa pappa för vi ska gå en runda på stan. Det blir nog en fika på Espresso house och kanske lite fönstershopping - man vet aldrig när det gäller pappa och mig. Jag vet att vi ska in på Systemet och handla ett gott vin tills imorgon, tror det blir smultronvin.

Annars ska jag inte göra så mycket idag. Tänkte läsa ut "När jag hör din röst", se Twilight och sen är det bio ikväll. Just nu längtar jag bara tills New moon börjar - I can't wait.

Nej, nu måste jag göra mig klar. Vad händer annars idag då?

Oden sitter alltid bredvid mig när jag sitter vid datorn. Det är "hans" matta!

Dagens outfit 20 november -09

gråa jeans - Lindex
svart linne - Gina tricot
blå cardigan - Ellos


seaside












IKVÄLL SKA JAG SE NEW MOON!!

PEPP, PEPP, PEPP, PEPP, PEPP!!

Jag har väntat på denna film i snart ett år och nu ska jag se den ikväll. Det är overkligt, känslomässigt och helt fantastiskt. Jag hoppas verkligen att den är bra, fast den kommer nog aldrig vara så bra som boken. Ja, fy vad jag längtar. Bara några timmar kvar...feel the pepp!!


Pic; google, Twilight - ängen.

Vem är jag?

Skulle någon fråga mig vem jag är, då hade jag inte haft ett svar. För om jag ska vara helt ärlig så har jag inte hittat mig själv - jag är mer förvirrad än någonsin. Skulle ni fråga mina vänner så skulle vissa säga; "hon är den glada, den som alltid lyfter stämningen på en fest!". De som säger så - de känner inte mig!

Jag är kanske glad, jag är till och med jätteglad ibland. Jag kan dansa en helt kväll eller ha filmkväll med vänner och bara skratta från det jag går in genom dörren tills jag kommer hem igen. Ibland kan jag faktiskt inte sluta skratta, det är som om jag ser allt i klara färger - allt känns väldigt underbart.
Fast jag är inte bara glad, jag är ledsen också. Det ingen ser, då folk väljer att vända andra kinden till, är när jag kommer hem och lägger mig i sängen eller när jag går hem från festen. Då alla minnen kommer tillbaka som trycker sig mot mina sinnen och bedövar lyckan. Då tårarna faller och jag inte ser någon mening med någonting. Det ingen ser för att jag gömmer det, för jag vill inte vara svag - jag måste vara stark.

Ibland vet jag exakt vem jag är: studenten som ska jobba och sedan söka vidare till lärare.
Ibland har jag ingen aning om vem jag är: en förlorad själ som har en förvrängd verklighetsuppfattning.
Det är svårt att veta, hur ska andra veta när jag inte vet själv?

Partypinglan? Bitchen? Drömmaren? Realisten? Pessimisten? Clownen? Oskulden?
Nörden? Vännen? Horan? Dottern? Systern? Sportfantasten? Fienden?
Jag?


oj vad trött jag är och fan vad tidigt jag ska upp imorgon.

Nu har jag kommit hem från en väldigt trevlig kväll hos Therese. Tack till den fantastiska människan♥

Nu ska jag sova, måste upp tidigt imorgon - ska hjälpa mamma tvätta mellan 08.00-12.00. Tyvärr så har jag "syndat" ikväll så jag måste gå upp 06.00 för att gå en runda. Just nu känner jag inte alls för det, men jag får skylla mig själv. Det blir dubbel träning imorgon - efter detta kommer jag nog hålla mig till mina restriktioner.

Nu väntar sängen, ska bli skönt att sova. Är dock lite förvirrad eftersom jag har fått ett väldigt konstigt mail. Det kan betyda jobb, måste ringa och se vad det handlar om imorgon.

God natt & dröm sött!!

myskväll med Therese

Nu ska jag packa ihop mina saker och sen ska jag hem till Therese. Vi ska ha myskväll alá Färdig & Mika-style. Vi har inte träffats på ett tag och det känns som om vi har mycket att prata om. Fast jag tror inte att det blir så sent ikväll, är riktigt trött.

Var precis ute och gick en timme med pappa så nu är mina ben som spagetti. Sedan är jag riktigt hungrig så det ska bli gott med mat! Sen får jag såklart inte missa Criminal minds på kanal5 21.00.

Vad ska alla andra göra en kväll som denna?

Min outfitdröm

Om jag hade varit rik, smal och haft mindre fötter så hade min helg varit räddad. Istället så går jag och har ångest över vad jag ska ha på mig. Just nu skulle jag bara vilja stanna hemma istället för att gå ut - har inga kläder som passar mig perfekt.

Ja, hade det varit annorlunda så hade jag kanske haft något av detta på mig...
Style by stars:
röd klänning - 499kr

svart klänning med rosa detaljer - 529kr

svart klänning - 549kr

skor - 499kr


Haddaway - What is love?

en gammal goding...

lite nervös

Nu ska jag gå på stan; ta en chai-latte på Espresso house helt ensam, fönstershoppa helt ensam och söka jobb helt ensam. Fast det gör mig inget, jag behöver vara liten ensam idag. Är dock väldigt nervös över jobbsökandet, känner att detta är min sista chans för att få ett jobb jag vill ha. Det är ett deltidsjobb som innebär att jag bli inringd vid sjukdom eller semester. För mig så hade det varit perfekt eftersom heltid känns väldigt mycket, har ju inte gjort något alls på sista tiden.

Det kommer säkert gå bra, får jag inte det så är det ingen större förlust. Jag har alltid min praktikplats som jag börjar på den 25. Men det hade varit skönare med ett jobb där jag verkligen tjänade mina egna pengar.

Nu ska jag göra mig redo för ödetsstund - håll tummarna för mig! 


Dagens outfit 19 november -09

svarta converse - Skonsam
svarta leggins - Kappahl
mörkblå klänning - Ellos
svart lackväska - Åhléns


gud vilken morgon

Herregud kan jag bara säga, detta har varit en konstig morgon. Allt började med att jag vaknade vid halv sex i morse och låg på golvet - JA PÅ GOLVET! Jag har antagligen ramlat ner någon gång inatt, för jag har lite ont i nacken.
Sedan när jag lagt mig i sängen och somnat om så springer min lillebror in på mitt rum och skriker: Det brinner!! Mika vakna!
Jag vaknar med ett ryck och inser att det bara varit en dröm, svetten rinner av rädsla, och sedan en minuter senare så kommer min bror in i rummet på riktigt och bara: Asså Mika klockan är halv 12. Sover du fortfarande?!

Ja, det har varit en väldigt konstig morgon. Fast nu har jag ätit lunch och nu tänkte jag lägga mig och läsa lite. Måste bli klar med boken innan imorgon - preparations for tomorrow.

Har någon av er någon gång haft en riktigt konstig natt/morgon?

fy vad trött jag är

Hela min kropp längtar efter att få lägga sig ner,
därför släcker jag nu alla lampor, stänger av datorn och lägger mig.
Imorgon är en ny dag - nya möjligheter.

Hoppas att alla har haft en fantastisk dag!
God natt & dröm sött!


Paul Nicklen

Jag har hittat en fantastisk fotograf som tar underbara naturfoto - Paul Nicklen. Jag önskar att jag var lika duktig som honom, man kan ju alltid drömma. Han blandar vildliv med skönhet och gör det på ett extraordinärt sätt. Jag är helt förtrollad av hans foto och jag har tittat igenom alla foto på hans hemsida. Måste även varna för en del foto, de är lite "farlig" - blod och död. Fast även de är fantastiska på sitt vis.

Nedan är några foto som han har tagit - är de inte fantastiska?




sen middag och Grey's

Nu har jag precis ätit middag efter mitt träningspass. Jag var verkligen hungrig när jag kom hem till mamma, det blev ett hårt träningspass:
¤ 20 minuter på motionscykel
¤ 20 minuter på crosstrainern
¤ 120 situps
¤ 50 jumpingjacks

Därför var det skönt att komma hem och göra en lätt sallad - ville inte stå och göra något komplicerat. Medan jag ätit så har jag sett Grey's och det är lika bra och spännande som vanligt. Nu ska jag diska och sedan återgå till Grey's Anatomy.

Kvällens sallad: tonfisk, purjolök, rädisor, gurka, tomat och aromatsalt till.
Ser det inte gott ut?

Tränings-playlist;

Rihanna - Breakin' dishes
Sean Paul - Temperature
Snook - Mr.Cool
Adam Tensta - My cool
Kevin Little - Turn me on
Pink - So what
Pussycat Dolls - When I grow up
Timberland - The way I are
Beyonce - Freakum dress
Mando Diao - Dance with somebody
Taking Back Sunday - Make damn sure
The Ark - It takes a fool to remain sane
Star Pilots - Higher
Ke$ha - Tik tok
Manian - Welcome to the club
Hockey - Learn to lose
Pitbull - I know you want me
Lazee - I'm not pop
Timbuktu - Stirra ner

träning som gäller

Just nu är jag väldigt glad att jag har en pappa som uppskattar träning i hemmet. Istället för att ge mig ut i detta hemska väder på en promenad eller till gymmet, så kan jag bara gå hem till pappa. Vilket jag hade tänkt göra nu!

Han har motioncykel, crosstrainer och hantlar - kondition och styrka. Jag känner verkligen för att träna just nu, behöver komma igång lite. Kroppen är helt död just nu men efter lite motion så mår jag nog bättre - det brukar jag göra.

Jag hoppas bara inte att mitt knä börjar göra ont - det brukar gör det ibland.
Jaja, vi får hoppas på det bästa - nu väntar svetten på att komma ut!!


Körslaget, team Ola.

Jag har inte sett Körslaget 2009 varje vecka, men någon gång när det inte har varit något annat på TV så har även jag tittat på det. Min klara favorit har alltid varit Team Ola. Han har en skön stil och kören har varit bra, svenska folket måste nog hålla med mig eftersom det var Team Ola som var "the last men standing" - de vann!

Några favoriter med dem är Angels och All by myself. När jag sökte på Youtube så hittade jag även en annan kör som har gjort de låtarna. De har många likheter med Team Ola; bara män, lite samma klädstil och samma låtar. Den andra kören var med i BBC's version av Körslaget och enligt mig så tycker jag att de är mycket bättre.

Vad tycker ni?

Team Ola - Angels

Only men aloud - Angels

Team Ola - All by myself

Only men aloud - All by myself

walk among the clouds








stan väntar

De har förutspått stormväder men jag ska ändå ge mig ut en runda på stan. Ska träffa Emmylie och Matilda för en liten tur i affärer - fönstershoppa kan jag ju göra. Sedan får vi se om det blir någon fika, tror dock inte det eftersom den ekonomiska biten inte tillåter det.

Vad ska alla andra göra idag?

fribiljett mot himlen

nu skulle jag inte säga nej
till en fribiljett mot himlen
är du ute nånstans
inatt så drömde jag om dig
och det väckte gamla minnen
jag fick aldrig nån chans

du viskade nåt i allt jag tog mig för
du värkte som en borr i mina snedsteg
allt i mig var fult och ingenting
jag hade mätte sig med ditt

jag vill bara visa dig nåt stort
jag kanske har nåt som du beundrar
jag drömde att du lyssnade
att du hörde nåt i mig som du förstod

jag hoppas det ser ut som att jag vet
fast jag har faktiskt ingen aning
och du viker mina knän
jag svarar på ett språk jag inte kan
och kommer undan med en varning
och du är alltid suverän


Dagens outfit 18 november -09

jeans - Lindex
vitt långt linne - Gina tricot
vitt kort linne - Ellos
vit skjorta - second hand
blått sidenband - Gina tricot


god morgon!

Jag känner mig lite nere, så jag ska lägga mig och läsa lite. Känner inte alls för någonting just nu, hela min kropp vill bara falla ihop. Jag har i.a.f sovit ganska bra, inga konstiga uppvaknande även om jag drömde om hur en av mina vänner drängte mig i handfatet i köket - riktigt festligt...?!

Hoppas att alla har haft en bra morgon♥

ska sova, snälla ge mig sömn!

Jag är för trött för att tänka, för trött för att reagera.
Just nu så går allt emot mig - jag återkommer när jag hittar någon glädje med något.

God natt & sov gott!

gammal vänskap rostar aldrig?

Jag har världens bästa vänner, det är inte bara något jag säger utan det är verkligen så - de passar mig perfekt. Alla de som står mig nära är på något sätt lik mig, vi fungerar på samma vis. Det är som om vi alla vore våglängder och de rör sig alla på samma nivå som mig. Vi skapar en harmoni som utmynnar i vacker musik - vi klingar väl tillsammans.

Fast även om jag har världens bästa vänner så blir det ibland för mycket, även för mig. Varje gång någon av mina vänner kommer till mig för att berätta något så blir jag tacksam för att de litar på mig. Jag skulle inte förmå mig att berätta det vidare, det stannar mellan mig och personen i fråga. Fast när jag behöver prata, för precis som alla andra så har jag också problem, då stänger vissa av mina vänner av. De vill helt enkelt inte höra om mig och när jag slutar prata så börjar de prata om sig själva igen. Ska det verkligen vara så?

När det känns väldigt tufft, när livet inte riktigt går som planerat - då behöver jag mina vänner.
När tårarna faller och jag inte riktigt kan ta mig upp igen - då behöver jag mina vänner.
När jag ramlar ihop och inte kan resa mig utan hjälp - då behöver jag mina vänner.
De gånger jag hittar tusen fel när jag tittar in i en spegel - då behöver jag mina vänner.

Tyvärr finns inte alla där och det är då man vet vilka som verkligen bryr sig. Just nu är det bara ett fåtal som verkligen bryr sig och som lyssnar på mig. Fast jag väljer dem framför 100 ytliga vänner alla dagar, det är de som får mig att må bättre när allt bara känns så fel. De är mina skyddänglar och till dem är jag evigt tacksam!
   


Athlete - street map


ny header

som ni nog har märkt så har jag en ny header och det är min fantastiska vän Stahaijna som har gjort den.

Den är ganska enkel, lite sockersöt men den har ändå en edge - allt jag älskar!
Det är ett foto på mig, ett på min bror och jag, ett från filmen Twilight och sedan slutligen ett foto som jag själv har tagit.
Citatet kommer från en TV-serie som jag älskar, tycker att själva temat passar in på min blogg väldigt bra.

Ja, jag är väldigt nöjd och jag säger ännu en gång tack till Elin, hon är bäst♥

god efterrätt


+

=

vispa bara upp vanilj vispen och blanda i hallonen som har tinat lite.
Enkelt och gott - en GI-efterrätt.


promenad med pappa

Just nu mår jag väldigt illa och är lite smådeppig,
därför ska jag gå en runda med pappa och sen får vi se vart vi hamnar.
Ikväll är det NCIS, vilket jag inte ska missa!

vi hörs♥

Smyckehållare


Nu ska jag beställa en smyckehållare från Mihi.se
När jag ska hitta mina örhänge så tar det alltid fem minuter innan jag har hittat ett par eftersom mina smycken just nu ligger i en låda. Därför skulle denna uppfinning underlätta väldigt mycket, jag skulle inte längre behöva stressa över att hitta rätt örhänge till rätt halsband.
Det finns även andra sorters smyckehållare, gå in på hemsidan och titta - det är väldigt söta saker.

Jag skulle även vilja beställa denna tröja från samma sida:

vad tycker ni?


Pälsjackan - jag förstår inte hysterin!

Det verkar som om fler och fler börjar få upp ögonen för pälsjackans comeback. Ja, jag kallar det comeback eftersom jag inte har sett så många pälsjackar på flera år - den försvann när man inte längre behövde krypa över högar med snö. Det var under samma tid som Berlinmuren revs, jag föddes och min mamma hade glasögon som var bredare än hennes huvud.

Nu är modet tillbaka, men jag ska vara helt ärlig och säga att jag inte förstår det. Vem skulle vilja gå runt med ett dött djur runt kroppen? Även om de flesta pälsar är fuskpäls så är de ju gjorde för att se äkta ut. Jag kan erkänna att vissa verkligen passar i det, några jag har sett på stan har köpt en pälsjacka med fin passform och som är perfekt för dem. Sedan kan det vara fint om en liten del av ens jacka är av päls - som kragen exempelvis.
Fast jag tycker ändå att detta är en riktig modemiss, jag skulle aldrig kunna äga/ha på mig en pälsjacka. Om det gör mig till en fashion-flopp, då får jag vara det - då är jag stolt över att vara det!

Vad tycker ni om pälsjackor?

BikBok
- 599kr

Bubbleroom - 499kr

H&M - 499kr

Lush

När jag var i Karlskrona för rekommenderade Terese en hemsida för mig. Det är ett företag som gör shampoo, hårinpackningar, tvål, läppbalsam och liknande saker - enbart på naturliga ingredienser. De är helt emot att testa kosmetik på djur, därför använder de produkter som med säkerhet inte är farliga för människor - så man kan testa på människor.
Det finns butiker i städer som Stockholm, Löddeköpinge och Göteborg. Sedan kan man även beställa på internet, via deras hemsida.

Jag ska själv beställa lite därifrån och även om det kanske är någon krona dyrare så varar det länge, och inga djur har blivit utsatta för någon form av plågeri.
Jag har tänkt beställa:
Sexbomb - en badbomb som innehåller oljer från jasmin, salvia och ylang ylang. Det sägs att de alla höjer tempraturen och skapar en väldigt kärleksfull stämning. Sedan finns det rosenblad i mitten som sprids ut i badkaret när bomben har lösts upp. Det kan inte bli mer romantiskt än så.
49kr/180g

Whipstick - läppbalsam med smak av choklad. Det ger en lite fylligare och glansig ton till läpparna som jag tycker är väldigt fint. Jag har själv testat det och jag älskade det!
79kr/10g

H´suan Wen Hua - en hårinpackning som innehåller vitaminer och mineraler som håret/hårbotten behöver. Den skapar även lite mer markanta lockar för de som vill ha det. Rosmarin, avocado och lagerblad är några ingredienser, allt för att håret ska må så bra som möjligt.
119kr/225g


Ja, jag ska verkligen beställa något. Alla produkter verkar så fräscha och miljövänliga - så nu får vi se vad det blir. Jag tycker att alla borde tänka lite mer på djuren och handla lite mer medvetet - inte bara ta det billigaste för att det ska vara så. Om man lägger lite extra på produkter så får man oftast något bättre!

preparation

Snart är det dags för bio, på fredag ska jag se New Moon med Emmylie och Stahaijna. Jag längtar verkligen, älskar böckerna mer än något annat och jag hoppas verkligen är filmen är bra. Och för att göra en liten kickoff så ska jag nu lägga mig och läsa När jag hör din röst (New moon) för att se om jag minns allt. Det var ett tag sedan jag läste böckerna och därför känner jag att jag vill göra det nu.

Jag har även bestämt att jag ska se första filmen, Twilight, hemma på torsdag - allt för att fredagen ska bli så perfekt som möjligt. För det känns lite som om jag tar tappat storyn, fast egentligen vet jag att jag kan den bättre än de flesta. Jag har ju trots allt läst böckerna ungefär 8 ggr. Det går inte att förändra och jag känner mig lite smått sinnessjuk, men de böckerna betyder så mycket för mig.

Så nu ska jag börja läsa, förhoppningsvis så har jag läst ut den innan torsdag - fast det har jag nog.


"Before you, Bella, my life was like a moonless night. Very dark, but there were stars—points of light and reason… And then you shot across my sky like a meteor. Suddenly everything was on fire; there was brilliancy, there was beauty. When you were gone, when the meteor had fallen over the horizon, everything went black. Nothing had changed, but my eyes were blinded by the light. I couldn’t see the stars anymore. And there was no more reason for anything."
- Edward Cullen, New moon


Mischa Barton - I love her style

Enda sedan jag för första gången såg Mischa Barton så har jag älskat hennes kroppsform och framför allt hennes klädstil. Hon blandar lite indie/rock/glamour som gör det till något unikt. Hennes stil har utvecklats och nu finns det inte mycket att klandra på, jag älskar helt enkelt hur hon klär sig.

Tyvärr måste jag säga att Mischas former har försvunnit på senare dar, varför vet jag inte. Läser man om skvaller så står det något om anorexia medan andra skriver något helt annat. Jag vet inte vad jag ska tro och egentligen så bryr jag mig inte, hon får se ut hur hon vill. Fast hennes stil har inte förändrats åt samma håll som kroppen - därför älskar jag fortfarande henne som inspirationskälla.

Mischa Bartons olika outfits.





Mischa och gänget från The OC.

pics; google.

morgonmusik

Har verkligen sovit skönt inatt, nu börjar vi dagen med lite peppmusik.
Enjoy.
Ke$ha - Tik Tok

min säng väntar på mig

Nu är jag riktigt trött, och då menar jag inte lite sömnig utan hela min kropp är som spagetti. Även om jag har sovit bättre än förväntan denna helg så har det ändå blivit väldigt lite sömn. Därför ska jag ta igen det inatt - ska inte ens ställa klockan till imorgon. Jag får helt enkelt vakna när jag vaknar, förhoppningsvis innan klockan blir för mycket.

Tack för en underbar helg!
God natt och dröm sött!

pic; tysken

mig som veckans blogg?

Om ni tycker att min blogg är bra, så får ni gärna rösta på den i Veckans Blogg - en annan bloggare har en tävling. Det är inget tvång, men om ni gillar min bäst av kandidaterna så får ni gärna lägga en röst - jag blir tacksam för minsta lilla.

Rösta HÄR! - jag är nummer 11.

Tack på förhand♥

Helens små underverk

Just nu går Helens små underverkKanal 9, det är måndagsfilmen denna veckan - en film man inte får missa. Om du inte kan se den idag, hyr den då om du gillar kärlek, vänskap, förpliktelser och ännu mer kärlek. Det är en riktigt bra film!


Frågestund, svaren

I fredags så hade jag en liten frågestund på bloggen och här kommer svaren på de frågor. Vill även passa på och tacka för alla frågor, det betyder mycket att ni tar er tid att fråga något.

Vad är ditt absoluta drömjobb?
Att skriva en bok har varit en dröm länge nu. Jag älskar att skriva och hitta på berättelser, allt för att kunna leva mig in i en annan värld när min egen är lite grå. Så jag skulle väldigt gärna vilja bli författare, fast oftast så blir drömmar aldrig verklighet - fast man ska inte sluta tro på sig själv!
Vilken One Tree Hill karaktär gillar du mest?
Jag älskar de flesta som är med i OTH, det är ett av mina favoritprogram. Dock så är Peyton nog den jag tycker om mest. Jag känner igen mig väldigt mycket i hennes som person; hon älskar musik precis som jag, hon älskar att rita och skriva precis som jag. Sedan växlar hon mellan lycka och olycka väldigt lätt - precis som jag. Hon är min favorit.
Du skrev i något tidigare inlägg att du åt det du fick på den kakan från Espresso house. Jag förstår inte riktigt, hur fungerar egentligen GI?
När man går på Gi-diet så ska man äta så lite kolhydrater som möjligt, detta gör att man inte får äta potatis, ris och pasta för de innehåller väldigt mycket stärkelse (kolhydrater). Man lever praktiskt taget bara på kött, fisk, fågel och grönsaker. Sedan är även mejeriprodukter helt okej, i mindre mängder. man väljer själv hur många kolhydrater man vill äta om dagen, en kompis till mig äter ungefär 20 kolhydrater om dagen medan jag äter ungefär 40. Man läser på baksidan hur mycket själva produkten innehåller.
På kakan från Espresso house så kunde jag äta toppingen som var chokladsås och det vita i mitten som är en kräm - de är inte lika "farliga" som brödet imellan. Man får själv välja hur mycket man äter när, en vanlig dag för mig ser ut ungefär såhär:
frukost: två kokta eller stekta ägg.
lunch: en liten sallad + ett äpple
middag: köttbullar, köttbit, kyckling, fisk eller något liknande + grönsaker och sås
Fungerar GI bra?
För mig så fungerar det väldigt bra, jag har gått ner ungefär 23kg. Sedan är ju alla personer olika, en vän till mig klarade inte av det. Hon förstår fortfarande inte hur jag kan vara utan potatis och pasta, fast det är ett val jag gör. Jag tycker att man kan testa det om man vill, ett tips är dock då att börja ta kosttillskott av något slag - så man får alla viktiga vitaminer och mineraler som man behöver.
Vad vill du jobba med i framtiden?
Mitt drömjobb är författare, men jag vill även bli lärare. Så jag ska söka in på lärarhögskolan i Malmö nästa år och sedan får vi se hur det går. Jag ska läsa till svensk- och engelsk- eller samhällslärare, tre ämnen som jag tycker om väldigt mycket. Dock vet jag inte för vilka åldrar, det är något som jag måste fundera på lite till. Så om ungefär fem år så är jag kanske lärare för någon av mina läsares barn.
Favorit...
mat?
- Taco
film? - Har ingen absolut favorit men några favoriter är: Sagan om ringen-triologin, A walk to remember, Fight club, Twilight, The notebook, Harry Potter, Pirates of the Caribbean-triologin, Den gröna milen och många fler. 
bok? - Om jag kunde drömma, När jag hör din röst, Ljudet av ditt hjärta & Så länge vi båda andas - Stephenie Meyers bokserie
tv-serie? - The OC, världens bästa serie!
klädmärke? - jag är inte mycket för klädmärke, jag tycker mer om simpla ting som jag själv kan mixtra med. En helsvart klänning från H&M kan blir riktigt snyggt om man köper ett rött bälte till - ett fint halsband och örhänge gör det lite mer festligt. Pricken över i:et är ett bra självförtroende och kanske ett hårsmycke. Därför har jag inget klädmärke som jag älskar speciellt mycket, det blir vad man gör det till.
Fem snabba:
musik - böcker
sommar - vinter
hemmakväll - fest
mobil - dator
några få väldigt nära vänner
- många ytliga vänner


Idol-Tove

Jag missade tyvärr veckans Idol men jag har sett de flesta låtar på Tv4:s hemsida nu och jag måste säga att Tove, Mariette och Calle var veckans favoriter för mig. Jag har alltid tyckt om Tove, enda sedan hon sjöng på audition för Bagge.

Här kommer I wish I was a punkrocker som hon gjorde nu i fredags + omdöme av juryn och lite prat efter.
Jag älskar låten och jag älskar hur hon gör den, det är perfekt.


såg ni Idol förra veckan?
vad tyckte ni?

pics alá Karlskrona

vi var på inflyttningsfest för Sarp och Andrea. Såhär såg det ut:

Nepal-kille & Linn. pic; Jag

Felix & Jag. Pic; tysken.

Billy, Terese och Andrea. pic; jag

Billy, Thom & Terese. pic; jag

någon, någon & Rumänska man. pic; jag

någon. pic; jag

folk. pic; tysken

jag, vet inte riktigt vad jag gör ;). pic; tysken.

borta bra, men hemma bäst!

Nu är jag hemma igen efter en väldigt dramatisk helg i Karlskrona. Även om jag hade riktigt roligt och träffade underbara människor så är det väldigt skönt att komma hem. Jag har verkligen saknat min pappa, mina bröder och min lilla söta vovve. Oden hoppade på mig när jag kom hem och jag har redan pratat med pappa i ungefär en timme om helgen. Ja, borta bra men hemma bäst!

Nu ska jag laga lite middag, blogga lite + bilder och även svara på de frågor jag har fått in av läsare.

en sen natt!

Klockan är mycket och vi ska upp tidigt imorgon. Fast just nu kan jag inte sova, är för speedad för detta - hela kvällen har varit väldigt random. Till och med mitt språk har förändrats, fast det beror på för lite sömn och för mycket vin. Fast denna helgen har varit helt fantastisk, kommer ALDRIG glömma denna helg.
Åker hem igen imorgon. Är väldigt ledsen över det, fast jag ska åka hit fler gånger. Nu väntar fler skratt och lite sömn! God natt!!
foto taget av Terese G.

en riktig trött morgon.

Ännu en morgon, ännu en väldigt trött och hängig Mika. Gårdagen var väldigt konstig men jag hade riktigt roligt. Jag träffade trevligt folk som jag hade en underbar kväll med. Jag kommer verkligen sakna festlivet i Karlskrona - för här kan de verkligen festa!
Nu ska vi äta frukost och prata om gårdagen.
Hade alla en trevlig kväll igår?

pepp ännu en gång!!

Nu håller vi på att göra oss klara, ska ta bussen till Sarp och Andrea om mindre än en timme. Då blir det inflyttningsfest och en massa drinkar, efter det blir det nog utgång. Jag hoppas på en bra kväll och många skratt, jag kommer nog inte bli besviken.
Vad ska alla andra göra ikväll?

Såhär såg det ut igår, det är Terese som tog foto.




första kvällen i Karlskrona

Nu sitter jag här, trött och lite halvt ofräsch. Gårdagen var något av det galnaste jag någonsin varit med om, många skratt och en dans eller två. Jag kommer nog ALDRIG glömma den kvällen, efter att ha hört "if you go black, you never go back." och "african queen" några gånger under kvällen så känner jag mig lite rädd för att gå ut. Haha, fast det löser sig säkert.
Nu ska jag göra mig klar, fixa lite och sen blir det stan - shopping as its best!
Hoppas att alla har haft en bra helg än så länge. Vi hörs♥

FRÅGESTUND!

Frågestund!


Eftersom jag kommer vara borta hela helgen och antagligen inte kommer blogga så mycket, så tänkte jag ha en frågestund under helgen. Ni kan fråga precis vad ni vill, jag kommer svara på frågorna. På måndag kommer jag svara och lägga in svaren på bloggen. Jag är tacksam för varje fråga jag får.

Vi hörs på måndag!

Tyler Shields

Jag har hittat en fotograf/illustratör som jag älskar - Tyler Shields. Han har en egen hemsida där man kan kolla in hans verk. Gör gärna det här!

Några favoriter med honom är en serie som han har gjort, nedan kan ni se några ur den serien. Mina favoriter är helt klart; "we kill", "love kills", "money kills" och "fashion kills".
Vad tycker ni? 









Dagens horoskop 13/11

Lejon
Du skulle kunna skapa dig en helg
full av goda upplevelser,
både med människor du känner
och människor du skall lära känna.

Haha, ibland stämmer horoskop in så sjukt bra!
Nu hoppas jag bara att jag inte blir blyg och nervös,
kan bli så ibland när jag träffar nya människor.

packlista

Ojojoj, nu har jag äntligen packat klart och jag har med mig mycket mer än vad jag behöver. Fast det är som sagt bättre att ha för mycket än för lite - tänk om något händer uppe i Karlskrona. Dock blev det nog lite mer än bara "lite för mycket".

Min packlista:
¤ vit klänning - MQ
¤ rutig klänning - Åhléns
¤ blommig klänning - Lindex
¤ cerise kofta - Lindex
¤ kort grön kofta - H&M
¤ svart kofta - Lindex
¤ svart volangkjol - Lindex
¤ jeansleggins, lacktights & två par vanliga svarta leggins - Lindex
¤ vitt linne med tryck - Monki
¤ svart nattlinne - Lindex
¤ trosor, strumpor och bh - Lindex
¤ raggsockar - fått av pappa
¤ vitt linne - Ellos
¤ ipod, mobil + laddare till båda
¤ sminkväska och smyckeväska
¤ böcker
¤ mina tabletter
¤ kroppsshampoo, deo, parfym, bodylotion, ansiktstvätt & ansiktsservetter
¤ handduk till kroppen + liten handduk till ansiktet
¤ skor
¤ kuddöverdrag och örngott
¤ mat (köttbullar, dricka och lite så)

Det var inte en kort packlista, men jag kommer använda det mesta tror jag. Sedan är jag en människa som inte kan bestämma mig förrän när det väl är dags, så jag måste ha många alternativ med mig. Dock blev det bara en väska på hjul och en träningsväska.
Nedan kommer lite bilder på det jag har packat ner:
vit klänning - MQ & rutig klänning - Åhléns

svart nattlinne, svart volangkjol & svart kofta - allt från Lindex

smyckeväska, sminkväska, böcker, ipod, mobil, laddare, tabletter

linne med tryck - Monki, lacktights - Lindex, grön kofta - H&M, cerise kofta - Lindex, raggsockar - fått av pappa

farvälfika med pappa

Det blev en lite fika med pappa på Espresso house idag, pratade om Karlskrona och lite annat. Detta var en farvälfika, även om jag bara är borta i ungefär tre dagar så kommer jag sakna pappa enormt mycket - jag är en pappasflicka!

Han är min bästa vän och klart att man saknar sina bästa vänner, sedan är han även min pappa och det gör att han blir ännu viktigare. Fast det kommer nog gå bra, han har sagt att han ska ringa.

Fikan var mysig, rolig och lite allt möjligt på samma gång. Jag har även köpt en födelsedagspresent idag till en kompis som fyller år om ungefär en månad. Jag känner mig duktig och jag hoppas verkligen att hon blir glad, men det tror jag att hon blir.

Nu ska jag hem till pappa och duscha och prata lite med Max. Sen måste jag verkligen packa det sista, bli klar med allt och äta lite. Jag kommer inte hinna äta sen - är inte i Karlskrona förrän vid åtta och vi ska på fest nio. Haha, fast ibland är det roligt att vara stressad!

pappa kollar in det han har köpt.

jag dricker iste.


Dagens outfit 13 november -09

gråa jeans - Lindex
svart linne - Gina tricot
blå tunika - Ellos
halsband - studentpresent


nu väntar drömmarna

God Natt & Sov Gott!
jag måste sluta tänka på morgondagen,
därför ska jag lägga mig nu.
Min kropp är helt utmattad och jag behöver sömn.

Har alla haft en bra dag?


Morgondagens schema

Morgondagens schema ser ut såhär:
07.30 - vakna och äta frukost
08.00 - morgonpromenad
09.15 - duscha
09.55 - träffa pappa; gå på stan, fika och kanske shoppa lite
12.00 - lägga över musik på Ipoden och packa det sista
13.00 - lunch
15.50 - möta Emmylie på öp-torget
16.20 - gå på bussen till Kristianstad
? - ta tåget från Kristianstad till Karlskrona

Och under hela denna tid så kommer jag få små panikattacker och gråtstunder för att jag kommer vara så nervös. Det är nämligen så att jag har stora problem med att sova över hos folk, det har varit så enda sedan jag föddes. Jag försöker att inte tänka på det, fast det är inte så lätt - ni förstår säkert. Jag försöker att lugna ner mig men jag tror att det kommer bli en väldigt sömnlös helg för mig. Jag får helt enkelt ta igen det när jag kommit hem.


My chemical romance - I don't love you

Jag har börjat lyssna mycket på my chemical romance igen, lyssnade på dem dygnet runt innan.
Detta är helt klart en favorit med dem.

packat ner halva mitt hem

Det känns ganska konstigt att packa ner halva sitt hem i en resväska och en träningsväska - att allt får plats?! Jag är nästan klar med packningen och det känns skönt. Allt känns mycket lättare för nu behöver jag inte stressa så mycket imorgon. Även om jag har en del att göra imorgon också, så ska jag gå upp tidigt och bli klar med det innan tio. Ska nämligen fika med pappa då, måste säga hej då till honom innan jag åker (jag vet att det bara är tre dagar men jag är en pappasflicka!). Sen efter det ska jag duscha, packa ner det sista och sen bär det av.

Nu sitter jag och lyssnar på My chemical romance och väntar på att pappa ska komma. Han och jag ska gå en runda, sen blir det duschen och sängen. Vill inte sitta uppe allt för sent eftersom jag har en lång dag framför mig imorgon. Just nu är jag väldigt nervös, fast det är ganska normalt - eller?

Jag måste sluta tänka på det, ta ett steg i taget och hoppas på att allt går bra. För just nu kan allt gå fel - det är trots allt fredag den 13 imorgon. Jag förväntar mig ingenting, det blir lättast så!

Dagens outfit 12 november -09

rödrandiga ballerinaskor - Skonsam
jeansleggins - Lindex
svart linne - Gina Tricot
grått linne med tryck - Ellos
mörkgrön kofta - Lindex


fika med Aggiie

Dagens fikastund har varit väldigt underhållande. Allt från sex till julgranspyntning har kommit upp - inte på samma gång då. Det var riktigt trevligt att träffa Angelica och se att hon lever, ibland är det osäkert eftersom hon är överallt på precis samma gång. Mycket har hänt på sista tiden och denna fika har gått åt till att delge information.
Hon har färgat håret i en väldigt vacker lite rödaktig ton, vi bokade in fest den 21 november och sedan pratade vi även om folk som kanske borde ta en "chillpill" eller nått, stressa ner med lite träning (internt mellan mig och Aggiie).

Jag är så glad att ha henne, även om hon ibland får mina öron att blöda - också en intern grej!
Jag vet att vad som än händer så finns hon alltid där, min lilla skyddsängel♥

Aggiie tog en Chai-latte & en Manhattan Brownie.
Jag tog en Iste-grön passion & en Manhattan Brownie (åt dock bara det jag får äta)


Aggiie passar väldigt bra i sin nya hårfärg.

Aggiies tankar: "Mums, jag äääälskar chai-latte!"


just nu

Såhär ser jag ut just nu:
(jag bjuder på detta foto)

Det är inte alls smickrande och jag känner mig inte ett dugg söt. Fast jag fryser och har ont i halsen, därför har jag mer kläder på mig inomhus än vad jag har när jag går ut. Jag har haft frossa nu de sista dagarna så mjukisbyxor, halsduk och tjocktröja åker på varje gång jag går upp ur sängen. Jag börjar bli lite krasslig och jag känner det redan nu - jag vill inte bli sjuk!

Nu ska jag lägga mig en liten stund och se om jag kan vila upp mig, måste verkligen börja packa snart. Höstvädret drar ner mig, jag känner mig trött hela tiden. Fast nu måste jag ta mig i kragen och göra det jag måste göra. Halv tre ska jag fika med Aggiie och jag vill helst vara klar innan dess!

vegetariska nuggets och grönsaker

Enkelt och gott.
Det bästa med denna rätt är att man kan byta ut både grönsaker och såsen mot något annat. Vill man ha en frsik och nygjord salld till istället så är det klart att man kan det. Exprementera gärna!

Du behöver:
Vegetariska sesamnuggets
frysta grönsaker (blandning av blomkål, sockerärtor, ärtor och morotsskivor)
brysselkål
valfri sås (jag valde bearnaisesås idag)
rädisor

Såhär gör du:
1. Lägg nuggets på en ugnsäker form och in i ugnen på 175ºC i ungefär 20 minuter.

2. Häll grönsaker i vatten och sätt på hög värme.
3. Blanda såsen och sätt på låg värme.

4. Känn efter lite då och då för att se om grönsakerna är klara.
5. Låt såsen koka upp och ställ åt sidan.
6. Skölj av och skiva rädisorna, lägg upp på tallrik.
7. Häll av vattnet på grönsakerna när de är klara (man ska med lätthet kunna sticka igenom en gaffel), lägg sedan upp dem och nuggets på tallriken.
8. Häll över såsen.
9. SMAKLIG MÅLTID!

today's packingday.

Vad ska man ha med sig om man ska bort över helgen?
Hur många par leggins ska man packa ner?
Regnjacka, vinterjacka eller en lite tunnare jacka?


Just nu finns det så många frågor och jag har inga svar, därför kommer jag packa ner allt för mycket saker och jag kommer inte använda hälften - fast bättre med för mycket än för lite som min pappa brukar säga. Jag har en skiss på min packlista, inget mer och inget mindre. Jag vet ungefär vad jag måste ha med mig fast jag är rädd för att det jag vill ha med mig nu inte är det jag vill ha när jag kommer till Karlskrona.

Terese har nu under några månader studerat där upp och det är hon jag ska besöka. Jag kommer inte åka själv, Emmylie följer också med. Vi har mycket inplanerat:
fredag: åker från Ystad 16.20 - är i Karlskrona ungefär 20.00, födelsedagsfest på kvällen.
lördag: tur på stan + fika, inflyttningsfest på kvällen.
söndag: umgås med Terese.
måndag: åka hem.

Därför behöver jag minst fyra outfits med mig, därför tänkte jag satsa på leggins och några klänningar. Fast just nu är jag inte alls säker, jag måste i.a.f skriva ner allt det viktigaste: mina tabletter, smink, tandborste och tandkräm, shampoo, Ipod, laddare till mobil och ipod, hårspray, böcker och liknande saker. För vi vet alla att det finns ett "baspaket" när man ska iväg någonstans över natten.
Ja, jag måste fundera på vad som ska packas ner. Just nu vill jag ta med mig hela mitt rum, fast jag tror inte att Terese hade blivit så glad då :P


god morgon alla glada!

Ännu en stressfylld dag, precis som många andra dagar nu för tiden. Jag har sovit allt för länge, jag har allt för mycket att göra idag och jag vet att jag inte kommer hinna med allt - fast jag är ju en optimist (dagens lögn).

Jag måste:
¤ packa
¤ inhandla en del saker på stan
¤ laga middag
¤ städa mitt rum
¤ fika med Aggiie
¤ lämna tillbaka Thereses skor
¤ hämta en "grej"

Ja, much to do indeed.
Jag borde kanske sätta igång, men jag orkar helt enkelt inte. Jag tänkte först äta lunch/frukost och sen får jag se vart jag hamnar - right now it's a ballgame. Jaja, det löser sig säkert!

God morgon i alla fall!

riktigt trött

Just nu är jag riktigt trött och jag orkar verkligen inte blogga. Har precis kommit hem efter en riktigt trevlig kväll med Therese - det finns inte mycket som slår våra kvällar.
Nu ska jag lägga mig för imorgon har jag mycket att göra: ska packa inför Karlskrona(jag berättar mer om det imorgon/senare idag), fika med Aggiie, kanske träffa Emmylie, Fanny och Therese och sen ska jag även städa mitt rum.

God natt & Sov gott!

Till Elin

Elin skrev en kommentar om mitt ComHem-inlägg.
Därför tänkte jag lägga in ytterligare ett klipp som har med det att göra.
Detta enbart för att jag vet att Elin gillar det.
Här kommer hela + alla orginal.
TITTA OCH NJUT!


myskväll hos Therese

Nu ska jag hem till Therese ännu en kväll, det känns nästan som om jag är mer hemma hos henne än hos mig själv. Fast jag trivs i hennes sällskap och vi har alltid lika roligt tillsammans när vi umgås. Ikväll blir det säsongsavslutningen av True Blood, ännu ett avsnitt av Grey's Anatomy + en massa skratt. Ja, en riktig toppenkväll.

Måste även säga att jag har lite ångest, skulle skicka ett mail till en vän men det gick inte. Detta låter kanske inte som världens undergång men jag kan inte få tag på min vän på något annat sätt, mailen är det enda jag har. Därför börjar jag få panik nu, tänk om det inte går att skicka senare heller. Nej, jag ska försöka tänka positivt för en gång skull - jag får kolla om det går senare.

Vad ska alla andra göra ikväll?

nyttigt är gott

När man går på GI, som jag gör, så innebär det är potatis, ris, bröd och andra liknande produkter försvinner från matbordet. Detta gör att maträtter som tacogratäng, pytt i panna, pasta med pastasås och pizza är strikt förbjudet för mig. Detta tar på suget, för jag tror att alla vet hur gott det är med någon av dessa rätter ibland.

Fast när jag tänker efter så finns det mycket annat man kan äta och laga själv. Istället för att köpa en pizza så kan man göra en egen pizza - degen görs på vispgrädde och ägg. Det låter kanske inte så frestande men jag har hittat ett sådant recept och det blev jättebra. Man ska inte tänka "jag kan inte äta..." för man ska tänka "jag kan äta..."

Idag var jag och handlade med pappa, det slutade med lite olika inköp. Nedan så har jag det mesta som jag köpte och jag måste säga att jag skulle välja allt det framför en pizza som är dränkt med ost och fett. För vi inbillar oss att det är godare med snabbmat och fettig mat, men faktum är att det nyttiga oftast är godare - det tar bara någon minut längre att tilllaga det. Därför har jag ett tips: Gör mycket och spara. När jag gör korvstroganoff så gör jag till ett helt regemente, men jag sparar det jag inte äter och sen värmer jag det dagen efter.

NYTTIGT ÄR BÄTTRE & GODARE!

Vegetariska Sesam nuggets, minimajs, tonfisk i vatten, vaniljvisp och frusna hallon

Ugglarps korv, Mamma Scans köttbullar, rädisor & brysselkål.

Kvällsmat:
stekt kassler med bearnaisesås, coctailtomater och rädisor.

Arctic Monkeys - I bet that you look good on the dancefloor


ibland älskar jag reklam.

ComHem har just nu en riktigt rolig reklam på TV. Det är en kvinna som spelar upp olika klipp som finns på YouTube. Klippen är tagna från 1999 till 2009, detta för att kunna knyta an till vad ComHem har att erbjuda.

Jag älskar denna reklam och jag skrattar lika mycket varje gång jag tittar på det.
Titta och njut:


Här kommer även några av orginalen:
Afro Ninja

Mens-Eva

Dramatic Chipmunk

Ansiktsburk (osäker på om detta är orginalet)

Dagens outfit 11 november -09

svarta converse - Team Sportia
svarta tights - H&M
blommig klänning - Lindex
cerise kofta - Lindex

(dålig kvalité på foto, jag vet!)


fikapauser är underbara!

Nu har jag kommit hem från ännu en fika och jag kan ju bara konstatera att jag älskar att fika. En god dricka och trevligt sällskap är svårt att slå, sen vet man aldrig vem man träffar på stan heller.
Idag blev det dock en lite förändring, vi gick till Maria Caféet istället för något av de vanliga ställena - ibland blir man trött på Espresso house och Snuggles. Måste säga att den varma chokladen som jag drack var riktigt god och ganska billig.

Idag pratade vi om allt från stavning till bloggar, det blir ibland väldigt vilda diskussioner. Som när vi pratade om "the catfight" mellan en del bloggare, då höjs rösterna och man försöker verkligen hänga med i alla svängar. Jag kan ju själv säga att jag inte har så bra koll på de mer kända bloggarna.

Det var i alla fall en riktigt rolig fika, precis som jag förväntade mig.
Nu ska jag gå ner och möta pappa - vi ska handla.

Matilda och Stahaijna

jag drack en varm choklad, det behövs lite värme i detta väder.

Emmylie försöker le, älskar detta foto

Jag


fika med de bästa

Nu ska jag byta om och sedan ska jag möta Emmylie. Hon ska hämta upp mig påväg till stan och nej inte med bil - vi kör fortfarande på att promenera dit man ska. Vi ska möta Stahaijna och Matilda på öp-torget som vanligt, sen ska vi fika.

Vi hörs♥

Linus på linjen, minnen från förr

Detta är nostalgi på hög nivå. Jag minns när jag var yngre och satt och tittade på detta - var finns den humorn nu? Jag satt alltid och skrattade, hoppade närmre Tv:n och ville se mer hela tiden. Allt var mycket roligare när man var yngre, man hittade glädje i så mycket mer då - simpla saker.

Nu kan jag säga att detta inte är lika roligt som jag tyckte det var innan, men jag kan fortfarande hitta tillbaka till barndomen genom dessa klipp. Jag är nog inte ensam om att göra det, vi hade alla våra favoriter när vi var yngre.

Tittade ni också på detta? Eller vad var era favoritprogram som barn?


a dress like me

Ännu en gång har jag "fönstershoppat" på internet. Nu har jag hittat ytterligare några plagg som jag väldigt gärna skulle vilja ha. Om jag har tur så har jag kanske råd med en del av det snart. JAG VILL HA DEM!!
En del plagg hittade jag på BikBok





Sedan hittade jag är skitsnygg klänning på Nitrohead

dags att sova!

Klockan är mycket, det har blivit ganska sena nätter på sista tiden. Därför ska jag försöka lägga mig innan klockan har blivit allt för mycket - ligger redan på gränsen till det just nu.
Så nu säger jag god natt och sov gott till er alla. Imorgon är en ny dag, då får vi se vad det är för äventyr som väntar. En fika är inplanerad, sen vet jag inte riktigt vad som händer.

Dröm sött!

Sp3c, ibland saknar jag det mer än något annat.

I våras tog jag studenten - jag gick ut på trappan med en fantastisk klass och skrek så högt jag kunde: "För vi har tagit studenten, för vi har tagit studenten, för vi har tagit studenten - Fy fan vad vi är bra!!".
Nu har det gått ungefär fem månader och när jag tänker tillbaka på de tre året på gymnasiet så kan jag inte undvara en liten tår som faller ner för min kind. För det var tre underbara år, det sista året som gått har varit det bästa året i mitt liv.

Jag kommer aldrig glömma alla lektioner som ibland innehöll mer prat och skratt än just stunder då vi skulle lära oss nya saker. Fast även om vi kunde vara väldigt högljudda så kunde vi alltid lägga på en seriös min när det väl gällde - vi såg skillnad på lek och allvar. Även om alla lektioner inte var underbara så saknar jag att gå till en mattelektion för att lära mig om andragradsektvationer eller till en filosofilektion med Gerth för att prata om meningen med livet. Det var så mycket olika saker som hände, så mycket att ta in. Jag saknar alla lärare som har inspirerat mig, alla tysta stunder på skolan när jag tänkte på vad som skulle hända härnäst och framför allt saknar jag min klass.

Det är inte många som kan beröra mig som mig klass har gjort. Alla skratt, tårar och hemligheter som vi har delat med varandra - it doesn't get better than that.
Jag har träffat två av mina bästa vänner på gymnasiet och jag har även mött andra underbara människor som har förändrat mitt liv för alltid. Det är de som har gjort mig till den jag är idag - någon som för första gången tror på sig själv.
Jag saknar även lärarna. De arbetade för vår skull och de var mina stödpelare. Jag kom kanske inte överens med dem hela tiden, men de svek aldrig en när man behövde hjälp - de var som ens extra mammor och pappor.

Jag saknar allt, till och med läxorna.
Jag saknar att gå upp allt för tidigt på morgonen och gå till skolan.
Jag saknar miljön och säkerheten som skolan gav.
Jag saknar lärarna och mentorerna som alltid fanns där.
JAG SAKNAR SP3C!

ovan: förfest innan Öja. Jag, Annika och Erika
nedan: Katta i skolan, Jacob och Joel i bakgrunden


ovan: Filmkväll med Aggiie och Vicky - två av mina bästa vänner.
nedan: På Hennys 19:års fest. Jag, Katta och Aggiie


ovan: Studentdagen - lunch på Bröderna M
nedan: Studentfoto på världens bästa klass!

McDonalds-reklamen

Denna lägger jag in för Thereses skull, hon tycker om att visa denna reklam för mig. Och då menar jag inte att hon visar detta klipp, nej då hon har gjort en egen tolkning och det är den hon visar för mig. Det är alltid lika roligt när hon gör "swisch"-ljuden och flaxar med armarna.

Jag har bara sett denna reklam en gång, men jag tycker inte att den är så rolig - Therese gör det mycket bättre!

Peter Cincotti - Goodbye Philadelphia

En låt som jag inte har hört på länge, fast nu hittade jag den av en slump.
Den är så bra, en fantastisk text och ännu mer spektakulär melodi.

Gibbs is back!!

Fy vad jag har längtat på detta, säsongspremiär för NCIS!
Jag har alltid älskat den serien och varje gång jag missade ett avsnitt så såg jag reprisen som gick mitt på natten, även om jag skulle gå upp sex på morgonen dagen efter. Jag är beroende av det, fast det är en riktigt bra serie.
Det handlar om ett antal kriminalare som jobbar för den amerikanska flottans egna ordningsmakt. Med den ytterst kompetente och modige Jethro Gibbs i täten så löser han och hans team brott som rör flottan och andra sjöförsvarare inom det amerikanska rättssystemet. NCIS arbete är minst sagt internationellt och de tacklar allt från mord och misshandel till terrorism och spionage.

Nu är den nya säsongen här och jag förväntar mig att Gibbs, DiNozzo, Abby, Ducky och alla andra gör det lika bra som innan.
Nu väntar jag bara på att det ska börja så jag kan mysa ner framför Tv:n med lite cashewnötter.
MISSA DET INTE: 20.00 TV3

Musik är mitt liv

Musik har alltid varit en stor del i mitt liv, jag kan varken sjunga eller spela något instrument men musiken har alltid funnits inom mig. Så länge jag kan minnas så har jag dansat på mitt rum till musik. Då lyssnade jag på Aqua, Spice girls och Backstreet boys - nu är det Håkan Hellström, Johnny Cash, Hockey och andra artister/band som får mitt hjärta att slå lite snabbare.

Musik kan göra så mycket; föra samman människor, skapa känslor och rädda personer. Musiken räddade mig! För utan musik så hade min värld varit väldigt tom, jag hade saknat den del som satte ord på mina känslor. Det är precis vad musik gör - sätter ord på det som man själv inte kan beskriva. Jag har lärt mig om kärlek, vänskap, hat, svartsjuka, hjärtesorg och glädje genom musik. Jag har lärt mig meningen med livet, meningen med varför vi är just de vi är.

Vi har alla olika gåvor, jag anser själv att jag är en väldigt bra människokännare och jag förstår problem även om jag själv inte upplevt dem. Jag är någon som lyssnar och försöker ge råd - det är min talang. Jag är så tacksam för de som har musikens talang och som förvaltar den på bästa sätt.
För hur hade världen sett ut om musik inte hade funnits? - För mig så hade det varit en väldigt grå, tyst och förkrossande värld. Därför värdesätter jag musik så mycket, jag har alltid med min Ipod vart jag än går. Jag lever i min egen lilla värld med musiken och jag älskar det!

Tack till musiken! - Håkan Hellström, Aqua, Hockey, Lars Winnerbäck, Johnny Cash, Elvis Presley, Muse, Kent, My chemical romance, The Killers, Queen, Imogen heap, Glasvegas, Britney Spears, Duffy, Coldplay, David Guetta, Paramore, Robert Pattinsson, Iron & Wine, James Blunt, Jimmy eat world, Moto boy, Beirut, Justin Timberlake, Kings of leon, Snook, Timbuktu, The Ark, The Kooks, The Providence, Ok Go, U2, Vincent Vicious, Will Smith, The Sounds, Beach boys, Outkast, Kanye West, Madonna, Lily Allen, Erik Hassle, Damien Rice, Eminem, Djurpark, Westlife, James Morrison, Oasis, Rufus Wainwright, Natasha Bedingfield, Amanda Jenssen, Michael Jackson, Noisettes, Mika, The Beatles, Chuck Berry, Lars Eriksson, Snow Patrol, The ting tings och listan bara fortsätter...

Vem/Vilka är dina favoriter inom musik?


en fikapaus

Nu har jag kommit hem efter en tur på stan med Emmylie och Matilda. Det blev en fika på Snuggles och en runda in på H&M. Efter det så gick vi till biblioteket för jag skulle lämna tillbaka några böcker och sedan sa vi farväl. Vi har dock hunnit prata om väldigt mycket idag, allt mellan himmel och jord - till och med lite till. Förmiddagen har varit väldigt bra.

Träffade även Fanny på Snuggles, vi pratade lite om festen i lördags och jag minns inte alls att jag har träffat henne då. Mitt minne sviker mig väldigt ofta, jag minns knappt vad jag gjorde igår. Sedan träffade jag Emma och Emma på Gå-gatan. De skulle gå och fika, prata och lite så - riktigt trevligt att se dem.

Emmylie pratar på, Matilda sitter med sin goda bulle.

Matilda njuter av sin bulle!

Emmylie försöker undvika min kamera.

god morgon!

Har inte riktigt tid att blogga,
ska möta Emmylie och Matilda om tio minuter.
Vi ska ta en frukostfika tillsammans och prata lite om lite allt möjligt - just the way I like it.
Fast det blir uppdatering senare, så vi hörs♥

tänk så roligt man kan ha

Nu har jag precis kommit hem från en väldigt rolig kväll hos Therese. Det var jag, hon och Emmylie som hade en fullspäckad kväll med många skratt och en massa olika telefonsamtal. Jag måste säga att vissa människor är riktigt roliga att prata med.

Nu ska jag lyssna på lite musik, svara på ett mail och sen ska jag lägga mig. Just när är jag riktigt trött!!

fotbollgalan ses hos Therese

Nu ska jag hem till Therese,
vi ska ha lite av en myskväll ikväll.
Kan man förvänta sig något annat av en kväll som denna?!
Så ni får ha en trevlig kväll!

Vad ska alla andra göra ikväll?

Dagens outfit 9 november -09

svarta leggins - Lindex
svart linne - fått av mamma
långt rött linne med tryck - Gina tricot

(väldigt dålig kvalité på bilderna, sorry!)


film i mysväder

Det är ett riktigt mysväder ute just nu,
så jag ska sätta mig i soffan och slå på en film.
Jag tror att det blir Grease,
det var väldigt länge sedan jag såg den.

Vi hörs♥

Fight club & The dark knight

"Welcome to Fight Club.
The first rule of Fight Club is: you do not talk about Fight Club.
The second rule of Fight Club is: you DO NOT talk about Fight Club!
Third rule of Fight Club: if someone yells "stop!", goes limp, or taps out, the fight is over.
Fourth rule: only two guys to a fight. Fifth rule: one fight at a time, fellas.
Sixth rule: the fights are bare knuckle. No shirt, no shoes, no weapons.
Seventh rule: fights will go on as long as they have to.
And the eighth and final rule: if this is your first time at Fight Club, you have to fight
"

Det är utan att tveka en av de sjukaste filmer jag någonsin sett. Redan från början så fick jag en psykotisk-vibb från filmen och jag kände hur den berörde mig. Slutet är så oväntat och om man skulle missa fem minuter av filmen så tappar man hela handlingen. Sedan går det inte att beskriva handlingen heller eftersom jag inte vill avslöja för mycket, vilket man gör om man går in på "The story" allt för mycket.
Det är en film som alla borde se, men som inte passar alla. Jag kan med ärlighet säga att jag mådde illa när filmen var slut, jag vet inte varför men den fick mig verkligen att reagera.
Det är en sjuk historia som skapar kaos...

Batman - The dark knight
"Why's he running, Dad? 
Because we have to chase him.
He didn't do anything wrong.
Because he's the hero Gotham deserves, but not the one it needs right now. So we'll hunt him because he can take it. Because he's not our hero. He's a silent guardian, a watchful protector. A dark knight."

Det finns egentligen inte så mycket att säga om denna film. Detta är en fortsättning på Batman begins och den innehåller spänning, fantastiskt skådespeleri och häftiga specialeffekter. Jag har alltid tyckt om Batman, när jag var yngre så gick jag alltid upp 07.15 varje lördag för att se den tecknade Batman som gick på kanal5.
Jag älskar Batman!
Denna film innehåller alla klassiska inslag som behövs: hjälten som ska rädda staden från en sinnesjuk man, hjälten är även kär i någon som han inte kan få förrän staden är räddad och bland allt detta så finns det en story som jag tycker är riktigt bra. Detta är en bra film och jag rekommenderar den verkligen, dock tycker jag att man måste se ettan först.
Den som är helt klart bäst är Heath Ledger som spelar Jokern. Han gör karaktären så bra och trogivande, det skapar en annan verklighet och han känns verklig. Christian Bale är bra som Batman, men Mr.Ledger slår alla andra som är med i filmen - han gör filmen!


art is magic

Jag älskar konst, att betrakta något och ha en helt annan uppfattning än den som såg konstverket för fem minuter sedan. Konst kan skapa långa argumentationer och jag tycker om hur olika konstnärer försöker sätta ett visst ämne över just deras konst.
Enjoy!

Irene Hardwicke Olivieri





Fotbollsgalan 2009

20.00 - TV4
Om man precis som jag älskar fotboll, då kan man helt enkelt inte missa årets stora avent inom fotbollen. Det är dags för att ännu en gång hylla dam- och herrfotbollsspelare som har gjort stor betydelse inom den svenska fotbollen. Jag förväntar mig hög klass på vinnarna, bra förlorare och fantastiska uppträdanden. För egentligen så finns det inga förlorare, jag tycker att det är en ära att ens vara nominerad.

Dagens minus är att Zlatan tyvärr inte kommer att vara på galan. Barcelona släpper tyvärr inte iväg honom, de har en match som väntar.
Läs artikel här

Fast även utan Zlatan så tror jag att tillställningen kommer vara väldigt lyckad. Artister som Amanda Jenssen och Kent ska uppträda. Så missa nu inte fotbollsgalan, det är för alla som är intresserade av fotboll. Själv så är jag ett fotbollsfreak, jag har det i blodet!

morgonen visar regn!

Jag har varit vaken ett tag, men mitt blogghumör har sjunkigt så mycket att jag inte vet varför jag bloggar. Ibland känns det tungt att skriva, som om något hindrar mig - ibland känns det bara tråkigt. Jag har inte så många som läser mig blogg, i snitt 22 personer, men jag är så tacksam för att någon tar sig tid att läsa det jag skriver. Det är därför jag skriver, för det finns faktiskt någon som vill läsa.

Nu ska jag försöker komma ur denna "blogg-stopping-humöret" och bli bättre på att uppdatera.

Kan säga att vädret inte gör det hela bättre. Det är nästan storm ute, det blåser och regnar. Jag hade planerat en massa saker idag men just nu orkar jag inte med någonting. Det blir en mysig hemmadag, ska hem till Therese sen ikväll :)

Vi hörs♥

nu väntar sängen

Jag funderade på om jag skulle skriva ner alla mina tankar i ett djupt, seriöst och ganska tråkigt blogg-inlägg. Fast efter en del betänketid så har jag kommit fram till att det nog inte är någon bra idé. Jag är helt enkelt för trött att det enda jag ska göra just nu är att dricka ett glas vatten och sen lägga mig.

Det har varit en dag fylld med film, huvudvärk och kvalitétstid med min lillebror - en bättre dag kan vara svår att hitta om man bortser från huvudvärken. Nu är jag dock väldigt trött och det enda jag vill göra är att drömma mig bort.

God natt & dröm sött♥

precis kommit hem

Jag har precis kommit hem efter att ha spenderat några timmar hos Fredrik. Vi såg på Breach, pratade och hade det allmänt trevligt. Jag fick reda på en hel del saker som jag inte riktigt kan sätta in i min bokhylla av sanning. Fast jag måste nog skapa en egen uppfattning innan jag dömmer en annan människa. Måste även säga att Fredrik är så lätt att prata med, det flyter liksom bara på ganska naturligt.

Nu ska jag snart lägga mig, tänkte gå upp tidigt imorgon och gå en promenad. Jag behöver rensa huvudet och lite frisk luft skadar aldrig.

Jag hoppas att alla andra har haft en bra kväll!

Söndagsfilm

Breach, 21.00 tv4
Den verkar bra och jag hoppas verkligen på det också, därför kommer jag sitta bänkad framför TV:n. Dock vet jag inte om jag ska se den hemma eller hos en vän. Vi får helt enkelt se vad som händer, som tur är så har jag ganska nära hem till min kompis - lucky me!
Ska någon annan också se den?

ja, jag lever!

Förlåt för att jag inte har bloggat, det har helt enkelt varit så mycket annat idag. Egentligen så har jag inte gjort någon speciellt idag, det var gårdagen som knockade ut mig totalt. Det var verkligen inte min kväll och även om festen var fantastisk så blev festandet kortvarigt. Jag vet egentligen inte vad som hände, det blev helt enkelt för mycket. Så idag har jag bara umgåtts med min bror, vi har sett film och pratat lite. Vi har inte haft en syskon-dag på länge så det har varit riktigt mysigt. Har haft ångest hela dagen eftersom jag har blackout sen igår, det känns inte alls bra.

Jag säger i.a.f tack till alla på förfesten, festen och ett extra tack till min fantastiska pappa!

nu ska jag se lite One Tree Hill, Gossip Girl och sen kanske en film. Vi hörs senare ikväll, jag lovar!

NU PEPPAR VI!!

Jag ska sminka mig, byta om, packa väskan och sen bär det av på förfest hemma hos Matilda. Det blir jag, Matilda, Emmylie, Maxi och Per - I can't wait!

Nu lyssnar jag på musik och hoppar runt i rummet, de som bor under oss måste tro att jag är galen. Fast jag bryr mig inte för ibland måste man släppa alla hämningar.

Nu tycker jag att alla ska ta ungefär tre minuter och dansa till denna låt. KÄNN THE PEPP!!

Manian - Welcome to the club

nu är det en minut kvar,

0-71aef491391eb624f76575020b407979.png

Kolla varifrån!

nu är det en minut kvar, IFK har spelat bra och de förtjänar den vinst. Nu står det 43-33 och det blir nog inga fler mål innan slutsignalen hörs. Nu ställer vi oss upp den sista minuten, klappar och gratulerar IFK till en fantastisk vinst. Grattis!!

Nu ska jag hem till pappa och äta middag, sen måste jag göra mig klar inför ikväll.


nu är första halvleken slut

26d5d1dea269f7e53ea50a19bffae24f.png

Kolla varifrån!

nu är första halvleken slut och det står 25-16 till IFK Ystad. De spelar bra och fortsätter de såhär så kan det bli lika många mål i andra halvlek.

De som varit bäst på plan är för tillfället André Olsson och Jim "Gotte" Gottfridsson. Mattias Lundh, Ystads lagkapten som varit skadad i över två månader, är äntligen tillbaka och han är lika bra som vanligt. Han styr upp spelet och skapar möjligheter till mål.

Nu börjar snart andra halvlek så jag säger bara: HEJA IFK!!


Dagens outfit 7 november -09

svarta vinterconverse - Skonsam
svarta leggins - Lindex
vitt linne - H&M
lila klänning - Ellos
vit stickad mössa - Indiska


dagens citat

Som drömmar flyr
de ömmaste kyssar,
som kyssar snart all
glädje försvunnit.

- Johann Wolfgang von Goethe


en bra dag på stan

Idag har jag hunnit med mycket, även om jag har mycket kvar att göra. Det blev en promenad på stan med pappa, inhandlade en del saker som jag längtat efter.
Charlaine Harris - Levande död i Dallas
Charlaine Harris - Död tills mörkret faller
Catharine Hardwicke - Twilight, bakom kulisserna

Den sistnämnda har jag längtat efter i ett halvår nu. Eftersom jag är ett riktigt Twilight-freak så var jag bara tvungen att köpa den. Så nu står den i min bokhylla bredvid mina andra saker som har med Twilight att göra. Egentligen så älskar jag det mesta som har med vampyrer att göra, därför är jag väldigt nöjd med alla tre köp.
De två första är de böcker som serien True Blood är baserad på, så det ska bli spännande att läsa dem.

Pappa och jag hann även med en snabbfika, mat till Sigge (mitt marsvin som är döpt efter Håkan Hellströms son) och mycket mer. En produktiv dag vill säga.

Nu ska jag göra lunch, hem till pappa och sen är det handboll som gäller. HEJA IFK YSTAD!!

Morgonstund har guld i mun.

Jag vaknade lite senare än jag hade planerat, men jag har ändå bara sovit fyra timmar inatt. Ibland hatar jag verkligen att ligga vaken - kroppen får inte riktigt ro till att slappna av.

Nu ska jag i.a.f klä på mig för jag ska möta pappa om tre minuter, vi ska på stan och fika + något enstaka inköp ;) Haha, det är tur att jag har pappa annars hade jag gått naken varenda dag.
Efter det måste jag hem och fixa inför ikväll, hinner inte senare för pappa och jag ska på handboll. IFK Ystad spelar och det får man bara inte missa. 14.00 i ÖP-hallen för er som bor i Ystad eller runt omkring.

Ikväll är det party som gäller, jag får berätta mer sen för nu är jag försenad...SOM VANLIGT, haha.

Vad ska alla andra göra idag?

Lars Winnerbäck - Timglas

Detta är en del av anledningen till varför jag älskar Lars Winnerbäck.
Detta är en del av anledningen till varför jag älskar musik.

a thought like spring

Klockan slår,
dock är tystanden ändå olidlig.
Mörkert sveper över mig likt svarta kråkor,
jag känner mig omringad.

Mitt liv sprängdes i bitar,
flög åt alla håll.
Ett krossat hjärta lagar en inte lika krossad själ,
enbart minnen förgör när natten är som mörkast.

Ett öde hus står tomt,
det är en symbol för mitt liv.
Jag fångar varenda fjäril på åkern,
de flyger som om vinden bar dem.

Mitt liv,
ett liv utan färg.
En grå vardag,
färgrik på så många sätt.

Tick tack,
BOOM!


God natt!

Nu ska jag lägga mig, jag orkar inte ens testa om filmen funkar.
Jag är trött, ledsen, arg och framför allt besviken.
JAG BEHÖVER SÖMN!
Jag återkommer när jag mår bättre.

ciaó♥


jag hatar teknologi

Jag hade planerat att se Batman - The dark knight nu, fast det går inte eftersom min brors playstation inte vill funka. Det har gått att se filmer på den innan men nu vill den helt enkelt inte. Och jag som såg fram emot att se den, nu blev jag besviken. Jag tänkte försöka en gång till innan jag ger upp - den MÅSTE fungera!

Jag är inte alls teknologisk och därför hatar jag när saker inte fungerar, jag vet ju inte hur man lagar dem. Min mamma är ännu sämre än mig och alltid när jag behöver hjälp så är min bror hos vår pappa. Herregud, jag funderar på att bli eremit och säga "nej" till alla tekniska saker. Jag ska bygga en eld på mitt rum!

Okej, nu tar jag kanske i men jag vill så gärna se filmen. När jag har längtat efter något länge så blir jag alltid sur och besviken om det skiter sig i slutändan. Fan också!!

Nu ska jag gå och testa en gång till. Funkar det så ska jag se filmen, funkar det inte så ska jag gå och lägga mig - svårare är det inte.

Elvis Presley - In the ghetto

Blev insprerad efter att Tove gjorde sin egen version i kvällen Idol, därför blir det lite Elvis som kvällsmusik.
enjoy

Idol 2009 - vilken klass!

Jag tycker att detta har varit det bästa startfältet sedan svenska Idol grundades, de är i en klass helt för sig själva. Precis som alla andra så har jag mina favoriter och de som jag inte tycker är lika bra.
Sedan första stund så har Tove varit speciell för mig. Hennes röst är magnifik och vilken kapacitet för någon som bara är 16år. Fast man ska inte fokusera på hennes ålder, hon uppträder och sjunger som om hon har stått på scen i 30år - det är magiskt.
 
Mariette har också varit en favorit enda sedan hon gick in på sin audition och Anders "Björnen" Bagge kände igen henne. För tio år sedan sjöng hon sig rakt in i Bagges hjärta, nu flyger hon rakt in i mitt och många andras musikälskande hjärtan. Hon har en unik och lite raspig röst som kan knocka vem som helst.

Den tredje som jag verkligen älskar är Erik. I kvällens program så var han helt klart bäst, ingen kunde slå honom - inte ens Calle som enligt mig gjorde sitt bästa framträdande hitintills. Erik är anledningen till varför konceptet Idol finns. Det är personer som han som blir upptäckta, de som sjunger med själen och har en röst som ingen annan. Om det var final idag så är vinnare självklar: Erik tusen gånger om.

Dessa drar upp snittet som kanske inte hade varit så högt annars. Rabih gjorde ingen stark "preformance" idag, det var degigt och inget som jag skulle vilja höra en gång till. Tyvärr måste jag säga samma om Eddie, han var en favorit innan men han väljer och får låtar som inte alls passar honom. Dagens låt var inte alls en som han kunde klara av, för att han ska bli en stjärna så måste han förstå det. Han har looken, han har passionen, han har det mesta - han måste bara hitta rätt låtar.
Därför tror jag att det antingen är Eddie eller Rabih som får lämna Idol ikväll.

Det bästa i Idol någonsin, så kan man klassa detta årets deltagare. I finalen vill jag se Tove och Erik för de är enligt mig de som är mest unika, jag älskar deras röster och de är fantastiska på scen. Om det blir så vet jag inte, fast jag tror att även om de inte vinner så har de nog en stor chans inom musikbranchen ändå. För vem skulle inte vilja göra en platta med någon av de som är kvar?


VILL HA!

Ja, ännu en gång så har jag hittat kläder som jag vill ha. Egentligen vet jag inte varför jag går in på olika sidor och kollar kläder, jag vet att jag inte kan köpa något. Fast det är så underbart att fantisera om hur det hade varit att äga kläderna som man vill ha.

Nu har jag "fönstershoppat" ännu en gång och denna gång blev det lite olika saker från Ellos hemsida.
Kjol 299kr


Twist & Tango kjol 999kr


Cardigan 399kr


Pumps 399kr

fredagsmys


Detta är mitt lilla "tycka-synd-om-mig själv"-paket. Fight club, Batman-The Dark Knight, naturgodis och Sensation Yoghurt Raspberry. Detta + Idol klockan 20.00 på tv4 gör att min kväll inte är helt förstörd. Dock så mår jag lite sämre efter att jag har kommit hem, nu får jag inte gå ut mer förrän jag mår bättre!!

Det blir riktigt fredagsmys ikväll, något jag inte har haft på flera veckor (om inte månader). Jag ska bara mysa ner mig under en filt i soffan, glömma att jag är sjuk och njuta av en kväll helt för mig själv. Visst önskar jag att jag just nu var påväg hem till Matilda för en bastukväll med henne, Elin och Emmylie - fast nu lyssnar jag på min kropp och den säger att den behöver vila.

Nu ska jag hjälpa mamma med maten, sen ska jag fixa lite innan fredagmyset börjar.
Ska ni fredagsmysa precis som jag?

duschen avklarad, bara resten kvar

Nu har jag duschat och jag mår redan lite bättre - illamåendet har försvunnit. Dock så känner jag mig ändå väldigt matt och trött + varm. Så jag ska nog vila stora delar av kvällen. Eftersom jag har världens bästa pappa så ska han köra mig till affären, detta innebär att jag inte behöver cykla. Det känns mycket bättre, sen hinner han och jag prata lite om morgondagen.

Nu måste jag fläta håret, klä på mig och sen gå ner för att vänta på pappa. Vi hörs♥

mycket att göra, ingen energi

Det blir ingen bastu-kväll för mig, kroppen vill helt enkelt inte. Jag känner mig väldigt matt och illamåendet har blivit värre. Tyvärr har jag en del saker som måste göras idag; besöka biblioteket, handla mat och städa. Fast jag väntar nog med att städa tills imorgon.
Just nu ska jag gå en kort promenad, mitt huvud behöver syre så jag mår kanske lite bättre efter rundturen. Förresten så måste jag ändå ut med Oden, annars kissar han på mattan och det vill vi verkligen inte.

Någon som har någon bra kur mot förkylning och illamående?

min önskelista

av Father Christmas vill jag ha:
1.
Nikon D3000
2. Klänning från H&M
3. Hockey - Mind Chaos
4. Håkan Hellström - Känn ingen sorg för mig Göteborg
5. 1001 filmer du måste se innan du dör
6. Ted Gärdestad - Droppar av solsken
7. Resa till New York
8. Pengar

Tyvärr tror jag inte att Tomten är så snäll i år,
men jag kan ju alltid hoppas!





pics; Google


4 månader & 8 dagar

Tänk hur mycket en människa kan förändra.
Tänk hur mycket en människa kan förändras.

Jag trodde verkligen inte att en människa skulle kunna göra mig så glad, att jag skulle vakna tidigare varje morgon bara för att få några välvalda ord som skulle lysa som solsken över hela min dag. Att jag visat mig så sårbar och rädd, det trodde jag heller aldrig. Jag har förändrats som person - tack vare en annan människa.

Jag är inte längre smådeppig hela tiden, jag tänker inte på allt negativt som har varit - jag ser framåt med nya ögon. Han ger mig solsken och många skratt, saker som var som mirakel för mig innan. Händelser som skedde var och varannan månad - nu sker det nästan dagligen. Jag har blivit en ny människa som kan hålla huvudet högt utan att skämmas, jag kan se mig själv i en spegel utan att hitta tusen fel och jag värderar livet på ett helt annat sätt. Allt tack vare honom.

Jag förstår inte hur 4 månader och 8 dagar kan förändra så mycket, men det har det gjort. Att inte längre vara ensam om åsikter är så oförståligt att jag inte ens förstår det själv. Det kändes som om jag sprang runt i ett mörker, han gav mig ljuset. Alla saker jag inte vågar berätta för någon annan, de har jag redan delgett honom. Han vet allt och jag vet allt om honom. Han skrev till mig en gång: "You read me like an open book.".
It goes both ways, säger jag.

Nej, jag har ingen pojkvän eller någon som finns där hela tiden. Jag har ingen som jag gå ut med lite då och då, den lyxen kan jag inte lägga på mig själv. Jag har ingen famn som värmer mig när kylan tränger igenom väggarna. Den sista jag ser när jag somnar och den första jag ser när jag vaknar existerar inte. Jag har ingen speciell egentligen, ingen självfrände. Jag har en vän!

pic; google

ibland är hösten så överskattad

Just nu hatar jag hösten, kylan och alla sjukdomar som kommer med blåsten. Jag förstår inte varför man alltid blir sjuk när något roligt händer - varför straffas man?

Jag har en väldigt inplanerad helg, dock kan allt slå fel eftersom jag börjar bli sjuk. Jag har huvudvärk, magont och illamåendet är inte långt borta. Jag vill verkligen inte bli sjuk för då måste jag ställa in allt annat som egentligen ska hända denna helg. Jag måste erkänna att det ibland är skönt att ha lite feber, man kan bädda ner sig i sängen, dricka varm choklad och bara mysa. Fast just nu är det inte så optimalt eftersom jag har en bastu-kväll mednära vänner ikväll och en maskeradfest imorgon. Jag funderar på att vila upp mig ikväll för att vara på topp imorgon.

Jag ska iväg och handla med pappa, till bibliotket och låna böcker - sen får jag se hur jag mår. Just nu känns allt väldigt tungt. Hoppas att det blir bättre mot kvällen, annars blir det kanske sängliggande som gäller.

hem till Therese

Jag har läst ut min bok, klätt på mig, packar ner plånbok och andra tillhörigheter och nu ska jag hem till Therese. Vi ska laga mat tillsammans och sen ska vi bara umgås och se på TV. Fanny kommer lite senare också, så ska vi alla tre ha det lite mysigt :)

Ibland önskar jag att jag hade bil och körkort, så jag kunde köra istället för att cykla hem till Therese i detta kalla väder. Fast jag vill inte bli för bekväm av mig, jag kommer ju ändå in i värmen när jag har kommit hem till Therese.

Vi hörs♥

jag önskar att jag kunde måla

Ibland så har jag funderat på att köpa ett staffli, färg, en duk och sedan måla precis vad jag känner för. Problemet är att ekonomin inte går ihop till det, det är inte precis billigt att ta upp en ny hobby. Sedan anser jag själv inte att jag är så fantastisk, men jag vill inte måla för att skapa något fint - jag vill få ner mina känslor i färg. Det har alltid varit en dröm att stå i en stor ateljé med färg på kläder och i håret - bevis på produktivt arbete.

En dag ska jag köpa färg, en duk och måla av all kärlek som finns i träden, löven, människorna, vägarna och luften. Jag ska förvandla alla känslor till färg och måla hela världen - det är min dröm!

Jag hittade precis en blogg som en tjej driver, en väldigt talangfull tjej. Hon målar och hon gör fantastiska skapelser. Hade jag haft råd så hade jag beställt en tavla, nu får jag helt enkelt nöja mig med att bedåra hennes verk genom datorrutan. Gå in och kolla hennes verk HÄR!

Denna målning har hon gjort som en beställning, den är riktigt vacker och jag kan se den hänga ovanför min soffa. Hon är så talangfull och helt makalös - håller ni inte med?
Bilden är tagen från hennes blogg, HÄR!
 

träningvärk är bra!

När jag skulle lägga mig igårkväll så kände jag hur min mage drog ihop sig och i några sekunder så kändes det som om jag skulle få ett krampanfall. Först trodde jag att jag höll på att bli sjuk, maginfluensa eller nått. Fast när jag tänkte efter så kände jag mig inte sjuk på det sättet. Till slut kom jag på varför jag hade lite ont i just magen - TRÄNINGVÄRK!

Det finns två bra anledningar till att ha träningvärk:
1. Man börjar inse att ens kropp kanske inte är så vältränad som man trodde. För har man en vältränad kropp och alla muskler får arbeta när man tränar, då får man inte en sådan träningsvärk så det gör ont.
2. Man har verkligen tränat de muskler som man har ont i. Då vet man att man gör rätt, så man kan fortsätta på samma spår som innan.

Även om träningsvärk inte är så roligt att ha ibland så gillar jag det, det känns som om jag har gjort något bra. Sedan har jag inte så ont i magen, det känns bara när jag spänner det - då jag gör fler situps. Fast jag kommer fortsätta, målet om en fin mage till nyår kanske inte är helt omöjligt? Jag vet att jag måste göra mer än bara situps, men det är en bra början.

Kan även påpeka att sedan jag började på GI igen så har jag gått ner 2kg. Good for me! För första gången på länge så känner jag mig stolt över något, detta ska jag klara.

enkel äggröra

Du behöver:
3 ägg
kryddor
2msk vatten
½ gul lök
en bit falukorv
margarin att steka i
ost

Du gör såhär:
1. Blanda ägg, kryddor du vill ha(jag använde paprikapulver, citronpeppar & aromatsalt) och vattnet i någon form av skål.

2. Hacka löken och skiva falukorven i jämstora bitar.

3. Häll margarinet i en stekpanna, låt smälta och häll på löken och falukorven.
4. Bryn upp det och häll sedan på äggsmeten.
5. Rör runt i stekpannan hela tiden tills det blir den konsisten som du vill ha.

6. Lägg upp på en tallrik och lägg på några ostskivor ovanpå.
7. SMAKLIG MÅLTID!

nu känns det bättre

Efter lite läsning, 50 situps och lunch så mår jag mycket bättre. Gråheten är inte lika påträngande längre och allt känns lite lättare. Jag känner själv att mitt humör oftast blir bättre på eftermiddagarna och kvällarna. Jag tycker om när det är riktigt mörkt ute. Inte den kvävande dysterheten utan den svarta tystnaden - jag älskar det.

Nu ska jag svara på ett mail, lyssna lite på musik, äta upp min lunch och sen ska jag läsa lite till. Har snart läst klart en bok jag håller på den, en av de jag lånade på biblioteket igår, it's going to be great.

trött och sömnig

Jag är trött, mår inte så bra, hungrig, jag fryser och hela vardagen känns väldigt grå.
Jag återkommer när gråheten har försvunnit - blir nog senare mot kvällen.

tiden står still

Ibland känns det som om tiden står stilla, precis som om mitt liv varken går framåt eller bakåt. Det är som om någon dra bort mattan under mina fötter och jag ramlar rakt fram med huvudet först. Det gör ont, det sårar och jag vet inte riktigt hur jag ska ta mig ur det.

Jag minns en gång när jag satt på en bänk med en vän. Vi pratade om de ljusglimtar som vi har i våra liv, saker som får oss att kämpa igenom varje dag även om det just då känns omöjligt. Den dagen ville jag inte leva, jag ville gräva ner mig och sluta existera - det var en av de värsta dagarna i mitt liv. Där satt vi och grät, två vänner som båda ville ha något som vi inte kunde få. Den kvällen såg jag världen för vad den är, för hur lite den ger människor som bara vill få lite lycka i sitt liv i form av ljusglimtar.

Nu sitter jag är, en svart och kall natt, utan några svar på de frågor som jag ställde till mig själv för ett år sen. Livet står helt stilla och mattan dras bort om och om igen. Just nu känns livet extra hårt, jag ser inte längre fram en fem minuter - en grå dimma svävar framför mina ögon som gör mig blind. Alla drömmar jag hade har spolats bort och jag vet inte riktigt vad som händer i framtiden. Vardagen är lika tråkigt varje dag och varje morgon ger mig samma besvikelse som den förra.

Det sägs att man själv måste ta tag i sitt liv och göra det till vad man vill. Jag har försökt; jag har möblerat om, slängt saker, köpt nya och målat om - fast mitt liv är fortfarande som ett kalt rum, livlöst. Jag är trött på att göra om något som jag egentligen inte kan göra ogjort. Det känns som att mitt liv redan är bestämt, jag kan inte ändra på någonting. Jag får helt enkelt låta tiden gå sin gång och leva varje dag likt den förra.

Nu ska jag lägga mig och drömma bort verkligheten samtidigt som jag hoppas på att morgondagens ska erbjuda något nytt. Fast precis som alla andra morgnar så kommer jag bli besviken, det är ödets förgörande spel som jag lever i.

True Blood Intro

Jag älskar verkligen introt till True Blood. Låten är bra, med lite mystik över sig, och musiken skapar en spänning och viss rädsla över det hela. Ja, den är helt fantastisk.
Jace Everett - Bad things

TV-onsdag!!

19.30 - The Simpsons, Tv6
20.00 - Bonde Söker Fru, Tv4
21.00 - Grey's Anatomy, Kanal5
22.00 - True Blood, Svt1
23.00 - Navy CIS, Tv3

Ikväll är det verkligen en TV-kväll. Från klockan 19.30 till 00.00 så går det program på TV som jag ska och vill se. Därför kommer jag sitta bänkad framför TV:n hela kvällen. Jag, en massa tända värmeljus + gurka och dippa (Holidaymix & gräddfil). En riktigt mysig kväll om jag får säga det själv!! TV-onsdag, här kommer jag :)

Roger i Bonde Söker Fru

Grey's Anatomy cast

Navy CIS cast

pics; Google

Dagens...

Dagens tillstånd: Ledsen, idag är en väldigt jobbig dag. En blandning av kasst väder, tråkiga tankar och mörker skapar dysterhet. Jag känner mig väldigt nere just nu, inte bra.
Dagens borde: Jag har gjort allt jag borde göra idag, för en gångs skull!
Dagens planer: TV hela kvällen; Bonde söker fru, Greys Anatomy & True Blood
Dagens klädsel: Varma kläder; jeans, tjocktröja, varm halsduk och vinterjacka. Ja, jag måste hålla varmen nu när det är så kallt ute.
Dagens frisyr: Uppsatt, enkelt och inte i vägen.
Dagens irritationsmoment: Mamma, ibland så kan ens föräldrar vara riktigt jobbiga. Idag är verkligen en sådan dag, jag stör mig på allt just nu.
Dagens längtan: Just nu vill jag bara åka till Karlskrona, det kommer bli en väldigt rolig och legendarisk resa. Det är jag och Emmylie som ska åka dit; till staden full av fest, nya vänner och en fantastisk stämning. I can't wait!
Dagens låt: Hockey - Too fake

Emmylie och jag


mycket inplanerat

Jag kom precis att tänka på att det är väldigt mycket som händer denna månad;
7/11 - IFK Ystad spelar (handboll)
7/11 - maskeradfest i Hedeskoga
13/11 till 16/11 - besöka Karlskrona; fest på fredag & inflyttningsfest på lördag.
20/11 - NEW MOON PÅ BIO!
25/11 - praktiken i bokhandeln börjar

+ att jag ska åka till Kristianstad med Therese en dag. Vi ska kolla in staden - jag ska kanske plugga där nästa år.

Det är mycket som händer i november, fast jag är glad för det. November är så dystert och kallt att man lätt kan bli smådeppig av mörkret som nästan inte blir dag. Jag har själv känt mig trött, nere och allmänt less på allt just nu. Det beror mycket på att det är mörkt största delen av dagen. Solen kommer knappt fram bakom de tjocka moln som innehåller gråhet, regn, snö och kyla.

Jag längtar till allt detta ska hända - speciellt till New Moon. Jag har väntat på den filmen i nästan ett år, sen jag såg Twilight på bio så har jag längtat efter uppföljaren. Jag har läst böckerna väldigt många gånger och jag blir inte trött på dem. Sedan vet jag att filmen inte kommer vara bättre än boken, det är omöjligt, men jag väntar med spänning på hur de har omvandlat själen i boken till en berättelse på vita duken. Ja, det kommer bli legendariskt.

fotot och fler foto hittar du: HÄR!

jag ser det snöar,

0-5c3b108ecfa1216dea71c3aa3ab2c7e0.png

Kolla varifrån!

jag ser det snöar, jag ser det snöar. Det var väl roligt, hurra?

Nej, det är inte roligt när snön inte lägger sig, när det regnar samtidigt och när vinden blåser in det kalla i huvudet på en. Jag tycker inte om snö, det blir bara blask när det smälter. Fast jag måste ändå ge mig ut i det. Just nu är jag påväg till biblioteket och jag har klätt mig väldigt varmt; tjocktröja, vinterjacka, tjock halsduk, varma vantar och en mysig mössa. Kom igen vädret, inget kan hindra mig även om köldskador inte är det optimala.


fiskbullar i dillsås

Jag har precis gjort mina 50 morgonsitups - nu ska jag äta. Det blir något väldigt enkelt för jag ska träffa Emmylie snart. Jag har kokat upp fiskbullar i dillsås, rivit morötter och skurit sallad. Sedan har jag lagt allt på en tallrik och strött över liten riven ost. RIKTIGT GOTT! Och enkelt.


min lilla vakthund


Varje gång jag sitter vid datorn så ligger Oden alltid bredvid mig på denna lilla röda matta. Ligger han inte där, så ligger/sitter han i fotöljen som står i rummet. Han är min personliga vakthund.
Haha, dock tror jag inte att han skulle skydda mig så mycket eftersom han inte är så ilsken av sig - han är mest rädd. Fast det är skönt att ha honom här, min söta hårboll som alltid är myssugen.

Dagens outfit 4 november -09

svarta jeans - Lindex
svart linne - H&M
svart/grön/grån cardigan - Bo Ohlsson


eftermiddagsmusik

Håkan Hellström - Jag hatar att jag älskar dig och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig


Håkan Hellström - Den fulaste flickan i världen


vilken underbar morgon!

Ja, vilken underbar morgon det har varit. Jag har inte gjort någonting förutom att sova, äta frukost och lyssna på musik. Fast morgonen har ändå varit helt fantastisk och det beror nog mycket på ett mail som jag fick nu på morgonkvisten. Jag blir alltid så glad när jag loggar in och ser att någon har tagit sig tid att skriva några rader till mig. Det lättar upp en lite dyster vardag - allt känns så mycket bättre.

Nu ska jag göra lunch, sen ska jag träffa Emmylie för jag ska vara smakråd. Ja, en riktigt bra dag!


God morgon, god morgon.
hör fåglar sjunga glatt.
God morgon, god morgon till dig.

tänk så glad man kan bli av ett mail.

"Jag skulle ljuga åt det grövsta om jag skulle säga att du inte har påverkat mig. Du är en av de jag har lättast för att prata med, och vad finns det att säga mer än det?"

Det finns absolut inget mer att säga, det gjorde verkligen min dag. Tänk att ens känslor ibland är besvarade till en viss grad. En vänskap som man bygger på och som skapar en relation som är väldigt speciell. Det gör mig glad att veta att det inte bara är jag som känner och ser det, även den andra sidan förstår.

Ja, tänk så glad man kan bli av ett mail. Det är helt sjukt att något så litet kan styra ens känslor så mycket. Nu känns allt så mycket bättre!

the last trainstop








jag älskar att svettas!

Jag har precis gått en lång promenad, tog ungefär en timme. Nu sitter jag här och ska snart hoppa in i duschen, jag känner hur svetten rinner på ryggen och även fast jag hatar att vara svettig så älskar jag att svettas. Det känns som om jag har gjort något bra och träningen har varit bra om jag svettas. Därför känner jag mig väldigt duktig just nu.

Maten är klar så jag ska äta, sen väntar duschen. Efter det så ska jag hem till Therese.
Dagen började inte så bra men nu känns allt bättre :)

Han byggde sin fru


Läs artikel och se bild: HÄR!
Plastkirurgen Reza Vossough var inte alls attraherad av sin flickvän Canys kropp. Dock så gifte han sig med henne ändå för han såg hur hon skulle kunna se ut. Nu efter fem år så är han nöjd med sin "skapelse". Hon har bland annat gått från att ha A-kupa till en F-kupa samt att magen och höfterna har rensats på allt fett. Sammanlagt kostade operationerna läkaren över 200 000 kronor.

När jag läste detta så blev jag chockad, jag tycker det är helt sjukt. Egentligen så ska jag inte säga något eftersom vi alla gör våra val och kvinnan ville antagligen själv bli annorlunda. Fast att hon kanske gjorde det för hans skull, för att han vill ha en supermodell till fru, får mig att må lite illa. Vi har alla rätt att göra vad vi vill med våra kroppar - fast vart går gränsen för hälsosamma operationer och för mycket?
Sedan kan det ju också sägas att han verkar ha ett väldigt stort ego och han säger själv i denna artikel att han känner sig som Gud. Möjligvis lite storhetsvansinne?

Jag tycker att det är galet, vad tycker ni?


nu ska jag drömma mig bort

Nu ska jag lägga mig i sängen, sätta på min Ipod och drömma mig bort. Jag vet inte varför men jag är riktigt trött just nu, så det blir en powernap. Ska se om jag går en promenad sen eller om jag helt enkelt drömmer mig bort hela dagen tills jag ska hem till Therese.

vi hörs♥

jag hatar att jag älskar dig.

Ibland kan en sång beskriva allt som man själv inte kan sätta ord på.
Ibland är det lättare att följa med i en melodi istället för att bryta ihop helt.
Ibland får man mer kraft av att veta att någon förstår.
Ibland vill man bara glömma...

Mina vänner säger: "Vakna upp Och sluta tänk på det" Men vad vet dom? Nu är nån annan än jag närmare Livet innan det kunde jag, utan och innan Jag kunde haft det så för alltid Men jag föll för dig och du förtjänade en nominering för rollen du spelade Det kommer alltid finnas en hand för dig nånstans Du kan sluta dina ögon och aldrig känna dig ensam Det var en gång, det var en fest Och jag gick med nån för han påminde om dig Men sen kom gryningen, jag reste mig, gick ut genom dörren Och jag gick genom den tidiga morgonen Den rena, tidiga morgonen Och jag visste inte varför jag gjorde så Åh, jag visste inte varför.

Sång i buss på villovägar 2007

Hurricane Gilbert, Brännö serenad, Kärlek är ett brev skickat tusen gånger, Ramlar, Vi två - 17år, Nu kan du få mig så lätt, Precis som Romeo, 13 och Jag hatar att jag älskar dig och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig är några av mina favoriter med min absoluta favorit. Håkan Hellström har skakat om min värld likt en jordbävning skakar om ett helt land. Han har skänkt mig glädje, förståelse och kärlek genom musik som får mig att känna mig extraordinär.

Det är som om han sjunger till mig, om mig och med mig. Han har förvandlat olycklig kärlek och orättvisorna i samhället till musik som kan knyta an till alla. För alla har vi varit unga någon gång.
En sådan ren men på samma gång ganska förstörd verklighetsuppfattning kan man inte hitta på många ställen - Håkan sjunger sig rakt in i mitt hjärta.

Mitt liv hade varit lite sämre om musik inte hade funnits, utan musiken så hade min värld varit väldigt tyst och grå. Håkan Hellström är en speciell färgfläck i min vardag - han är den som skiner starkast och klarast. Hans musik har hjälpt mig genom sorg, lycka och ilska - han har förstått. Han har tröstat mig när mitt hjärta har krossats och han har stått bredvid mig när glädjen har knockat omkull mig. Han har alltid varit där, i tystnad och i sång - som den fantastiska musiker han är.

"Universum är ett monster,
men det har sparat dig och mig
och jag göra vad som helst
för att få ditt liv att verka
bättre..."



pic: Google


ny morgon, nya möjligheter.

Just nu känner jag mig inte alls pepp, jag ville inte ens gå upp nu på morgonen för att äta frukost. Jag har inget inplanerat vilket innebär att min dag är helt död. Ibland är det skönt med dagar då man kan göra vad man vill - idag är inte en sådan dag. Just nu vill jag bara hitta på något; jobba, åka till en annan stad, plugga, se världen. Det finns så många möjligheter utanför Ystads gränser, fast jag är för feg för att ta steget.

Det finns en sak jag ångrar, något som hade gett mig ett nytt perspektiv på livet. Jag fick en fråga om att åka till en annan stad, bara för en dag, men jag sa nej. Fy vad jag ångrar det!
Jag vet att jag är lite kryptisk men jag vill inte gå in på det för mycket, vissa saker är helt enkelt för privata och känslosamma.

Nu ska jag diska min tallrik, göra 50 situps och sen ska jag lägga mig lite till - mår inte riktigt bra.
vi hörs<3

cooking with Emmylie and Stahaijna

Var ju hemma hos Emmylie i fredags och då hade hon, jag, Stahaijna och Fanny en myskäll med god mat och film. Det var Emmylie och Stahaijna som stod för matlagningen och när de gjorde efterrätten så såg det ut såhär.

Några favoriter i klippet:
"dom kommer ju inte upp. Var är dom?" - Emmylie kan inte hitta hallonen som hon hällde i. Stahaijna får hjälpa henne.
"det här är nästan som Bonde Söker Fru!" - Emmylie vispar.
"jag blandar lite till för det är vissa hallon som inte har fått till det riktigt." - Emmylie.
"rosa bandet!" - Emmylie när hon har vispat klart.

Dagens outfit 2 november -09

svarta converse - Team sportia
svartgråa jeans - Lindex
rött linne med tryck - Gina tricot
svart kofta - Lindex
svart sportBh - Åhléns


Måndagsfilmen - The Terminal

Vad hade du gjort om du inte hade kunnat åka hem men du hade inte heller fått vara i det land du flygit till?

Kvällens måndagsfilm på kanal 9 är The Terminal. Det är en verklighetsbaserad film som handlar om Viktor, en man som kommit till USA för att se vad landet har att erbjuda. När han kommer till flygplatsen så får han reda på att hans hemland är i någon from av kris, så han kan inte åka hem - fast på samma gång så får han inte lämna flygplatsen för att beträda amerikans mark. Något som skapar ännu mer problem är det faktum att han inte fröstår engelska, så han förstår inte vad personalen på flygplatsen säger när de berättar situationen för honom.

Detta är en film om en mans kamp mot byråkrati och om att hitta glädje vart man än är. Jag har sett denna film en gång innan och jag blev lika sentimental varje gång det hände något vackert i filmen. För det är en väldigt vacker film, den innehåller kärlek, passion och framför allt kamratskap. Det är en fantastisk film som alla borde se!
Klockan 21.00 - kanal 9. Missa den inte, då missar ni ett underverk.

The Kooks - Seaside

Denna låt har gett mig extremt mycket inspiration. Jag har tagit många av mina favoritfoto till denna låt, den har alltid funnits i mitt bakhuvud. Den är nog en av de mest spelade på min Ipod, enbart för att den ger mycket mer än vad den tar. Jag älskar den!

God morgon alla!

Nu är jag vaken, allt för tidigt ännu en dag. Anledningen är att Emmylie kommer om tio minuter, då ska vi gå en promenad. Vi har inte träffats sen i lördags och då pratade vi inte så mycket för vi hade båda andra saker att göra. Därför ska det bli skönt med en långrunda idag med henne - måste prata av mig.

Eftersom vädret inte är det bästa så funderar jag på att ringa pappa och fråga om han vill köra till Malmö, eller något annat äventyr. Vi brukar göra det ibland, bara ringa varandra och sen köra iväg. Dock har vi inte gjort det på länge för han har jobbat mycket och jag har haft mycket inplanerat. Därför ska jag tvinga med honom idag för det finns nog ingen möjlighet för honom att jobba.

Nu åker vinterskorna på, min nya vinterkappa och vantarna ligger redo - dags för promenad!


Dagens...

Dagens tillstånd: Trött och bakis, fast jag ångrar inget.
Dagens borde: Städa mitt rum, det ser ut som om en orkan har dragit förbi.
Dagens planer: Mysa och vila, jag brukar inte planera in saker på söndagar för det är då jag vill ta det lugnt och spendera tid med mig själv.
Dagens klädsel: Mjukisbyxor och linne - allt som kan frambringa en soft känsla.
Dagens frisyr: Uppsatt i en halvruffsig knut.
Dagens irritationsmoment: Mitt internet, det stänger av sig själv hela tiden och då avbryts allt jag gör. Jag hatar att det inte kan fungera normalt utan att det alltid måste bli en massa störningar.
Dagens materiella vill ha: Harry Potter och Halvblodprinsen, filmen som jag såg på bio men jag missade det bästa och mest spännande i filmen för jag gick på toa. Jag har de andra filmerna och nu vill jag ha den också.
Dagens blogg: Jag brukar inte läsa bloggar så jag har ingen speciell som jag tycker om. Jag läser mina vänners, de jag har länkat till på min blogg - annars är det ganska dött på bloggfronten.
Dagens fundering: Varför vågar vi inte chansa för att vinna? Man går hellre med olyckliga kärlekskänslor eller ouppfyllda drömmar än att ta chansen för att kunna uppfylla allt som ger en lycka. Människan är ganska patetisk på det sättet, vi kan inte unna oss lycka för vi är rädda att det ska förvandlas till förtvivlan.
Dagens roliga: Den halvnakna mannen på festen igår som ville gifta sig med Emmylie. Han var Lucia utan underkläder och han visade mer än vad vi ville se. Jag har nog inte skrattat så mycket på länge.
Dagens textrad: "Sometimes you can't make it, the best you can do is to fake it. Sometimes you can't make it on your own" - U2 
Dagens låt: Heartbeats - José Gonzales

jag saknar sommaren
& ibland saknar jag mitt långa hår.

en promenad efter vila

Nu ska jag lägga mig och vila lite, min kropp är helt utmattad och jag är förvånad att jag ens kan sitta upp. Sen ska jag gå en promenad för jag känner att jag behöver syre. Ikväll blir det mys för hela slanten - antingen Djävulen bär Prada eller På Smällen. Jag får se vad jag känner för ikväll, jag tänkte i.a.f köpa hem lite vispgrädde och hallon som jag kan ha istället för godis eller chips. Ikväll känner jag för att fira.

Nu blir det sängen, sen får vi se vad dagen har att erbjuda. Den har dock redan erbjudit mig väldigt mycket. Det tackar jag för!

the playground










tig, tystnaden pratar för dig

Tystnaden pratar när orden är överflödiga,
när tiden står stilla och marken skakar.
Hjärtat slår och det enda som hörs är vinden som far genom träden och löven faller mot marken.
Blir det bättre med tiden?
Kan man sluta tycka om någon även om det känns omöjligt?
Är det möjligt att gå vidare? 

Du säger att kärleken aldrig var till för dig
Att du aldrig känt vinden högt över trädtoppen
Du säger att den delar sig vid kinden
Och blir hel igen bakom dig

Varje moln är trasigt
Du räknar allt sorgligt natten lång
Och hon du älskade en gång
Och kanske älskar än
Spelar det någon roll?
Nej kanske ingen
Kanske allt egentligen


Och du undrar vem som kysser henne nu
Du undrar vem
Vem om inte du
Och läpparna, du kallade dina
Det gör ont att veta
Men lika ont att undra
foto: papertissue

PaperTissue

PaperTissue; vackra foto som inspirerar själen.
let your mind get the emotion.








Halloween, jag börjar gilla den högtiden!

Jag hatar fortfarande att klä ut mig, fast jag måste säga att gårdagen var riktigt rolig. Det blev många glas vin, några shotsprutor och en hel del skratt. Ja, jag är verkligen glad att jag gick dit. Ungefär vid två så gick vi hem, jag var väldigt trött och jag hann precis bara ta av mitt smink innan jag däckade av trötthet. Jag älskar alltid min säng speciellt mycket efter fest.

Tack till alla för en underbar kväll!

Emmylie hade en lime till Mattisson

Frida blev skjuten, jag tycker att det ser väldigt verkligt ut.

Terese ser lite förvirrad ut.

även om det inte syns så jättemycket så har jag aldrig haft så mycket smink på mig.
Jag tyckte att det var riktigt fint, så det blir nog mer av den varan.


RSS 2.0